- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
0519
senior tag
Az android (és a biztonsági frissítés) minden gyártó számára ingyenesen és korlátozások nélkül elérhető nyílt forrású szoftver. A Huawei megkapta a biztonsági frissítéseket, de nekünk nem teszi elérhetővé.
Valószínűleg minden használható emberük az új EMUI-n dolgozik, és nem adnak erőforrást a frissítésekre. -
Peathee
senior tag
Sajnos igen, erre fogják. Pedig elég sok autórádió tudja már évek óta a DAB-ot is. (Fordok biztosan) Otthonra meg valóban venni kell egyet a régi FM rádiók helyett...
Én Németországban élek, itt mindig találni szinte minden boltban otthoni DAB rádiót akciósan. Mivel a lefedettség is parádés (Hannover környékén). -
Csaky69
csendes tag
Szeretem a kihívást
Alternatíva mindenre van, bankkártyatartós tok, bankkártya alá védőfólia,... Így kezdtem az i8-nál is, meg két évig sírtam a banki kapcsolattartómnál, mivel tudna javítani a well being-en
A CIB nem kapkodta el az Apple pay bevezetését sem, de nagy könnyebbség volt, amikor már ultravékony tokot rendelhettem. (Ezért nem játszanak a kinyithatós kártyatartós tokok). Hogy kicsit az almások mellett is beszéljek, ott nem kellett kérdezgetni a fórumon, mert ott minden faék volt
bár aki 90%-ban telefonálásra / fényképezésre / e-mailezésre használja a telefont, kommersz alkalmazásokkal elboldogul androidon is. A fényképező próbálgatatása azért még egy kis időre biztos leköt
Azonban soha nem lehet tudni, lehet még jövök hülye kérdéssel
-
Csaky69
csendes tag
Eddig veled tudok egyetérteni, a kamera fél nap használat után pozitív, két hónapos gyerkőchöz eddig bevált,mert nincs mindig a közelben a DSLR. A rendszer is meglep, mert utoljára 6 éve volt droidom, látszik hogy jót tett neki az idő,még nem kaptam agyérgörcsöt. Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó sem olyan vészes mint amire készültem.
Köszi mindenkinek!Azt majd meglátom meddig maradok alma nélkül. Apple pay helyett mi a legjobb megoldás egy CIB-es Mastercard hoz? Simple alkalmazás? Ahogy időm engedte, addig jutottam, hogy Google pay még nem elérhető nálunk.
-
AtHoS
nagyúr
Május elején volt egy hasonló eset, ott sok P30-as és P30 pro-s tulaj szolgáltatótól függetlenül tapasztalta a jelenséget. Mivel közös pont nem igazán volt, akkor dobta be valaki, hogy - de ez is csak feltételezés - egyetlen közös pont a Huawei lehet és ebből kombinálta ezt ki. Ez sem megerősítve sem cáfolva nem lett. Aztán pedig rövid időn belül megszűnt a probléma, így okafogyottá vált az ok utáni kutakodás is
-
workin
senior tag
Ez néző pont kérdése, nekem tökéletesen megfelel a frissítés.
Pedig eddig én aztán nagyon kritikus voltam ezen a téren, a legtöbb esetben maximum egy évig volt nálam egy telefon, de lehet hogy még addig sem... Ez már másfél éve megvan :)Chrome : nincs gond vele, de alapvetően edge megy nekem is, sokkal szebb, frissebb, lágyabb, jobb. :)
-
Bozso68
őstag
Köszi! A P30 úgy tudom, csak GPS magasságot tud. A kalibrálást nem tudom, hogy lehet. Lehet? Nekem fontos lenne, hogy az AndroidTorque program fogja sok más adattal együtt az azonnali magasságot. A P30 magasságban meg csak a GPS adatait akarja továbbítani. Elektromos autónál akarom monitorozni menet közben tempomatnál, hogy a pillanatnyi magasságváltozásnál mekkora a felvett/leadott teljesítmény. A térképadatok se pontosak, ezért lenne jó viszonylag pontos realtime magassági adatok ismerete. Ehhez ötlet lenne?
Egy ilyen videot készítettem, akkor tűnt fel a nagy eltérés a magassági értékekben. -
jose999
senior tag
Nekem első kísérletre kb minden második alkalommal old fel. A kijelző alá épített ujjlenyomat olvasós telefonok közül, amik nálam jártak, mindnél. Samsung, Huaweiek, stb. Érdekes, fiamnál szinte mind megy elsőre... Tényleg ujj függő IS lehet :) meg még más egyéb dolgok (P40 lite is volt nemrég, annál nem ez a technológia, simán elsőre 10/10.) Egyáltalán nem zavar,másodjára szinte mindig működik (ezen is)
-
mouzrr
őstag
Többször volt róla szó egyébként hogy sokunknak pont ez a gondja, hogy néha tökéletes, néha meg egyszer sem oldja fel. Most hogy pár percig nyomkodtad, és tapasztaltad hogy miután rossz, utána megint jó, szerintem nem azt kéne belőle levonni hogy jól működik
(legalábbis nem mindenkinél).
Nálam a javítás sem segített. Összes ujjal próbáltam, sosem volt gond más ujjlenyomat-olvasókkal, igaz nem kijelző alattiak voltak.
-
szemesi69
addikt
Több fórumot követek, többek között samsung s10-t is, mert páromnak az van, ott ugyanez volt a böngészővel és jó pár huawei készüléknél is jelentkezett, de a böngésző többszöri frisítése után nálam és sok másnál is most jó, ezt chrome böngészőre tudom mondani, csak ezt használom, vagy néha a gyárit. Az tény és való, hogy a programok fejlesztői nem mindig naprakészek és droiddal is néha vannak problémák, ezek szerint szerencsés vagyok, mert nekem a böngészőn kívül nem volt eddig semmi gondom.
-
AtHoS
nagyúr
Nálam Vivaldi produkált ilyesmit: befagyott az éppen olvasott oldal/böngésző felület. Nem lehetett lapfület sem váltani. Futó alkalmazásoknál felfelé kidobtam a Vivaldi-t, majd újraindítva onnan folytatódott, ahol éppen kilőttem. Semmi más nem produkált ilyen jelenséget és mellette is gond nélkül használható volt a P30
De saccperkb 2 hete nem akadtam bele a jelenségbe
-
szemesi69
addikt
Nem a csodás 10-s droid csinálja, hanem a csodálatos Chrome. A kezdetek óta a vétel napján frissítettem így a kilences droid használata nálam kimaradt. Sokáig nem volt gond vele aztán elkezdett a Chrome akadni, fagyni, majd jött pár frissítés a böngészőre, most már jó ideje nem akad nem fagy. Nem vitatom, hogy nincs igazad, de nekem ez a tapasztalatom.
Balazsss
Ahogy, már javasolták, csinálj egy gyári vissza állítást, mert több problémát is tapasztalsz, ha utána se javul, jöhet a szerviz.
-
szemesi69
addikt
Közép kategória IPS kijelzője sose lesz olyan mint egy amoled, volt nekem is P Smart 2019, szerettem azt is, sőt a fiamnak még megvan a P smart első szériája, mellette van neki P Smart Z, ami a mérete miatt nagyon be jön neki+ a liftező szelfi kamera, az halálos
Az én páromnak utoljára S8 volt, szerette, 1.5 évig használta, aztán egyre többször előfordult, hogy nem tudtam hívni, többszöri sim csere is volt, mégis rendszeresen előjött a probléma, így kapott egy S10-t, nagyon szép készülék. Ha már megleped a párod, inkább az S10-t javaslom, a telekom már kifutóként árulja, így az S9 támogatása már nem lesz sokáig. -
Pjotr
senior tag
Szerintem magas fényerőn van jobban veszélye beegesnek, tipikusan demo telefonokon látni amik szpot lámpák alatt vannak, bekapcsolják a kamerát és úgy hagyjak, a fenyerzekelo ezerrel tolja a fényerőt és beég. Ezeknél a Samsung paneleknel jók a tapasztalatok, a P30 meg átlag harmadon világít, kint pedig szerintem nem annyira jellemző, hogy huzamosabb ideig használja valaki napon. De ha beég meg garancia.
-
Pityu89
senior tag
Szuper. Nekem az ajándékba kapott Logitech egerem halt meg 3 hónap után. Telefonos magyar operátor mikor beazonosította küldetett Hollandiából egy újat. Kérdeztem, hogy régit visszaküldjem? Tartsam meg, úgysem működik. A csomagban volt egy 20% vásárlási kedvezmény kupon is. Maradt alkatrészem is és az egér azóta is működik. (8 éves sztori)
Ha nem tudsz mit kezdeni a csomaggal én szívesen átveszem ;)
-
Na, a végére csak összehaverkodtunk Bádogemberrel (Becsületes neve: Robot 094).
Már nem "Dear human" -nak szólít, hanem "Hey Istvan"
Talán nem harapják le a fejem, ha közzéteszem ezt a levelet ( [kép] )
A lényeg, hogy értékelik, hogy őszintén értesítettem őket mindkét küldemény megérkezéséről. És tartsam meg a másodikat is, amelyet fogadjak a dbrand robot ajándékaként. Na itt teljesen elolvadtam (lehet, hogy mégis megéri korrekten viselkedni ilyen helyzetben)
Azért az elgondolkodtató, hogy egy kanadai mail robot (vagy a mögötte álló operátor) pozitívabban áll hozzá egy Huawei telefon tulajdonoshoz, mint a PH fórum jónéhány tagja (akik már-már ott tartanak, hogy Huaweit kizárólag kkp pártkönyves kínai titkosügynők verőlegény demokráciaellenség vesz).A felbontatlan második példány sorsáról nemsokára döntök.
-
Dbrand rendelős sztori
Május közepén rászántam magam, és rendeltem egy dragon mintás hátlapfóliát Dbrandéktől.
Rendelés szokásosan indult, pénz levonva, emailben értesítenek a rendelésről, és max két hetet jósoltak a kézbesítésig. Lélekben felkészültem rá, hogy ez hosszabb menet lesz, mert covid épp arrafelé tombolt. Egy hétig nem is történt semmi a rendeléssel csak a pending állapotjelző árválkodott a megrendelés státusza mellett. Egy hét után változott át processedre, majd másnap shipped-re. Aztán teltek a hetek, időnként ránéztem a trackingre (nem vagyok türelmetlen típus) de a caribbean post-nál tovább nem akart menni a dolog. Egy hónap után a megrendelésem mellett megjelent egy figyelmeztetés a Dbrand oldalán, hogy felmerült a küldemény elvesztésének gyanúja. Ha nem kaptam meg a cuccot, vegyem fel velük a kapcsolatot.....az a "velük" konkrétan egy robot, ami stílusosan nem a nevemen szólított, hanem (le)humanozott"Dear Human"...Szóval írtam nekik, hogy 6 hete nem érkezett meg a cucc. Robot illedelmesen válaszolt, hogy köszönik a türelmem, utánanéznek, és gyorsan megoldják a problémát. Hamarosan kaptam egy újabb levelet a robottól, hogy ez tényleg elveszett. Köszönik a bizalmat és újból elküldik a megrendelt skint. Másodjára nem sima postával küldték, hanem futárszolgálattal. A tracking szépen mutatta a közbenső állomásokat, és 2 hét múlva a postás hölgy már hozta is. Az utca végéről integetett, hogy ajánlott levelem van. Ez volt kedden. Gyorsan írtam a robotnak, hogy ha lát maga körül dbrand humánokat, akkor adja át nekik üdvözletemet és jókívánságaimat, a gyors és hatékony megoldást megköszönve. Eddig még sima a történet. Aztán ma megint kiabál a postás, hogy levelem van. És hozott egy szép dbrand küldeményt, ami nem futárszolgálatos, hanem sima postai küldemény.....kereken két hónap után megérkezett az elveszettnek hitt dbrand küldemény. Gyorsan írtam egy levelet bádogskines drbrand ismerősömnek (robot), hogy megjött az elveszett cucc, és ez most nekem elég kellemetlen, mert én egyet fizettem, de most kettő skinem van. És én akkor tudnék nyugodtan aludni, ha kifizethetném nekik valahogy ezt is. Most várom mit válaszol a bádogember, (vagy artu?)....folyt köv.
-
Exian
addikt
Hogy visszaélhetsz vele. Felhasználhatod a másik fél tudta és beleegyezése nélkül, akár az ő kárára. Gondolom én.
Szerencsére a régi céges 4.4 androidos telefonomban működik a gyári hangrögzítő, ami a tárcsázóba van integrálva
Igaz, nem használom, csak nagyon ritkán, akkor sem arra, hogy a másik fél tudta nélkül rögzítsek, hanem, hogy bemondott adatokat utána le tudjak jegyezni. Munkámból kifolyólag folyamatos infókat kapok a kollégáktól telefonon, sokszor menet közben, ilyenkor esélytelen, hogy feljegyezzem, ilyenkor jó a rögzítés.
-
Gstyler
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
TruePhone tárcsázónak is van saját hívásrögzítője, bár BT-n keresztüli csatlakozásos felvételt nem próbáltam vele és tesztjénél ezt tapasztaltam [link]
Gstyler
Nálam rendben működik a mobiladat - wifi váltás (wifi+ bekapcsolva)
Akkor is vált mobilnetre, ha olyan helyen állok itthon, ahol a wifi jel nagyon gyenge -
Pompi
nagyúr
"Van itt egyáltalán valaki akinek normál módon jelezte a frissítést, és nem hisuite/támogatás appon keresztül talált rá?"
Jelen. Hetekig nézegettem 1-2 naponta a HiCare-ben, aztán 1 hete feltettem a HiSuite-ot és megnéztem ott is, de semmi, úgyhogy elengedtem a témát. Aztán tegnap reggel bedobta magától a 123-ast, és ma reggel pedig a 133-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest