Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
heitech
csendes tag
Ezt ajánlja fel a hivatalos frissítés 18025 verzióhoz a Ford honlapról egy autoinstall fájlban:
; SYNC3 Consumer Appplication Upgrade - Release 3.0.13 - Only for Nav/EU assemblies.
[SYNCGen3.0_3.0.18025_PRODUCT]
Item1 = HB5T-14G386-TJB
Open1 = SyncMyRide\HB5T-14G386-TJB.tar.gz
Item2 = JR3T-14G424-BD
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G424-BD.tar.gz
Item3 = JR3T-14G421-BD
Open3 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BD.tar.gz
Options = Delay
[SYNCGen3.0_3.0.18093]
Item1 = JR3T-14G421-BD
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BD.tar.gz
Item2 = JR3T-14G423-AA
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G423-AA.tar.gz
Item3 = JR3T-14G422-BD
Open3 = SyncMyRide\JR3T-14G422-BD.tar.gz
Options = Delay,Include,Transaction -
Skylukos
tag
Ez a gracenotes mire való, és a navi nélkülieknek is kell?
-
heitech
csendes tag
Hello,
nekem most 18025 (F7) van, amit tavasszal a hivatalos Ford oldalról letöltve tettem fel és akkor a frissítés után legenerált xml fájlt is sikerült visszatölteni a Fordhoz.
Most azt mondja a hivatalos honlap alvázszám alapján, hogy a rendszer naprakész, de a térképeket frissíteni kell, töltsem le (25GB). Tegnap még nem ajánlott fel semmit. Nem tudom lesz-e ebből így 18261 , este megnézem mi van a csomagban. -
Hyena
senior tag
Most, hogy sikeresen befejeztem a frissitest nehany tanacs es eszrevetel az utanam/utanunk probalkozoknak es egyben koszonet azoknak akik segitettek. (pl Teewine)
Kiindulasi alapnak mindenki toltse a Teewine altal linkelt file-okat , lasd alabb:
Rendszerfrissítés 18261-re:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G381-AN_134190.tar.gz
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G391-AD_73876.tar.gz
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gzTérkép F8-ra:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G421-BD_1545317091000.TAR.GZ
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G422-BD.TAR.GZ
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZGracenotes (1.1.1.1127):
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gz
Ezen kivul le kell meg tolteni az alabbi linkekrol a fileokat, ezekben van az instukcio az adathordozon szukseges struktura letrehozasahoz , autoinstall...
Azert van 3 mert az elso a rendszerfrissiteshez kell , a 2. a terkepekhez es navigacios hanghoz, a 3. pedig a gracenotes.
https://www.mycloud.ch/s/S002B6261DC8D192D4C3641E0C19257D5EA9774A0D0
https://www.mycloud.ch/s/S00FBB62F17C484EF27932F3ED3012DFC5458C03541
https://www.mycloud.ch/s/S00CF4F7565424CD73B0E99C7A1722C1E51B0EEEB62
Ha ez mind megvan akkor szukseg lesz valami alkalmas pendrivere vagy mobil vincseszterre. (vagy tobbre ha ugy kenyelmesebb)
A fejegyseg eleg haklis erre igyhat a valasztott drive-ot erdemes meg a telepito file-ok ramasolasa elott letesztelni mondjuk ugy, hogy masolsz ra nehany mp3at es ha a fejegyseg latja a pendrivet , lejatsza rola a zeneket akkor jo.
Ha nem latja , peldaul meg sem jelenik a source resznel akkor masikat kell valasztani. (en 2db 32 gigas egyebkent jol mukodo markas pendrivevel is igy jartam)A rendszer telepitesere akar egy 8 gigas pendrive is elegendo. (az egyszeruseg kedveert ezt is ntfs-re formaztam , de mert nincsen rajta nagy meretu file igy feltehetoleg akar fat32 is lehetett volna...)
A navigacios terkepek es hang mar egy minimum 32 gigas egyseget igenyel ntfsre formazva. (2 jokora file is van rajta)
A gracenotes telepites a fentiekhez kepest csekely meretu akar 2 gigan is elfer ha van meg valakinek olyan kis pendriveje.
Eloszor mindenkeppen fel kell tenni a 18261-es rendszer updatet a tobbi csak utana johet.
Az update lemezt az infotainmentbe behelyezve, eloszor meg kell jelenni egy feliratnak miszerint azt felismerte majd minden esetben "hamarosan" egy a bal felso sorban lathato updating system software felirat lathato. (a lemez sebessegetol fuggoen azert par percig eltarthat ez)
A rendszer telepites kb 10-15 perc alatt megvan, amirol egy uzenet formajaban ertesitest kapunk, majd ujra kell inditani a fejegyseget peldaul ugy , hogy auto leallit, kiszall, lezar, par perc varakozas es autot elindit...A terkep telepites mar joval hosszabb procedura amely 2 reszbol all. Eloszor a navigacios terkepek telepulnek meghajto sebessegtol fuggoen 30-60 perc, majd miutan a keszulek ujraindult folytatodik a navigacios hangokkal ami kb 40 perc.
Egy masik hozzaszolasomban keszitettem fotot arrol , hogy kezdodik a procedura "software update detected..." itt felhasznaloi beavatkozas szukseges nem ugy mint a rendszer updatenal , azaz ra kell klikkelni a next feliratra.
A software update detected felirat megjelenese a lemez usbre dugasa utan meg 1 percet sem vett igenybe.
Ennek a resznek a folytatasa az infotainmenten megjeleno installation in progress felirattal kezdodik ekkor mar a navigacios hangok telepulnek. (kb 40 perc ahogy mondtam, de drive fuggo)
Ha ez is megvan , akkor lehet megint ujrainditani a fejegyseget es johet a gracenotes telepites ami mar csak kb 5 perc es hasonloan tortenik mint a rendszer update.
Ha valaki nagyon frappansan akar eljarni akkor celszeru 3db kulon telepito lemezt hasznalni mondjuk 3 arra alkalmas pendrive kepeben.
Igy nem kell mindig az egyes procedurak utan ujabb fileket masolgatni stb ...
Legpraktikusabb megoldas az lehet ha amugy is tervben van valami hosszabb ut ami eltart vagy 2 oraig.
Viszed magaddal a 3 db elore elkeszitett telepitolemezt es utkozben szukseg szerint cserelgetve megoldod a telepitest
.En egy 16 gigas pendrivevel telepitettem a rendszert, egy 500 gigas mobil vincseszterrel a terkepeket es a hangot es egy 16 gigas pendrivel a gracenotest.
Pendrivevel telepitve a terkepeket es hangot akar hosszabb ideig is tarthat a dolog mivel a merevlemeznek tobb cache memoriaja van, de persze vannak nagyon gyors pendrivek is...
Remelem a leiras eleg kozerthetore sikerult, de annak aki ezek utan is fel tole inkabb azt tanacsolnam ne kezdjen neki, vagy kerjen segitseget valami helyi ismerostol aki megcsinalja helyette.
A rendszer telepitssel kapcsolatban azt vettem eszre (eddig) , hogy eltunt az infotainmentbol a beallitasokbol a media menupont (ebben volt pl manualis grancenote update), helyette egy radio menu van mindenfele mas beallitasokkal.
Ahogy en latom nem veletlen , hogy a grancenotest leszedi a frissites valoszinuleg azert is mivel kell a hely, masfelol talan azert is mert immar az erre utalo menu sincs meg es azert is mivel a gracenotes amugy is csak a behelyezett cd lemezek informacioit biztositja es ki hasznal meg manapsag cdt....
En pl osszesen 1x tettem be cdt a meghajtoba , hogy kiprobaljam az elmult 2 ev alatt.Huhh kicsit hosszu lett

-
Teewine
tag
Csak írtam valamit. Nem mértem, hogy mennyi idő kellett a frissítés telepítésének az elindulásáig vinyóról. De az nagyon jó, hogy te lefotóztad az indulást, mert én is elfelejtettem. Legalább a többiek is látják, hogy milyen képernyőt kell látniuk, ha elindul a frissítés. Jó az is, hogy arról is írtál, hogy nem biztos, hogy a letöltött anyagban van a probléma. Én is azt mondom, hogy meg kell találni a megfelelő adathordozót, amiről elindul a telepítés.
-
Hyena
senior tag
Akkor ha jol ertem te is egyszerre csinaltad meg egy egysegrol a terkep es navigacios hang telepitest. (ami ugye 2 kulon file es ketszerre csinalja meg ugyanarrol a driverol)
Es utana kulon csak a gracenotest...En csinaltam mar a gracenotesnek egy kulon pendrivet az jol elfer a 16 gigason is amirol a sync 3 telepites ment.
-
Hyena
senior tag
A pendrive temarol annyit, hogy eleg faramuci a helyzet mivel ugy tunik a fejegyseg nem szeret minden pendrivet.
A szoban forgo mindegyik pendrive ntfs-re volt formazva es mindegyik usb 3as.
De mig jol kezelt egy 16 gigas pendrivet es fel is tette rola a sync 3 updatet mar egyaltalan nem latott egy hozza csatlakoztatott 32 gigas kingston, vagy sandisk egyseget akkor sem ha csak zeneket akartam rola lejatszani.
Jol kezelt azonban egy 128 gigas Samsungot...
Az osszes fent emlitett pendrive jol mukodik szamitogepekben vagy mas keszulekekben de a ford infotainment valamiert nincs joban veluk.Most en is ott tartok ahol te es en is egy mobil wincseszterrol csinalom.
Nem tudom pontosan , hogy mennyi ideig tartott a dolog nalam mivel magarahagytam az autot az udvaron es mire kimentem addigra leallt.Mikor ujra elinditottam ezt irta ki mint amit te is lefotoztal es elvileg folytatja a frissitest.
A frissites elindulasahoz merevlemezrol meg 1 perc sem kellett.
Amikor indul a terkep telepites az pedig ugy nez ki mint ahogy az alabbi kepen lathato.
-
Hyena
senior tag
En az alabbi modon csinaltam. (volna)
De mar 1 oraja megy a dolog es olyan mintha semmi nem tortenne. (a kocsi meg jaro motorral all az udvaron kozben)
A terkepes kiserlet elott a szoftver update kb 15 perc alatt megvolt.
Most leformatalok egy masik pendrivet exfat-ra es arrol is megprobalom mivel a gyari leirasban azt a formatumot emlitik.1. "Sync 3" -> Unpack the contents onto a newly formatted USB stick
1.1 Download this Files and save them into the "SyncMyRide" folder:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZ
1.2 Rename these Files
JR3T-14G421-BD_1545317091000.TAR.GZ => JR3T-14G421-BD.TAR.GZ
JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZ => JR3T-14G424-BD.TAR.GZ
2. Radio on -> Insert USB Stick -> Wait until the "OK" message will show up
3. Pull out the USB stick -> RebootRemarks:
- NTFS and FAT32 will work
- Time depends on the USB speed and the packages you want to install
- As long as everything runs smoothly, a "System Updates" message will be displayed
- The radio should not go off during the process, so it is recommended to Flash it while driving
- Otherwise do not turn off the ignition or open the doors, because otherwise the radio will turn off, everyone knows when this is the case -
Teewine
tag
Ma próbáltam én is egy HDD-vel a térképeket frissíteni, de én legalább eljutottam odáig, hogy kiírta Installation failed, Error code: LST_ERR05. Most másolom Pendrive-ra a frissítést. Megnézem, hogy azzal mi történik. Hátha csak azért írt nekem hibát a HDD-re, mert tele van más kismillió fájllal.
-
Hyena
senior tag
Lefrissitettem a rendszert en is 18261-re sikeresen, most tennem fel az F8 terkep updatet amihez elkeszitettem az update pendrivet egy 32gb-os ntfs-re formazott sandisk szemelyeben.
Az a problemam , hogy mintha semmi sem tortenne.
Hiaba teszem be az infotainmentbe a pendrivet nem irja ki azonnal mint mas esetekben, hogy csatlakoztatva a source resznel sem latszik illetve nincsen annak nyoma, hogy csinal e valamit vagy sem.Ambar az is lehet, hogy a nagy file-ok teszik ezt, mivel azokat olvassa be masolja vagy nemtudom mit csinal a hatterben. (ennek semmi jele sincs)
Ha valaki feltette mar akkor tudna errol par szot mondani?
Normalis ez igy, vagy tortennie kell valaminek?
Probaltam mas pendrivevel is , de ugyanez a szituacio... -
sparta2
tag
Nekem például nem ajánlotta fel egyik oldal sem (.uk, .de, .fr, stb.) az F7 térképeket, de miután frissítettem jelezték, hogy örülnek a naprakész térképeimnek! Valahogy rálátnak az adatbázisra.
-
Teewine
tag
Én erre két dolgot tudok neked mondani.
Az egyik, hogy semmi közöm a Fordhoz, így kérdezd őket.
A másik, hogy ha figyelmesen olvastad az előző hozzászólásokat, akkor láthattad, hogy a Ford szerveréről lehet letölteni a frissítéseket. "ivsu.binaries.ford.com" Feltételezem, hogy ha ezekkel a fájlokkal problémák lennének, akkor nem lennének elérhetőek, illetve én sem tudtam volna probléma mentesen frissíteni az autónkat.
-
Skylukos
tag
Akinek nincs Navi annak mit kell frissíteni, és honnan?
Köszi! -
sparta2
tag
Köszi, jól sejtettem, nekem ez az infó bőven elég.😊
-
Teewine
tag
Belinkelem ide azoknak a fájloknak a helyét, amiket le kell tölteni, de ha a német oldalról nem töltitek le, amiket kell, úgy sem mentek ezekkel semmire sem.
Rendszerfrissítés 18261-re:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G381-AN_134190.tar.gz
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G391-AD_73876.tar.gz
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gzTérkép F8-ra:
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZGracenotes (1.1.1.1127):
ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gz
-
Teewine
tag
Nem! Közel 30GB-nyi anyagot nem fogok sehová sem feltölteni, ha egyszer fent van a neten és tölthető.
Erről a német oldalról úgy is le kell tölteni a frissítéshez szükséges dolgokat. Azokban meg benne vannak a további hivatkozások, hogy mit honnan kell letölteni.
https://focusrsforum.de/viewtopic.php?f=22&t=19776&sid=b4915aba73b9cb03a00c4b0120221407
-
sparta2
tag
Szia!
Ez konkrétan hol található? -
Teewine
tag
A német oldal szerint a fejegységet először 18261-re kell frissíteni, aztán külön kell telepíteni az F8-as térkép adatbázist és a hozzá tartozó hangot. Most már meg van oldva hogy a térképadatbázis és a hozzá tartozó hangok egymás után települnek egy Pendrive-ról, vagy HDD-ről amiknek NTFS-re kell lenniük formázva mivel az új térkép adatbázis és a hozzá tartozó hangok meghaladják a FAT32 rendszer 4GB-os fájlméret korlátozását.
Az F8-as térkép adatbázis frissítés, ami egyetlen fájl, közel 16GB, míg a hozzá tartozó hang adatbázis, ami szintén egyetlen fájl, közel 8 GB. 4GB fájlméret fölötti fájlokat nem lehet FAT32-re formázott Pendrive-ra, vagy HDD-re másolni.
A német oldalról a Pendrive-ra, vagy HDD-re másolandó üres SyncMyRide mappa, az autoinstall.lst és DONTINDX.MSA fájlokat lehet letölteni. Ezen hivatkozások a német fórum 1. oldalán találhatóak. Letöltődik továbbá egy Englis.nfo és egy German.nfo fájl is. Kinek melyik nyelv szimpatikus. Ezeket nem kell a Pendrive-ra, vagy HDD-re másolni. Ebben a két fájlban további utasítások találhatóak a telepítésre vonatkozóan, illetve a frissítéshez szükséges fájlok letöltésének a helye.
A frissítéshez szükséges fájlokat külön kell letölteni, majd a SyncMyRide mappába másolni.
Mivel az új térkép adat bázist és a hozzá tartozó hangokat még nem telepítettem, így nem tudom mennyi időt vesz igénybe. A német fórumon 40 percet írnak, de azt nem írták hozzá, hogy ez Pendrive-ról ennyi idő, vagy HDD-ről. Feltételezem Pendrive-ról.
A 18261-es rendszer frissítéshez olyan 15 percet írtak. Feltételezem Pendrive-ról, mert mint írtam nekem HDD-ről 5-6 perc volt. Ezt figyelembe véve hátha összejön 10-15 perc alatt a térkép adatbázis frissítés HDD-ről.
Ha mindezzel megvan valaki, akkor a német fórum leírása szerint akinek szüksége van rá, telepíteni kell a Gracenotes-t, mert állítólag a térkép adatbázis és hangok frissítésekor ez törlődik. Gondolom, azért mert a frissítéshez helyet kell felszabadítani a fejegységen.
A Gracenotes telepítéséhez szükséges hivatkozás, letöltési link is megtalálható a német fórum 1. oldalán.
Mindenkinek jó szórakozást kívánok hozzá!
-
Teewine
tag
Ezután jöhet az F8-as térkép adatbázis telepítése. ;-)
-
ZPKing
tag
Helló,
úgy néz ki hogy megjelent végre az F8 térkép frissítés.
[link]
Hogy kell telepíteni, melyik alapon működik azt még böngészem.
Ha valaki már telepítette és van tapasztalat tegye közzé. -
Bad68
csendes tag
Sziasztok!
A probléma mindig fenn áll, próbáltam megvalósítani a kapott tanácsokat.
A kereskedésben egy hozzáértő a saját telefonját gond nélkül össze hozta az autó fejegységével.
Az enyémmel nem ment nem is értette hol a hiba, ujra telepítettük az AA autó apk. .
Ugyan azt a mi neki van, semmi változás.
Át ültünk egy új autóba össze dugtuk és minden rendben volt simán ment minden az én telefonommal.
Értetlenül áll a helyzet előtt semmi ötlete nincs sajnos.
Még annyi hogy frissítsem a sync et, ez nem tudom megvalósítani,
a Ford oldal alváz szerint azt az infót írja hogy nekem a legújabb van.
Ezek tudatában ötlet esetleg?
Segíthet egy 18093 verzió? -
Teewine
tag
A 18093-ast én felraktam. Csak egy fájl kell a frissítéshez. 1-2 perc alatt megvan, de nem igazán vettem észre semmit sem.
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = 3.0.18093
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G381-AM_117055.tar.gz
Options = AutoInstall,Delay,Include18261: https://drive.google.com/file/d/16obtU28DOh7-Px5U7cKs0EzuNNKGn7Sf/view
Ahogy olvastam külföldi fórumokon ez egy nem hivatalos frissítés, bár a Ford tárhelyéről is tölthető. Illetve vagy 45 percig tart a frissítés. A frissítés végén fekete képernyőről írnak, de 30 perc leállítás majd újraindítás után minden jó. Belenéztem az autoinstall.lst fájlba. Lehet, hogy a fekete képernyőt az okozza,hogy az utolsó sorban az AutoInstall,Delay parancsok fel vannak cserélve.
Az autoinstall.lst tartalma:
[SYNCGen3.0_3.0.18261_PRODUCT]
Item1 = Apps package (3.0.18261)
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G381-AN.tar.gzOptions = Delay,AutoInstall
-
Bad68
csendes tag
Szia! Megcsináltam a törlést. ujra párosítottam. Hurrá
gondoltam de nem! már megjelenítette a térképet is tudtam keresni illetve beállítani célt, de el is tűnt annak módja szerint.
Újra próbálva semmi még annyi sem mint eddig. Közben olvasom a tanácsokat, igyekezem alkalmazni, a fejleményekről beszámolok. -
fatal`
titán
Valaki fentebb írta, hogy van már 18093 meg 18261. Annyira nem fontos, csak ha simán rá lehetne telepíteni a régebbit.
Gondolm nem megy ilyen egyszerűen az lst fájlt kéne piszkálni, ahhoz nincs kedvem, fejlesztek én eleget napi 8 órában.
Megvárom míg megjelenik rendesen. -
fatal`
titán
2018-as focusom van (MK3), nincs probléma vele, viszont gyors a rendszer. Nem tudom, hogy van-e különbség hardverben.
Ellenben, ha egyáltalán nem megy az AA, akkor visszavinném a márkaszervízbe garanciában, hogy csinálják meg vagy cseréljék ki a fejegységet.
Device not responding nekem is volt már, de csak a HOF nem működött, újra kellett párosítani és jó lett.
Téged kérdeznélek, hogy új verziót ha telepítek, akkor az előzőt vissza lehet tenni? Lehet hogy kipróbálnám majd az új buildet.
-
bozso79
csendes tag
Szia. Én 2018 januárban vettem a C MAX-om, azon Sync 3 V2.3 van fent és tökéletesen működik rajta az Android autó, miután megtaláltam a telefonomhoz és a rendszerhez megfelelő mobil aplikációt. Próbáljátok meg az alábbi linkről letölteni az APK- t: https://apkgk.com/com.google.android.projection.gearhead/download Ezzel stabilan megy nekem. Máshonnal leszedett aplikáció vagy a telefonon nem ment, vagy állandóan eldobálta a kapcsolatot a kijelzővel a telefon.
-
Teewine
tag
Bad68 fórumtárs járt ma nálam, de sajnos nem tudtam neki segíteni. Teljesen mindegy volt, hogy milyen Androidos telefonnal vagy milyen kábellel próbálkoztunk, normális kapcsolat nem jött létre a telefon és a fejegység között. Pedig a szoftver 18025-ös.
Hozzáteszem, hogy az ő autója 2018-as évjáratú C MAX. Észrevehetően jobban pörög a rendszer, mint a mi 2017-es Focusunkon ami van, így biztosra veszem, hogy a tavalyi évtől erősebb és másabb hardveresen a fejegység. Nekem gyanús, hogy itt lehet a kutya elásva. Bár cáfoljatok rá.
Bad68 fórumtárs is megpróbálta azt, amit többen javasoltak, hogy vegyen drága kábelt, mert attól majd jó lesz, hát nem lett jó. Én a telefonhoz kapott kábelt használom. Nekem sohasem volt vele problémám. Így kétségbe vonom ezt a kábel mizériát is. De cáfoljatok rá erre is.
Van itt a fórumon valaki,akinek szintén 2018-as autója van és volt olyan problémája, hogy a telefon csatlakozásakor korábban feldobott egy hiba üzenetet, ha jól emlékszem ezt "Device not responding", illetve eddig még nem is láttam ilyen hibaüzenetet, de megoldódott?
-
Tmate2
csendes tag
UPDATE: a fő probléma igazából az, hogy a kijelzőn nem jól tükrözi a tartalmat a telefonról. Az érintőképernyőn pl vagy nem tudok rákattintani egy gombra, vagy szándékosan jóval fölé, vagy alá kell kattintanom, hogy menjen.. Egyébként valószínűleg működne. Valami tipp?
Egyebkent az AA verzioszamot rosszul irtam, 3.8.584564 -
fatal`
titán
Valami a telefonod körül nem stimmel valószínűleg. Minden jogosultságot engedélyeztél az AA-nak?
Az alsó sávon lenne a navigáció (bal oldali ikon), természetesen a Wazenek és/vagy Google Mapsnek telepítve kell lennie. A 2/3 a képernyőn meglehetősen furcsa, ilyennel még nem találkoztam.
Magyarországról az AA azért nem telepíthető, mert nincs nálunk Google Assistant és addig a Google nem teszi hivatalosan elérhetővé, ameddig a hangvezérlés nem működik teljeskörűen.
-
Tmate2
csendes tag
Sziasztok. Kb 1 hete van egy Ford Transit Turneo custom-om. Többek közt azért vettem egy magasabb felszereltséget, mert a Sync III-mat használnám, waze, vagy google maps, mindegy..
Elég béna, hogy a google play-ről Magyaroszágon nem lehet kozvetlenul letolteni a programot. Mindegy, leszedtem, es feltelepitettem 3.584564 az android auto verzioszama, a telefononon android 8.1.0 fut.Ameddig eljutottam: az autón az android auto fő-képernyője megjelenik. Azaz látom, hogy hány fok van, milyen az idő, melyik napszakban vagyok, és hol tartózkodom. Ez pont nem izgat, viszont szeretném hasznalni a navigaciot.
Egyreszt a kepernyo kb 2/3-at foglalja el az auto kijelzojen, amit latok, masreszt errol a screenrol nem tudom sehova sem jutni, hiaba kattintgatok ide-oda.
Az auton egyebkent nincs navigacio alapbol. (emiatt pont nem is ereztem ugy, h kellene)
USB kabellel csatlakoztattam a telefont.
Van valakinek valami tippe, hogy mi lehet a baj?
Probaljam meg egy regebbi telefonnal (regebbi android verzio?)
-
Ja így értem, volt xml a korábbi frissítés után de nem akarta bevenni a site a visszatöltésnél

Akkor megnyugodtam illetve majd a térképet frissítem valamikor az ünnepek alatt. Köszi a válaszokat! Neked is Teewine

Más: akartam volna Auto door lock-ot élesíteni, de rá kellett jönnöm, hogy az bizony nincs az autóban, holott még az MK3-as (Fl előttiben) szériában esélyes hogy volt. Vagy ez is valami európai balesetvédelmi izé hogy nem lehet auto door lock az autón mert ha baleset van nem tudják kinyitni?!
-
fatal`
titán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Akkor átfogalmazom: Már nem csak az angol és német oldalakról lehet letölteni a frissítéseket, hanem a ford.hu-ról is.

Frissítés nem jelent meg új, ha hozza neked, akkor nem töltötted fel az XML-t. Nekem pl. a térképet hozza csak, mert ahhoz valamiért a telepítés után nem generált XML-t és ezért nem telepítem újra mégegyszer.
-
Teewine
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Valószínű nem jól fejezte ki magát, mert ő arra gondolhatott, hogy most már a magyar oldalon is ellenőrizheted, hogy van-e frissítés a gépjárművedhez, vagy sem. Én is ellenőriztem rajta a mienket és ott továbbra is 18025-ös verziót ír, bár arról senki sem beszél, hogy hányas évjáratú gépjárművet ellenőriz. A mienk 2017-es és lehet, hogy amiket az idén gyártottak, azokban a fejegység hardware már újabb, erősebb. Több tárhely, több ram. A Sync 3.2-es rendszer is csak az újabb, erősebb harware-rel rendelkező fejegységekre érhető el.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Akit érdekel:
FordPass.apk -
Hyena
senior tag
A mai napon reggel igen furcsa dolog tortent.
Eloszor leallt a zenelejatszas pendriverol es nem reagalt a track skip gombra, majd mikor atvaltottam navigaciora ott sem toltodott be a terkep csak loading feliratot nezhettem a vegtelensegig.
Csak a telefon es a beallitasok menu mukodott ugy ahogy.
A ki bekapcsolas gombra sem reagalt, majd leallitottam az autot , ajto kinyitasa utan a kepernyo kikapcsolt, vartam par percet ujra inditas de a helyzet valtozatlan volt.
Odaerve a munkahelyemre az autot leallitottam az ajtot bezartam es kb 15 perc mulva ujra probaltam a dolgot es minden megjavult.
Nem tudom a hideg miatt tortent e a dolog, de frankon elment az esze a keszuleknek.
Ilyet eddig meg soha semmilyen jarmu infotainementjevel nem tapasztaltam.
Masnak hasonlo tapasztalat? -
fatal`
titán
Megjelent a frissítés a magyar oldalon is.
-
dave182
senior tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Természetesen lehet mindent mókolni, a lényeg, hogy szervíz végezze a szerelést számlával/garanciával. Nekem van utólagos indítás/lopásgátló, ez szintén nem befolyásolja a garanciát, pedig elég mélyen belenyúltk a dolgokba. Ha az ember otthon magának kezdi átalakítgatni az már más kérdés lehet..
Más, tudjátok, hogy a garancia miatt a kötelező szervíz csak Ford máskaszervíz lehet, vagy hivatalos Ford szerződött szervíz is? -
sugijme
csendes tag
Be lehet.
pl. ilyesmivel:
[link]Itt inkább azzal van a gond, hogy a legtöbb SYNC 3-mas gép még garanciális, tehát nem lehet mókolni büntetlenül.
Nekem inkább az a fura, hogy gyári tolatóradart sem épít be a ford, csak utángyártottat, amiben csak csipogó van, de a kijelzőn nem mutat semmit. Elég gagyi. -
ktamas55
tag
Én épp ma megyek beszereltetni egy tolató kamerát. (FORD KUGA)
A képet bejátsza pl. az LCD kijelzős visszapillantó tükörbe. Ehhez semmi más nem kell.Ha a SYNC 3-as egységen szeretnéd megjeleníteni, ahhoz kell egy un. videó illesztő, amin van egy kamera bemenet és egy HDMI bemenet. (A HDMI a külső videók lejátszásához kell.)
A tolató kamera képe a hátramenet kapcsolásakor azonnal megjelenik.A videókat a HDMI csatlakozón lehet lejátszani, pl. olyan telefonról, vagy tábla gépről, amelyiknek van HMI (vagy valami hasonló nevű) jelet kiadó kimenete.
Nem tudom hogyan válik be, remélem jó minőségű lesz. (Ne a vezető, hanem az utasok lessék a videót!!!!)Azt tudja-e valaki, hogy pl. telefonról SYGIC vagy iGO térkép futtatható-e a gyári fejegységen?
Üdv. -
dave182
senior tag
Hello, utólag szerelt már be valaki tolató kamerát gyári navis Focusba? A fejegységen megvan a video bemenethez a csatlakozó?
-
ktamas55
tag
Helló fiúk, lányok!
Tudok-e Sync 3 rendszerben külső eszközről videót lejátszani? Hogyan? -
Hyena
senior tag
En csak a magyar netes linkrol kaptam tajekoztatast, egyebkent semmilyen magyar iromanyt nem adtak.
Nem mintha olyan fontos lenne vagy barmi erdekes lenne a leirasban.
Egyebkent van 1 jo haverom aki a ford europe-nal dolgozik, tole tudom, hogy letezik magyar kezikonyv, mert latni meg nem lattam olyat.
A Sync frissitesi modja vagy a terkep frissitese pedig olyan tema amit nem is erdemes megkerdezni csak ha rohogni akar az ember.
A mulkor pl azt allitottak , hogy sd kartyarol kell csinalni , hiaba mondtam, hogy nincs is sd kartya foglalat a kocsin illetve mivel mar lassan 2 eve hasznalom csak tudnek rola ha lenne. -
Hyena
senior tag
A fordokban gyarilag soha nem volt magyar nyelv. Az osszes auton amin van azon mindegyiken utolag lett ra hack-elve.
A vicc az, hogy a sync 3 fejlesztoje magyar es letezik magyar nyelven a rendszer csak eppen a magyar importor szarik bele ahogy mondod. (szoval nem a ford gyar)
Erdekes mert a cseh, lengyel ... importorok ki tudtak fizetni a lokalizaciot.
Magyaroroszag en igy szeretlek.
Csak erdekessegkeppen a magyar nyelvu kezikonyv is az importor feladata lenne.
Mondanom sem kell olyat sem kaptam. -
sugijme
csendes tag
A Skodák is régóta magyar menürendszerrel büszkélkedhetnek, de a hangvezérlés angol. Tehát nem muszáj, hogy minbdkettő magyar legyen. A magyarítás egy ujjgyakorlat. Ha ez gondot okoz egy ekkora cégnek, akkor szomorú. Itt csupán annyi van, hogy szarnak bele. Mennek jól az eladások. Ha 1Ft-ot spórolnak, akkor már megérte nekik.
-
Teewine
tag
Tisztelt Fórumtársaim!
Mindenkinek figyelmébe ajánlom a Magic Earth nevű offline navigációs programot, ami teljesen ingyenes. Ennek a képe is kirakható a fejegység kijelzőjére. Én eddig iPhone-nal próbáltam. Ott működik ez a dolog. Továbbá be lehet állítani, hogy a forgalmi adatokat is letöltse, illetve figyelje. Térképadatbázis ügyileg nagyon frissnek tűnik. Mifelénk mutat olyan utat, ami még ezután fog elkészülni, vagy ezután fog átadásra kerülni.
-
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Az apple carplay sehogy nem tudom előcsalogatni a kocsiból, uptodate iOs, iphone 7, eredeti kábelével, a csatlakozás mégsem működik.A telefont felismeri, waze-t tudok róla futtatni (bár rémesen szaggat, kb használhatatlan). Találkozott már valaki ilyen hibával? Hiba ez egyáltalán, vagy az új focusok már nem támogatják a Carplay? [Ford focus 2019, sync 3 3.2]
-
fatal`
titán
Én nem merek nem hivatalos verzióval próbálkozni. Vagy könnyedén lehet downgradelni vissza az eredetire?
Úgylátom változtattak a telefon/android auto logikán, nekem ezzel gondom van (ahol nincs net ott gyakran szétbontja a kapcsolatot), remélem hamarosan megjelenik ez a verzió hivatalosan is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
gondoltam de nem! már megjelenítette a térképet is tudtam keresni illetve beállítani célt, de el is tűnt annak módja szerint.
Megvárom míg megjelenik rendesen.

Mivel nem tudsz megadni rendes szervizt hozzá, így az adatokat sem szedi le. A mobil appok között lehet kezelni amúgy (elsőként).