Hirdetés
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- MWC 2025: Ez a béka nem nagyon ugrált
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
dancsuri
veterán
válasz
BigBlackDog #59298 üzenetére
ezen írások helyett a megoldásokban segíts inkább, hogy mivel nem sikerül azt már látjuk
-
Jadro
veterán
válasz
dancsuri #59296 üzenetére
Értem amit mondasz, az egy dolog, hogy ez az 5 fájlos beleír az EFS-be, de ha valami hibás benne és nem írja felül akkor a hibás fájl (akár gy backup fájl amiből valamilyen módon dolgozik) ugyanúgy ottmarad. (Ezért jó ha le van mentve egy image fájlba az original EFS partíció.) A PDAfanclub-os leírás segíthet ezen talán, mert ott ha jól láttam töröltetik az EFS-t előbb. De nem pontosan értem a lelki világát, úgyhogy nem is mennék bele, hátha teljesen hülyeségeket írok. Ezek csak amolyan következtetések.
Nekem pl nem működött a CM múlt héten, mert valami megsérült az EFS mappában. Érdekes módon a gyári alapúak mentek rendesen. CM-nél feljelentkezett a hálóra, majd le is dobta és ez ment 30 másodpercenként ciklikusan. Ráadásul az IMEI végig rendben volt. Próbáltam jópár kört és az egyik esetben volt olyan, hogy a gyári romra felrakott CM feljelentkezett, majd a frissítés után már ismét nem. Végül visszatettem a gyári efs.img fájlt és rögtön megjavult minden.
BigBlackDog: Én is ezt nem értem, hogy hogyan lesznek meg ezek az adatok...
-
Sziasztok.
Ma vettem észre hogy a telón, aluil a töltő csati felett el van repedve a króm csík.
Ahogy olvasgattam elég sok embernél előfordul ugyanez a hiba.
Ezt kicserélik/javítják gariba vagy felejtsem el? -
Jadro
veterán
válasz
dancsuri #59291 üzenetére
Ez szépen visszatesz gyárira mindent, de az EFS partícióhoz nem nyúl. PDAfanclub S3 fórumának FAQ részében van egy leírás arról, hogy mi a teendő ha nincs EFS mentés. (Ez volt lentebb is bemásolva) Azt nem tudom, hogy ez mennyire működik, mert nekem szerencsére volt EFS mentésem és nem szorultam erre a módszerre.
-
dancsuri
veterán
válasz
bari012 #59282 üzenetére
eredetileg milyen a telód? független vagy függő? sima vagy LTE?
I9300XXEMF6 ez az utolsó full (nem Magyar PC kodos)
-
apaszka
veterán
válasz
sanyirigo #59283 üzenetére
Taskerben
Marha jó ,és végre működik frankón.
Sajna csak CM alapú ROMot szeret.
Gyárinál meg sehogyan sem tudtam megoldani!Bár más akartam a fiamat fűzni,hogy írjon már Java -ban vagy valami app-ot valamit erre nekem ,de sok a melója meg a diploma melóját is csinálja ami szintén droidhoz fűződik ,így nem csesztettem vele. De megígérte,hogy megtanít majd egyszerű app-ot készíteni.
-
dancsuri
veterán
válasz
bari012 #59280 üzenetére
igen az ELLA nagyon régi
Az ADB használata (android rendszerekhez) -
dancsuri
veterán
válasz
BigBlackDog #59278 üzenetére
lehet, a lényeg, hogy az 5 fájlos gyári rom rendberakott nemegy készüléket
-
dancsuri
veterán
válasz
BigBlackDog #59275 üzenetére
de bizony, nemegy példa van rá. a kérdésed második feléröl nincs infom
másfelöl a gyári romra nem jellemző az IMEI válltoztatás
(#59271) bari012
és mivolt azelött? és miért raktál fel egy ilyen régit? -
didro88
tag
válasz
bari012 #59264 üzenetére
II. Barom voltam, nem olvastam utána, nincs EFS mappa mentésem
0. Miután már a hajadat téped, először is nyugodj le, valszeg meg tudod oldani, segítséget a fórumon találsz mindig.
1. Másold ki root explorerrel a /efs mappádat az sd kártyára, majd másold ki a PC-re is (csak a biztonság kedvéért)
2. Töröld az /efs mappát (DE CSAK AKKOR, HA AZ ELSŐ PONT SZERINT KIMENTETTED MÁR MÁSHOVA!)
3. Vedd ki az akksit, rakd vissza és indítsd el a készüléket. (Ekkor megint lesz /efs mappa a telefonon, de ezt az Android hozza létre, nem az eredeti mappád!)
4. Menj be az /efs mappába, és töröld az nv_data.bin, valamint nv_data.bin.md5 fájlokat.
5. Az SD-n lévő EFS mappa mentésből másold ki az IMEI mappát, és rakd be a rendszer gyökér EFS mappába.
Az SD-n lévő EFS mappa mentésből másold ki az .nv_data fájlt, és rakd be a rendszer gyökér EFS mappába. (A PONT SZÁNDÉKOSAN VAN AZ nv_data ELŐTT, AZ A FÁJL KELL NEKED, valamint lehet, hogy .nv_data.bak névre hallgat)6. Csinálj a .nv_data fájlról egy másolatot a rendszer gyökér /EFS mappába, hogy két darab .nv_data fájlod legyen
7. nevezd át az egyiket nv_data.bin -re, a másikat nv_data.bin.bak -ra. (FIGYELJ, A PONT IS KIKERÜLT A NEVE ELŐL!)
8. Nyisd meg a PC-n a parancssort az ADB mappában (ha nem tudod, miről beszélek, olvasgass az ADB-ről), vagy használd a Terminal Emulator progit a Play-ről a telefonon, és gépeld be az alábbi parancsokat:
adb shell ( Csak ha PC-ről csinálod, Terminal emulatorban ez a lépés nem kell)
su ( A superuser rákérdez, engedélyezd neki a hozzáférést! )
chown 1001:radio /efs/nv_data.bin9. Vedd ki az akksit, tedd vissza, indítsd el, és ellenőrizd az eredményt. *#06#
-
dancsuri
veterán
-
hacki87
senior tag
Azt hiszem marha nagy mákom volt az előbb, mert kiesett a zsebemből a telefon (renault masterbe szálltam be) jack csatis részével plusz kis pattogás végül kijelzővel az aszfaltra. Karcokon kívül semmi baja :-)
-
-
bari012
tag
Sziasztok!
Elvétettem egy óriási hibát... Kapkodtam, siettem, tralala, mindegy is... Nem csináltam efs másolatot, és persze megváltozott az imei...
Ennek a visszaállításában várom segítségeteket!
Köszönöm! -
kelzsoca
félisten
válasz
Nagymelák #59257 üzenetére
Még mindig a szoftvertől független megoldást ajánlom.
-
havri1
félisten
válasz
Nagymelák #59257 üzenetére
[03.07.2012] CF-Root 6.4 - SuperSU+CWM5.5+CWMManager -al próbáltad? Most én nem emlékszem, hogy ezt a Neat-et kellett e rootolni..vagy már eleve rootolt volt e..
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok.
Az új MG4-re milyen rootolási lehetőségek vannak?Tud valaki valamit erről? A framaroot nem működik azt már próbáltam.
-
havri1
félisten
Az elmúlt napban nem használtam a telefont (szabin vagyok), pár hívás, kis net..
Elég jó a készenléti fogyasztása, 1 gmail, viber, talk, ezek vannak háttérben csak.
Most nincs Greenify sem (még)
(Kijelző 37perc össz-vissz, hívások 27perc) -
apaszka
veterán
Hoppá [link]
vati182
Így akkor nincs tippem sajna. De az asszony telója is ezért van szervizben,és ezt kérdezték, átvételkor tőlünk,hogy úgy próbáltuk e?
-
törölt tag
válasz
Feenyx #59249 üzenetére
Az OTÁs I9300XXEMG4.
(#59250) vati182: És nincs tele? Clean Masterrel pucolhatsz üres mappákat, stb., nekem az picit megdobja. Ja és rebootolni sem árt néha.
-
apaszka
veterán
válasz
tzsolesz #59243 üzenetére
Nagy a szórása a kijelzőknek,és gondolom egy vacakabbul sikerült mellé rakta az övét!
Pedig csak a kijelző, a ház,a.kamera egyforma a sima,és az LTE-ben. Hardverileg különbözőek ha jól tudom.vati182
Vedd ki a memkaridat. Úgy is lassú? Talán az kezdi megadni magát!
SP!T
A fiamnak cseréltek kijelzőt nemrég. Hát sokkal szebbek a színei,és a fehér is fehérebb . Hogy ez a szórás miatt van e ,vagy tényleg javítottak rajta? hmm
-
vati182
aktív tag
sziasztok valaki tudjamitől kezdett el belassulni az s3 legalbbis az enyém eleggé olyan szakadósan lassabban viselkedik mint anno amikor normálisnak véltem.
Csináltam biosból resetet is de valahogy nem érzem jónak a dolgot valami ötlet? egyébként független és 4.1.2 van rajta gyári verzióban.Ha valaki talakozott már hasonló problémával akkor írjon pls.
Hozzá tenném még, hogy mikor hard resetet csináltam nem backupból mentettem vissza a programokat hanem újra feltelepítettem, és nem is mindegyiket, nincs is fent sok program a telepített fülre kattintva egy oldalt sem foglalnak el jelenleg...
mobilról írtam bocsi a hibákért.
-
foxymaxy
senior tag
válasz
Tarantula33 #59231 üzenetére
hehe vótmá
valszeg ez is valami után gyártott chinai csoda aksi , occó -
válasz
tzsolesz #59243 üzenetére
Szerintem csak újabb kiadást és más verziójú kijelzőt kapott. Note2 telefonom mikor volt azt hittem király cucc (persze attól még az volt), de mikor a bátyám vásárolt egy Note2 LTE-t újonnan (enyém több mint fél éves volt), akkor láttam, hogy a színeken sokat javítottak. Főleg a fehéren!
-
Magga
aktív tag
válasz
Black&White #59218 üzenetére
+1
!
-
Danny750
őstag
-
-
apaszka
veterán
válasz
Tarantula33 #59231 üzenetére
Nem semmi!
Ezek a samunak nem jó reklámok !
Viszont tényleg tudnak melegedni rendesen. Főleg játék közben. -
vico03
tag
Sziasztok!
Tegnap jött egy szoftverfrissítés értesítés Samsung Galaxy S3 -ra:
PDA:MG4 / PHONE:MG4 / CSC:MG2 (XEH)
Kiessel felraktam de én semmilyen változást nem látok....
Modell száma:
GT-I9300Android verziója:
4.1.2Alapsáv verziója:
I9300XXEMG4Kernelverzió:
3.0.31 - 1314436Valaki feltette már, miben változott..??
-
Tarantula33
tag
Már az S4 is robban!
-
balees
tag
Sziasztok,
nem találom hogy lehetne beállítani hogy manuális legyen a hálózatválasztás. Vagy már nincs is ilyen opció? -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Nagyon jó az MG4, én is csak ajánlani tudom, sokkal smoothabb a régebbieknél!
-
Garsza
veterán
Én ma raktam fel a telómra nekem nagyon tetszik. Sokkal gördülékenyebb mint a gyári rom. Jobban kezeli a memóriát. A felhasználói felület más de hozzá lehet szokni. Két dolog van eddig ami nekem nem tetszik, az egyik hogy elég gyorsan merül. A másik meg hogy nekem ami alapból van benne telefonkönyv és hívás napló az nekem nem tetszik. De azt kiküszöböltem azzal hogy fel raktam egy olyat apstore ról ami tetszik, az eredetit pedig lefagyasztottam.
Esetleg abban adhatna valaki tanácsot hogyan tudom az akumlátor üzem időt megnövelni.
-
Black&White
addikt
Még pár oldallal ezelőtt olvastam egy MIUI ajánlást, aminek hatására most én is tettem egy próbát.
Megérte.
Ha valaki le tudja vetkőzni a kezdeti ellenérzéseket a kinézettel kapcsolatban, akkor egy nagyon profi ROM-mal találja szemben magát.
Akksi használatra nálam teljesen jónak tűnik (gyári és kitakarítottról váltva), szolgáltatások terén pedig tényleg 10/10.
Nézzétek meg! -
[P]laci
senior tag
-
dancsuri
veterán
válasz
Csokiii #59207 üzenetére
ha van benn memkari vedd ki és egy ideig használd úgy. ha nincs akkor gyári visszaállítás, ha már volt akkor nincs tippem
(#59209)
laci
más: új teló esetén elég csak a kelzsoca-féle EFS mentés, vagy pedig a régi 1. hsz-os is legyen meg biztos, ami biztos alapon?
nemazért de az ilyen kérdéseket sosem értettem: akkora helyet foglalnak ezek a mentések, hogy egyiktöl szabadulni kell?
-
-
[P]laci
senior tag
válasz
hackeeeee #59198 üzenetére
Ez találtam xda-n:
GOOD:
Overall speed improvement (apps open faster and transitions are smoother)
Touchwiz redraw issue seems to be fixed
Contacts, Phone, Messaging and Camera app loads times reduced
Wifi seems faster (sounds stupid and inconclusive, but the speed seems faster)
When swiping away apps in recent apps, animation much faster
Home button delay (when S-voice off) seems faster
Gallery loading time faster
Slightly better RAM usage/management
Almost no redraws of home (action launcher and touchwiz) and home loads slightly faster.BAD:
While in portrait in Camera, recent apps is still in landscape.
Swiftkey default keyboard issue (resetting after reboot) still present
Second APK exploits still unpatched.más: új teló esetén elég csak a kelzsoca-féle EFS mentés, vagy pedig a régi 1. hsz-os is legyen meg biztos, ami biztos alapon?
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Kb. napi 10x-15x lefagy(semmire nem reagál) de nem csak beakad hanem egy jó 10 -20 percre meghal és utána újraindul,ma rájöttem hogy ezt csak energiatakarékos módban csinálja legalábbis ma. nincs agyon pakolva minden szarral,gyári samsung szoftver van rajta,4.1.2
Valakinek valami ötlet? -
noco79
tag
üdv
asztali töltős dokkolóból csak a gyárit szabad használni S3-hoz vagy birja az utángyártottat is?
fele annyiba kerül - gondolom gyengébb anyagminőséggel - mint a gyári......
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Régóta várta a szakma a Samsung aktuális csúcsgépét. Túl régóta, ezért aztán nem is tud minden várakozásnak megfelelni.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest