- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oxy.kiraly
tag
log fájlban 7db upnphttp errort mutat
most hogy debugra állítottam, nagyon sok sort loggolt, de semmi extra, csak ilyeneket látok -
Oxy.kiraly
tag
"A feliratokat egyébként sem a minidlna játssza le , épp úgy mint a filmeket, zenéket, képeket, hanem a klines, pl a tv. Tehát lehet hogy ott kellene szétnézni."
Az az érdekes, hogyha Pendrive-ra másolom ugyan azt a mappát, rádugom a TV-re, akkor meg megjeleníti a feliratot. -
Oxy.kiraly
tag
Köszönöm,
végül sikerült.....
(nem volt egyértelmű melyik sort kell átírni)
viszont a feliratokat ez sem kezeli semmivel sem jobban mint a Twonky, legalábbis egyenlőre.
Adott egy sorozat, letöltöttem az első évadot, és a hozzá tartozó feliratot. A twonkyval néztem a 6. részig, amikor indítottam a 7 v 8 részt ott már nem jeleníti meg a feliratot. Ha összefésülöm MKV merge tool (valami ilyen neve van) akkor meg simán betölti a feliratot. Az adott mappában van a videó fájl és a SRT kiterjesztésű felírt fájl is, pontosan avval a névvel ami a videó fájl neve, ugyan úgy mint az előtte lévő 6 résznél.
A felirat fájlok mind azonos kiterjesztésűek az egész évadra, csomagolva szedtem le egyben.
Letöltöttem egy másik sorozatot, ott pl egyik felirat sem jelenik meg, viszont ah összefésülöm, gond nélkül megjeleníti.
Ötlet? -
Oxy.kiraly
tag
Itt vannak a Transmissonon keresztül letöltött adatok:
/i-data/md0/admin/downloadbemásoltam egy file-t a/i-data/md0/video -ba, tényleg látom, viszont nem tudom mit kell átírni a config fájlba, hogy lássa az "admin" mappa tartalmát.
Lennél szíves leírni mely sort módosítsam?
Köszi -
Oxy.kiraly
tag
-
-
feco93
tag
Szia
Az első ez volt:
-librtmp.so.1
Második ez:
-libevent-2.0.so.5
Harmadik pedig ez:
-Segmentation fault (core dumped)
Viszont erre már nem találtam megoldást sajnos. Viszont most hogy újra telepítettem mindent így se lett jó a minidlan szerver. Ugyan úgy nem indul el automatikusan.Viszont szerintem valami jogosultsági probléma van mert a TR indításánál a transmission.sh fájlban bele kellet írnom ezt a 3 sort: (természetesen roottal működik.)
adduser -D transmission
chown -R transmission /ffp/tm/.transmission-daemon
chown -R transmission /i-data/md0/video/download/
Próbáltam azt is hogy a transmissinon.sh fájlban bele írtam a /ffp/start/minidlna.sh start sort. Ilyenkor ha ssh-ból indítom hogy /ffp/start/transmission.sh start így elindul, de automatikusan valamiért nem.Pedig a root és webes felületen az admin fiók jelszavával lépek be ssh--án.
-
-
AngelH
aktív tag
Ezzel csak az a gond, amit a kolléga is írt fentebb, hogy a 310-es csomagkezelőből már nem tudod felrakni az ffp-t a hdd-re. Erre írtam megoldásként, hogy ahogyan az a témaindító leírásban szerepel, szedje le kézzel és rakja fel pendrive-ra.
Hogy a kézzel leszedett csomagot hogy lehet hdd-re telepíteni, arról sajnos nincs tapasztalatom.
-
-
mtibusz
tag
Ezeket a beállításokat sikerült összehoznom:
és ez pedig a transmission configja: [link]
De nem tudom már mit rontottam el.
Továbbá még egy dolgot nem értek:
most melyik Transmission config fájl van használatban ? melyiknek a beállításait veszi alapul ?
ugyanis két helyen is találtam settings.json fájlt.1. /ffp/etc/transmission/settings.json
2. /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.jsonA két fájlnak egyezni kell ?
Az a helyzet most már kezdek kicsit összezavarodni.Köszönöm a segítséget előre is.
-
Zeláj
csendes tag
-
kene84
aktív tag
Nyilván írja, hogy mit fog tenni, nem csak berakod, bekapcsolod és már formáz is.
Természetesen nem ezt akartam mondani, csak, hogy nem fogja úgy használni, hogy berakja és boldogság van.
De szerintem a kollega értette, hogy mire akarok kilyukadni.(#17314) szjoci: Erre sajnos nem tudok válaszolni, mert egyelőre csak egy merevlemezzel használom. Kivettem a 310-ből és most csak egyedül pörög az 520-ban.
-
szjoci
őstag
Most végigszaladtam az oldalon, de jól emlékeztem hogy nem fizetős.
Webos-t szerintem nem támogatja, de próbáld ki hátha működik. Kifejezetten webos-re ezt találtam. szerk.: na ez viszont úgy látom fizetős, mondjuk ha jól működik egy pizza árát megérheti...
-
szjoci
őstag
Van olyan nem hivatalos Plex kliens LG-re, ami szépen megy transzkódolás nélkül. Itthon 2 LG van (2014,2015-ös modellek), mindkettőn röccenés nélkül futnak a FHD tartalmak is utp kábelen.
-
Tanácstalan vagyok.
Amit a második hozzászólásodban írtál azokat én okoztam. A network interface-el én próbálkoztam, de amikor láttam, hogy nem megy visszaállítottam.
Root_container-t átírtam, nem segített, logolást debug-ra tettem, nem látok benne a normál módnál többet segítő sort.
Amit magamtól próbáltam tenni:
- bár nem hiszem, hogy lenne köze ahhoz, hogy nem olvassa végig a teljes zenei útvonalat, kitöröltem azt a mappát amire a playlist bad hibaüzenetek vonatkoznak, aztán rescan, annyi változott, hogy már nem írja konkrétan a fájlokat amik nem tetszenek neki, de az üzenet még megjelenik
- kitöröltem teljes Peter Gabriel mappát (ahol megáll), hátha emiatt akad meg, de így sem halad tovább, sőt további mappák törlésére is így reagál, rescan ellenére egyre kevesebb a fájl
- nincs két minidlna itt egy ps kimenet
- és egy log (a régit töröltem, így csak a friss bejegyzések vannak benne)
Nem lehet valami HDD hiba, amire a minidlna érzékeny, de máshol nem jelenik meg?
hdsentinelarm szerint mindkét lemez tökéletes kondícióban van.
Ja és videó fájlok eltűntek a minidlna-ból, twonkyban ott vannak. -
Tonyk
veterán
"MiniDLNA is already running."
Mondjuk azért ezek is érdekesek. Jó lenne tudni, hogy ekkor te próbálod ráindítani még egyszer?
Ez is fura:
Network interface eth0 not found
Holott ez ki van kommentelve a conf-ban.
ifconfig
parancsot kiadva esetében szerintem nem eth0 hanem egiga0 van ott. De nem ez a bug forrása , csak furcsállom. Esetleg ezt is írd át a conf-ban.Véletlenül nem 2 minidlna-d van?
-
Mr Dini
addikt
Pont ez a probléma a ZyXEL NASoknál. A symlinkelés pl a gyökérbe azért nem marad meg, mert RAMdiszkekből/lemezképcsatolásból áll... De itt most nem arra gondoltam, hanem, hogy az rcS fájl minden rebootkor újragyártja a samba konfigokat stb és úgy rémlett, hogy reboot után nekem eltűnt az ln -s -ses symlink... Csak a hardlink és a mount --bind maradt meg. De mondom, ez nem biztos, csak halovány emlék. (Jelenleg Debi van bootolva, így most nem tudok ránézni.)
-
Néztem a logot, van bejegyzés zenei mappára vonatkozóan, de nem arra amelyiknél megakad (egyébként Peter Gabriel-nél), hanem korábban. Talán a hosszával van probléma. Most pontosan nem emlékszem, de este megnézem, meg átállítom debug módra. Annak idején azért álltam át minidlna-ra mert kevesebb erőforrást eszik, meg ezzel lehetett elérni, hogy a tv lejátszója a külső feliratokat is megjelenítse. Most lehet vissza kell állnom twonkyra a hálózati zenelejátszó miatt.
-
Még rosszabb lett a helyzet. A zenei fájlokkal ugyanaz a helyzet, de a videókat közben elfelejtette. Pedig többször volt start/stop, rescan, sőt minidlna-t is upgradeltem. Közben az is kiderült, hogy nem eszköz függő a dolog, más eszközön is ugyanaddig a folderig lehet látni a zenéket. Este kipróbálom, hogy felveszek új foldert az utolsó megjelenített elé. Ha az eddigi utolsó kicsúszik, akkor valami max folder limitről lehet szó.
-
-
Syl
nagyúr
Az öt tottent fájlt rádobni, annyit jelent, hogy Transmission Remote GUI-val megnyitom az első torrent fájlt, majd a másodikat, harmadikat etc.
A Samsung HDD-nél így 4-5 torrentfájlt simán elfogadott, most a Red a harmadik megnyitásánál nem jön fel azonnal a file-open ablak, előtte homokórázik vagy 10-15 másodpercet. És ilyenkor ha sikerül is "beadni" neki a harmadik fájlt, a kliensben nem jelenik meg azonnal, csak egy idő után. Mintha a két torrent (itt 2-300 megás sorozatepizódokat kell érteni, nem 30-40 gigás BD-ket!) letöltése totál leterhelné a gépet. -
MammoUTh
csendes tag
köszönöm szépen!
maga a miniPE tökéletesen működik (ugyanúgy ahogy az is amit én kreáltam, csak én iso-bol nyomtam).
azonban hálózat továbbra sincs a kiszemelt gépen, szerintem driver hiányzik. a wim-be kell majd injektálnom több hálókártya drivert azzal kipróbálom, utána tudok továbbmenni a történetteladdig is köszönöm a segítségeket, rengeteget tanultam!
ha kész vagyok jelentkezem!
-
MammoUTh
csendes tag
nagyon köszi, nem voltam messze a megoldástól:
a hiren's fut szépen iso-ból úgy, ahogy leírtad, annyi talán, hogy jó lenne egy olyan megoldás ami nem iso-ból futtatja, mert így relative sokáig tölti az isot (600MB és kb 1,5 - 2 perc), de így már használni tudom. majd keresek másik megoldást is
ami a hiba volt nálam és ami miatt nem ment, hogy ahova a memdisk-et hivatkoztam, sehol nem volt ilyen file, azt hittem hogy azt a rendszer indításkor hozza létre. ha jól sejtem nem így van, mert amióta másoltam egyet valahonnét, arra hivatkoztam, azóta tökéletesen fut, előtte hiányolta.a linuxos részt hagyom a végére, mert ezt használom telepítéskor a legritkábban, köszi a tippeket, ez alapján biztosan menni fog!
a windowsos rész is half-OK mert készítettem egy winPE-t el is tudom indítani, a gond csak annyi, hogy egyedi winPE-t kell építeni, mert ebben nincsenek benne a hálózati driverek, emiatt értelem szerűen nem tudok felcsatolni semmiféle meghajtót sem, ahonnét az installálást el lehetne indítani. ez a heti projekt délutánonként
ha sikerrel járok, mindenképp írok egy reprezentatív szösszenetet.köszi mégegyszer a segítséget!
-
MammoUTh
csendes tag
sziasztok,
épp a PXE boot-tal szenvedek egy 310 tipusu nason.
köszi Tonyk a korrekt leírást,
az alapján sikeresen működésre bírtam a PXE szervert, addig jutottam, hogy elindul a bottolás hálózatról, és bin-eket tudok is futtatni, pl a memtest az utilities-ből tökéletesen elindul, mert csak behivatkoztam neki a memtest.bin-t kitörölt kiterjesztéssel, fut szépen, bootol mint a kisangyal.
itt azonban elakadtam:
nem tudok, egyelőre összetettebb dolgokat elindítani, se egy HBCD-t sem egy live linux-ot, vagy akár win telepítőket.
hirennél pl nem találok boot.gz-t amire lehtne hivatkozni.
ezzel kapcsolatban olvasgattam leírásokat és fórumokon, de nem értem továbbra sem, memdisk, isolinux, pxelinux és hasonlókba botlok, viszont a jelen esetben mi a syslinuxot használjuk. lehet hogy rossz helyen keresgélek.
szóval ezzel kapcsolatban tud valaki egy részletes leírást, ami alapján megérthetem és bekonfigolhatom a zyxelen futó PXE boot megoldást?előre is köszönöm!
-
Flowtation
őstag
Szia!
Igazán nem akarok okoskodni, vitatkozni de a két kép alapján lehetséges. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a málnáról simán elértem a két vinyót, és simán hozzá tudtam adni a forrásokhoz. Akkor most mi van? Tehát simán kezeli a 310 az usb rádugott vinyókat, akkor is ha azok nasok, a kérdés azonban az, hogy pl. torrent kliensel tudok e ezekre a vinyókra tölteni. Illetve olyan torrent kliens kellene ami úgy működik mint pl az utorrent. Tehát ha rákattintok egy torrentre a 310es kliens jön fel és ezekre a meghajtókra tölhetek le, ergo nem kell a laptop. -
Flowtation
őstag
oké, nos ennek függvényében, ha rádugom a másik két eszközt akkor azokat használhatom a a 310-en keresztül? Azt tudom, hogy tudja. Akkor ha letöltök egy filmet, azt hogyan tudom a nason keresztül letölteni, mondjuk a másik nasra? Ezek szerint ha jól értelmezem a három nas három különálló megosztás? Tehát a raspberryn pl nas1,2,3?
Bocs ha hülyeséget kérdezek. -
stroge
csendes tag
igen, ezeket megcsináltam, bármelyik régebbit fel tudom tenni, az itt most linkeltet viszont annak ellenére, hogy azt mondja, hogy az update Done, nem tudom felrakni. a Done után nyomok egy entert, gondolgozik pár másodpercet, és kiírja, hogy timout error. aztán enter után írja a szokásos "várj 30 percet" szöveget. aztán a status "installed, not running" lesz. elindítani nem tudom. a gui-ban ahol a verziot ki szokta írni, hogy mi van telepítve, ott nem látszik semmi (üres a helye). reboot sem segít.
csatolva a képek.bakker mire végigírtam, mondom végigcsinálom mégegyszer. update nem ment, úgyhogy leszedtem az előzőt, és úgy álltam neki, és így felment. most elkezdett indexelni, de azt mondja, nem fut... rányomok a starta, azt mondja Done, de nem fut.
amúgy van még pár plex verziom letöltve, ha feltennéd a backupba.
-
szjoci
őstag
Közben nagy nehezen találtam egy élő linket: PlexMediaServer-0.9.16.6.1993-5089475-arm.bin
-
SteveL
aktív tag
Hidd el, használom a keresőt, sőt, angol nyelvű oldalakat is, és csak végszükség esetén írok be. A te repódat is megnéztem, de ahogy írtam, gyors megoldás kellett, és ez az összevadászás nem az, főleg ha nem csinál ilyet naponta az ember.
Egyébként ez a slackerre vágás hasznos infó, ezzel még nem találkoztam. Úgy adtam ki a parancsot, hogy slacker -a libakarmi, ezek szerint ez nem jó, köszönöm az infót.
Az előző minidlna-m két évig egyébként pont a te leírásaid alapján ment hibátlanul.
-
Mr Dini
addikt
Ennyi erővel az FFp és a br2 féle minidlna is "patkolt".
Egyébként ez a minidlna csomag úgy lett módosítva mondom, hogy nem kell neki függőség, egyetlen statikus binárisból áll. Na és e miatt dolgoztunk vele barmalejjel rengeteget.
Lehet, hogy első programcsomagom, de maga a bináris nem az...
-
SteveL
aktív tag
Nem, a könnyebb utat választottam.
Olyan üzeneteket kaptam, mint amilyet Syl írt le korábban, a slacker pedig nem találta a hiányzó függőséget.
Mivel gyors megoldás kellett a család esti szórakozásához, Mr Dini csomagját választottam.
Ha több időm lesz, talán összevadászok mindent az ffp-s verzióhoz is.
-
kalapacsolok
senior tag
Nem, na tehát próbálgatok mindent Windows 10 alatt és 326-os Zyxellel. Korábban w7 alatt minden jó volt.
Most total commanderben kéri a jelszót, amikor el akarom érni -bejelentkezem adminként, beírom a jelszót, OK, majd azt írja ki: Hozzáférés le van tiltva. OK/rendszergazdaként opciók vannak. Rendszergazda opcióval beenged, txt fájlt meg tudok nyitni, de exet nem tudok futtatni, azt írja, nincs jogosultságom... WTF? Nem tudom mi lehet a baj.
Fájlokat törölni is tudok, de exét futtatni akkor sem.
Update: kéri a felhaszánlónevet, jelszót, de bármit beírok, továbbenged... Ezt tényleg nem értem
-
Joshi
titán
"Persze mostanában ritkábban vásárolok a torrent boltból, lehet azért "áll" a vinyó, mert nincs forgalom...?"
Idézve vanRobert 16794-es hsz-ből. Kb én is ezt tapasztalom, nagyjából heti 1-2 filmet töltök le, de van úgy hogy csak 2 hetente. Ha napokig nincs forgalom a NAS-on, akkor bizony kell neki idő hogy észhez térjen. Mondjuk nekem eddig nem okozott különösebben problémát, mert a média lejátszó és a PC is türelmesen kivárja míg elérhető lesz a tartalom. -
-
FefeeX
veterán
Az 520-ban lehet beállítani simple disk-et, vagy valami hasonlónak hívják.
A 320-ban viszont nem lehetett ilyet, nekem ezért rakta JBOD tömbbe, független attól, hogy nem fűzte össze őket, hanem logikailag külön kezelte, mégis megcseszhettem az egészet, mikor a másodikról akartam adatot menteni.
Márpediglen abszolút külön került bele a diszk is, hónapokkal az első diszk után. Mégis csak JBOD kezelést ajánlott fel hozzá akkoriban. Az 520-ban ezért nekem teljesen új volt, amin most mennek, de sokkal célravezetőbb. -
WindofWinter
csendes tag
Szia!
Köszönöm a tippet de sajnos nem segített.
Természetesen minden vonatkozó böngésző hibát kizártam.
Betölti az oldalt, csak nem teljesen, frissítgetve az alsó állapotsor mezőn pl. változik a CPU terhelés.Megpróbáltam PEN-drive-ról vissza frissíteni a firmware-t közben a zyxel.nas-central.org/wiki/Flashing_Firmeware alapján, de valamiért nem bootol be róla.
Van esetleg más ötletetek?
-
DeniBoy
aktív tag
Szia!
"Jelen esetben nem volt még teljesen belakva a NAS és inkább újrahúztam"
Nem volt még túl sok adat rajta, inkább mindent töröltem és újra configoltam a nas-t"Milyen lehetőségek lennének a javításra?"
Ha netalántán belefutok ismét, hogyan lehet javítani"Miket lehet parancssorban kilőni, amik a kötetet helyre rakhatják?"
pl.:fixmbr, stbnem volt raid-ben a 2 winyó, simán csak összefűzött JBOD
de nem találtam beállítást hogy külön külön is lehetne használni 2 winyot, összefűzés nélkül.sosem volt még nas-om
-
Mr Dini
addikt
A proftpd tud fájlból is kezelni usereket?
Att hittem, hogy csak létező linux userekkel lehet belépni.
Igazából ez szubjektív vélemény volt, de én annó elszúrtam a proftpd-vel egy egész délelőttöt és sokat kellett keresgélnem, hogy mi hogyan működik, a bftpd-t meg beállítottam ~6 perc alatt... Nekem szimpatikusabb, mert az alap konfigja már önmagában is használható, gyors és a rengeteg komment miatt könnyű beállítani.
-
FefeeX
veterán
Annyit hozzátennék, hogy ha 520-as NAS-a van, azzal nem fog menni a 8-as oldal, mijzelf repoját kell hozzáadni, nem a ftp://ftp.zyxel-tech.de-t. Plusz nincsenek olyan könyvtárak, létre kell hozni.
-
macilaci78
nagyúr
Nem állítottam passzív tartományt. Nem tudom, mit és hol kell hozzá és próbálom nem tetézni a hülyeséget hozzá nem értéssel.
Fentebb írtam két portot, amin passzívan volt megkísérelve a ans elérése. Tízezres különbség volt a két port között.Nincs FFP-m. Ez egy következő lépés lenne az SFTP miatt. Ha az FFP egy lehetséges megoldás, akkor előre léphetünk, de egy step by step stílusú segítségre lesz szükségem.
A 21-es port van a NAS admin felületén beállítva, a routerben pedig az 12345 van forwardingolva a 21-re. A routerben a "DHCP reservation" menüpontban a nas megkapta a fix IP-t, ettől eltérő IP-n egyszer sem láttam a nas-t.
-
macilaci78
nagyúr
A hétvége egy picit sűrű volt, most rálestem megint.
A lényeg, hogy belülről szépen megy, kintről továbbra is a szokásos hibaüzi:
227 Entering Passive Mode (192,168,0,14,61,202)
Server reports local IP -> Redirect to: 89.***.***.***
PORT 192,168,43,77,192,150
500 I won't open a connection to 192.168.43.77 (only to 31.§§§.§§§.§§§) -
-
Syl
nagyúr
Köszönöm, de a turbo-t slackerrel már sikerült felraknom, ám a minidlna-nak ez nem elég...
root@nsa310:~# funpkg -i libjpeg-turbo-1.3.0-arm-1.txz
Skipping libjpeg-turbo-1.3.0-arm-1.txz: Already installed
root@nsa310:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libjpeg.so.8'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!
root@nsa310:~# -
Syl
nagyúr
Húha, ez eszembe sem jutott.
Ja, mégis.fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz' '/ffp/funpkg/cache/s'
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (109.75.188.159): Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(122) [Receiver=3.0.9]
md5sum: /ffp/funpkg/cache/s/libjpeg-8c-arm-1.txz: No such file or directory
/ffp/funpkg/cache/s/libjpeg-8c-arm-1.txz: FAILED open or read
md5sum: WARNING: 1 of 1 listed file could not be read
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz' '/ffp/funpkg/cache/s'
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (109.75.188.159): Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(122) [Receiver=3.0.9]
md5sum: /ffp/funpkg/cache/s/libjpeg-8c-arm-1.txz: No such file or directory
/ffp/funpkg/cache/s/libjpeg-8c-arm-1.txz: FAILED open or read
md5sum: WARNING: 1 of 1 listed file could not be read
root@nsa310:~#Semmi kötözködés nincs bennem, csak totál felqrt ez a sz*r!
-
Syl
nagyúr
Igen, de ha a bolondbiztos leírásodban a függőségek telepítése errort dob, akkor mi van? [kép]
root@nsa310:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libjpeg.so.8'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!
root@nsa310:~# -
macilaci78
nagyúr
Munkahelyen vagyok, innen a ftp://macilaci78.zyxel.me:12345 nem működik böngészőből.
A routerbe csak a 21-es és 12345-öt írtam be, ő csinált magának egytagú tartományt 21-21 és 12345-12345 alakban. Ez állítólag így működik és jól működik.
A router saját IP-je 192.168.0.1, le van foglalva, a kiosztható tartomány kezdete 2, tartomány 253. Ilyen alakban van megadva, elvileg állítható, de nem a tartományt nem engedte átírni sem 198-ra, sem 200-ra, sem 100-ra... Rámentettem, frissült is. Újraindítás funkció nincs a router webes felületén, így maradt a ki-bekapcsolás, illetve az áramtalanítás. Felállt a rendszer, de semmi nem változott. A dhcp a 192.168.0.14-et adta a nas-nak, ezt viszont a routerben le is tudtam neki foglalni, így ez lett a fix IP-je, a böngészőben ez alapján jön is a nas webes felülete.Tehát elvileg megvan a fix IP a nasnak a routerben, a nasban 21-es port és engedélyezve az ftp, a routerben forwardingolva a megfelelő IP-vel az 12345 portra. Tehát elvileg működnie kellene.
Amit még nem láttam itt, hogy valaki ilyen nast ftp-re használna UPC-s kábelmodemre kötve. Lehet, a UPC natolt hálózata copat.A routertől nem félek, régi, ismert típus és sokkal szabadabban lehet konfigolni, mint a szolgáltató eszközét. De persze nem nyúlok hozzá, amíg nem mondjátok.
FefeeX: tegnapelőtt működött belső hálón e szerint:
nas-ban engedélyezve az ftp, 21-es port helyett 12345 megadva a nasban és a routerben 12345 port az 12345 portra forwardingolva a nas 196.168.0.14 IP-jével: 196.168.0.14:12345, illetve a nas:12345 is ment.
Tegnap a nasban az 12345-öt átírtam 21-re, a routerben szintén átírtam a cél porttartományt 12345-ről 21-re és már nem ment belső hálón.TeamViewer van, engedek garázdálkodni, aztán ha kész, offline teszem a modemet és helyi hálón átírom a jelszavakat.
SZERK: valami történik. Munkahelyi Total Commanderből másolva:
----------
Connect to: (2016.09.29 10:24:35)
hostname=macilaci78.zyxel.me:12345
username=admin
startdir=
macilaci78.zyxel.me=89.***.***.***
220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 10 allowed.
220-Local time is now 10:24. Server port: 21.
220-This is a private system - No anonymous login
220-IPv6 connections are also welcome on this server.
220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
USER admin
331 User admin OK. Password required
PASS ***********
230 OK. Current restricted directory is /
SYST
215 UNIX Type: L8
FEAT
211-Extensions supported:
EPRT
IDLE
MDTM
SIZE
REST STREAM
MLST type*;size*;sizd*;modify*;UNIX.mode*;UNIX.uid*;UNIX.gid*;unique*;
MLSD
TVFS
ESTP
PASV
EPSV
SPSV
ESTA
AUTH TLS
PBSZ
PROT
UTF8
211 End.
HELP SITE
214-The following SITE commands are recognized
CHMOD
IDLE
UTIME
214 Pure-FTPd - http://pureftpd.org/
OPTS UTF8 ON
200 OK, UTF-8 enabled
Connect ok!
PWD
257 "/" is your current location
Almappa
TYPE A
200 TYPE is now ASCII
PORT 192,168,0,153,196,25
500 I won't open a connection to 192.168.0.153 (only to 85.§§§.§§§.§§§)
PASV
227 Entering Passive Mode (192,168,0,14,215,244)
Server reports local IP -> Redirect to: 89.***.***.***
PORT 192,168,0,153,196,27
500 I won't open a connection to 192.168.0.153 (only to 85.§§§.§§§.§§§)Hülye voltam, nem a macilaci78 a valódi ddns, azzal természetesen nem működik.
A 89.***.***.*** IP-cím a tényleges IP-m, a 85.§§§.§§§.§§§ nem tudom, mi.
A 192.168.0.153-on nem tudom, mi van, miért akarja erőltetni.
Alakul ez, csak nehéz eset vagyok.Syl: azt írta, hogy belső hálón működjön az ftp... A nas-t elérem fájlkezelőből hálózati helyként, vagy hálózati meghajtóként is, ez sima liba. De az ftp-n tegnap este nem ment.
-
macilaci78
nagyúr
Valahol elakadtam... Fix IP megvan a routerben.
Azt már elértem, hogy a whatismyip, a mycloud WAN IP és a routerben lévő IP-cím egyezzen (89.-tal kezdődő) és itt a port forwarding is, valamint a ddns is megvan a mycloud.zyxel.com-on macilaci78.zyxel.me formátumban.A nas-t mégsem érem el ftp-vel se hálón belül, sem kívül. Ezekkel próbáltam:
192.168.0.14:21
192.168.0.14:12345
nas:21
nas:12345
macilaci78.zyxel.me
macilaci78.zyxel.me:21
macilaci78.zyxel.me:12345Elvileg ennek így mennie kéne, gyakorlatilag holnap futok egy kört a TP-Link router beüzemelésével, csak alszok rá egyet.
Köszi a segítséget.
Hátha tudtok valami okosat mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest