- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
BigManus #7480 üzenetére
Kamerában teljes mértékben!
Facebook, Messenger, Skype, Viber, banki alkalmazások nem mennek rajta, térképek nem frissülnek kb 1,5 éve.
Gyári böngésző egész jól használható, nekem a sima 950-esen az Outlook Posta rendesen szinkronizálja a Gmail fiókomat és küldeni is tudok emailt, megérkezik csatolmánnyal együtt a címzettnek
Időkép alkalmazás frissíti az adatokat rendszeresen, az még működik (bár már azthiszem, Áruházból nemtudod leszedni, nekem a kezdetek óta fent van a 950-esen, így szerencsém van)
Röviden ennyit tudok nyilatkozni -
Francia91
veterán
válasz
hentes555 #7478 üzenetére
2016-ban vettem a 950-est újonnan, azóta semmi baja, resetelni sem kellett, így minden Áruházból telepített alkalmazás a mai napig fent van rajta. fenthagytam mindent, azt is, ami nem működik már (Facebook, Messenger, Skype, Viber)
Ami szükséges viszont, azok működnek (Outlook Posta, Időkép pl) -
Francia91
veterán
Outlook Posta a Gmail email fiókomat mai napig szinkronizálja, és jól működik.
Skype-ot lelőtték Windows Mobile rendszerre, már jópár évvel ezelőtt. Időkép alkalmazás tökéletesen működik és frissíti netről az időjárás információkat (gyári időjárás alkalmazást sose használtam)
Edge böngésző szépen működik, lehet vele böngészni -
Francia91
veterán
válasz
JamesLavelle #7440 üzenetére
Nekem egy 64 Gb-os 1020-asom van, de fotózni nagyon szeretek vele. A motoros túrákat azzal fotózom végig.
Kíváncsiságból szoktam rákeresni, ritkán van itthon néha egy darab eladó példány még a sima 32 Gb-osból is, a 64-est meg vagy 2 éve láttam itthon eladót -
Francia91
veterán
válasz
JamesLavelle #7438 üzenetére
1080p/60 fps felvételnél melegszik a telefon, de nekem csak leállította a felvételt emiatt 30-40 perc elteltével, nem kapcsolt ki. Kijelzőben és kamerában máig tényleg odaver a mezőny javának. A 1020-as Lumia mellett a 950-est is használom fotózásra
-
Francia91
veterán
Időjárásra az Időkép alkalmazását használom, az jelenleg is jól működik, az élő csempéje is. A többi, amiket felsoroltál, az én 950-esemen mind rendben vannak. Fagyás, lassulás nincs, a Skype nálam működik, használom is hetente 3-4 alkalommal
1 hete vettem elő újra aktív használatra a 950-esemet, mivel a csoda Android-os telefonom (Nokia 7.1) frissítéskor tégla lett, most garanciális szervizben csücsül 2 hétig(utánaolvasva, Nokia 7 Plus és 7.1-esnél ez elterjedt probléma, hogy frissítéskor átkapcsol végtelen ciklusú "Download mode"-ba, és onnan nincs visszaút, csak világít az Android One felirat, és csókolom...)
A WP-vel legalább sosem volt ilyen probléma
Amúgy a WP10 virtuális billentyűzete felüdülés számomra 8 hónap Android után, jó rendszer lenne ez még mindig, ha nem rántották volna ki alóla a támogatást.... Szemét banda, azt mondom továbbra is. Szerintem igenis lett volna benne potenciál -
Francia91
veterán
válasz
GerdaCs #7314 üzenetére
Funkciókban, lehetőségekben biztosan jobb a P20 Pro, de képminőségben (jpg képek) szerintem nem.
Én Nokia 7.1-est vettem, GCam-mal aránylag jónak nevezhető a kamerája, de persze a 950-eshez nem ér fel. A 950-es és a 1020-as viszont meg van tartva a fotós képességek miatt :) -
Francia91
veterán
válasz
betegphiu #7278 üzenetére
Én voltam többek között, és ezt vettem
De ahogy látom, már kifogyott a készlet
-
Francia91
veterán
válasz
betegphiu #7247 üzenetére
Máig elvagyok a 950-es Lumiával, ezzel az Olaszból vett akkuval pedig megint normális az akkuidő. Nincs szükségem többre, mint amit tud, a kamera pedig köztudott, hogy a mai napig kiváló
Csak nem sűrűn szólalok meg a topikban, mert van 1-2 tag, aki csak lehurrogni tud, ha ilyen sorokat olvas... Mert nekik mindenre kéne a 950-es, nekem meg ott van a laptop, ha komolyabb dolgokat akarok (netbank, stb)
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
#27216896 #7219 üzenetére
Bankolni én is csak laptopon szoktam, ezért nem aggaszt, hogy WP-re megszűntek a banki alkalmazások.
Böngészésre, GPS-re, fotózásra pedig még tökéletes a 950-es, a Sygic nekem megvan vásárolva WP-re, a térképfrissítéseket még kapja a W10M (bár nemtudom meddig)
Az üzemidő bajos, az eredeti akku már nálam is elég gatya lett, de szerencsére harmadik nekifutásra sikerült szereznem új gyári akkut, amivel megint megvan a legalább 1,5 nap üzemidő -
Francia91
veterán
A gyári akkuval nincs semmi baja, azt leszámítva, hogy szép gyorsan merül. Csak a másik kettővel, amit vettem, azokkal csinál random kikapcsolgatást
Mindenesetre berendeltem a pikszel által linkelt akkut, egy próbát megér. A telefonnal és rendszerrel semmi bajom nincs, a mai napig elsőszámú készülékem -
Francia91
veterán
Akinek sikerült normális akkut venni a 950-eshez, az honnan vette? Amit nekem küldtek csereakkut az első rossz helyett, az sem 100-as, azzal is lekapcsol a telefonom 80%-os töltöttségnél, stb....
-
Francia91
veterán
válasz
turbulencia8 #7142 üzenetére
Több mint 2 éve van benne a 32 Gb-os Kingston Class10-es MicroSD kártya a Lumia 950-esemben, semmi baja nincs a kártyának, laptopban is simán írható és olvasható, mint újkorában
-
Francia91
veterán
No, amit vettem akkut, az használhatatlan, hiába ír 100%-os töltöttséget, pár perc után kikapcsol vele a telefon. Vagy az elektronikája a halott, vagy az akku, hétfőn írok annak, akitől vettem, küldöm vissza, Ők meg küldjék vissza az árát minimum
Viszont az eredeti akkum a WDRT után egészen rendbe lett, most nincs az, hogy 15 perc böngészés, olvasgatás után esik 30-40%-ot az akkutöltöttség. A rendszerfrissítések után lett rendbe az akku, egyből a WDRT után még ugyanolyan gyorsan merült. A kamerás részt majd eztán nézem, amikor odajutok, nagyon a telefon sincs nálam, csinálgatom a motort
-
Francia91
veterán
válasz
gyurica úr #7120 üzenetére
Innen vettem. Meglátjuk, tényleg gyári-e
-
Francia91
veterán
Ha 40% alá csökken az akkutöltés, kamerahasználatkor nekem kikapcsol ak éprenyő, vagy az egész telefon. Holnap jön új gyári akku a 950-eshez, kíváncsi vagyok, mennyit javul az üzemidő, mert az utóbbi pár hónapban elég gatya lett. 40% alatt meg drasztikusan belassul a 950-es
-
Francia91
veterán
válasz
Joker88 #7088 üzenetére
Facebook-ot böngészőből használom, de mondjuk ritkán Fb-zek. A Messenger használható rendesen szerintem, bár időnként tetű lassan képes elindulni az alkalmazás, máskor meg 5 másodperc alatt készen áll. Mikor milyen kedve van. Instagram-ot használok, azzal semmi bajom nincs. Böngészni jó a telefonnal, bár mostanában az Edge szereti enni az akkut (vagy lehet, hogy az én akkum gyengélkedik már).
Fotózásra és videózásra tökéletesen alkalmas, én 1080p/60 fps-ben videózok vele, képminőségben pedig a mai napig a legjobbak között van
Itt van feltöltve jópár Lumia 950-essel készült fényképem, esetleg nézz körül, mennyire jön be a képminőség. Direkt nem "művészi fotók" vannak feltöltve, hanem teljesen általános fényképek -
Francia91
veterán
válasz
gyurica úr #7044 üzenetére
-
Francia91
veterán
Akkor úgy néz ki, hogy a Windows 10-en van valami elcseszve, mert 7-esen és 8.1-esen nem volt ilyen az évek alatt
-
Francia91
veterán
2 éve van meg a Lumia 950-esem, simán megy a kábeles adatkapcsolat majdnem minden nap, a laptopon (DELL Precision M6600) Windows 7 Professional x64 van, az asztali gépen Windows 8.1 x86, mindkettőn rendesen megy. Nem fagy ki semmi
Annyi észrevételem van, hogy a Lumia 1020-as adatkapcsolata sokkal gyorsabb, zökkenőmentesebb, nem gondolkozik olyan sokat ha egy sok fájlt tartalmazó mappát megnyitok. A Lumia 950 esetén kell kis idő, mire az összes képfájlt beindexeli, a 1020-asnál azonnal megjelennek, mintha csak a vinyóról böngészném
-
Francia91
veterán
A 950-esem lelövi a képernyőt, ha a tokot becsukom
-
Francia91
veterán
válasz
QwErTy42 #6939 üzenetére
Outlook-ot megnyitod --> jobb alsó sarok 3 pötty --> Beállítások --> Fiókok kezelése --> kiválasztod a fiókodat (az esetemben Gmail) --> Szinkronizálási beállítások --> Majd a képernyőmentésen látható beállítás (Elemek érkezésekor)
Nekem így van beállítva a kezdetek óta, és mindig értesít hangjelzéssel is az email-ekről, amint érkezik, az élő csempén is sorolja a leveleket. Meg nekem Gmail van, ez nemtudom, mennyiben javít a helyzeten
De mikor 2 órás frissítésre volt állítva, akkor is lefrissített 2 óránként, és a programba belépés nélkül is jelezte az email-eket az élő csempén -
Francia91
veterán
válasz
falijja #6907 üzenetére
Nekem sima 950-esem van, a mai napig elégedetten használom. Navigációra a Sygic-et használom, anno még mikor 1020-asom volt (megvan még mindig) megvásároltam, 6.500 Ft körül volt. Arról csak jót tudok mondani, a gyári navialkalmazást nem ismerem, nem használtam még
Fotózásban még most is az élvonalban van, itt találhatod az én fotóimat a Lumia 950-essel, ha esetleg érdekelnének
Vibert, Skype-ot használom rajta, problémát nem tapasztaltam egyikkel sem, de olvastam olyat, akinél meg nem jó
Chrome könyvjelzős kérdésedre nemtudok választ -
Francia91
veterán
válasz
ZavaBalazs #6748 üzenetére
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
ZavaBalazs #6536 üzenetére
A Huawei P10-es jó telefonnak számít? Mert olyan volt nálam pár napig, de "nem gyere be"...
-
Francia91
veterán
válasz
turbulencia8 #6474 üzenetére
Sygic nem fagy le, a Térképek sem navi közben. Tegnap mentem vele, kocsiban volt naviként a 950-es. 1 héttel ezelőtt pedig motoron használtam naviként a 950-es, Sygic-ot, akkor sem fagyott
Mondjuk ez mindkettő Offline navi, lehet hogy ezért nem fagynak le -
Francia91
veterán
válasz
hroberto #6468 üzenetére
Nekem a 950-esen semmi gondom nincs a gyári zenelejátszóval.... Meló közben sokszor hallgatok a telefonról zenét, sosem tapasztaltam akadást, vagy bármi más zavart
A Core Player megvan, még a Lumia 1020-asra vettem meg, feltelepítettem, de nem vettem még elő a 950-esen -
Francia91
veterán
Na, kénytelen voltam venni már egy normális navit... A Lumia 950 pár hónapja nem bírja a GPS-ezést... Felmelegszik és lekapcsol a kijelző.... Pff, pedig régebben simán bírta, tavaly novemberben simán vitte az 500 km-es távot... Microsofték valami frissítéssel bebasztak neki szépen... Nyomtam neki egy WDRT-t, hátha, de ugyanúgy, 20-30 perc után kijelző lekapcsol, telefon meg forró...
-
Francia91
veterán
Semmi probléma Win7 - Lumia 950 kombóval
Naponta összekötöm a notival (Windows 7 Professional x64) a 950-est, sosem volt vele probléma. Driveres gond lehet ott szerintem(#5582) pszichiáter
Groove-val semmi bajom, közel 11 Gb (1520 db nagyjából) zene van a MicroSD kártyámon, probléma nélkül beolvassa és kezeli. Ha teszek a pakkhoz, azt is felismeri gyorsan, és pikkpakk beteszi a listába
-
Francia91
veterán
válasz
#31816946 #5455 üzenetére
Sygic-re +1
1,5 éve használom, a Lumia 1020-assal kezdtem, most a 950-esen használom, itthon és külföldön is remekül navigál. Anno megvettem az Európa csomagot 70% leárazással, jó vétel volt. A Microsoft Térképeket rég nem vettem már elő, a Sygic tulajdonképpen mindenre jó, ezzel voltam erdélyi motoros túrán is, a Sygic volt a navigációm -
Francia91
veterán
válasz
TheBikerider #5318 üzenetére
Mindig este teszem fel tölteni, egy napot lazán, erőlködés nélkül végigbír
-
Francia91
veterán
A gyárit annyira nem erőltettem, mivel a Sygic-ben szinte végtelen számú köztes pontot meg tudsz adni a kezdetek óta, ez nekem pedig mérvadó, mivel motoros túrán sok olyan útvonal van, ahol közbe vannak iktatva helyek és települések, a Sygic ebben pedig nagy barát. Valamint már a Nokia N82-esen is Sygic-et használtam, ott kedveltem meg igazán. 2 éve 70%-os leárazással vettem meg az Európa csomagot 6.500 Ft-ért, szerintem normális naviért ennyi pénz nem sok
De a telefon többi funkciójával sincs bajom, bár ezzel nagyjából majdnem egyedül lehetek -
Francia91
veterán
GPS (navigálás kocsiban és motorkerékpáron, megvásárolt Sygic navival), böngészés és e-mail, Skype (meg néha Viber), netbankolás (Raiffeisen), fényképezés (néha videózás), zene BT-n keresztül, valamint időnként Messenger (bár a Messenger tényleg lassú az indulását tekintve, viszont ez nem a WP, hanem a fejlesztők hibája)
-
Francia91
veterán
Látom, szinte egyedül vagyok azzal, hogy nincs bajom a 950-essel... Csak olvasgatom a topikot...
-
Francia91
veterán
De jó, hogy nekem semmi bajom nincs a 950-essel...
Feloldás probléma ritkán akad, telefon restart, aztán kb 3 hétig megint nem produkálja -
Francia91
veterán
Üdv!
Következő a problémám:
A Lumia 950-esról nem tudom elérni a DNG képeimet. a JPG képeket rámásoltam a laptopra, akkor még ott csücsültek mellette a DNG ikonjai is, viszont azóta nem látja a fájlkezelő, csak a videofájlokat. Laptopot és a telefont már újraindítottam, újra összedugtam, de még mindig ugyanaz...
Hogy lehet ezt orvosolni? -
Francia91
veterán
válasz
csucsu54 #5056 üzenetére
Az 1020-as Lumia a mai napig az egyik legjobb fényképeket készítő telefon. Én 1020-asról váltottam Lumia 950-esre, azt kell mondjam, hogy a 950-es láthatóan le van maradva az 1020-ashoz képest. Sajnálom, hogy eladtam az 1020-ast, talán egyszer lesz még egy, de most pl fényképezőgépet vettem, lassan rájöttem, hogy nekem ez kell, egy komolyabb fényképezőgép. Ettől függetlenül az 1020-as képminősége a mai napig etalon számomra.
Az 1520-as meg persze, hogy elvérzett, a fizikát nem lehet megerőszakolni a XI. században sem
Az 1/1,5"-os böszme nagy szenzor még sok fényképezőgépben sincs (ott 1/2,0 - 1/2,3" az átlagos), nem hogy egy telefonban -
Francia91
veterán
válasz
pprod94 #4859 üzenetére
Volt vaku, vmiért a ProShot úgy vélte, hogy nem szükséges. De bekapcsolhatom, és lőhetek még egyet úgy
Nah, lőttem bekapcsolt vakuval is ProShhot Classic-kal -
Francia91
veterán
válasz
pprod94 #4857 üzenetére
Ide dobtam fel, mindkettővel lőttem képet
Mindkettő automata módban készült
Nevéből tudható, melyik melyikkel készült. Annyit hozzátennék, hogy nekem még a ProShot Classic van megörökölve a Lumia 1020-as óta, azt használom -
Francia91
veterán
válasz
turbulencia8 #4732 üzenetére
Nekem sem többet
-
Francia91
veterán
válasz
laccy88 #4658 üzenetére
Helló!
1020-asról váltottam 950-esre
Támogatás és sebesség szempontjából mindenképpen megérte cserélni- Üzemidő: Minimum azonos, de inkább több (nem túl sokkal), mint az 1020-asnak
- Kamera: ez ugye nem volt komoly kérdés?
A Xenon vaku nekem hiányzik. Ezt leszámítva a mai mezőnyben a 950-es Lumia az egyik legjobb kamera tekintetében. Számomra az 1020-as képminőségét nem éri be, de hozza azt a szintet, ami egy PureView-es Lumiától elvárni
- Stabilitás:. Nekem abszolút semmi gondom nincs ezzel a témával, megy, működik a telefon, ahogyan kell. Nem fagy, nem lassul, nem restartol. Néha előfordul (hetente 1x kb), hogy nincs Glance Sreen, ilyenkor restart, és jó megint egy hétig
-
Francia91
veterán
válasz
zsoltzsolt #4652 üzenetére
-
Francia91
veterán
Egy "Utolsó simítások" nevű folyamat fossa el a színeket. A DNG kép rendes színekkel van, ezért JPG + DNG beállítással fotóztam
Viszont ezt írták a WP topikban, és nekem bejött a dolog, a Lumia Camera Beta nem sz@rja el a színeket, megvagyok vele elégedve
Az elszínesítés konkrét esete nálam (meg másnál is, ΞΔGLΞ kollega is írt erről)
-
Francia91
veterán
válasz
gyurica úr #4562 üzenetére
"3. Miért van az, hogy a sok hozzászólás amit elolvastam, számomra azt mutatja, hogy különböző problémák merülnek fel nálatok használat közben. Miért nem egyforma hibák vannak mindenkinél, hiszen egy telefon egy rendszerrel működik mindenkinél?"
Mert Windows Phone...
. Erre nem tudok használható választ. Ami számomra furcsa, hogy amiket olvasok a topikokban, nekem nem volt még olyan problémám, csak a legapróbbak. Én pl nem találkoztam egy nagyobb buggal sem
4. Egyértelműen ajánljátok a 950-est?
Én igen! Kamerában a jelenlegi mezőnyben az élen áll (bár az 1020-ast, ami volt nekem, nem éri be), ha azt nem vesszük, hogy a gyári kameraalkalmazás elég szépen eltolja a színeket a jpg képeken, cserébe a DNG-ből nyert kép remek (viszont WP topikban most volt róla szó, hogy a Lumia Camera Beta-t feltelepítve megszűnik ez a színelfosás dolog, nekem pl be is vált szépen) Rendszersebesség remek, nálam nem melegszik hosszasabb navi után sem, valamint a kijelzője nagyon jó. egyedül a gyári hátlap/oldalsó gomb páros kelt olcsó/gagyi hatást, de ez orvosolható később Mozo hátlapokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest