Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
Tamás88 #8299 üzenetére
Egy 1 napos telefonnal tok mind1 milyen gyarto es milyen bolt. Ha xar akkor csere ez nem vita tema. Nehogy mar nekem kelljen a penzemert valogatnom akozott hogy hol kell kevesebbet opni. Ugye ezt te se gondoltad komolyan? Meg mindig a szolgaltato van az ugyfelert es nem forditva.
-
Rivaul
addikt
válasz
seederking #8297 üzenetére
A cseret felejts el nalluk. Nem reg csereltettem egy 1 napos lumiat de az asztalt kellett boritanom mert szerintuk 3 vilagito pixel es besargult kijelzo meg nem baj... Sztem az volt... Most se viszem be az s5m mert nincs kedvem veluk szivni. Majd fel ido tajt beviszem azt hosszabitjuk max a garit hogy legyen is ertelme a xarakodasnak.
-
seederking
őstag
T-pontból lett véve semmi sufni bolt.Garancia,számla.
"egyébként nem nagyon tudom elképzelni azt, hogy egy telefon "nem engedi frissíteni magát""
Ezt nem akarom,hogy valami összegányolt szart adjanak vissza amire ráerőszakolják a rendszert.
Ha hibás "nem veszi be a frissitést" akkor tessék cserélni.Vagy túl naív vagyok..minifoximaxi : Igen arra.Nem érdemes fölrakni azt mondod?Pedig "über" dolgokat hajt végre állítólag.
De pl a samunál azt mondták hogy a program által néha néha össze gyűjtögetett "szemetet" ki sem törli rendesen. -
minifoximaxi
tag
válasz
seederking #8294 üzenetére
Gondolom a Clean Master-re gondoltál. Nekem az előző telómon nagy galibákat okozott, az S4 minire fel sem tettem és nem is hiányzik!
-
Acef
addikt
válasz
seederking #8294 üzenetére
Nem rootoltad, nincs cwm, a gyári rom van rajta = garanciás.
Újként, normális helyről vetted igaz? Amennyiben sufni gsm-ből, akkor probléma lehet.
- egyébként nem nagyon tudom elképzelni azt, hogy egy telefon "nem engedi frissíteni magát"
az Odin nem sokat kérdezősködik, max. akkor, ha hibás az usb, vagy az alaplap. -
seederking
őstag
Megkérdeztem a samsung szervizet hogy mi okozhatja ezt.Azt mondták ha gondolom vigyem be és szoftvert frissítenek rajta.Ez meg is történt,egy jó órát kértek.Vissza mentem és azzal fogadtak,hogy a telefon nem engedi a szoftver frissítést.De egyenlőre nem tudják hogy miért így ott kellett hagynom....
Faxa....Izgulhatok hogy mi a lóf@sz van a 2 hete vett telefonnal. Legszívesebben kérnék egy készülék cserét.
De ugyebár arra nincs lehetőségem.Gondolom nagy lehet a baj hogy nem engedi frissíteni magát?
A fölös appok (google újság stb) clear masterből történő letiltása gondolom nincs hatással erre? -
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a "Felhő" szinkronizálás alatt nekem van egy Samsung fiók meg egy Dropbox. A Samsung fióknál be lehet pipálni, hogy miket szinkronizáljon pl: címtár, jegyzet stb. Dropbox résznél meg csak annyi van, hogy "Szinkronizálás letiltva." és nem lehet be pipálni semmit. Dropboxot vissza lehet kapcsolni valahogy, vagy szándékosan így van mert a másik fiók az aktív?
Előre is köszönöm. -
Acef
addikt
válasz
seederking #8290 üzenetére
Másold a belső sd-re, és onnan próbáld.
-
seederking
őstag
Sziasztok
2 hetes a teló és olyat csinál hogy a widget-el az ikonok mellé tett képkeretet amit sd-ről raktam be random eltűnik.A kis fogaskerék ott marad hogy szerkeszthetem a képet/cserélhetem amit próbáltam is de pl hiába választok újat nem rakja be.Ha újraindítom akkor ismét láthatóak a képek de egy idő után megint eltűnik.
Sok éves az sd kártyám 4gb-os szerintetek lehet ez probléma?
Esetleg állítsam vissza a gyári beállításokra,nullázzam le a telefont és formázzam az sd kártyát vagy inkább vigyem szervízbe szoftver frissítésre?Vagy szerezzek be egy másik sd kártyát?Ilyenkor egyébként ugyan azt a szoftvert rakják rá?Vagy esetleg egy frissebb/újabb androidot?
Nemtom mit csináljak,,,f..om ki van 2 hetes telefon.
Minden gyári rajta,pár appot tiltottam le CM-el de előtte is csinálta szóval nem hinném hogy az lenne a baja.Köszönöm a tanácsokat.
-
zedcon
csendes tag
Egyenlőre 5 óra 46 perc 17 mp - vel 6 százalékot merült.
94% - Nem töltődik
Cella készenlétben 34 %
Kijelző: 33 %
Eszköz készenlétben: 15 %
Android operációs rendszer: 5 %Ez elég gyengus ahhoz képest hogy alig használtam ma, de ha azt vesszük még nem gyomláltam és lehet battery draint okoz a gyári rom, ahhoz képes meg ez tűrhető. Kell majd az Fmod, de nem formázhatom most a telómat, így ezzel kell élnem egy ideig.
Régen az S2-esem 1650-es akkuját lecseréltem egy Extended Battery Kit-es 2000-es akkura és egyértelműen tovább bírta, igaz az 9000-be került ez meg 2490-be. Ha érzékelek javulást ezzel az olcsó akkuval akkor jelzem majd itt.
-
zedcon
csendes tag
Végre meg mertem csinálni a rootot az amúgy is knox warranty vesztett Hardveraprón vásárolt telefonomon.
Most azt tesztelem, hogy az egy hónapja 2490 Ft ért vett kínai kompatibilis akksi felrobban -e benne
Szerintem nem fog, de kíváncsi vagyok, hogy hoz -e 20%-al több akksiidőt, mint az aránytalanul drága gyári dél koreai akksi.Ezt raktam bele és reggel fél hét óta mostanra 4%-ot használt el belőle, offline weboldal olvasgatás a metron.
Mostantól végre én is írthatom a felesleges memória és akksizabáló Google és Samsung appokat, bár Greenfy-t használtam eddig, bár az csak az utólag telepitett appokat hibernálta.
Ezt követtem, bár nagyon nem értem miért kellett a S4Mini_RootKit_v2.zip-et az SD kártyára másolni és telepíteni, mert mikor kiléptem volna a recovery kernel 6.0.5.0-ből rákérdezett, hogy rootoljam -e a telót. Nem azzal rootoltam, hanem rányomtam a S4Mini_RootKit_v2.zip-et, gondolom ez a SuperSU app.
Mivel fontos SMS-ek vannak benne melyeket a bíróságnak szeretnék megmutatni, ezért nem formázom és modolom a telómat még pár hónapig. Ez az indok, hogy nem fogok főzött romot használni még hanem magam írtom az előtelepített marhaságokat, mint pl. Google Chat vagy Google Drive.
-
Rivaul
addikt
-
csibe17
csendes tag
Nektek megy a play aruhaz? letiltottam par napra,most engedelyeztem, azt irja hogy nincs kapcsolat. Pedig van wifi
-
ctvagyok
őstag
Nálam most 1 nap 9 óra készenléttel, 1 óra 37 perc képernyőhasználattal van 55% on. Olyan 3 óra képernyőidőt tudna összehozni nekem 2 nap esetén.
-
techie_guy
tag
Sziasztok kedves S4 Mini tulajok!
canniball-hoz hasonlóan én is vásárlás előtt állok és a KitKattel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy miért nem ajánljátok? Csak az appok SD kártya használatának hiánya miatt? -
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
A HERE maps offline nem navigál hangosan? Azt látom hogy magyar még nincs benne, de angolul sem mondja. Vagy ez még a béta miatt lehet? -
seederking
őstag
Sziasztok
Miért lehet az hogy widget-be kiteszek 2 képet 2 külön oldalra és van mikor eltűnik?Ha újraindítom a telót akkor ott vannak.Sd-ről raktam ki 2 netről letöltött jpeg képet.
A telefon 2 hetes full gyári. -
sanyci
senior tag
válasz
ctvagyok #8264 üzenetére
Naponta:
- 10-20 telefonhívás (nem a kétperces fajta)
- folyamatos gmail-szinkron (naptár, hívásnapló, sms-ek, email-ek)
- google-drive szolgáltatások
- keresések a telefonkönyvben/naptárban/cégtárban/jogtárban/világhálón
- pár perc navi
- netbank
- 8-10 gyorshír-olvasás a bejövő levelek linkjeiből
- FB értesítések átfutása a családi vállalkozás FB-oldaláról, stb....szerintem ez nem extrém felhasználás, mert az extrém, ha egész nap autózom, mert akkor mellé jön még:
- 30-60 perc navigáció
- 120-180 perc netrádió
- 1-2 30 perc feletti beszélgetés is.....ehhez még jön esetleg reggel és este 10-10 perc játék (pl. AB EPIC)
Az autós verzió esetében ez egy napközbeni töltés nélkül nem megy, még "csak GSM"-re kapcsolva se, miközben volt 1.100mAH-ás aksis Symbianos Nokiám, ami ezt simán bírta egy-menetben...
-
Acef
addikt
canniball
Lemaradt:
Használtan még taláni Knoxtalan S4 minit.
Ezeken I9195XXUAM..-el kezdődik a beállítások / egyebek / eszköz névjegye / alapsáv verziója. Ezeket még szabadon lehet módosítani, rootolni, ... Csak már egyre kevesebb az ilyen, mert egy egyszerű, 150-200 megás vezeték nélküli frissítéssel felkerül a Knoxos bootloader, és sajnos sokan frissítették, mert abban bíztak, hogy jobb lesz a telefon, közben -
Acef
addikt
válasz
canniball #8265 üzenetére
garvesztés nélkül rootolni csak a 4.2.2 UBMJ7 romot lehet (ez felrakható Odinnal), de a systemben való turkáláskor itt is ugrik a gar., tehát ha kell a gar, akkor ne rootold
root nélkül is tilthatsz kb 60db apk-t, ehhez még a rom (google / samu appok) beállítása, és rendben működik az S4mini, csak ne használd (vagy ne engedd futni, frissíteni) a facebook, viber, accuweather appokat
-
canniball
nagyúr
Értem. Ha jó a gyári ROM (eddig úgy vettem le az) akkor részemről nem létszükséglet annak piszkálása. Az egyetlen dolog amire majd szükségem lesz az a root (leginkább ahogy említetted is, a sok szükségtelen app tiltásához). Ha jól értem ráadásul ez itt nem is garivesztő beavatkozás?
-
ctvagyok
őstag
-
törölt tag
Nekem jó ha kibir egy napot, úgy hogy éjfél körül veszem le a töltőről. Gyári 4.2 pár dolog tiltva, és fut a face, skype, némi netezés, munkába és hazafelé zenehallgatás.
Már megszoktam a napi töltögetést, Galaxy Mini2 és S3 Mini se volt sokkal jobb. Pedig ezeket romozgattam is.
Volt hogy az s3 minit kétszer kellett egy nap
Ha meg hozzá se nyúltam és minden ki volt kapcsolva akkor max 3 nap. -
Acef
addikt
S4 mini jelenleg 70-75000 Ft.
Alternatívàk voltak:
- G2 mini: gyengébb, problémák a hátsó gombokkal / 65-70000 Ft
- S5mini: nem győzött meg a sebessége, szélesebb 3-4, magasabb 9-10 mm-el / 120000 Ft
- Z3C: gyors, de az S4minim is o.k., szélesebb 4-6 mm-el, ráadásul ez 170000 FtMoto G, vagy Z1C nem jön be. (Nagy keret, kicsi kijelző)
Kínait nem néztem.Galaxy Alpha, vagy A3???
-
Acef
addikt
Azzal kell főznünk, ami van.
Gyári állapotban valóban kevés lehet az akku, ezért kell figyelni a beállításokra, ezért kell tiltani/törölni néhány appot.
120db olyan apk file van a rom-ban, amit teljesen feleslegesen pakolt bele a samu/google. Ráadásul ezek mind terhelik az akkut, procit, ramot, behívják egymást, statisztikáznak, frissítenek, ....
Én ezeket már telepítés előtt kitörlöm a rom-ból, és még mindig okostelefon marad, mert még további 130-140 apk van a romban, ezek azok, amiket valóban használunk a telefonban.Nekem egész nap online, 3G/LTE beállítás, kb. 3,5-4,5h kijelzőt bír az akku (otthon, wifin 5,5h is volt már). Gyors a telefon, nem laggol.
Minden este felteszem töltőre. Nagyobb, akkuval sem lennék előrébb, mert mint mondtad: okostelefonként használjuk. Így a 2500-as akku (+25%) sem lenne elég két napra (legalábbis nekem).Néztem más telefonokat is: nagyobb akku, jobb HW, de mind szélesebb, magasabb.
Ebben a külső méretben nincs megfelelő alternatíva. (Talán a G2 mini, de annak is megvan a maga baja) -
sanyci
senior tag
Szerintem meg a gyalázatosan kicsi akku-n kívül nincs gond az S4 minivel.
Azokat a szolgáltatásokat nem fogom kikapcsolni/letiltani, ami miatt okostelefonra van szükségem, azok meg fogyasztanak, tehát nagyobb akkut igényelnek.
2.500mAh akksi lenne a minimum manapság, és el is fért volna ebben a készülékházban... -
Acef
addikt
válasz
canniball #8257 üzenetére
A mostani telefonokat túlságosan leterhelik samu és google appokkal, ezzel már egy erős hardverrel ellátott telefont is tönkre tudnak tenni.
Amennyiben most veszel új samu telefont (s4mini, s5mini, s4-5), akkor ezek már Knoxos bootloaderrel vannak ellátva, és már egy fejlett recovery felrakásától is billen a Knox bit = nincs garancia.
Tehát vagy gyári rommal használod, vagy nincs gar.
(a root még megoldható ha 4.2.2-vel használod, csak ne nyúlj a system-be)Én jelenleg a lehető legolcsóbb helyről venném, és 1 hónap teszt után belenyúlnák a rendszerbe, mert nagyon jó telefon, de igazi gyorsaságot/funkciót/root-ot/... csak módosított rommal tudsz elérni. Ez ugyanúgy igaz minden android-ra.
-
canniball
nagyúr
"...figyelni kell a rom beállítására..."
Ezt hogy érted? Jelenleg egy MotoDefyt használok (CM7-tel) de nem rémlik hogy bármi nagy varázslatot elkövettem volna vele."Nekem nincs ilyen gondom (2013.09 havi a tel.), és még mások sem írták"
Az jó, ha általános hiba lenne akkor nyilván hangos lenne tőle a topik, lehet csak a tesztkészülék háza volt selejtes."Tipp"
Itthon is kapható 75k-ért, ennyi különbséget nekem megér, de azért köszönöm! -
Acef
addikt
válasz
canniball #8255 üzenetére
Hi!
Jó telefon, de figyelni kell a rom beállítására (mint minden androidon)
- szerintem nem érdemes Kitkat-ra frissíteni
- fényképező: átlagos mobil ...
- gps: kiváló
- a linkelt fotó? Passz. Nekem nincs ilyen gondom (2013.09 havi a tel.), és még mások sem írtákTipp: eMAG: okt. 15-ig 72000 Ft
-
canniball
nagyúr
Tiszteletem a tulajoknak! Telefonváltás előtt állok és eddig úgy néz ki ez a készülék lenne a befutó. Ésszerű keretek között szoktam én olvasni, de 8000+ postnak azért nem ugranék neki.
Gondolom alapvetően mindenki nagyon elégedett a készülékkel és minden hiper-szuper, de pár mondatban összefoglalná nekem valaki hogy ezen felül milyen gondok-problémák akad(hat)nak?
Ebben a cikkben pl. van egy nagyon csúnya kép, ez mennyire valós? -
g0dl
addikt
válasz
Pete55555 #8253 üzenetére
Igen, de pár dolog egyszerűen nem megy root nélkül pl.
- alkalmazásadatok mentése ( helium tudom, de az is bűvészkedés ), pedig ez kötelező lenne már az alaprendszerben is
- biztonsági beállítások, hogy mondhassam egy alkalmazásnak, hogy mégsem matathat az sms-eim között
- reklám szűrés
- kitkat esetén sd kártya használatEgyébként nekem sem akadozik, lassul stb.
-
Pete55555
addikt
válasz
csizi74 #8251 üzenetére
Nekem knox nélküli az S4 minim, és nagyon gondolkozok, hogy belefogjak a ROM-olásba, pedig garivesztés nélkül megtehetném. Egyszerűen emg vagyok elégedve a rendszerrel, nem fagy, nem lassul be akkor sem, ha nem kapcsolom ki hetekig, egyedüli probléma a videófelvételnél volt, más semmi. Ezért is gondolkozok, hogy rakjak-e fel másik ROM-ot, ennél sokkal jobb nem biztos, hogy lesz, max másabb.
Tehát szvsz nem kell mókolni, hogy egy jó rendszert kapj, max azért, hogy magadhoz alakítsd. -
g0dl
addikt
válasz
csizi74 #8249 üzenetére
Ez nem így van. A gyári androidok nem minden eleme nyílt, de ha felraksz egy cm-et, akkor mindennek ott a forrása tehát módodban áll tetszőlegesen alakítani, változtatni. Próbáld ezt elérni ios, vagy wp mellett.
A gyártók meg igyekeznek egyedi dolgaikkal (felület, szolgáltatás stb.) magukhoz láncolni a felhasználót.
-
csizi74
csendes tag
-
csizi74
csendes tag
ez komoly, hogy amely app-okat, játékot,s tb, eddig -nagy ritkán- át lehetett rakni sd-re, azt a kitkat-ben már nem lehet???
várom hónapok óta a telenoros kitkat-et, de ezek után nem sok értelme van upg-elni. hacsak a telenor nem azért xarakodik ennyit, hogy minél több hibát korrigáljon, amit viszont kétlek... -
Acef
addikt
válasz
kutitomi73 #8241 üzenetére
kutitomi73
nincs mit. Minden jót neked!
A tokot palee69 is szerette volna, csak Te 10 perccel korábban kérted.
Add tovább, ha úgy gondolod. -
sanyci
senior tag
válasz
kutitomi73 #8241 üzenetére
Hardveresen és driver-szinten csak megerősíthetem a WP-s tapasztaltaidat, de az MS felhője (az hogy nem nagyon támogatja a Google ökoszisztémát) hazavágja az egészet!
Nekem muszáj volt visszajönnöm Androidra, mert szinte minden a google-höz köt, és az MS megoldásai 5-10 évvel vannak a google-felfő mögött...
(pl. névjegyszinkron, naptár-szinkron, levelezés, g+ privát szolgáltatásai, sms-archiválás és hívásnaplózás gmail-be) és az NFC-lock hiányzott még nagyon, de a vas, a térerő, a kijelző olvashatósága napfényben (Nokia CBD), a kamera, az üzemidő mind-mind durván gördülékenyebb érzés, tisztább és jobb volt, mint bármelyik Samsung/HTC/Huawei felső-középkategóriás telóm... -
kutitomi73
aktív tag
Bocs hogy valakinek nem fog tetszeni ez amit írok:
Sok éve léptem be az Android világába ( ZTE BLADE ). Sok telefont ROOTOLTAM+ tettem rá másik Rom-ot!!!Egy hónapja elkalandoztam a WP világába 4 hónapig .Ott egyszer sem találkoztam ilyen gondokkal ( lassúság,akku idő stb... ) Úgy érzem vissza kell mennem mert beleuntam a " mókolásokba"!!! Erről nem Ti tehettek hanem a gyártók ,hogy ennyi pénzért, amennyiért a telókat vesszük ( és az lehet bármilyen ANDROID-os márka ) ilyenekkel kell foglalkozni hogy kielégítsük az igényeinket ( nem csak telefonálás és sms,mert ha arra kellene akkor nem vennénk okos telefont) Emelem kalapom akik azzal foglalkoznak hogy jobb legyen az android felhasználóknak!!Nekik kellene ott dolgozni ahol ezeket az Android rendszereket jóvá hagyják!!
Búcsúzom és sok sikert mindenkinek!
Nem fikázni akarom az Androidot., hanem elegem lett a házi mókányolásokból!!!Köszönök mindenkinek minden segítséget és remélem hamar el tudom adni a telefonomat!!!
Acef neked külön köszönök mindent és sok sikert kívánok!!!! -
zol555
újonc
válasz
zalcsika #8178 üzenetére
Szia Zalcsika!
Én is minden kipróbáltam már ahogy te is,de semmi változás.
Alábbiakban a Samsung válasza panaszos levelemre.
Most erre mit mondjak?Nem is a panaszomra válaszoltak."Köszönettel vettük megkeresését, mellyel lehetőséget biztosított nekünk arra, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsunk az ügyében.
Levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a készenléti idő meghatározása egységes normáknak megfelelően történik. Ennek célja, hogy típustól és márkától függetlenül van lehetőség a készülékek azonos körülmények között történő összehasonlítására.
A készenléti üzemmód áramfogyasztását az olyan tényezők mint: a jelerősség, az adatforgalom mennyisége, a tartózkodási hely, a hálózat típusa, a cellák közötti mozgás, valamit az egyéni beállítások, erősen befolyásolják.
Tekintettel a fentiekre, a mobiltelefonok készenléti idejét csak szabályozott kísérleti feltételek között lehet összehasonlítani. Amikor a telefont életszerű vagyis a rendeltetésére szánt körülmények között használják, a tényleges készenléti idő lényegesen rövidebb lehet, mivel jelentős mértékben függ a fent említett tényezőktől.Őszintén reméljük, hogy sikerült eloszlatnunk a készülékkel kapcsolatos aggályait és a jövőben sok örömét leli majd a készülék használata során."
Sok örömömet mi? Legszivesebben bevágnám az első Samsung kirakatba.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Megoldható az vhogy hogy az appokat inkább a nagyobb terjedelmü játèkokat az sdre installálja a telefon? -
Pete55555
addikt
válasz
csibe17 #8233 üzenetére
reggel 100% majd megintcsak kb 8 óra elteltével (no használat) 92% !
Nekem is ilyen, pedig nincs fent acef féle ROM.
A letiltott dolgok mind mind szívtak egy kicsit vagy 1-2 valami nagyon?
Szerintem jobban csak 1-2 dolog.
Acef Megelőztél.
Na mindegy, annyira nem akartam mobilról tolni.Egyébként custom rommal múködik a view cover ?
-
Acef
addikt
válasz
csibe17 #8233 üzenetére
Pete55555
S4 mini / mobil odincsibe17
Igen. Mind szívnak, 1-2 nagyon
+ így főleg sokat hoz az Alapbeállítások
+ nem gyári kernel van a rom-ban (ezt lackogyerek építette bele)
+ az egészet egy "tiszta" rendszerre tetted
+ ...whiteman0524
Facebook, Vírusírtó: ezek is okozhatják, + a TW launcher -
whiteman0524
aktív tag
válasz
Tamás88 #8226 üzenetére
Az energiatarakékos mód ki van kapcsolva most megnéztem. De soha nem is volt bekapcsolva sztem. Túl sok alkalmazást nem használok. Olyanok vannak hogy:
Facebook, Twitter, Messenger, Sleep as Android, MX Player Pro, Poweramp, ezPDF Reader, KeepScreen On, Menetrendek.hu, Swiftkey, Index, Barcode Scanner, Skype, Camera ZOOM FX, RunKeeper, játékból meg csak az Asphalt 8-al szoktam néha játszani.
Ezzel kb fel is soroltam az összes appot amit használok. Vírusírtóból a CM Security-t használom. Amik futni szoktak azok kb. a Facebook, Messenger, Twitter, Poweramp, CM Security, Swiftkey meg néha a Skype. Az alkalmazásokból pedig a "vissza" gombbal szoktam kilépni, kivéve ha az alkalmazás egyéb módon ad erre lehetőséget. Viszont a 4.2.2-n is ugyan ezeket az appokat használtam, és ott nem tapasztaltam ilyesmit. Lehet hogy valamelyik app a ludas, viszont akkor JB-en nem zavart be.
-
csibe17
csendes tag
egy vmit nem értek, hogy ez az akkuidő miért jó a gyártóknak.
mielőtt nem raktam fel az Acef féle romot, addig készenlétbe kb 8 óra alatt leesett 65% körülre, (nem használtam a telefont!)
de miután felraktam ez az érték úgy néz ki hogy: reggel 100% majd megintcsak kb 8 óra elteltével (no használat) 92% !és ugyanúgy gyors a telefon minden ugyan az csak egy szelektáltabb rendszer van alatta.
A letiltott dolgok mind mind szívtak egy kicsit vagy 1-2 valami nagyon? Acef?
-
Pete55555
addikt
Inkább egy CM-et, de leginkább egy deodexelt romot érdemes felraknod.
Igen, én is valami ilyesmire gondoltam. Megnézem majd mik vannak, igazából nincs nagy bajom vele, de kezd már vonzani a custom ROM-ok világa megint.( SGS-el ROM-oltam eleget)
Köszi, utánanézek
Mobile ODIN mennyire ajánlott? Vagy inkább az a tuti, ha gépről megy ? -
Pete55555
addikt
Sziasztok. AMH4-es rootolt /kék szolgáltató/ függő S4 minim van, 4.2-vel. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e 4.4-et felraknom, milyen nagyobb változás van benne, esetleg Cyanogenmod, ilyesmik?
Igazából nincs bajom a 4.2-vel, egy probléám van, hogy videózáskor néha megfagy a telefon felvétel közben, 720p és 1080p felbontásnál is, és ilyenkor nem is mindig menti el a felvételt.
Köszi a válaszokat. -
Rivaul
addikt
Most egy olyan konnektorba is megcsinálta a "csiga" töltést amibe nagyon passzentosan belemegy. Lehúztam a telót és miután újra visszatettem már ment rendesen. Csak a telót húztam le a többi meg se mozdult. Marhára nem akarom szervize vinni mert soha nem lesznek vele kész
-
Tamás88
őstag
válasz
whiteman0524 #8222 üzenetére
Nálam nincsenek ilyen problémák, pedig én is gyári KK-ot használok. Ez néhány esetben fordulhat elő.
1. Ha be van kapcsolva az energiagazdálkodás, emiatt nem a maximumon megy a processzor.
2. Sok alkalmazás van feltelepítve, illetve közben futnak (mivel "lépsz" ki, a középső gombbal, vagy a vissza nyíllal?).
3. Felesleges vírusírtó illetve, de inkább az úgynevezett ram "felszabadítók", mivel bezárhatják a launchert, emiatt a megjelenésnél újra be kell, hogy töltse. -
Acef
addikt
válasz
whiteman0524 #8222 üzenetére
Ez a Kitkat.
Tedd fel a Nova launchert, segít rajta. -
whiteman0524
aktív tag
Megvolt
Igazából egy dolog maradt ami még kicsit zavar. Amikor kilépek a különböző alkalmazásokból és visszajönnek az alkalmazás indító ikonok, akkor sokszor lehet látni hogy az ikonok 1 másodperces késéssel kapnak árnyékot
Nagyon fura. Tehát kilépek egy alkalmazásból, megjelennek az alkalmazás indító ikonok (azon az oldalon ahol legutoljára jártam) de az árnyékuk csak kb. 1 másodperc múlva jelenik meg. Ez nekem azóta van mióta OTA frissítettem 4.4.2-re. Most is jelentkezik friss újratelepítés után. Korábban a 4.2.2-nél nem tapasztaltam ilyet soha. Semmilyen custom ikon készletet, meg menü/kinézet buheráló alkalmazást nem használok egyébként. Minden gyári.
-
Acef
addikt
válasz
whiteman0524 #8218 üzenetére
Szívesen!
+ annyi, hogy ha még üres az ext SD-d (írtad, hogy azt is mentetted), akkor Tárhely / külső SD kártya formázása
-
bylow
senior tag
Nagy köszönet mindenkinek aki a felhasználói kérdésemre válaszolt !
-
taboros
tag
Hali,
lehet, hogy furcsa kérdés, de hogyan lehet megakadályozni a már letöltött 4.4.2 gyári (OTA) frissítés installját?
A telefon nem rootolt (nem is lehet, céges), és ha felmegy a 4.4.2, akkor bizonyos appok nem fognak menni.
Help, pls.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Akik gyári KK-t használnak azoktól kérdezném: ART-ot lehet-e választani futtatási környezetként? -
Acef
addikt
válasz
whiteman0524 #8212 üzenetére
Így O.K.
Wipe factory / sd formázás
Mindegy a sorrend, és ezek is csak ajánlottak, csökkentik a későbbi hibák előfordulásának esélyét. -
whiteman0524
aktív tag
A Kies-t letöröltem (a drivereket fenthagytam). Utána újraindítottam a Windows-t és lecsekkoltam hogy még mindig működik-e az Odin, ha a telefont download módban rákapcsolom a gépre. Működik.
Tehát ha jól értem a reinstall előtt két dologot lenne célszerű csinálni. Az egyik a recorvery módba lépés majd wipe factory, a másik meg a belső SD formázás. Melyiket kéne (lenne célszerűbb) előbb végrehajtani?
-
Acef
addikt
válasz
whiteman0524 #8210 üzenetére
ID.COM
- Igen, alatta
Kies
- Te tudod, így is jó lehet, de jobb (biztosabb) az uninstall
Driverek / frissítés
- így o.k.Indítsd recovery módban
- ott a wipe factory menüpont // ne lépj rá, majd csak akkor, ha tényleg meg akarod csinálni
Most a reboot systemen állva HOME = bindul a tel.A belső sd formázás lehet, hogy másként van a 4.4-en, de hasonló elérés ahhoz, amit a blogomban írtam.
- fiók, vagy biztonság felé keresd // ezt is csak akkor csináld meg, ha majd tényleg Odinozni akarsz -
whiteman0524
aktív tag
Kipróbáltam. Hát az ID.COM _feletti_ ablak nem váltott kékre, viszont az alatta levő rész az igen. Nem tudom hogy arra gondoltál-e, mindenesetre csináltam róla képet:
Még annyit, hogy amikor az Odin már futott (rendszergazdaként - amúgy most Win 7 64bit-en vagyok), a telefont pedig download módba tettem, majd csatlakoztattam a géphez, akkor a screenshot-on is látható módon feltelepült még 2 driver. Nem tudom hogy ezek számítanak-e, gondoltam szólok.
Edit: lehúztam a gépről a telefont, majd néhány másodperc múlva visszadugtam (mindeközben az Odin-n nem piszkáltam, a telefon pedig továbbra is download módban volt) és akkor se volt változás. A Kies nem futott, a task manager szerint se.
-
Acef
addikt
válasz
whiteman0524 #8208 üzenetére
Hi!
Előbb egy teszt/gyakorlás- Tehát fent a kies és a driverek
- Letöltötted a TMH-s 4.4.2-t, kicsomagoltad, megvan az ...md5 fileOdin előtti diver teszt:
- Töltsd le az Odint, vagy küldj gmail címet pm-ben, adok hozzáférést a mappámhoz (így egyszerűbb).
1, Letöltötted az Odint // nem kell telepíteni!
2, Futtasd az Odint // az Odin - 4.2.2 / 4.4.2 rom felrakása fejezetben írt módon
3, Csatlakoztast download módban a telefon // szintén a fejezetben leírt módon kell csinálni
Ne kattints semmire az Odinban! Kékre váltott az ID.COM feletti ablak? Amennyiben igen, akkor rendben vannak a driverek. Lehúzhatod a telefont, a Power gombot nyomvatartva újraindul. Zárd be az Odin-t.
- Uninstalláld a Kies-t // amikor kérdezi, akkor a driverek maradjanak!
- Uninstalláld a Kies Air-t is. // a Kies/Air bekavarhat az Odin működésébe.
- Ismét egy Driver teszt (2, 3 lépések)Ezzel még nem csináltál semmit, csak ellenőrzted a drivereket. Jelezd, ha megvan.
-
whiteman0524
aktív tag
Acef
Segítséget szeretnék kérni a gyári T-mobileos 4.4.2-es ROM újratelepítéséhez. Most jutottam oda hogy lesz rá némi időm a hétvégén. Az előzményekről annyit, hogy a telefon megvétele óta (tavaly november) mindig OTA frissítettem amikor valamilyen frissítés jött, viszont most már néha belassul a rendszer, szóval sztem megérett egy reinstall-ra.Néztem a blog bejegyzésedet és a rám vonatkozó rész az most ugye az "Odin - 4.2.2 / 4.4.2 rom felrakása" lenne. A 3. pontig megvagyok, illetve a Kiest is felraktam már, az meg felrakott vagy 3-4 drivert amikor csatlakoztattam a telefont a géphez.
Mondjuk bármit csinálok, a Kies sajnos nem látja a telefont, de gondolom hogy ez most annyira nem lényeges. Próbáltam már mindent: korábban Windows 8.1-en, most Windows 7-en is, másik Kies verzióval, a laptopom összes USB csatlakozójával, a telefon saját kábelével, a legfrissebb "Samsung USB Driver for Mobile Phones"-al, stb. Viszont a driverek elvileg fent vannak, szóval a Kies-t leszámítva elvileg működnie kéne a dolgoknak.
Amiben nem vagyok biztos az a 4. pont, mert ott több dolgot is írsz. Szóval tegyük fel, hogy minden szükséges adatot lementettem a telefonról, illetve a külső SD kártyáról ami benne van (van még benne egy 32 GB-os SD kártya is). Ezek után tehát mit kéne tegyek hogy ha a lehető legjobban szeretnék megágyazni az újratelepítésnek? Még annyit szeretnék kérni, hogy légy szíves fejtsd ki kicsit bővebben a teendőket, mert nem szoktam babrálni a telefont, szóval annyira nem vagyok képben hogy hogy kéne pl. különböző módokba tenni, meg ilyesmi.
Jah még annyit hogy root-olni nem akarok, tehát még véletlenül se vesszen el a gari vagy ilyesmi
A segítséget előre is köszönöm
-
ctvagyok
őstag
Akinél merül mint az állat, nézzen rá, hogy nincs-e bekapcsolva a helymeghatározásnál a vezeték nélküli hálózat. Mert az szívja mint állat. Nem okoskodni akartam, csak kérdezem.
Az 8 óra alatt 40% ot simán leszív. Mikor kinyomom a gps-t ezt bennehaggya kedvesen. Reggelre 60%-ra merült. Még jó, hogy feltöltöttem este.
Amúgy nálam égész jól bírja. Egy nap akár 5-6 óra kijelzőidő is megvan. Mondjuk nem játékkal. -
Gork
tag
Ezúton szeretném nyilvánosan is megköszönni Acef kollégának a kitartó és fáradhatatlan segítségét, amiért 3 napon keresztül tanácsokkal látott el, hogy végül rengeteg kínlódás és kudarc után tegnap este megszülethetett a rootolt KitKat-os S4 Mini-m.
Örök hála!
-
jag222
csendes tag
A felbontása szerintem teljesen rendben van. A készülék, kijelző mérete pedig ízlés szerint - én kifejezetten egy ilyen méretet kerestem, nálam a "tepsi" méret nem játszik.
Gyorsaságban, használhatóságban nem tudok rosszat mondani. Szeretek rootolni, ROM-ot cserélgetni, de itt erősen elgondolkodtam, hogy érdemes-e. Olyan egybe van az egész. Egyébként megtettem, de talán az akku időtől eltekintve nincs óriási különbség.
Én tudom ajánlani. -
tomi5244
őstag
Én aksi időben várnék el többet, pontos adatot nem tudok neked mondani, de átlagnál én egy kicsit kevesebbet használom, mint itt a fórumon sokan mások. Így is estére 35-40% körüli értékek szoktak lenni ami szerintem elég karcsú. Szóval készenlétben szerintem sokat merül, mondjuk én nem nagyon figyelek rá, mobilnet is meg wifi is mindig be van kapcsolva. Gyári ROM van fent.
Kijelző: retina iPadet használok már 2 éve szóval hozzászokott a szemem a pixel nélküli élethez, de az s4 mini sem panaszkodhat, a mobilra optimalizált weboldalak teljesen rendben vannak. Ezen a téren én elégedett vagyok. Persze elviselnék magasabb ppi-t is
Az android sokat fejlődött az elmült években, kirívó fagyások vagy bugok nem nagyon vannak.
Kamera csak jó fényviszonyok mellet oké, különben eléggé zajos képeket lő, nem is nagyon használom
Hírtelen ennyi jutott eszembe...
-
Rivaul
addikt
Üdv
Van itt egy másik töltőm de mindig újratoltam a gyárit és utána ment, így nem tudom mennyire ad választ töltő/alj cseréje. Max ha többször próbálok másikat. Neki fogok leselkedni a köv merülésnél a próbáknak.(hála az égnek marha lassan merül) A vid-re majd várom a jelzésed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az S III kistestvére nem volt rossz ötlet, de túl sok kompromisszumot kellett kötnie a vásárlónak. A S4 apróbb kiadása viszont irgalmatlanul jól sikerült.
- iPhone 11 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 81%/p4208
- Iphone 14 promax 128Gb arany 1 hónapos garanciaban
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest