Hirdetés
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hivatalos fotók mutatják meg, milyen lesz a Red Magic 11 Air
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
Nem bővíthető ultrabookok (pl macbook) bővítésére jó lenne, de ugye abban is microsd slot van. Szóval így, hogy a mSD slottal nem kompatibilis nem látom az értelmét, ha úgyis kell a saját olvasó akkor már van egy rakat alternatíva, TB4 vagy akár 5 vagy USB4 vonalon is. De sok sikert nekik.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
+1 teljesen igaz:
"Majd akkor vágja haza a memóriakártyák piacát, ha bele lehet tenni a fényképezőgépekbe... meg az egyéb ilyen kütyükbe."
#12 tibaimp
köszi a képet -
Micro sd kártyákat legtöbbet házi megfigyelő kamerákban vesznek vagy autós felvevő kamerákba oda meg elég a max 256 gb kezelés. Nagyon kevés otthoni megfigyelőkamera/autós kamera kezel 256 GB nagyobb kártyát 20 bol 1.
Az sd expressz pedig ténylegesen csak most kezd indulni, meg is kérdeztem az ismerőst aki konzolokat árul régóta és azt megjegyezte, hogy a Nintendo SW1 vevők 99 % vett + microsd kártyát mivel olyan kicsi a tárhely 32gb/64gb a SW1-nek átlagos játékméret kb 10 gb, hogy 1-2 jobb játék fér csak rá a régebbi SW1-re. Az Új sw2- tárhelye 256gb-os de az új slágerjátékok sokkal nagyobbak 20-80 giga méretűek!
Ja és idén már eladott már kupacnyi SD expressz kártyát mind Switch 2 tulaj volt és már a konzol vásárlásakor is rendelt + SD expressz kártyát főleg azok akiknek már volt SW1 konzolja!
De ez természetesen 1 konzolárus véleménye akinek van vagy 100 féle konzolja és 20 éve árul konzolokat. -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezt miért nekem írtad
Egészen mást kérdeztem 
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
ICY BOX M.2 SSD/NVMe tok, USB 3.2 (10 Gbit/s), USB-C, USB-A, PCIe, M-Key, Extern, NVMe Adapter, Aluminium, IB-1807MT-C31
Eszköz nélkül szerelhető, passzív hűtéssel rendelkező tokban van egy Samsung 1TB m.2 SSD. -
Robert07
aktív tag
A micro SD Express is hasonló, a Switch 2 azt használja, viszont az csak egy darab 3.0-ás PCIe sávval dolgozik, tehát nem ennyire gyors.
Az SD Express az támogathat két PCIe 4.0-ás sávot, tehát elméletben elérhet ezzel azonos sebességeket is, viszont a micro SD formátumra nem fért rá annyi érintkező.
Ezzel kapcsolatban azt is érdemes megjegyezni, hogy az SD Express kártyák azok mind visszafelé kompatibilisek a normál SD kártyát használó eszközökkel.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez a BiWin féle miniSSD melyik kategóriába tartozik? Eszközbe illeszthető kártya, vagy adatmenésre, adathordozásra szánt tároló?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Válasszuk szét az eszközökbe rakható kártyákat és az adatszállításra és mentésre szánt adathordozókat.
Az eszközökbe helyezhető kártyák esetében a méret nagyon lényeges. Minden tekintetben. A fizikai méret mellett a kapacitás is.
Ennek megfelelően a fizikai védelme a kártyáknak kevésbé érdekes. Maga az eszköz védi.
Ebben a kategóriában nehezen lesz leváltható egy helyigényesebb eszközzel a mSD kártya.Adatmentésre és szállításra már ma is külső tokba rakott SSD-t használok. Ebben az esetben a fizikai méret kevésbé fontos. A sebesség és a biztonság lényeges.
-
killbull
aktív tag
Az a baj hogy ez a Prohardveres cikk félretájékoztat azzal a külső SSD s képpel, a valóság meg teljesen más és nem tévedne el annyi ember a cikk olvasása után!
Itt van róla teszt, 75 fokos teljes terhelésen és nagyon kicsi a mérete!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
+1! Ez pontosan így van. Addig erősen rétegtermék lesz ez.
Amúgy találtam eléggé jó összehasonlító képet: [link]
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ezen gondolkodtam én is, hogy mire tudnám használni?
Talán céges laptopra házi operációs rendszert telepíteni...
Fényképezőkbe és telefonokba is szükségtelen ez a tempó, még a SteamDeck sem támogatja... -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Átlagos felhasználás esetén nem is biztos hogy szükség van hatalmas írási és olvasási sebességre, egyébként a micro sd egyértelműen azért kezd vissza szorulni mert az egyik legnagyobb korábbi eszköz piac, a telefonok esetében ma már kb keresni kell az olyan modelleket amikben van micro sd foglalat.
-
-
Majd akkor vágja haza a memóriakártyák piacát, ha bele lehet tenni a fényképezőgépekbe, kamerákba, tabletekbe, telefonokba, MP3 lejátszókba, meg az egyéb ilyen kütyükbe.
Csakhogy ehhez át kellene alakítani ezeket az eszközöket, de erre nincs semmilyen szándék

-
Alf65
csendes tag
Tehát feltaláltak a jelenleg forgalomban lévő, szabványos csatlakozású helyett egy olyat, ami ugyan méretben kb 1/4-e, de erősen hajadzik a szovjet szuperokos karórára: mutatja még a tokiói időjárást is, csak rohadt nagy az akkumulátora.
-
Egyelőre nem látom a MicroSD Express tömeges elterjedését sem, pedig a szabvány velünk van már egy ideje, a linkelt cikk 7(!) éves. Ha nem lenne Nintendo Switch2-m, nem is tudnék róla. Persze az "up to" sebesség ígéretében lemarad, viszont méretében pont akkora, mint egy MicroSD kártya (minő meglepetés).
-
laed
aktív tag
Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
Én az ellenkezőjét is el tudom képzelni....
-
Chiller
őstag
Biztos alig melegszik ilyen tempónál

Amúgy egyelőre nekem 1,5TB microsd kártyáknál elegendő a 150MB/s sebesség. Azért ritkán még 4/5k videóval is lassan telik megy egy ekkora hely, ritkán kell menteni.Na meg most majd úgyse lehet kapni ezt se, mert ehelyett a kártyák helyett is az "ai" fosnak gyártanak pöcegödröt.
-
A cikkhez kapcsolódóan: Nem tartom valószínűnek, hogy ez széles körben elterjedne Kínán kívül.
-
Ajándékok
aktív tag
Ha ilyen nagy olvasó kell hozzá, nincs sok esélye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Posta, csomagküldés
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- Házimozi haladó szinten
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rakétaként lőhetnek ki a NAND flash árak az NVIDIA terveitől
- Hogwarts Legacy teszt
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4325, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egészen mást kérdeztem