- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megtörtént. Érdekes: először a frissítéseket kellett ugye törölni, majd disable. Ahogy töröltem a frissítéseket megváltozott az app neve "Assist"-ról "Motorola Assist"-ra, most a disabled appok között is így szerepel már.
A fényképező az gondolom Motorola app, azt használom.
@kelly416: Nem kell szabadkoznod
a kérdést a Te hsz-edhez kapcsoltam, de nyilvánosnak szántam, meg néha gondolom dolgoznod is kell...
A Maps, Streetview nálam nyugiban van, használom a Google Now-t is, így ezeket nem bántom. A Migrate-et is tiltom akkor.
Lassan lejövök az akkuidő méregetésről is talán -
kelly416
veterán
Bocsánat a késésért, sajnos nem volt időm/lehetőségem a fórum elé kerülni. Látom, a választ megkaptad már.
Asszem sejted, miért nem használom, de én letiltottam a "Maps" és "Streetview" alkalmazásokat, mert állandóan elindultak, de mivel senki nem panaszkodik ezekre, valószínűleg sokat nem fogyasztanak. Tiltva van még a "GoogleSearch" meg a "MotorolaMigrate" és nagyjából ennyi, ami fontos is lehet. Ha ezeket nem használod, próbáld ki nálkülük az életet, lehet, hogy egy kicsit jobb akkuidőt érsz még el.
Na jó, nem sarkallak eszement versengésre.
Szerk.:
Ilyened nincs? Sem az ikon sem a név nem stimmel? -
kelly416
veterán
Na hát pont ez az. Van egy XP30-am, és pont ezért rágom magam.
Mi van, ha elázok, mert azért a telefon ugye mindig nálam van, a fényképező meg hiába van nálam és nem ázik be, ha a telefonom igen. Na majd még jól-jól megrágom ezt kétszer-háromszor, és végül a fene sem tudja, mi lesz.
-
KMT
addikt
Inkább az a kérdés, hogy mennyire megbízható, pontos ez a mérés. Én felfedezni véltem különbséget a 850 és 1000 mA-es töltő között is.
Az is számíthat, hogy pontosan mit mér. Ami az akksira megy, vagy benne van a telefon által használt áram is? Lehet, hogy intenzív használat esetén töltve (tehát amikor amúgy gyorsan merülne), a nagyobb töltő előnyt jelent, mert mondjuk nem 6-700 mA jut az akksira, hanem 1000 körül, a többi pedig fedezi a fogyasztást.
Aztán az is kérdés, hogy mi az optimális. Lehet, hogy inkább két töltő. Egy kisebb (a kisebb töltőáram kíméli az akksit) és egy nagyobb ha gyorsan kell rátölteni, esetleg használni is közben.
-
kelly416
veterán
Ezt most már én is kipróbálom a gyári 850-es töltővel, kíváncsi vagyok, mit mutat.
Amúgy meg valószínűnek tartom, hogy nem sokáig leszek már itt. Jön a jó idő, indulok motorozgatni, és most talán lehetőségem is van kis ráfizetéssel lecserélni a G-t egy Xperia Z-re. Még rágom magam nagyon, de a józan ész azt diktálja, hogy egy jó kis medencés motoros találkozón nagyobb biztonságban leszek a Z-vel, és élvezhetőbb képeket is csinálok majd. Az is olajfestményes, de nem mindegy, hogy a G képét vagy a Z képét kicsinyítem le fHD-ba.
-
kakukkmarci
senior tag
Ja, félrement, [link] ide szeretem volna.
Tehát ha a net kábelen megy a TVhez, de az a WIFI routerhez kapcsolódik, akkor simán jók ezek a progik; Flipps, iMediashare, stb...
Jó kis hálózatot lehet velük kialakítani, nálunk van két Samu smartTV, egy WIFI-n, egy kábelen, simán megy az iMediashare minddel. -
kelly416
veterán
Köszönöm szépen. Az értesítésen kívül nekem is ugyanez van belőve, csodálkoztam is. Szerintem valami begubancolódhatott kicsit, mert 19óra ötvenvalahány percből (akkufeltöltés óta) 19óra 8perc android renszer futás volt és jó hatvan akárhány százalékot az zabált le. De nem is nagyon érdekel, ha egy újraindítás megoldja ezt a "hatalmas" fogyasztást, hogy nem három és fél napig, hanem csak kettő és fél napig tudtam használni.
Ha rendszeres lenne, talán aggódnék, de megint derekasan helytáll, úgyhogy nem zavar.
De még egyszer köszi. -
dudi6
senior tag
Újratelepítés, hogy működik pontosan? Settings - Backup&reset ? Itt a 2 pipát érdemes meghagyni? Mást kell még csinálni, azon kívül, hogy lementem a zenéimet, fájlaimat? Olyan hibám is van, hogy ha jön egy levelem, elsőre nem nyitja meg a gmail, vissza kell lépnem, majd megint ekkor már jó.
-
contaxg
veterán
Töröld meg a lencsét képelés előtt. A legtöbb esetben a tapicskolás miatt opálszűrőn keresztül készülnek a képek és tök homályos lesz minden.
A JYSK árukiadóról készítettem egy képet, fél perc PS-sel.
Amire kell szerintem teljesen jó.Ha valaki az alapján itél meg, hogy milyen képet tud a telcsid, az inkább ne legyen a barátod.
-
isoram
csendes tag
Nem mondtam, hogy vedd meg, inkább vegyél rá valami vékonyabb tokot, és már nem is látszik a sérülés. Később ha olcsóbb lesz a keret stb. akkor majd újra lehet esetleg gondolni. jelenleg még csak kevés helyen érhető el alkatrész a készülékhez, de majd ez is változik.
Te még így is szerencsésebb voltál nálam, és én még csak nem is ittam. -
pete_21
addikt
Köszi a választ!
(#4890) zsirfecske: Igen, én is így gondolom.
Nézegettem, hogy mostanában milyen telefonokat jelentenek be (MWC-n is), kb. ugyanolyan hardver a középkategóriában, mint a Moto G, viszont 4,8"-os kijelzőkkel, és qHD felbontással... Úgyhogy a Moto G lesz a nyerő. Ennél nagyobb kijelző nekem nem kell, és még a felbontása is jobb, mint a versenytársaknak.
-
kelly416
veterán
Sajnállak. Biztos ütném a fejemet a falba.
Nem azért reklámoztam, mert el akarom adni mindenképpen a tokokat, hanem a telefonod védelmében. Azért is írtam, hogy akár egy olcsó szilikon tok is jó lenne Neked, olyant meg nem is árulok. Egyszerű, amikor tudod, hogy görbe lesz a délután, felmarkolod magaddal a tokot is, amikor meg kezdődik a lazítás, felpattintod, józanodással pedig lefejted.
A szívatást meg nem vettem "komolyan", de Te se vedd komolyan ezeket a fogyasztásokat. Teljesen elrugaszkodnak a normál használattól.
-
kelly416
veterán
Nem szívatlak. Ha jól emlékszem, kicsivel több, mint fél óra telefonálás volt rajta abban az időben. Ténylegesen karácsonyi hangulat, ajándékoknak örömködés, meg miegymás volt. Nem szívatás, de én azóta is 4-6 napokat produkálok. Itt bent a melóhelyen nincs nagyon lehetőségem a tényleges telefonáláson kívül nyomkodni, otthon meg hever az asztalon. (PS3 + 40colos TV + GTA5 volt a karácsonyi "meglepi", most meg ingatlanvásárláson pörgünk, úgyhogy gondolom érthető a kevés nyomkodás. Majd ha megyünk nyaralni, lesz haszna, addig sajna szinte butatelefon funkciót tölt be.)
Fesztiváltok még mindig nem késő, hiszen repülhet az még. Ha gondolod, kukkantsd meg a hirdetésem még egyszer, hátha valamelyik szín elnyeri a tetszésed.A másik lehetőséged, hogy veszel hozzá egy szilikon tokot, mégiscsak kisebb, mint az én általam árult tokok, és takarja a keretet is valamelyest.
-
kelly416
veterán
Bocsánat. De látod, nekem sem átlagos felhasználás volt.
Amúgy meg egy jó kis családi nyaralásnál esélyes ugyanezt elérni, amikor az ember tényleg kikapcsolni akar és visz magával fényképezőgépet.
A Nohab az mindig is Nohab marad.
Így, szépen karban tartva meg úgy, ahogy írod, ütős.
-
kelly416
veterán
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy megteszem.
Azért ne vedd nagyon a szívedre.
dan390:
Íme pár kép tőlem. A tegnapiak kicsivel jobbak, mint Benoe77 képei (az én szememben, de lehet, hogy más másképp látja), de nálam sütött a nap. Szerintem ez sokat javított rajta. Amúgy a beltérben készült képen látszik, hogy az már eléggé olajfestmányes.
A régebbi képek meg magukon hordozzák a rossz idő és nyomott hangulat vizuális jegyeit. -
KMT
addikt
Hm, akkor lehet, hogy azért valamennyire stimmel. Mivel nekem 2 nap, neked meg 6, ezért logikus, hogy készenlétek (és a hívások) miatt a képernyő aránya kisebb nálad.
Illetve érdekes, hogy ami neked mobile standby, az nekem cell standby.Az appok közül a traffic monitor plus az első nálam. Tudtok ehelyett kevesebbet evő programot? Ami kellene, hogy mérje valami a telefonálási időt és hogy a havi mobilforgalomra legyen widget. Gondolom ezt a gyárik nem tudják?!
-
namyang
tag
Milyen fényerőn használod?
Nekem nagyjából ugyanilyen felhasználás mellett (volt kb 3 óra zenehallgatás, de nem volt se viber, se navi, és kb csak fél óra telefonálás) 2,5 napot bír az akksi auto fényerővel használva. És mindezt Pesten (mert vidéken térerő miatt lényegesen jobban merül, ott a reggeltől másnap estiget sem mindig hozza)
Pedig minden ki van gyalulva, emaileken kívül más nem frissít. -
KMT
addikt
Ennél hogy néztek ki a %-os állások az appok, funkciók között?
Csak mert nekem ennyi screen időnél kb 2 nap alatt merül le ennyire, mindezt úgy, hogy a screen az összes fogyasztás kb 40-50%-át adja. A többi meg eltörpül. Akkor meg miért merült le ennyivel hamarabb? Kb 7-8%-os kézi fényerőn volt az idő nagy részében. Lehet, hogy nem lehet hinni az akku-statisztikáknak?
-
ZiD
tag
Töltővel kapcsolatban: van aki már kipróbálta 2A-es töltővel? Nekem van egy Asus tablet tölrőm, ami ennyit ad le, de nem szereti a G. Töltés közben a kijelző nem igazán akar menni, de töltőről levéve(vagy sima 1000 mAh-ost használva) nincs ilyen gond.
Persze lehet, hogy csak azt a típust nem komáljaÉs akku: konkrétan nem érdekel ki hány napot tud kihozni, de nekem 2-3 óra óra Ingress mellet(ha mond valakinek ez valamit-folyamatos kijelző, GPS, net, wifi megy) elmegy 1 napot, ami cool
Szóval jó az akku, ez a lényeg -
ferob
őstag
Többnyire eddig azért nem volt bajod, mert olyan gépről választottad le az adott USB-eszközt, amelynél nem volt bekapcsolva az írási gyorsítótárazás, így egy esetleges azonnali leválasztásnál nem keletkezett probléma, ha éppen nem történt írás az adathordozóra, de ha ezt olyan eszközön teszed meg, ahol engedélyezve van az írási műveletek gyorsítótárazása és nem használod a biztonságos eltávolítást, abban az esetben máris problémába ütközöl és adatot fogsz veszteni.
-
namyang
tag
retail
néha kiírja, hogy eltűnt és csatlakoztass új media-t, néha nem. még nem jöttem rá mitől függ.
én sem szoktam unmountolni se telón, se gépen. külső vinyót sem, soha nem volt még belőle bajom. egy picit persze várni kell az írás befejezése után, mert olyankor még 1-2 sec-ig lehet tesz-vesz azon a szerencsétlen pendrive-on a rendszer (gép esetében, telónál nem tudom). -
Upo
addikt
start - futtatás - oda beírni hogy cmd és enter.
Isten bizony csinálok egy telepítőt parancsikonnal...
Olyan már van ami a legfrissebb adb+fastboot-ot telepít, egy enable morelocale parancsikont kellene még betenni. Illetve össze lehetne gyűjteni pár hasznos programot amihez szintén engedélyek kellenek 4.4 alatt és beletenni.
Már ha valakit érdekel egyáltalán. Én tudok 2 sort gépelni a parancssorban. -
contaxg
veterán
Aha hat ez érdekes...nekem óranként kb 1.5-2%-ot zuttyan az aksi. Igaz. hogy 4 mail címet és idojarast és egy VOIP telefonszamot és egy weboldalrol értesitot tart életben folyamatos internet kapcsolat mellett. Ehhez jön vagy az FM radió vagy a Spotify mint zene forras és egy naptar alkalmazas ami ertesítoket kuldözget. A telefonalasokat és az alklami GPS haznalatot meg sem említem.Szóval örulök ha a masodik napra van benne szufla. Vettem is egy Wayteq YooBao MagicCube 5V 7800mAh PowerBank-ot. Ezzel elvagyok.
-
zsirfecske
addikt
ne féltsétek már a frissítéseket, még az idei google érás moto telefonoknál se lesz ez gond nemhogy a g-nél...
azért mert más a tulaj még nem kell új márkát keresni, kizárt hogy a lenovo megszüntessen egy ilyen patinás brand-et, épp az a lényeg hogy usa és eu számára is jól csengő nevű motorola telefonokat gyárthasson.
-
namyang
tag
-
wwhy
veterán
Természetes személyeknek semmiféle különbözetet nem kell megfizetniük.
Az egy másik dolog, h a kereskedő kire mit hárít. Az én esetemben maradjunk annyiban, h pl. - többek között - ezért nem rendelek amazonról, hanem inkább más online boltokból, ahol ilyesmiről még hírben sem hallottak
/ -
kelly416
veterán
Nem baj az, azért van az embereknek eszük, hogy használják a privátot arra, amire akarják, a fórumot meg arra, amire való.
g-matte:
Mindenképpen megéri várni, hiszen ez is, mint minden új telefon, valamennyit veszíteni fog az árából. Ha csökken a kereslet, kevesebb lesz az éhező vásárló, majd megy egy kicsit lejjebb az ára ebay és társain is. Kérdés, hogy ez mennyire és mikorra fog mérséklődni, de pár hónap kell neki, az biztos. -
agabe
addikt
haverom ma (tegnap) tette fel, igaz s4 minire amin nem kitkat van meg, es neki siman mukodik massal.
Sebaj, letoroltem es feltettem a 4.1.1-et en is (bar azota meg nem probaltam a hivast), aztan majd kiderult tenyleg ez volt-e a gond.
Az automata frissites ki van kapcsolva, es mivel nem irtak rosszat az uj verziorol eddigi kommentekben ezert frissitettem, de nem kellett volna -
caverinha
aktív tag
Tényleg nagyon jó az akksija a G-nek,nekem pont ez volt az egyik nagy félelmem,hogy Razr Maxx után milyen lesz a G akkuideje,hát kellemesen csalódtam!
A kamera is kellemes meglepetést okozott, 8mp után ezzel az 5mp-es kamerával is lehet szép képeket csinálni,vállalhatóakat legalábbis mindenképpen,arra a célra,amire eddig használtam a mobiljaimat bőven megfelel.A panoráma készítésen nagyon meglepődtem,első próbára folyamatos képet csinált.
A kevlár nekem egyáltalán nem hiányzik belőleVégig Nillkin tokba hordtam, majd a G-re is az fog sztem kerülni,bár így alapból annyira kényelmes a fogása,teljesen belesimul a kezembe,mintha oda találták volna ki
nah ez a Maxx nál nem volt meg
Ezzel a wifi beállítással eddig tényleg nem találkoztam,de így most ki is vettem a pipát.
Igen elvitték a kis Maxx-omat,nagyon nehéz szívvel váltam meg tőle,mert másfél év alatt rettenetesen hozzám nőtt,eddig ilyen nem volt nekem telóval,de tényleg nagyon szerettem. De most szerintem hasonlóan hozzám fog nőni ez a G is -
freeZZZbee
tag
Probaltam, de sajnos mappat nem lehet offlineba rakni.
Mas, hatha valakit erdekel: moto g xda F group
-
Destr4ct
aktív tag
Droidlight LED Flashlight, igaz?
Ellent kell mondanom, mert ez is ugyanúgy kattan.
Egyértelmű, hogy ezek az alkalmazások a háttérben elindítják a fényképezőt, és ezért van 1:1-ben ugyanaz a kattanás, mint a kamera app indításánál/leállításánál. -
Phoenixy
senior tag
Igen nyugodtan, úgyis csak 1,5A-es lesz neki.
Egyszer már linkeltem: MOTO G - How do I properly charge my device?
"If your charger output is higher, the MOTO G will automatically restrict the charging rate."
Nekem van amúgy egy Motorolás töltőm, ami kb. 3 és fél éves (Milestone-hoz volt), azt hiszem 850mA, de sokszor a Nexus 7 töltőjét használom az 1,35A, az tökéletes.Picit kevesebb, mint 2 óra alatt feltölti.
-
-
Destr4ct
aktív tag
-
kelly416
veterán
Ez a bajom nekem is. Most nem kell, de ha jön a motoros szezon, más nem marad. Főleg külföldön...
student:
Apps/Running alatt azt írja, hogy 26mb jelenleg, de ugye nem fut a gyári a baromi jó kis "home" menüpont miatt.Oldalak száma állítható. Nálam is fontos fegyvertény, mert 2, max. 3 oldalt használok. Az "összecsippentés" nem működik, helyette hosszan kell nyomni, és minden ott lesz. Mind a beállítási lehetőségei, mind az oldalak száma/sorrendje szerkeszthető stb... és tud olyant, hogy show/hide app, amit a gyári nem.
-
youngboy
senior tag
A Plex-t inkább asztali PC és TV közé szánom. A mobilos verziók tényleg fizetősek, de ha valakinek nagyon kell, akkor biztos meg tudja oldani ingyen is.
A Skifta viszont jó, mert DMC, DMR DMS egyben. Regisztrálás után pedig csatornákat is kezel, mint pl. youtube. Ezt mondjuk még nem próbáltam.
-
youngboy
senior tag
A YouTube DLNA-n megy átt. (Párosítás TV-vel).
Egyébként DLNA-ra egy ajánlás. SkiftaEzt pedig most fogom kipróbálni: Plex
Van app PC-re, Androidra és még Samsung TV-re is. (Többi TV gyártót nem tudom.)Képernyő tükrözéshez a TV-nek tudnia kell a Miracast szabványt.
Ezt sokszor csak úgy tünteti fel a gyártó, hogy kijelző- vagy képernyő tükrözés. -
-
Simán feltettem a Nexus 5 launcherét az Android Central alapján.
Először azt hittem, hogy bonyolult lesz telepíteni, de tkp. annyira egyszerű mint egy alkalmazást feltenni. Azért mondhatta volna valaki, hogy ne csináljak nagy ügyet belőleUpo: köszönöm a tippet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Black Myth: Wukong
- Horizon Forbidden West
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest