- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz
Oxy.kiraly #17743 üzenetére
Itt van elméletileg egy jelszavazható könyvtáras minidlna, de nem tudom hogy telepíthető-e a nasra. Ebben Mr Dini tud majd segíteni.
Üdv,
Joci -
Mr Dini
addikt
válasz
Oxy.kiraly #17743 üzenetére
Szia!
Nem sajnos, ugyanis tudtommal a DLNA szabvány jelenleg nem képes ilyesmire.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17625 üzenetére
database-t és scanner-t is debugra tetted?
-
válasz
Oxy.kiraly #17622 üzenetére
Esetleg az adatbázis még nem frissültbe és ténylegesen nem látja a tv a feliratfájlt. Mert egyébként a minidlna-val nekem mindig megjeleníti ha pontosan az a fájl neve, mint a videóé (kiterjesztést kivéve persze).
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17622 üzenetére
Akkor meg a minidlna logjába nézz bele, hogy van-e benne valami a feliratra utalóan, ha nincs, akkor a loggolást állítsd debug-ra a config fájlban, indítsd újra a minidlna-t, nyomj egy rescan-t, hátha mond valamit róla.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17619 üzenetére
Lennél szíves leírni mely sort módosítsam?
Olyan és annyi sort írsz bele/törölsz belőle amennyit akarsz.
- A sorokmedia_dir=
-rel keződnek.
- Ez után jön az, hogy milyen tartalomA
=Audio,V
=Video,P
=photo , vagy ezek variációi:AV
=audio és videó,VP
= videó és fotó, stb.
- Vessző:,
- Teljes elérési út.Ergó nézd meg mi az admin mapád elérési útja: Ha pl \i-data\md0\admin, akkor nyilván ezt kell megadni a vessző után.
Tehát csak video tartalom esetében pl.
media_dir=V,/i-data/md0/admin
A minidlna pedig fényévekkel jobban kezeli a feliratokat mint a twonky. Nézz bele a log-ba, hogy mi a baja vele.
A feliratokat egyébként sem a minidlna játssza le , épp úgy mint a filmeket, zenéket, képeket, hanem a klines, pl a tv. Tehát lehet hogy ott kellene szétnézni. -
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17616 üzenetére
Jó. Melyik köteten és hol vannak a minidlna-val lejátszani kívánt fájlok? Az md0-án vagy az md1-en? Mert úgy látom mindkettőn van music, photo, video
pl.: /i-data/md0/video -ban a videók?
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17616 üzenetére
Jó. Melyik köteten vannak a minidlna-val lejátszani kívánt fájlok? Az md0-án vagy az md1-en? Mert úgy látom mindkettőn van music, photo, video
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17614 üzenetére
A konfig fájlban megadott elérési útvonal helyes? Mert ha nem indexel, akkor valószínűleg vagy nincs ott semmi vagy nem jó az útvonal.
De ezt már egyszer leírtam....
Ha egylemezes nas, akkor szúrj be egy screenshoot-ot mc alól az
/i-data/md0
tartalmáról, ha kétlemezes akkor az/i-data/md1
-ről is.A másik, hogy a böngészős kép szerint, amit csatoltál a csatolt képen "nasip" névre hivatkozik, hogy nem találja.
Ugye nem mondod, hogy a leírásban szereplő, példaként megemlített linken próbálod elérni a nasod(Még jó hogy nem kutyaf*sza lett megemlítve a 8200-as porton)
Inkább próbálkozz a nasod ip-címével és a 8200-as porttal, több szerencsével jársz majd!
Gy.k.: ha a nasod ip címe 192.168.0.100, akkor ezt írd be: 192.168.0.100:8200. Ha a nasod ip-címe 192.168.48.17, akkor a 192.168.48.17:8200-et írd be
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17603 üzenetére
állítsd be a filmek helyét a config fájlban.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17598 üzenetére
ffp alá ilyen módosításokhoz root felhasználóval jelentkezünk be, nem adminnal
el sem hiszem......ELINDULT!persze, mert ott már root alól csinálod.
Bocsi, de ehhez (is) hülye vagyok..... hol van a fent említett conf fájl? Win alatt mivel szerkesztem?
/ffp/etc/
alatt.Keresni egyébként a
find / -name <fájlneve>
paranccsal lehet. Vagy ha karbantartod (updatedb
) a locate adatbázist akkor lényegesen gyorsabban :locate <fajlneve>
(#17600) Nestor16
"Van itt még egyáltalán GUI vagy minden parancssoros?"
Amire neked kell, az gyakorlatilag majdnemhogy out-of box. Transmission (torrent) esetében azonban FFP kell a legfrissebb használatához. FFP amúgy sem árt, csak használ. FHD streamlésre, ha megfelel a Twonky (LG tv-kel szenvedős (majdnemhogy lehetetlen
) a felirat, ezért szoktuk javasolni a minidlna-t, ami megint ffps. Az hogy paranccsoros, csak akkor okozhat gondot, ha nagyon egységsugarú user vagy és a copy-paste sem megy. Már csak azért mert itt a fórumban minden többször le van írva, lényégben csak be kell szúrogatni azt a 2-3 parancsot.
-
Oxy.kiraly
tag
válasz
Oxy.kiraly #17599 üzenetére
Na, tehát sikerült életre keltenem (nem volt egyszerű) Tv-n és telefonon is látom a MiniDLNA-t, meg is tudom nyitni a mappákat, viszont a "Video" mappa üres holott rengeteg videó van. A fényképek mappában lévő képeket simán látja, megjeleníti, lejátssza.
idézet a leírásból:
"Majd mc-vel, vagy nanoval szerkesszük a /ffp/etc/minidlna.conf -ot. Keressük meg ezt a részt és szerkesszük az elérési utakat, ha szükséges:"
Bocsi, de ehhez (is) hülye vagyok..... hol van a fent említett conf fájl? Win alatt mivel szerkesztem? -
Mr Dini
addikt
válasz
Oxy.kiraly #17595 üzenetére
Közben javítottam is a leíráson. Köszi az észrevételt! @Tonyk úr, mint mindig, most is megmondta a tutit!
Execute jogot kell a szkriptnek adni, és csak akkor lehet az sh bináris nélkül futtatni, de régen alapból volt a csomagban szereplő fájlon jog, ezért nem volt szükség erre a parancsra...
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17595 üzenetére
Nincs futtatási jog a fájlon, adj rá:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
Most indíthatod.
-
Upo
addikt
válasz
Oxy.kiraly #17591 üzenetére
De biztos ez van beleírva?
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/A zyxel-tech-esre persze hogy nem jön semmi.
Esetleg letöltheted innen: [link]
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17583 üzenetére
Csomagfrissítést nyomtál?
-
Upo
addikt
válasz
Oxy.kiraly #17581 üzenetére
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy egy 23 byte hosszú fájlba hogy sikerült egy az előtted levő hozzászólásban is leírt 64 byte-os szöveget beletenni?
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17581 üzenetére
Elnézésed kérem, de azért merészeltem megkérdezni, galád módón, mert ugye van olyan hogy hide extension.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17578 üzenetére
1. A web_prefix-nek ugye nincs kiterjesztése?
2. A web_prefix első sora után ugye ütöttél egy entert
de:
3. A web_prefix-be ezt írd:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Majd irány az admin felület, keresd meg a Metareposiory csomagot, telepítsd fel. Után onnan tudsz FFP-t is izzítani.
-
dugesz77
őstag
válasz
Oxy.kiraly #17578 üzenetére
"na meg hangos".. Én három napig tudtam elviselni a hangját azóta is fanless módban üzemel több mint 1,5 éve. Előlap/hátlap levéve róla és élre állítva fellógatva így átjárja a levegő. 48 fokosnál még sohasem volt melegebb és a lógatásnak köszönhetően szinte hangtalan. Igaz íróasztal mögött van nem mutiból készült.
(#17552) AngelH Köszönöm ,akkor ezek szerint ezen csak a vas cserével tudok változtatni akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-12400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (30)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900X, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (29)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SDD) Beszámítás! Posta ok! (28)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest