Hirdetés
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barto
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Végigolvastam a közel a 7000 hsz-t.
Azt szeretném kérdezni, mert nekem ez nem volt világos: T-s a teló (bármelyik lehetne), attól függetlenül bármilyen romot tehet rá, csak nem lesznek benne a szolgáltatós appok? (Annyira nem érdekelnek).
Az S1 és S2-m független volt, így azokkal nem kellett foglalkoznom ezen a téren.Illetve használ valaki MIUI-t? Ha igen, akkor vannak-e vele gondok? Nagyon tetszik a design. De egyikre sem mertem eddig feltenni. De erre akartám.
-
saril
senior tag
úgy látszik nem értettetek meg nem az akksi teljesítményével van a bajom hanem pár száz hozzászólással előbb még azt beszéltük miért nem jó a 3000mAh akku, azért mert nincs benne gyári elektronika ami visszajelzi a teljesítményét ezáltal kikapcsolt mikor elérte a gyári értékeket majd bekapcsolás után újra 50%-ot mutatott, mindjárt megkeresem!
szerk.: nem találom de amit leírtam ez volt a lényege. -
Attelah
tag
Sziasztok!
T függő készülékekre van már KitKat? Most terveznék venni egyet T-nél 70-ért.
-
-
Attila57
tag
válasz
Panthera #6875 üzenetére
Két lehetőség van kivédeni a csúszkát.
1. (Ez kell neked) BEÁLLÍTÁSOK-KISEGÍTŐ LEHETŐSÉGEK-HÍVÁS FOGADÁS, ÉS BEFEJEZÉS-HÍVÁSFOGADÁS A KEZDŐLAP GOMBBAL. Ilyenkor csak a kijelző alatti HOME (fizikai) gomb megnyomásával fogadod a hívást.
2. Ugyanebben HÍVÁSFOGADÁS ÉS BEFEJEZÉS menüpontban a HÍVÁSFOGADÁS ÉRINTÉSSEL pontot választod, akkor csak meg kell érinteni a hívásfogadás gombot. -
Arty32
csendes tag
THX!
-
Arty32
csendes tag
Utángyártott miért nem jó?
-
Arty32
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek lenne értelme a gyári 1900mAh-s akksit 2100mAh-ra cserélni az S4 mini-ben?
-
Panthera
őstag
Köszi a megosztást, kíváncsi voltam erre a funkcióra, ezek nagyon jó képek! Egyébként hol készültek?
Már többször jártam úgy, hogy a zsebemben volt a telefon, hívtak, de amikorra kivettem, sikerült kinyomni, pedig nem nyúltam a kijelzőhöz. Nem lehet tiltani valahogy a húzással fogadást? Szerintem amiatt van.
-
formax
tag
válasz
Panthera #6870 üzenetére
Nekem a kedvencem a panorama funkció, vízszintes képhez állított telefonnal, függőleges panorámához vízszintes telefonnal szoktam képet készíteni. Ha jól csinálom (nem billen ki a forgatási síkból a gép) gyakorlatilag tökéletes illesztéssel, nagyszerű emlék, vagy dokumentum képek készíthetők. 1200 pixel körüli magassággal, akár 360 fokos sőt még nagyobb szögben is.
-
zeon.hu
nagyúr
reboot után mindig kiveszi az alapértelmezésből a swiftkeyt.
esetleg ötletek, hogy miért? -
Panthera
őstag
Milyen ablakos megoldásra gondolsz?
A fotózás témához...
Szerintem amit fontos beállítani, az a képstabi (ami gondolom nem optikai, de sokat jelent), valamint az ISO-t le kell venni a minimumra. Árnyékos helyen a mozgó célpontok nyilván bemozdulnak, de ez egy rendes fényképezőben is benne van. A hétvégén este készült képeim nem lettek valami díjnyertes fotók, de abban más is közrejátszhatott.
Egyébként a képek többsége, egy kisebb monitor felbontásra kicsinyítve, nagyon is vállalható eredményt ad szerintem.
(Már lőttem vele töksötétben + makró módban, nekem az eredmény felülmúlta a várakozásaimat).Egyébként bridge géppel szoktam fotózni, de ahhoz nem lehet hasonlítani és eszembe se jutna egy telefont ilyen célra használni.
Viszont nem lehet nálam mindig egy dslr méretű gép.
-
Acef
addikt
válasz
gordonfreemN #6868 üzenetére
A vaku villoghat.
Lesz leírás (nemsokára
), addig a blogomban lévő, alapbeállítások fejezetben linkelt is segíthet.
Szerk.
most olvasom, hogy 4.4, de ott is kb ugyanazal érdemes kezdeni -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan megoldás, amikor a vissza gomb és társa világít ha értesítés van? Root nélkül megy?
Van valami tipikus ami zabálja egy gyári 4.4.2 rendszeren az akkut és érdemes letiltani vagy valami metodika szerint használni?
-
glacious
addikt
válasz
Szaszabond #6863 üzenetére
Erősen használatfüggő, de ha egy nap 6 órát megy a kijelző, este tölteni kell. Bár a z1c-m rácáfol egy kicsit, de abban 20%-kal nagyobb az akksi.
-
Gyerekek, lehet, hogy rájöttem, mi zabálta az aksimat, de nagyon. Tegnap kikapcsoltam a gyári időjárás widgetet, majd csináltam egy cache wipe-t, és előtte délelőtt 11-kor már 70%-on volt, most 89%-ot mutatott. Most a Beautiful Widgets-et használok, és nem zabálja, és még szép is.
-
g0dl
addikt
Most hétvégén üzemidő 2 nap 17 óra, és 25%-on állt az akksi, mikor felraktam tölteni. Végig 2G, és wifi, kivéve két max 8 órás repülő módot éjszaka. A kijelző ez idő alatt 2 óra 44 percet volt bekapcsolva.
Ha sokat mozgok (cellát váltok), és gyenge a térerő, pláne 3G-re kapcsolom, akkor sokkal kevesebbet bír.
-
hati
addikt
Céges telefon:
5 nap, 19 óra, ebből végig 2G-n a hálózaton lógott. Kb. 5 percet beszéltem rajta, és 10 perc volt a képernyő használat. Wifi ki volt kapcsolva (van 1 GB-os mobilnet hozzá). Jelenleg 38%-on van az aksija. 2 napot még simán kibírna.
-
-
Acef
addikt
válasz
glacious #6854 üzenetére
+1
érdekes dolog ez a vágás .. többen vágottal használják.
Annyi az egész,hogy szólni kell a szolgáltatónak, hogy nem tudok telefonálni, nincs jel, .... díjmentesen cserélik, hiszen az az érdekük, hogy telefonáljon az előfizető.persze a vágott sim-el nem kell náluk dicsekedi, hiszen az tudtommal a szolgáltató tuljdona.
Én nem hantáztam. Szóltam, hogy tel.csere miatt másik simet kérek: 5perc, és 0Ft volt.
-
formax
tag
válasz
m4tyik4 #6852 üzenetére
Változó. Szigetszentmiklóson E, H és H+, Budapest XVI. kerületben, épületen belül E és H+ között változik.
Nemrég állt át a cég vodafone-ra T-Mobilról, és nemcsak az LTE hiánya miatt tartom rosszabbnak a vodát, hanem valahogy instabilabb, és gyengébb az egész, gyakran lassul le, sőt dobja el a kapcsolatot, mint a T.
Az LTE-vel micsoda hasítás volt a netezés, de főleg a fájlküldés, letöltés wifi hotspoton keresztül!
Mostmár mindegy, itt elköteleztük magunkat egyidőre...
Egyébként nekem voda függő telefonom van, és le is van tiltva (nem jelenik meg opcióként) az LTE hálózat. -
m4tyik4
csendes tag
Sziasztok
inkabb a vodafonosoktol kerdeznem hogy nekik is csak "E" mint edge hàlozatok van? (Mobilnet) Vagy a telefononnal van baj? Ritkan latom hogy ramegy a H+ ra de ledob rola es elmegy a halozat
Fuggetlen de vodas kartyaval hasznalom.
-
g0dl
addikt
Gyári romot használok, és ha video fájlt wifi-n keresztül másolom a telefonra (es file explorer) a pc megosztott könyvtárából, akkor a media scan nem frissül. Lehet ezt valahogy kézzel indítani?
Így pl. a gyári Videó alkalmazás nem találja meg, mert az nem tud közvetrlenül a fájlrendszerben keresni.
Amúgy mx player-t használok, ami megtalálja, de az sajnos nem tudja a tv-n lejátszani. -
Morris
veterán
válasz
szotyika77 #6846 üzenetére
semmit. Sőt... én töröltem mindent ami elő volt telepítve. A nem törölhető alkalmazások közül le is tilthatsz párat. Jó tesz a rendszernek és a felhasználónak.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok! Vettem a héten egy telekomos s4 minit, és most hétvégén egy pár alkalmazást letöröltem róla; pl.: lookout security, mcm, meg egy pár telekomos appot. Az érdekelne hogy a késöbbiekben ezeknek a programoknak a hiánya okozhat valami problémát a rendszerben?
előre is köszönöm a válaszokat
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! A 9190 típusú s4 mini re lehet magyar romot rakni amiben van magyar nyelv? köszönöm
-
Morris
veterán
válasz
zeon.hu #6836 üzenetére
De akkor már vegyél mondjuk egy Olympus XZ-10-et 56k környékén. (új 3 év garival)
Azzal olyan gyönyörű képeket lehet lőni, hogy csak ámulsz majd...Egyébként meg azt vettem ki a szavaidból, hogy a minőség lenne a fontos, akkor miért is kell eröltetni a makró fotózást egy mobillal?
És különben is, ezzel még véletlenül sem leszel profi fényképész. Csak a laikusok számára (mint amilyen én is vagyok) tökéletes képek fognak készülni vele.Tesztképek a fenti géppel (nagyon béna vagyok a fotózáshoz - úgy nyissátok meg)
[link] -
Sanctus
aktív tag
válasz
Danny750 #6839 üzenetére
Ilyen "arany ötleteket" a használati utasítások hibajegyzékében lehet olvasni!
Mellesleg igen: a telefon telefon. A fényképezőgép pedig fényképezőgép.
Még én sem hallottam senkit a fotós fórumokon arra panaszkodni, hogy eldobálja egy tükörreflexes a térerőt vagy urambocsá szakadozik a vonal!
Továbbá az "Ablak zsiráf"-ban is minden a megfelelő helyén van "kezelve"! -
mbalazs7
csendes tag
Van zoom a fényképezőben?
-
fertilio01
csendes tag
válasz
Zsolesz12345 #6811 üzenetére
call recorder 1.3.5 tökéletesen működik kihangosítás nélkül. Úgy rögzít, mintahogy hallod a másikat beszélgetés közben. Egy picivel sem halkabban :-)
-
zeon.hu
nagyúr
aki aktívabban fotózik a minivel, egy rövid leírást adhatna a fényképező beállításairól, mihez mi a legjobb.
elég sok fotóm minősége lesz gyatra, főleg a makrók. -
Acef
addikt
válasz
KTHEORIGINAL #6829 üzenetére
Egyik sem ugrik az odin/gyári rom-tól, de a cwm-től, vagy a root/system módosítástól igen.
Emiatt kevesen romolják a 4minit.Egy módosított deodexelt-re gondolsz?
Kell hozzá cwm ... -
KTHEORIGINAL
tag
Halihó mindenki!
Nemrégiben vettem egy S4 Minit, és érdeklődnék hogy ha gyári Sammobile-os romot tolok fel odinnal, akkor is ugrik a gari? Illetve a Knox számláló azt is írja?
Gondolkoztam hogy lehet csinálok egy romot erre a telefonra is ha már a sima Galaxy S TIGER már ennyi embernek bejött, és pozitív visszajelzéseket kaptam..
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv.: K.
-
sanyci
senior tag
A magyar Voda már kiadta a frissítést, pedig még független magyarra se jött ki...
-
Fercsáj
csendes tag
Jó reggelt!
A héten lejött az S4 minire 4.4.2 -es KiKat frissítés. Azóta a bejövő hívásoknál úgy szól a csengőhang, mintha egy visszhangos teremben vették volna fel a zenét. Minden hangbeállítást átnéztem, az Adaptsound-ot kikapcsoltam, és mégis marad a jelenség.
Amikor a beállítások között választom ki a csengőhangot, akkor teljesen normális a hangzás.
Tapasztalt valaki hasonlót? -
Yany
addikt
válasz
Attelah #6821 üzenetére
Az XXLGSM-et tudom ajánlani. Már többször vásároltam tőlük. Mindig elértem őket telón (nekem fontos, mert ha bajom van egy kütyüvel, akkor szóban a leggyorsabb mindent megbeszélni), mindig nagyon kedvesen beszéltek velem és mindig teljeskörűnek éreztem a tájékoztatásukat. Emellé korrekt ár is társul, aminél szerintem leginkább a garázscégek tudnak jobbat mutatni... de az ár egy bizonyos határon túl megbosszulja magát.
-
-
Attelah
tag
Sziasztok!
Honnan érdemes most ilyen új S4 Minit venni? ÚjGSM-ről olvastam, katasztrófa egy cég, GSM Home szintén.
Milyen helyet tudtok ajánlani ahol jó áron árulják? -
mbalazs7
csendes tag
válasz
Nekem ez jött be: All Call Recorder (bár nem S4 minin)
-
Panthera
őstag
Valaki vett már hozzá USB OTG kábelt (pendrive csatlakoztatáshoz)? Az egyik "manual"
szerint SII-III-IV-hez is jó. Elvileg elég ezt figyelni?
-
karesz1978
tag
Helo! Miért van az hogy éjjelre ha csak azt akarom hogy csak hívást fogadjak és kikapcsolom a wifit, a mobilinternetet és a szinkronizálást, akkor is lejönnek a facebook értesítések, chatek, whatsapp üzenetek, stb? És ezek csipognak mindíg éjjel. Ehh idegesítő. Éjjel csak hívást akarok fogadni... thx
-
g0dl
addikt
válasz
Én ezt használom. Teljesen jól működik és ingyenes. van hozzá licensz, ami a reklámok eltávolítását ( visszahallgatáskor, és beállításkor van reklám), és némi plusz szolgáltatást tud.
-
polman
tag
válasz
Van, én használom régóta, tökéletesen működik. Automatic call recorder pro .
Rendkívül jó minőségű mind a két irányban a felvétel. -
Acef
addikt
válasz
Ez a "gyári" pl. kiválóan működik, csak ettől az új s4 miniken ugrik a garancia. [link]
Vannak play-ról letölthető, többé-kevésbé működő apk-k is, biztosan talász elfogadható megoldást.
-
Zsolesz12345
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, szeretnék venni egy S4 minit és nagyon fontos lenne tudnom, hogy a hívásrögzítés működik-e ezen a telefonon. Ha valaki használ call recordert, nagyon megköszönném, ha megírná a tapasztalatát. Mindkét fél hangja hallható kihangosítás nélkül? Melyik programmal? Előre is köszönöm.
-
Morris
veterán
válasz
whiteman0524 #6809 üzenetére
Azt akartam is írni az előbb, hogy az időjárás widget csili-vili meg minden, de egy rakás sz*r. Eszi az akku-t nem is kicsit.
Sose értettem, hogy miért létezik egyáltalán. Csak kinéz az ember az ablakon és már látja is a weather-t.
Az előrejelzést meg meg lehet nézni a neten.Én anno így használtam: Gyári állapot, egy főképernyő, no widget. Egyetlen külső forrásból származó app (MX player), fölösleges cuccok letiltva.
Így net használat nélkül 5 nap!
Most Lumiám van, netezek, használom és még az egy napot sem bírja ki.
A net eszi, a wifi eszi, a mobilnet eszi. De gyors mint az állat, nem akad, nem fagy. Valami valamiért. -
-
-
zalcsika
csendes tag
Na az van, hogy nyomtam wipe cache-t, újraindul a telefon és látszólag jó egy ideig a fogyasztás. Igaz wipe cache-kor azt írja hogy hiba, de állítólag ettől még végrehajtja amit kell. Minden app amiről lövésem nincs hogy mi, az le van tiltva, még olyanok is amiről tudom hogy mi, de tuti nem kell. Szóval wipe után jó egy darabig (eddig egy sima újraindítás után sem javult semmit a helyzet), aztán egy idő után (ami lehet 20 perc, de lehet 2óra is) megint elkezd beállni a fogyasztás olyan 3%/h-ra.
-
mbalazs7
csendes tag
Szevasztok! Én most szeretnék vásárolni S4 minit, és érdeklődnék, hogy az új frissítés hatására tovább bírja e az akksi? Továbbá milyen alkalmazásokat használtok, ami "elengedhetetlen"? (pl vírusírtót használtok e?)
Köszönöm előre is a segítséget! -
Acef
addikt
válasz
szotyesszor #6800 üzenetére
A ROOT miatt nem feltétlenül ugrik a gari.
Az OTG / kernel miatt viszont ugrik a gari.
A KITKAT már kijött, csak a függetlenre még nem..
Viszont felrakható Odinnal. Olvass vissza, hétfőn, vagy kedden írtam róla. Megmaradhat a gar, mert később felrakhato a Magyar, és azzal újra garis lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az S III kistestvére nem volt rossz ötlet, de túl sok kompromisszumot kellett kötnie a vásárlónak. A S4 apróbb kiadása viszont irgalmatlanul jól sikerült.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Windows 11
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia