- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
1. Gondolkoztál, hogy megemeled a Homepodokat, hogy még jobban szóljanak?
2. Működne egyáltalán, hogy a filmet stereo-ban kiszolgálja a 2 homepod és közben párhuzamosan adja a hangot "hátulról" további homepod? Itt már szerintem biztos hogy bejönne a vezetéknélküli médium okozta késleltetés ennyi eszköznél.
3. Mekkora szobában használod a rendszert, illetve mi a fő felhasználási mód? Filmezés?
4. Nem látom az apple tv-t a képenMás: próbáltam keresni bármilyern megoldást arra, hogy a HomePod-ot kábelen összekötni, de sajnos csak olyan találtam, hogy valaki a HomePod első generációhoz készít speciális csatlakozót, így vezetéken is lehet Airplay 1-en meghajtani, nyílván garancia vesztéssel jár és nincs stereo speaker mode.
Más2: valami csoda folytán költözés után nekem a második generációs homepod-om kijelzője kis túlzással majdnem tönkrement, kevésbé veszi be az érintést. Természetesen garancia után stb. Teljes hard reset stb megvolt, de valahogy úgy éreztem, hogy köze lehet IOS frissítéshez is, de nincs semmilyen bizonyítékom a tervezett elavulásra...
-
Imogen Combe
junior tag
Valóban nem volt sok hiba.
Alternatív médialejátszási lehetőségekkel jelentéktelennek nevezném.A hosszadalmas körözésre vonatkozó megoldást örömel fogadom.
Nem várom el, hogy soha többé ne körözzön, rájöhetne gyorsabban is, nincs változás.
Bőven 100 alatt van a video fájlok száma, ami elvileg nem lehetne olyan nagy probléma.
Nem gondolom, hogy tévedhetetlen vagyok.
Bár sok éve használom, elkerülhette valami a figyelmemet.( Elképzelhető, hogy a bekapcsolás utáni első inditáskor Edison kertkapujaként működik. )
-
dni
őstag
Köszönöm a tippeket. Lehet a korábbi sztereo hangszórók miatt volt átállítva, most ez alapján már jó lett a hangerő, dinamika.
Viszont Atmos 7.1.4 test tones videót nézve ha nincs bekapcsolva lfe a sztereo lekeverésben akkor nem hallatszódik a mélynyomó csatornája.
Atmos szerű objektum alapú térhatás nem hallható (nem vártam a korábbi Samsung Q990B-hez foghatót, de azt hittem több lesz a HP-al mint egy stereo hangszóróval. Ez azért lehet mert ennyit tud ez a hangszó ebben a környezetben, vagy valami nem jó az Infuse-al? Az TVos beállításaiban elérhető az atmos hang opció. -
Imogen Combe
junior tag
Plusz kérdés:
Kipróbáltad, hogy lefelé nem működik a váltás,
vagy csak olvastad és ellenőrzés nélkül elfogadtad?Az interneten keringő videó fájloknak nem a 100%-a tartalmaz pontos és szabványos
formátum leírást, és persze az Apple TV 4K illetve az Infuse sem ismer minden módot. -
Imogen Combe
junior tag
Ha arra kéred az Apple TV 4K lejátszót, hogy SDR módban jelenítse meg
a menü rendszerét, nem vált át csak azért is DV formátumra.
Bevallom nem jártam teljesen körbe a dolgot.
Nem jutott eszembe, hogy a konyhai csak HD képességű tévére DV menüt küldjek.
( Közben megnéztem, nem is engedi. )
Ahogy azon HDR és DV anyagokat sem játszottam le.
A tévé képességeinél jobbra nem lehet beállítani, de ezek szerint rosszabbra igen.
Szerintem mindegyik készülék dolgozzon a maximális képességei szerint.
Szerencsére a szükséges váltások jól működnek.Visszafelé is jól működik a dolog, a lefelé váltás is hibamentes.
Naponta legfeljebb kettő órát nézek tévét.
Az anyagaim 90%-a 4K és ebből egyre több a HDR valamint a DV.
A tartalma miatt időnként nézek sima HD vagy akár SD anyagot is.
Feltűnne, ha nem működne jól a váltás, az elején pár másod percig a tévé
minden esetben jelezi, hogy milyen formátumú az éppen játszott anyag. -
Imogen Combe
junior tag
Nekem is ezt magyarázták korábban ...
Gondolkodjunk logikusan.
Ha az SDR + vált jól működik, akkor a HDR + vált vagy a DV + vált miért ne működne?
Szerintem a tévé maximális képességére célszerű beállítani.Youtube videókat nem nézek, ezért ezt nem kommentálom.
Az Apple TV 4K menü rendszeréről elhiszem, hogy DV minőségű.
Miért hazudna pont ebben az Apple?
Mint már írtam, nem a menü rendszer szépsége érdekel.
A tévén pár másodpercre megjelenik a Dolby Vision felirat, tehát rendben vannak
a beállításaim, és nem feltételezem, hogy az Apple éppen becsapta a tévémet. -
Imogen Combe
junior tag
Pedig mint kiderült van értelme:
Azonnal látszik, hogy minden rendben van, pl. a tévé szoftver frissítése nem állította át.
Nem az Apple Tv 4K menüje lesz tőle csoda szép ...Nem erőlteti rá semmire!
Ami nem DV, az a megfelelő módban jelenik meg a tévén.
Megbeszélik egymással, hogy az aktuális anyaghoz hogyan kell beállítani a tévét.
Nem HDR-es anyagnál sem lesz minden hamis HDR, ha az lenne az alapbeállítás. -
Semin
őstag
Akkor annak aki esetleg hasonló cipőben jár, itt a megoldás a fenti problémára:
Mivel a Dolby Vision tökéletesen működött a TV csere előtt - és csak ez a komponens változott- abból indultam ki, hogy a TV oldalán nem stimmel valamilyen beállítás.
A HDMI beállítások között HDMI Ultra HD menüpontban meg is lett a ludas.
Visszaállt "Optimális" módba (Gondolom az SW Update tette alapra)
Azonban ha nem a legalsó "Optimális" opció van kiválasztva, csak sima HDR van, nincs HDR10+ és DV sem. Így minden tartalmat HDR-nek érzékel és csak arra vált.Amint ezt beállítottam azonnal megjelentek: [kép]
Teszteltem is, és szépen vált mind HDR, mind Dolby Vision esetében.
(A fotók minőségéért bocsi, sötétben kellett egy pillanatot elkapni)
-
blakey
titán
Tegnap üzemeltem be a TV-t, de nem volt Dolby Vision opció az Apple TV beállításokban, csak HDR. (4K SDR(50) / 4:4:4/ illetve egyeztetések bekapcsolva.) - a TV-n engedélyezni kell a HDMI-kiterjesztett (vagy bármi más a neve) módot. Ha nem ajánlja fel ezt a lehetőséget, akkor manuálisan kell megkeresni a HDMI beállítások között.
(Itt melyik az ajánlott 4:4:4 vagy 4:2:0 ?) - 444
Majd újra eltűnt, pedig nem állítottam át semmit- bármi előfordulhat, pl. kábel, vagy eszköz hiba.
-
-
blakey
titán
Erről a 2022-est érintő távproblémáról én is olvastam. Abban az 5 hétben amíg nálam volt, nem jelentkezett ez a probléma. Egyébként ha szoftveres lenne, akkor a 2021-est is érintené, szerintem, mert a táv ua., csak a csatlakozó már, de bármi előfordulhat, én már nem csodálkozom.
-
blakey
titán
-
devil-k
nagyúr
Nem tudom, mivel szoktál letölteni, de én qBittorrent esetén a következőt csinálom egy torrent hozzáadásánál:
Előzőleg létrehozok egy mappát a filmnek. Pl.: The Taking of Pelham One Two Three (1974)
Aztán letöltésnél:- sample és minden más elől kiveszem a pipát
- tartalom elrendezése: ne hozzon létre almappát -
~57K áfa nélkül is. Németeknél is ennyi a bruttó ára.
Lehet várok vele kicsit.
A tesztekre kíváncsi leszek, hogy mennyit ér a kalibrálás a telefonnal. Amennyiben sikerült rendesen megcsinálni, akkor azért az instant vétel lesz mindenkinek.
Gyakorlatilag házi kalibrálás, direkten a használt eszközzel (azon az eszközön fut a kalibráló szoftver, amit később a tartalmat is lejátsza). Ez korábban azért nem feltétlen volt így.
Távirányító is ötletes javuláson esett át, végre rájöttek, hogy tekerni azért nem triviális a tapi paddal -
Deepking
újonc
Eggyel több ultra hdmi kábellal jár, de ha nem lesz más.....
Közben megnéztem, CEC be van kapcsolva az erősítőn is és a tv-n is ez biztos. Az Apple tv-nél nem találtam ilyet. Ha a tv távirányítóval kapcsolom ki akkor is, és ha az apple-val akkor is visszakapcsol mindent pontosan 1 percre rá.
-
Deepking
újonc
Hát kb én is hitetlenkednék ha más mondaná!
Szóval az LG oled tv van összekötve eARC HDMI kábelen egyedül a VSX-933 Pioneer erősítőmmel. Az erősítőbe pedig szintén HDMI-vel megy a Apple tv 4K, meg egy LG blu-ray lejátszó. A Tv-t kivéve (ez wi-fi) az összesbe megy LAN kábelel a Net. Természetesen mind ultra HDMI. Nincs túl bonyolítva. A HDMI CEC bekapcsolva a tv-n, mégis mindig visszakapcsol mindent az Apple.....
-
Deepking
újonc
Mint kiderült nem a legfrissebb volt az iTunes és visszadobott miatta. A legújabb verzióval meglett.
Viszont lehet ki fogsz nevetni de nem tudom kikapcsolni. Össze kábeleztem egy házimozirendszerrel és a Tv-vel, és bárhol kapcsolom ki mindig visszakapcsolja a komplett rendszert pár perc után. Baromira idegesítő tud lenni. Pillanatnyilag parasztosan kihúzom a tápot ha csöndet akarok de ez nem egy elegáns megoldás.....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged