Hirdetés
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Hali
Nálam már nyugdíjban, tartalék/csere telefonként szolgál egy 9195. Viszont az akksi megadta magát. Honna, és milyet érdemes beszerezni?
Az eredetitől azért tartok, mert már évek óta pihen egy raktárban, az utángyártott, meg lutri.
-
g0dl
addikt
Üdv!
S4mini-t (LTE) tartalék telefonnak használom. Érdemes a friss LineageOS-t felrakni?
Mikor más lett az elsődleges telefon, akkor CM12-vel a wifi-kapcsán voltak negatív tapasztalataim. ( eldobálta, és volt emiatt gyorsabb merülés) -
g0dl
addikt
válasz
w.miki #13255 üzenetére
Nekem 12.1 van, és megy az átmozgatás. semmi programot nem tettem ennek érdekében rá. (rootolva van, és a fejlesztői menü be van kapcsolva, de szerintem ez it nem lényeges)
Viszont nekem a 12.1 alatt a wifi folyton szakad, és mikor átmegy olyan felkiáltójeles állapotba, akkor zabálja az akksit. Ezért mennék 13-ra, de ott meg ugye az sd használat ki van herélve.
-
g0dl
addikt
Melyik nfc antennával is rendelkező csere akksi ajánlott? Az sem baj, ha erőssebb a gyárinál.
-
g0dl
addikt
CM 12.1 -el használom a minit, és az a tapasztalatom, hogy a wifi elég gyakran lecsatlakozik, és nehezen csatlakozik vissza. Sokszor megjelenik a felkiáltójel a wifi mellett. Elég sokat gugliztam, de csak azt találtam, hogy sokaknak van ez a probléma, de csak használhatatlan megoldási javaslatok voltak ( pl. hogy használjak fix ip-t, ami egyrészt nem segít, másrészt rendkívül macerás)
Van valakinek ötlete? ( cm 13-at az sd kártya mizéria miatt nem szeretnék)
-
g0dl
addikt
CM 12.1 -el azt tapasztalom, hogy a wifi nagyon sokszor megszakad, és nem tud visszakapcsolódni. Találkozott valaki hasonlóval? Esetleg megoldási javaslat? CM 13 az sd kártya mizéria miatt nem annyira jön be nekem.
-
g0dl
addikt
válasz
Jarod1 #13112 üzenetére
Természetesen mindkettőben van, ezért nem is kérdeztem volna. Viszont amiért kérdeztem, hogy van-e itt valakinek pozitív tapasztalata ezzel a párossal.
Mégpedig azért, mert
- Egyrészt
- Másrészt a miband 1s részéről követelmény a 4-es BT, ami az s4 mini eredeti romjával nem volt támogatott. -
g0dl
addikt
Az S4 mini (pontosabban i9195) használható Mi Band 1S-sel? Próbálta valaki? CM12.1 van rajta.
-
g0dl
addikt
Én is néztem, mi most a kínálat ( bár elvagyok a minivel ), jól látom, hogy mostanában nincsenek a samsungnál black edtionök? Meg knox mentesek sincsenek.
Márpedig én szeretnék HW garanciát romcsere esetén is.
-
g0dl
addikt
A CM 12.1 vagy CM 13 esetében van megoldás arra, hogy külső sd kártyát "normálisan" ( mint lollipop előtt) tudjam kezelni? Tehát alkalmazások tudják írni olvasni, nem csak médiaállományokra.
-
g0dl
addikt
Adott egy 4.2.2 gyári, rootolt ( már nem garanciális) i9195. Szeretnék rá cyanogenmodot kipróbálni.
Melyiket érdemes? 13 vagy 12?
Ha nem tetszene vissza lehet tenni a gyárit? -
g0dl
addikt
I9195XXUBMJ7 rootolására mi a legmegbízhatóbb módszer? Később akarok rá CM-et rakni, de most csak rootolni, hogy mentést kjészíthessek az alkalmazás adatokról. Knox-ról tudok, de már lejárt a gari, így érdektelen, ha billen.
A kingo root ajánlott?
-
g0dl
addikt
Aki nem gyári romot használ az megnézné nekem, hogy az iránytű működik-e? Lejáró gari mellett áttérnék, de ez fontos lenne.
-
g0dl
addikt
Lassan lejár a garim így nézegetem milyen romok vannak. A cyanogenmod oldalán azt látom az iránytű nem működik. Ez még mindig igaz, vagy már javították? Illetve van-e egyéb jól ismert komolyabb hiányosság, vagy maradjak gyárinál (még 4.2) rootolva?
-
g0dl
addikt
cm alatt milyen szolgáltatás nem fog működni? pl. ha jól tudomás iránytű nem megy.
-
g0dl
addikt
válasz
andriska413 #12359 üzenetére
"Megvoltam vele elégedve, lassan 2éves, így vehetek másikat, de milyet?"
Ha meg vagy vele elégedve, akkor miért akarsz mást venni?
-
g0dl
addikt
Olyannal találkoztatok, hogy a bluetooth használata ki-be kapcsolgatja a wifit?
-
g0dl
addikt
Olyannal találkozott valaki, hogy ha pl. BT fülest használ, akkor eldobálja a wifi kapcsolatot? 4.2.2
-
g0dl
addikt
válasz
customrobi #11066 üzenetére
Szerintem nincs a piacon olyan mobil, aminek az akkuját ne lehetne fél nap alatt lemeríteni.
Nekem az s4 mini nap végére nem merül 60-70% alá. Ha nem nyúzom folyamatosan akkor három napot is kibír.
Azt nem szokta szeretni, ha rossz a lefedettség, és folyamatosan kapcsolgatnia kell 4G-3G-2G között. -
g0dl
addikt
válasz
czipi11 #9660 üzenetére
Nem tudom, de a naptárban megjelennek, én így használom. A címlapon kint van egy naptár widget ( jorte-t használok) ott megjelennek a következő események.
De egy naphoz kötődő eseménynél mikor kéne szóljon a hangjelzés? Ennek nem látom sok értelmét, ha mondjuk előző éjjel 1130-kor csörögne, hogy fél óra múlva szülinap. -
g0dl
addikt
Megjelent a play-en a frissítések közt egy kóreai betűket tartalmazó nevő "SAMSUNG OTA SOFTWARE UPDATE". Ez meg mi a fene? kitkat nem kell, ha ez az volna. Lehet egy konkrét alkalmazás frissítését tiltani a play-ben?
-
g0dl
addikt
válasz
minifoximaxi #8437 üzenetére
Ezt a szaktopikban.
-
g0dl
addikt
Szerintem a proci jó normál alkalmazásokra még egy ideig.
Valódi HDR nem tudom megvalósítható-e jól automatikusan, ebben van egy "árnyalatgazdagnak" nevezett (MDT) mód, ami kb. hasonló.Az akksi pedig teljesen használat függő. Nekem 2 napig bőven elég, de ismerek olyat, aki egész nap cseveg rajta, és az egy nap sincs meg neki.
-
g0dl
addikt
válasz
whiteman0524 #8377 üzenetére
Te jó ég, mennyi idős?
Az én előző galxy s készülékem akksija 3,5 évesen még teljesen jó volt -
g0dl
addikt
válasz
Pete55555 #8253 üzenetére
Igen, de pár dolog egyszerűen nem megy root nélkül pl.
- alkalmazásadatok mentése ( helium tudom, de az is bűvészkedés ), pedig ez kötelező lenne már az alaprendszerben is
- biztonsági beállítások, hogy mondhassam egy alkalmazásnak, hogy mégsem matathat az sms-eim között
- reklám szűrés
- kitkat esetén sd kártya használatEgyébként nekem sem akadozik, lassul stb.
-
g0dl
addikt
válasz
csizi74 #8249 üzenetére
Ez nem így van. A gyári androidok nem minden eleme nyílt, de ha felraksz egy cm-et, akkor mindennek ott a forrása tehát módodban áll tetszőlegesen alakítani, változtatni. Próbáld ezt elérni ios, vagy wp mellett.
A gyártók meg igyekeznek egyedi dolgaikkal (felület, szolgáltatás stb.) magukhoz láncolni a felhasználót.
-
g0dl
addikt
válasz
DarthRoni #8152 üzenetére
Nekem kb. március óta gyári, rootolva sincs. Tulajdonképpen sebesség, stabilitás gondom nincs vele, igaz minden gyári frissítést azonnal kikapcsoltam rajta, nekem nem kell sd mentes kitkat. Leginkább képesség bővítés ( mentés, biztonsági dolgok stb.) miatt fogom lecserélni majd a gyárit.
-
g0dl
addikt
válasz
whiteman0524 #8116 üzenetére
Köszi. Ezek a "zacsis" példányok remélem nem valami selejtezett vacakok.
-
g0dl
addikt
A készülékhez tartozó headset gyári számát hogyan lehet kideríteni? Illetve árulják-e ezt külön?
Azért keresnék gyárit, mert pl. az én reégi galxy s-hez (i9000) kapott headsetem nem működik vele. -
g0dl
addikt
válasz
seederking #8102 üzenetére
Nekem itthon egy 1, és egy kb. 8 éves LG lapos tv-m van, és ugyanazzal a beállítással az alap dolgok mennek, ezért gondolom a tiéd is fog. Már nem emlékszem hogy állítottam be, de "varázsolni" semmit nem kellett az biztos. Az lg tv-t gondolom kiválasztottam, mert honnan tudná mi van nekem.
Egyébként vannak testreszabható ingyenes távirányítós programok is a play-en. -
g0dl
addikt
válasz
seederking #8098 üzenetére
Nem kell okostv, mert a miniben van infra jeladó ( csak adó), így "hagyományos" távirányítóként is használható.
-
g0dl
addikt
válasz
seederking #8061 üzenetére
A méret részben megszokás kérdése is. Másrészt kézben tartani, és használni a legtöbb telefon nem nagy. Zsebre rakni... na ott kezdődnek a gondok, hogy hurcolászni kell magaddal. Hideg időben persze ott a kabátzseb stb. de hova teszem nyáron? Nekem ezek voltak a szempontjaim.
Ezzel együtt nem zárom ki, hogy legközelebb nagyobbat veszek, pl. azért, mert az akkori "mini" nagyobb lesz a mostani normál változatnál is.
-
g0dl
addikt
-
g0dl
addikt
Szerintetek megoldható az valahogy, hogy az automata 2G/3G váltást valamennyire hangolni lehessen?
Tehát alig pislákoló 3G esetén azt szeretném, hogy maradjon inkább 2G-n. -
g0dl
addikt
Nekem ilyen van. Szerintem elegendő védelmet nyújt, egy apró gondom van vele, hogy a képpel ellentétben a bekapcsoló és hangerő gomboknál a gumi nincs kivágva, hanem annak anyagából van egy gomb kialakítva, így a nyomkodás nem olyan biztos, érzetre nincs visszajelzés. Ennek is van pereme a kijelző körül, ami szerintem is hasznos.
Viszont az ilyen gumi védelmekkel az a gondom, hogy a normál tartók, és tokok már nem illeszkednek rá. Erre tud valaki megoldást? Ilyen kihúzhatós, méret szerint választható tokot keresek hozzá.
Szélvédőre ez a tartó vált be eddig.
-
g0dl
addikt
e-robot kapcsán a fejlesztő valóban nagyon segítőkész, nekem simán belerakta, hogy bt kihangosító kapcsolódásra vezető módba tudjam kapcsolni.
De
"-jelzés elmulasztott hívás"
ezt hogy jelzed? az alap sw tud olyat, hogy nem fogadott hívás esetén rezeg ha felemeled."-kijelző lezárása után az adatforgalom tiltása (akku és net MB takarékosság), feloldáskor automata engedélyezés"
Ekkor ugye nem kapsz meg viber, hangouts üzeneteket, email-t stb. -
g0dl
addikt
válasz
tuzpenge #7801 üzenetére
Pont ezért én most egy olyan nagy csipeszt használok. Hát ez meg kiciócó volt ( a kollégáé negyvenszer drágább), ennek megfelelő minőségbiztosítással, így kicsit barkácsolnom kellett vele, de most már jó.
Van még az a ragacsos megoldás, de szerintem annak több problémája is van.
-
g0dl
addikt
válasz
Sirandrish #7796 üzenetére
Az s4 mini legnagyobb hátránya a knox/romolás/garancia problémája. Ha te nem akarsz romolni/rootolni, akkor jó választás.
-
g0dl
addikt
válasz
pixelblondie #7731 üzenetére
Ez? Tapasztalatom nincs, de ennek működnie kell.
-
g0dl
addikt
Miért, szerintem az 1,5GB RAM még jó ideig legalább középmezőny lesz, a proci szintén.
sw támogatás meg szerintem lesz cyanogenmod, de JB, vagy KK is még évekig elég lesz.
Én most úgy érzem az út keresés időszaka jön most az iparban, és lesz bőven tévút, ami nem visz előre.aki nem antutura élvez, csak használni akarja ...
-
g0dl
addikt
válasz
borbas666 #7622 üzenetére
Én is így vagyok vele, de nekem az sd kártya teljeskörű használata nélkülözhetetlen.
Én még semmit sem olvastam a kitkat-ról ami ennek elvesztését megérné. Ezért maradok 4.2.2 -ön Ki is kapcsoltam, hogy keresgélje nekem a frissítéseket, már rögtön a megvásárláskor.Megj: A samsung is a biztonságra hivatkozva vezette be knox-ot, és a google is erre hivatkozik (részben) az sd kártya írás tiltásakor. Persze, közben arra nincs egy használható root nélküli megoldásuk, hogy az alkalmazásokról, és azok adatairól mentést készíthessek.
-
g0dl
addikt
Igazából nem értem miért várjátok a "hivatatalos" kitkat-ot olyan nagyon.
A hivatalos akkor kell, ha knox-os a telefonod. Viszont ha knox-os, akkor necces a root, és root nélkül ha jól tudom a kitkat-ban csak média fájlokra lehet használni az sd kártyát.
Tehát nincs sd-re telepített alkalmazás, de még sd-n tárolt offline térképfájlok sem. -
g0dl
addikt
válasz
Vartanus #7528 üzenetére
Szerintem mindenféle fém hátlap, keret stb. a rádiós képességeket ronthatja. (szélső eset az ájfónos bukta volt a hogyan is kell tartani a telefont mesével)
Egyébként nem tennéd a telefont szilikon tokba? akkor meg nem látszik. Szerintem egyébként fémnek látszik, de nem tudom az-e, és ha nem kopik (nekem még nem, de én vigyázok rá) akkor mindegy megjelenés szempontjából, hogy valóban fém-e.
Én m2-re nem cserélném. -
g0dl
addikt
válasz
IMIIKE1998 #7523 üzenetére
Ilyen összevetésben az én szempontjaim szerint
s4 mini mellett
- 1,5GB RAM +++++
- infra
- amoleds4 mini ellen
- knox -
g0dl
addikt
Azt hogyan tudom beállítani, hogy a névjegyzék ne mutassa a skype névjegyeket? A megjelenítendő névjegyeknél testreszabott lista van kiválasztva, és a skype-nál nincs pipa.
-
g0dl
addikt
"viszont erősen korlátozza a használatot, ha nem nagyvárosban laksz"
Ezt meg hogy érted, miben korlátoz? Nekem a fogyasztás miatt 2G-n van és városban semmi gond sincs, de Balatonnál 2G megy, de sajnos a házunknál 3G csak a kertben van, a házban nincs.
Én csak ritkán szoktam áttenni 3G-re, az üzenetekhez, időjárás stb, widget frissítéshez a 2G bőven elég. -
g0dl
addikt
válasz
tomi5244 #7152 üzenetére
Nem!
Kérdés mennyit beszélgettél vele. Nekem akkor szokott sokkal gyorsabban merülni, ha sokat kell megfelelő cellát keresgélnie, esetleg kapcsolgat 2G és 3G között.
Nekem napi 1 óra képernyővel, és alig beszélgetéssel 2-3 napot megy, ha jók a vételi lehetőségek (folyamatos wifi + BT + 2G ) -
g0dl
addikt
válasz
Williamgrant #6974 üzenetére
Hogyan tudnak vele visszaélni?
-
g0dl
addikt
Most hétvégén üzemidő 2 nap 17 óra, és 25%-on állt az akksi, mikor felraktam tölteni. Végig 2G, és wifi, kivéve két max 8 órás repülő módot éjszaka. A kijelző ez idő alatt 2 óra 44 percet volt bekapcsolva.
Ha sokat mozgok (cellát váltok), és gyenge a térerő, pláne 3G-re kapcsolom, akkor sokkal kevesebbet bír.
-
g0dl
addikt
Gyári romot használok, és ha video fájlt wifi-n keresztül másolom a telefonra (es file explorer) a pc megosztott könyvtárából, akkor a media scan nem frissül. Lehet ezt valahogy kézzel indítani?
Így pl. a gyári Videó alkalmazás nem találja meg, mert az nem tud közvetrlenül a fájlrendszerben keresni.
Amúgy mx player-t használok, ami megtalálja, de az sajnos nem tudja a tv-n lejátszani. -
g0dl
addikt
válasz
Zsolesz12345 #6811 üzenetére
Én ezt használom. Teljesen jól működik és ingyenes. van hozzá licensz, ami a reklámok eltávolítását ( visszahallgatáskor, és beállításkor van reklám), és némi plusz szolgáltatást tud.
-
g0dl
addikt
válasz
Trooper82 #6792 üzenetére
Nálam is előjön néha, szerintem az érintés érzékelő okozza, hiszen az ujjunk elég nagy felületen érinti, és mozog (lüktet a pulzusod) is, így az érintési pont számított értéke bizonytalan ( mint pl. gps is izeg-mozog).
De szándékosan nem tudom előidézni minden esetben, de az is számít, hogy lista amit görgetsz milyen kicsi elemekből áll. Egy saját készítésű alkalmazásban, ahol kicsik a betűk, ott nálam sokkal gyakoribb. -
g0dl
addikt
Sokan panaszkodtok az akkuidőre. És természetesen mindenki "normál" használatról beszél, de mindenkinek más a normális.
Ezért érdemes figyelembe venni a bekapcsolt képernyőidőt is.
Nekem simán elmegy 2, néha 3 napot átlagos használattal, ami a következőket jelenti
- napi 60-80 perc képernyő, amiből 20-30 perc video lejátszás
- éjszakára repülő mód ( ez sajnos <<8 órát jelent, jó lenne már egyszer annyit aludni)
- egész nap 2G ( a 3G nekem sokkal jobban szívja, de ez nagyon függ a vételi viszonyoktól)
- egész nap bluetooth bekapcsolva a kocsi kihangosító miatt
- egész nap wifi, amihez kapcsolódik otthon, és munkahelyemen is -
g0dl
addikt
Ezt a hozzászólást láttátok?
Hogyan lehet most ezt a knox kapcsán értelmezni? Eddig arról volt szó, hogy ilyet nem lehet.
-
g0dl
addikt
Azon lehet változtatni a gyári romon, hogy ne csak kb. a harmadik csöngetésnél kezdjen el hanggal is csörögni, addig csak rezeg, és bekapcsol a képernyő?
-
g0dl
addikt
S4 Mini FAQ Ezt érdemes átnézni. (reklám nem az enyém, hanem a szerzőé, de ha már egyszer dolgozott vele, akkor legyen így itt )
-
g0dl
addikt
"Mi az a knox? számláló ami mutatja hogy rootolt-e, babrált -e a telefon?"
Kb. igen. Persze izlés szerint lehet érvelni mellette, és ellene. A "hivatalos" célja inkább az, hogy olyan módon titkosíthasd a készüléket, hogy ellopás/elvesztés után se lehessen hozzáférni. Ez persze alapból nincs bekapcsolva.
Akinek ilyen titkosítás nem kell, annak a knox csak nyűg, és a garancia elvesztésével jár a babrálás. Régi romokkal vett készüléken a bootloader még nem knox-os, így azokat tetszőlegesen lehet babrálni. Újabbakat lehet rootolni, még újabbakat talán már rootolni sem a knox bebillenése nélkül. Knox bit törlésére még nincs módszer, és igéret sincs.
Voltak olyan hírek, miszerint az EU-s jogszabályok miatt nem igaz a gari elvesztése, de a hazai samsung azt állítja bukod a garit ha bebillen a knox.
Egy fogyasztóvédelmi érdeklődést lehet megérne az ügy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az S III kistestvére nem volt rossz ötlet, de túl sok kompromisszumot kellett kötnie a vásárlónak. A S4 apróbb kiadása viszont irgalmatlanul jól sikerült.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest