- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Fotók, videók mobillal
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destr4ct
aktív tag
Sziasztok.
XT1032 stock kitkat TESCO recovery-re lenne szükségem.
Tudja valaki, hogy honnan tudnám beszerezni?What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Sziasztok
Tudja valaki, hogy a 2013-as Tesco Moto G-hez KitKat-es stock recovery-t honnan tudok tölteni?What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz heidricha #8009 üzenetére
Ha tényleg minden ROM-mal rosszul vagy egyáltalán nem működik a GPS, akkor az a teendő, hogy jelented a hibát a fejlesztőiknek. Nem hiszem, hogy bármilyen állítgatással, beállítással megjavulna. Ez egy olyan dolog, aminek alapból működnie kellene. Abszolúte előfordulhat, hogy még senki sem vette észre a hibát. Főleg, hogy a Carbon még annyira nem stabil kiadás, hogy még nem is "hivatalos". Nem csoda, hogy nem működik teljesen jól. Szólj a a fejlesztőknek (akár több ROM fejlesztőinek is), aztán valaki csak megtalálja és javítja.
Egyébként valószínűleg azért használunk kevesen custom ROM-ot, mert a Moto G esetében a gyári is nagyon jól sikerült, és tökéletesen használható.
Én speciel nem gyári állapotában használom, mert rootoltam, és eléggé extenzíven tolom az Xposed modokat is, de ennyivel is meg vagyok elégedve.
Szerintem custom ROM-ot használók száma akkor fog megemelkedni, amikor a Motorola abbahagyja a frissítéseket, és csak így lehet majd elérni a legújabb Android verziót.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Szerintem ez az 1%-ra merülés érintkezési problémával lehet kapcsolatos. Legutóbb nálam akkor jött elő, amikor egy rossz USB kábellel csatlakoztattam számítógéphez, azelőtt pedig olyan alkalommal, amikor volt esélye nedvességnek kerülnie a csatlakozóhoz.
What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz zsirfecske #5090 üzenetére
Nekem Galaxy S 1-es az előző telóm, ami szintén Gorilla Glass 1.
Ezen csak egy darab kisebb karc keletkezett, ami fény felé fordítva látszik. (A vicces az, hogy azután került rá, hogy vettem hozzá egy kihúzhatós bőrtokot :| )
Szóval minden bizonnyal függ a felhasználástól.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Azóta nem jártam errefelé, és nem írtam, de sikerült megoldani a frissítést.
1.) Philz recovery-re frissítés megtörtént. (Valóban a rossz recovery volt az egyik gond)
2.) Fityfenét kell itt teljes stock rom flashelés. A másik gond az volt, hogy helymegtakarítás végett áthelyeztem a system partícióra azoknak az alkalmazásoknak az apk-it (felülírva az eredetiket), amik azóta frissültek a Play Store-ról. Pl. Google keresés, Drive, Maps, Moto-s alkalmazások, rádió, stb.
Amint ezeket visszaállítottam az eredetire, minden gond nélkül felkúszott a frissítés. Még a root is megmaradt, illetve az Xposed keretrendszer is, csak ehhez kellett egy plusz újraindítás frissítés után, hogy újra aktiválódjon.Írtam, hogy egy olyan fájlra is panaszkodott (ContextEngineClient), amiről azt gondoltam, hogy nem nyúltam hozzá. Valójában ez is egy olyan app volt, amit felülírtam a frissítésével. A tévedés oka az volt, hogy a rendszerappok két könyvtárban vannak, nem csak a /system/app-ban, hanem a /system/priv-app-ban is, és először csak a /system/app-ba állítottam vissza az eredeti fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
-
Destr4ct
aktív tag
Ugyanez volt nálam is. /cache-ből töröld ki, vagy helyezd át a frissítő fájlt.
Valamiért nem sikerül a frissítés. De a fájl ottmarad a /cache-ben, a teló érzékeli, és ezért indítja újra magát.Hogy a sikeres frissítés érdekében mit kellene pontosan csinálni, azt még nem tudom.
-
-
Destr4ct
aktív tag
válasz Benoe77 #4763 üzenetére
Ok, köszi. Közben megtaláltam, fel is toltam. De valóban nem megy ezzel sem. A system-en csak pár apk-t cseréltem le arra a verzióra, ami a Play Store-ból frissült. (Azokat szerintem a frissítés nem érintené egyébként)
Ha visszamásolom az eredeti fájlokat, akkor szerinted jó lesz?What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Rootolt tescos rom. Nem sikerül frissíteni.
A cwm recovery először is azt írja, hogy "failed to verify whole file signature", ennek ellenére lehet választani, hogy folytassa-e.
Ekkor pedig azt írja, hogy
"This package is for "falcon_umts" devices; this is a xt1034.
E: Error in /cache/Blur_Version.174.44.9.falcon_umts.TescoSl.en.GB.zip
(Status 7)
Installation aborted."What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz architect26 #4422 üzenetére
A gravityboxos körös aksi ikonnal tényleg van valami gáz. Nem tapasztaltam, hogy jobban merülne tőle a teló, viszont a töltési animáció lassította a rendszert. A launcherben vettem észre, hogy periodikusan, kb 5 másodpercenként szaggat a scrollozás meg az animációk. Beletelt egy kis időbe mire kiderítettem, hogy ez a kiváltó ok...
Ha körös aksi ikont szeretnél, akkor szerintem érdemesebb az Xutilities modul-belit használni a Gravityboxos helyett.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Bárki tapasztalt olyat, hogy hívás után (nem fogadottt hívás után is) az értesítés beragad? Telefon ikonnal, "Incoming call" szöveggel egy ongoing notification, amit nem lehet eldobni.
Ha rákattintok, akkor egy fekete képernyő villan fel, az értesítés megmarad.
Csak a tárcsázó force stop-polásával lehet eltüntetni.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Mi számít neked rendes rootolásnak?
Nyitottam a bootloadert, CWM recoveryt felraktam, kérdezte rootoljon-e, rootolt. Aztán Play Storeból fel kell rakni az éppen szimpatikus super user alkalmazást (ami megkérdezi h frissítse-e a su binárist). Ennyi.CWM-ből közvetlen rootolás helyett lehet CWM-ből zipet flashelni, ami előre feltol egy super user alkalmazást is a system partícióra.
Egy XDA-s leírás alapján csináltam.
Ez az:[link]Ennél mi "rendesebb"?
-
Destr4ct
aktív tag
-
Destr4ct
aktív tag
válasz yodamastah #2670 üzenetére
Én ezt utólag olvastam el, amikor már megcsináltam a biztonsági mentést
Visszaállítanom egyben viszont nem sikerült magával a programmal, az igaz.
Amikor számítógépre mentesz, akkor egyetlen zip-be csomagolja a biztonsági mentés fájlait.
Ezt valamiért nem sikerült neki visszaállítania.Ha közvetlenül a belső memóriába végzi az ember a mentést, (amit nyilván át lehet mozgatni számítógépre, ha szükséges) akkor úgy valószínűsítem sikerült volna. Ezt még ki kell próbálni.
Mindenesetre úgy oldottam meg a visszaállítást, hogy mivel a Helium az adb-s biztonsági mentést használja, parancssorból adb-n keresztül egyenként visszaállítgattam, ami kellett.
(Ki kellett csomagolni a zip-ből az .ab fájlokat, aztán egyszerűen "adb restore akarmi.ab" parancs)[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
Az tökmindegy, hogy widget. Így is úgy is ugyanazokat a műveleteket kell elvégeznie az alkalmazásnak a LED bekapcsolásához. Kipróbáltam most azzal a widgettel is. Van kattanás
Most komolyan, nehezen hiszem, hogy nálad se lenne hangja. Nem hangos, egetverő hangról van szó, csak pici kicsi kattanásról.
Ez egyébként a kamera autófókusz hangja. Ha úgy figyeled, hogy közelebb tartod a füledhez, és kamerázás közben ide-oda fordítgatod a telót, akkor is ugyanezt lehet hallani, ahogy élesítget. És ez nem csak a Moto G-nél van így. Az összes autófókuszos telóra jellemző. A vaku LED szempontjából nem biztos, mert más telókon lehet hogy külön is lehet vezérelni. De Androidon nagyon úgy néz ki, hogy csak a kamera kontextusában.
Nekem tescos 4.4 van. 4.3-mal csak 1 napig használtam, de emlékszek rá, hogy akkor is adott ki hangot a LED kapcsolásnál.Csináltam hangfelvételt. Az érintési rezgés hallatszik + többször ki-be kapcsoltam a widgettel a fényt. A két kattanás egymás után a bekapcsolás, ami utána van az a kikapcsolás.
AndroidKittKatt.mp3What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
A kérdés focvis-nak szólt igazából.
De most kipróbáltam ezt is, és ez is kattan mint a többi. Különbség, hogy kicsit "kisebbet", mert ez nem rögtön kapcsolja a fényt az alkalmazás indításakor. Kilépésnél (ha előtte bekapcsoltad fényt) nagyobbat kattan, ugyancsak ugyanúgy mint a többi.
Na mindegy, engem igazából ez a kattogás nem zavar.
Ami viszont zavar, hogy indokolatlanul nagy méretűek ezek az alkalmazások. Tekintve, hogy kicsi a tárhely, ez azért fontos szempont.
Ez a Tiny Flashlight is... mi a tiny benne? Az apk-ja 1,5 mega körül van. Az App infonál meg majdnem 5Mb-ot ír foglalt helynek a rendszer. Oké, hogy több mint egy egyszerű kapcsoló, vannak benne ilyen-olyan a képernyőt használó módok, meg morse, meg ilyesmi. De ennek ellenére is kövérnek érzem.A DroidLight 174kb, de ez még mindig feleslegesen nagy.
A legkisebb amit találtam, az a Torch 25kb-tal.
(#2443) focvis: akkor azt nézd már meg kérlek, hogy nálad a kamera alkalmazás kattan-e vagy sem.
-
Destr4ct
aktív tag
Droidlight LED Flashlight, igaz?
Ellent kell mondanom, mert ez is ugyanúgy kattan.
Egyértelmű, hogy ezek az alkalmazások a háttérben elindítják a fényképezőt, és ezért van 1:1-ben ugyanaz a kattanás, mint a kamera app indításánál/leállításánál.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Szvsz alapból is "ki van választva" valamelyik, vagy jobban mondva érvényben van, csak ez a beállításoknál nem tükröződik.
A logikus az lenne ha a 3G lenne a rejtett default (gondolom ha épp nincs 3G lefedettség, akkor nem les tétlenül a teló, hanem átvált 2G-re auto)
De a forráskódban utána lehetne nézni, hogy mi is történik itt pontosan.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz zsirfecske #2302 üzenetére
Custom ROM-okban ugye van ilyen gomb, meg Xposed-del is hozzá lehet adni. Én csak néha használom, ha már átláthatatlanul sok alkalmazás gyűlt fel.
De el tudom képzelni, hogy egyesek állandó jelleggel nyomkodják abban a hitben, hogy jobb lesz nekik.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Bocs, szerkeszteni már nem tudom.
-
Destr4ct
aktív tag
Teljes mértékben egyet értek. Az üres memória elpazarolt memória. A RAM azért van, hogy használják a programok. Energiafelhasználás szempontjából tökmindegy, hogy mi van benne, a "szabad" hely nem fogyaszt kevesebbet. Azt csak az oprendszer tartja nyilván, hogy adott memóriablokkot nem használ éppen senki. Fizikailag nincsen különbség, így is úgy is áram alatt kell tartani az egészet.
Ha egy appot leraksz a háttérbe a home gombbal, vagy látható a multitaszk listában, nem jelenti azt, hogy az állandó jelleggel fut is.
Ajánlom a következő diagramot tanulmányozásra, ami az android activity-k életciklusát mutatja: developer.android.com/images/activity_lifecycle.pngWhat can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz namyang #2286 üzenetére
Nem tudom, hogy az ES file explorer hogyan szeretné elérni a meghajtót, azt nem használom.
Szerintem a rendszer maga nem csatolja fel sehova magától az usb tároló eszközöket. Fájlkezelővel legalábbis én nem találtam sehol csatolási pontot. A mount parancs sem ad infót róla.
Én azt hiszem, hogy azok a programok amiket linkelgettem, valahogy közvetlenül érik el az eszközöket mount nélkül. (vagy az usb porton keresztül, vagy magát a blokkeszközt, annyira nem vágom) On-the-fly olvassák a meghajtót, ezért van az, hogy az adott programok aktív működése szükséges a fájlok eléréséhez, és más appok csak a belső tárhelyre másolás után tudják megnyitni azokat. Pl. az OTG Disk explorer-rel úgy néz ki mintha rendesen meg tudnád nyitni a dolgokat, de a háttérben az is felmásolja egy temp mappába a fájlokat.
Rendes mountoláshoz valszeg root kell.Milyen egér az? Én próbáltam vezetéknélküli egeret és vezetékes billentyűzetet is vele (Logitech M305 és Logitech K300), mégpedig egyszerre a kettőt USB-hub közbeiktatásával. Simán bírta. Meg ahogy előzőleg írtam 2,5"-es vinyót is lazán meghajt.
-
Destr4ct
aktív tag
-
Destr4ct
aktív tag
válasz namyang #2249 üzenetére
Az általad felsorolt dolgok egy része szerintem figyelmetlenség miatt nem került be, vagy hibás (pl az elmulasztott hívások jelzése)
A lehúzható kapcsolópanel esetét én sem értem teljesen. Ha már egyszer elhatározták, hogy összedobnak egy ilyet, akkor miért kellett fixre, 0 mértékben testreszabhatóra csinálni. Valamiért azt gondolták, hogy az "átlagfelhasználónak" jó lesz így is. (És az átlagnak valószínűleg jó is, vagy nem érdekli.)
Szerencsére nem csak mi ketten vagyunk így, hogy szeretnénk ilyen "apróságokat" megváltoztatni, pont ezért van custom ROM-okban több opció, és ezért van Xposed Framework, és ahhoz rengeteg modul.
Ha Google-ék kapnak megfelelő mennyiségben visszajelzést, hogy ez így nem jó, akkor talán esetleg jobban testreszabhatóvá teszik a dolgokat. Alapból ez a kapcsolópanel sem saját ötletük volt szerintem, meg pl. a lezáróképernyőre helyezhető widgetek sem.
(#2250) dudi6: Light Manager-t használva nem tapasztalsz véletlenül fantom értesítéseket? Nálam van ilyen, hogy elkezd villogni, de amikor megnézem, nincs semmi látható értesítés, ami ezt kiválthatta volna.
-
Destr4ct
aktív tag
válasz kelly416 #2245 üzenetére
Nekem sem ment minden tökéletesen, volt hogy valamilyen okból nem ismerte fel a pendrive-ot. Appot kilőttem, pendrive-ot újracsatlakoztattam, akkor már jó volt. Nem 100%-osan működő megoldások ezek, nekem úgy tűnik. A root esetén elérhető módszerek talán megbízhatóbbak...
A TC beépülő írni csak FAT32-t tud, ha nem olyanra van formázva a pendrive akkor az lehet gond.
Azt az előzőekben nem írtam, de az egyik pendrive-omat először nem akarta felismerni (holott a FileManagerTrial-nak nem volt vele gondja)
Azelőtt ezt a meghajtót használtam linuxos és windowsos telepítőnek is, szóval volt partícionálva össze-vissza már. Windowson megnéztem Partition Wizard-dal, hát az nem látott rajta egy partíciót sem... Megformáztam vele újra (nem logikai partíciót létrehozva), úgy már jó volt.Másrészről:
A TC beépülő írni nem, de olvasni tud NTFS-t.
Van két külső HDD-m, egy 3,5" WD Green 1,5TB és egy 2,5" Toshiba StorE Basics 2TB. Megpróbáltam ezeket is csatlakoztatni.
A 3,5 colosat nem, de a 2,5"-öst simán felismerte, tudtam róla filmeket is lejátszani. Ez a 2,5"-ös pedig ugye teljesen USB-ről kapja az áramot, de a telónak meg sem kottyant, simán felpörgette OTG-n keresztül. Ez sem volt azért 100% siker, bizonyos mappákat megnyitva elszállt a beépülő.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz tothmaxy182 #2131 üzenetére
a) rakj fel másik launchert, pl Nova Launcher, én Lightning Launchert használok speciel. Novában telepítés után alapból átlátszó lesz.
b) root, Xposed Framework, GravityBox - ez a megoldás azért jó, mert nem átmenetesen lesz átlátszó a 2 sáv, hanem teljesen.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1574401
A telepítés nagyon egyszerű. Felrakod az Xposed Installert, ami magyarítva is van.
Modulokat hozzá pedig magából az installerből lehet böngészgetni, letölteni.Javasolt modulok:
GravityBox [KK]
MotoGuide
App Settings[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
válasz kelly416 #2106 üzenetére
Total Commander + ez a plugin is működik. Olvasás/írás megy. Ez is trial verzió, de legalább funkcionálisan teljes a próbaidő alatt.
Rendes meghajtóként nem tudja ez sem felcsatolni a fájlrendszerbe a pendrive-ot. Megnyitásra olyan opció van, hogy felmásolás belső tárhelyre + megnyitás, illetve pl. videó esetén tudja a fájlt streamelni localhostról a videólejátszónak másolás nélkül.
A pendrive-ra másolás is megy.[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
OTG témában kutakodtam valamelyest. Van két FAT32-re formázott pendrive-om, ezekkel próbálkoztam.
Kettő alkalmazást találtam, amikkel sikerült is valamit elérni.1. OTG Disk Explorer Lite
Látja a pendrive-ok tartalmát, lehet böngészgetni, de a fájlok megnyitásához felmásolja őket a telefon belső tárhelyére2. Nexus USB OTG FileManagerTrial
Ugyancsak látja a pendrive-ok tartalmát, de mivel nem teljes verzió, nem engedi a másolást, megnyitást.
Ellenben! Sikerült vele átnevezni illetve törölni fájlokat a pendrive-on, tehát megy az írás!
Mindezt KitKat-on és root nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
Nos, én a következőkért rootolnék:
- reklámblokkolás rendszerszinten
- működjön az OTG rendesen
- ha akarok, tudjak belenyúlni kézzel az alkalmazások adataiba (teljes hozzáférés a fájlrendszerhez)
- Xposed framework, ehhez való modulokkal következők testreszabása:
- navigációs sávot kisebb méretűre állítani (kisebbhez vagyok szokva, + nem árt a nagyobb használható képernyő terület)
- szolgáltató címke eltüntetése az értesítési sávból, hogy több ikon elférjen.
- akksijelző ikon kör alakú legyen, és mutassa a százalékot.
- az értesítési sávból lehúzható kapcsolópanel testreszabása (gombok mérete, + kapcsolók, viselkedés átállítása, hogy szimpla kattintásra működjenek, hosszú érintésre hozza elő a beállításokat.
- valahogy azt kellene megoldani, hogy ez a panel az értesítési sáv jobb oldalán lehúzva jöjjön elő, mint tableteken. Ehhez nem tudom, van-e modul.
- lezáróképernyőn parancsikonok a feloldókörbe.
- menük háttere legyen teljesen fekete, nem szeretem ezt az alap szürke átmeneteset
- App settings modul: alkalmazásonként állítható DPI, szövegméret stbWhat can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Részemről én ideiglenesen szüneteltetem a témát, amíg nem kerül elő valami konkrétum jogi oldalról, vagy precedens, ilyesmi. Innentől már csak ismételni tudnám azokat, amiket eddig is leírtam.
Pl. (#1966) Sh4rk: erre az érvre is válaszoltam már régebben. Pont abban a legal agreementben is le van írva, hogy csak azok a részek érvényesek belőle, amik nem mondanak ellent a (helyi) törvénynek.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz ghiottone #1957 üzenetére
Nyilván a motiváció az az, hogy szeretném rootolni a tulajdonomban lévő készüléket, és szoftveresen úgy módosítani, ahogy az nekem tetszik. Mindezt úgy, hogy ha esetleg valami eredendően meglevő hardveres hiba mégis felfedeződik, vagy előjön (olyan hiba, aminek semmi köze a szoftverhez), akkor tudjak a garanciával élni.
Ha veszek egy laptopot, amihez jár pl. előtelepített Windows, akkor minden jogom megvan rá, hogy letakarítsam, és telepítsek rá linuxot helyette. Ehhez hasonlóan kellene működnie a dolgoknak az okostelóknál is (gondolná az ember, ugye).Eddig én is úgy tudtam, hogy ha rootolsz meg ilyesmi, akkor hello a garinak. Viszont találtam ezt a cikket, amit 2 jogász írt. Free Software Foundation ajánlott szakértői, meg ilyesmi. Szóval gondoltam azért csak lehet hinni nekik. XDA-n, meg több helyen is ezt linkelgetik, idézgetik. Cáfolatot még nem olvastam sehol rá. Csak itt.
Jogi témákban nem vagyok jártas, és nincsen affinitásom sem rá, hogy jobban beleássam magam a törvényekbe, jogszabályokba, rendelkezésekbe.
Jelen helyzetben talán az lenne a legjobb, ha, _ghiottone, te írnál a cikk szerzőjének (ha már említetted, hogy jogász vagy, és amiről én el is feledkeztem) hogy akkor mégis hogy van ez, és amennyire lehet, tisztázni a dolgokat. Nem kell, hogy közvetítő legyek.Abszolút nem célom vita szítása, csak szeretném ha egyértelműen, meggyőzően kiderülne, hogy akkor mi is az igazság. És ezzel gondolom nem csak én vagyok így egyedül. Ha már felvetődött ez a lehetőség, akkor ne legyintsünk rá megszokásból, hogy "á, ez biztos úgysem vonatkozik ránk, meg a gyakorlatban nem így van".
-
Destr4ct
aktív tag
Szvsz ez a Motorola és közötted lévő megállapodást/szerződést érinti. Ami továbbra sincs hatással az EU törvényre. A szerződés nem törvény.
De én nem vagyok jogász sem ügyvéd, nem mondhatom ezt biztosra.
Megkérdezhetem (vagy akár más is) ezt is a cikkíró ügyvédtől, de valószínűleg ugyanaz lenne a válasz, hogy nem befolyásolja a statutory rights adta garit. Meg továbbra sem hinnétek el.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz bigmafa #1941 üzenetére
Erre a válasz idézve a cikkből: ”In case the seller refuses your right to repair or replace the device, you can sue him in a civil litigation and can report the incident to the national authority. In many European countries such action does not even require hiring a lawyer and is most of the time ensured by consumers associations.”
-
Destr4ct
aktív tag
válasz ghiottone #1944 üzenetére
Az, hogy a Motorola mit mond, lényegtelen.
Az ő szavuk nem írja felül az EU törvényt. Ezt még külön leírják ők is abban a pdf-ben , amit linkeltél régebben, és abban a kis garanciás papírjukban is benne van, amit te is megkaptál a telóval (az van ráírva, hogy ”safe smart protected”). Mégpedig csupa nagy betűvel írják: THE PROMISES MADE TO YOU IN THIS LIMITED WARRANTY ARE IN ADDITION TO, AND DO NOT REDUCE OR OTHERWISE AFFECT, YOUR STATUTORY RIGHTS.
Itt pedig a statutory rights adta warranty-ról van szó, ami ráadásul elsődlegesen nem a Motorolát köti, hanem az eladót.
Szóval ha még a Motorola meg is tagadná a garit, az eladónak (aki itt EU-ban nem a Motorola) továbbra is kötelessége a javítás/csere.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz contaxg #1929 üzenetére
+ az EU-ban véve van rá 2 év törvényes gari, ami nem vész el kb. bármilyen szoftveres módosítás esetén sem (BL nyitás, root, flashelés stb): http://piana.eu/root
És igen, ez bootloader nyitásra is vonatkozik, megkérdeztem emailben a cikk íróját.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Hát, nem tudom miért, de én is csak a Light Flow nevét ismertem valahonnan, hogy majd ezzel tudom szabályozni a LED-et (Moto G az első telóm LED-del)
Light Managerben csak a sebességet lehet állítani 1-5 sec-ig + állandó világítás is opció.
-
Destr4ct
aktív tag
5-700 az azért szerintem túlzás. Kezdésképpen pár száz volt azt hiszem, de pontosan meg nem mondom már én sem. A gyári alkalmazások apk-i alapból ugye a /system-en kezdenek, de ha frissítés jön ki hozzájuk, akkor az már az összevont tárhelyre kerül.
(Fura dolog, hogy az ugyancsak 8Gb-os Galaxy S I9000-esemen 7,7GB az összesen felhasználható hely)
-
Destr4ct
aktív tag
Kipróbálom. Ha ugyanazt tudja, mint a Light Flow, akkor már jobb, mivel kisebb.
Tekintve azt, hogy a LED csak egyszínű, az optimális az lenne, ha nem csak villogási sebességet, hanem mintázatot is lehetne állítani. (Tehát pl villogjon 3-at gyorsan egymás után, vagy 2-őt gyorsan aztán egyet, ilyesmi) Habár nem tudom ez egyáltalán elvi szinten lehetséges-e.
(#1794) Vityak: Öö.. úgy tűnik, hogy ez a Flash Notification (nevéhez hűen) a vaku LED-et villogtatja, nem az előpaneli LED-et.
[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
-
Destr4ct
aktív tag
válasz alexandrosz #1753 üzenetére
Nem muszáj megvárnod, hogy a te telefonodon megjelenjen az értesítés.
A frissítés már megjelent, az update.zip-et töltsd le innen, majd egyszerűen másold fel a belső tárhelyre, és indítsd újra a telót. Ennyi.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz kelly416 #1687 üzenetére
Mass Storage azt jelenti, hogy konkrétan meghajtóként lehet csatolni, mintha pendrive lenne.
Az MTP-s módon egyébként nem csak az intézőben, hanem Total Commanderben is el lehet érni.
Ha egy meghajtó gyökerében állsz a tcmd-ben, akkor még lehet egy szinttel feljebb menni, ahol listázza a meghajtókat (ha ilyen nincsen, akkor valahol a beállításaiban, nem tudom hol, engedélyezni kell ezt)
Na ott szépen megjelenik a teló, nem meghajtó betűjellel, hanem a nevével.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz kakukkmarci #1670 üzenetére
A galériában ha meg van nyitva egy fotó, akkor jobb felső sarokban a menü, Details, és ott kellene szerepelnie a felsorolásban a fotóhoz elmentett helynek.
(#1669) freeZZZbee :
http://mobilarena.hu/teszt/android_4_4_bemutato/bevezeto_elerhetoseg.html
http://www.xda-developers.com/android/new-in-android-4-4-kitkat-everything-you-need-to-know/[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
Aha... hát nem mondom, hogy nem így van.
Én csak annak alapján gondoltam, hogy a Galaxy S I9000-esemen van mass storage KitKat alatt (ami nyilván custom rom)
Mindenesetre az szerintem továbbra is igaz, hogy a fájlrendszer meg az alkalmazások miatt nem lehet mass storage elsődlegesen.[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
(Tesco-s ROM)
Ébresztőnél ha arra gondolsz, hogy a hangerőt nem lehet ébresztésenként állítani... hát, én nem emlékszek rá, hogy ilyennel valaha is találkoztam volna alap androidos ébresztő app-ban..
Az emelkedő hangerő opció viszont tényleg kimaradt.
De egyébként először is lehet Ringtone és Music közül választani.
Ringtone-nál ezek az alapok vannak, hogy Argon, Carbon, Helium, Krypton... etc + azok is amiket bemásoltam a Ringtones mappába.
Musicnál meg bármilyen zeneszámot ki lehet választani Google Music-kel, vagy fájlkezelővel.A diktálás nagyon jól működik magyarul valóban, öcsém egész tegnap azzal szórakozott
Mass Storage mód pedig NEM azért van/nincs mert 4.1, vagy 4.3.
Nemes egyszerűséggel azért nincs, mert nincsen microsd slot. A belső tárhelyet pedig azért nem lehet Mass Storage módon csatlakoztatni, mert 1. a fájlrendszer linuxos 2. a tárhely összevont, ide vannak telepítve az alkalmazások is (-> az Android igencsak nem örülne neki ha hirtelen eltűnne minden alkalmazás adat).A zenelejátszós, kezdőképernyős panaszokra meg inkább no comment....
-
Destr4ct
aktív tag
válasz halalosiram #1504 üzenetére
HomeSmack
Ezzel ki lehet választani újra, hogy melyik legyen a default.
És el lehet indítani bármelyiket, akármelyik is legyen alapértelmezettnek beállítva.[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
válasz freeZZZbee #1499 üzenetére
Ez nem így van. Nem egy időpillanatban jelenik meg mindenkinek a frissítés. Időben el van osztva. Az is lehet, hogy csak pár nap múlva kerülsz sorra.
-
Destr4ct
aktív tag
válasz freeZZZbee #1494 üzenetére
Ez elvileg a Tescos.
Előbb-utóbb csak feltölti valaki valahova.
Egyébként abban topikban azt is írják, hogy bl nyitás nélkül is fel lehet flashelni más verziókat (FR, DE..) Ez nekem új, de ezt mondják.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
-
Destr4ct
aktív tag
Úgy néz ki, hogy valakinek már megvan a KitKat GB verzióra:
[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
Nem teljesen alap Android, de ahhoz közel van. Nem tudom, pontosan miben különbözik (még mindig nem került a kezembe a telefon) De pl. a kamera alkalmazás az tutira nem az alap.
Ha tiszta AOSP lenne, akkor valóban benne kellene lennie a magyar nyelvnek is. Moto hülyesége, hogy kivették.
Lengyeleknél lehet kapni? Mert pl. az van benne úgy tudom.tothmaxy182 (#1452): Nem olyan egyszerű a dolog, mint PC-re telepíteni oprendszert. A Google által közzétett "alap android" ROM képek, illetve a forráskód elsődlegesen a nexus eszközökre vannak elkészítve, csak azoknak a drivereit tartalmazzák. A más eszközökre való portolás egy hosszabb folyamat, és nem is feltétlenül lehetséges, ha nem érhetőek el driverek az adott eszközhöz.
A CyanogenMod projekt célja egyébként részben pont ez: minél több készülékre portolni, elérhetővé tenni az Androidot az AOSP-ra építkezve.
[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
Hello!
Mi is így jártunk az egyik Moto G-vel. Először a javaslatoknak megfelelően megpróbáltuk hosszú ideig tölteni. (Egy LG T385 töltőjével, most nem tudom megmondani ez mennyit ad le) Rajta volt vagy 8 óráig. Lehet, hogy ez is hozzájárult a sikerhez, de végül (egy másik javaslat alapján) a bekapcsológomb kb. 1 percig nyomvatartásával sikerült feléleszteni.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz ghiottone #1405 üzenetére
"Sok minden keveredett, meg az XDA-n is hülyeséget írnak és én is sikeresen és egyben tévesen is megerősítettem ezt ma reggel - bár ami az XDA-n van az igaz, csak nem a Moto G esetében."
Most akkor az XDA-n írtakból mi a hülyeség, illetve mi az ami mégis igaz?
Továbbá miért pont a Moto G esetében nem igaz az, ami nem igaz?Én továbbra is szeretném tartani azt az álláspontot, hogy ez az írás érvényes: [link1] és [link2]
Mindkettő ugyanaz. Két jogász/ügyvéd úriember írta. Free Software Foundation Europe honlapján is írnak róluk.
Náluk sokkal jobban azt hiszem, én sem tudom elmagyarázni a dolgokat (legfeljebb megpróbálhatom a cikküket lefordítani magyarra).De röviden:
"No. Just the fact that you modified or changed the software of your device, is not a sufficient reason to void your statutory warranty."
Tehát bármit is csinálj a szoftverrel, az nem fogja befolyásolni a hardverre vonatkozó 2 éves "statutory warranty"-t.
Márpedig minket nyilván az érdekel, hogy hardveres hiba esetén mi történik.Az általad linkelt Motorolás jogi pdf-ben van a következő pont is:
"(14) In the event any provision of this Agreement is invalid or unenforceable or is prohibited by law, the remaining provisions of this Agreement shall remain in full force and effect, and the remainder of this Agreement shall be valid and binding as though such invalid, unenforceable, or prohibited provision were not included herein"
Ez azt jelenti, hogy a Motorola által meghatározottak nem írják felül a (helyi, EU) törvényt vagy szabályozást.
(#1409) ferob: Igen, azt én is láttam, hogy elsőhozzászólásos az illető. De ezért is mondtam azt, hogy bárki mondhat bármit, amíg nincs kezünkben maga a frissítés.
(#1411) S-eye: A dátumot most nem néztem meg, de a bejegyzés szövege szerintem változatlan.
(#1415) zsirfecske: hát pedig ők is ugyanarra a Motorolás bejegyzésre hivatkoznak forrásként....
Szerk.: és pont most linkelték nekem is ugyanazt a magyarázatot XDA-n a gari kérdésben
[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
XDA-n egy arc azt állítja (állítólag biztos forrásból), hogy csak 23-án érkezik a frissítés. Az engadget meg hasonlók pedig még mindig ugyanazt a bejegyzést tüntetik fel forrásként a motorola honlapjáról, ami már napok óta kint van, és igazából nem említ konkrét dátumot.
Én azt mondom, hogy amíg valaki nem mutat egy screenshotot, vagy nem kerül elő maga a ROM frissítés fájl formában valahonnan, addig minden ezzel kapcsolatos (nem magától a motorolától származó) hír csak ámítás és mese.
-
Destr4ct
aktív tag
Nyilván nem törvény vagy szentírás egy fórumbejegyzés... de ilyen alapon akkor a te hozzászólásod sem ér semmit...
Itt egy másik thread: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2578983
De egyébként igen, a lényeg az, hogy a kereskedővel kell intézni a garit, nem a Motorolával. Ilyen esetben pedig nem számít, hogy mit hogyan von meg a Motorola ilyen-olyan feltételekkel.
-
Destr4ct
aktív tag
válasz ghiottone #1349 üzenetére
Egy kicsit bővebben: [link] BL nyitásról nem ír, de az a lényegen vélhetően nem változtat.
Nem emlékszek rá, milyen részletesen ecsetelted az álláspontodat, majd visszaolvasok.
Valszeg én is azok között voltam, aki "leordított", bocs.
Én csak azt szajkóztam, ami a Motorola honlapján le van írva.
Jótállás és garancia különbségében valóban nem tiszta a kép.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
Ehhez mit szóltok?
"Rooting and unlocking BL does not void your statutory warranty, if you are an EU citizen. This is a 2 year warranty covering manufacturing or HW faults which occur within 2 years of purchase. Your manufacturers warranty is in addition to this. Unless Moto can show actual damage caused by the unlock/root process. The onus is on them to prove this. People in the EU should check out their local consumer rights web sites." - XDA-ról
Magyarul: Az EU-ban a rootolás és a bootloader nyitás nem teszi semmissé a törvényadta garanciát, ami 2 évig érvényes gyártási vagy hardveres hibára. A gyártói jótállás csak ezen felül van. Ha garanciális ügyintézésre kerül a sor, akkor a Moto-nak kell bizonyítania, hogy a fennálló hiba esetlegesen a BL nyitás / rootolás miatt történt.
[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
-
Destr4ct
aktív tag
Elvileg már működik.. xda-s topik szerint legalábbis. (Szerk: lehet hogy mégsem. Amikor néztem, akkor még nem írtak ennyien)
Nekem még nincs meg a teló, szóval nem tudom kipróbálni. De egyébként is valaki azt írta, hogy neki a Tesco-sat nem fogadta el. Nekem pedig onnan lesz...[ Szerkesztve ]
-
Destr4ct
aktív tag
UK-ban vásárolt telókhoz itt lehet igényelni egy ingyen hátlapot.
Mo.-ra gondolom nem lehet kérni.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz freeZZZbee #1249 üzenetére
Régebben én az Opera Classic-ot használtam. A tördelése annak a legjobb, mindig képernyőszélességűre állítja a szöveget. (mondjuk szövegbeviteli dobozokat most így hirtelen nem tudom, hogy tördel-e)
Jelenleg a Habit Browsert próbálgatom, mert nagyon jól testreszabható (de az auto tördelés sajnos hiányzik)Egyébként én ugyancsak Multilinget használok. Vízszintes módban be lehet állítani, hogy a teljes képernyőt elfoglalja, és a saját beviteli mezőjében szerkezd a szöveget. Ezt a funkciót nem használom, de talán megoldást jelenthet.
A legújabb (külön letölthető) béta verziója meg azért jó, mert lebegő módra is lehet állítani, és oda rakod, úgy méretezed, ahogy neked tetszik. + a kiosztás is totálisan testreszabható (habár jelenleg még nem a legegyszerűbb módon)
-
Destr4ct
aktív tag
válasz freeZZZbee #1238 üzenetére
Szvsz ahhoz, hogy a böngésző mennyire zoomol be (mert gondolom böngészőbeli zoomolásról van szó) a billentyűzet appnak semmi köze.
-
Destr4ct
aktív tag
válasz tothmaxy182 #1222 üzenetére
Az alap lezáróképernyőn azt hiszem, hogy csak az óra widgetet lehet lecserélni, vagy újat hozzáadni.
Más szempontból nem lehet testreszabni, nem létezik olyan app sem, amivel a feloldó körhöz lehetne hozzáadni parancsikonokat. (az más történet, hogy más gyártók testreszabott androidjában, vagy custom ROM-okban előfordul ilyen beállítás)Szóval módosítani nem lehet, de le lehet cserélni teljesen.
Ilyen alkalmazásokból van jópár. Csak keress rá a play store-ban arra, hogy "locker".
Találatok pl. Widgetlocker, Milocker, GoLocker stb...
A Widgetlockerben teljesen testre lehet szabni mindent, kb. mintha a launchernek lenne egy lapja.
A többihez jellemzően inkább témákat lehet letölteni, kevesebb beállítási lehetőséggel.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
-
Destr4ct
aktív tag
15 másodperces ADB, fastboot, driver installáló [link]
-
Destr4ct
aktív tag
válasz TripleB #1124 üzenetére
Ezt úgy írod, mintha máson keresztül lehetne. Lehet?
Egyvalaki XDA-n azt állítja, hogy ő tud írni root nélkül OTG-n keresztül, mindenki más azt, hogy nem. Hát, majd meglátjuk.
De előbb-utóbb úgyis rootolom majd.Egyébként megtaláltam a paypalos meenova linket
-
Destr4ct
aktív tag
Én a Meenova-n gondolkodok. Van OTG kábelem (tabletemhez kaptam) + kártyaolvasóm, de jobb lenne egy ilyen kompaktabb megoldás. (Elvileg lehet Paypallal is fizetni, de most nem találom, hogyan. Volt valami külön link hozzá.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Destr4ct
aktív tag
Az egy dolog, hogy mi itt mit gondolunk felhasználóként, a hivatalos álláspont viszont az az, hogy abban a pillanatban, hogy megkaptad a bootloader nyitó kódot a Motorolától (akár felhasználod, akár nem) ugrik a gari.
Roothoz pedig bl nyitás kell egyelőre.kelly416: aksi készenléti idő és operátorlogó között mi a kapcsolat?
-
Destr4ct
aktív tag
Esetleg próbáld meg nagybetűvel: Ringtones. A linuxos fájlrendszerek kis-nagybetű érzékenyek.
Ha úgy sem megy, akkor telepítsd fel ezt vagy ezt, vagy keress rá arra a Play Store-ban hogy "ringtone picker", van pár ilyen jellegű alkalmazás. Ezek beépülnek az alap csengőhang kiválasztó mellé alternatívaként, és többnyire engedik, hogy máshonnan is kitallózhass fájlokat.What can change the nature of a man?
-
Destr4ct
aktív tag
válasz lord.lakli #953 üzenetére
Már nem azért, de... nem megy a szövegértelmezés? Akkor szerinted az az angol szöveg mit jelent? A leírásban sincs szó bl nyitásról. (csak abban a másikban, ami elvileg részletesebb)
Az viszont ok, hogy csak KitKattal megy. Figyelmen kívül hagytam, hogy nekünk ez még nincs Európában külön flashelés nélkül.
-
Destr4ct
aktív tag
XDA-n találtam valamit itt
"If you do not have or do not wish to unlock your bootloader then you can opt for @oasoas014 's method of bootloader downgrade."
Illetve linkel utána egy jobban részletezett útmutatót, de az megintcsak azzal kezdi, hogy bootloader nyitás....What can change the nature of a man?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest