Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jkarika85
csendes tag
Helló! Én 2 éve s22re váltottam. Hát ezt akkor megbántam. Nem volt nagyobb gondom vele, tudtam,hogy merül, tudtam,hogy fog melegedni. De érzetre nem azt hozta,mint anno a p30. Utólag jobban jártam volna vele ha várok az s23ra. Most 1 hónapja cseréltem az s22-t s24-re. Nah ez már azt hozta érzetre mint anno a p30. Nekem amire kell tökéletes, nem lassú, nem laggol, nem melegszik, akkumulátora is bőven 1 napot birja. Kamera nekem megfelelő.
-
L4mie
veterán
továbbra se látok értelmes alternatívát.
Pixel 8a-ra fájt a fogam, de megláttam az első tesztekben hogy mekkora kávája van....
hát kiábrándító, sőt egyenesen gagyi
Megvárom míg a 8 ára picit csökken. op3-nál szerettem a stock droid ui-t.addig erre vennék egy alap tokot, van tippetek, 1-2k-t szánnék rá, meg egy sima puha fólia tipp is jöhet.
3. van lehetőség mélyebb karcot eltűntetni a kijelzőből? Gyerek arccal lefelé végigtolta a telefont a csempén
-
Exian
addikt
Ja ja, nekem is ezért szúrt szemet. Helyben volt, az én városomban, személyes átvétellel és futár opcióval. Írtam neki, hogy meg van e még, azonnal visszaírt, hogy igen. Utána írtam, hogy személyesen nézném meg / venném át, mert itt lakok én is. Utána nem jött már válasz, pedig másnap is írtam neki, hogy aktuális e még a hirdetés és azóta is látom, hogy folyamatosan aktív a hirdető (Jófogásról van szó, az ugye írja, hogy mikor volt bent utoljára), de semmi válasz nem jön. A telefon meg még mindig hirdetve van azóta is, szállításos megrendelés opcióval. Szerintem kamu. Neki is jobb lenne, ha személyesen valaki elvinné gyorsan.
-
-
Exian
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
30-ért lett volna egy jó állapotú P30 Pro, helyben is lett volna, de eltűnt az eladó 1-2 üzenetváltás után, viszont a teló még mindig fent van hirdetésben... Személyes megtekintést/átvételt kértem, erre eltűnt, utána már nem is válaszolt. Lehet, hogy átverés, valószínűleg ha előre utalásos postázást kérnék (van olyan opció is a hirdetésben), akkor valahogy menne a dolog
Az utalásig...Na mindegy, marad a P30-am, ez legalább még mindig gyári full szép állapotú.
-
Cranium
tag
válasz
Cranium
üzenetére
Kis update. Csomagot vettem at egy mobil uzletbe. Kerdeztem hogy javitanak-e telot, mondta a csavo, hogy igen, kerdezte mi a baja? Elmondtam neki, aztan elkerte, izombol osszenyomta, es lass csodat azota van hang
Lehet a hangszoro csatlakozoja lazult ki, vagy nem tudom
Egyeb kerdes:
Ha tarhelyet akarok boviteni, akkor tudok meg, vagy felejtos? Azt olvastam hogy a Huawei leallt a nano memory gyartassal. Elvileg leteznek nem Huawei-es nano memory cardok, azokat probalta valaki? -
janeszgol
félisten
-
Exian
addikt
P30 Pro-ra érdemes váltani szerintetek? Lenne egy viszonylag olcsó darab, jó állapotban. Ismerősöm P30 Proját megnézegettem, azt hiszem tetszene. A mostani P30-asom meg jó lenne tartalék vagy melós telefonnak. Mondjuk az enyém karcmentes, gyári új állapotú mai napig is (lassan 4 évesen), szóval majdnem sajnálnám befogni ilyen célra... Mennyit szabad max fizetni egy jó állapotú Pro-ért?
-
menyus11
tag
válasz
petyametyo
üzenetére
Köszi, azt láttam. Miskolcról messze van, akkor marad a rendelés.
-
menyus11
tag
Sziasztok.
Ettől olcsóbban tud valaki gyári service packot? [link] -
Exian
addikt
válasz
J.J. András
üzenetére
Akkut lehet cseréltetni persze, pl itt is, de kisebb szervizek is megcsinálják.
-
J.J. András
őstag
Sziasztok,
az Android és EMUI meddig van (volt) fejlesztve itt a P30 vonalon? Mi az utolsó frissítés?
/nekem P40-re még mindig jön, csak azért kérdezem, lehet az Android miatt P30-asra vissza váltok/Akksit lehet benne cseréltetni még?
Köszi előre is :
-
wallace
tag
A kérdésem azokhoz szólna, akik már cseréltek P30-on kijelzőt, kerettel és akkuval együtt. Rendeltem én is egy ilyen "service pack"-et, de nem figyeltem a színre és aurora kék helyett midnight black lett. (ami amúgy durván jól néz ki ezzel a telefonnal) Igazából úgy nézem, hogy ha a hátlapot is kicserélem, akkor lesz egy "új" telóm, legalábbis új színben pompázó új akkus és kijelzős telóm. Kell valamire figyelni, vagy tényleg csak a hátlapot kell hozzá lecserélni és teljes az átalakulás?
-
válasz
sebestyen93
üzenetére
Örülök, hogy sikerült!
-
válasz
sebestyen93
üzenetére
Szia! Jó olvasni, hogy sikerült.
Ügyesen megoldodottad. -
xrvman
őstag
válasz
sebestyen93
üzenetére
Kíváncsian várom a folytatását.

-
Ez igaz, de már az is nagy segítség, ha pld bill-vel fel tudja oldani a kijelzőt, mert hogy sok rendszer nem indul el teljesen addig, ameddig a kijelző újraindítás után nem lett feloldva. Pld, sem az automatizálók, sem FTP kliensek, szerverek, amik segítségével elérhetővé válik a belső tárhely.
-
Jótanács: előtte egy másik bármilyen telefonon csináld végig ugyanezt a pin kód bepötyögéséig, hogy lásd mi történik, hogy tutira működjön a dolog amikor már vakon kell csinálni.Mert ha a pin kódot nem jól ütöd be, akkor nem old fel a kijelző. Nálam pl az volt a probléma, hogy a pinkódban van egy nulla, amit a bluetoothos magyar kiosztású billentyűzeten hiába nyomkodtam, mert alapból standard angol billentyűzetet vár el a teló. Tehát nálam ha ezt vakon csinálom a nulla miatt elakad az egész. Ezért próbáld ki egy másik (androidos) telefonnal, hogy rádugod ezt a dokkolós eszközt, billentyűzettel, egérrel és bekapcsolás után amikor kéri a telefon a pin kódot látod, hogy mi történik. Ha minden jó, akkor lehet ugyanezt csinálni a P30-al is. Nem baj ha a másik telefon nem tud képernyő kivetítést, nem is kell tévére dugni, csak a pin kód bepötyögés ellenőrzése a lényeg.
-
válasz
sebestyen93
üzenetére
Ahogy Mcrazy mondja, nem fog működni, ha a kijelző teljesen halott... Hacsak, nem próbáljuk meg vakon összekapcsolni a tévét a telefonnal. Most elővettem a P30-at és rádugram a tévére úgy, hogy ki volt kapcsolva. Amikor mindent összedugtam, bekapcsoltam a telefont. Rögtön a pin kódot kéri. Na, ha a kijelző halott, akkor ez ugyebár nem látszik. Viszont akkor azt lehet csinálni, hogy úgy kezded az egészet, hogy dokkolóra kötsz egy egeret és egy számítógépes billentyűzetet (tehát olyan dokkoló kell aminek van 2 db usb A és egy hdmi kimenete) Összedugsz mindent és bekapcsolod a telefont. kb 25 másodperc múlva a telefon kéri a pin kódot
amit nem látunk, de előtte rezeg kettőt, és 2-3 másodperccel később a billentyűzeten bepötyögheted a pin kódot. A helyes pinkód után ez a képernyő jön fel:
Namost egy tök fekete képernyőn kellene megnyomni a jobb alsó Elfogad gombot. Látszólag lehetetlen, de ha a billentyűzeten megnyomod kétszet a TAB gombot akkor az Elfogad gomb aktív lesz, és ekkor csak egy Entert kell nyomni a billentyűzeten, utána rögtön megjelenik a telefon képe a tévén.
Na mégegyszer a teljes processz ömlesztve:
hdmi kábel egyik vége tévébe/monitorba, másik vége dokkolóba.
Dokkolóba beledugni a billentyűzetet és az egeret (lehet bluetoothos is, akkor csak az usb vevőket kell beledugni, kb így:
Ha így kész vagy, rádugod telefont, és bekapcsolod a telót.
Vársz kb 25 másodpercet amíg kettőt rezeg a telefon. Vársz 3 másodpercet
A billentyűzeten bepötyögöd a pin kódot
Vársz egy másodpercet, megnyomod kétszer a TAB-ot, és nyomsz egy Entert.
Ennyi.
Ekkor már látnod kell a tévén a telefon kezdőképernyőjét, és egérrel tudsz mindent csinálni.
Remélem neked is sikerülni fog. -
válasz
sebestyen93
üzenetére
Nem fog működni, amíg a telefon nincs feloldva. Kijelző nélkül pedig nehéz lesz.
-
válasz
sebestyen93
üzenetére
Igen ilyesmi kell és nem kell engedélyezni hozzá semmit. De tök felesleges ilyen drágát venni, fele ennyiért is van
-
sebestyen93
tag
Hali!
Látom nem mai válasz, de egy próbát megér. Nekem is van egy régi P30-am, LCD halott, ripityára törve, van pár kép amit lementenék róla. Simán veszek egy ilyen átalakítót és működne az általad leírt módszer?
Nem kell a telefonban engedélyezni semmit, hogy ezt a kijelző megosztás funkciót használni lehessen?
[Egy ilyen cucc jó lenne?] -
Exian
addikt
válasz
Franky74
üzenetére
Próbáld meg másik gyári kábellel. Nekem az lett a megoldás. Esetleg az akku nem bírja valamiért. Mikori az akku?
Én eMagról rendeltem ezt a kábelt, ezzel megy a supercharge.
-
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy eltűnt a szuper töltés a telefonról. Usb C csatlakozót kitakarítottam. Töltőfej, kábel nem változott. Próbáltam a régi p10 töltőfejével is, semmi. Másik kábel (120w töltést bír) azzal sem töltött gyorsan. Elképzelhető a telefonban a töltés vezérlő(?) ment tönkre?
SZERK. :Gyors újraindítás után, működik! Foggalmam sincs miért csinálta ezt. -
Exian
addikt
válasz
Diamond500
üzenetére
Azt írják rendelés után pár napon belül beszerzik.
-
Diamond500
senior tag
Sziasztok! P30-ra fóliát tudnátok ajánlani? Nem üvegfóliát,és nem liquid, azokból elegem van.. Google-ba keresgélek, de legtöbb helyen nincs raktáron vagy üveg van csak
-
Exian
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Hm, érdekes, nekem most abszolút pozitív élményem volt velük. Ahogy írtam, a fiam telóját küldtem kijelző cserére, és pluszban ingyen kicserélték a hátlapi kamerasziget komplett plexi keretét, mert törött volt és amire (csak árra!) másik szerviz 20e Ft-ot mondott.
Mondtam nekik, hogy az minket nem zavar, hogy törött a plexi, úgy is működött a kamera és nem befolyásolta a működését, de nekik nem tetszett
hát mondom akkor cseréljék, de plusz pénzbe nem került. -
sakal83
addikt
Ez a TMX szerviz tenyleg gyökér. Garanciális javitasra bekuldtem a telefon. Sikerult ugy kicserelni az akkut, hogy rosszabb, mint volt, es toltesnel csikoz a kepernyo. Most visszakuldenem, de azt mondjak, hogy a szamla nem ehhez a telefonhoz tartozik. Az nem zavarja oket, hogy 1 honapja is ez volt a szamlaja.
Teljesen Gyökerek. Nem hittem a sok negativ ertekelesnek, de teljesen igaz...
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Ja, de ez csak az alkatrészek ára, de én meg tudnám magamnak csinálni a cserét, jó pár telefon kijelzőjét cseréltem már. Aki nem tudja megcsinálni, annak még rájön 8-10e munkadíj, szóval akkor ugyanott van. A múltkor említett fiam Xiaomi-ján csak azért nem én cseréltem, mert az garanciális javításnak indult, mivel nem látszódott, hogy a kijelző repedt, mert az üveg teljesen sértetlen volt! A telefon meg még garanciás, ezért beküldtem garban a szervizbe, hátha alapon. De sajnos repedt a kijelző az üveg alatt. De ha nem kértem volna a cserét, akkor is 12e Ft-ot kellett volna fizetni a "semmiért" (bevizsgálási díj + futár), ezért úgy gondoltam, hogy akkor legyen már rendesen rendbe rakva, meg így maradt a garancia is.
-
kp78
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Én köszönöm, ha elküldöd privátban.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Értem, köszi!
Közben találtam egy helyen 23e Ft-ért kijelző + akku párost és még a komplett előlapi keret is benne van, szóval teljesen komplett előlap kijelzővel, érintőüveggel, akkuval, úgyhogy annyira nem is lehetetlen ezekszerint.
Azt írják a leírásban, hogy "Minőség: Eredeti, Service Pack"
Szóval elvileg gyári szervíz pakk.
-
petyametyo
aktív tag
Nekem a 3 kerület Mátyás király úton csináltak meg egy kis telefonos boltban. Először azért vittem oda hogy mentség le róla az adatokat és utána eladtam volna alkatrészek. Aztán hívott a srác hogy ha kell akkor 32.000 ért megtudja javítani eredeti alkatrészel. Akinek kell annak privátban tudok adni telefonos elérhetőséget.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Rendes OLED kijelző került bele, mint ami gyárilag volt? Mert akkor az jó ár, főleg, ha még az akku is benne volt. Gondolom ebben még benne volt a szerelési díj is, ami általában 8-10e Ft. Szóval érdekes ár az a 32e, ha az eredetileg benne lévő gyári kijelzővel és gyári akkuval csinálták. Én ahogy nézelődtem, 30e alatt egész egyszerűen nem kapható gyári OLED kijelző hozzá, az akku is még egy 5-8e Ft. TFT kijelző az van olcsóbban, az már van 20e körül, de az fényévekre van az eredetileg benne lévő OLED kijelzőtől.
Szóval, ennek tükrében engem is érdekelne, hogy hol csinálják gyári OLED kijelzővel és akkuval, munkadíjjal 32e-ért?
Nekem pár napja a fiam Xiaomi Redmi Note 10 Pro telefonján cseréltek 43e Ft-ért kijelzőt (TMX), ebből 28e volt csak a kijelző (gyári OLED), a többi az a szállítási és munkadíj volt. Mondjuk jó fejek voltak, mert a hátlapi kamera körüli plexi és keret is törött volt, azt ingyen cserélték.
Szóval a 32e az nagyon jó, én is megköszönném a linket a szervizhez!

Pl. Fixity-nél 46e Ft csak a kijelző csere, akku nélkül.
-
kp78
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Melyik szervizbe vitted?
Bnő P30-a is kijelző cserés sajnos.
Előre is
-
D4v3
őstag
2 év után sikeresen leejtettem (talán először) a telefont, rögtön szét is ment a panel benne a fólia ellenére, másnapra már teljesen szétfolyt ilyen lilás cucc a kijelzőn és nem is látszik semmi mostanra rajta. Factory reseteltem elvileg a google fiókomon keresztül és nem tervezem, hogy erre ráköltsek még 50-60k-t egy új kijelzőért. Alkatrészként érdekel esetleg valakit a teló?
-
xcds
őstag
Esetleg azt tudom kipróbálni,hogy megcserelem a két simet. Nem olyan régi, 3-4 éves. Az 1es SIM(yettel) öregebb sztem. Amióta megvan ez a telefon, nem is nyúltam a simekhez.
-
xcds
őstag
Sziasztok! Már másodjára jártam úgy, hogy nem látja a telefon a 2. SIM kártyát (digi). Újraindítás után minden ok. Járt már vki így? A telefon csinálhatja vagy a SIM? 11es emui van rajta, amivel amúgy elégedett vagyok és eddig nem volt gond a simmel sem.
-
Sziasztok! Akksit hol érdemes venni a telefonhoz?
-
Gstyler
senior tag
Én egy Pixel 8 Prora váltottam, de megerősíteni tudom csak a Kolléga hozzászólását, miszerint nem érdemes nagy összeget áldozni a cserére. Hiába telt el 4év, nem érezni nagy ugrást...
Ha lenne gms, akkor egyébként biztos, hogy most egy P60 pro lenne a kezemben.
(A P30 pedig üzemel tovább családon belül, amíg csak bírja.) -
L4mie
veterán
Biztos korlátozza az EU a személyes adatok szipkázhatóságát...
-
xrvman
őstag
Szerintetek ez eljut EU-ba is? Google lesz, marad rajta?
https://mobilarena.hu/hir/harmonyos_4_huawei_p30_es_mate_20.html -
wallace
tag
Az óráról jut eszembe, hogy én egy Samsung Galaxy Watch 4-et használok P30-al, ami ugye elvileg nem használható, mert android wear alapú és a teljes Huawei telefon termékvonal ki van tiltva a használatból, de mégis meg lehet oldani, úgyhogy ha valaki ilyenen gondolkodik, vagy esetleg ezért akar telefont váltani, ne tegye, segítek!

-
laczkaba
aktív tag
ELLE-L29B 10.0.0.168(C432E22R2P5)_Firmware_NA_EMUI10.0.0_05015TGG.zip.Valakinek nincs meg?Hálás lennék
-
laczkaba
aktív tag
Sziasztok,hozzám került egy P30 ELE-L29 C432 telefon.Ez beragadt recowery módba,innen sehova.Honnan tudom milyen dload romot kell letöltenem?
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Mi a terved a telefonnal amúgy?
-
válasz
petyametyo
üzenetére
Nem bonyolult, de kell hozzá pár dolog, ami nem biztos hogy mindenkinél van otthon.
A telefon kijelzőjét ki tudod váltani egy monitorral vagy tévével. Ehhez kell egy hdmi kimenetes usb-c dokkoló és arra rákötve egy egér. A dokkoló és a tévé/monitor közé pedig egy hdmi kábel.
Így a tévén látod a kijelzőt tükrözve és a rákötött egérrel tudsz ugyanúgy kattintani mintha az ujjaddal böknél oda. -
petyametyo
aktív tag
Megsérült a telefonom LCD je ezáltal gépre kötve nem tudom engedélyezni rajta hogy a képeket le tudjam másolni, Van erre valami megoldás?
Illetve hogy tudnék a telefonon egy gyári beállítást eszközölni így hogy a LCD sérült ?
Köszönöm
-
Exian
addikt
válasz
Cruzito76
üzenetére
Én erre javaslom, hogy használj órát. Én ilyenre egy Huawei Watch Fit órát használok, annak saját beépített GPS - e van, rögzít mindent, ráadásul pluszban pulzust is mér folyamatosan, ami nekem fontos (kardiológiai gondjaim voltak, így nem árt, ha figyelem azt is).
Aztán utána remek animációkat is tud csinálni az útvonalról a Huawei Health applikáció.
Sajnos amúgy a problémádhoz nem tudok érdemben hozzászólni, nem használom azt az appot, illetve a telefon GPS-ét sem használom ilyen módon, csak navigációkor. De azzal nem szokott gond lenni.
Viszont érdekesség képpen következő sétánál/túránál kipróbálom azt az appot, amit írtál, meglátjuk, nálam mit produkál.
-
Cruzito76
tag
Sziasztok! De jó, hogy még mindig pörög a fórum!
Ez is biztos jele annak, hogy milyen stabil kis gép a P30. Nem válok meg tőle amíg nem lesz vele gond, de nem úgy tűnik, mintha lenne.Egy dologgal bajlódok most, de biztos, hogy az én hülyeségem.
Útvonalat szoktam rögzíteni túraprogramokban. Leginkább az OsmAnd-ot használom.
Az útóbbi időben jelentkezik, hogy ha kikapcsolom a képernyőt, pár perc múlva eldobja a gps jelet, tehát mondjuk 10 perc szünet után a képernyő visszakapcsolásakor hiányzik 500 méter rögzített út.
Nézem, kutatom mindenhol, elvileg be van állítva, hogy fusson az app a háttérben, próbáltam, hogy engedélyezem a fullos Teljesítmény mód-ot, semmi sem használ. Gondolom Google Térképnél, Waze-nél hasonló gond lenne, ha lekapcsolnám a képernyőt.Mit ronthatok el? OsmAnd letörlése, és újratelepítése után megszűnt a gond pár napra, aztán újra előjön.
Előre is köszönöm, ha van ötlet!
-
kp78
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Kijelzőcsere bnő P30-án is szükséges lenne.
TMX-es tapasztalata esetleg volt vkinek?
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Ha magad csinálod, akkor 15-30e között kijön, attól függ, hogy milyen kijelzőt és honnan rendelsz.
A fixity az gyári kijelzővel és nyilván megfelelő minőségben dolgozik.
-
petyametyo
aktív tag
LCD csere áráról van valakinek infója hogy mennyibe kerül ?
-
kp78
addikt
Bnő P30-án is fertőzést jelzett a Google frissítéskor.
-
xrvman
őstag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Igen, a Google appot jelzi nekem is. Valóban a Play Protect nem jelzi annak, akkor simán csak mellőzöm.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Az utalásig...
Lehet a hangszoro csatlakozoja lazult ki, vagy nem tudom