- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskekko
tag
Nagyjából átolvastam a topicot és úgy látom nagyon megoszlanak a vélemények az ideális kijelző méretről. Az első normális minőséget képviselő anno tepsi/péklapát kategóriát képviselő készülékem egy Desire HD volt, ahhoz képest hogy mindenki megszólt érte hogy mekkora, minden tevékenység élvezetesebb volt rajta mint bármi máson. Akkor úgy voltam vele hogy ez az ideális méret ettől nem kell se nagyobb se kisebb. Másfél évvel később megvettem a Galaxy Nexusomat amit jelenleg is használok, 4,65 inch...hm...ismét nagyobb készülékem van, sokat gondolkoztam hogy nem lesz e túl nagy. Imádom minden szebb, jobb, kényelmesebb rajta, zsebben is kényelmes hordani, kézbe fogva is jó és kifejezetten szeretem két kézzel is használni. Ezek után én nyugodt szívvel elfogadnék egy Note-ot is akár, mert akárki akármit mond a telefonálás ma már egy a sok funkció közül és véleményem szerint minél nagyobb egy ilyen készülék annál jobb arra amire kitalálták (persze bizonyos határok között). Sok függ attól is hogy hogy oldják meg a Samsungnál ezt 6,3" ha igaz egyáltalán, ha minimalizálják a keretet akkor nem is jelent akkora méretnövekedést fizikailag. Felőlem amíg farmerzsebben tudom hordani kényelmesen addig növelhetik a méretet. Hozzáteszem hogy a közelmúltig azon a véleményen voltam hogy "atyaúristensohanemkellekkoratepsihogylehetezthasználni4-4,3"akirály".
-
Luperator
tag
Elég elvetemült és nem konkrétan a processzorról szól, de azért nem lenne rossz.
-
unrealnoise
senior tag
bár már biztos leírtam pár helyen, de én pl. most rendeltem egy kindle paperwhite-ot.
az 6"-es. nah most ugye a note 2 mérete 5.5-ös, tehát lényegében nem sok a különbség, olvasásra ez is kiválóan alkalmas lenne. egyedül az akkuidő a gáz.de szerintem ezen is sokat gyúrnak majd a következő években, remélem hogy az E-ink-es ekönyvolvasók és a Note kategóriás telefonok valahol találkoznak majd középütt. nagyon jó lenne egy kütyüt használni minden médiára. olvasni most is olvashatnék, akár az s2-esem is, de azért nem olyan szem és akkukímélő mint egy kindle.
mivel a galaxy s4 és a note3 után teljesítményben, felhasználói élményre már nem sokat fognak jelenteni a teljesítménybeli javulások (benchmark tesztek nem nagyon érdekelnek addig, amíg gyakorlati hasznuk nincs; azaz hiába ér el valami kétszer több pontot, pont le fogom tojni, ha a böngészés meg etc közel azonos tempóban történhet. (sőt itt a szűk keresztmetszet maga a hálózat lesz (végülis már ma is az) ugye, nem a készülék képességei)
szóval nyitniuk kell, a parasztvakítás önmagában nem lesz elég, nem lesz értelme telefont cserélni, extrákkal kell felhívni magukra a figyelmet a gyártóknak. üzemidő, napfényben is kiválóan olvasható kijelző, ütésállóság és hasonlók. (a sony nyitott is az ilyen extrák felé ugye, kár, hogy nem minden téren alkotott maradandót a vállalat...)
-
skyli
senior tag
válasz
ForRedGlory #156 üzenetére
pl a galaxy s3 kijelzője bár kisebb mint az 5 colos sony xperia z-é, mégis nagyobbnak tűnik, a perem meg ugyanakkora mindkettőnél (csak az egyiknél van gomb is)
-
Ricardo
titán
válasz
ForRedGlory #154 üzenetére
"LOL, a középső fizikai gomb a Galaxy sorozat védjegye. SOHA sem lesz ott érintőgomb."
Nem minden esetben. Sőt, adott készüléknél is eltérhet régiónként
-
ForRedGlory
félisten
válasz
unrealnoise #152 üzenetére
LOL, a középső fizikai gomb a Galaxy sorozat védjegye. SOHA sem lesz ott érintőgomb. Amúgy a trendet a Samsung pont leszarja, amíg a többi androidos gyártó előtt jár...
-
skyli
senior tag
válasz
unrealnoise #152 üzenetére
a note 2-n galaxy s3-on érdekes módon nem foglalnak el helyet és sokkal könnyebb a gomb megnyomásával bekapcsolni a telót. szerintem maradjanak, sokkal jobb így
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Cyberpunk #149 üzenetére
tök mindegy itt egyesek mit gondolnak, elég megnézni a tendenciákat vagy pletykákat.
nokia 920, a sony új csúszkészülékei (z, zl), a htc készülékei... (pl. one x+)
és igen, egyiknél sincs középső fizikai gomb. miért? mert fizikai, plusz pénz és idő gyártásnál. ha nem is sok. és szvsz használni is jobb az érintőset. de hogy gyorsabb, már ha rendesen működik, az biztos.
a fizikai használatáról meg már mondtam egy példát, körülményesebb és lassabb, mint az érintőgombok. ha nem is sokkal.
szóval nehogy azt higgyék itt egyesek, hogy ez sokáig így lesz a samsungnál. mondom én személy szerint meglepődnék ha nem küldenék levesbe a középső fizikai gombot. de majd meglátjuk. majdnem mindenki más már megtette. nem is véletlen...
Cyberpunk: te olyan butaságot írtál, hogy a fülem kettéáll. az a három alsó érintőgomb nem a kijelzőből vesz le. mivel ha fizikailag ott lennének, akkor is elvennének egy bizonyos helyet a készülék kijelzőjétől. hiszen valahogy azokat is a telefonra kell rakni. :p
a hely a három fizikai gombnak így is úgy is kell. k*rva mindegy, hogy érintős, vagy nem... az is ugyanúgy helyigényes. ezt nem felfogni... nah az a nem semmi. :p -
skyli
senior tag
válasz
Cyberpunk #149 üzenetére
Jó az a 3 gomb, ráadásul a 3-ból csak 1 látszik, sztem tökéletes és ez úgyse fog változni
én remélem h 6,3 colos lesz mert ilyet még nem lehet kapni és nekem tökéletes. könnyen befér zsebbe, ha akarom lehet!!! 1 kézzel használni (pl van olyan program ami átméretezi a kijelzőt felére akár, meg a samsung egykezes billentyűzet) de szinte mindig van 2 szabad kezed, nem? nekem 99%-ban van és sokkal jobb egy nagy kijelző
pl kocsiban, vonaton, buszon, héven, utcán várakozva, suliban, otthon, mindenhol
felőlem 7 col is lehet ha nincs keret -
Cyberpunk
félisten
válasz
unrealnoise #147 üzenetére
Nekem ne végyen le a kijelzőből, minimum érintő gomb. Az a három gomb megfér ott lent.
-
Nazara
őstag
válasz
unrealnoise #147 üzenetére
Senki nem mondta, hogy kényelmetlen a használata. Azért van Note-om, mert nagy kezeim vannak, de még ezen a kijelzőn is mellé tudok nyomni egy linknek. A hüvelykujjam, amelyikkel a három alsó vezérlőt kezelem lazán átnyúlik a szomszéd gombra, ezért nem mindegy, hogy ott van-e a jóval erősebb beavatkozást igénylő fizikai home, vagy nincs. Ha te ezt nevetségesnek tartod, akkor sajnálom, engem nem érdekel, hogy ismeretlen emberek mit gondolnak az én mobilhasználati szokásaimról, a lényeg úgy is az, hogy számomra kényelmes legyen. Egyébként pont erről volt szó feljebb, csak a kijelző méretéből kiindulva, hogy mindenkinek mások az igényei, nem erőltetheted rá a saját akaratodat a másikra, bármennyire tűnik az logikusnak. (sokszor nem is az...) Én elfogadom, hogy valaki a 3.5-ös kijelzőt szereti fizikai billentyű nélkül, nem próbálom akarata ellenére bemagyarázni neki, hogy mekkora lúzer. Mert nem az.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
HUNPablo #141 üzenetére
jah, BB-sek nem számítanak.
egyébként nekem egy Note-ot használó ember tényleg ne mondja már ezt, hogy kényelmetlen az érintős gombsor, mert itt helyben elkap a röhögőgörcs... mint korábban írtam, pont egy ekkora batár készüléknél ilyet kijelenteni..., pláne, hogy az ilyen kütyüknél a funkcióinak 99,9%-át az érintőpanelen végzi el az ember...ezek szerint itt egyesek folyamatosan kényelmetlenül használják a körülbelül 100.000 Ft + értékú készüléküket, az idejük 99,9 %-ában. nah azanemsemmi.
jöhettek azzal, hogy szubjektív, de már maga elgondolás is, hogy a home gombnak fizikainak kell lenni, amikor semmi, mondom semmi előnnyel nem jár (sőőt!), egészen leheteten...
-
Nazara
őstag
válasz
unrealnoise #145 üzenetére
Egyszerűen jó érzés benyomni azt a gombot, biztosan tudom, hogy az történik, amit szeretnék, nem tapicskolok mellé. Ill. a fizikai gombra mindig reagál a telefon, mig az érintősre volt már példa, hogy se kép se hang. Dizájnban is jobban kedvelem az ilyen megoldásokat. Plusz a multitask menü megnyitásánál egyszerűen jobb igy. De ez az én véleményem, ha tehetem, ezek után is fizikai menü gombos okostelefonokat fogok választani.
-
unrealnoise
senior tag
jó aki a fizikai gombot előnyösnek tartja, középütt a home gombnál, azok árulják már el, miért van olyan virtuális gomb az érintőképernyőn, amit kényelmetlen benyomni?
egyébként is gyorsabb, ezzel nem tudtok vitába szállni. nem jelentősen, de ha 20 ilyen gomb egymás mellett lenne, és az lenne a kérdés, hogy melyiket aktiválom hamarabb, akkot tuti az érintős gombsor nyerne.
és kényelmetlennek meg nem lehet kényelmetlen a középső home gomb, mert akkor ezek alapján az egész készülék kezelése kényelmetlen nektek...
én sokkal inkább oldalról hiányolom a dedikált gombokat. számléptetést pl.
oké, hogy vannak erre head-set-es cuccok, de én a minőségi sennhesier hd25-1-II-esem nem tudom csak úgy rádugni, legalábbis nem találtam még verérlős, a másik felén is jackcsatlakozós head-set cuccot. amivel mondjuk számot tudok váltani és hangerőt állítani.sonynak vannak vezeték nélküli próbálkozásai, de azoknak az akkuideje egy vicc...
-
Luperator
tag
Tom1939:: Nagy egyetértés, ami a Samsung-os részt illeti. Valóban az való telefonnak ami igénytelen és ha előveszed, bármikor rendelkezésre áll.
Off: Nem tudom volt e valakinek Nokia E72-je. A billentyűs telefonok csúcsa volt nálam és miatta elég sokáig vigyorogtam az érintőkijelzős telefonokon. Ma már szokatlan lenne ránézni, de akkoriban mindene megvolt ami kellett. Nem utolsó sorban az 5 MP-es kamerája olyan képeket lőtt, hogy el lehetett felejteni a pixelháborút, mivel gyönyörű képeket produkált. Nem utolsó sorban, olyan gyorsan egy telefonnal nem írtam sms-t, mint azzal.
-
Nazara
őstag
válasz
unrealnoise #139 üzenetére
Nem venném meg, ha nem lenne rajta fizikai home gomb... viccet félretéve, számomra egyáltalán nem nehéz benyomni, sőt megnyugtat ha van. Plusz jó érzés ezzel előhívni a multitask menut. Ismerőseimnek érintőgombosaik vannak többségébe, de valahogy nem kényelmes a használatuk.
-
Speciel én lehet hogy tabletnek veszem meg
Vártam a 7.7 utódra, de nagy csalódás (budget tft kijelzős lesz a note 8.0 ha minden igaz). Az asszony pedig le akarja nyúlni a 7.7-em (sd kártya bővítés és kisebb méret miatt, ipad nagy).
Amire én használom lehet hogy 6,3 is elég (olvasás, doksikba nézés, tömegközlekedésen netezés). És ha folytatódik a trend az akksija is brutális lesz (én 4000-est láttam a pletykákban). És a kamerája is sokkal jobb lesz.
Persze megtartom magamnak mellete a 2000-es akkumlátorral rendelkező samu strapatelefont amely 1 hónapig bírja. Az való telefonnak
-
Cyberpunk
félisten
válasz
unrealnoise #139 üzenetére
Pont az a jó szerintem. Kell az a fizikai gomb, részemről mindhárom lehetne fizikai, de ízlések es pofonok.
-
unrealnoise
senior tag
Egyébként ti nem tudom, hogy miképpen álltok ehhez, de...
Ami nekem itt tetszik a samsung készülékeihez (pl. S3, note 2) képest a sonykban és mondjuk egyéb gyártó készülékeiben, az az, hogy az alsó három gomb érintős.
S2-esem van jelenleg, és néha tök macera benyomni azt a mocskos középső gombot. Egyszerűbb, gyorsabb, és kevésbé fárasztó valamire csak rábökni fél pillanatra. Nem mintha nagy megeröltetés lenne, de ha már ott a lehetőség, akkor nem értem miért nem érintős mind a három gomb. Ha az ember előtt van a készülék, akkor nem jelent hátrány az a három telefonkezelős érintőgomb, hiszen azokat, a zsebben mondjuk úgy sem fogja használni az ember. Ahogyan a galaxy sorozatnál a középső gombját sem.
Az érintős megoldás egyszerűen szebb, gyorsabb eszközvezérlést biztosít az ilyen telefonoknál. Aki nem hiszi, próbálja ki...
Én nap mint nap megélem, hogy mennyivel könnyedebben megy a középső gomb melletti két érintős gomb "nyomkodása"....
Szóval bár apróság, de remélem a samsung nem ragaszkodik a középső gombos hülyeségéhez. Anélkül egy szebb, elegánsabb, letisztultabb telót kaphatnánk, aminek még a kezelése is gyorsabb lenne...
-
oceanrush
senior tag
Johet, varom szeretettel. Orulnek ha egy billentyuzetes/akkus dokkolo is lenne hozza, mint az ASUS Transformereknel.
-
unrealnoise
senior tag
Ennek a hozzászólásnak semmi értelme. ha itt egyesek annyira elégedettek a jelenlegi kütyüjükkel, legyen az bármilyen régi szerkezet is, nem szabad elfelejteni, hogy annak a kifejlesztéséhez is hasonlóan nagy fejlesztési tempó kellett.
Felesleges köpködni a gecisokmagos processzorokra meg nagy kijelzőkre, inkább örülni kellene, hogy a nagy kereslet és a fejlesztések miatt, hamarosan mindenkinek elérhető lesz "ez a technológia".
Most köpködnek meg fújjolnak egyesek, de azt nem veszik figyelembe, hogy pont az ilyen ádáz fejlesztési verseny miatt használhatják a jelenlegi kütyüjüket, az viszonylag kedvező árukról nem is beszélve.
És egyébként is, ki tudja, milyen lehetőségeket köszönhetünk még ezeknek az apró lépcsőfokoknak?
Komolyan mondom, az agyam eldobom mennyi buta, tájékozatlan, ok nélkül hőbörgő embert talál itt az ember.."jajjj, a f*asznek kell ennyi processzor meg etc, nem is érdekel az egész, egy fél magos procival is tökéletesen tudok multimédiázni..." de azt nem veszi, hogy pont ezek az új kütyük nyomják le a régi csúcstelók árait, amit előbb vagy utóbb ő is ugyanúgy be fog szerezni, és biztos elégedett lesz a sebességével is...
de ócsároljátok csak ezt az egészet... nagyokosok.
és igen, ez most főleg neked szólt; Daczy
-
Eli577
senior tag
Az biztos, hogy sok olyan nevet tudnék, akik másból sem "élnek meg" itt a Ph-n, mint trollkodásból, 1-2 neve alatt még esetleg a "jó munkásember" titulus is ott figyel.
Vitatkozni meg csak olyanokkal jó, akik értelmes vitapartnerek, és nem arról szól a beszélgetés, hogy mondasz valamit, erre a másik valami olyan bődületesen nagy baromsággal magyarázkodik, amiről addig még csak szó sem esett. A te korosztályodban is megvannak az értelmes emberek, de sajnos sok az olyan, aki azt hiszi, hogy attól mert éppen felvették/jár ide/oda/amoda, ő már mindenkinél mindent jobban tud. Ilyenekből mostanában elég sokkal találkozok. -
Nazara
őstag
Ezt senki nem allitotta. Probald meg ugy felfogni, hogy sajnos az utobbi idoben csatlakozott tagok tobbsege nem sok erdemi informacioval tud szolgalni a forumban, de ez igaz nemely regi tagra is. Nem altalanosithatsz, nem minden ujonc idiota, es nem minden magas rangu user eszleny. Ne vedd magadra az osszes sertest amit hallassz, mert vitakbol fog allni a ph!-n toltott idod nagy resze.
Na, egyre szorosabban kapcsolodunk ay Exynos Octahoz
-
-
AkosAkos
aktív tag
Full HD? Minek? 8 mag? Minek?
-
Nazara
őstag
+(#123) Cyberpunk: Na, pontosan ez a baj, az emlitett idoszakban csatlakoztam, 20 leszek, a kortarsaim nagy resze pedig ertetlen troll, akikkel legtobbszor engem is azonositanak.. Pedig nem minden Apple/Samsung tulaj/forumozo degeneralt, de a levet a normalisak isszak meg. De ez megfigyelheto a mai vilagban mindenhol.
-
Luperator
tag
Az összeesküvés elméletben osztoznék én is, bár azért mindenben nem értek egyet. Amikor az S3-mat kiadták, ahogy emlékszem minden csúcsmobilban, amik ellen akkor indult, 1 GB memória volt. A kijelző passz, lehet vak vagyok ,nekem nincs bajom vele. Ami a hw-t érinti, ott vagy az van, hogy igen is számít a kettő kiadása közben eltelt idő, vagy nem. Szerintem igen.
Van egy olyan megérzésem, hogy az egyébként általatok nem rossznak ítélt PowerVR csak az S4-ben lesz benne és mire a Note kijön, meglesz a Mali új gyorsítója. Személy szerint bízom benne, mert inkább arra szavaznék.
S ha így is eladnak 30 millió S3-mat, megéri kicsit tuningolni a Note-ot, nem?
-
Daczy
aktív tag
Szuper. Várjuk sok szerettek a Samsung Galaxy Note 3 Advanced Super S PLUS HD-t is. Remélem abban már a legújabb, 512 magos processzor lesz, és minimum 64 GB RAM, az alatt meg se mozdul a zenelejátszó sem. No meg persze a 120 cm-es képátló is remélem ,hogy alap lesz!
-
Probber
őstag
Tablet GSM modullal.
-
Cyberpunk
félisten
Igen ez nem szól másról, csak a lehúzásról. S3-nál a 4 mag volt a menő még, a Note 2 esetében az már nem nagy számnak számított, a csúcs kategóriába már hányták a 4 magokat, jó meg S4 Krait-et is, bár az ritka.
Szóval kellett valamivel dobbantani is, nem csak a méret növeléssel.
-
Nazara
őstag
Ebben a profitorientált világban ez igy megy, nem csak a Samsung cselekszik igy, csak mivel ők vannak az élen, az ő portékájuk a legkelendőbb, ezt veszed észre először, rájuk haragszol emiatt.
A Pentile-nál én is az S3 - Note2 kapcsolatára gondoltam, hogy utóbbi jobb kijelzőt kapott, csak eddig többségében olyan visszajelzésekről hallottam, amik nem voltak tőle elájulva. Saját véleményt meg nem nagyon tudok mondani, nekem a Note Pentile kijelzője is isteni...
Én mostanában gondolkoztam azon, hogy váltok az S3-ra, de gyakorlatilag csak a hosszabb üzemidő, erősebb processzor és a tovább tartó support szól mellette. A nagy kijelzőt imádom, tökéletesen tudom kezelni, fél év alatt, kb. két alkalommal volt olyan, hogy nem sikerült valamit elsőre megoldani rajta egy kézzel. Ráadásul a kiszivárgott JB-vel már olyannyira gyors, hogy az igényeimnek maximálisan megfelel. Ha az S3-ban is 2 Gb RAM lenne, nem haboznék - ezzel viszont el is értünk az előbb tárgyalt témához.
(#118) Keldor papa: Akkor ezek szerint tájékozatlan vagyok ilyen téren.
Mondjuk az is igaz, hogy nem nagyon érdekelnek az Apple-lel foglalkozó cikkek, legtöbbször rájuk sem hederitek.
-
Cyberpunk
félisten
Hát talán lehet azt mondani, hogy a Note széria lett a csúcs kategória náluk ennyi. Ott szerintem jó indok az osztott képernyős multitasking neki, ha bár ezt az S3 is megkapta. A Samsung nem igazán foglalkozott az S3 ütősre gyártásával, csak megkapta a kötelező kört. Egyébként más céget is lehet ilyennel támadni nyufgodtan, mint pl HTC a 1X és az 1X+ esetében. Ha valami hát akkor az is disznóság nem?
-
Eli577
senior tag
válasz
Cyberpunk #113 üzenetére
Pont azért. Belerakják a jobb hardware-t abba a készülékbe, amit vélhetően kisebb számban adnak el...és voila, máris magasabb számokat produkálnak az eladások terén (a másik meg, hogy az S3-ba bekerül az "olcsóbb" HW, így azt meg nagyobb haszonnal tudják eladni, mivel az meg rekordeladásokat produkál).
Most őszintén, ha kihozták volna ugyanazzal a HW-vel a Note 2-őt, mint az S3-mat, akkor a kutya se cserélte volna le pl. a régi Note-ját. Az a 3-3,5 hónap különbség, ami a két telefon bemutatása között volt, nem gondolom hogy egy Samsung méretű vállaltnál jelentene bármit is. Ha akarták volna, akkor az S3-ba is bele tudták volna rakni ugyanezt a HW-t, csak akkor ugye a Note 2-nél nincs semmi újdonság, csak a kijelző mérete.
Én pipa vagyok emiatt a Samsungra.
(#115) Nazara: a pentile-nál az S3-ra gondoltam, mert a Note 2 már nem azt használ (ami elég rendesen látszik is). A többivel egyetértek, sok a "szemét hsz.". Sokaknak nyilván ez a kijelzőméret jobban fekszik, amit a Note sorozat használ, nekem is tetszik....de mégsem tudtam 2-3 hétnél tovább használni a méretei miatt.
-
Nazara
őstag
Ezzel én is egyet tudok érteni, de ez nem csak a Samsungra, hanem a multik nagy részére is jellemző. Ugyanakkor nekem nem azokkal a felhasználókkal van bajom, akik érvekkel alátámasztják, hogy mi a problémájuk (pl. Te magad), hanem az olyanokkal, akik az összes hasonló hir alatt teleszemetelik a fórumot a fröcsögésükkel, hogy ezért meg azért nem jó a nagy kijelző, és hogy én nekem sem lehet, mert tuti, hogy hazudok, és ráadásul még hülyén is nézek ki az utcán. És elég kevés valós öö 'tápértékkel'
rendelkező hsz.-t lehet olvasni, amiben valós problémára hivják fel a figyelmet. Például, hogy az S3-ból kispórolták a plusz 1 Gb RAM-ot.
A kijelzőben már nem lennék ennyire biztos, annak ellenére, hogy a Nóta2 nem pentile kiosztást használ, sokak szerint még ez is messze van az ideálistól.
-
AMD Power
titán
Szerintem ez mér iszonyat nagy. Mondjuk eladások lesznek ebből is bőven.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Angel1981 #111 üzenetére
Az, de engem a hideg is kiráz ettől a "phablet" elnevezéstől. Akkor már inkább tepsi.
Egyébként én meglepően jól elvagyok a kis pöttöm kijelzős Blackberrymen is.
Egész meglepő 5,3" után. Nyilván nem egérmozizok, azt a nótámon sem csináltam sosem.
Az elején leginkább a mérete tűnt fel a zsebemben, hogy mint ha nem is lenne ott.
Eli577: ácsi, S3 hamarabb volt kint, mint a Note 2. A dizájn nem tetszik amit hozott onnét, bár ebben a méretben még mindig szebb mint az S3 az igaz, de ez a forma nem gyere be. Gondolom nem volt még kellő mennyiségű RGB mátrixos kijelzőjük ekkora felbontásban és méretben. Én szerintem ez állna a dolog mögött. Ugyan mi a fenének butítanák le, ha a nagyobb vásárlóerőt az S széria képviseli? A Note a mérete miatt eleve hátrányból indul.
-
Eli577
senior tag
Nekem például problémát jelent a Note, mert tavaly a Note 2 miatt a Samsung szándékosan "butította le" az S3-mat. Persze ez már csak akkor derült ki, amikor a Note 2 kijött nyár végén. Az S3-nál meg kijött ugye a "kevés" ram problémája, valamint a pentile amoled.
Hogy ez miért probléma?....azért mert valszeg a Samsung ugyanazt fogja csinálni, mint tavaly és direkt visszatart egyes dolgokat, amiket majd csak a Note következő generációjába raknak bele. Ez nem túl felhasználóbarát megoldás, mert a legtöbben nem azért nem vesznek Note-ot mert 10.000-rel drágább, hanem azért mert ezen felhasználóknak nem praktikus a mindennapos használat során a mérete miatt. Én pl ezért is fejtem ki itt a nem túl pozitív hangvételű véleményemet, ugyanis nem értem, hogy miért nem kaphatják meg a magamfajta felhasználók is a csúcshardvert, csak kisebb kijelzővel.
-
Nazara
őstag
válasz
winhelper #101 üzenetére
Maximálisan egyetértek
, ugyanakkor akinek fátyol van a szeme előtt, és ott kardoskodik az összes ilyen hir alatt, az úgysem fogja látni a nagyobb kijelző létjogosultságát.
Egyébként nem értem a dolgot, mi Note-osok is ott vagyunk minden iPhone-ról, meg kisebb telefonról szóló hirnél, és verjük a nyálunkat, hogy ezderossz, mert milyen kicsi, meg hasonlók? Mert nekem nem úgy tűnik, ellenben az új csúcsmobilokról szóló hireknél mindig jönnek az intellektuellek, és semmi érdemlegeset nem tartalmazó hsz-eket böffentenek be... tisztelet a kivételnek.
-
unrealnoise
senior tag
Hát igen... Bár én nekem nagyon tetszik az amoled is. meg hát azért gondolom a háttérben nem csak a felbontást növelik, hanem fejlesztenek folyamatosan a kijelzőn is, gondolom megállás nélkül feszítik a technológiai határokat. Filóztam egy Note2-ön, de mivel az S2-esem is elég jó még, megvárom a két új jövevényt, és utána meglátjuk.
Az biztos, hogy egy S4-el hosszú-hosszú évekig ki lehetne húzni, netezni, médiát fogyasztani, ennél nem kell jobb, egyedül amiben javíthatnának az évek alatt a készülékek, az a kijelző és az üzemidő... (esetleg valamilyen színes E ink-es technológiával megspékelve.)
-
unrealnoise
senior tag
Egyébként meg itt tényleg ennyire buták egyesek? Nem viszik a Note-okat, csak megnézik meddig mehetnek el? Meg ilyen hülyeségek? Jézusom emberek...
A Note kategóriát teremtett, és ha nem is úgy viszik, mint az S3-at, nem egy cég megirigyelné csak a Samsung Note készülékeinek értékesítését...
-
-
winhelper
tag
Nem olvastam végig a fórumot, de gondolom már elhangzott:
- Mért nem 4 colon van ilyen hardver.
- Nem fér nadrágzsebbe, biztos külön táska kell neki.
- Minek a full HD felbontás.
- Nevetséges elővenni telefonnak egy ekkora eszközt
- Nem fogja senki megvenni, azért csinálják, hogy kiderüljön meddig mehetnek el méretben, mielőtt megbuknak.Kihagytam valamit?
- 4 colon már nem szenvednék egy e-mail elovasással sem, nemhogy netezzek. Tartalom fogyasztásra vannak ezek az eszközök kihegyezve és így a nagy de még zsebrevágható a nyerő. Lehet erre mondani, akkor miért nem tableten netezek, azon olyan kényelmes. Hát nem kényelmes. S. J. annak idején a keresztbe tett combján prezentálta az iPad kényelmes használatát. Hosszabb távon az sem kényelmes, ülve vagy fekve meg főleg szenvedés egy tablet. Ezért nem használom a lányom 8 colos tablet-ét netezésre, ezért nem volt meg sokáig a Galaxy Tab 8.9 sem és az ünnepek alatt nálam vendégeskedő iPad sem volt ideális huzamosabb netezésre. Mert a kanapén vagy ágyban fekve baromi kényelmetlen egy idő után tartani. Filmet meg még a tableten sem nézek, nehogy a Note-on.
- Farzsebben sosem hordtam egy telefonom sem, és nem járok bő nadrágokban, ennek ellenére a Note kényelmesen elfér a Levi's 501 zsebében. És az nem a bő fazon kategória.
- 4 colon tényleg hülyeség lenne, de 6 col fölött már nem az.
- Számomra a legutolsó szempont már az elmúlt években a telefon funkció. A DHD-m anno batár nagynak tűnt, nemrég kézbe véve már inkább apró volt. Kényelem szempontjából nekem a NOKIA E50 volt a legkényelmesebb, mind méret, mind pedig kialakítása kapcsán. Ja, írni szokták, hogy röhögnek a Note tulajokon, én csak csodálkozó és sóvárgó szemeket látok, ha elő veszem a phablet-et.
- Persze, hogy nem veszik. A Note 1-et sem vették (itt van leírva a tesztjében, hogy csak próbálkozás és nem sokat vesznek majd belőle, erre kategóriát teremtett) és a Note 2 és az SIII sem fogy....
A hírhez: így kell ezt, hajrá Samsung. Meg van a Note utódja.
A Note 2-n el sem gondolkoztam komolyan, hiszen 0,2 col kijelző növekedés, viszont 80 pixellel keskenyebb kijelző nem éri meg váltani. +1 col és HD helyett FullHD, az már motiválja az embert.
Minden Swift tulaj (elnézést, hogy őket veszem példaként, lehet bármilyen kis, városi model) azért nem vesz S8-as Audi-t, mert nehéz vele parkolni... Hát persssssszzzzzeeee....
-
Luperator
tag
Csak abban bízom, hogy mire elkészül a Note 3, elkészül a Mali T658 is és akkor nevezhetjük az abszolút csúcsnak az idén.
Ez a kijelző téma, szerintem megszokás kérdése. Mint a mérete. Nyilván az ember nem azért dob ki 100 ezer fölötti összeget, hogy utána a kritikák jussanak eszébe, ha a készülékhez nyúl.
-
blackydan
senior tag
Azért én kivi lennék milyen üzemidővel is számolhatunk, 8 mag és 6,3-as kijelző mellett...
-
keIdor
titán
válasz
unrealnoise #95 üzenetére
Az a baj az S4 nálam ki fog esni a kijelző miatt, pedig valószínűleg annak lesz megint a legjobb üzemideje.
Kéne ezekből LCD edition...
Cyberpunk: Nem tudom beszerezni, illetve be tudnám, de nekem rendes garancia is kell, eladni is könnyebb hivatalos garanciákkal. S3-nál is direkt hivatalos Samsung-osat kerestem, ezek elmennek egyből.
-
unrealnoise
senior tag
jólmondod, a HTC nálam is bajon lenne sokszor (kijelző, készülékház, minőségi összeszerelés és anyagok), de az akkut mindig elcseszik... és ezt még bővíteni sem lehet, miközben a samsungnál az s3-ba már lehet előrendelni a hivatalos 3000 mah-s akksikat...
Nekem vagy valamilyen Sony lesz, vagy Samsung S4, vagy valamelyik note. Sony-nál egyedül az akkuidő miatt félek, a samsung mostanában jól belövi ezeket, a note 2 akksija pl kifejezetten kemény a maga 3100-as értékével.
-
unrealnoise
senior tag
nekem a note 2 tetszik, és mivel csak novemberben jár le az előfizetésem, lehet egy note 3 is benézne nálam, csak hát ez a 6,3 már tényleg túl nagy. pl ezt már melóban nem tudom magamnál tartani, a gyári egyenruhában egy 5"-es készülék még elmenne, talán az 5,5-ös is, de a 6,3 az már inkább tablet...
a végén lehet s4 lesz belőle, ami valszeg megmarad még normális keretek között. az 5" ideális majdnem mindenre. ha még az s4-eshez tollat is adnának, mint a note-os készülékekhez (olvastam valami pletykát ezzel kapcsolatban...), akkor pláne azt választom majd...
de ez a 6,3 szerintem idióta húzás lenne, az 5,5 is már a határ szélén táncolt...
-
keIdor
titán
S3-at mondtam mindenben jobbnak, kivétel a kijelző.
Meg ha belegondolok a UI is jobb HTC-nél, a Sense nálam még mindig a legjobb, meg talán a ház, de ennyi.
S3 gyorsabb, jobb a kamera, jobb az üzemidő.Cyberpunk: 1080p-re várok. Más 720p-s nincs ami tetszik. Nekem LG nem kell, bizalmatlan vagyok, bár az Optimus G tetszik, de nem kapni sehol. 4X meg a Tegra miatt nem kell, az a HOX-ban sem tetszett. S4 Pro sokkal inkább, mindenben jobb. Motorolát sem kapni, meg az sem kell support hiánya miatt. Sony-nál meg mindjárt itt az Xperia Z meg ZL, kisebb nem kell, a T amúgy sem tetszik annyira.
HOX-ból meg már a 3. lenne.Meg elég volt belőle, HTC is érdekes néha, JB-jük nem sikerült olyan jól, üzemidő is gyenge. Volt hogy megcseréltem az iPhone-al és az lett a céges teló, de hamar kudarc lett belőle, nap végét sosem bírta ki, iPhone meg 30-40%-on állt.
Majd M7 vagy S4, bár utóbbiról le fogok mondani az AMOLED miatt, HTC meg tuti megint alulméretezi az aksit.
-
Cyberpunk
félisten
Váltani kell akkor.
Nálam is az lesz. iPad-en nagyon szép a kép, szépek a színátmenetek is, de itt tényleg nagyon ócska. Nagyon megörültem, mikkor jött a hír, hogy a Samsung is felhagy az AMOLED erőltetésével, de sajnos nem tartott sokáig az örömöm, mert kiderült, hogy csak kacsa a hír.
-
Láttam egymás mellett One X-et és S3-at,de nem mindenben volt jobb a One X.Viszont a Retina Display-t 3 napja láttam a ipad-ben na az durva.A fehér gyönyörű,a színek meg lemásznak a kijelzőről.Szerintem szebbet még nem láttam kijelzőtől.Bár a méret is hozzátesz,mert mobil méret a tablet.
-
Eli577
senior tag
+1
Walko: ha valaki azokat a tevékenységeket folytatja gyakran, amiket írtál, az használjon tab-ot vagy notebookot ha mar mindenkeppen táskában akarja tartani. Ez a méret mar ah a kategória lenne, ami aztan VÉLEMÉNYEM SZERINT telefonnak már nem, tabnak még nem jó. De biztosan vannak olyanok, akik ennek is látják az értelmét es ki tudják használni.
-
Beowulf
csendes tag
Nekem Note 2 van. Nagyon meg vagyok vele elegedve.
kenyelmesen elfer a zsebben, vagy a zako zsebeben is. Telefonalni sem kenyelmetlen vele es az utcan sem neznek meg. Vagyis eddig nem vettem eszre.
Az S Pen meg valami fenomenalis! iPhone 5-rol valtottam es nem bantam meg. -
Angel1981
veterán
Mert valahol pont 5 és 6" között van az a méret, amit még viszonylag kényelmesen lehet hordozni, illetve zsebre vágni. Egy 7"-os tablettel ezt már pont nem lehet megcsinálni, és ez "logisztikai" problémákat szül, ami sokaknál - pl. nálam is szempont.
Inkább egy nagyon nagy okosteló, mint külön teló + tablet - szerintem. -
keIdor
titán
válasz
Cyberpunk #79 üzenetére
Azt figyeltem meg a fekete is hátrány.
SLCD2 meg IPS után is, ha nézel egy éjszakai videót alig tudja megjeleníteni rendesen a szürkét. A sötét árnyalatok gyengék, nincs rendes átmenet, nagyon ronda és gagyi érzetet ad egyben. Nem nagyon tudom szemléltetni, mert videóban nem jön ki, viszont egymás mellé sem kell tenni a kettőt az IPS-hez szokott szemem egyből észrevette, hogy rondák a sötét videók AMOLED-en és ez nem a Pentile miatt lesz, mert S2 is van a családban és ugyanolyan, direkt elkértem. A fehér is gyenge, bár az nem érdekel.
Majdnem mindenben jobb a Galaxy S III, mint a One X, kivétel a kijelző, abban a HTC jobb, de fényévekkel.Nem tudom megszeretni ezt az AMOLED-et, 2010-ben S1-nél sem ment, most se fog, ugyanazok a gyengeségei megvannak a mai napig.
-
A sok pénz is csak eleinte kényelmetlen a sok hely miatt,később már nem gond.Ugyan ez van telefonnál is
-
Vadmeggy
aktív tag
Akinek a nagy kijelzőméret fontos, az miért nem vesz egy 7"os tabletet és mellé egy feature phonet?
(A régi nokiák még szépek is)
Fele annyiért megússza a vásárlást és a telefonja sem merül le 2 nap alatt. -
HUNPablo
tag
válasz
wertigo1984 #81 üzenetére
Nem látom értelmét 6.3"-os kijelzőnek csak azért ... Note-m volt Note II-ről nem tudok nyilatkozni de a Note is már surolta azt a méretet amit nem igazán vágnék zsebre . Ettől függetlenül , imádtam . Visszavágyom hozzá !
Szerk: Nem is venném meg , amúgy kizártnak tartom ,hogy belépjenek a 6"+-os kijelzőkhöz !
-
Angel1981
veterán
"Az kényelmes volt? Nem. Mégis bevállalták? Igen, mert fontos volt nekik hogy elérhetőek legyenek."
És hogy villogjanak vele!
Unokabátyám 93-94 tájékán walkie-talkie-val utazott a buszon, és beszélt bele (persze a párja sehol sem volt), hogy azt higgyék, mobiltelefonja van! -
Cyberpunk
félisten
válasz
wertigo1984 #75 üzenetére
Akármilyen meglepő most leváltottam elég rendesen. de még megvan a Samu is. Kicsit fekete szedres vízerekre eveztem, és elégedett vagyok. Bár a BB10-et várom már én is nagyon. Addig el leszek a kis Bold 9900-val.
Keldor papa: ja én sem csipem az AMOLED-et, a Note-on is vannak problémáim, bár az típus specifikus nála sajnos. De egy jó fajta IPS-re szívesen cserélném benne. A fekete meg nem érdekel. Bár kétséges, hogy abban nagyon erős az AMOLED.
-
HUNPablo
tag
Remélem rájuk rohad ha ekkora kijelzővel tényleg piacra dobják ...
-
ForRedGlory
félisten
Kinek mi a használható kategória. Akinek kicsit nagyobb kijelzőjű a telefonja, kizárt, hogy használhatónak nevez egy 4"-os iPhone-t, vagy bármi mást, illetve finomítva a dolgot, kényelmetlennek fogja nevezni, hogy alig lát rajta, olyan kicsi minden. Mindenki csak addig fújjol ellene, amíg nem birtokol egyet. Onnan nincs visszatáncika, elhiheted.
-
wertigo1984
őstag
válasz
Cyberpunk #52 üzenetére
Ejj de jó megy
Próbáltad már az Ipad-ot a füledhez tenni? Megszokható a nagyság.
Ha tényleg ekkora lesz a kijelzője, elgondolkodok a vételén ha egyáltalán lesz. Bár 7collt lejjebb adni...
Kiváncsi vagyok hogy fog kinézni, de valami azt súgja, hogy hasonló lesz a Note2-höz. -
A munkámhoz jó lenne, de utcán vagy egyéb körülményekre tekintve számomra nagy ez a 6,3", De kíváncsian várom az új notit
-
walko
tag
válasz
Carbonado11 #67 üzenetére
Sőt ha még tovább megyek vissza a mobiltelefon-történelemben, akkor talán emlékszik még valaki, amikor az igazán menő managerek aktatáskányi akkus telefonokkal szaladgáltak. Az kényelmes volt? Nem. Mégis bevállalták? Igen, mert fontos volt nekik hogy elérhetőek legyenek. Most ugyanez a helyzet, csak már más dolgok is fontosak lehetnek. Lehet, hogy nem kényelmes a készülék mérete, viszont aki sokat netezik útközben munkájából fakadóan, vagy netalántán, cikkeket ír/filmet néz stb, annak igenis megéri a méretbeli kényelmetlenség cserébe a könnyebben olvasható weboldalakért, kényelmesebb szövegszerkesztésért, frankóbb film-élményért stb.-ért.
De ha belegondolunk, ezek a brutál telók lassan komolyabb laptopokat is kiváltanak, amikhez meg ugyebár külön táska kell. Tehát akkor mit is értünk kényelmetlenség alatt?
-
Prof01
veterán
Én akkor is, illetve most is szörnyülködök ezen. Ha az összes gyártó áttér a felső kategóriás mobiljukkal az 5"-ra, akkor inkább iPhone mellett döntök. Ők legalább még figyelembe veszik a használhatóságot. Nem szálnak be ebbe az őrült és értelmetlen kijelző és hardver versenybe.
-
keIdor
titán
válasz
Cyberpunk #65 üzenetére
Igen, de ha csak az időt szeretném megnézni, amihez egy kéz is elég, már ott a Note 1 is nagy volt nekem. Note 2-t még meg tudtam úgy fogni egy kézzel, hogy azt stabilnak is éreztem.
De egyébként maradok az 5"-nél.5.5" szélsőséges már, nem véletlen lett most S3 HOX helyére.
Lehetett volna Note 2 is 2GB meg még jobb üzemidő miatt gondolkoztam rajta, de kimarad. Mondjuk ez is csak próba, addig nem lesz meg ez sem, mint a HOX, egyszerűen nem tudom megszeretni az AMOLED-et. Hiába harmadik generáció már, nem tetszik.
-
Angel1981
veterán
válasz
Carbonado11 #67 üzenetére
"Régen még hűha volt egy szilikon mell.Ma majdnem minden nő bevállalná,ha tehetné...Az ízlést tanuljuk.."
Hűha, ez igen! Egy őszinte, szókimondó ember!
Egyébként egyetértek!
Erről szól a fél-dokumentum "Breast Men" film!
Amikor a 60-as években két vállalkozó kedvű orvos elkezdett próbálkozni a témában, a nők 95%-a kikérte magának a felajánlást, az orvosok meg kizárták őket a kamarából, hogy "ez Isten alkotókedve ellen való cselekedet!"
Most meg mi megy a sztároknál?
Azok a nők akik meg ágálnak ellene, vagy nem engedhetik meg maguknak anyagilag, vagy a műtéttől, illetve a testben lévő idegen anyagtól félnek, magát az "eredményt" nem utasítanák vissza! -
Angel1981
veterán
válasz
Cyberpunk #65 üzenetére
Huhhh - tényleg!
Szegény BB, nem véletlen, hogy nem jutott eszembe, de komolyan!#63 Keldor Papa: a Vu megbukott? Ezt sajnálattal hallom, nekem bejött! Pl. ha többet kéne utaznom, és ebből adódóan többet neteznék mobilon, egy ilyen 4:3-as képarányú vasat igencsak előnyben részesítenék!
-
ForRedGlory
félisten
Hülyeség.... 5.6" kb, nagyobb nem lesz, 6.3 ki van csukva...
-
Carbonado11
tag
Tökéletesen egyetértek veled!Szerintem jól látod ezt a dolgot.Régen még hűha volt egy szilikon mell.Ma majdnem minden nő bevállalná,ha tehetné...Az ízlést tanuljuk..Valószínű,hogy meg fogjuk/fogják tanulni egy bazinagy multimédiás/internetes/telefonálásra alkalmas eszközt természetesnek venni.Egyébként miért nem lehet 2 kézzel matatni egy telefont?Szerintem megjelennek az alkaron hordott kütyük,vagy passzentos hónaljtáskák,vagy akár háti tokok,mint Crocodile Dundee késtokja a hátán...
-
csab2
veterán
Ez nem telefon. Ez egy tábla amivel telefonálni is lehet.
-
Eli577
senior tag
válasz
Luperator #61 üzenetére
Mi a baj a PowerVR családdal? Eleg erős az. Szerintem nem az ár a probléma a Note-nal, hanem a méret. Volt nekem meg tavaly Note-om....szep volt, jó volt, de egyszerűen tul nagy volt ahhoz, hogy nekem mindennapos használatra jó legyen. Egyszerűen nem fért el kényelmesen a zsebemben sehogy. Nőknél még elmegy, mert szinte mindig van náluk táska, de én pl. ritkán hordok magammal. Fájó szívvel, de megvaltam tőle. ...és mit ad Isten, egy nő vette meg.
-
Luperator
tag
Ha idén is olyan differencia lesz az S széria és a Note között, akkor érdemes rá várni. Legfőképpen GPU terén.. Ha a kijelző ennyire hardver igényes, csak elhagyják azt a PowerVr-t, ha ekkora féltabletet terveznek.
Igen, tablet helyett szerintem ésszerű alternatíva lehetne, mivel minden olyan előnnyel rendelkezne kisebb méretben mint egy tablet és emellett headsettel tökéletes telefon is lenne. Más kérdés, hogy ma adatátvitel terén már a tabletek sincsenek épp lemaradva.
A szűk rétegről, akik ezt meg fogják venni, az a példa jutott eszembe, hogy habár csak egy kiegészítő, de egy jó fejhallgatóért is hajlamosak sokan 30-40 ezret vagy épp többet áldozni. Pedig az csak egy fejhallgató, még ha kiváló is a hangja, külsőre a márka és a kialakítás teszi ikonikussá. Ugyanez a helyzet a Note szériával is. Első volt a kategóriájában és aki kicsit konyít a mobilkommunikációhoz, tudja mit képvisel.
Akit ez nem fog meg, úgy se fogja megvenni. Lassan olyan erőművek kerülnek a vékonyodó készülékházakba, hogy netán aktív hűtést is árulnak majd melléjük?
-
nuke7
veterán
-
keIdor
titán
Note 1 nem tetszett, de a Note 2 igen, a keparany miatt meg az a meret is hasznalhato maradna nalam, egyedul azert nem azt vettem S3 helyett, mert nem tudnam hova rakni. Oke, most talan megoldanam, de nyaron? Egyedul tenyleg ez gatol meg az egeszben, nem hordozhato, tul szelsoseges.
6.3 meg erdekes, tenyleg kulon taska kell neki...
-
nuke7
veterán
válasz
Angel1981 #51 üzenetére
ahogy látom.
vagy nem gondolják át, csak azt látják, hogy ez csúcs / legeslegjobb - és a szolgáltató meg tolja a samsung-ot.
meg is van.
megkérdezed, hogy miért - hát mer' olyan jó nagy, meg ilyen erős proci, stb. stb.kényelmes használni - persze! nagyon jó, hogy ekkora a képernyő
no comment. aztán kicsit arrébb álltam, és láttam ahogy a metron a szuper "S-pen"-nel fél perce probált rákattintani egy linkre facebook-on
(két kézzel)
mosolygok magamban az egykezes telefonnal, és szépen netezek, miközben kapaszkodok
-
Eli577
senior tag
Most ma a problem a mérettel? Az Ipad minit is lehet egy kézzel "hasznalni"....
-
DeathAdder
veterán
Kéne
Vékony peremmel nem is lenne sokkal nagyobb -
Angel1981
veterán
Mert ugye az emberek szeretnek bénázni, azért veszik annyian?
zsirfecske: Miért kéne egy telefont kizárólag egy kézzel kezelni? Én pl. azt leszámítva, amikor a fülemhez tartom és beszélek, mindig két kézzel kezelem a telefont, és a környezetemben is több ilyen emberről tudok. Ergo nekem e tekintetben mindegy, hogy 4" vagy 5,5" - egyedül az szabhat gátat, ha nem fér el a zsebemben.
-
Ati1979
veterán
Szerintem ekkora méretű telefon, kifejezetten telefonálásra már kényelmetlen.
Lehet, hogy sok NBA játékos, meg Semmy Schilt is örül ezeknek a méreteknek, de egy átlagos kézméretű férfinak, (nem beszélve a nőkről) ez a telefon már egyszerűen nem praktikus.
-
_Szasza_
tag
Azért sem látom ezekben a jövőt/lehetőséget, mivel már túlmennek a kényelmen és a praktikusságon. Míg egy mai "normál" méretű telefont kényelmesen zsebre vágsz addig ezeket képtelen vagy, vagy ha mégis, akkor leülsz és ketté törik a zsebedben. Másrészt lassan 2 kézzel kell fognod, hogy telefonálj. Csak azért meg táskát nem fogsz hordani, hogy elrakhassad a telót. De aztán ki tudja, lehet ez lesz a jövő
-
Cyberpunk
félisten
Nem tartom valószínűnek, hogy ekkora méretre ugranak szerintem ez kamù. Aki meg sír a méret miatt nos nem kell megvenni.
-
walko
tag
Emlékszem 95-ben még úgy általában mobiltelefonálni is nevetséges volt. Bunkofonnak hívták az emberek, aztán szép lassan megszokták, mára meg mindenkinek van. Nyilván az 5-6-7-x"-os telefonok nem fognak hasonlóan mindenkinek a zsebébe-táskájába belekerülni, de hidd el, hogy majd megszokod, mikor ilyenekkel telefonáló embereket látsz az utcán és teljesen hétköznapi lesz.
-
zsirfecske
addikt
egy kezes használatra normál halandónak a 4.3 col is kényelmetlen. az emberek 95%-ánál nagyobb a tenyerem és hosszabbak az ujjaim, és még így is épp határeset nekem a jelenlegi legkompaktabb 4.3-as okosteló, a moto razr i. ideális fogásnál alapból elérem a legtávolabbi csücsköket, kényelmes fogásnál meg sokszor nyújtózkodni kell a felső vezérlő elemeknél (nem is értem miért pakolhatják ics+ romokon legfelülre a settings helyi menüket annyiszor).
szóval ne mondja nekem senki hogy telefonnak nem nagyok ezek a tepsik.
-
Gregorg
tag
Ez szkam. A Note 2-nek keskenyebb a kijelzője, mivel az 1nél nem lehetett kézben tartva, hüvelyk ujjal elérni a kijelző túlvégét. Note 2-nél ez pont megvan. Csak akkor lesz nagyobb a kijelző, ha ezt meg tudják tartani (csökken a káva) vagy iphone után ez lesz a második telefon, aminél Lightsaber viccet csinálhatnak juzerek.
-
Gl4diator
tag
A 6,3" már nekem is sok azért
Nekem Note 1-em van, és az 5,3" még bőven jó nekem, ennél nagyobbat már tényleg nem szeretnék tabfonnak magamnak.
-
_Szasza_
tag
"6,3 hüvelyk" nevetséges... + Ezzel telefonálni is az...
-
skyli
senior tag
válasz
PowerBuldog #35 üzenetére
galaxy tab 1 az tök régi teló szóval nem volt drága, gondolom olyan 40 körül lehetett akkor
-
skyli
senior tag
válasz
Mr President #32 üzenetére
7 colos nexus 7 is befér kb az összes zsebembe úgyhogy nekem nem gáz és ez sokkal kisebb
-
Mr President
senior tag
Na ne. 6,3"
Azt már csak táskába lehet tenni, és ezáltal elveszti a könnyen hordozható mivoltát. Pont tegnap néztem az MM-ben a Note 2-t és már az is egy óriás. Az én zsebemben ahogy néztem már az sem fért volna el. Ez meg még nagyobb lesz. Komolyan kérdezem, hova teszik ezt az emberek?
-
nuke7
veterán
pff. hajrá... így is már annyi note-ot látok
mosolygok is rendesen amikor bénáznak vele a metrón meg a buszon -
G.Peter
aktív tag
Tulajdonképpen teljesen logikus, ha 6,3" lesz. Amikor 2011-ben a felső kategóriát a 4-4,3" jelentette, akkor jött a note 5,3-mal. 2012-ben 4,7-4,8"-os telefonok mentek, akkor jött az 5,5-ös note2. Most 5" lesz a standard méret, tehát jöhet a note3 6,3"-lal. Azt meg az idő eldönti, hogy még erre is van-e igény. Az átlagember már a note1-re is azt mondta, hogy senkinek nem fog kelleni, aztán mi lett belőle...
-
freeknight
őstag
Hát például asszonynak Note van (az első szériából) és ő imádja, és van barátnője, aki szintén birtokol egyet, szóval...
Tehát szerintem még nagyobb sikerek állnak a phabletek előtt. Ezt csak azért sajnálom, mert a gyártók hajlamosak arra, hogy a "kisebb" képátlójú telefonokba gyenge vasakat pakoljanak, mondván a nagy kijelzős telefon a csúcskategória. Én a magam részéről szeretném, ha az igazi smartphone-ok megállnának 4,8 inch-nél, számomra az a megfelelő. -
skyli
senior tag
nekem nagyonnagyon tetszik *-*
note 1-em van és nem nagy, befér minden zsebembe. utazáskor, vagy amikor nem otthon vagy, ez mindig nálad van és nagyon jól jön, hogy nagy! pl netezéshez, meg minden kényelmesebb.. 1-2 éve egyik 13 éves lány ismerősömnek volt galaxy tab 7-e, az használta telefonnak, az pedig ennél sokkal nagyobb és széles pereme is van. -
Hina
aktív tag
válasz
kiskaktusz #1 üzenetére
Neem.. talicskán tolod magad előtt
-
Dany007
veterán
De szerintem nem fognak annyira elterjedni, mint a 4 col környéki telefonok.
Azért az 5 fölötti kategória már nőknek egyáltalán nem kényelmes, de férfiaknak sem mindig. Továbbá itt már tényleges problémát jelent hogy hova tegye az ember? Mert ez már lassan egy mezei télikabát belső zsebébe se fér el. Farmerzsebben meg már a 4 colos telefon is durván látszik.(tapasztalat) Hacsak nem 5 számmal nagyobb bő gatyát hord az ember.
Aztán érdekes kérdés még, hogy mi van nyáron? Rövid gatyában pólóban a 35 fokban hova teszed az 5 colos telefont?
Hát még a 6 colosat? Komolyan odáig jutunk, hogy külön táska kell majd a telefonnak is?
Nem hiszem, hogy ez el fog terjedni. Az rendben van, hogy a Note népszerű. Hiszen egyrészt újdonság, másrészt a tech - mobil mániásoknak simán jó vétel lehet. Vagy esetleg munkára. De, hogy a mezei átlagemberek is ekkora batár telefonnal mászkáljanak azt nehezen tudom elképzelni.
Mármint azt, hogy az 5 col feletti készülékek vegyék át a vezető szerepet. Hiszen sokan már 3,5 fölé se akarnak menni.
-
kungzi
veterán
nekem az LG Optimus G is tetszik, 4 magos Snapdragon S4 Pro, 2GB ram, 768 x 1280 pixels, 4.7 inch
kinézetre és tudásra is tökéletes lennecsak kár hogy LG
-
Ahogy megjelennek a hajlított kijelzők,a 7" alap lesz
-
arni1
aktív tag
Nexus 4(tudom, hogy még nem kapható Mo-n, de könnyebb beszerezni mint bármelyik "only" kína telefont) kb. ilyen specifikációkkal rendelkezik, mint amilyet említettetek. Kis méret, számomra a galaxy nexus után nem lenne nagy.(előtte nexus s volt, s hamar megszoktam a méretét) 4 mag, 2gb ram, hd kijelző korrekt méret, szép külső, bár ez szubjektív, prémium anyag. Mi kell ennél több?
-
Angel1981
veterán
Az 5" szerintem még nem probléma, de felette már ingoványos a talaj.
Előbb utóbb eljutnak arra a méretre, ami már bukni fog - persze valszeg ők is tudni akarják, hogy hol a határ, mi az a méret, ami a nagyságából adódón már nem lesz olyan népszerű. -
atike
nagyúr
Ez már tényleg durva, hogy ilyen léptékkel "fejlesztenek"...
Tegnap még szörnyülködtünk, hogy mekkora is a 4,7 col, ma már a megjelenő telóknál "alap", hogy 5 col legyen (felső kategória), erre meg a hírek már a 6 col körüliekről szólnak...
Mi lesz holnap?
-
Prof01
veterán
"6,3 hüvelykes..." Ezek nem normálisak!
Bár érthető, hogy muszáj lépniük, mert lassan az összes felsőkat. okosteló utoléri a Note-ot kijelzőméretben.
-
kungzi
veterán
nekem egy 5" alatti rgb Amoled 720p-s kijelző, 4 cortex a15 mag és 2GB Ram kellene a telóba és kész is az álom teló pár évre
-
ABal
őstag
-
Ricardo
titán
Hajrá. Úgy néz ki nagy igény van ezekre az óriásokra. Csak remélni merem, hogy rendes vasat raknak a 4-5 közötti készülékekbe is.
-
kungzi
veterán
válasz
kiskaktusz #1 üzenetére
igen, de összehajtogatva, mint egy zsebkendőt
-
Dany007
veterán
Nehéz elhinni, hogy az 5+ inch-re is van széleskörű igény...
Mindenesetre én félnék vele az utcán telefonálni / használni. Mert egy ilyennel fél km-ről is kiszúrni, hogy többszázezres telefon van nálam... -
tjb007
nagyúr
Lassan ideje lenne már létrehozni egy pletykarovatot is
Abba meg kénytelen lesz (sajnos vagy nem sajnos) mindenki belenyugodni, hogy aki csúcshardvert szeretne az kénytelen lesz 5 col fölé menni, ha szeretné ha nem.
-
kiskaktusz
addikt
2030-ban 40 colos tévével fogunk mászkálni táskába "rejtve".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest