Samsung Galaxy S III - csúcstámadás

Bevezető

Eladási rekordokat döntögető, kultikus használati tárgyat létrehozni nem könnyű. Ebben az Apple a nagymester, már az iPoddal megmutatták, hogy képesek ilyesmire, filozófiát, életérzést, formatervet csomagoltak a kis dobozba, ami egyáltalán nem volt olcsó, sem pedig kora aktuálisan legzseniálisabb terméke, mégis kultusztárgy lett és megalapozott egy olyan hírnevet, amire azóta az iPhone és az iPad is rá tudott repülni. Egy Samsungban soha nem volt meg az a képesség, hogy hasonló módon építsen fel egy imázst, egyszerűen nem ilyen a vállalat mentalitása, kultúrája, más közegből jöttek, másképp dolgoznak, nálunk nincsenek olyan ikonok, mint Jobs, vagy Ive, szorgalmasan dolgoznak, csapatként működnek, és szerintem nem is igazán értik, hogy mi hiányzik.

Samsung Galaxy S III
[+]

Úgyhogy a másik végénél fogták meg a dolgot és irgalmatlanul hi-tech eszközt raktak össze már az első Galaxy S-nél is, az aktuálisan elérhető csúcs hardvert csomagolták be egy viszonylag átlagos házba, s bíztak abban, hogy a technológiai kihaénnem, a mindenféle varázsrövidítések meghozzák a sikert. Ez így is történt, a Galaxy S II még erre is rátett egy lapáttal, a mai napig az egyik leggyorsabb androidos eszközt tisztelhetjük benne, amikor megjelent, akkor egyértelműen maga mögé utasította a teljes mezőnyt. Szépnek azt sem mondhatjuk, mégis tízmilliókban mérték az értékesítési volumeneket, és a témára fogékony felhasználók fejében meglehetősen egyértelmű volt, hogy ha a csúcs androidos erőgépet keresik, akkor a Galaxy S II az ultimate választás. Így is lehet rajongótábort csinálni, melósabb, kevésbé kreatív, idő kell hozzá, de mint látjuk: működik.

Samsung Galaxy S III
[+]

A Galaxy S III épp az előzmények ismeretében nagyon jó cucc kell legyen. Pont az eddigi mentalitás vezette oda a Samsungot, hogy ha ez a modell nem tud annyira kiemelkedni a mezőnyből, mint az előzőek, akkor csalódni fog a nép, csorba esik a hírnéven, tehát nem csoda, hogy addig húzták-halogatták a debütálást, ameddig csak lehetett. Végignézték az MWC-n a felhozatalt, hümmögtek egy sort a HTC One X és a Huawei d-quad mintapéldánya előtt, valaki elemelt a kiállításról egy négymagos Huawei tabletet (illetve konkrétan négyet), a Galaxy S III pedig csak nem került bemutatásra. Naná, visszamentek a szakik Koreába, reszelgettek rajta egy sort, csiszolgatták, aztán valószínűleg rájöttek, hogy most nehezebb lesz a dolguk, mint korábban. Nem a Samsungnál van ugyanis az összes fegyver, amit bele lehet tenni a masinába, a négy magos proci nem lesz egyedülálló, AMOLED kijelzőt, HD felbontást más is csinál. Úgyhogy átdolgozták a komplett kezelőfelüleletet és rámentek az eye-candy faktorra, azaz olyan egyedi szolgáltatásokat integráltak a gépbe, amelyek látványosak, bár meglennénk nélkülük. Ettől még a Galaxy S III döbbenetes hardverrel jön, ám tény, hogy nem emelkedik ki annyira a mezőnyből, mint ahogyan azt a Samsung szerette volna.

Samsung Galaxy S III
[+]

Törzsolvasóink tudják, hogy a Samsung május 3-án mutatta be a nagyvilágnak Londonban a csúcsmodellt, melyre a Mobilarena hírhedt munkatársa, dr. Kind is elnézett. Persze, hogy nem egy pubban tartott sörözésről volt szó, hanem egy hatalmas show keretein belül debütált az eszköz, s ami ezúttal új volt, hogy a nyers technikai adatok helyett inkább arra tette a Samsung a fókuszt, hogy milyen kellemes használni, milyen frankó új szolgáltatások vannak benne, és hogy mennyire a természet ihlette az egész masinát. Ez utóbbi egyébként biztos így van, de azért az alapértelmezettként csobogó, bugyogó és csöpögő hangokat produkáló telefont pár napig használva az ember könnyen azt álmodja, hogy egy ostoba cseppkőbarlangból kellene kimenekülnie, ha pedig a kelleténél több email jön éjjel és nincs lehalkítva az eszköz, akkor megnő a klotyóra járás frekvenciája is. A Galaxy S III-ra a Samsung titoktartási embargójának aláírása mellett tehettük csak rá múlt héten a kezünket, ez pontban május 29-én, éjfélkor járt le. Egyébként mobilos körökben ez merőben szokatlan, eddig csak a HTC-nél volt hasonló a Titan és a Radar bemutatásakor, de ott rögtön az esemény után már fel is oldották az NDA-t. Mindenesetre időközben mi szereztünk egy Galaxy S III-at más forrásból is, a VIP-Phone küldött egy második példányt, így aztán két csúcskészülékkel álltunk neki a tesztelésnek, ami azért volt hasznos, mert van néhány funkció, amit így lehet igazán jól bemutatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés