- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
unrealnoise
senior tag
bár már biztos leírtam pár helyen, de én pl. most rendeltem egy kindle paperwhite-ot.
az 6"-es. nah most ugye a note 2 mérete 5.5-ös, tehát lényegében nem sok a különbség, olvasásra ez is kiválóan alkalmas lenne. egyedül az akkuidő a gáz.de szerintem ezen is sokat gyúrnak majd a következő években, remélem hogy az E-ink-es ekönyvolvasók és a Note kategóriás telefonok valahol találkoznak majd középütt. nagyon jó lenne egy kütyüt használni minden médiára. olvasni most is olvashatnék, akár az s2-esem is, de azért nem olyan szem és akkukímélő mint egy kindle.
mivel a galaxy s4 és a note3 után teljesítményben, felhasználói élményre már nem sokat fognak jelenteni a teljesítménybeli javulások (benchmark tesztek nem nagyon érdekelnek addig, amíg gyakorlati hasznuk nincs; azaz hiába ér el valami kétszer több pontot, pont le fogom tojni, ha a böngészés meg etc közel azonos tempóban történhet. (sőt itt a szűk keresztmetszet maga a hálózat lesz (végülis már ma is az) ugye, nem a készülék képességei)
szóval nyitniuk kell, a parasztvakítás önmagában nem lesz elég, nem lesz értelme telefont cserélni, extrákkal kell felhívni magukra a figyelmet a gyártóknak. üzemidő, napfényben is kiválóan olvasható kijelző, ütésállóság és hasonlók. (a sony nyitott is az ilyen extrák felé ugye, kár, hogy nem minden téren alkotott maradandót a vállalat...)
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Cyberpunk #149 üzenetére
tök mindegy itt egyesek mit gondolnak, elég megnézni a tendenciákat vagy pletykákat.
nokia 920, a sony új csúszkészülékei (z, zl), a htc készülékei... (pl. one x+)
és igen, egyiknél sincs középső fizikai gomb. miért? mert fizikai, plusz pénz és idő gyártásnál. ha nem is sok. és szvsz használni is jobb az érintőset. de hogy gyorsabb, már ha rendesen működik, az biztos.
a fizikai használatáról meg már mondtam egy példát, körülményesebb és lassabb, mint az érintőgombok. ha nem is sokkal.
szóval nehogy azt higgyék itt egyesek, hogy ez sokáig így lesz a samsungnál. mondom én személy szerint meglepődnék ha nem küldenék levesbe a középső fizikai gombot. de majd meglátjuk. majdnem mindenki más már megtette. nem is véletlen...
Cyberpunk: te olyan butaságot írtál, hogy a fülem kettéáll. az a három alsó érintőgomb nem a kijelzőből vesz le. mivel ha fizikailag ott lennének, akkor is elvennének egy bizonyos helyet a készülék kijelzőjétől. hiszen valahogy azokat is a telefonra kell rakni. :p
a hely a három fizikai gombnak így is úgy is kell. k*rva mindegy, hogy érintős, vagy nem... az is ugyanúgy helyigényes. ezt nem felfogni... nah az a nem semmi. :p -
unrealnoise
senior tag
válasz
HUNPablo #141 üzenetére
jah, BB-sek nem számítanak.
egyébként nekem egy Note-ot használó ember tényleg ne mondja már ezt, hogy kényelmetlen az érintős gombsor, mert itt helyben elkap a röhögőgörcs... mint korábban írtam, pont egy ekkora batár készüléknél ilyet kijelenteni..., pláne, hogy az ilyen kütyüknél a funkcióinak 99,9%-át az érintőpanelen végzi el az ember...ezek szerint itt egyesek folyamatosan kényelmetlenül használják a körülbelül 100.000 Ft + értékú készüléküket, az idejük 99,9 %-ában. nah azanemsemmi.
jöhettek azzal, hogy szubjektív, de már maga elgondolás is, hogy a home gombnak fizikainak kell lenni, amikor semmi, mondom semmi előnnyel nem jár (sőőt!), egészen leheteten...
-
unrealnoise
senior tag
jó aki a fizikai gombot előnyösnek tartja, középütt a home gombnál, azok árulják már el, miért van olyan virtuális gomb az érintőképernyőn, amit kényelmetlen benyomni?
egyébként is gyorsabb, ezzel nem tudtok vitába szállni. nem jelentősen, de ha 20 ilyen gomb egymás mellett lenne, és az lenne a kérdés, hogy melyiket aktiválom hamarabb, akkot tuti az érintős gombsor nyerne.
és kényelmetlennek meg nem lehet kényelmetlen a középső home gomb, mert akkor ezek alapján az egész készülék kezelése kényelmetlen nektek...
én sokkal inkább oldalról hiányolom a dedikált gombokat. számléptetést pl.
oké, hogy vannak erre head-set-es cuccok, de én a minőségi sennhesier hd25-1-II-esem nem tudom csak úgy rádugni, legalábbis nem találtam még verérlős, a másik felén is jackcsatlakozós head-set cuccot. amivel mondjuk számot tudok váltani és hangerőt állítani.sonynak vannak vezeték nélküli próbálkozásai, de azoknak az akkuideje egy vicc...
-
unrealnoise
senior tag
Egyébként ti nem tudom, hogy miképpen álltok ehhez, de...
Ami nekem itt tetszik a samsung készülékeihez (pl. S3, note 2) képest a sonykban és mondjuk egyéb gyártó készülékeiben, az az, hogy az alsó három gomb érintős.
S2-esem van jelenleg, és néha tök macera benyomni azt a mocskos középső gombot. Egyszerűbb, gyorsabb, és kevésbé fárasztó valamire csak rábökni fél pillanatra. Nem mintha nagy megeröltetés lenne, de ha már ott a lehetőség, akkor nem értem miért nem érintős mind a három gomb. Ha az ember előtt van a készülék, akkor nem jelent hátrány az a három telefonkezelős érintőgomb, hiszen azokat, a zsebben mondjuk úgy sem fogja használni az ember. Ahogyan a galaxy sorozatnál a középső gombját sem.
Az érintős megoldás egyszerűen szebb, gyorsabb eszközvezérlést biztosít az ilyen telefonoknál. Aki nem hiszi, próbálja ki...
Én nap mint nap megélem, hogy mennyivel könnyedebben megy a középső gomb melletti két érintős gomb "nyomkodása"....
Szóval bár apróság, de remélem a samsung nem ragaszkodik a középső gombos hülyeségéhez. Anélkül egy szebb, elegánsabb, letisztultabb telót kaphatnánk, aminek még a kezelése is gyorsabb lenne...
-
unrealnoise
senior tag
Ennek a hozzászólásnak semmi értelme. ha itt egyesek annyira elégedettek a jelenlegi kütyüjükkel, legyen az bármilyen régi szerkezet is, nem szabad elfelejteni, hogy annak a kifejlesztéséhez is hasonlóan nagy fejlesztési tempó kellett.
Felesleges köpködni a gecisokmagos processzorokra meg nagy kijelzőkre, inkább örülni kellene, hogy a nagy kereslet és a fejlesztések miatt, hamarosan mindenkinek elérhető lesz "ez a technológia".
Most köpködnek meg fújjolnak egyesek, de azt nem veszik figyelembe, hogy pont az ilyen ádáz fejlesztési verseny miatt használhatják a jelenlegi kütyüjüket, az viszonylag kedvező árukról nem is beszélve.
És egyébként is, ki tudja, milyen lehetőségeket köszönhetünk még ezeknek az apró lépcsőfokoknak?
Komolyan mondom, az agyam eldobom mennyi buta, tájékozatlan, ok nélkül hőbörgő embert talál itt az ember.."jajjj, a f*asznek kell ennyi processzor meg etc, nem is érdekel az egész, egy fél magos procival is tökéletesen tudok multimédiázni..." de azt nem veszi, hogy pont ezek az új kütyük nyomják le a régi csúcstelók árait, amit előbb vagy utóbb ő is ugyanúgy be fog szerezni, és biztos elégedett lesz a sebességével is...
de ócsároljátok csak ezt az egészet... nagyokosok.
és igen, ez most főleg neked szólt; Daczy
-
unrealnoise
senior tag
Hát igen... Bár én nekem nagyon tetszik az amoled is. meg hát azért gondolom a háttérben nem csak a felbontást növelik, hanem fejlesztenek folyamatosan a kijelzőn is, gondolom megállás nélkül feszítik a technológiai határokat. Filóztam egy Note2-ön, de mivel az S2-esem is elég jó még, megvárom a két új jövevényt, és utána meglátjuk.
Az biztos, hogy egy S4-el hosszú-hosszú évekig ki lehetne húzni, netezni, médiát fogyasztani, ennél nem kell jobb, egyedül amiben javíthatnának az évek alatt a készülékek, az a kijelző és az üzemidő... (esetleg valamilyen színes E ink-es technológiával megspékelve.)
-
unrealnoise
senior tag
Egyébként meg itt tényleg ennyire buták egyesek? Nem viszik a Note-okat, csak megnézik meddig mehetnek el? Meg ilyen hülyeségek? Jézusom emberek...
A Note kategóriát teremtett, és ha nem is úgy viszik, mint az S3-at, nem egy cég megirigyelné csak a Samsung Note készülékeinek értékesítését...
-
-
unrealnoise
senior tag
jólmondod, a HTC nálam is bajon lenne sokszor (kijelző, készülékház, minőségi összeszerelés és anyagok), de az akkut mindig elcseszik... és ezt még bővíteni sem lehet, miközben a samsungnál az s3-ba már lehet előrendelni a hivatalos 3000 mah-s akksikat...
Nekem vagy valamilyen Sony lesz, vagy Samsung S4, vagy valamelyik note. Sony-nál egyedül az akkuidő miatt félek, a samsung mostanában jól belövi ezeket, a note 2 akksija pl kifejezetten kemény a maga 3100-as értékével.
-
unrealnoise
senior tag
nekem a note 2 tetszik, és mivel csak novemberben jár le az előfizetésem, lehet egy note 3 is benézne nálam, csak hát ez a 6,3 már tényleg túl nagy. pl ezt már melóban nem tudom magamnál tartani, a gyári egyenruhában egy 5"-es készülék még elmenne, talán az 5,5-ös is, de a 6,3 az már inkább tablet...
a végén lehet s4 lesz belőle, ami valszeg megmarad még normális keretek között. az 5" ideális majdnem mindenre. ha még az s4-eshez tollat is adnának, mint a note-os készülékekhez (olvastam valami pletykát ezzel kapcsolatban...), akkor pláne azt választom majd...
de ez a 6,3 szerintem idióta húzás lenne, az 5,5 is már a határ szélén táncolt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- E-roller topik
- iPhone topik
- Robogó, kismotor
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel topik
- LEGO klub
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Autós topik
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged