Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung topic
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 12 - az izmos 12
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Nekem mindig nagy mákom volt a Huawei telefonok vásárlásával. Mindig nagyon jó konstrukció keretében dobta a Telekom. Először a Huawei Mate 20 volt elképesztő áron, 42e Ft-ért kaptam egy hurka, 2-3e Ft-os előfizetési díj mellé, szóval még csak nem is kellett hozzá 10ezres vagy drágább előfizetés. Aztán a P30-at is nagyon jó áron adta a T, amikor hosszabbítottam az előfizetést. Viszont mostanában már nincsenek ilyen jó ajánlatok, igaz, most tele is vagyok náluk előfizetésekkel, nyilván nem érdekük, hogy fillérekért adják a telókat, mint amikor elkezdtem előfizetéseket venni náluk. Gondolom az volt a beetetés...
-
DJGABI
addikt
Ott a pont. Hát nem is az hogy olcsójánoskodok, de anno a Nova 90k volt, az úgy akkor a lélektani határ volt. Asszonynak az A52 épp el lett csípve ennyiért, magamnak se vennék csúcskategóriásat. Mennyinél is kezdődik az manapság, 250k - fél misi? Persze megvan az előnye a felsőpolcos cuccoknak is, mert az átcímkézett Honor 20 is már 2 éve kiszolgál.... De azért ésszerűség is van a világon.
-
Wuk07
tag
- Nincs zoom kamera, elég sűrűn használom P30-l is. (a "veszteségmentes" zoom-t hagyjuk )
- ha valamiért úgy alakulna, az alap Xiaomi képalkotás jobban bejön.
- ez feltételezés csak, de a Xiaomiból többet adnak majd el ezért várhatóan több alkatrész is lesz a piacon hozzá.
Proci nem számít, a P30- se használom kiMiui-t majd megnyomogatom, de attól se tartok.
-
-
Akkor miért nem a Zenfone 9?
Pár mm-el kisebb mint a P30 (a Xiaomi meg pár mm-el nagyobb).
És az Asus minden felsorolt kivánalmadat tudja és még jack is van. Olcsóbb is lesz mint a 13. De "csak" 2022-es procival, a Xiaomi 2023-assal, ami kb mindegy teljesítményileg.
Ami viszont nem mindegy, hogyan fog melegedni a 13 a gen2 procival. Az Asus nagyon tud melegedni ha kínozzák. Nálam ez max videózásnál vagy videotelefonálásnál következhet be, mert nem játszom, nem videoszerkesztek, nem streamelek.
És végül még ott van a Miui, ami sokaknak nagy mumus. Az Asus launchere a ZenUI jóval szimplább. -
Wuk07
tag
Jogos, nem valószínű ha valaki használtan keres telefont az újra költene majd ennyit.
Semmi nem örök életű, főleg ha technikai eszköz. Előző 340e Ft-n nyitott, de hamar "bezuhant". Jelenleg 100e Ft a különbség a 12 és Mi 11 között. 1 évet várok, addig "kinövi" a kezdetleges problémákat és beesik az ára. 200 környékén tuti vétel (nem látva a teszteket) lesz, addigra a 200e Ft lesz az új 130e FT..
Váltás okai: (telefon mérete picivel nagyobb csak - ez a kiindulási alap nálam )
- gcam support
- IP68 (nekem ez most eléggé hiányzik)
- OIS a főkamerán, éjszaka jól jöhet.
- jobb fehéregyensúly (főleg éjszaka néha citromsárga lesz az egész)
- 4K 60 fps.A jack az viszont hiányozni fog. Nem sok, viszont nem is sietek, P30 még bőven jó lesz még de ha eljön az idő úgy néz ki végre van valami fény az alagút végén ami reális opció tud lenni egy teló váltásra.
-
Nem hiszem, hogy az 50-60 ezer körül beszerezhető P30 helyett a 300+ ezres Xiaomit fogja várni. Én is figyelgetem a Xiaomi 13-at. A világ keleti felén már tesztelgetik, unboxingolják. Biztatónak néz ki. Kérdés mennyi lesz az ára mire ideér? Tuti drágább lesz mint a Zenfone 9 aktuális ára, most épp az az aktuális favorit nálam. De a Xiaomit majd meg lehet tapogatni valahol, a Zenfone 9-et meg nem igazán.
Nagy kérdés, hogy a minden tekintetben még mindíg nagyon jó P30-at hány dologban űberelik, ami miatt késztetve leszünk a váltásra? A Zenfone gcammal ütős képeket csinál, viszont zoom az nincs benne. És desk mód sincs bennük, pedig azt heti rendszereséggel használom az 50"-os tévén. Szóval ez visszalépés lesz/lenne nekem. Már szeptemberben volt 3 éves a P30, és még mindíg az van, hogy nincs semmi olyan dolog vele ami miatt le akarnám cserélni. Még a végén akkucsere lesz és túlhordom a 4. éven is? Én nem rettegek, hogy uramisten már több hónapja nem jött biztonsági frissítés. Volt olyan telefonom ami 2 éven keresztül semmi frissítést nem kapott, biztonságit se, mert maszekon rátákolt custom rommal használtam. -
Wuk07
tag
-
laaceee98
tag
2020. márciusban vettem 132 ezer forintért, újonnan, 2 év garanciával a Telekomtól.
Máig nem cseréltem le, pedig mindjárt 3 éves. De amíg ennek az árnak a duplájáért kőkemény kompromisszumot kéne kötnöm vagy a GMS, vagy a méret, vagy az üzemidő, vagy valami számomra fontos paraméter kapcsán, addig nem is lesz csere.
Az anno 2 napos üzemidő mostanra már csak bő 1 nap, eredeti akksival. Ennyit romlott a minősége, másban nem. Sebesség döccenésmentes, kijelző patent, melegedés nulla, kamera tudja, amire szükségem van, a szupermakró máig lenyűgöz, stb.
Amíg meg 1 bármilyen bluetoothos, kihangosítós, navigációs, stb. napot kibír reggeltől a töltőről való levételtől legalább aznap estig az akksi is, addig egy szavam nem lehet erre sem.
Nem igazán tudnék rosszat mondani, egyelőre nem látok meggyőző érvet a váltásra. Vigyázok erre, mert egyszerűen jó, pedig ez az első Huawei mobilom, tehát még elfogultnak vagy márkab*zinak sem nevezném magamat. Szerintem, ha kifogsz egy megkímélt állapotú használt P30-at, boldog leszel vele, erre fogadni mernék. Ha ráérsz pörgess vissza, számtalanszor tárgyaltuk itt a többi elégedett P30 userrel, hogy ki mire cserélne, és a vége mindig ugyanez lett... -
Exian
addikt
Szerintem simán érdemes még P30-at venni. Mai napig nagyon jó minden szempontból szerintem. Sok egyéb telefon kerül napi szinten a kezembe (munkahelyen műszaki támogatást én nyújtok a több, mint 50 kolléga részére a mobiltelefonjukon is), de még mindig gördülékenynek érzem a P30-at a sok egyéb telefon mellett, persze kategóriáján belül. Én mondjuk most egy P30 Pro-ra tervezek váltani (ezesetben eladó lenne/lesz a hibátlan, karcmentes, végig okostokban használt, újszerű állapotú P30-am), csak még nem találtam megfelelőt a környéken.
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Manapság érdemes ilyen telót venni? Nova 5t-m van, a vassal nincs is bajom -nagyon eltalálták ezt a SOC-t-, csak a kijelzővel. Pont amiatt örültem meg hogy a P30-ba oledet tettek. Akksi cserével azért ki lehet húzni ezeknek a használatát, nem? Gondolom a beégésre kell még figyelni, más?
Látom téma volt pár kommenttel feljebb: asszonynak én is A52s-t vettem, pár hülyeséget leszámítva meg van vele elégedve. Magamnak mondjuk nem vennék, minimális előrelépés lenne és hát egy P30 árának dupláját rá kéne költeni
-
Franky74
aktív tag
Grat!!
Jó képek lettek! -
Exian
addikt
-
-
kisselandras
senior tag
Üdv emberek! Huawei kijelzője felvált ehez hol kapnék ragasztót? Használtan vettem de szerintem tuti rosszul ragasztóták le az alany p30pro
Válaszokat előre is köszönöm -
Pityu89
senior tag
Nekem is csinálja operában, nem csak ezen az oldalon. Telefon menübe kilépve majd vissza szokta megoldani.
-
xcds
őstag
Akkor jó, köszi a válaszokat. Vagyis nem jó, de ez van. Én meg brave-el próbáltam,azzal is jó.
-
-
xcds
őstag
Megint elkezdte a ph fórum a röcögést Chrome alatt. Próbáltam ki-be kapcsolni ezt az Android surface controlt,de nem javult meg. Másnak jó a görgetés itt a ph fórumban?
-
Diamond500
senior tag
Srácok, külső forrásből miért nem tudok. apk-at feltenni.
mindig azt írja, hogy az "alkalmazás nincs telepítve"
Minden .apk - val ez van.
File menegernek engedélyezve van az ismeretlen forrás telepítése -
Exian
addikt
Nekem is újabban többször van úgy, hogy nem tudja a szuper töltést. Csak simán tölti. Szerintem köze lehet ahhoz, hogy 2.5 éves a telefon és esetleg már az akku állapota olyan, hogy nem megy. De egyelőre ritkán csinálja.
Vagy ahogy AtHoS írta, lehet, hogy kontakt hiba van, múltkor azt hiszem én is megpiszkáltam kicsit a csatlakozót és utána ment
-
Hoze76
csendes tag
Üdv!
P30 töltési mizériám lenne.
Eddig a gyári töltővel "szuper töltést" tudott, és elég gyorsan kapkodta magába a delejt, de egy ideje nem így van, csak a normál módot tudja.
Sw a legújabb, amit felkínál, 12.0.0.134
Lehet ez valahol beállítás?
Kerestem, de nem találtam. -
Nord előnyeiből vedd ki az otg-t, mert azt tudja a P30 is.
A P30 pozitívumhoz írdd oda a desk módot (monitorra vagy tv-re kivetítve választhatsz, hogy a telefon képét tükrözze vagy egy egyszerüsített számítógépes felületként akarod használni). Nekem bejön ez a féligmeddig asztali mód. -
nicko
csendes tag
válasz
Diamond500 #8663 üzenetére
Amiben szerintem jobb (másabb) a P30:
- kompaktabb méret
- fém keret
- fényerő szabályozás
- portré kamera OIS-mel
- makró fotók egészen közelről
- bekapcsolási folyamat gyorsabb
- edge panel (ennek hiányát nem érzem a Nord-nál, mivel vannak más megoldások)
- jack output
- fekete sávval elrejthető előlapi kamera
- IP531+ Nord 2 pozitívumok (vagyis inkább úgy mondanám, amiért én jobban kedvelem):
- 5G (néha jól jön, tényleg nagyon gyors)
- telefon hangminősége jobb (nálam legalábbis sokkal jobb Yettel hálózaton)
- sztereó hangszórók, +hangerő
- főkamera OIS, szélesebb látószög és egyébként jobb videófelvétel
- fizikai némítókapcsoló (néma, csak rezgés, csengés)
- 8 GB RAM
- gyorsabb, pontosabb ujjlenyomat azonosítás
- ujjvezérlés lezárt képernyőn (pl. zseblámpa, zenelejátszó, stb.)
- ujjvezérlés széles skálája feloldott képernyőn is (képernyőkép, görgethető képernyőkép, osztott képernyő, stb.)
- rezgés erejének beállítása külön-külön hívás és értesítések esetén is
- nekem jobban tetszik a menüje, bár ez megszokás kérdése (pl. az akkunál rögtön egy képen látom az utolsó feltöltés óta eltelt időt, a képernyőidőt, a hátralévő időt és az utolsó 24 óra diagramját)
- 65W töltés, ami nagyon gyors
- a "redőny" jobb oldalán lehúzható egy szerkeszthető oldal tetszőleges widgetekkel és ikonokkal
- GG5 üveg mindkét oldalon (ezt nem tudom, mert szerencsére nem tapasztaltam, hogy erősebb-e, mint az Al-szilikát üveg)
- 90Hz képernyőfrissítés (ez amúgy nem nagyon érzékelhető)
- USB OTG
- van még hátra legalább egy Android főverzió frissítésKijelző, sebesség, üzemidő, arcfelismerés hasonló a két telefonnál.
A fotóknál meg szerintem hol az egyik jobb, hol a másik, hatalmas különbség nincs. -
nicko
csendes tag
Én Nord 2-re cseréltem. Árban 5e-rel volt drágább mint két éve a P30 és bár van néhány dolog, amiben jobb a Huawei, de a Nord jóval több pozitív tulajdonsággal bír.
-
Nekem a méret a fő korlátozó tényező a szóbajöhető utódok szempontjából. A céges telefon 10 mm-el nagyobb mint a P30, de hónapok alatt sem barátkoztam meg azzal a mérettel. Lassan már csak egy készülék marad leendő utódnak. Korábban még listán volt a Xiaomi 12X is, de azt lassan elengedem. Samsung S21/22 a pocsék akkuidő miatt már korábban kihullott. Asus Zenfone 9 jelenleg az egyetlen esélyes. Jövőre elkezdem nézegetni a használt Z9 hirdetéseket, mert az új árát nem fogom kifizetni egy telefonra se. A P30-at is így vettem. Ha a P50 pro kisebb lenne, nem lenne kérdés mit veszek. És azt már ki lehet fogni 200 ezer körül használtan. Annyit még szánnék rá, mert azt se 1-2 évre venném.
-
Sdi
addikt
A telefonáláskori problémát nem tapasztaltam, bár nem túl sok ideig használtam.
laaceee98
Amikor a samut vettem egy ilyenen is vacilláltam, realme GT Master 5G 256GB, de a kiforrottabb támogatás és háttér miatt, nem ezt vettem.
-
laaceee98
tag
Nem azért, de szerintem ez gáz. 2022-t írunk és oké, hogy nem csúcskategória, de 130 ezerért tán ne kelljen már ilyenekkel bajlódnom. Nem egy 30 ezer forintos nagyitelefon...
Akkor úgy látszik még elméleti szinten sem tudom, hogy mire cserélnék, ha cserélnék, mert kb ez volt az egyetlen alternatíva... -
AtHoS
nagyúr
A52s-ben nincs közelségérzékelő, xiaomi "féle" megoldást használnak ebben a típusban. Pedig mekkora slágerként ajánlgatják a milyen okostelót vegyek topikban, erre paff ez is hülyéskedik zsebben + akkor elvileg hívás közben is lehet vele probléma füllel való elnyomkodással.
-
Sdi
addikt
válasz
laaceee98 #8655 üzenetére
Annak ajánlott a samu, aki teljes burkolatú tokot használ hozzá. Én csak szilikon tokot és üvegfóliát használok, emiatt a zsebemben sokszor kelt önálló életre. Megnyitott egy csomó weblapot, sms-t akart küldözgetni. Hiába butítottam a kijelző érzékenységét a minimumra, mégis megcsinálta, csak ritkábban. A másik a nagyobb méret volt, de ezzel még meg tudtam volna barátkozni, ha nem csinálja ezeket az anomáliákat. Amúgy nem rossz telefon.
-
laaceee98
tag
válasz
Tekergő82 #8651 üzenetére
Kezembe került a napokban egy zsír új flottás S21FE. 250 ezerért elhiszem, hogy jobb bizonyos aspektusban, mint a P30, de azért azt ne felejtsük el, hogy ez a készülék három éve 130-150 ezerért elérhető volt újonnan. Mostanság én is nézegettem egyébként más Samsungokat is. Ha most azonnal mobilt kéne vennem, akkor én az A52S-t venném. 130 körül kapható újonnan, igazából nekem minden igényemet kielégítené, belefért az IP67 is. Egyedül a mérete rettentő ezeknek a mobiloknak számomra. Még az A52S is több, mint 1 centivel nagyobb mindenfelől, mint a P30, pedig az már manapság egy átlag méret. S21FE-ről nem is beszélve. Negyed milláért azért meg már illik felülmúlni egy 3+ éves konkurens modellt. Kínai fronton is vannak jó ajánlatok, Nothing, Realme GT2, de nekem már 2022-ben egy középkategóriába kellene a vízállóság, legalább IP67 szinten, a kínaiakból meg rendre kimarad, még a drágábbakból is. Úgyhogy egyelőre marad ez... Márciusban lesz 3 éves, mondjuk vigyázva is van rá, de azon kívül, hogy az akku mostmár bő 1 napra van "berendezve" a szűk kettő helyett, tökéletesen, döccenésmentesen, szépen működik. Sebesség, kijelző, kamera fronton is.
-
polk
csendes tag
Na, eljött az idő és a mai nap folyamán új akkut kapott a p30-am, nem márkaszervizben, de gyári Huawei akku került beépítésre. Bízom benne, hogy lesz még 1-2 évünk együtt
Mert még mindig meg vagyok vele elégedve...
-
-
0519
senior tag
A P30 Pro topikban említettek egy Augusztusi bizt. frissítést.
Én nem kaptam frissítést Május óta.
Valaki megkapta az augusztusit? -
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: hogyan állítsam be a telefonon, a Gmail értesítéseit?
Az értesítések menüben csúszka be. Az akkumulátor/alkalmazásindítás menüben automata, vagy kézi indításra állítsam? Próbáltam már mindkét állásban, nem jelzett a mobil.Gmail beállításai között is engedélyezve van az értesítés.
Régebben kaptam értesítést, de akkor is csak, ha már volt 3-5 email.
Esetleg volna vmi trükk, amit nem tudok? Segítsetek légyszi!A válaszokat előre is köszönöm!
-
Ellia
addikt
Hali!
Budapesten melyik szervízt ajánlanátok akkumulátor és usb cserére? -
Maffia91
aktív tag
Sziasztok!
Hol, illetve mivel tudnám azt kideríteni, hogy melyik alkalmazás, amelyik "soft reboot-ot" kényszerít a telefonra?
Nincs tele appal, csak a szükségesek...Előzmény: Akkumulátor csere után rászántam magam egy Facrory reset-re, minden flottul ment. Ezután vettem észre ezt a jelenséget!
Köszi
-
kp78
addikt
válasz
pityaa23 #8626 üzenetére
Ez nem gyári, hanem Baseus gyártmány, de épp pár napja jött meg bnő telefonjára egy másik boltból (ott is utolsó volt), mondhatni, h szinte gyári.
>> [link]
(10.31-ig app-ból rendelve easybox-ba ingyen szállítják)
A lényeg, h belül védőfóliás, így nem bántja a kijelzőt, mint az ócska 1000 Ft-os aliexpresses hasonmások, amiről itt írtam korábban. -
kp78
addikt
válasz
laaceee98 #8630 üzenetére
Ha jól értem vmi ilyesmi a tartód? [link]
Tegyél belülre a tokba egy ilyen fémlapot, és ha kellően erős a tartó mágnese, akkor megtartja. [link] ; [link]
Bnő tokjaiban működik.
Én a nagyobb, téglalap formát javaslom, a kört nehezebb pont oda tenni, h jól tartson a mágnes. És ha a tokba belülre teszed, akkor ragaszd le pl. széles cellux ragasztóval, h a telefonnal véletlenül se vesszenek össze.Vagy kívülről is lehet ilyeneket. [link] ; [link]
A másodikból szerintem van is még vhol itthon, mert nem használtam el. -
zvolite80
tag
Sziasztok!
Úgy emlékszem volt olyan funkció a kamera beállitásainál,hogy a képen az ember színes volt,a háttér fekete-fehér ha fotóztunk vagy videóztunk.
Hol találom meg ezt a beállítást?
Köszi a segítséget -
laaceee98
tag
Sziasztok!
Kaptam egy mágneses konzolt a kocsiba a régi rugós helyett. Valakinek nincs okafogyottá vált, normális állapotú, mágneses gyári P30 tpu tok?
A tizest kicsit sokallom érte újonnan, gondoltam megpróbálom itt, hátha. -
razor1010
tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség. Stock romot szeretnék telepíteni manuálisan PC-ről.
Több megoldást is találtam, eddig az SP Flash Tool tűnik működőképesnek, viszont ahonnan tölteném a stock rom-ot kiad rengeteg firmwaret.. Hogy tudom eldönteni, hogy melyik kell nekem(http://huawei-update.com/device-list/ele-l29)
Esetleg másik pc-s megoldás van ami könnyebben járható? -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Valami jó kis Smart View Flip tokot tudtok ajánlani? Gyári volt ehhez?
-
laaceee98
tag
Pedig már megörültem, de ez megint kapufának tűnik.
-
pityaa23
senior tag
Ami a Huawei oldaláról rendelhető háztól-házig garancia, az a Mostmobil-hoz viszi, ami elég rossz véleményeket kapott. Szeged lenne nekem még közel ahova be tudom vinni, de ők meg épp költöznek. Egyébként meg írják, hogy adattörléssel jár. Nekem pont az adatok kellenek! Szedtem már szét, meg raktam össze pár telefont ezért, gondoltam, hogy nekiugrok én.
-
válasz
pityaa23 #8621 üzenetére
Majdnem ugyanannyi mint a hivatalos Huawei alkatrész. Akkor inkább csináltasd meg rendes szervizzel. Futár viszi, futár hozza és arra garancia is lesz. Szerintem egyszerűbb. Ha magad csinálod, elég egy hibás mozdulat és annyi a 42 ezres alkatrésznek.
Csak szólj a szervizeseknek, hogy ne reseteljék a telefont, mert az adatok kellenének -
pityaa23
senior tag
Totál fekete kijelzőnél ez sem megy...
Ilyen kijelzőt merjek venni? : [link]
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Betört kijelzőt hol tud szakszervíz cserélni és kb mennyi lehet az ára?
Üdv: István
-
laaceee98
tag
Az AppGallery jelzi, hogy alkalmazást kéne frissíteni. Belemegyek, ott is van, hogy Messenger frissítés áll rendelkezésre. PureAPK forrás, átirányít, letöltöm az .apk-t, aztán a telepítő az Instagramot telepíti fel belőle, ami rajta sincs a készülékemen, hónapok óta letöröltem. Megpróbáltam többször egymás után, ugyanez történik, és közben az AppGallery továbbra is jelzi, hogy frissítés áll rendelkezésre, hiszen a Messenger nem frissült. Valaki találkozott már hasonlóval?
Az AppGallery link lehet elbaltázva, és rossz helyre irányít az ApkPureon belül? Eddig nem volt ilyen, mióta a GMS alkalmazásokat külső forrásból kéri le az AppGallery. -
killertibi
tag
válasz
killertibi #8594 üzenetére
Tapasztaltok. Szeptember 29-én leadtam a TMX oldalán a javítási igényt, másnap a futár el is vitte a telefont. Aztán eltelt több mint egy hét, nem jött semmi hír, így múlt héten szerdán rájuk csörögtem, hogy mizu, erre közlik velem, hogy a kiküldött ajánlatra reagálni kellene. Mondom nem kaptam semmit. Ó jajj, ne haragudjak, akkor mindjárt küldik. 10 percen belül megkaptam, elfogadtam, és ma hozta a futár a telefont. Ezt a kis malőrt leszámítva nem volt gond, a telefonon sincs semmi nyoma a szerelésnek.
-
Janez0085
tag
Beadtam szervizbe a telóm, volt addig kéznél egy P30 beleköltöztem mondom addig simán jó lesz ez is. Konkrétan ledöbbentem.
Hogy lehet ez a telefon még most is ennyire jó?
-
válasz
laaceee98 #8606 üzenetére
S21 FE lett az utód. Három hónapot agyaltam rajta... De még utolsók között kuponoztam egyet. Kamerában és akksiban gyengébb mint a P30 ez tény, viszont a picit nagyobb kijelző így 1 hónap távlatából meggyőzött, mivel estére csak telefonon fogyasztom a tartalmat. Fotózni egyre kevesebbet fotózom, így én elengedtem a kamera témát.
-
válasz
Energie X #8605 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, mi az ami valószínűleg jóval több pénzért, jóval többet, vagy legalább ugyanennyit ad.
Én is nézegetem a lehetséges utódokat, és eddig a Zenfone 9 a legszimpatikusabb utódjelölt. De az is csak erős kompromisszumokkal. Kezdve azzal, hogy a P30 jelenlegi értékéhez képest még használtan is plusz negyedmillió lenne a váltás. És technikailag csak részben jobb, szoftveres támogatásban meg még részben se. Elnézve a korábbi Zenfone-k frissítési gyakorlatát. Hát.....
Szóval érdeklődve figyelem, kinek mi lesz az utód, és miért az. -
Fiatalok! Nagyon szerettem a telefonom, de eljött a váltás ideje, kipróbálok valami mást is. Már aprón a telóm.
-
laaceee98
tag
Köszi a válaszokat. Nem néztem meg elég alaposan. Valójában van egy relatíve izmos karc a kameraüvegen, biztosan abban törik meg a fény.
Majd utánakérdezek, hogy lehetséges-e külön azt cserélni valami emberi áron és az megoldja-e a gondot. Mert a komplett hátlapi kamerát ezért nem fogom kicseréltetni egy garancián túli két 2+ éves mobilon.
-
Exian
addikt
válasz
laaceee98 #8600 üzenetére
Töröld meg a lencse előtti üveget!
Ennyire egyszerű.
Nekem mindig ilyen először, amikor kiveszem a zsebemből... egy kisebb ujjlenyomat folt vagy zsír már nagy fénycsíkot okoz. De már eleve úgy kezdem a fotózást, hogy törlöm a kamera előtti üveget. Ez ilyen.Ha próbáltad alapos tisztítás után is, akkor esetleg már olyan szinten makro karcos az üveg a kamera előtt, ami ezt a fajta fénytörést okozza. Szerintem.
-
válasz
laaceee98 #8600 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyen képet a P30, amikor vastagon zsíros volt a lencse. Egy gyors törlés után már nem csinálta. Gondolom ez a hibaforrás már kizárva. Nincs esetleg valami védőszerkezet (fólia vagy üveg) a kamerán, ami így megtöri a fényt? Esetleg megrepedve a kameralencsék előtti üveg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest