Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyci
senior tag
válasz
lancellott
üzenetére
A microSD-re nem tudsz 4GB-nál nagyobb fájlt menteni, ez FAT fájlrendszer-korlát...
Próbálj meg rámásolni valami 4GB-nál nagyobbat PC-ről, az se fog menni! -
lancellott
tag
Sziasztok ! A kérdésem a következő. Samsung S4 minim van. Videofelvételnél 4 Giga után kikapcsol a felvétel. Fel lehet oldani valahol ezt a korlátot? 16G-s kártyára akartam hosszabb videót rögzíteni
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Root nélkül melyik az a program amivel tutira ki tudok lőni, fagyasztani programot ami teló ki be kapcsolása után is teszi a dolgát?
Még egy kérdés.
Ez komoly, hogy csoportos sms küldésnél elérem a limitet és a 10db címzett és nem enged többet???
Én vagyok béna vagy ez ennyire gáz?
Thx -
eset50
újonc
Sziasztok.
Feltettem az új, L4-es német rom-ot, annak viszont DBT a régiókódja. Az lenne a kérdésem, hogyan tudom az XEH kódot beállítani? -
sanyci
senior tag
Az telóm az extra akksival továbbra is azt játssza, hogy este 0%-os töltést jelezve kikapcsol, akkor mint amikor kb. a korábbi gyári akksival kapcsolt volna ki, de utána visszakapcsolva újra 50%-ot jelez ki a teló és megy szépen tovább, mintha előtte nem is jelzett volna teljes lemerülést...
Van valakinek valami használható ötlete, amihez nem kell root? -
cheeka
tag
S4 minimen nem volt mentés, volt rajta sok kép és videó, minden jel nélkül szinte mind eltűnt. A galériában csak a letöltött, bluetooth és egyéb könyvtárakban lévő néhány kép maradt meg. Nem telepítettem rá semmilyen programot, csak a lányom egy bitstrips nevű vackot néhány napja.
Figyelmetlenségből ki lehet törölni minden képet és videót?
Hogyan lehetne visszahozni a képeket? Esetleg van lomtár ahol még megvannak?
A használható 5,23gb-ból 1,43gb a foglalt. Nincs még egy hónapos a teló.
Tudna valaki segíteni, vagy ide vágó topikot ajánlani?
-
saril
senior tag
a lényeg nem változott valaki aki ért hozzá írja hát le hogy a stabil verzió után érdemes-e feltennem ezt a nem hivatalos 10.2-t??? esetleg egy változás lista van a stabil 10.2 és a nem hivatalos közötti különbségekről???
-
Madoc
veterán
válasz
radicspeter1
üzenetére
Szerintem keversz valamit. Arco (Arne Coucheron) Cyanogen fejlesztő és ő fejleszti a cm romunkat(official). Proxuser pártolt át a nexushoz még tavaly
-
radicspeter1
őstag
-
Madoc
veterán
Ezen jót nevettem.. A "serrano" az az s4-mini fejlesztői kódneve. Ha "3gxx" van utánna akkor i9190, ha "ltexx" akkor i9195. Nemhivatalos azért mert nem a Cyanogen (Arco) fejleszti tovább hanem csak egy user. A cyanogen kiadta a stable verziot és részükről ennyi volt a 10.2. Átálltak cm11-re. -
honeker
őstag
nincs mit hozzá fűzni
..... -
saril
senior tag
válasz
radicspeter1
üzenetére
mi meg megbeszéltük illetve te írtad nekem hogy a 4.3 carbonba nem lett minden áthozva ezért indul néha újra (nekem is) szóval akkor nem értem miért írod hogy atomstabil???
más hol van cm 10.2 friss ha a hivatalos oldalon még nincs fent?! -
scream
veterán
válasz
radicspeter1
üzenetére
Tegnapi CM10.2-es frissítés?
Stable után nem álltak le vele? -
tomi5244
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
I9195XXUBMJ7 - tehát gyári (gondolom)
A kernel mókát nem merném bevállalni, a root annyira nem probléma, ha jól olvastam visszaállítható. Ez a carbon rom akkor véleményed szerint okés? Az első hsz-ben nem találtam magyar "lépésről lépésre" tutorialt a root és a rom telepítést. Ez ügyben ki tudnál segíteni. Vagy, hogy megy ez?

-
radicspeter1
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
Milyen romon vagy most? Alapsáv...
Root miatt kérdem. (Gari végett)
Alap úgynevezett AOSP rom 4.3-as Carbont tudom ajánlani...atomstabil. És egy kis egyedi kernel fűszerezéssel sok mindent ki lehet belőle hozni.
Illetve van még egy tegnapi cm10.2 frissítés is. De inkább Carbont ajánlom. -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Nyár közepe óta vagyok S4 mini tulaj. Eddig minden gyári a telefonin, Telenor függő. Nem vagyok valami nagy android ROM-oló félisten, ezért sorry ha butaságot kérdezek.
Kezd elegem lenni a samsung gyári touchwiz felületéből meg néha vannak instabilitási problémák is. Felforrósodó akksi ami a telefon fagyását idézi elő, csak az akksi kivétel segít. Random újraindul a teló. Elég gyenge üzemidő, főleg készenlétben merül sokat.

Kérdésem a következő, feltudok tenni stock alap android 4.2.2. rendszert? Ami pl a Nexus készülékeken is van.
Ha igen akkor milyen kritériumok kellenek hozzá és milyen negatívumok érhetnek későbbiekben ezáltal? Esetleg van valami kiherélt jól működő CM ROM?Köszönöm előre is!
T -
ThinkorClimb
csendes tag
válasz
ruszi_tomi
üzenetére
Szia! Én gyári Samu flip covert vettem (ablak nélküli), éppen ezért az olcsó hús szindróma miatt...Igaz ez 7.000 volt, de nem lett nagyobb tőle a telefon, és nem áll el a kijelzőtől.
-
sanyci
senior tag
Érdekesek az eddigi tapasztalataim az extra akku-val:
Eddig mindig ugyan akkor merült le a teló, mint a simával, de tegnap hagytam, hogy kikapcsolásig merüljön, majd újra bekapcsoltam és láss csodát, az akku 50%-ot jelzett, pedig előtte pár perce 1%-on állt és ezért kikapcsolt...
Ezek szerint a telefon nem tud mit kezdeni a többletkapacitással, mert az akkuban nincs olyan elektronika, ami megmondaná a telónak, hogy milyen állapotú az akksi?
A korábbi Nokiáimon ez nem jelentett gondot, a Symbian mindig mindent tudott az akksiról, nem csak a feszültséget és az áramerősséget, de a névleges kapacitást és a korábbi töltési/merítési ciklusokat és az akku "egészségét" is, csakúgy mint a notebook-aimnál.
Ezek szerint az android, vagy legalábbis az S4mini nem kezel ilyen adatokat? Mert nagyon úgy tűnik, mintha a teló nem lenne képes intelligensen viszonyulni az akkuhoz, és nem csak az extra akksira gondolok, de a saját gyárijára is. Már korábban is úgy éreztem sokszor, hogy a teló nem a valós kapacitást jelzi az akksinak, csak a korábbi statisztikai adatokból mutat egy véletlenszerű mutációt kapacitás gyanánt... -
a.t.t.i.
senior tag
válasz
kutitomi73
üzenetére
Az arabé a bolt aki kint van sziriaban.A masik arab van most a boltban.
Holnap bemegyek aztan meglatjuk mire megyek. -
kutitomi73
aktív tag
válasz
a.t.t.i.
üzenetére
Meg kell várni míg hazajön és megpróbálni beszélni vele,de nem neked hanem a boltnak!
Remélem sikerül!Csak nem lesz tanulópénz!
Csak független vagy feltöltőkártyás vagy kifizetett szolgáltatói telefont szabad venni.Ha vásárolsz a garancia nem elég mert kérni kell a számlát is hozzá!
Sok sikert!!! -
kutitomi73
aktív tag
válasz
ruszi_tomi
üzenetére
-
-
kutitomi73
aktív tag
válasz
ruszi_tomi
üzenetére
Nillkin tokot vegyél!Az a tuti!
Én is belefutottam már ilyenbe és akkor ajánlották ezt a márkát.Ebből a kínai is ugyan olyan jó mint az eu-ban vásárolt csak később ér ide! -
ruszi_tomi
aktív tag
Sziasztok, egy kissé fura kérdésem lenne! Előre leszögezem, nekem nincs ilyen telcsim.

Barátnőm szerencsés tulajdonosa az S IV mini-nek, és kapott tőlem egy pár fontos Flip Cover tokot.A tokon felül van "kivágás", utángyártott, de Samu emblémás. Nekem kissé fura hogy nem marad a tok előlapja a kijelzőn, kissé "el áll".Van valami beállítás esetleg a telefonhoz a tokot illetően? Tudom, olcsó húsnak híg a leve, de kissé többet vártam na
A Samu gyári tok miben különbözik az után gyártottól? Azon kívül persze hogy 10-szer annyiba kerül. -
a.t.t.i.
senior tag
válasz
Tamás88
üzenetére
Nem én függetlenítettem!
A gsm boltban már így vettem,de adták hozzá az eredeti vodás garipapirt is.
Bent voltam közben a vodánál,a készülék le van tiltva.
Felhívtam a boltot,a tulajdonos szíríában van még 2 hétig,addig semmit nem tudnak csinálni,elérni nem tudják.
Most mit csináljak? -
saril
senior tag
válasz
kutitomi73
üzenetére
wakelock detector?
-
kutitomi73
aktív tag
Sziasztok!
Arra van valami program ami megmutatja milyen program ragadt be? -
Tamás88
őstag
válasz
a.t.t.i.
üzenetére
Kellett neked unhivatalosan függetlenítened.
Bocs, de ezek után mivel úgy szerepel az IMEI számod a hálózaton, hogy csak XY szolgáltatóhoz tartozik, és te YZ hálózatról lépsz be, akkor nem csoda, hogy nem tudsz fellépni a hálózatra.Először is Gyári rommal használod? Valamint nem mászott el az IMEI számod.
-
a.t.t.i.
senior tag
Nekem is megjelent a "nincs regisztrálva a hálózaton" üzenet.
Gyári visszaállítás,sim ki-be 6x,minden volt.
sim más telefonban megy.
Teló vodafonnál véve,utána én gsm boltból függetlennek.
112őt tudom hívni,ügyfelszolgalatot nem.
Szerintetek letiltották? -
Sanctus
aktív tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Az enyémen már a BMJ7 végű (knox-os) ROM van.
Ha van rá frissítés, próbáld meg lefrissíteni. (ha bevállalod a knoxot).
Egyébként a többieket is megkérdezhetjük, hogy akiknek zajosak a képek, ők milyen verziót használnak, és akiknek jó, ők milyet?
Bár kétlem, hogy egy szoftverfrissítés ezt a problémát orvosolni tudná.
Hiszen valószínűleg a piacra kerülés előtt nem csak virtuális tesztelés zajlott, és ott már az elején ki kellett, hogy ütközzön,m hogy valami sz@r.
-
TODI1111
veterán
válasz
kornéliusz
üzenetére
Szia!
Én Ezt használom profilváltásra és tökéletesen müködik! -
kornéliusz
csendes tag
Üdv!
Samsung S4 mini telefonon tudok üzemmódot váltani? "Klasszikus" üzemmódokra gondolok, munka, néma, utcai, általános, tárgyalás stb.
Lehet amatőr a kérdés, viszont az is vagyok
Előre is köszönöm a válaszokat! -
sanyci
senior tag
Őőő... nem erről van szó... hanem vettem egy extra nagy akksit az S4 mini-mhez és csak meg akartam volna becsülni, hogy mégis mekkora a kapacitása.
6000mAh-ásnak hirdették, de a fizikai méretei alapján nyilvánvaló, hogy 4-4.500-asnál nem lehet nagyobb...
Mindegy. Ma reggel 100%-ról indulunk és estig kiderül,hogy mi a pálya.
Esetleg nem kellene valahol törölnöm a régi akku nyomait, hogy ne kavarjon be?De csak e miatt nem akarnék root-olni! -
saril
senior tag
nem gondolnám hogy ha van is ilyen program pontosan meg tudja mérni esetleg nagyvonalú becsléseket tud tenni de azt majdhogynem te is megteheted a folyamatos képernyő használat melletti képernyő időből megbecsülve
az itt leírtak miatt ugyanis mint már írtuk 3-4 óra képernyő használtot simán kibír ha jól be van állítva a telefon
-
sanyci
senior tag
Van valakinek ötlete arra, hogy milyen progival tudom megnézni egy akku kapacitását?
-
Ha már itt tartunk, jönnék én is egy kontra véleménnyel. :-)
Ha technokrata nő vagy, akkor jobb választás az S4 mini, ha inkább egyszerűbb felhasználásra vágysz, akkor én személy szerint inkább az iPhone-t javaslom. Egyszerűen azért, mert lényegesen egyszerűbb a használata. -
yoli666
tag
válasz
ThinkorClimb
üzenetére
Szia!
Igen kivettem az sd kártyát és ez rengeteget javított! Nem is tettem vissza persze.
Előtte újraindítás megvolt és az sem segített. DE sajnos kicsit elhamarkodott volt az öröm, mert ugyan nem annyira merül, de azért még most sem tökélete, most "csak" kb. 20%-ot merült éjjel, minden kikapcsolva persze.
Előtte volt hogy majd 50%-ot is lement egy éjjel. (persze Wifi, Bluetooth, GPS és minden egyéb kikapcsolva, semmi nem fut....)
Szóval javult, de nem az igazi... -
freddirty
senior tag
van olyan root ami nem lépteti a knox számlálót, de ezzel max. időt lehet csak nyerni. Majd lesz olyan szoftver (4.3 gondolom) S4 minire is, ami hasonlóan más samu telefonokhoz lezárja ezt a kiskaput. A legközelebbi szervízlátogatáskor meg szépen rá is fog kerülni. (persze le7 sosem kell szervizelni

-
Bukoba
tag
Szia! iPhone 4s nem rossz telefon, ugyanakkor lassan 4 éves modell. Az S4 mini azért ennél újabb konstrukció. Mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya, igazából a legjobb az, ha van lehetőséged kézbe venni őket valamelyik boltban. De hogy konkrétumokat is írjak:
iPhone 4s:
Pro:
- Frissítések jönn, ek rá viszonylag folyamatosan
- Jobb képeket készít
- iOS használata egyszerű, zárt rendszer, minőségibb appokkal a store-ban
Kontra:
- Lassan kifut az életciklusa, egyre kevesebb app támogatja majd a használatát
- iOS nem szabható testre olyan mértékben, mint az Android
- Aksi eléggé karcsú, nem bír annyit, mint az S4 miniS4 mini:
Pro:
- Nagyobb kijelző
- Android totálisan testre szabható az igényeid szerint
- Erősebb aksi
Kontra:
- Támogatás bizonytalan (a Samsung nem a termék támogatás bajnoka, amint lesz egy újabb telefon a kategóriában, az S4 mini frissítései elmaradoznak majd.)
- Gyengébb fényképezőMikor telefon váltást terveztem, én is Apple irányba kacsintgattam. Aztán kijött az iPhone 5C és 5S, brutális árakkal, így körülnéztem Android oldalon is. Nos, nem bántam meg. Az S4 mini tudja mindazt, amire én szeretném használni (telefonálás, sms, net, e-mail, stb.) A fényképező minősége engem nem zavar, játékra ott az iPad. A mérete tökéletes, én ugyanis idegenkedem az 5"-os tepsiktől, az S4 mini pedig még az a méret, ami kényelmesen használható egy kézzel is. Persze az anyaghasználat, support szempontból még mindig az Apple a nyerő, de úgy érzem, hogy erősen túlárazottak a termékeik. Az AppStore-t is jobban kedvelem, mint a Google Play-t, de túlélhető. Röviden ennyi. Remélem segítettem valamennyire a döntésedben.
Egyébként ha iPhone-t vennék, akkor az minimum egy 5-ös lenne. Annak már 4"-os a kijelzője, valamivel jobb az aksija, és persze mérföldekkel erősebb hardver van benne, mint a 4S-ben. Persze árfekvésben ez már nem egy kategória az S4 minivel... -
poloki
újonc
Hogy lehet a makro módot bekapcsolni?

-
saril
senior tag
legelőször is könnyebb mint az iphone 107 gramm 4.3" kijelző ami miatt pont a kezedbe illik nem nagy egyáltalán belső tárhelye csak 8gb de ezt orvosolhatod micro sd-vel kijelző ehez a mérethez szerintem nem vészes de nem is a legjobb pixelsűrűséggel rendelkezik, frissítés lesz rá nemsoká, akkuja min 1 nap de ha jól be van lőve akkor 2 napot is bír közepes használat mellett ez kb 3-4 óra kijelzőhasználatot jelent
többfajta custom rom is elérhető hozzá ha ilyenhez lenne kedved
gps-e egyik legpontosabb és gyorsan is találja a műholdakat
kamerája nem egy fergeteges dolog de amire kell szvsz arra elég. (iphone jobb képeket készít)
viszont a makró módja verhetetlen a gépnek
-
skittl
újonc
Sziasztok! Szeretérnék egy kis segítséget kérni! Galaxy s4 mini és iphone 4s között vacilálok. Az iphonet tudom milyen viszont a samsungot nem !! Régen volt acem az vuszont borzalom volt.. Akinek s4 minije van az tudna pár dolgot írni? Köszönöm

-
-
Sanctus
aktív tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Tényleg rohadt zajos...!
Nekem minden "automatikus"-ra van hagyva. ISO-t sem piszkáltam...
Fénykép mérete: 1280x720 (16:9)
Egyet nézz meg légyszíves, hogy fényképező módban a kijelző jobb alsó sarkában lévő "üzemmód"-nál mi van kiválasztva? (nálam ez is éppen "automatikus") -
szabakaa
aktív tag
válasz
ThinkorClimb
üzenetére
Sziasztok! Az öcsém telefonját szeretném rootolni. Legújabb stock rom van rajta. A root később gariztatás esetén nyomtalanul törölhető? Valaki tud írni egy 100%os metódust? Köszönöm
-
yoli666
tag
válasz
yoli666
üzenetére
Sziasztok!
Közben úgy néz ki, hogy megvan a megoldás.
Külföldi fórumokat olvasgatva ott volt olyan gond, hogy az sd-kártya miatt csinálta...
Kivettem és láss csodát egyenlőre jól működik! Remélem így is marad!
Bár hogy mi köze az sd-nek a cella kereséshez...
Szóval, ha másnak is ilyen gondja van vegye ki az sd-t és hátha megjavul. -
q2w3
senior tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Sajnos elég kicsi a szenzor mérete, és mivel kevés fény jut be ezért a feketén látszik meg először a zaj. Szerintem ha lehet, célszerű vakuzni mert akkor jó lesz a kép, egyébként meg stabil kéz + alacsony iso érték.
Igen, az isot minden használatnál be kell állítani mert ez finom módosítás, nem olyan mint a felbontás. -
TODI1111
veterán
Elképzelhető, hogy a 6 megapixeles képei jobbak mint a 8 megapixelesek?
Probálta már valaki, ugyan azt lefotozni 8 megapixeles (4:3) illetve 6 megapixeles (16:9) beállitásokkal? -
Akelaus
senior tag
Megcsináltam 200-al, és 400-al is. Valamivel jobb, de föként azon lehet látni a zajt ahol valami fekete. A színes(a szarvasos) képen én az elsőnél se nagyon vettem észre semmit. Lehet én vagyok a béna, de ezt az Iso beállítást minden kamerahasználatkor meg kell csinálni, tehát ha kilépek belőle, és később használom a kamerát akkor mindig?
ja, és most megnézve a képek tulajdonságait: az első rénszarvasos képnél a telefon magától 400-ra állította az Iso értékét, a kéményseprősnél viszont 1250-re, ahol én állítottma 400-ra ott megtartotta azt.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezen jót nevettem.. A "serrano" az az s4-mini fejlesztői kódneve. Ha "3gxx" van utánna akkor i9190, ha "ltexx" akkor i9195. Nemhivatalos azért mert nem a Cyanogen (Arco) fejleszti tovább hanem csak egy user. A cyanogen kiadta a stable verziot és részükről ennyi volt a 10.2. Átálltak cm11-re.

.....
képernyőt alig használtál de azért egy képernyőhasználat screenshot-ot is linkelj pls
.....

Ha igen akkor milyen kritériumok kellenek hozzá és milyen negatívumok érhetnek későbbiekben ezáltal? Esetleg van valami kiherélt jól működő CM ROM?
elég érdekes egy faszi

borzasztó. A makrós képek azok jók, de hát mikor makrózik az ember most komolyan? Nem túl sűrűn. Legalábbis az átlag ember. azért örülnék neki ha nem csak kaktuszokat lehetne fényképezni vele.