- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
MammoUTh #17386 üzenetére
Szia!
Igen, így működik a dolog. A torrent nevéből keresi ki a borítót a cucc, de sokszor nem egyezik a film neve a torrent nevével...
Szerintem az FFmpeges megoldás, amikor kivág egy képkockát a filmből, sokkal járhatóbb út.
Ha érdekel, nemrég gyártottam egy thumb generálós miniDLNA-t.
-
Tonyk
veterán
válasz
MammoUTh #16985 üzenetére
Azért nem használom, mert több rendszert is el tudok így indítani belőle W7-től kezdve W10-ig. Na nem mintha mostanában sokat használtam volna.
szerk: Mondjuk egy choice-al lehetne mondjuk vele választást kezdeményezni belőle, hogy melyik rendszer induljon el...hmmm, de most inkább lusta vagyok hozzá
-
Mr Dini
addikt
válasz
MammoUTh #16979 üzenetére
Bizony, kell egy driver.
Azt ki tudod csomagolni (sok esetben) a driver telepítő exe-ből és a wim-et felcsatolva simán tudod "implementálni" az adott drivereket.
Legalábbis ha WinPE live-ot gyártottál.
A gond csak az, hogy ez kvázi egy RAMból futó Live rendszer. Szóval csak a wim csatolásával lehet módosítani, pl új programot feltenni... Ezért szenvedek az iSCSI-vel, bár ez kerneltamogatás miatt nehezebb, mint gondoltam... :/
Egyébként, az Ubuntu kernel pl képes NFS-sel diskless bootra is, tehát mintha a nas lenne a tár, működik!
Kicsit elkalandoztam!
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
MammoUTh #16956 üzenetére
Én a Hiren's-ből is egy iso-t futtatnék, így (de nem használom, így nem is próbáltam ki működik-e):
label Hiren's
menu label ^Hiren's
kernel memdisk
append iso initrd=valami/hirens/hiorensbootcd.iso rawPéldák tőlem (NFS-t használva a kép betöltéséhez):
Linux Mint:
label Linux Mint Cinnamon 17.3 32bit
menu label ^1 Linux Mint Cinnamon 17.3 32bit
kernel _kepek/mint32cinnamon/casper/vmlinuz
append vga=788 root=/dev/nfs boot=casper netboot=nfs nfsroot=192.168.1.10:/i-data/00a9cff4/tftpboot/_kepek/mint32cinnamon initrd=_kepek/mint32cinnamon/casper/initrd.lz locale=hu_HU.UTF-8 keyboard-configuration/layoutcode=hu --Ez pedig egy Ubuntu:
label Ubuntu 64bit
menu label 1^0 Ubuntu 14.04.2 64bit
kernel _kepek/ubuntu64/casper/vmlinuz.efi
append vga=788 root=/dev/nfs boot=casper netboot=nfs nfsroot=192.168.1.10:/i-data/00a9cff4/tftpboot/_kepek/ubuntu64 initrd=_kepek/ubuntu64/casper/initrd.lz locale=hu_HU.UTF-8 keyboard-configuration/layoutcode=hu --Win7 és 10. Trükkös, de működik. Boot után a TEXT HELP alá beírtam, hogy mit kell kiadni paranccsorba, hogy a telepítő el tudd indítani. (Elérési utak nyilván az én nasom elérési utai, nem akartam az átírásukkal vesződni. Win-hez egyébként kell még egy WinPE környezet is. Ez van elindítva (bootolva), és ebből kell magát a telepítőket elérhetővé tenni (net use) is elindítani (setup). )
LABEL Win7
menu label 12 ^Windows 7 & 10
com32 linux.c32
append _kepek/winpe/wimboot initrdfile=_kepek/winpe/bootmgr,_kepek/winpe/bcd,_kepek/winpe/boot.sdi,_kepek/winpe
/boot.wim
TEXT HELP
Parancssorba:
net use y: \\nsa320\pxe-win\win7 | \\nsa320\pxe-win\win10
csatlakozashoz usernev: workgroup\admin
y:\setup
ENDTEXT
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest