- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Sorry, kicsit figyelmetlen voltam a win7-el kapcsolatban. Legyen mentségemre, h késő volt már...
3. Úgy értelmeztem, hogy ez a syslinux egy oprendszer, ami a beállítás közben kell. Azt szerettem volna kérdezni, h lehet e ezt az oprendszert(már ha az és nem a bootmenü) mondjuk virtualboxba futtatni, vagy mindenképp arról kell bootolni?
Szerk.: +1 kérdés
Enterprise hálón, ahol radius szerver van a háló mögött is megoldható a dolog?
@Somatom
Igen, már voltam az emlegetett topikban, Intruder (
) adott is linket, csak még nem volt indokom, h váltsak.
Egyébként sajnos valóban karcsú ez a 8 mega usb támogatás nélkül, de szerintem nem rossz.
-
Mr Dini
addikt
Csak most sikerült valamennyire kiiktatni a tréhomos hgw-t és bekötni egy rendes asus routert ahelyett a speedportnak csúfolt karácsonyfa(este az egész nappalit ellátja fénnyel
) után.
Most az alap asszem asuswrtnek keresztelt rendszer van rajta, de ha kell tehetek rá tomatot is.
Szóval belevágnék a hétvégén egy pxe "szerver" létrehozásába a Te írásod alapján.
Így elsőre lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban...
1. Mindenképp kell tomato a routerre, vagy valahogyan a stock asus fw-n is lehet dnsmasq-t állítani? (A router rt-n12d1, ha ez mond valamit)
2. Ezt a dnsmasq-t hol találom, illetve mire jó ez?
3. A syslinux mehet vm-nek, vagy mindenképp fel kell rakni? Illetve ugye ez csak a telepítéshez kell, utána csak a biosból megy bármilyen gépről a dolog?
4. Ha win telepítőt szeretnék hozzáadni, akkor a konfigba kernelhez mit írjak?
Egyenlőre ennyi kérdés merült fel bennem, de lesz ez még több is...
Előre is köszönöm a választ!
-
tomi5244
őstag
Hova telepítetted a TM-et? (Namerthogy' rendszerint a transmission az FFP alá kerül...) Ott keresgélj! Ha megvan, ezt add meg a loggolás-nál.
Tulajdonképpen ez lesz a probléma oka, ugyanis ha átmásolom a TS-daemon mappát és a benne lévő automatic.log-ot a kívánt elérési útvonalhoz, akkor hiba nélkül indul az automatic. Csak az a baj, hogy az TS nem oda települt ahol az automatic keresné. Ezt az elérési utat kéne megadni neki valahol ahol most van a TS az automatic.conf fájlban ilyet nem látok.
De lehet, hogy az egészet én látom rosszul...
-
s4tch
veterán
Ez a hálózatunk, ezt az előbb futtattam:
Otthon diginet 100 van, nyilván letöltésben nem 0,7MB/s körül van a korlát. Ha előbb nem volt világos (bár úgy tűnik, jól érted), munkahely -> otthon irányban érthetetlenül lassú az átvitel. Próbáltam már net alapú átvitelt (net2ftp), az is hasonlóan lassú. Google drive-ra munkahelyi gépről ~15MB/s sebességgel töltök fel, és a többi hasonló webes tárhelyre, "csomagküldőre" való feltöltés is megfelelően működik.
Mondjuk másik ftp-re nem próbáltam feltölteni. Elvileg előfordulhat, hogy helyben csak az ftp protokolt, annak is a feltöltés irányát korlátozzák le, bár sok értelmét nem látom, és szabályzatban sem találkoztam vele.
-
tomi5244
őstag
Én tényleg igyekszem (tudom nem eléggé) de akkor sem értem.
az automatic.log-ot magától hozza majd létre vagy nekem kell beírnom az automatic.conf fájlba. - ami az /ffp/etc/automatic.conf helyen van. Ott volt alapból.
Pacman leírását követem sorról sorra de ő csak a legvégén említi a log fájlt, ott is csak annyit említ, hogy figyeljünk a méretnövekedésére.
-
rsf
senior tag
-
rsf
senior tag
Közben kipróbáltam. De az SSH az admin felületről telepíthető miért nem megy FFP nélkül?
Mindenesetre beállítottam mindent amit akartam ha még jön vmi akkor csak engedélyezni kell.
Úgy vettem észre, hogy a CPU terhelés is lejjebb ment, mert mióta bekapcsoltam a TM-ben a titkosítást figyelem a CPU használatot.
Üdv. -
rsf
senior tag
Én sem tudom, de azt gondolom más is észrevette, hogy ha a Transmission remote GUI ban átállít több paramétert akkor abból is valami megmarad és valami nem újraindítás után.
Szerintem itt kezdődnek a rejtélyek.
Más.
Ha beállítottam mindent akkor érdemes leállítani az ffp csomagot?
Leállítás után már nem is lehet majd az mc-t indítani?
Bocsi, de nem értek a Linuxhoz.
Üdv. -
tomi5244
őstag
-
törölt tag
Úgy van. Sokan használnak valamilyen Amlogic S802, 805, 812 -es eszközt. Pl. MK808B Plus -t, LAN adapterrel. Ezekre van OpenElec, Kodival (az XBMC új neve).
-
synar
őstag
A bármilyen rendszert úgy értettem, ami futtat KODI-t, vagy Openelec-et pl. Raspberry PI, vagy egyéb androidos box. Nálam ez úgy néz ki, hogy van egy NSA-310 és egy Amologic M8S, amin egy Openelec fut stabilan. Itt a KODI látja a NAS tartalmát hálózaton keresztül mindenféle egyéb beállítgatás SAMBA, meg php... stb. nélkül is. Csak kijelölöd a NAS-on lévő mappákat a médiatár számára: filmek, sorozatok, zenék stb. Ha ezekbe a mappákba később másolsz tartalmat, az automatikusan frissül a médiatárban is. A NAS-ra telepítettem a Transmission torret klienst, amit pc-ről, WEB-ről vagy táblagépről is irányíthatok. A KODI távirányítására az androidos Yatse remekül bevált szintén tabletről, egy álom vele a tartalmakat böngészni. Nálam így fut és az én igényeimet bőven kiszolgálja. Lehet van ennél profibb konfiguráció is, de azt majd mások elmondják.
-
Doky1988
senior tag
Ok, és beállításba is tudsz segíteni, tehát plex segítségével szeretnék egy media szervert létrehozni, filmeket nézni NAS-ról.Plexel ez lehetséges-e vagy sem? Filmet szerettem volna nézni, és ezt írta azaz ezekszerint transkódolni akarta.. Nah nekem ez elég magas, nekem elég annyi, hogy tudjak Plex segítségével filmet nézni.Tudsz nekem ebben segiteni?
-
Hát ez az amit nem értek, azok konkrétan üresek.
#!/ffp/bin/sh
# FFP Startup script for Serviio
EXEC=/ffp/opt/serviio/bin/serviio.sh
PIDFILE=/var/run/serviiod.pidJAVA_HOME=/ffp/opt/java/jre
OPTS=
test -x $EXEC || exit 0case "$1" in
start)
echo "Starting Serviio"# set required JAVA home environment variable
export JAVA_HOME# Use the normal serviio.sh script to ensure correct environment is set up
if start-stop-daemon --start --quiet --oknodo --make-pidfile --background --pidfile $PIDFILE --exec $EXEC -- $OPTS; then
echo "OK"
else
echo "Failed"
fi
;;stop)
echo "Stopping Serviio"# Kill both serviio.sh script and Java process
serv_kill=`ps aux | grep serviio.sh | grep -v grep | awk '{print $2}'`
java_kill=`ps aux | grep org.serviio.MediaServer | grep -v grep | awk '{print $2}'`
if [ "$serv_kill" = "" ]; then
echo "Serviio shell is not running"
RETVAL=1
else
kill $serv_kill
RETVAL=0
fiif [ "$java_kill" = "" ]; then
echo "Serviio Java is not running"
RETVAL=1
else
kill -9 $java_kill
RETVAL=0
fiecho "OK"
;;status)
serv_pid=`ps aux | grep serviio.sh | grep -v grep | awk '{print $2}'`
java_pid=`ps aux | grep java | grep -v grep | awk '{print $2}'`
if [ "$serv_pid" != "" ]; then
echo "Serviio shell (pid $serv_pid) is running"
RETVAL=0
else
echo "Serviio shell is stopped"
RETVAL=1
fiif [ "$java_pid" != "" ]; then
echo "Serviio Java (pid $java_pid) is running"
RETVAL=0
else
echo "Serviio Java is stopped"
RETVAL=1
fiesac
exit 0
-
Elvileg mennek a repo-k, onnan töltöttem le ezeket:
ffmpeg-1.1.1-arm-2.txz (ez mintha nem stimmelne)
flac-1.2.1-arm-1.txz
libexif-0.6.21-arm-1.txz
libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
libjpeg-8c-arm-1.txz
libogg-1.3.0-arm-1.txz
libvorbis-1.3.3-arm-1.txz
sqlite-3.8.1-arm-1.txzés még elvileg egy frissebb minidlna
minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz -
Petike168
aktív tag
Köszi, kipróbálom majd jövőhéten.
A belsőre egyébként így hivatkoztam:
media_dir=V,/i-data/md0/Filmek/
De így is ugyanezt a hibát kaptam.Egyébként Transmission-nal is volt ebből probléma, akkor pedig úgy adtam meg letöltési helyet ahogy Te is írtad:
e-data/1ee66eff1338d76451340b0a2b896f13/Downloads/Eredmény a NAS teljesen kifagyott, reset után meg az alapértelmezett belső meghajtóra töltötte a cuccokat. Szóval lesz még vele pár köröm úgy érzem
-
Sakab
senior tag
NAgyon köszönöm most már megy, csak pihentetni kellett kb félórát míg magához tért most már megy szépen fel és le örök hála
most már csak annyi kérdésem lenne, hogy a GUI-ba ezek a titkositásos résznél illetve a pipálgatósoknál mit kell kiválasztanom, hogy a letöbbet tudjak visszatöltenni illetve leggyorsabban tudjak lefele tölteni? -
Sakab
senior tag
Nagyon köszönöm. Siker vagyis fél siker mert most már legalább a GUI látja. Az rpc-port nál a 9091 et átírtam egy egyéni portra, GUInál ezzel a portal rá tudok csatlakozni és látja is a torrenteket. Viszont hiába engedtem ki ezt az egyéni portot a 9091es portra nem akar elindulni se le se fel...és nemtudok rájönni miért. Mit rontok el?
Próbáltam már úgy is, hogy a settings-be amit küldtél alapon hagyom a 9091et és azt engedem ki de akkor meg már rá se akar csatlakozni a GUI valamiért -
-
Neoka
aktív tag
Eddig mobilon próbáltam elérni a NAS-t.
Router ddns címével és a routerben beállított port forward-dal.
de ez nem ment.
most nem mobilon próbáltam ugyan így elérni, hanem egy laptopról, ami nem wifi-n csatlakozik a routerhez.a lényeg hogy eddig is jól csináltam, csak a mobilnak nem tetszett az FTP elérés.
-
Suineg
senior tag
Nekem is hasonló a kérdésem.. Milyen képeket csinál és miből? Egyáltalán miféle adatbázist épít? Ha a film file mellé teszek egy azonos elnevezésű jpg-t akkor azt beteszi kis méretben de persze az nem jó. Hogyan lehetne értelmes borítóképet betenni, vagy a filmből valami képrészletet? Van valami leírás a twonkyhoz?
-
Petike168
aktív tag
Az, hogy hány TB filmed van a legkevésbé fontos, mivel az számít, hogy hány db fájlod van ,nem az hogy mekkora a méretük. Ennek ellenére igazatok van, az adatbázis valóban elég sokáig települ, de általában nem hetente építi fel az ember az adatbázisát. Ezeket a kis képeket én még nem vettem észre, hol kéne keresnem?
-
Identified
csendes tag
Na jó. Annyi beállítást próbáltam már.
Hogyan tudom beállítani egy könyvtáron azt, hogy olvasásra bárki elérje a hálózaton, viszont írni csak az admin tudja?
Az admin a tulajdonosa a könyvtárnak. Hiába játszadozom a média és webes megosztással, meg a haladó beállításokkal, vagy az az eredmény, hogy senki nem fér hozzá, vagy hogy csak az admin.
-
Identified
csendes tag
Köszönöm!
Annyi maradt, hogy a domain nem működik csak a publikus ip, de ez a legkevesebb.
vpn-t nem tudok állítani se ip korlátozást ezen a routeren ahogy mondtad, majd beszerzek egy jobbat.
A lényeg, hogy működik és bármikor be tudom állítani majd otthon is.Köszönöm a segítséget!
-
zambozoli
aktív tag
Szia!
Indításkor és leállításkor is ezt írja ki a mindlna:
/ffp/etc/minidlna.conf: line 27: Media: command not found
Rendben leáll és le is elindul, semmi gond vele egyébként.A kérdéses 27. sor így néz ki:
friendly_name=Home Media ServerMi a baja? Második sorban is át kéne írnom a user=minidlna -t user=Home Media Server -re?
-
Identified
csendes tag
Még annyi kiegészítés, hogy mikor üzembe helyeztem a NAS-t, nem tudtam elérni a starter utilityvel, mert a hálókártyámnak driver gondjai voltak, aztán wifin keresztül beléptem az adminisztrációs felületre és már minden készen állt, tehát nem mentem végig a wizardon, talán akkor maradhatott ki valami beállítás?
-
s4tch
veterán
Köszi. Akkor ez egy kiváló alkalom lesz a teljes újraszkennelésre. (Érdekes módon a frissen hozzáadott könyvtárakat gyakorlatilag azonnal beépíti az adatbázisba a minidlna, viszont ha egy korábban már hozzáadott mappában történik változás, pl. hozzáadok egy folder.jpg-t, akkor azt nem észleli.)
-
z123456789
addikt
OK.
Köszi.
Az a baj hogy mindig takargattam mindent, és akkor is mondták hogy felesleges volt ezt, felesleges volt az, mígnem azt mondtam: a tököm takarja ki, eddig felesleges volt minden amit kitakartam. És pont kitettem egy olyat amihez gratuláltak. Szóval inkább kiszínezem. -
-
s4tch
veterán
-
feco93
tag
-
feco93
tag
http://*.n****.**:2710
Last Announce: N/A
Announce in progress
Last Scrape: N/A
Seeders: N/A
Leechers: N/A
Downloads: N/AAnnyi eltérés van hogy másiknál udp van a http:// helyet, de ugyan úgy ismerten neki a többi adat. Viszont érdekes ma reggel el indult rajta a letöltés. De a feltöltés sajnos még mindig nem. Annyit csináltam hogy bekapcsoltam a saját NSA 210-esemet. Mert ez a 310S a testvéreméké.
-
feco93
tag
Először is köszönöm hogy próbálsz segíteni.
Internet a NSA-on van pingeltem ezzel a paranccsal: ping -4 217.20.130.99 Így érkezik válasz a kérésekre. Így gondolom van internete. Azt a parancsot azért adtam ki mert gondoltam ha van valami baja akkor azt látszani fog. De ezek szerint tévedtem. Igen valószínűleg egy "user error" de szerintem az hogy egyik településről a másikra át került nem okozhatna ilyen hibát. S előtte működött. Esetleg még valami ötlet?
-
FNZ
őstag
isten király
bakker megnéztem minden beállítást (torrenten jobb egér -> tulajdonságok, tm beállítások,stb), winscp-vel böngésztem már mindent (írogattam pár dolgot, ami félig sikerült is), hogy mit hol lehetne átállítani.
figyelmetlen voltam az adathely beállításra, hogy én mekkora ...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP Rack és Tower szerver bazár
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest