Hirdetés
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
whiteman0524
aktív tag
Az I9195XXUCNK5 ROM mikor jött ki T-nél? Mert én ma délután kaptam róla értesítést a telefontól, de lehet hogy csak lemaradtam valamiről.
-
whiteman0524
aktív tag
Ha az zavar, hogy rövid ideig a régi időpontot mutatja de aztán pár pillanat múlva a helyeset, akkor ezzel nincs szerintem gond. Nekem is szokott ilyen lenni, de ez nem azt jelenti hogy hibás valami. Ez csak egyszerűen ilyen. Így írták meg az óra widget működését
Egyébként ha OTA frissítettél, akkor érdemes lenne helyette újraraknod az egész kócerájt. Ez nálam elég sok "fura" dolgot javított.
-
whiteman0524
aktív tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
whiteman0524
aktív tag
Kicsit lemaradtam a fejleményekkel az elmúlt 1-2 hónapban, de ezek alapján akkor most tényleg lesz nekünk is Lollipop?
-
whiteman0524
aktív tag
-
whiteman0524
aktív tag
Tudtok ajánlani valami megbízható akkumulátort, ami lehetőleg kicsit nagyobb kapacitású mint a gyári? Asszem lassan vennem kéne egy újat.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Panthera #8329 üzenetére
A beépített ébresztő nem igazán jó. Ebből a szempontból nem tudom hogy ő lehet-e a ludas, de nálam például többször is előfordult régebben, hogy hiába volt beállítva az ébresztő, néha egyszerűen nem ébresztett. Ajánlották helyette a Sleep as Android-ot, azóta ezt használom és sose volt még vele gondom. Az akksit nem tudom hogy mennyire meríti, de esetleg tehetsz vele te is egy próbát.
-
whiteman0524
aktív tag
-
whiteman0524
aktív tag
A CM Security-t letöröltem már pár napja, azóta semmilyen vírusírtó sincs fent, viszont a probléma továbbra is fennáll
Annyit azért észre vettem, hogy újraindítás után amíg el nem indítgatom az alkalmazásokat, mintha jó lenne minden, és csak egy idő után hülyül így meg az egész.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Tamás88 #8226 üzenetére
Az energiatarakékos mód ki van kapcsolva most megnéztem. De soha nem is volt bekapcsolva sztem. Túl sok alkalmazást nem használok. Olyanok vannak hogy:
Facebook, Twitter, Messenger, Sleep as Android, MX Player Pro, Poweramp, ezPDF Reader, KeepScreen On, Menetrendek.hu, Swiftkey, Index, Barcode Scanner, Skype, Camera ZOOM FX, RunKeeper, játékból meg csak az Asphalt 8-al szoktam néha játszani.
Ezzel kb fel is soroltam az összes appot amit használok. Vírusírtóból a CM Security-t használom. Amik futni szoktak azok kb. a Facebook, Messenger, Twitter, Poweramp, CM Security, Swiftkey meg néha a Skype. Az alkalmazásokból pedig a "vissza" gombbal szoktam kilépni, kivéve ha az alkalmazás egyéb módon ad erre lehetőséget. Viszont a 4.2.2-n is ugyan ezeket az appokat használtam, és ott nem tapasztaltam ilyesmit. Lehet hogy valamelyik app a ludas, viszont akkor JB-en nem zavart be.
-
whiteman0524
aktív tag
Megvolt
Igazából egy dolog maradt ami még kicsit zavar. Amikor kilépek a különböző alkalmazásokból és visszajönnek az alkalmazás indító ikonok, akkor sokszor lehet látni hogy az ikonok 1 másodperces késéssel kapnak árnyékot
Nagyon fura. Tehát kilépek egy alkalmazásból, megjelennek az alkalmazás indító ikonok (azon az oldalon ahol legutoljára jártam) de az árnyékuk csak kb. 1 másodperc múlva jelenik meg. Ez nekem azóta van mióta OTA frissítettem 4.4.2-re. Most is jelentkezik friss újratelepítés után. Korábban a 4.2.2-nél nem tapasztaltam ilyet soha. Semmilyen custom ikon készletet, meg menü/kinézet buheráló alkalmazást nem használok egyébként. Minden gyári.
-
whiteman0524
aktív tag
A Kies-t letöröltem (a drivereket fenthagytam). Utána újraindítottam a Windows-t és lecsekkoltam hogy még mindig működik-e az Odin, ha a telefont download módban rákapcsolom a gépre. Működik.
Tehát ha jól értem a reinstall előtt két dologot lenne célszerű csinálni. Az egyik a recorvery módba lépés majd wipe factory, a másik meg a belső SD formázás. Melyiket kéne (lenne célszerűbb) előbb végrehajtani?
-
whiteman0524
aktív tag
Kipróbáltam. Hát az ID.COM _feletti_ ablak nem váltott kékre, viszont az alatta levő rész az igen. Nem tudom hogy arra gondoltál-e, mindenesetre csináltam róla képet:
Még annyit, hogy amikor az Odin már futott (rendszergazdaként - amúgy most Win 7 64bit-en vagyok), a telefont pedig download módba tettem, majd csatlakoztattam a géphez, akkor a screenshot-on is látható módon feltelepült még 2 driver. Nem tudom hogy ezek számítanak-e, gondoltam szólok.
Edit: lehúztam a gépről a telefont, majd néhány másodperc múlva visszadugtam (mindeközben az Odin-n nem piszkáltam, a telefon pedig továbbra is download módban volt) és akkor se volt változás. A Kies nem futott, a task manager szerint se.
-
whiteman0524
aktív tag
Acef
Segítséget szeretnék kérni a gyári T-mobileos 4.4.2-es ROM újratelepítéséhez. Most jutottam oda hogy lesz rá némi időm a hétvégén. Az előzményekről annyit, hogy a telefon megvétele óta (tavaly november) mindig OTA frissítettem amikor valamilyen frissítés jött, viszont most már néha belassul a rendszer, szóval sztem megérett egy reinstall-ra.Néztem a blog bejegyzésedet és a rám vonatkozó rész az most ugye az "Odin - 4.2.2 / 4.4.2 rom felrakása" lenne. A 3. pontig megvagyok, illetve a Kiest is felraktam már, az meg felrakott vagy 3-4 drivert amikor csatlakoztattam a telefont a géphez.
Mondjuk bármit csinálok, a Kies sajnos nem látja a telefont, de gondolom hogy ez most annyira nem lényeges. Próbáltam már mindent: korábban Windows 8.1-en, most Windows 7-en is, másik Kies verzióval, a laptopom összes USB csatlakozójával, a telefon saját kábelével, a legfrissebb "Samsung USB Driver for Mobile Phones"-al, stb. Viszont a driverek elvileg fent vannak, szóval a Kies-t leszámítva elvileg működnie kéne a dolgoknak.
Amiben nem vagyok biztos az a 4. pont, mert ott több dolgot is írsz. Szóval tegyük fel, hogy minden szükséges adatot lementettem a telefonról, illetve a külső SD kártyáról ami benne van (van még benne egy 32 GB-os SD kártya is). Ezek után tehát mit kéne tegyek hogy ha a lehető legjobban szeretnék megágyazni az újratelepítésnek? Még annyit szeretnék kérni, hogy légy szíves fejtsd ki kicsit bővebben a teendőket, mert nem szoktam babrálni a telefont, szóval annyira nem vagyok képben hogy hogy kéne pl. különböző módokba tenni, meg ilyesmi.
Jah még annyit hogy root-olni nem akarok, tehát még véletlenül se vesszen el a gari vagy ilyesmi
A segítséget előre is köszönöm
-
whiteman0524
aktív tag
Lehet kapni külön is igen. Én már 4 db.-ot is vettem korábban tartaléknak. A pontos azonosítója megtalálható azon a kis műanyag fólión amibe eredetileg is csomagolva volt, persze csak akkor ha azóta nem dobtad ki. Egyébként "Samsung EHS64AVFWE sztereo headset" a pontos neve, és pl. itt lehet kapni. De biztos árulnak sok egyéb helyen is.
-
whiteman0524
aktív tag
Érdekes, hogy Windows 8.1-en a 2.6.3.14074_11-es verziójú Kies nem ismeri fel a készüléket
Próbál kapcsolódni vagy 10 percig, aztán azt mondja hogy ezt az eszközt nem támogatja a kies
Próbáltam már már Kies verzióval is (régebbivel) de ugyan ez fogad. Már újratelepíteni is próbáltam (mármint a Kiest). Az USB hibakeresés nincs bekapcsolva amúgy, de hát annak szerintem nem is kéne bekapcsolva lennie. Csak ROM újratelepítés miatt akartam felrakni a Kies-t, hogy automatikusan felrakja a szükséges drivereket.
-
whiteman0524
aktív tag
Nah most már kíváncsiságból én is megmértem ezzel az AnTuTu Benchmark X Jul,2014-el hogy mit tud a vas, bár sose szoktam méricskélni. Az én telóm nem rootolt, lassan 1 éves lesz és eddig mindig OTA frissítettem, amikor elérhetővé vált egy újabb update.
Két mérést is csináltam. Az elsőt aksiról, újraindítás nélkül (kb. 2 napja ment a teló az előző újraindítás óta) és bekapcsolt WiFi-vel ...
... a másodikat pedig közvetlenül újraindítás után, hálózatról, kikapcsolt WiFi-vel:
Gyári alkalmazást egyet se töröltem/tiltottam le (pontosabban korábban igen, de a 4.4.2-es frissítés megint visszapakolt mindent -.-), továbbá csak néhány alkalmazást szoktam használni, tehát túl sok dolog nincs telepítve.
-
whiteman0524
aktív tag
Én is OTA frissítettem 4.4.2-re. Eddig minden okésnak tűnik. Majd ha lesz időm, akkor tervezek egy újratelepítést, mert már tavaly november óta megy a rendszer. Én nem szoktam root-olni, és eddig mindig OTA frissítettem, viszont most már néha azért gondolkodóba esik a készülék és érezhetően lassabban is reagál mint új korában. Szóval megérett már egy újratelepítésre, csak nem nagyon értek hozzá úgyhogy majd jól neki kell készülni előtte nehogy véletlenül elbarmoljak valamit
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
minifoximaxi #7231 üzenetére
Lehet hogy igazad van, mert azt például használom. Mármint a CleanMaster-t. De amúgy meg én mindig előző este lefekvés előtt szoktam belőni a másnap reggeli ébresztőt, mert elég rapszodikusan kell keljek, szóval változó. És amikor este belövöm az ébresztőt, azután már nem szoktam a CleanMasterrel tisztogatni. Nem azt mondom hogy tuti nem fordult elő egyszer se, de biztos hogy nem csak az a ludas.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Tamás88 #7222 üzenetére
Ez a gyári ébresztő velem is kitolt már, de nem csak ennél a készüléknél meg Android verziónál. Többször is előfordult ezzel a telefonnal (gyári 4.2.2), meg a korábbi Galaxy Ace-emmel is (gyári 2.3.6) hogy egyszerűen nem ébresztett, holott be volt állítva világosan az időpont. Először azt hittem, hogy csak én bénázok de miután eljátszotta egy párszor rájöttem hogy a szoftver a ludas.
-
whiteman0524
aktív tag
Frissítést többet valszeg nem fog kapni (a 4.4.2 után). Kivéve persze, ha idő közben valami ordenáré nagy biztonsági rést fel nem fedeznek az Androidban, amit muszáj lesz mihamarabb betömködni. De erre egyrészt nincs sok esély, másrészt ezzel is maximum az adott bizonsági problémákat orvosolnák, nem pedig a rendszert csiszolnák tovább.
Valamiből a Samunak is meg kell élnie. Ha folyamatosan adnák ki az újabbnál újabb Android verziókat a régebbi telefonokra, akkor a kutyának se kellenének az új telefonok
-
whiteman0524
aktív tag
Nekem ilyen tokom van már lassan 1 éve. Pont akkora mint a telefon, és teljes mértékben védi. Kinyitott állapotban, a képernyőt takaró részét a hátlap mögé lehet hajtani, tehát nem muszáj mindig lógnia ha valakit ez esetleg zavarna. A felső részén az a két kis fül mágneses és szépen egymásra hajlik becsukott állapotban. Még néhány kép: link, link.
nevox Relino a neve. Itt a hivatalos oldala.
-
whiteman0524
aktív tag
Azt kicsit pontosani kéne, hogy mit jelent az hogy "megemeli a minimum cpu frekvenciát 1458mhz-re". Permanens-en emeli meg? Netán csak akkor amikor valami feladatot kell végrehajtani? Egyáltalán nem mindegy, mert ha pár másodpercig "felpörög" a CPU (mondjuk azért mert hozzáértél a képernyőhöz, és dolgoznia kell) az egy dekát se fog fogyasztani, ha utána megint "nyugalmi állapotba" kerül.
-
whiteman0524
aktív tag
madoc, Acef: UBML4 van rajta igen. Nem igazán értek ehhez az Odin-hoz meg a társaihoz, mert nem szoktam buherálni a telót. És nem is tervezem (mármint root-olni vagy ilyesmi). Csak gondolkodtam rajta hogy estleg 1-1.5 év után majd lehet hogy nem ártana újratolni a rendszert, vagy még inkább hogy ha majd megkapjuk a 4.4-et, ahelyett hogy mondjuk WIFI-n lefrissíteném. Az adataimat persze előtte menteni kéne, az tiszta sor.
-
whiteman0524
aktív tag
Lehet hogy láma kérdés de van arra valamilyen legális mód hogy az éppen aktuálisan elérhető legfrisebb gyári ROM-ot én magam újrahúzzam a masinán? Másszóval mintha a PC-n újratelepíteném az oprendszert.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Szaszabond #4919 üzenetére
Lehet hogy hülye kérdés de a plusz gyártói garihoz itt kell regelni, majd beregelni a telót?
-
whiteman0524
aktív tag
Hú ez biztos jó darab lehet. Mondjuk a problémát nem igazán oldja meg, szerintem ez sem csúszik sokkal kevésbé mint a gyári műanyag. Persze minőségibb érzést ad az biztos. Le szerettem volna cserélni a hátlapot mert már kétszer is kicsúszott a kezemből a telefon (szerencsére nem lett baja mert pont a fémes élével esett), és most már kezd idegesíteni hogy olyan mintha egy szappant fogdosnék vizes kézzel.
-
whiteman0524
aktív tag
Nem lehet valalhol erre a készülékre a gyári helyett valami nem csúszós hátlapot kapni? Nem tokra gondolok, tehát nem olyan megoldásra amit rá kell húzni a telóra, vagy bele kell rakni meg ilyesmi. Konkrét hátlapra gondolok, amivel le lehet cserélni a gyárit. Csak más a felülete.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
>Deego.. #3853 üzenetére
Nekem egész jól bírja a készülék. Mondjuk én mindig lekapcsolok majdnem mindent, és általában csak a wifi szokott menni egész nap, meg mellette az automatikus képernyőelforgatás, az intelligens képernyő zár és a szinkronozálás szokott még bekapcsolva lenni. Minden mást ki szoktam kapcsolni, és csak akkor kapcsolom be ha szükségem van rá. Ha feltöltöm teljesen a telót, és az imént említett funkciók be vannak kapcsolva, akkor másfél napot vígan elmegy a készülék, még azt is megkockáztatnám hogy ha nem nagyon nyúlnék hozzá akkor 2 napot is kibírna (folyamatos wifi kapcsolattal!).
Mondjuk nálam meg a kamera készít kritikán aluli képeket, viszont van akinél meg jól muzsikál
Szóval elég fura dolgok vannak itt az mini kapcsán. Volt valaki olyan "szerencsés" a vásárláskor hogy jó képeket is lő a telója + az aksija is jól bírja?
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Tamás88 #3831 üzenetére
Nekem még sose sikerült átpakolnom SD egy darab alkalmazást se (root nélkül). A gyáriakat alapból nem lehet (a kérdésem igazából erre vonatkozott), de a nem gyáriakat se. Hiába próbálok átrakni például egy nem gyári alkalmazást, nem működik a dolog. A telefon azt írja, hogy át van rakva (és visszahelyezhetem a telefonra), de ugyan úgy a telefon memójában van. Szóval én nagyon örülök neki hogy elméletileg ezt már rég tudja az Android, de most már gyakorlatilag is tudhatná
-
whiteman0524
aktív tag
A 4.3-ban vagy a 4.4-ben lesz/van olyan funkció hogy az appokat át lehet pakolni az SD-re (mindeféle root nélkül)? Mintha valami ilyesmi hallottam volna, de lehet hogy hülyeség. Azért gondoltam megkérdem.
-
whiteman0524
aktív tag
Az enyém sokkal rosszabb képeket gyárt, de komolyan
El van mosódva minden részlet. A te képeidnek a közelébe sincsenek amiket az enyém kihány magából. Próbáltam már többféle kamera szoftverrel (gyári, CameraZOOM, Camera JB+) és a különböző beállítások minden fajta kombinációjában (felbontás, képminőség, effektek/nemeffektek, ISO, zoommal/zoomnélkül, fókuszmódok, fényelnyelés, stb) de az eredmény ugyan úgy mindig siralmas. Nappali fénynél napsütésben ideális körülmények között is egyszerűen vállalhatatlanak a képek, a sötétben lőtt darabokról nem is beszélve. A régi Galaxy Ace-em (nálam) fél kézzel leveri fotók minőségében a minit :S
Érdekes módon a makróval készült képek viszont egész jók. Sőt azt mondanám, hogy azok várakozáson felüliek. Makróval egész szép képeket lehet lőni
-
whiteman0524
aktív tag
Én a nevox RELINO tokot tudom ajánlani azoknak, akik egy kicsit igényesebb darabot szeretnének. Itt a gyártó honlapján is megtekinthető. Keresgélve a neten találni nagyobb felbontású képeket is, ha esetleg valakinek kéne.
Van belőle fehér és fekete szinű is, továbbá létezik oldalra nyílós "változata" is. Én fekete színűt vettem. Nem a legolcsóbb darab, de tényleg nagyon prémium érzésű a cucc, nagyon jól össze van rakva és az anyaga is marha jó. Elég sokáig dúrtam a netet mire rátaláltam. A többi mindehol kapható "tucat tok" nem jött be ezért valami komolyabbat kerestem.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Krajczi #3537 üzenetére
Nem biztos hogy jó ötlet nyomogatni azt a memóriaürítés gombot. Azzal kb hazavágod a futó appokat. Más szóval egy idő után nem kell meglepődni ha megmagyarázhatatlan dolgokat kezdenek majd el művelni az appok, meg az OS.
Más: a leválasztás az nekem se működik. Mármint nem lehet leválasztani a telót se a gépen, se a telón önmagát. Szóval én csak úgy le szoktam húzni a gépről. Jobb híjján :S
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Williamgrant #3499 üzenetére
Ez jogos érv lehet
Akik már a KitKat valamilyen válfaját nyúzzák: jobb képeket lehet lőni vele mint a gyári 4.2.2-vel? Nekem csak az az egy szívfájdalmam van a telóval, hogy iszonyú képeket csinál (függetlenül a kamera szoftvertől). Reménykedem benne hogy valamelyik frissítéssel jobb lesz a helyzet, csak azért kérdem.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Williamgrant #3497 üzenetére
Én már csak azt nem értem, hogy a pid alapján hogy a fenébe nem lehet kideríteni hogy melyik alkalmazáshoz tartozik. Elvileg ez marha egyszerű kéne hogy legyen.
-
whiteman0524
aktív tag
Én meg vagyok elégedve a telóval, leszámítva egy dolgot. A kamerával nem tudok kibékülni, mármint a fényképekkel amiket csinál (a videók azok rendben vannak). Annyira pocsék a képek minősége hogy legszívesebben sírva fakadnék, amikor nézem hogy miket művel. Már próbáltam minden fajta beállítás kombót a gyári és egyéb szoftverekkel is, de nem segített semmi se. Teljesen mindegy hogy milyen felbontáson fotózok, a végeredmény borzasztó. A régi Galaxy Ace-em kalsszisokkal jobb képeket csinált de komolyan. Egy lapon se lehet említeni a mini-vel. A mini-hez képest az egy profi fényképező volt.
Jó lenne ha kezdenének ezzel valamit a samuéknál, mert egy 10000 Ft-os mobil szebb képeket lő az S4 mini-nél :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az S III kistestvére nem volt rossz ötlet, de túl sok kompromisszumot kellett kötnie a vásárlónak. A S4 apróbb kiadása viszont irgalmatlanul jól sikerült.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest