Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!

Bevezető

Amikor jött a hír, hogy lesz S4 Mini, arra bizony mi nemigen kaptuk fel a fejünket. Az SIII Mini ugyanis egy középkategóriás tucatsamsung lett, formára még csak-csak hasonlított, de ez minden koreai termékről elmondható, egyébként sokkal gyengébb eresztés volt és alig emelt át valamit a csúcsmodell képességeiből. És nem is volt túl jó áron, pedig annak idején mindenki azt hitte, hogy végre jön valami, ami nem egy tepsi, mégis erős. No, erre mostanáig kellett várni a Samsungnál.

Samsung Galaxy S4 Mini
[+]

Az S4 Mini ugyanis tényleg olyan, mintha egy csúcsgép kicsinyített másolata lenne a kezünkben. Formás, valahogy ekkora méretben jobban érvényesül a Samsung iskolája, és csak ott vágták meg a funkciólistát, ahol nagyon muszáj volt. Egy kicsi, morcos, erős készülék keletkezett, amit szerencsére az XXL GSM el is küldött nekünk, úgyhogy volt időnk kiismerni és - szentségtörés! - kicsit meg is szeretni, pedig általában a Samsung modellekkel - én legalábbis - nehezen alakítok ki érzelmi kötődést. Nem elég egyediek, furfangosak, vagy izgalmasak ahhoz számomra - s ezt nyilván elsősorban az mondatja velem, hogy annyi hasonló Samsung telefon volt az utóbbi időben a kezemben, hogy már nem jövök lázba egy feltételezett Galaxy S Advance Plus Win DuoS izétől, mert pontosan el tudom képzelni, hogy miképpen néz ki, mit tud és hogyan működik.

Samsung Galaxy S4 Mini
[+]

Az S4 Mini azonban más, legalábbis annyiból biztosan más, hogy egy létező lukat foltoz be az okostelefonok mezőnyében. Nem orbitálisan nagy tányér ez, hanem egy kézbeillő, formás jószág, mégis egy csomó olyan dolgot tud, ami csak a csúcsgépekre jellemző. Kevés ilyen eszköz van mostanában piacon, ezért szerettem mondjuk az Xperia S-t, vagy az első PadFone készüléket is, ezért lopta be magát a szívembe az a HTC One S, aminek most elkaszálták a terméktámogatását és ezért tudtam értékelni a papírvékony Huawei P6-ot is. Nem mindenki akar fél asztallapokkal közlekedni, kétkezes manővereket végrehajtani és roppant terebélyes zsebű nadrágokat venni azért, hogy csúcshardvert birtokolhasson (vagy legalábbis ahhoz közelit), hiszem, hogy sokan vagyunk, akiknek elég a 4,3 inch, mert ha nagyobb képernyőre van szükségünk, akkor van nálunk (vagy a közelben) másik eszköz, amit direkt erre terveztek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés