Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
De azt se feledd hogy a melegedés csak a Slow cpu -nál van/volt ...
És ahol lecsúszik a N4 ott szerintem az N5 is lefog(#4598) rootkiller
+1 én is pont emiatt vettem Nexus -t ... kicsit elegem lett a gyártók által módosított rendszerektől a sok felesleges hardverzabáló alkalmazásokkal együtt, szintén Samsung -ról váltottam ( S3 LTE)
-
tomiii007
senior tag
Azért erről semmilyen hivatalos bejegyzés sincs( de ha igen azt szívesen megnézném), és LG szerint ha nem gyári állapotban van szoftveresen is akkor megvonhatják...(gondolom hangulatfüggő is
) mivel bootloader nyitással és roottal olyan dolgokat is csinálhatsz a telefonba pl proci húzás stb ami instabillá teheti a rendszert és esetleg tönkre megy valami ami már nem garanciális probléma... (most csak mondtam egy példát)
SZVSZ szerviz előtt érdemes bootloadert is visszaállítani
-
rootkiller
őstag
Én sem akarok mókolni, azért vettem ezt mert ezen mindig az aktuális Android verzió fut plusz nem nyúl bele se a készülékgyártó se a szolgáltató a szoftverbe. És egy másik barátom ugyanezen okból kifolyólag vett Nexus 4-t, mindkettőnknek előtte Samsungja volt...
Egyébként árulkodó jel hogy amíg a Nexus 4-ben lévő S4 Pro APQ8064 néven fut, addig a Snapdragon 600 APQ8064T jelöléső, grafikus magjuk is azonos, különbségnek annyi tűnik fel hogy az egyik Krait, a másik Krait 300 magokkal bír, így ha az órajelet leszámítjuk minimális lehet a különbség.
-
dnelb
veterán
válasz
kovadika #4593 üzenetére
Azért a nexus4 nem volt csúcs elég sok tektintben .
szoftver+ár+ram aztán kis is fújt. proci nem s600,kijelző pocsék, kamera szintén, akksi kicsi. Az ilyen idegesítő hibákról hogy nem lehet háttal letenni asztalra mert nem hallod ha hívnak, mindenhonnan lecsúszik + a melegedés már nem is beszélek, én ezek miatt adtam el...
-
kovadika
őstag
Nekem pl. eszem ágában sincs rootolni. Előtte Nexus 4-em volt, azt sem piszkáltam. Miért? Mert ez gyárilag a leggyorsabb és legolcsóbb android csúcskészülék. Elhiszem, hogy valakinek az az élete, hogy a telefonját piszkálja, de vannak átlagfelhasználók is. Ők nem vehetnek Nexust? Nem tudom hova tenni ezt a gőgöt, ami néha előtör a nagy fejlesztőkből.
-
w333
félisten
Persze nem egy adott személyre írtam csak úgy általánosságban
Nexus 4 fórumban is találkozok ilyen hozzászólássokkal ... persze nem merik Rootolni sem nyitni a Bootlodert, közben ez egy teljesen alap dologNem kell eladni van akinek teljesen megfelel a gyári stock nyers Android, többek között nekem is és szintén nincs Rootolva sem nyitva a Bootloader, mert nekem így jó ahogy van, viszont ha valakinek hiányoznak a gyártó által beépített megoldások, annak mindenképp ajánlom a Root és Bootlader nyitást
(#4593) kovadika
Ezt írtam én is
Akinek megfelel a gyári stock rendszer annak nem is kell -
icons
addikt
"...aki meg szereti a stock androidot annak meg itt van a Nexus 5 amit lehet mókolni 1000 -el"
Újra mosolyt csaltál egy hétköznap délelőttömbeEgyébként én nem láttam senkit sírni, csak kérdezték, hogy anélkül meg lehet-e oldani.
Ha én sem rootoltam, akkor most adjam is el, és vegyek egy G2-t? Nem tudok, ellen bírok-e állni a csábításnak (utasításnak)!
-
w333
félisten
válasz
leslien #4587 üzenetére
Nem is értem az emberek többségét megvesznek egy Nexus fejlesztői telefont és nem Rootolják és nem nyitják a Bootloadert sem, mikor ez egy ilyen fejlesztői telefonnál full alap ... viszont sírnak hogy ez meg az hiányzik
Az ilyen emberek ne vegyenek ilyen telefont, ott a G2 az tele van minden finomságokkal amire szüksége lehet egy átlag felhasználónak, aki meg szereti a stock androidot annak meg itt van a Nexus 5 amit lehet mókolni 1000 -el
-
egy23
csendes tag
A napokban észrevettem hogy vibrál a képernyőm. Leginkább akkor látszik mikor fehér szöveg fekete alapon jelenik. Ha bementek stock recoverybe nektek is vibrál a kijelölt szöveg? Már a bootloaderben is látszik hogy valami nem oké a szöveggel. Létezik hogy ilyen minden nexus 5 kijelzője vagy csak az enyém? Sajnos nincs a közelben más akinek n5je lenne hogy összehasonlítsam.
-
mgy
senior tag
válasz
jaszy91 #4577 üzenetére
Nekem fontos, hogy tisztességes számlát kapjak arról, amit veszek, főleg ha ennyibe kerül. Sajnos kevés olyan üzlet van, ami ezt meg is teszi.
A partnerós gyerek vad számolgatásba kezdett, mikor a számladologra rákérdeztem, az eredmény meg, háááát, nem lett túl versenyképes. Csodálkozom rajta, hogy ezt telefonon keresztül is meg merik csinálni. -
icons
addikt
Lehet hogy 7 sec után az is menne, 3-4 annak sem volt elég
Cangán voltam, és úgy éreztem, egyébként is legalább fél percig nyomtam (miközben 7sec sem telt el)
(#4573) szata.68
Ezen filóztam. Legrosszabb esetben várok 2-3napot
Valamint vick33-nak igaza van. A bankkarinak meg ugyanúgy németnek kell lennie tudtom szerint.(#4571) MartOOn
Köszi, én is!Csak magas volt a pulzus és nagy az igyekezet!
-
szata.68
senior tag
Szétszedni sem kellett volna, simán lemerül egy idő után...
Más. Német playből veszem a telefont 1-2 napon belül.
A kérdésem az lenne, hogy a kint elő rokonom tud-e rendelni az én accountommal, és fizetni a hozzá tartozó kártyával?
(esetleg a címet átírja, ha meg kellett adni, már nem emlékszem sajnos...) A névvel is gond lehetne ugye átvételnél. (vagy van lehetőség átvevő nevet is megadni?)(ő nincs regelve, és így lenne a legegyszerűbb a rendelés, meg utalgatnom sem kellene)
-
icons
addikt
Ámen!
Köszönöm, csak nem voltam elég türelmes
Pedig már találtam egy szétszedős videót!
-
icons
addikt
Éreztem, hogy lesz ebből még probléma... gondoltam fényképezek, erre lefagyott a kamera app. A GUI látszik, a 3 funkciógomb nem, a többi pedig fekete (mintha nem menne a kamera). Ha megnyomom a kikapcsoló gombot, akkor a képernyő kikapcsol. Ha megint benyomom, bekapcsol és ugyanaz látszik mint eddig (tehát nem kell pattern, semmi).
A hangerőgombok semmit nem csinálnak. Ha hosszan nyomom a kikapcsológombot, semmi nem történik.Mégis mi a f*szt csináljak?
Ha felhívom, csörög, de a GUI nem változik, tehát felvenni se tudom.
Két ötlet jutott eszembe: PCről USB kábellel újraindítani valahogy (ha bedugom a gép felismeri. Nem jelenik meg a fájlrendszere, de mint meghajtó látja).
A másik pedig a szétszerelés, akksi kivétele, ennek most nézek utána.Ha bárkinek bármi ötlete van, szívesen várom!
-
Gabdeszka
csendes tag
Sziasztok, eddig csak csendesen figyeltem a fórumot, most viszont sajnos rögtön egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, aminek nem örülök.
Van egy nexus 5-ösöm, 4.4.2, semmi mókolás, egy hetes, és eddig nem nagyon fotóztam vele, ma viszont észrevettem, hogy elszállt az autofocus. Ez azt jelenti, hogy az esetek 99%-ban nem fókuszál, vagy ha próbál, akkor csúnyán hallhatóan szinte "nyüszít" és berezonál a kamera. Ha erősen megrázom a telefont akkor néha talál fókuszt. Kérdésem az lenne, hogy gondolom hardweres a probléma, ebben az esetben tudok-e a hazai lg szervízhez fordulni(osztrák nagyker vásárlás).
Válaszokat előre is köszönöm -
dozsabalint
senior tag
Ha valaki rendelni szeretne hozzá tokot/egyebet külföldről, szívesen beszállnék.
-
rootkiller
őstag
A kapcsoló panelre nem lehet valahogy root nélkül soft módon kirakni további kapcsolókat? Egy képernyőelforgatás kapcsolgatása dolog elférne nekem még oda...
-
Sztbeni
őstag
válasz
GrooveHero #4560 üzenetére
még korai, sajnos jelen pillanatban max. 60 rugót tudok rászánni, annyiért meg senki se adja oda
-
Sztbeni
őstag
válasz
rootkiller #4556 üzenetére
megfelel addig még nekem a Nokia 701
. Legkésőbb májusban veszek Nexus 5-öt, de ha minden jól alakul akkor február végén.
jaszy91: ez jól hangzik! Remélem esik majd még az ára. De ez is már elég jó
-
Sztbeni
őstag
Ma megkérdeztem egyik GSM boltban, hogy tudnak-e Nexus 5-öt szerezni, és azt mondták, hogy 16 gigasat egy év garival tudnak szerezni 125-ért. Ez nem is olyan rossz. Sajnos ennyim sincs egyelőre, de majd mindenképp veszek egyet, akár használtan is
-
Algotis
addikt
Amugy erdekes, hogy masnal 60 fok kornyeken megall a proci homerseklet jatek kozben, nekem meg csak a facebook meg chrome paros 65 fokig viszi, jatek meg 80-82 fokig...
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Hétvégén hazahozták a 32 gigás Nexus 5-öm Németországból.
Kint élő ismerősöm vette meg német Play-ből 400 Euro-ért, és hozta haza nekem (ha esetleg garis probléma lenne, akkor csak visszaküldöm neki és Ő intézi a többit).
Rev 11-es, 2013.10 havi gyártás a doboza alapján (érdekes, hogy ilyen "régi", mert december 21-én lett megrendelve).Kérdéseim:
1. Flash-t lehet valahogy aktiválni ? Pl az egyik kedvenc oldalamon (keptelenseg.hu) szinte egy videót sem tudok megnézni a flash hiánya miatt.
2. Ha egy újjal lehúzom az értesítési sávot, akkor ott alapból nincs semmi. A Sony-nál megszoktam, hogy a wifi+gps+mobilnet stb gyorskapcsolók ott vannak (a két újjas lehúzásnál ott vannak, de az nem az igazi). A Power Toggles-en kívül mással is oda lehet varázsolni ?
3. Ki milyen (lehetőleg ingyenes) zenelejátszót használ (lehessen benne mappák alapján is keresni)?Egyenlőre ennyi, köszi.
Ja és a kezdetektől fogva olvaslak titeket. -
czombos
tag
Van itt olyan aki Telenoros és tapasztalt hívás közben erős torzulást?
Nálam és kollégám N5-én is tapasztalható, de nem minden hívásnál, néha hívás közben jön elő fél perc telefonálás után, néha rögtön. -
Tomace91
senior tag
válasz
zsirfecske #4543 üzenetére
Mit keressek neked pontosan? Nekem van root és ES FIle Explorer is fent.
-
MartOOn
addikt
TC pluginnal siman tolja az OTG-t. Alap. Ezert nem kell root...
-
Ayden89
csendes tag
válasz
zsirfecske #4541 üzenetére
Hát ja az úgy nem az igazi
Én inkább TC párti vagyok úgyhogy pont kapóra jött.
-
Eyesis
őstag
1. innen letöltöd ezt
2. kicsomagolod
3. kikapcsolod a telefonod
4. minden gombot nyomsz folyamatosan
5. rádugod USB-n a gépedre
6. Windowson elindítod a root-windows.bat filet dupla kattal
7. telefonon mondod, hogy rootolni akarodminden adatod veszni fog, amit nem szinkronizálátál googlevel
-
Edge
veterán
válasz
zsirfecske #4534 üzenetére
Hát jól gondold meg, én nem használnám a stickmount-ot, ugyanis a /system/bin/debuggerd file-t kicseréli és ettől az OTA az biza elcsattan.
Gnexus-on már cumiztam ez miatt egyszer. Megoldás lehet hogy előtte ezt a file-t elmented vhova, mert ugyan a stickmount csinál egy bak file-t de annak visszaállítása pl. nem segített anno, XDA-ról kellett levadászni egy jó debuggerd file-t.. -
jacis
nagyúr
válasz
zsirfecske #4534 üzenetére
Lehet hogy idióta vagyok, de a root-ban tud valaki nekem segíteni?
-
icons
addikt
válasz
zsirfecske #4530 üzenetére
Elvileg a kondi csinálja, ami benne van, és nem probléma.
De én is mindig kihúzom, ha nincs egy telefon a másik végére kötve
-
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Adblock plus-hoz tényleg kell rootolni a telót? Más megoldás nincs?
-
zsirfecske
addikt
ja, csak szólok hogy terheletlenül bedugva az 1.8A gyári lg töltő is búg...
ki kell húzni és kész, mentsük meg a földet!
-
Draken
őstag
válasz
rootkiller #4526 üzenetére
itt lakom, nem járok arra, se ismerős se rokon..
-
rootkiller
őstag
Az S2 után amit a 2000 mAh akkuval használtam igen kellemes meglepetés a Nexus 5 akku tekintetében. Én arra számítottam hogy a lényegesen nagyobb kijelző és a négy igencsak erős mag miatt szenvedni fogok vele, de nem sikerült még lemeríteni teljesen. Úgy tűnik hogy az AMOLED zabálja az energiát, mivel az S2-n mindig 50% körül vette ki a részét a kijelző a fogyasztásból, jelenleg meg csak a harmada megy el az energiának ilyen célra.
-
Draken
őstag
Ideje lenne arról is beszélni, itthon hol és mikor lehet majd kapni gyártói garival normál áron!
-
mr.szabados
tag
válasz
lord.lakli #4522 üzenetére
Így van köszönöm szépen a kedvességét az Úrnak az istenért se jutott eszembe!
-
lord.lakli
őstag
válasz
mr.szabados #4520 üzenetére
Google chromecast-ra gondolsz?
-
mr.szabados
tag
Nem tudja valaki mi a neve annak a kütyünek amit a Google gyárt és ha bedugom a TV-be akkor tudom irányítani nexussal?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
zsirfecske #4508 üzenetére
nem jó.....
banktól, ismerősöktől, partnerektől sok sms-es jön.
ráadásul van olyan helyzet, hogy egy több hónapos sms-t kell visszakeresnem. -
Tisza96
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért nem működik a jó napom van egyveleg ha online vagyok.
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
OTG funkció mókolás nélkül működik vagy kell kernel csere vagy root? -
MartOOn
addikt
válasz
GrooveHero #4513 üzenetére
Sztem spigen. Az xtremeguard olyan narancsboros hatasu... Nekem a hatuljan van... Mondjuk ott meg sargul...
feher telon... De van 3darabom... Elleszek vele. Nagyon csunya lesz cserlem.
-
v_angelus
tag
Ha valaki rendel XtremGuard-ot, akkor keressen meg mert nekem is kellene
Ha jól látom most 50%-os akció van. -
GrooveHero
addikt
Na jó, akkor XtremGuard, vagy Spigen?
-
lord.lakli
őstag
válasz
GrooveHero #4510 üzenetére
Az ajánlott xtremeguard-ból van egy felesleges. Ha érdekel keress meg.
-
TOZ
addikt
válasz
GrooveHero #4510 üzenetére
Olcsón jót, akkor ár értékben az Xtremguard igen jó választás.
-
GrooveHero
addikt
Üdv. Képernyővédő fóliát milyet javasolnátok?
Köszi előre is az ötleteket -
Algotis
addikt
Itt a totyikból kinél van szintén ez a mikrofon recsegős hiba?
(#4510) GrooveHero Spigen Crystal Clear
-
zsirfecske
addikt
válasz
HUTCHDB #4503 üzenetére
instant message, chat gyűjtőneve. és tényleg már csak a múlt században ragadtakkal szükséges sms-ben tartani a kapcsolatot
viccet félretéve, világszintű tendencia, ahogy a hanghívások is kezdenek visszaszorulni. tesznek is ellene a tisztelt magyar szolgáltatók, voip/im/tether korlátozás meg 150 megás net az előfizetéshez.
-
gabro0
őstag
válasz
hakydakillah #4505 üzenetére
a hirdetésemet elfelejtettem levenni netről
320-ért vetted?
-
hakydakillah
senior tag
Tegnap este döntöttem úgy, hogy megtartom a 16GB-os telót, írtam is nektek, hogy rootolni akarom, viszont a hirdetésemet elfelejtettem levenni netről. Ma reggel hívott is egy idegen, hogy viszi 1órán belül. Rávágtam, hogy ok, de kicsivel később már azon imádkoztam, hogy ne jöjjön. Viszont jött, és elvitte. Szinte megkönnyeztem utána szegényként.
Egyedül az boldogít, hogy német playről volt, így ha valami gond lett volna, bajos lett volna a garancia intézése. Ja és 320ért vettem, és 400 euróért adtam el :-)
Mivel itt a lehetőség, másodjára tutira 32GB-osat veszek. Fekete párti vagyok, de megszerettem a fehéret, talán az lesz megint. -
Algotis
addikt
Igaz, hogy nagyon sokaknak van ez a hiba, de semmi hír arról, hogy javítják-e majd a jövőben valamikor...
KÉRDÉS:
Factory image-t flasheltem, de 1-2 olyan üzenet volt közben, hogy couldn't find xxxxxx.
Minden működik normálisan, okozhat valamit a későbbiekben ez?
Azt hiszem az egyik az volt, hogy couldn't find recovery, de azt utána adb-vel feltoltam, de a másik nem tudom, hogy mi lehetett... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
zsirfecske #4486 üzenetére
ez az "im" ez mi lenne?
(#4493) KKevin!
nincs is fent a hangouts.... -
icons
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- HÚSVÉTI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest