- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
[Re:] Samsung Galaxy S4 Mini - drágám, az S4-ek összementek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás88
őstag
válasz
Trooper82 #12624 üzenetére
Na mivel reklám lenne, ezért offban fogom írni.
Azzal most nem szeretnék jönni, hogy frissebb droid van rajta, mivel ugye idén készült el a telefon, így nyilvánvaló, hogy nem a 4-es változatot fogják rátenni. Jóval kevesebb bloatware van rajta, mint az S4 minin, de ami rajta van, azt is le lehet törölni. És az is igaz, hogy nincsenek olyan extrák, amit talán a felhasználók jó 3-4%-a használta csak, de ellenben sokkal hasznosabb funkciókkal rendelkezik, mint pl. tárhely felszabadító vagy a jogosultságkezelő, sőt akár megmondhatjuk, hogy melyik program melyik netet használhatja.Az akkumulátora sokkal tovább bírja, bár ha sokat használjuk, akkor naponta tölteni kell, de ez legyen a legkevesebb gondom. Térereje tökéletes, szinte mindenhol LTE van, még az erdők mellett is, ez online rádióknál pedig igen fontos. A hangok is szépen szólnak mind hangszórón, mind pedig fülesen, kb. ugyanúgy mint az SGS1-en (aki emlékszik rá). Amire használom, arra tökéletes. Egyetlen sarkalatos pontja van, az a kamera, ugyanis olyan, mintha egy kicsikét el lenne mosódva a szélük, de ezt még nem tudtam jobban megvizsgálni, de erős a gyanúm, hogy csak szoftveres dolog lehet a háttérben. Majd a napos időben is megnézem, ott szerintem tökéletes képet lehet lőni.
De ettől függetlenül úgy érzem, jól választottam, és így elégedett vagyok.
-
SFAkos
aktív tag
válasz
Trooper82 #12238 üzenetére
Most tettem fel én is 2 napja. User experience-ben nagyon fasza, eddig sebességre és funkcionalitásra se volt panasz, az én használatom során - ami azért szerintem nem hardcore - semmi bug nem jött elő. (Messenger,Viber,Waze,Chrome, E-mailezés, Telefonálás kb.)
De azért nem iszok előre a medve bőrére mert tapasztaltam már párszor a régi galaxyn, hogy egy adott romnál elején minden fasza 1 hónap múlva meg úgy belasssul felvenni nem tudod a telefont kb....
-
ztoldy
senior tag
válasz
Trooper82 #12194 üzenetére
A greenify-t érdemes úgy használni, hogy felteszed a wakelock detector-t és azzal megnézed, hogy mi okozhat merülést. Ezt követően a wakelock detectoron belül greenify-jal tudod hibernálni, ami merít.
Ha megcsinálod a davidovi által linkelt guide alapján a beállításokat, akkor nagyban csökkenthető a merülés, nálam legalábbis azt követően egyáltalán nem volt ébren a készülék.
-
Tamás88
őstag
válasz
Trooper82 #12175 üzenetére
Na én most próbálom ki a CM12.1-et és a töltős rész valóban így van, de a többiben egyelőre jól működik. Persze még tesztelés alatt van. Amire nagyon figyelni kell az a Gapps telepítése, ugyanis az most megváltozott, mivel a javasolt résszel felrakja az összes Google cuccot, és lecseréli az alap programokat, ami nem jó, mivel pl. ebben az esetben a kamerával nem lehet sd kártyára menteni. Itt a nano változatot kell leszedni, mert ebben benne van a Play áruház természetesen sallangok nélkül.
-
ztoldy
senior tag
válasz
Trooper82 #12126 üzenetére
Jobb üzemidő, esetleg jobb sebesség. De ezeket csak akkor veszed észre, ha mondjuk nagy játékokkal játszol és a gyári beállításokkal már vannak problémák.
Ha nem használod power userként a telefont, akkor lejebb veheted a cpu sebességet, csökkentheted a feszültségeket, csökkentheted a gpu sebességet, egyéb módosításokat is tartalmaznak, amikkel mind kitölhatod az akkuidőt vagy növelheted a sebességet. De ezeknek akkor van értelme, ha tudod is miket állítasz, így mélyebben bele kell merülni a dologba.
-
ztoldy
senior tag
válasz
Trooper82 #11663 üzenetére
Még annyit, hogy nem tudom, hogy észrevetted-e, hogy az újabb verziókban már nem lehet gyári beállításokban korlátozni a CPU sebességet, hanem a rendszer választja ki a szerinte jó sebességet. Általában ez azt jelenti, hogy maxon járatja a procit minden tevékenységnél-
Custom kernellel és mondjuk kernel adiutor-ral lehet szabályozni, hogy mekkora lehessen a max. sebesség, így ez is segít, hogy kevésbé merüljön az akku.
Ha a wakelock detector nem talál nálad semmit, akkor szerintem az akku kezdi megadni magát. -
törölt tag
válasz
Trooper82 #11426 üzenetére
Vannak a CM12.1-ben hibák.
Trebuchet Launcher néha "összeomlik" és nem jelennek meg az ikonok alul. Megoldás: Újraindítás
Kamera: Nem lehet SD-kártyára menteni+bizonyos időközönként nem tudok vele képet csinálni,mert a fényképező ikon szürke lesz fehér helyett. Megoldás: Kamera APP-ból kilépni és ismét elindítani,ekkor jó lesz egy darabig.UI: Valaki nem tud CM11 utolsó Nightly linket küldeni nekem?
-
gyborsos
csendes tag
válasz
Trooper82 #11358 üzenetére
Köszi.
Lehet úgy hogy Recovery --> CM12.1.zip flash --> whipe cache --> whipe dalvik--> gapps.zip "flash" --> whipe cache --> whipe dalvik-->Restart??
Nekem mindig megkérdezi Restart előtt a CWM hogy lehetséges hogy elveszik a root jog és FIX-álja-e?
Vagy Yes vagy No a két lehetőség. -
gyborsos
csendes tag
-
törölt tag
-
Józsi_S4mini
csendes tag
válasz
Trooper82 #9602 üzenetére
Sziasztok.
Régebben nekem is előfordult hasonló, hogy önállósította magát néha. Azóta rendszeresen esténként a napi koszt letakarítom róla. Ablaktisztító + papírtörlő. Persze nem elöntözve és vigyázok, hogy a széleknél nehogy beszivárogjon a folyadék. Egy alkalommal mikor zsebembe volt és egy nehéz tárgyat cipeltem pont rátámasztottam ,akkor durván megőrült szegény (: Kikapcsolni se tudtam mer folyton úgyérzékelte, hogy nyomom pedig nem. Azthittem tönkre is ment, de az akku le fel segített. -
Trooper82
senior tag
válasz
Trooper82 #9610 üzenetére
Elnézést! Nem oldotta meg. Senkit nem akarok elrettenteni az uj ucnk4-es romtól, előjött a régi rommal is ugyanúgy. De nem magától nyomkodja a gombokat, hanem néha ha felengedem az ujjam egy darabig ugy érzékeli mintha még ott lenne az ujjam. néha.. Lehet ezek a tesztprogramok sem tökéletesek. Bár három félét próbáltam. Mindegy használom remélem nem lez gond. Ha igen akkor kuka mert már nem garos...
-
Kékes525
félisten
válasz
Trooper82 #9598 üzenetére
Itt kérdezz rá: Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Acef
addikt
válasz
Trooper82 #9008 üzenetére
Nem biztos, hogy Te okoztad ...
Nincs olyan CM, amiben ne lennének hibák. Van akinek elmegy 1-2 hónapot, van akinek 1-2 hetet/napot, de előbb-utóbb váltani kell. Ezt így kell elfogadni. Lehet, hogy ha visszateszed, akkor megint o.k. lesz 1-2 hetet/hónapot.
Én ezért használok módosított gyárit. Nincs bug, stabil.
-
borbas666
aktív tag
-
Tamás88
őstag
válasz
Trooper82 #8751 üzenetére
Habár igaz S4-re vonatkozik, de szerintem S4 minin is kivitelezhető.
-
Tamás88
őstag
válasz
Trooper82 #8678 üzenetére
Igen, mindig CM-et használok, és mostanság nem igen fogok visszamenni a gyárira. Az infra működik, csak le kell szedni egy infra kezelőt. Én az Okos távirányítót ajánlom, Play-ről is le lehet szedni, de nem ingyenes, ja és jóval több készüléket tud kezelni, mint a gyári (x-box 360-at is bekapcsolja).
Most jelenleg a 11 M12-öt (tegnap előtt jelent meg), és egyenlőre nincsenek problémák, és az akksi is tovább bírja (nálam de. 11-kor a gyárival 79% volt, most meg 89%). Modemből meg az maradt, ami a gyári T-mobile rommal lett felrakva, mondjuk múltkor le akartam szedni az új modemet, de olyan lassan jött le, hogy nem tudtam megvárni. Apropó aki feltette, az érzett valami javulást? -
Acef
addikt
válasz
Trooper82 #8616 üzenetére
Leírásban nem találtam ilyen "funkciót, védelmet, de valószínűleg "beépített védelem" lehet. Akku védelme, túlzott adatforgalom elleni védelem, ...
Leírásban, súgóban csak az van, hogy a csatlakoztatott eszközök inaktivitása esetén hány perc után tiltsa a hotspot-ot. Esetleg nézd meg (ez JB...):
- Mobil wifi hotspot / bal érintő (menü) / időkorlát -
Rivaul
addikt
válasz
Trooper82 #8578 üzenetére
Ez nem relax kérdése. Hsz gyűjtögetésnek számít amit csinálsz és törekedni is kell ennek elkerülésére. Ha a modi szól annak is relaxozol? Nem véletlenül írtam, zavaró és kifogásolható is. Nem kötekedés de több mint 500 nap alatt észrevehetted volna hogy nem így megy a fórum itt.
-
Rivaul
addikt
válasz
Trooper82 #8573 üzenetére
Baszki... Használd már a módosítás gombot vagy a több személy egy üzenetbe való foglalását. Nézem hogy van 7 új hsz erre mind te vagy
Ha nem tudod hogy írj érthetően több személynek akkor katt ide.
-
Acef
addikt
válasz
Trooper82 #8528 üzenetére
T. fórumtársak!
!!!Az alábbi műveletek a garancia elvesztését jelentik!!!
Magatoktól ne fogjatok hozzá, előbb inkább kérdezzetek!Trooper82
másik KITKAT/kernel kellene.
Nekem szerencsére nem KNOX-os az S4 minim, ezért Én nem tudom kipróbálni, nem a valós eredményt kapnánk.
Nem biztos, hogy sikerrel járunk, de egy próbát megérhet.
Az a cél, azt kellene megnéznünk, hogy hátha felmegy valamelyik KITKAT-ra az UBNB3 modem (hátha változtattak a kernelen), mert csak utána fog működni az Fmod rom.-------------------------------------------------
"knox 2-es bootloader-es 4.2.2" Ez is megpróbálható, ezzel kezd, hátha felmegy a rom.
Tehát Odin JB, és az alább írt:
1, fejlett CWM recovery
2, Odin / UBNB3 modem (2x!)
- Alapsáv ellenőrzése3, ha nem O.K. akkor
- CWM / UBNB3 r2 deodexelt rom
- Odin / UBNB3 modem (2x!)
- Alapsáv ellenőrzése-------------------------------------------------
Jelenleg ugye a Belga UCNE6 van fent.
- Wipe factory
- Odin / stock UCNH5 rom
1, fejlett CWM recovery
Amennyiben a fentiekkel sem O.K. akkor
- küldök egy "herélt" KITKAT-ot, ezt Odinnal kell felrakni
- ismét:
1, fejlett CWM recovery
Amennyiben a fentiekkel sem O.K. akkor a "herélt" KITKAT-ra
1, fejlett CWM recovery
- lackogyerek UCNF7-nél lévő brisK kernel CWM-ből.
Amennyiben a fentiekkel sem O.K. akkor feladom. Várni kell, hátha a KITKAT-ra is készül egy kernel az XDA-n, amire felmegy az UBNB3 modem.
-
Acef
addikt
válasz
Trooper82 #8526 üzenetére
KITKAT-ről sajnos nincs visszaút JB-re.
Ezért írtam annyiszor, hogy ne tegyétek fel a KITKAT-ot, mert csak hátránya van (Szerintem. Ill. a visszajelzések alapján már mások szerint is).
Még a felrakása sem mindig egyszerű. Pl. nézz át a pdafan-ra, este belefutott egy srác, most is van egy "beteg" 9195-ös...Rendkívül jól, gyorsan, hasznos funkciókkal működik az S4 mini, ha az Fmod140818 rom van rajta, de ehhez az UBNB3 modem is kell.
Az a gond, hogy az Fmod140818 még felmegy, de a modemet nem engedi (szerintem az alap KITKAT kernellel van gond).Meg kellene próbálni, megkeresni a megoldást... Van időd, kedved kísérletezni?
-
Trooper82
senior tag
-
Acef
addikt
válasz
Trooper82 #8320 üzenetére
Trooper82
nem gond, hiszen flashelted a komplett romot, átállt a modem, működik a tel.
Az a rossz, az UC.. romokban, hogy ezekhez még nincs "fürgébb" kernel. Én még mindig az UBNB3 átalakított verzióját használom, mert gyorsabb.whiteman0524
Passz. Marad próbának a wipe cache, és a Nova. -
g0dl
addikt
-
Cassio1987
tag
válasz
Trooper82 #7851 üzenetére
Passz úgy nem néztem de nincs agyontelepítve a telo. Sok gyári hülyeség tiltva
Van rajta: Adobe reader. Ccleaner. Chrome. Cool reader. Ebay. Go weather. Facebook messenger. Telekom programja. YouTube meg zedge. Meg index de már előtte is csinálta. Samsung azt mondta szerviz. Gps wifi tiltva ha nem használom. De az az érdekes hogy ha hasznalom ezerrel akkor normálisan merül ha meg lerakom pihenni akkor hirtelen slutty elpárolog az energia. De csak 25% alatt. A kezdetektől ilyen mert egy éve mikor vettem 2 nap után ment rá cyanogen mert akadozott a gyári android csak volt szervizben 5 hónapja akkor ment vissza jb és knoxox lett most meg kitkat. Az összes rendszeren csinálja gyári reset után is. -
MrBazsi
senior tag
válasz
Trooper82 #7829 üzenetére
nekem a gyári van kezdetek óta le van tilva minden felesleges app amit nem használok. nekem így is bőven tudja azt amit kell.
ez az aksidolog is érdekes amúgy állítólag maga a szoft nem kezel le a gyárinál nagyobb kapacitású aksit.
nekem mégis jobb az üzemidőm mint a gyárival. -
sanyci
senior tag
válasz
Trooper82 #7820 üzenetére
Az, hogy egy tesztelőnél menyit bír az pont semmit nem jelent, a tesztidőszakra ugyanis nem fog 100+ alkalmazást feltelepíteni, és használni, hogy kiderüljön, hogy valós, napi használatban mit bír egy teló, így én kb. felezni szoktam a tesztekben leírt időket, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy amire azt írják, hogy este töltőre kell tenni, azt már délben, a két napot kibír, meg az este töltőre kell tennem kategória...
-
sanyci
senior tag
válasz
Trooper82 #7695 üzenetére
Korábban már írtam, hogy szerintem elcseszték az S4mini hálózatkezelését. Nekem is gyakran megszakad, ha GPS/WCDMA-n hagyom a telót,olyan mintha nem a legerősebb, hanem a leggyorsabb toronyra törekedne mindig, ami azt jelenti, hogy hiába vagy egy erős GSM körzetben, de ha lát G-t, akkor arra csatlakozik, és hiába erős a 3G-s cella, ha elérhető a HSDPA még akkor is arra törekszik, ha a sima 3G is elég lenne és az csak a távolabbi tornyon aktív...
-
Acef
addikt
válasz
Trooper82 #7578 üzenetére
"Az mindegy, hogy kikapcsolt allapotban töltöm, vagy sem? "
- kikapcsolva valamivel gyorsabb, egyébként mindegy"Ha eleri a 100% ot érdemes még rajtahagyni?"
- Mindegy. Nem jobb/rosszabb, nem melegszik, nem fogyaszt, lekapcsol."És végül az akku kalibráló progik felejtosek?"
- szerintem igen. Soha sem használtam, mégsem rossz az akkuidőm.
- a korábbnan javasolt dolgokat használom, + 2-3 naponta reggel egy restart -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest