- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Francia91 #7424 üzenetére
Ok csak ez a snapdragon széria amit ebbe belehánytak meg az XL-be egy igazi kemence - csinálsz több képet vagy egy nem 2 perces videót és éppen csak nem robban fel!
Sajnos el kell engedni de ha van hely a vitrinben akkor persze maradhat.
Én 45-ért adtam el - annyiért mehetett. -
meszipeti
aktív tag
válasz
Francia91 #7376 üzenetére
Nemrég én is elővettem a 950et fotózásra, sok képet kellett készítenem, nem akartam a mostani telefonomra ezzeket felrakni. Egymás után sok képet akartam csinálni vele, de kb. a negyvenedik képnél úgy megfagyott, kb. 10 perc alatt tért magához. Nem kártyára, a saját memóriába mentettem. Elő kellett vennem a másikat (Galaxy s10+) azzal fejeztem be. Én sem adom el soha ezt a telefont, még mindíg jó képeket csinál, de komolyabb igénybevételre már nem igen alkalmas.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Francia91 #7248 üzenetére
Ne burkoltan írj, ez az egyik.
A másik, hogy amit írunk, akik lecserélték ezt a foshalmazt, bár nekem még mindig ott van a 950 XL, azok azért tették, mert okostelefonként szeretnék használni, amire ez a rendszer alkalmatlan. Ha Te, vagy másnak ez bőven megfelel, akkor az azért van, mert kb csak arra használod a készüléket, amire még alkalmas.
Pl GPS, de ott is a sygic-et, mert a gyári is már rég használhatatlan, összevissza tervez, de biztos van, akinél ez is tuti frankón működik. Fényképezés, email, sms , telefonálás és böngészőben, amit meglehet csinálni még vele, ami nagyon kevés és bugos mint az Isten nyila.Az okostelefon kifejezés egy dolog, de a windows mobilokat annak nevezni, kb vicces. Ez pedig nem lehurrogás, hanem tény(ek)! A rendszernek hivatalosan is vége, sokáig hazudozták azt, hogy márpedig nem és ezzel sok vásárlót átvertek. Engem pl jó sokszor, mert inkább nem írom le, hány win mobilt vettem az évek alatt. 2010-ben, szerintem én itt elsőként vettem windows telefont, mert a megjelenése napján vettem emg az omnia 7-et 160 ezerért, és 2016 végéig szenvedtem vele, 2015 nyárig lehetett talán az, amíg teljes bedobással foglalkoztak vele.
A treshold2 60-98-ig béta verziók egy tetves 640-es telefonon úgy futott, hogy kb körberöhögte a 950 és 950 XL-t is, vagyis amikor ezek megjelentek (950 és xl 2015 novemberben) a 2015-ös januári win 10 béta verzió egyszerűen villám volt egy 640-es készüléken. A 164-es volt a legjobb, és a legstabilabb, onnantól az egész csak egyre rosszabb lett.
Én, nagyon sokat kísérleteztem, hogy lehet a sok bugtól megszabadítani a rendszert, azt hiszem ezzel nem árulok el újdonságot, de a hurrogás, meg hogy milyen k...va jó ez a telefon még a mai napig egy kicsit erős és eléggé dedós szint, ha ezt kell olvasnod, vagy olvasnotok, hogy jó sokan tovább léptek, mert náluk mást jelent 2017-19 között az a kifejezés, hogy SMARTPHONE! Ha ezen betudsz sértődni többed magaddal, az elég gáz.Ennek ellenére, remélem még sokáig fogod tudni használni a telefonod, aminek a napjai amúgy minden nappal kevesebb lesz, mikor teljesen használhatatlan lesz. Egyébként nekem a 950 XL már a kicseszett email-t sem jeleníti meg, jelez ugyan, de belépve a postára gondolkodik, majd visszalép a fő képernyőre. Gondolod, hogy nekiugrok egy wdrt-nek? Hát biztos, hogy nem, szerintem rajtam kívül senki még a közelében sincs, ahány félét én végig teszteltem, hogy a legjobb újra rakni az egész elbaltázott bugos és egyre nagyobb biztonsági tényezőket generáló rendszert.
-
törölt tag
válasz
Francia91 #7248 üzenetére
Én is főleg PC-n nyomulok. Nekem nincs is időm napközben a telefont *aszkurálni, meg játszadozni rajta, stb...a kamerája a mindennapokra, családi eseményeket rögzíteni pedig magasan kiváló! Azért ne felejtsük az el, hogy ez a készülék pár éve egy csúcs készülék volt! ...de, ha vettem volna egy jó gps-t, meg fényképezőt + egy egyszerű telefont az sokkal többe fájt volna...a hurrogók vegyenek androidot oszt nyomkodják egész nap!
-
mistvan68
tag
válasz
Francia91 #7204 üzenetére
Szia!
Én is ezt vettem az enyémbe és innen ez év áprilisban.Szerintem eredeti és tökéletes vele a telefon azóta is.Mondjuk az eredeti akkumnak sem volt semmi gondja.2 havonta rátöltök az eredetire is.Egyébként,de már volt róla korábban itt szó a fórumban,nem egy erőgép ez az akku a telefon hardveréhez.Esetleg az akku érintkezőinek csavarjain picit húzzál.Állítólag ez is oka az eredeti akkuk gyors merülésének.Ezt egy volt szervízes kolléga említette itt a fórumon kb. 1 éve.
Üdv.István
-
-
pikszel
addikt
válasz
Francia91 #7199 üzenetére
Én innen rendeltem, bár egy ismerősöm hozta haza, így megállt 7 koronánál. Támogatja a gyorstöltést, pont olyan, mint a képen és hozza a gyári akkuidőt, ami az én esetemben ~ 2 nap.
-
-
p0lip
tag
válasz
Francia91 #7139 üzenetére
Azt gondoltam valami tuning.
Azt írtam TS meg ETZ 150, de igazából 125 volt mind, csak raktam rá 150-es hengert + dugattyút, hengerfejből maradt a 125-é. Kipufogón variáltam még és előre egy, hú már nem emlékszem 12 vagy 13 fogas lánckereket raktam, így pl. az Istenhegyi úton felfelé direktben ment végig fel és gyakorlatilag annyit ment végre így felfelé, mint egyenes úton.
-
p0lip
tag
válasz
Francia91 #7137 üzenetére
Uh, sajnálom, hogy így jártál az akkuval. Esetleg, ha visszautalják a pénzt, megpróbálhatod itt, én innen rendeltem és rendben van, persze tudom ez nem garancia semmire, de , ha gondolod próbáld meg. Egyébként nekem is jobb lett WDRT plusz az összes frissítés felpakolása után, de igazából nem koncentráltam erre annyira, mert annak örültem, hogy a kamera gondom megoldódott. Azért nálam az üzemidő az új akkuval lett igazán jobb. Az MZ-t csinálod? A fotóid már, már újra kedved csinálnak hozzá. Anno iszonyat sok TS 150 és TS 250/1-t elhasználtam, ETZ 150 már csak egy volt.
-
mistvan68
tag
válasz
Francia91 #7128 üzenetére
Szia!
Én áprilisban vettem bele az eBay-ről az akkut.Ugyanolyan mint az eredeti volt,made in Vietnam felirat,egyéb azonosítók is.A régi,ami januárban volt 2 éves, tökéletesen működött,de tartaléknak gondoltam veszek egyet,pláne 3.000ft-ért.Nekem bejött.Az üzemidő ugyanolyan mindkettővel.1 napot bőven kibír az én használati módommal.Nincs wifi,bluetooth,gps csak ha kell,fértzkönyv,mesenger.Viszont net és telefonálás igen.Így kb 35-40 óra után lesz 15-20%-on.
Nekem a töltés is hasonló.15-20%-ról kb.1,5 óra alatt tölt fel 1A-es töltőfejjel.Vezetéknélküli töltőn ez lassabb.
A túlzott melegedés töltés közben az akku csatlakozói miatt lehet,amiről egy fórumtárs korábban már írt.Ő javította ezeket egy Nokia care-ben.Az akku csatlakozóinak pici csavarjain kell húzni fél, esetleg picivel nagyobb fordulatot és ez megoldódik.
Valószínűleg az újabb akkuknál ezt már megoldották gyártás során,mert nekem az újnál is szorosak voltak a csavarok,mint az eredetin.
Egyébként 2.900mAh szerintem nagyon kevés ehhez a telefonhoz.3.500mAh lenne az ideális.
Jelenleg amire én használom megfelel.A kamerája nagyon jó,mind fénykép,mind videó terén,a kijelző nagyon szép.Üdv.István
-
p0lip
tag
válasz
Francia91 #7128 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy olyan lesz, mint az enyém? Nekem a régivel teljes lemerültségből, 100%-ra tölteni 1 óra 10 perc volt. Az újjal 2 óra 10 perc, gyakorlatilag a duplája, viszont nem melegszik, töltés közben sem és egyébként is jóval kevesebb esetben.
A kamerás gond megoldódott? -
p0lip
tag
válasz
Francia91 #7119 üzenetére
Mint írtam, az ilyen alacsony töltöttségnél kikapcsolást, fagyást, nekem a WDRT oldotta meg. Akkor még nem volt meg az új akku, szóval biztos, hogy ez oldotta meg. Az akkuhoz még annyit, igaz, hogy nem melegszik, viszont nem is töltődik fel olyan gyorsan. (gyakorlatilag dupla idő)
-
Joker88
őstag
válasz
Francia91 #7105 üzenetére
igen, onnan (aliexpress) rendeltem meg az U-green kábelt. ezúton is köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
ma épp voltam egy elektronikai áruházban, amit ti írtatok kábel 3.500 ft-tól felfele .. hát köszönöm
inkább várok addig míg megjön a postával .
majd még biztos jövök kérdésekkel a 950-el kapcsolatban,csak érkezzen meg hozzám a készülék
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Francia91 #6971 üzenetére
Nekem, Windows 10 alatt volt használva mindig. És ott egyszerűen (ez sem) ez nem működött jól soha. Volt egy pár Windows telóm, de mindegyiknél ez volt hiba. Kifagyasztotta a gépeimet, ha usb baxkuraltam valamit. De ez nem egyedi volt...Az Ms-t emiatt nagyon sokan anyázták a fórumain.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Francia91 #6534 üzenetére
addig fogod elégedetten használni, amíg kezedbe nem veszel egy jobb droidos/almás(? passz, ezzel nincs tapasztalat) telefont, és rájössz, hogy mennyivel egyszerűbben mennek a dolgok rajta. én is imádtam a wp-t, néha amikor a kezembe kerül a 950-em szívom a fogamat, hogy de kár érte, de ez van.
nem azt mondom, a mai napig tudnék vele létezni, ha nem vágtak volna hozzám egy kívánság szerinti céges telefont (amire azt mondtam, hogy legyen droid, max ha nem tetszik akkor végre használom a második sim foglalatot is a 950-ben), akkor nem fordítottam volna a váltásra jelentős pénzmagot, amíg el nem romlik, vagy iszonyat mód ráunok/használhatatlanságig züllesztik. lehet ez az utóbbi 2,5-3 hónapban már megtörtént, nem tudom, már nem használom életvitelszerűen, csak viszem magammal néha kirándulni, ha esetleg barátnőm is akar valamivel fotózni, vagy ha nagyon merülne a másik az igénybevételtől.
kicsit hosszúra eresztettem, mindegy, lényeg a lényeg, az eszköz van érted, nem fordítva.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Francia91 #5312 üzenetére
Azért szomorú, hogy a nagyon frankó HERE helyett külön venned kell egy valóban frankó applikációt, de pl a Here, akinek van droid-ja, az tudja, hogy milyen profin meg van ott csinálva, vagyis eszében sem jutna másikat venni. A (mostani néven futó izét meg) térképet meg nem is hasonlítom hozzá.
-
-
Petester
senior tag
válasz
Francia91 #5310 üzenetére
A 950-nel nekem sincs bajom...
Azzal már inkább, hogy hetente újra kell indítani, hogy a navigáció vagy a Spotify egyáltalán elinduljon. Előbbi esetben nem talál gps jelet, egyik alkalmazással se. Se gyári, se Waze...
Messenger alatt álladóan elfelejti a szavak felajánlását. Érdekes Viber alatt működik...
FB kliens úgy, ahogy működik, de ott is vannak bajok, csak ezzel már együtt tudok élni.
Engem csak ennyi zavar. Mondjuk én úgy vagyok ezzel, hogy ha ettől rosszabb nem lesz, marad, mert Droidot elvből nem veszek, iPhone-ra meg nem adok ennyi pénzt, inkább a gyerekre költöm azt a pénzt...
Bár úgy tűnik lesz egy 3. variáció, nemrég olvastam, hogy a Jolla együttműködési megállapodást kötött a Sonyval, hogy Xperia telefonokra is lesz/lehet Jolla port, egy ilyenre szívesen beneveznék... -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Francia91 #5057 üzenetére
Amíg az 1520 volt nekem, meg előtte is, engem nem érdekel a képminőség a mobiloknál, mert hordozgattam magammal azt a szörny Canon-t, amit egy adósság fejében kaptam, mert egyébként a tkm aki vett volna milliókért fényképezőgépet. Ma már nem hordozgatom, de szeretem azt a gépet és mivel az ára inkább csak felfelé megy, ezért nem is adom el már. Meg aztán jól bevásároltam hozzá már szinte mindent.
Nekem a 950 arra pont jó volt, hogy előkapom, fénykép és küldöm teljesen jó (mobil)minőségben, na ezt is elvették tolunk... -
klz80
tag
válasz
Francia91 #4659 üzenetére
Kb ugyanezt írnám le én is. Szintén 1020-ról váltottam, de én pont a kamera miatt is. Használtam jó ideig párhuzamosan a kettőt, normál körülmények között (nappal) szerintem a 950-es kamerája jobb volt mint a 1020. Nekem legalábbis több élesebb részletet hozott ki a képeken. Este persze a 1020 jobb, xenon vaku, miegymás. Meg a 950 sötétben nehezen is talál fókuszt, automatokusan szinte nem is megy neki. Ettől független erősen gondolkodom egy 1020 vagy egy 808 vételén csak úgy fotós telefonnak
Stabilitás nekem is perfekt, egyetlen egy hiba van amire nem jövök rá mitől lehet, az hogy néha nem oldódik fel a kijelző, hiába kapcsolom be vagy dupla kopp. Csak nagy nehezen, de ilyenkor restart és vagy 2-3 hétig nem jön elő. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Francia91 #4645 üzenetére
(#4644) ΞΔGLΞ nem, most kezdek belezavarodni a fájl formátumokba
Akkor valamit tényleg nem értek.
A gépre lementek egy -dng fájlt, a mérete közel 22 MB, de kéépontban a fent említett, hogy kell ebből normális képet kreálni?
Vagy van valami képnézegető,a mi normálisan mutatja ezeket a -dng fájlokat?
És miért van két teljesen egyforma fent belőle az OneDrive-on? -
nikkor
aktív tag
-
pikszel
addikt
válasz
Francia91 #4335 üzenetére
Már tegnap is feltűnt, hogy ennek a verziónak az áruházban található képei megegyeznek a bétáéval és a hozzászólások sem az új, portolt verziót tükrözik. Felraktam, lesz, ami lesz és ez ugyanaz, de és működik is.
-
turbulencia8
őstag
válasz
Francia91 #4017 üzenetére
A kijelzo szeleit is korbefogja egy szilokonsav, annak a rugalmassaga boven eleg szamomra. Az uvegfolia szerintem nagyon csunya, raadasul a gyari uvegnel joval rosszabb a tapintasa. En alapbol nem dobalom a telefont, ezt a tokot is foleg a kitamasztoja miatt hagytam font, azzal nagyon jo South Parkot nezni este, meg skype-on csevegni. Persze a dobalas utan most mar font hagyom a tokot, sot a jack aljzatba is raktam egy szilikonkupakot, igy az oszi esozeseknel se lesz gond a kulteri hasznalat.
-
-
Clemi
veterán
válasz
Francia91 #3811 üzenetére
Új funkció nincs, de nekem alaposan be volt valami ragadva a frissítés után. Az alkalmazások vissza telepítése állt egyhelyben, az áruház nem indult.
Restart, majd áruház betöltődött, de csak jóval később álltak vissza az alkalmazások elérhető státuszba.
Utána jött a meglepetés. Nem tudtam kimenő hívást indítani a telefonról.
Hol volt térerő hol nem, kimentem az ablakhoz ugyanez. Restart megint, a térerő állandó lett, de kimenő hívás semmi. Pettyet levert a víz, de a tartalék telóba áttettem a simet, hogy ez most hálózati hiba, vagy letiltották a telefont (kéz alól vettem) és a másik telóban volt kimenő hívás. Vissza megint a 950-be a kártya, indít és lett kimenő hívás. Hogy ez most mi a fene volt elképzelni nem tudom!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új oprendszer, új funkciók, új lehetőségek, új csúcsmodell. De az új ablak mellett még bemásznak a bogarak, bőven kell dolgozni a szigetelésen. Az viszont már látszik, hogy ha összeáll, akkor nem lesz rossz.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest