- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Ne izguljatok, nekünk egyből a Key Lime Pie (Mirinda/Fanta szelet) jön majd.
-
No.01
addikt
ELL4-rol mi a velemeny? erdemes mar frissiteni vagy meg kell ido a 4.1.2-nek? (Intabil sz*rra nincs szuksegem)
-
vagyula
senior tag
-
RockCNC
őstag
válasz
HUTCHDB #25769 üzenetére
Nem rossz, tetszik.
Én maradok a hagyományos kinézetnél.
Nekem ez jött be egyenlőre... -
törölt tag
Nem egészen jól fogalmaztam
Szóval olyan ország,ahol független S3-ra jelent meg? -
törölt tag
Tud már valaki olyan országról,ahol megjelent hivatalosan is a 4.1.2 ?
-
divid4
csendes tag
válasz
ToMmY_hun #25713 üzenetére
Mikor megvettem a telót kb 2 hétig zavart a pentile (S2-ről váltottam), mert én is szabad szemmel simán észre veszem (egyébként legjobban a gyári videólejátszó kezelő szerveinél), de így 2 hónap után megszoktam. Amúgy minden másban számomra jobb az AMOLED mint egy TFT. Színvilágban, kontrasztban, feketében, betekintési szögben nagyon pöpec. A sokak által kritizált szaturáltságot pedig 4 fokozatban lehet állítani.
-
zozyk
addikt
válasz
mondomén #25771 üzenetére
Ellenőrizd az IMEI számodat az akku alatt lévő matricával,és ha passzol,akkor ment egy EFS mappát....
Samsungnál nem ritka az elveszett IMEI romolgatás közben,és visszaállításhoz kell az EFS!A romkészítők ezt nem írják bele az install leírásba,mert ez annyira alap dolog,és ugye a romolgatás haladó felhasználóknak van...
-
mondomén
őstag
válasz
Zsolaf #25761 üzenetére
Nem el all, hanem a kijelzo es a muanyag keret kozott van akkora res amin csak egy papirlap fer be. Nah ott bement a piszok es az igy beragadt a kijelzo ala. Nehez igy korbe irni, majd ha lesz valamim amivel le tudom fotozni, akkor rakok fel kepet. Viszont ha ti egy kicsi piszkot sem lattok azon a reszen, akkor lehet ezzel van a baj.
-
mondomén
őstag
válasz
Zsolaf #25759 üzenetére
Szerintem most átállítom magyarra a kódot, aztán hagyom is úgy, jó nekem a gyári rom launcherrel.
kösz mindenkinek a segítséget!Kicsit más téma. Nektek nem megy be a mocsok a kijelző és a a műanyag keret közé? Ki sem lehet szedni onnan, olyan kicsi a rés. Vagy csak nekem van ott rés?
-
mondomén
őstag
válasz
Varszegig #25756 üzenetére
Akkor átállítom majd arra. Köszi!
@amuba
Nem rég kérdezgettem ilyen hülyeségeket azzal kapcsolatban is, azt hittem láttad, azért nem említettem...Csak kicsit furcsa, hogy ilyen fontos kódot teljesen megváltoztat egy rom. Ráadásul most már azt sem tudom kideríteni, hogy mi volt az előző kód. Így most honnan tudjam eredetileg honnan származik a telefon és mikor kapom majd a frissítéseket?
-
mondomén
őstag
válasz
Zsolaf #25754 üzenetére
Az biztos, hogy 1-2 napja felraktam az Ultima romo-t. Én arra gondoltam, hogy esetleg ez állította át a dolgokat, azért mutat most görög kódot. Az a baj, hogy nem tudom milyen kódja volt rom csere előtt, így nem tudom, hogy most melyik az igazi, az osztrák vagy a görög.
Amúgy, ha buherálva vettem volna át az eladótól, akkor a samung boltban nem vette volna észre a csaj? Beírta tárcsázóba a kódot, IMEI-t, meg hátra is vitte megnézni valamit, aztán mondta, hogy okés.
-
Zsolaf
addikt
válasz
mondomén #25753 üzenetére
Szerintem meg éppen hogy már buherálva vetted, nem hiszem hogy itt görög romos telefont árulnának. A product code-t meg csak arra engedi változtatni amiket az adott rom tartalmaz, ha szolgáltatós a rom abban csak egy van általában, ha független akkor van több is benne.
-
mondomén
őstag
Ott is CYO-t ír. Ez a program gondolom arra változtatja a kódot amire én akarom.
@Varszegig
Most az 1. hsz-ben linkelt magyar független 4.1.1 van rajta. Azt mondod állítsam át ezzel a play-es programmal magyarra a kódot? Nekem az a lényeg, hogy a jövőben, ha szükségem van a szervizre, akkor vissza tudjak mindent úgy álltani, hogy ne problémázzanak. Ha most magyar kódra állítom át, de eredetileg görög a telefon, akkor az nem fogja őket zavarni? -
zola-
őstag
Ha belepsz a recoverybe ott is irja a pc kodot. A legbiztosabb a csc changer nevu progi a playrol.
-
mondomén
őstag
válasz
Varszegig #25748 üzenetére
Miért?
Amúgy lehet rosszul hallottam, mert nem nekem mondta, hanem a munkatársának. Most elbizonytalanodtam, de ezt nem tartom valószínűnek.
Viszont nem ott vettem (itt aprón), csak bevittem megkérdezni, hogy biztos érvényes e a garancia... Egyébként azt mondta, hogy igen, sőt, még a prémium gari is. Eredetileg gsm home-ban lett véve, de van rendes magyar samsung garancia papír hozzá, be is van regisztrálva.
@Yeffy DJ
Akkor a root miatt nem frissít, most már ezt is tudom.
Ez a kódos dolog még mindig nem tiszta teljesen. Szóval, ha romolok, megvan az esélye, hogy átállítódik a product kód, igaz? Ilyenkor gondolom a KIES is azt látja amire át lett állítódva, nem? Na most az nem lehet, hogy a custom rom után állítódott Görögre a régió? Mert gyári vissza állításnál ezt a product kódos dolgot kihagytam, nem foglalkoztam vele. -
Yeffy
veterán
válasz
mondomén #25743 üzenetére
igen, ahogy amuba is írja, a ()-jelest kell nézni. akkor görög, nem emlékeztem pontosan, Ciprus sincs messze
hát, akkor az nem volt osztrák független, akármit is mondott a csaj...
nem, rootolt szoftot nem lehet Wifin (FOTA-n) frissíteni, mivel a névjegynél az "Eszköz állapota: módosított". ha nem gyári, de root-mentes ROM van fent, és az állapot normál, akkor megy a FOTA...
-
Gabesz1019
senior tag
Van valakinek Samsung EDD-D200BEG típusú asztali dokkolója?
-
mondomén
őstag
Ezt a CYO-t kell nézni? Mert akkor az Greece, a fenti link alapján.
Amúgy az első hsz. gyári visszaállítás cikknél nem nagyon értem ezt a product kódos dolgot. Most romolgatásnál ez a kód megváltozhat? Illetve mit is kell össze vetni mivel? Valamit a telefonon és a kies-ben?
Amúgy nekem is CYO-t ír kies, pedig samsung boltban osztrák függetlent mondott a csaj.Még egy kérdés. Ha rootolva van a telefon lehet wifin szoftvert frissíteni? Most vissza raktam a 4.1.1-et, cwm sincs már csak root, de azt írja, hogy módosított szoftver, nem lehet frissíteni. Vagy lehet ez is product kód miatt? Kicsit össze zavart most ez.
-
-
Zol77
aktív tag
válasz
petike2014 #25734 üzenetére
Nagyon nem izgulok a frissítés miatt,majd szól a telefon ha lesz. Nekem megfelelt 4.0.4-el is, főleg úgy,hogy zte blade-ről váltottam S3-ra
Csak kíváncsiságból írtam be,mert pont előttem írták azt a kódot. Frissítés előtt azt hiszem láttam a buildnál a XEH kódot,de most ez van. Amúgy itthon vettem én is függetlenül,2 év samsung garanciával,meg beregisztráltam a +2 hónapért is.
-
zed juron
aktív tag
Ugye előszőr kb. 20 másodpercig bírta újraindításig, ami azt jelentette hogy a nyelvválasztáig eljutott, a PIN kódot éppen be tudtam ütni. De már másra nem volt időm, mert azonnal újraindult. Aztán amikor kiszedtem az akksit, meg a simkártyát is (akkor már arra is gondoltam hogy a SIM nyiffant ki, mivel 3G-nél volt a legbiztosabban kiszámítható kifagyási sorozat kezdetben), majd töltőre tettem a spontán újraindulási idő annyira rövid lett, hogy gyakorlatilag a Samsung feliratig jutott el. Aztán később ott meg is fagyott.
Emiatt nem volt lehetőségem semmilyen gyári kód beütésére mint amit a szervíz is ajánlott, hiszen el kellene addig jutnia a telefonnak hogy használni lehessen a billentyűzetet rajta.
-
Sógi
addikt
válasz
lecsek #25728 üzenetére
Megmenthette volna magát a bolti gari érvényesítéstől és -30naptól, elég egyszerűen.
Csak újra kellett volna húzni a romot, azért, mert a boot logonál megáll a telefon, még nem azt jelenti, h meghalt, van elég sok esély az újraélesztésre
De, ha félreértettem valamit, akkor sorry! -
Zol77
aktív tag
válasz
foxymaxy #25727 üzenetére
ezt beírtam én is kíváncsiságból,viszont nem találom a kapott eredményt ebben a listában
Nekem ez jött ki :
CSC : I9300XFDLJ2A telefon akkor frissített wifin keresztül,amikor kijött mindenkinek a 4.1.1 , előtte 4.0.4 volt azt hiszem.
-
blackx_
csendes tag
Szerk: Kártyafüggetlen az övé is meg az enyém is.
-
blackx_
csendes tag
Sziasztok!
Haverom rádugta az s3 mat a gépére és kies en keresztül frissítette a telefont android 4.1.2 re....nekem meg azt írja nincs uj frissítés, pedig nekem 4.1.1 em van... ez hogy lehet? Firmwaret kell frissítenem?
Előre is kösz a segítséget!
-
HUTCHDB
nagyúr
kijelzőhöz:
"...a technológia AMOLED, ugyanakkor pentile matrix, ami miatt szintén kapott már kritikát a Samsung, de igazából ha engem bottal ütnek, akkor sem tudom megmondani róla, hogy ez az..." by: Bog.
hát én sem látom ezt a szőrösödést, még belenagyításkor sem....mondjuk nekem már koromból adódóan kell olvasó szemüveg, így egy kicsit távolabb kell tartanom a készüléket az arcomtól.....
-
zed juron
aktív tag
válasz
Izé...az hogy eljárás vagy technika... szvsz. mindegy.
Az S3 is Amoled csak más technikával/eljárással jelenítik meg a pixeleket. Nagyjából ugyanazt leírtad. Ezen nem kell vitatkoznunk azt hiszem.
Egy telefon kijelzőnek nem azt kell tudnia mint egy színhelyes profi monitornak, mert teljesen más a felhasználási célzat.
A szőrös betű való igaz, de ez a valamit valamiért effektus - ahogy szintén írtad.
De az Iphone 5-el nem illik összehasonlítani őket úgy hogy kivágunk mindkettő kijelzőjéből egy négyzetcentit és csak azt vetjük össze. Meg lehet csinálni, sőt kell is, de csak erre alapozni hogy melyiknek jobb összességében a kijelzője arra jó, hogy az objektivitástól kissé messzebb kerüljünk.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
picit vitatkoznék......
mikor i5-öm volt és a lányomnak meg s1-e (ami elvileg a legrosszabb amoled) egy és ugyanazt a videokilppet néztük meg -Ákos: Előkelő idegen- és a híres ips veszettül elvérzett....
van egy jelenet a klipben, amikor is egy kanapén ülő-fekvő, táncoló férfi (valami színész) jön -megy a szobában és a szoba hátsó részéről előjön a felesége....
olyan részletek nem látszódtak az iphone-on, és ugyanakkor annyira fekete volt a fekete az amoleden, hogy ledöbbentem.
ha gondolod és van ismerősöd, akinek van almája, ezt ellenőrizd le úgy, hogy a két telefont tedd egymás mellé.....meglátod miről beszéltem! -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
zed juron #25711 üzenetére
A pentile nem egy eljárás, hanem egy kijelző pixelelosztási technológia. Az amoled meg nagyon jó grafikus felületek megjelenítésére, azonban egy film vagy egy sötétebb részekkel rendelkező kép esetén a hatalmas kontrasztarány miatt elvesznek a részletek. A nagy kontrasztarány papíron nagyon jól hangzik, de használni már nem olyan kellemes. Ez nem csak az én véleményem, hanem komolyabb oldalaké és fényképezéssel foglalkozó ismerősömé is. Egy frissen és rendszeresen kalibrált IPS monitor mellé rakva csúnyán elvérzik az SGS3 kijelzője ami nem baj,de ne gondgondoljátok hogy ez a technológia a legjobb a piacon. Rengeteg előnye van, de legalább annyi hátránya is. Keveset fogyaszt, hajlítható de mindemellett a pentile felosztással kell ellensúlyozni a kék szubpixelek rövidebb élettartamát. . Ennek a következménye az általam említett "szőrös betű " effektus. Hiába a magas ppi arány, az elosztás miatt sokkal kisebb felbontasúnak hat a kijelző, mint egy ugyanilyen felbontású RGB mátrix kijelző.
-
zed juron
aktív tag
válasz
lecsek #25708 üzenetére
Nem tudni.
Az enyém jún. 18-i.
Viszont közben azon gondolkoztam hogy mi a nyavalya okozhatta ezt a hibát. Nekem az első fagyás akkor jelentkezett, amikor telefonáltam és közben wifivel megnyitottam egy weblapot.
Onnantól rendszeresen magától újraindult legtöbbször akkor amikor netet használtam. Azt gondoltam hogy valami bug lesz amit beszívtam neten.Csináltam egy gyári visszaállítást a Beállítások menüpontból. Na innentől aztán nagyjából a nyelvbeállításig jutott, majd mindig újrabootolt.
Ezután töltőre raktam hogy merüljön le, mert ekkor csak 20% körül volt az akksi, innentől kezdve meg csak a Samsung feliratig jutott el, a töltés kijelzés is megfagyott. Aztán itt volt a vége. Bevittem szerdán a szervízbe és azóta no info.
-
zed juron
aktív tag
válasz
ToMmY_hun #25695 üzenetére
Én most momentán haragszom az S3-ra, de ez szerintem nem túl objektív vélemény volt részedről. A pentile valóban másfajta eljárás mint a sima Amoled vagy IPS, de hogy melyik a jobb... na azt nehéz megmondani.
Viszont az Iphone 5-nek kisebb a felbontása kisebb kijelzőn, tehát ha azon egy miliméter nagyságú karakternél azt látod hogy kerekebb, igazad lesz. Ellenben mégsem lesz az "jobb". Nagyobb kijelzőn jobban kijön a hiba. 306 vs 326 ppi-ről beszélünk ha konkrét számokkal akarjuk kifejezni.
De az S3-nak mégis nagyobb a felbontása, valódi HD.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
vagyula #25693 üzenetére
no a full wipe megoldotta a dolgokat.
a samsung app-okhoz nem nyúlt a srác, és eleve siyah kerenel van benne, amit én nem szeretek, mert szerintem akadósabb kicsit, de majd lehet cserélek.
egyedül a control panel, amit használok a sok "extrából".
hagyom egy darabig, mert amúgy nem rossz kis miui-tw keverék..... -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
hashpoque #25707 üzenetére
Kipróbáltam és nálam működik, szóval biztosan nem bugos az instagram. Én a következőket csinálnám a helyedben:
1. Törlés az alkalmazáskezelőben,adatainak törlése, esetlegesen a mappáinak törlése
2. Újratelepítés a play áruházból
3. Ha ezután sem jó, akkor sorban kikapcsolnám a facebookon, twitterenés a többi közösségi helyen való megosztást, hátha azok közül kavar be valami.Ha ezek sem oldanák meg és nagyon szeretnéd használni az instagramot, esetlegesen még sok rom is volt a telón, akkor full wipe és dobd újra a romot mindenféle backup nélkül.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Paloczi95 #25697 üzenetére
igazából a témázhatóság, az egyedi kinézet, az átlátszó statusbar (most már talán ez is elérhető lesz itt-ott custom romokban is) a híváskezelő, a gyári böngésző és pontosan a kinézet az, amiért ezt használom.
korábban maga a miui rom gyorsabb volt és jobban bánt a memóriával mint az egyéb "főzött" romok.
ez az előny elfogyott, sőt most s3-an, már szerintem a gyári romra alapuló romok oldal scroll-ozása gyorsabb, mint a miui-é, de maga az egyes alkalmazások indítása, használata ugyanolyan gyors, ebben nincs különbség.
folyamatosan próbálgatom a gyári alapú - kinézetű romokat, így van tapasztalati információm róluk.
wanam, omega, pl. a nagyon felkapottak képesek jobban megakadni mint az általam most használt miui.
amin nagyon meglepődtem, és ez dicséret R2 kollegának, a pda-n található romja.
nagyon jól, rezzenéstelenül "mozog", viszont a számomra csicsás megjelenés azonnal eltántorított, pláne, amikor jött egy hívás és a híváskezelő kinézetét is megláttam......
nem vagyunk egyformák, nekem ez tetszik, míg másnak más. -
lecsek
tag
Aki ezen a fólián gondolkozik, Ne tegye! :
Samsung Galaxy S3 Screen Protector Steinheil Curved Crystalnagyon yóó!! Nem érzékelni sem érintéssel, sem ránézésre, hogy rajta van!
gyártó honlapjáról rendeltem meg, 2 hét alatt meg is jött postán.
+ nem vettem észre, hogy két fóliát írnak a honlapon.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Régóta várta a szakma a Samsung aktuális csúcsgépét. Túl régóta, ezért aztán nem is tud minden várakozásnak megfelelni.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Megújult a PROHARDVER!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fotók, videók mobillal
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest