- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomeeka28
aktív tag
Nekem a best of a HTC 8X, imádtam. Volt fekete és kék is. Utána volt Nokia Lumia 1020, na annak a kamerája elég ütős volt, de Lumia 930-at is szerettem, csak mindig elvált a kijelző a kerettől (el is adtam miatta)... végül 950 zárta a sort, sajna az nagy csalódás volt... (pedig igéretesen indult, forma nagyon bejött)
-
Teljesen egyetértek. Én már ezek szerint szerencsés voltam, mert én '16 novemberében vettem a 950-et és alapvetően stabilitási problémáim nem voltak, a 735-höz képest erőmű volt és a W10 is az újdonság erejével hatott a 8.1 után néhány nagyon várt funkcióval - de azt nem merném kijelenteni, hogy márpedig hibátlan volt a rendszer és egy idő után nálam is előjött (és a mai napig tart, wdrt és minden istennyila ellenére), hogy néha újraindul és kész vagy egyéb bolondságok miatt kell neki kézzel restart, rosszabb esetben rendszer újrarakás. Volt, hogy megszopatott ezzel, mert a legrosszabbkor jött elő és volt, hogy nem, de akkor se örül az ember.
Nekem már csak 120K-ba volt és annyit a mai napig azt mondom, hogy megért, mert két évig relatíve jól szolgált és hardveres gondom most sem volna, szívesen tartanám fő telefonnak. Néha újra kellett indítani, néha kellett neki wdrt, de igazán cserben nem hagyott sosem és ezek ellenére szerettem, meg hát szeretném most is, de két év alatt valóban lassult a rendszer és közben fejlődni biztosan nem fejlődött semmit érdemben (előre legalábbis). Cserébe egy rakás app már nincs rá vagy sose volt.
Ezek tények, én se értem miért baj leírni őket, pláne akkor, amikor valaki erre a platformra akar jönni és érveket keres. Egész egyszerűen nincs mellette észérv, ha meg valakinek mégis ez kell, legyen az ő dolga, meg tudom érteni, hogy valaki szereti és neki elég, de ajánlani egész egyszerűen nem fair. A smartphone lényege az, hogy BÁRMIRE lehet használni, ez viszont a 950 esetében nem áll fenn. Nem az, hogy az ember egész nap nyomkodni akarja, ez hülyeség. Viszont vannak dolgok, amiket jó úgy elintézni/elérni, hogy zsebben van a telefon és tudja. Nem egy baszom laptopot magammal hordani ezekhez, hanem telefonon. Aki ezt nem fogadja el, az olyan, mintha azt mondaná, hogy a Trabant is elvisz A-ból B-be. Igen, elvisz, még ma is. De azért csak jobb, ha nem vagy bekorlátozva, amikor hirtelen a 80-90-es utazónál mégiscsak több kellene.
Tovább kéne látni azon, hogy mire kell, meg mire jó. Nem csak bankolni nem lehet WP-n, de egy carsharing szolgáltatást sem lehet igénybevenni vele, nem tudsz rajta vonatjegyet venni, nem tudsz vele fizetni a boltban, nem tudsz sehol, semmilyen kedvezményt igénybevenni, mert senki nem fejleszt WP-re ilyen appokat (pl. Meki vagy Burger). De nincs rá az új E-kárbejelentő app sem és még sorolhatnánk a végtelenségig. Nagy része rétegigény és sok olyan van, amik nélkül lehet élni, de amikor kell, akkor mégis jó, ha zsebben van. Ezek egy részét laptopon sem lehet megoldani, igenis telefon kell hozzá. Csak pont nem W10-es, hanem almás vagy droidos. Ha tetszik, ha nem, ez a valóság. Nem lehurrogás, csak tények.
Mindezt írtam úgy, hogy minden szarsága ellenére én szeretem a W10M+950 kombót. Csak már két hónapja elköltöztem róla, mert voltak olyan igényeim, amit nem tudott kiszolgálni, pedig minden vagyok, csak power user nem (ja és Facebook nincs a telefonon). Ezért is elégedtem meg egy középkategóriás hatvanezres telefonnal ehelyett. Ami egyébként legalább olyan gyors, sőt, a felhasználói élményem sokkal jobb, mint W10-en valaha (minden, amire használom pikpakk indul, reszponzív, fluid a rendszer stb, soha nem gondoltam volna, hogy ezt leírom, pedig de). Annak ellenére, hogy a Windows Mobile valamikori előnye pont az volt, hogy egy kávédarálón is tökéletes élményt ad.
Hű de hosszú lett...
-
Tomeeka28
aktív tag
100%-ban egyet értek veled. Ez a telefon már akkor sem volt használható, mikor megjelent. Nem vagyok az a telefon dobáló, de volt hogy a földön landolt a sok idegesítő bug miatt. Ment is szépen a hardverapróra... Minden tiszteletem azoké akik a mai napig használják... (nem lehet egyszerű)
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem csak a kinézet, az egész nem tetszik úgy ahogy van.
Pedig most egy Huawei Mate 20-at vettem (kaptam a vodától, csak maradjak náluk), de már el is adtam a hétvégén. Itt azért van hardver. A szoftver, a rendszer, az appok nem tetszenek. Ez a Mate 20 sem stabil, pedig itt már elvárható lenne...
60-ért eladtam, ezért keresek most WP-s telót, korábban volt (sajnos összetört), nagyon szerettem...de nagyon gagyit nem szeretnék, kínából meg félek mit kapok (+vám, áfa, stb.)...ez az álmom, ahogy sok embernek az almás. -
Francia91
veterán
A gyári akkuval nincs semmi baja, azt leszámítva, hogy szép gyorsan merül. Csak a másik kettővel, amit vettem, azokkal csinál random kikapcsolgatást
Mindenesetre berendeltem a pikszel által linkelt akkut, egy próbát megér. A telefonnal és rendszerrel semmi bajom nincs, a mai napig elsőszámú készülékem -
-
Tessier
csendes tag
Én is egy Lumia 950-t cseréltem Mate 10 Pro-ra, és a kamera az a része, ahol nem érzek egyértelmű fejlődést. Kicsit pontosabban (és persze szubjektíven):
- Normális fényviszonyok között a Lumia sokszor részletesebb képeket csinál. A Mate még a legutolsó firmware-rel is ráereszt egy elég erős zajszűrést, majd élesítést. Ez a viszonylag homogén színű, de azért nem egybefüggő felületeken (tipikusan pl. fű) a részletek elkenéséhez vezet.
- A Mate-nek talán jobb a dinamikatartománya.
- Nincs auto HDR. Nekem pl. hiányzik a Lumia utólag módosítható HDR-je, abban azért nagyon jó, hogy ha mégsem sikerült (pl. szellemképes lett), akkor utólag is hozzá lehetett jutni a nem HDR képhez. És egyébként is, a Lumia HDR-je piszok jó.
- A széleken jobb a Mate lencserajzolata, élesebb a kép.
- Este/rossz fényviszonyok között a Mate sokkal jobb képeket csinál.
- A Mate szinte mindig eltalálja a fehéregyensúlyt, a Lumia sokszor hajlamos sárgásítani a képet, amit nekem nem mindig sikerült Lightroom-ban sem helyre rakni. -
Francia91
veterán
2 éve van meg a Lumia 950-esem, simán megy a kábeles adatkapcsolat majdnem minden nap, a laptopon (DELL Precision M6600) Windows 7 Professional x64 van, az asztali gépen Windows 8.1 x86, mindkettőn rendesen megy. Nem fagy ki semmi
Annyi észrevételem van, hogy a Lumia 1020-as adatkapcsolata sokkal gyorsabb, zökkenőmentesebb, nem gondolkozik olyan sokat ha egy sok fájlt tartalmazó mappát megnyitok. A Lumia 950 esetén kell kis idő, mire az összes képfájlt beindexeli, a 1020-asnál azonnal megjelennek, mintha csak a vinyóról böngészném
-
Én se gondolnám alapvetően, csak azért kérdeztem, mert Ms termék és pont most történt... sose lehet tudni náluk az összefüggéseket.
Viszont akkor marad a tanácstalanság egyelőre. Emiatt újrahúzni se a telefont, se pláne a PC-t nem akarom. Tölteni továbbra is tölt usb-ről, de meg nem hajlandó jelenni se az eszközkezelőben, se a sajátgépben.
-
Sztyepadzso
őstag
A tok fedőlapján és a csaton is mágnes van.
Nekem rémlik valami olyasmi is(kiegészítve az előző hozzászólásomat), hogy van spoeckó tok, aminek kör alakú kivágás van az elején, ezt a telefon észreveszi, és annak megfelelő helyre rakja az órát. Meg valami olyami is beugrik, mintha valamikor a a telefon rákérdezne arra, hogy netalántán csak nem tokot teccetem-e ráhúzni?
2013-2017 között volt lumiám, androidom meg fél éve van, ezek régebbi emlékek -
Igazából lehet hogy inkább szemüveget kellene vennem...
A 930 után a szemem véget felüdülés volt a 950!
Az is lehet, hogy a karom rövid...
Nyilván nem pc helyett találták ki, de nekem bejött a continium...
Valahogy nekem még mindig 100x jobban bejön mint bármelyik másik platform. -
Tomeeka28
aktív tag
Én hálát adok az istennek, hogy annak idején nem adtam ezért a bugos telóért pénzt ki, pedig hogy vártam... így hogy kaptam egyet kevésbé volt fájdalmas a felismerés, hogy haldoklik a rendszer... Én mondjuk az iOS-ben megtaláltam azt, amit a Windowsban kerestem annak idején
-
sum-blink
aktív tag
Mekkora egy tirpák ember vagy te, atyaúristen... Minek jár az ilyen fórumozni?
Ne te szabályozd már meg ki mikor ír ide és mennyit. Ordít a nácizmusod kisfiam. Tényleg valami kezelés kéne az agyadnak.
ÉS NEM VOLT TEGNAP ESTIG WIFIM BA** MEG, leszarom ha nem hiszed el.
Nem léptél te ki semmiből 5 perc múlva itt fogsz pampogni.
-
sum-blink
aktív tag
Szerintem a vádaskodásod, hogy hazudozom sérti a fórumszabályzatot. Kéne egy kis moderáció... Had én tudjam már mikor volt wifim, mikor nem, lehet ezt a tahó stílust másnál megengedheted, mert atomnagy őstag vagy, de inkább vegyél vissza az arcodból, max ne segíts.
fiókokat, kapcsolatokat állítsd be - mert te, a hatalmas szakértő telefonmogul azt mondtad, megkérdezhetek még mást is? Megengeded? Köszi, de drága vagy.
Háromszor írtam le, hogy igen, hülye volta, átb*sztak, de ezen röhögni negyedjére elég nagy rossz indulatra vall. Inkább rivotrilt ajánlok - meg egy király kis 3 hónapos pszichoterápiát.
-
sum-blink
aktív tag
Mert rohadtul nincs már idegem, szervizekhez, újratelepítgetésekhez. Azt hittem van más alternatíva pl. Letesztelni az akksit. Nem a tanácsadókkal van bajom, nekik meg is köszöntem. Ez a telefon 260 ezer volt a T-mobilenál 2 éve! Konkrétan átvertek én meg megkajáltam. 25 a havi számlám...
-----
Azért vennék majd 6-ot, mert 2 nap után valóban hamar ítélkeztem a rendszerről (az itunes halál), viszont az 5 a mérete miatt számomra használhatatlan volt. Viszont az emberek 70-80%-a azt nyomja a metrón, mindenhol, ahogy látom, gondolom nem véletlenül populáris.Csak nekem jelenleg drága, de mire telefont veszek még esik le a 6 ára. Addig elkínlódok ezzel.
-
-
ZavaBalazs
őstag
4-500 millió felhasználót jelentő 2%????
szerinted 20-25 milliárd okostelefont használnak aktívan?
amúgy bármibe mernék fogadni, hogy ha nem adják ki a surface phone-t (én sem érzem sanszosnak), akkor is pár év múlva előkerül 1-2 prototípusa, mint a nokia mclarennek, vagy hogy egy frisset mondjak, a kávamentes 435-nek.
-
-
-
Cooley18
aktív tag
Androidra van csempés launcher. Váltok is egy Nokia 8-asra, csak legyen már kapható!
Azért kíváncsi vagyok, hogy mi lesz majd az Andromeda OS projektükbő. Én még mindig örülnék egy jó Surface Phone-nak, de az MS már elvesztette a bizalmamat, úgyhogy inkább droidosként várom már ki, hogy mi lesz belőle. -
Sztyepadzso
őstag
Szerintem te a sima képernyőcserés(most csak az a fontos nekünk, bár a videóban minden szart leszednek róla, meg visszaraknak-már ha lehet), szétszed-összerak videót mondod, az 20 perc, szétszedni kb 15, amiből a Mozo hátlap első leszedés kb 10 perc
De pl ez: [link] - Autokláv, vákuummal ráhúzás, stb.Na, ez szopás, meg nem otthoni meló.
-
sum-blink
aktív tag
Hű,ezek szerint nagy alma fan vagy.
Korán van egy összeszedett válaszhoz még nekem, de megpróbálom... nem kell indulatosan védeni az apple-t. Mindenkinek más jön be,mások az igényei, tapasztalatai.
Igen, minden apple termék SZERINTEM túl van hype-olva. Nem hasonlítanám össze az androiddal, windows-sal így egy az egyben, mert nem lehet, de az is tény, hogy a windows egy labilisabb rendszer az osx-nél. (Gépen is. Dolgoztam mac-en, utáltam, hiába kerül ötször annyiba. Ugyanannyi hülyesége volt,mint egy PC-nek.) Android nagyon változó telefononként, arról nem tudok nyilatkozni.
Túl nagyok voltak az elvárásaim a váltásnál - hehe, szó szerint is,mert azt hittem a képernyő nagyobb lesz. Leegyszerűsítve azt mondhatnám: ugyanannyi bosszúságot okozott NEKEM az 5s (lehet egy 6 vagy 7 nem tenné) SZÁMOMRA, mint a 950, amit már kenek vágok. Akkor nyilván nem tanulok be egy új telefont, csak hogy néha Mario Run-ozzak rajta. A gépelés számomra katasztrófa rajta a Win után, de ennek két oka van: a telefon és a kezem mérete, illetve az, hogy eddig csak Lumiám volt. A 8.1-el a 820-am nagyon szerettem.
Akksinak nincs komoly baja, appal teszteltem vásárlás előtt, tényleg patika új a telefon, egyszerűen mások az igényeim. Az a töltés, amit írtál nekem lassú, a 950 fél óra alatt 10-20%-ról csutkára feltöltődik. Miért két napot adtam neki: sajnos jó árban kell ezt vagy azt a készüléket eladnom, prioritásban most nem a telefon az első és később megbánva egy ütött kopott Lumiát nem vennék újra. Ha tehetném nyilván maradna mindkettő,de nekem már a Win tényleg csuklóból használhatóbb a hülyeségeivel együtt a rutinom miatt.
Utáltam a 950-et, de azt hittem más rendszer Kánaán lesz, hát nem. Ugyanannyi baj van vele, hiába stabilabb, több az app - max más téren. (Méret, böngésző, gépelés, lassú feltöltés.). Téged milyen tulajdonságai húztak fel így a 950-nek?
-
törölt tag
MK-val dolgoztam én is éveken át, még a HM-es időszakomban. Laza 30 kg körül volt a táska amiben a cuccai voltak. Tényleg egy nagyon jó gép!
Anno megakartam venni, de mondták, hogy nem lehet...
Ha meglenne, az biztos, hogy pihenne és majd az utódom örökölné meg.Mobil téren valóban stagnálás van. Túl hamar lőttek el mindent. Most ugye a VR dolog amivel próbálkoznak, de inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Persze ugyanez volt anno a 3D-s fényképezővel.
A 3D-ből mára maradt a nyomtatás, ami nagyon jópofa, de annyira nem akarnak otthonra az emberek.
A másik nagy hiba a mobil piacon az ár! Mire megszokta a nép a 120-150 rongyos cédulát, utána most 200-300 rongy vágja pofán az embert. A fizetés pedig ehhez nem igazán nőtt... Így hiába a drága csúcsmobil, a kör vége egy baromi nagy áresés lesz.
Mondjuk azt jegyezzük meg, hogy mostanság igen csúnya hibákkal jönnek ki telefonok!
Kigyullad, szarul fényképez, fagy, stb..
Akksira ment ígéret, hogy milyen jók lesznek. Ez is elmaradt!
A processzor magjainak illetve a RAM száma lassan az egekben lesz, miközben erre csak az alaprendszer miatt van szükség. Effektíven alkalmazás nem nagyon hajt meg 6-8-10 magot, illetve 4-6-8 GB ramot.
Még annyi, hogy a kijelzőknek mára olyan brutálisan masszívnak kellene lenniük, hogy baltával sem lehetne szétcsapni. No, én ezt nem tapasztaltam...
Nem kevés olyan csúcstelefonom volt, amik tesztben marha jól néztek ki. Kalapáccsal verték, meg ilyenek. Ahhoz képest nekem karcos lett a kijelző szinte a semmitől. Nem ejtettem le, nem pakoltam mellé kulcsot. Maximum a farmer gombja okozhatta. Viszont vicces, hogy egy zsebbe rakott telefon a tesztek után nem lehetne karistos. Úgyhogy azóta megy fel az üvegfólia, ami nagy kampány nélkül érdekes módon bírja. -
törölt tag
A mobilja integrált fényképezők érdekesek. Anno a Blackberrys időszakomban 5 megapixellel csináltam olyan képet, mint más 8 megapixeles masinával. Bár szerintem csak algoritmusban dolgozott anno a látszólag nagyobb kamera.
Jó képeket lehet lőni mobillal is, csak akkor praktikus lencsét szerezni hozzá, illetve a fény miatt árnyékolni.
Ezt amúgy kézzel is meglehet oldani.
Nyilván nem fog egy nagy objektívval ellátott Nikont vagy más márkás gépet odaverni. De amire kell, arra bőven elég.
Ha pedig valakinek nincs érzéke, akkor milliós géppel sem fog tudni normális képet készíteni. -
turbulencia8
őstag
A szohasznalaton nyugodtan lehet rugozni; ami teny, hogy osszesen heten szavaztunk a Lumia 950 kamerajara. Nem pixelvadaszat alapjan, hanem valoszinuleg azert, mert felarnyekos erdoben, barlangban stb. nem olyan konnyu jo kepeket loni, a 950 pedig stabilan kimagaslo szintet hozott.
-
bnoe
tag
-
turbulencia8
őstag
Az en husegidom bo egy ev mulva jar le, addig varhatoan megmarad a 950. Utana ezt csaladon belul eljandekozom (ha meg hasznalhato lesz egyaltalan), es nezek uj telot. Ha nem lesz normalis WP, akkor BlackBerry-t veszek.
Erdekes hireket olvasni a WC-n: pl. az MS eltorli a silverlight alapu appok tamogatasat... A cikknel pont egy whatsapp-os screenshot van. Ha az nem fog mukodni az FCU update-tel akkor azonnal valtok. (BB10-rol is a whatsapp tamogatas megszunese miatt leptem le). -
Cooley18
aktív tag
Valóban nem, mert az Apple-é hivatalos frissítés volt.
Vannak furcsa húzásaik, ezt nem vitatom, de a 8.1-nél még látszott, hogy komolyak a terveik (stabilabb és gyorsabb volt, mint bármi), aztán a 10-zel siklott félre valami nagyon durván, pedig eleinte ígéretesnek tűnt. Én személy szerint arra tippelnék, hogy most teljesen ki akarják irtani, hogy ne kelljen már tovább foglalkozni ezzel a szégyenfolttal, miután megjelenik a Win10ARM, de aztán az is megeshet, hogy teljesen fel akarják adni a mobil vonalat (erre utaló jelek is vannak). Fene tudja, vélhetőleg az új rendszer megjelenésével minden kiderül, addig viszont kár is spekulálgatni.
Én minden esetre bizakodom még addig, aztán ha azzal is pofára ejtenek, akkor megyek droidra, legalább már ott is elérhető a vindózos GUI, azt nem vagyok hajlandó feladni. Az új HTC most úgyis megtetszett, addigra még az ára is alább száll majd. -
Cooley18
aktív tag
Ugyan már! Kismilliószor láthattunk hasonló dolgokat más cégeknél is, sőt. Nemrégiben a hatalmas Apple egy hivatalos verzióval hibázott hasonlót. Na, az már tényleg komoly probléma, de sajnos előfordul... Az android meg évekig egy rakás szar volt, csak a nyíltsága és ingyenessége miatt hódított teret.
-
Cooley18
aktív tag
A remény hal meg utoljára.
A Windows Mobile-t nyugodtan eltemethetjük, viszont én még mindig bizakodva tekintek az asztali Win10-re és esetleg egy Surface Phone-ra azzal a rendszerrel. Elvileg még idén minden kiderül.
Első sorban azért is bízom benne, hogy villantanak valamit, mert a 8.1-nél megmutatták, hogy tudnak használható rendszert is készíteni, és az egyik alternatívától jobban herótom van, mint a másiktól... Ujjak keresztbe. -
törölt tag
Olvasd akkor újra amit írtam!
Nem kampányt tolok, hogy 950-et és W10M-t a népnek, hanem bizonyos dolgokban - az esélytelenség nyugalma mellett - azért bízok, hogy talán megoldják!
Korábban is írtam, csak jóval finomabban, hogy elbaszták a dolgokat! Attól, hogy "az elméleti részt sajnos nem követte megvalósítás"-t írok, az értelme ugyanaz! -
törölt tag
Az iOS és az androidon is megy a kampány, hogy most aztán jön a jobb üzemidő. Fogjuk rá jóindulattal, hogy igazuk van!
Olyan újítás ami az átlag embereknek ad valamit, a 4-es verzió óta nem érkezett!
Ezzel most nem azt mondom, hogy abszolút nulla a droid fejlődése! Csupán arra utalok, hogy a W10M egy fapados, csempés, kocka rendszer. Viszont az alap smárt dolgokat tudja. Bizonyos dolgokat ez, bizonyos dolgokat a másik rendszerek tudnak.
Minden vevő számára adott a lehetőség felmérni, hogy számára melyik a jó választás! Aki ezt elmulasztja és belemegy egy készülékbe, az ne reklamáljon! Írjon kritikát, de ne reklamációt!Nyilván a Microsoft elég erősen elbaszta a dolgokat. Ennek oka a kapkodás és a figyelmetlenség!
Ugyanezt a kört szívta meg a Samsung is amikor a Noteból kiadta a burning verziót.
Mindegyik gyártó elcsesz valamit. Aztán jobb esetben jön a főnix madár. Vagy nem... -
bnoe
tag
Szerintem is ez egy halott platform, amíg megvannak még az alap appok addig kihúzom....de itt lehet olvasgatni egy csomó projectről fele se valósul meg...vagy ha igen akkor jobb minőségben a másik két platformra kidolgozott app gördülékenyebb...most pld a backspace nem megy miközben irogatok...ettől tudok falnak menni ...mindig más jön elő
-
törölt tag
Valjuk meg, munkafüggő az egyik része!
Van akinek egy Mac gép kell, van akinek, mint például Te, erős gép kell. Van viszont olyan, akinek egy általános 80-200 ezer forintos laptop, esetleg desktop gép bőven elegendő. Itt is ugye megoszlik, hogy kinek elegendő a Win 7 vagy 10. Linuxból sem mindegy ugye, hogy melyik disztrot használja az ember! Az OS X pedig már egy más világ.
Mobillal ugyanez a helyzet egy fokkal egyszerűbb . -
törölt tag
Azt írtam korábban, hogy "ahogy én használom". Szóval saját tapasztalatot osztok meg.
Nyilván, ha pl. taxiznék, akkor nem a W10M lenne az a platform amin élnék.
Amikor Trumplandben, alá Amerikában dolgoztam, akkor sem iPhone-t koptattam, hanem Blackberry-t.
Az egészségügyi munkám során a droid vált be.
Jogi munkákhoz a droid és a WP, W10M vált be.
Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy nekiugrok az adott készüléknek amit használok és addig nyúzom, amíg elérem, hogy úgy menjen, ahogy kell. Nyilván lesz nem kevés dolog, ami viszont nem lesz megoldva. De ettől nem fogom köpködni az adott platformot.Nyilván puszilgatni sem!
A Microsoftra visszatérve. Az ötleteik nagyon tetszenek. Bízom abban, hogy meg is valósul, akár 10 év alatt amit kiagyaltak.
Laptopon is W10 IB megy. Ott viszont már volt kemény anyázás a múltkori build miatt. Viszont úgy fest, hogy a visszajelzés megtalálta a gazdáját, mert a mostanin már nincs hiba. Ami persze gépfüggő!
Egy itthoni, régebbi laptopot például a W10 LTSB telepítése után úgy kellett visszahozni a halálból. Azóta csak linuxal működik... -
Ste
addikt
Attól függ, hogy nézzük az árakat. Szolgáltatónál vagy függetlenül
Amennyiért 14 hónapja vettem az L950-et, ahhoz képeatmost 45-öt érhet (40% árvesztés), az i6 most cca 80-at ér (50%) árvesztés, forintban számolva azonban 30k vs 80k, nekem ez nem mindegy.
Az S8+ gondolom szolgáltatói, gondolom 1 év múlva ott is meglesz az 50% Off -
törölt tag
Nagyon nem tud újat dobni semelyik gyártó! Egy ideig a megapixel harc ment, utána a 3D-t erőltették, azután jött a szappantartó forma, a cseppállóság, az ujjlenyomat olvasó. Csakhogy párat soroljak a teljesség igénye nélkül.
Aztán idővel ott tartottunk, hogy igazán csak a külső változott, a belső relatíve ugyanaz volt. Egy ideig a Samsung próbált egy-egy featuret villantani, aztán le is söpörte. Az LG szintén dobott egy hajlított kijelzős mobilt, meg itt-ott reszelt a dolgokon. A Sony elszüttyögött a Z szériával, meg a másik két gyártóhoz hasonlóan kidobott egy vagon készüléket. A HTC még az amelyik egy kicsit mindig eltért. De funkcióit tekintve ott sem lett olyan dolog lebasztikulizva az asztalra ami hú de nagy újítás lett volna.
De lehet konkrétan bármit belegyúrni, ha a népség igencsak túlnyomó többsége közösségi dolgokra, zenehallgatásra és fényképezésre használja a telefonját.
Mára SMS-t nem hinném, hogy tömegesen írnak. E-maileket még úgy ahogy.
Szóval alapdolgokat tekintve a W10M-en is ugyanúgy elvan az ember. Nyilván fapadosabb a droidhoz képest.
A többi gyártó újításaiból mit is használnak sokan? -
turbulencia8
őstag
Másik topikban a feleséged 320 rugós Galaxy S8-át szidtad a mikrolagok miatt, és valami Xiamoit istenítettél. Ismerőseim korábbi Galaxy zászlóshajói egy éven belül durván lagoltak, míg én a Lumia előtt vígan elvoltam a BB10-zel a whatsapp támogatásának megszűnéséig. Miért kéne, hogy nekem tetsszen a nougat?
-
törölt tag
Sokan a konfigurálást felejtik el!
Most az teljesen mindegy, hogy iOS, drois vagy WP, W10M. Ha megy a nonstop szinkronizálás, meg a háttérfolyamatok sincsenek szabályozva, akkor a büdös életbe nem lesz normális üzemideje egy készüléknek sem! Anno én is beleestem abba a hibába, hogy a rendszert kezdtem el csesztetni. Aztán találtam leírásokat, illetve merítettem saját kútfőből bátorságot, aztán teszteltem. Volt egy-két omlás az elején, aztán belejöttem. Mára mindegyik rendszeren otthonosan mozgok.A Microsoft igazából inkább a partnereinek készíte(te)tt telefont. Emiatt sokaknak hiányoznak dolgok, amiket a másik két rendszeren elérnek.
Viszont egy ideje a Microsoft kezdett a Google-el megbékélni. Úgyhogy Satya amikor arról beszélt a legutóbbi konferencián, hogy új telefon lesz, az nem volt olyan nagy kamu. Csupán Ő is okult a dolgokból és most hagy időt a dolgokra. Minek siessen? Ha 2020-ban a Surface Phone valóban sikeres lesz, akkor megérte várni. Ha viszont sikeresen elbaszarintják, akkor ott nagyon csúnya kritikát fog kapni! Ezzel szerintem Ő is tisztában van.
Most kiforr majd a többféle Windows 10 rendszer, aztán mire jön a telefonos verzió, addigra érettebb rendszer lesz az ember kezében. Elméletileg a 3D scan bekerül a kamerába, ahonnan majd lehet egyből 3D-ben szerkeszteni illetve nyomtatni.
Ezt amúgy a 950-re tervezték, de (még) nem érkezett meg.Az alkalmazások úgymond hiánya is a helyére fog idővel kerülni. Ezt alapozom arra, hogy a Microsoft azért szereti lefedni a piacot ahol tudja. Pénz nekik is kell, tehát el kell kezdeniük valamit újítani.
-
Petester
senior tag
"hogy a végletekig kinyalja az MS (ezzel a programjával is) droidosok seggét."
Most a Térképek vagy Here a téma? Ha a Here, ahhoz már nincs köze az MS-nek és a Nokiának sem.
Amúgy a kettő között sok hasonlóságot fedeztem fel, a Térképeket a Here csapatából kirúgott win fejlesztők üzemeltethetik. Amiket utáltam a Here alatt, ugyan azt a hibát elköveti a Térképek is. -
Petester
senior tag
Én a Here-t már akkor megutáltam, mikor még anno a Lumia 830-asom megvettem. Azóta a közelébe se néztem.
Alapjában a térkép adatbázis is más a két program között, röhejes, hogy a Navteq betegségeket nem sikerült kinőniük. Közel 10 éve is ciki volt, de mikor legutóbb használtam, akkor is simán tervezett úgy, hogy földút tiltva volt, a Here mégis simán arra vitt volna. Szóval nekem a seggnyalás ott kezdődik, ha nem ráz az út... Ezért részemről lehet bármilyen csicsás egy felület, ha a magyar adatbázis alapjaiban hibás. -
Petester
senior tag
És igy tényleg! Pedig mostanában még vakuztam is, de nem volt sárgulás, ezért örültem meg. A kinti fotókkal semmi baj nincs, ha nincs 2/3 arányban bőr, akkor sem vettem észre.
De mi baja a bőr színével?
Jah, es most a legutolsó képet csak jpg-be mentette, nem látok róla dng-t... Fura... -
Petester
senior tag
Amíg volt Here azt se, meg a Térképek naviját se szeretem használni. Mindkettő beleugatott a kihangosítóba, amikor esemény volt, elnémítva így a rádiót. Engem nagyon zavart. A Sygic viszont képes volt arra, hogy csak a telefon hangszóróján beszéljen. Emellett van sávinfó, nekem a Tomtom térkép adatbázisa is jobban bejön és jobban tetszik a tervezése is. Szerintem megéri a felárat. Más platformos Here nem tudom milyen, használod autóban kihangosítóval?
(#5316) ZavaBalazs
Mióta megjelent a FB saját alkalmazása, volt frissítés? Lassan fél éve van meg a 950, de mióta használom, nem emlékszek, hogy frissült volna. A pc verzió frissült, de a mobilos feledésbe merült... És még most sem enged értékelést írni az áruházban, szerintük még most sem üti meg a 950-es a minimum 2 GB memóriás rendszerigényt... -
Francia91
veterán
GPS (navigálás kocsiban és motorkerékpáron, megvásárolt Sygic navival), böngészés és e-mail, Skype (meg néha Viber), netbankolás (Raiffeisen), fényképezés (néha videózás), zene BT-n keresztül, valamint időnként Messenger (bár a Messenger tényleg lassú az indulását tekintve, viszont ez nem a WP, hanem a fejlesztők hibája)
-
Tomy Yayo
senior tag
20 és 10%-nál is jelez a telefon, talán még 5-nél is, de azt nem gyakran vártam meg
Ha be van állítva, akkor valahol a takarékos módot is aktiválja, alapjáraton 20%-nál, és ezt is jelzi üzenettel, meg akku melletti levélkével. Ha nem jelzett semmit kikapcsolás előtt, az talán akkor fordulhat elő, ha halódik az akkud, és mondjuk 20% feletti töltésről hirtelen leugrik kikapcsolást aktiváló értékre. Elhasználódott akkunál nekem egy idősebb BlackBerry csinált ilyet, de laptopban is volt már, hogy 20-30, aztán már 40%-os akkunál is egyszerűen kikapcsolt, mert már rég nem valós értéket mutatott.
-
bnoe
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kompakt vízhűtés
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Linux kezdőknek
- iGO Primo
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest