Hirdetés
- iPhone topik
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F7
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
omgfx
tag
Sziasztok,
2019/01 havi az S-Max-om, Sync 3 19xxx legfrissebb verzión vagyok, ahova több frissítéssel jutottam el, de csak F7 a térkép, és nem is ajánl frissítést, ami nagyon zavaró, mert több alkalommal volt problémám a régi térképadatokkal navigáció közben.
Olvastam visszább, hogy a ez 19xxx nem kompatibilis az F8-al és majd csak később jön, már talán az F9 2020-ban.... Hát k*p*a be a Ford.Szóval van valamilyen lehetőségem visszaállni 18025 verzióra és F8-ra frissíteni a térképet?
Illetve akinek már frissült a térkép F8-ra, annak nem is frissül a Snyc3 18xxx-től újabbra? -
sparta2
tag
Ha az naplófájlt akarom újra kimásoltatni a hibaelhárítóban leírtak szerint, arra sincs semmi reakció.
-
sparta2
tag
Sziasztok!
Most én vagyok tehetetlen. Letöltöttem a legújabb Sync frissítést, szokás szerint exFat-ra formázott pendrive (az, amiről eddig is gond nélkül frissítettem) és nem indul el egy óra múltán sem. Rápróbáltam más adathordozókra, régebbi frissítési anyagokal is, próbáltam Gracenote-ot törölni, de nincs reakció semmire. Már arra is gondolam, hogy az utolsó szerviznél letiltottak valamit az OBD-n keresztül!? Ha van valakinek ötlete szívesen fogadnám! -
nbukta77
addikt
Hi. Gyors kerdesem lenne. Android autot ossze lehet hozni kabel nelkul is. Sync 3 ford ecosport 2019
-
fatal`
titán
-
ZPKing
tag
Sziasztok,
az android autóba hogy lehet kirakni a sebesség mérő kis ikont?
Illetve nektek nem volt olyan gondotok hogy android autó alá bejött egy hívás
jelezte is rendesen, felvettem és másik fél nem hallott belőlem semmit.
csak én hallottam őt.
Illetve mi az új android autó verzió száma?
kösiz -
Ezt még nem teszteltem, reggel jött a szokásos hívás fogadáskor nem hallom a másik felet buli, de a bluetooth eszköz törlése majd hozzáadása az autó rendszerén megoldotta. Kell pár nap mire mindent átnyálazok. A maps kicsit jobb lett, szokni kell hogy az óra jobbról balra került, a vicces az volt, hogy az asszony otthon zenélni kezdett a spotify-on, és az autón is váltogatta a számokat (közben szólt a rádió
).
-
fatal`
titán
válasz
Tsebacsi #783 üzenetére
Nekem nem volt nehéz a régi se. Egy dolgot utáltam, telefonálni, ha nem volt közel az illető a Historyban, vagy a kedvencekben. Ez jobb lett? Ugye nálunk nem működik a hangvezérlés sajnos... Mondjuk ez nagyon ritkán kell, általában akkor dugóban tárcsázok, agglomerációban úgyis mindennapos.
-
Az új android auto felület most lett felajánlva nekem is, délután igyekszem tesztelni és leírni a tapasztalatokat
-
szmarci81
újonc
Sziasztok!
Egy 2016-os focuson sync 3-al szeretném használni a waze-t. Android autoval látom is a kijelzőn viszont nem talál GPS jelet. Ha simán a telefonon indítom el 2 másodperc alatt meg van a jel. Valakinek van ötlete hogy mit kéne csinálni hogy működjön? Ja a google maps működik szépen rajta. -
olajbogyo
aktív tag
Szia!
No, próbàlgattam ma ezeket a formátumokat, és valóban a lossless tűnik a jó választásnak.
Annyit még azért kérdeznék, te milyen formázás használsz a pendrivon? Mert én úgy látom, hogy az exfat-ot kedveli leginkább. Csináltam ugyanazzal a mappával, de fat32-n, és még mindig akadnak számomra nem értelmezhető hiányosság. De azért így már szuperül használható, mappákat látja, kereshető... stb
Arról nem is beszélve, hogy így a minőség lényegesen jobb flac-ben. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
janosibaja #768 üzenetére
Szia!
Írtál wongkok-nak? Visszajelzett?
-
janosibaja
őstag
Igen, próbáltam másik telefont, azzal sem működik. (A telefonom kifogástalan, jól kapcsolódik a feleségem Toyota kocsijához is.)
Ma voltam Ford márkaszervizben, széttárták a karjukat, s kaptam egy szép számlát a vizsgálatról, ami nem vezetett sehová.
Kéne egy szerelő, aki nem tartja különös ötletnek, hogy működjön a hangutasítás, s akinek van letöltött frissítőcsomagja 3-as Focusra, mert a márkaszervizben az sem volt. S nagyon kedvesen, nagyon udvariasan elmagyarázták, hogy több óra letölteni + több óra telepíteni, jó sok pénz lesz, de egyáltalán nem ígérik, hogy működik utána.
Eljöttem.
-
dave182
senior tag
válasz
janosibaja #766 üzenetére
Szia, másik telefont próbáltál az autóval? A saját telefonodon factory reset volt már?
-
janosibaja
őstag
Csak a telefont nem tudom hangosítani. Konkrétan: ha kimondom, hogy "Phone", átkapcsol nagy nehezen Phone állásba, de miután azt mondom, hogy "Call xy" akkor vagy nem hallja (úgymond), vagy olyasmiket ír ki, hogy az a 92. a névjegyzékemben.
De ha azt mondom "USB" módban, hogy "play next track", akkor lejátsza a következő számot...
Csak hogy tovább bonyolítsam a dolgot: az utóbbi fél évben egyre nehezebben "hallotta" meg, hogy mit mondok - Phone módban. Abszurd, de így van, csak ezt, a hívásos hangutasítást nem érti.
Olyan volt, mint egy idősödő, hallásromlásban szenvedő ember: egyre inkább ordítanom kellett, mit kérek. Aztán nemrég egyszer s mindenkorra leállt, nem hallja, hogy "call xy".
Remélem, most már pontosan fogalmaztam meg a problémámat. -
qqrique
tag
válasz
janosibaja #764 üzenetére
Az nem világos, hogy csak a telefont nem tudod hang utasítani, avagy a többi egységet (rádió, klíma...) sem.A kihangosító használatakor jó a hangminőség?
-
janosibaja
őstag
Köszi, Sync Master Reseten, többszöri újrapárosításon, akku + leszedésén túl vagyok.
Talán az a legidegesítőbb számomra (azon kívül, hogy nem találok értő szerelőt), hogy a Bluetooth kapcsolat rendben felépül, minden működik, csak egyedül a hangutasítás nem.
No, ilyen panasszal néznek az emberre a szerelők úgy, mintha marslakó lenne.
-
olajbogyo
aktív tag
-
qqrique
tag
válasz
janosibaja #759 üzenetére
A hw csere előtt célszerű ellenőrizni a jogosultság, nyelv, stb. beállításokat a telefonon és a sync egységben. Gondolom a sync-et reset-elésén már túl vagy.
Ha egyéb hangutasításokat elfogad, feldolgoz a rendszer, akkor nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy HW meghibásodás okozza azt, hogy nem indítja el hangutasításokkal a telefonhívásokat.
A szervizek nem fognak nem eredeti Ford alkatrészt beépíteni. Ha cserélni szeretnéd, akkor
magadra és a google barátunkra vagy utalva. Várhatóan jó drága művelet lesz a csere,
lehet, hogy jobban jársz, ha cseréled az autót.Segédletek:
https://owner.ford.com/support/how-tos/sync/sync-with-navigation/setup/how-to-troubleshoot-sync.html?sync=sync-navigation
https://www.villageford.com/static/dealer-14561/pdf/Troubleshooting%20SYNC%20Voice%20Commands.pdf
-
qqrique
tag
válasz
olajbogyo #760 üzenetére
Én egy 32 és egy 64GB Scandisk USB3-as tárolót használok.Ezek hibátlanul működnek.
' SANDISK Cruzer Ultra Flair USB 3.0 pendrive 32GB (139788) (SDCZ73-032G-G46) '
Javaslom, hogy flac formátumot használj, ha szükséges állíthatod a tömörítés mértékét,
de az mp3-al ellentétben ez 'veszteségmentes', tehát a hangminőséget nem ronjta el.
Persze a konverzióhoz használt hw és sw minősége is számít, de ha normális hangminőséget
szeretnél, akkor a flac vagy a wav formátumokat célszerű alkalmazni. -
janosibaja
őstag
Próbáltam a telefonkönyvet frissíteni, levettem az akkusarut, csináltam master resetet - ezeket írják a weben, nem segített egyik sem.
A hardvercsere (fejegység csere) alapvetően 1.) azért járkál a fejemben, mert reménytelennek tűnik a javítás, 2.) szeretek kütyükkel bajlódni, s némelyik utángyártott fejegység nagyságrendekkel többet tud, mint a Fordé. Csak mintha senki, egyetlen szerviz sem értene hozzá: sem a mostanit megjavítani, sem a kínai csodát értően berakni.
-
qqrique
tag
válasz
janosibaja #749 üzenetére
Ha más hangutasítást feldolgoz, akkor miért kellene hardvert cserélni?
Próbáld meg a telefonkönyvet ismét letölteni a telefonról az autóba.
Én a Focus 3.5-nél (sync2) jártam így, mint Te. A telefonkönyv frissítése után ismét működött. -
fatal`
titán
Új frissítés van az autómra (2018 Focus MK3.5), 3.0.19149. Lehet tudni valamit róla? Mi változott?
-
fatal`
titán
válasz
olajbogyo #754 üzenetére
Rengeteg gyártónál van korlát a bitsebességre, illetve a fájlok formátumára, nem néztem a doksi ezen részét, de nem lehet, hogy ez a probléma? Illetve még fájlszám korlát is lehet (túl sok fájl egy mappában).
Bár azt gondolnám, hogy 2019-ben már ezeket a problémákat sikerült megugrani...
Én speciel Android Autoról vagy BT-ről hallgatok zenét a telóról.
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdés......
Ha van köztetek valaki, aki szintén hallgat usb ről zenét, nos sima MP3 at teszek a penre, de van amit lát van, amit nem. Felteszek egy mappát, benne az MP3 zenékkel, és nem találom az autóban, egy másik ugyanolyan MP3 at tartalmazó mappánál pedig jó. Ti, hogyan használjátok, eme "bonyolult" eszközt? -
olajbogyo
aktív tag
válasz
janosibaja #751 üzenetére
Szia!
Bocs, még a Suzuki vitarám volt, és az ottani fórumon voltam vele kapcsolatban. Ő készítette a Suzukihoz az sd kártyát, amin a térképszoftver volt. De a Ford SYNC magyarításokat is ő készíti, neki is fordja van amúgy. Szóval, a vitara fórumon is kinn forog az email címe, úgyhogy nem gond szerintem, ha ide is berakom. Írj erre a mailre:
"wongkokwah2000@gmail.com" -
olajbogyo
aktív tag
válasz
janosibaja #749 üzenetére
Szia!
Szerintem keresd meg "wongkok" fórumtársunkat, én már beszéltem vele magyarítás miatt, ő biztosan tud valami okosat mondani. -
janosibaja
őstag
Sziasztok, ha nem jó topicba írnék, irányítsatok át, légy szí.
2013-as, eddig hibátlanul működő Focusom tegnap óta "nem hallja" a kimenő hívást igénylő hangutasítást (call xy). Ugyanazzal a Huawei-jel, ami eddig hibátlanul működött (a feleségem kocsijában jó, szoiftveresen minden vátozatlan autóban és mobilban egyaránt, a Sync és a telefon látszatra hibátlanul kapcsolódik). Az egyéb utasításokat "hallja" (például play next track).
Sok kimenő telefonálást bonyolítok, nagyon hiányzik ez a kényelmi funkció.
Számos kérdésem lenne:
- Szerintetek hová, melyik szervizbe érdemes vinni (a szervizemet amúgy kedvelem, de lövésük nincs multimédiáról, Androidról, Bluetoothról). Már nyilván nem is garis, tehát vinném bárhová kis és nagy szervizbe Budapesten, Nyugat-Pest megyében.
- Tipp szinten szerintetek mi a csuda baja lehet? Ha az egész panelt kell cserélni, mint egy tévében, akkor az kábé milyen ár lehet anyag + szerelés?
- megfordult a fejemben, hogy ha túl drága a Ford gyári alkatrészekből javítás, akkor milyen jó lenne egy, a mostani helyére pontosan illeszkedő utángyártott fejegység, aminek van szép (jól látható) kijelzője, s tudja az Android autó cuccait, mert akkor nem kéne mobillal vacakolni a navigálással (Waze-t s Google Térképet használok).Nagyon kösz minden jó tanácsot, szervizcímet, bármit.
-
nortsen
aktív tag
-
sparta2
tag
-
Bélaaaa
őstag
Én, ha a fejem tetejére állok, sem kezdi el a térképek frissítését. Van ötletetek, hogy miért?
Leszedtem a legújabb rendszerfrissítést, amit a Ford ajánlott fel, a FordPass visszatöltötte a kért xml fájl, így felajánlja, hogy töltsem le az F7es térképet.
Leszedtem. Kiírtam exFat fájlrendszerrel egy pendrive-ra (32Gb-s), motor indít, pen betesz, vár, semmi.
Kiírtam egy 1 TB külső lemezre (szintén exFat), semmi.Nem értem, hol a hiba?
-
Wifin keresztül működjön a fedélzeti rendszernek és az appoknak a frissítése.
Ami kizárólag az USA-ban működik az neked az autódban nincs/nem látszik.pl. arra gondoltam, hogy már van Ford Pass, abban szerepel a forgalom figyelése, adatok átküldése a navinak. Na ez itthon ugye nem megy.
-
nortsen
aktív tag
Lehet volt már, de segísetek plz, hogy Sync 2 (vagy akár 3) tudja itthon a traffic információkat interneten, ill tmc-n jelezni? Ill hogyan kéne működnie?
Ahogy néztem nem sok értelme van a wifi/internet beállításnak, nem is értem mire használja az autó (kliensként). -
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
olajbogyo #728 üzenetére
Sziasztok!
Valóban, az általatok elmondottak segítettek a rádió (TrafficAlarm)-ját kilőni, és a térképről is eltüntetni azt a sokk pöttyöt.
mire valók azok, fingom sincs.... valami olyasmivel lehet kapcsolatban, hogy ahol többször járunk, ott sűrűbbek a pöttyök, de miért?
Amit, még megkérdeznék fű alatt, nagy csendben(igaz így magamat nézetem hülének, de egye fene)....szóval mi a búbánatot jelöl a fed.komputeren a jobb alsó sarokban menet közben a "W", "SW", az "N"....meg a mit tudjam én még milyen betűkavalkád....ha megőszülök se jövök rá, pedig biztosan baromi egyszerű. A kezelési utasításban sem látom.
Erre gondolok: -
Hali! Sygic megy valakinek android telefonon autó kijelzőn? Nálam semmi, ugye ha kábelen dugom rá a telefont akkor az android auto indul el.
-
olajbogyo
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megyek holnap az autóval, és meglesem.
Még egyszer köszönöm!
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Srácok, segítsetek már légyszi, mert fingom sincs hol, és mikor kapcsoltam be, de már szétvet az ideg...
Hallgatom nagyban az usb ről a zenét, erre valami istenverte hangosan felordít a közlekedési infó, ráadásul itt mellettünk a szlovák infókat, a szívem kiugrik a helyéről. Tényleg nem találom sehol, pedig tuti én kapcsoltam be, mert elején nem volt ilyen.
A másik, a térképen az útvonalon, mi a tököm az a sok pötty, és úgy látom ott van sok, ahol többször járok....ez is valami extra?!...bár fingom sincs mire jók, és hol lehet hatástalanítani, mert biztosan ezt is én kapcsoltam be. Hát igen jó lenne az angol nyelvről magyarítani, mert én, csak a szuahéli nyelvjárásban vagyok otthon....
Köszi előre is..... -
Lamberd
tag
Sziasztok!
Behozattam egy 2016 -os C-maxot francia országból ,a képek szerint sync 2 van rajta de ha alváz szám alapján megprobálom leszedni aSYNC 3 -at azt írja a szoftver napra kész nincs frissítés. Hogyan tudnám SYNC3 ra frissíteni a rendszert?
Üdv: Lambi
https://www.ford.co.uk/owner/resources-and-support/sync-bluetooth/update?fbclid=IwAR163rmMhNc3DJ-or49UohldPlrUkkoiw0xHqrevT-gKGlwnADm4rRbMNlI#/
-
sznandi77
csendes tag
válasz
sznandi77 #710 üzenetére
Egy kicsit soká, de válaszolt a Ford!
Szóval az F8-as térképfrissítés csak 18025-ös verzióig érhető el, szoftverproblémák miatt. A térképfrissítéshez meg kell várni az új Sync sw verziót, és majd azt követően válik elérhetővé a tervek szerint már az F9-es térkép adatbázis frissítés. Ennek várható időpontja körülbelül 2020 január/február. Szóval türelem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Bittorrent topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G713QE! R7 5800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD
- LG 34GP950G-B - 34", Nano IPS, 3440x1440, 180Hz, G-SYNC, 1ms, HDR600 - Gari 2026.07.04. -ig -
- Apple iPhone 15 Pro 128GB Fehér Titán Színben 100% Gyári Akkuval 6 Hónap Jótállással
- Corsair HXi Series HX1500i 1500W 80 PLUS Platinum Tápegység INGYEN FOXPOST
- iPhone XR 64GB Független/1 hónap gar./Akku 80%/p4442
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest