Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacob Gibbs
tag
Waze-t nemrég kezdtem használni, sok tapasztalatom még nincs vele. Gyárin kívül amit szoktam még használni az a Google Maps.
Más gyártók navi megoldásait nem ismerem, de az input lagot leszámítva, sok bajom nincs a Fordos rendszerrel. Nem mai gyerek, nem is bántom miatta, teszi a dolgát.Nekem: SYNC-verzió 3.4.23188 + még egy térkép frissítés amit egy út alkalmával meg kellene csinálni. Nem minden nap megyek én sem 2+ órás útra hogy megcsináljam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem ismerem a lelkivilágát, de én úgy tippelem BT-n csatlakozik a telefonra ahol "közli vele" a Wifi csatlakozást. Mert a leírásban többször írják a Wifit, de az útmutatóban semmit nem kell Wifivel csinálni, csak azt írják legyen bekapcsolva az is.
Merülés az most nem szempont egyelőre, szerintem csak játszás lesz belőle, mert nekem van rendes mobiltartó a kocsiban kábellel.
Max ha nagyon bejön a dolog, akkor lehet upgradelni a mobiltartót vezeték nélküli töltéssel. -
babkukta
senior tag
sparta2: rendben, mindenképpen jelzek
Írtam radi8tor Kolléga által megjelölt személynek, várom a válaszát egyelőre.
fatal: Biztos hogy Sync 2 volt rajta
Direkt megnéztem a szoftver verziót, és 2 volt rajta. Erre jött a frissítés alvázszám alapján, ami alapján 3 lett.
Kicsit tartok én is attól, hogy a hardver gyenge hozzá, de nem ismerem az autók rendszerét, hardverét.
Csak ha ez a helyzet, akkor miért dobta fel a ford oldala? És ha vissza kell állítani esetleg 2-re, mert gyenge a hardver, akkor fizessek 50 ezret, mert a ford.hu weboldal rosszul dobta be nekem a szoftvert? -
Bunda555
tag
#639, #646 hozzászólások miatt gondolom, hogy a fejegységen is futtatni kellene az appot, hogy szinkronizálja. Fura, hogy semmilyen appot nem talál, pedig több olyan app is fut, aminek látszani kellene. Olvastam, hogy a Vaze is tud így futni AA és carplay nélkül is.
A BMW-mnél a myBMW appban minden ilyen adat ott van és ott biztosan BMW szerverről veszi ezeket. Ott mondjuk tudom, hogy van sim-es adatkapcsolat és az autó elküldi a szerverre. Akkor is frissül, ha nem én vezetem az autót és a telefonom a közelében sincs. Itt nem tudom, hogy van e ilyen, most vettük az autót.
-
-
ka64
tag
Kezd tisztulni a kép. Nem mindegy, hogy mikor dugom össze a telefont az autóval. Ha indítás előtt rádugom a telefont, akkor mutatja az autó rosszul az órát. Az AA felületen a jó idő látszik, de ha kilépek az AA-ból, akkor 1 órával többet mutat az autó órája. Ha ebben az állapotban beállítom a pontos időt, akkor a következő alkalommal fog rosszat mutatni.
Ha előbb beindítom az autót -pontosabban szólva megvárom, hogy az infotainment felálljon- és akkor dugom rá a telefont, akkor minden OK. Lehet, hogy eddig is ilyen volt, csak nem tűnt fel. Minden esetre nem elegáns. -
qqrique
tag
Ott a válasz a folytatásban.
Egy ideje rendelkezésre áll a 20351 verzió is, de erről még nem találtam
bug report-ot, pontosabban a szovjet site-on valaki panaszkodott, hogy a rádió logók nem jól jelennek meg, de lényegi infó nem volt az új verzióról.Úgy gondolom, hogy egyelőre érdemes megtartani a 20282 verziót.
-
qqrique
tag
a 3.4/20282 fájl lista, ezeket kellene megtalálnod a zip fájlban:
autoinstall.lst
DONTINDX.MSA
SyncMyRide\1U5T-14G658-AF.tar.gz
SyncMyRide\4U5T-14G423-AB.tar.gz
SyncMyRide\5U5T-14G381-EK.tar.gz
SyncMyRide\5U5T-14G391-AM.tar.gz
SyncMyRide\GB5T-14G386-AD.tar.gz
SyncMyRide\HB5T-14G386-VCB.tar.gz
SyncMyRide\HB5T-14G386-VEB.tar.gz -
De amúgy sárga => irány a szerviz, piros => tréler. Nem túl bonyolult.
Tőrdöfés a szívbe, jajj!Mit szerettem a régi NX naviban a az volt, hogy egy fizikai "HOME" gombnyomásra hazanavigált.
Most a gyerekeimnek is tanítom, hogy maxika hazavisz, ha benyomod a hangvezérlés gombot és azt mondod "ték mi hóm". Megj., még francia akcentussal is működik (Hunglish, Frenchlish kipróbálva)
Anyóka meg csak néz... mondtam neki, állítsa át franzsiára, ha már van nyelvvizsgája belőle - eddig még nem tette meg. Szegénykém barátkozik az új technikával; és halad is lépésről lépésre. -
Na igen, én ugyan nem értek hozzá, de amikor az autós topikban a vw eszi a vizet, a ford a vizet és/vagy olajat... a pözsó benzines prince az hírhetdt, az 1.2 érzékeny... na mindegy... nem ide tartozik.
Az egyszerűségnek lőttek, viszont a bonyolult az jó sok hibalehetőséget visz a rendszerbe. -
qqrique
tag
Én sem értem.
Ha magyarítják, utána meg megy a sírás, hogy nem érthető, nem jó, sz@..har a fordítás és a többi, további 'észrevétel', siránkozás:
https://totalcar.hu/magazin/interfaeces/2019/07/25/magyar-magyar_szotar_modern_audi-tulajoknak/
és társai:
https://totalcar.hu/magazin/velemeny/2019/12/01/madzsar_menu_lenni_jo_de_hotyan_kikapcsolni_ingas_figy/
Nem értem, hogy miért kell nyafogni. Nem nagy ügy tíz, tizenkét kifejezést megtanulni?,
szerintem. Hasznosabb lenne megpróbálni megtanulni azt a néhány kifejezést, akár több nyelven is. -
pocok1970
tag
Nekem is leginkább a navi "magyarítása" hiányzik. A menü "angolja" már fel sem tűnik. Lehet hogy ez egy "nulla piac" - szerintem a 2019-es 23327 db eldott darab azért nem nulla - de gondolom a cseheknél sem adnak el sokkal több Fordot. Érdekes módon az benne van a választékban. Legyen igazad és a Sync 4 tudjon magyarul is.
-
-
Respawn
friss újonc
Köszönöm ezer hála!
Már toltam is Pendrive-ra!
Illetve még olyan kérdés hogy az F9-es Eu térkép is meg van esetleg?
Már csak hogy a teljes folyamatot meg tudjam újra csinálni.
Ha meg van fel tudnád tölteni esetleg hasonló formában?
Ígérem utána nem kérek mást!Ui. néztem van-e bármilyen VIN szám de nem találtam semmit, sztem nem lehet visszakövetni, Sync rendszer specifikus a frissítés, nem autó.(Úgy gondolom)
Big Thx még egyszer!
-
Respawn
friss újonc
Üdv!
Nekem is az a bajom, hogy a frissítés folyamatban állapotot jelzi.
Ford oldaláról frissítettem, írta is hogy frissítette de mégsem.
Pendrive-ról letöröltem az oldal meg azt írja hogy minden friss!(nem tudom ugyebár újra leszedni)
Hálás lennék érte ha fél tudnád tölteni valamilyen formában, hogy elérhető legyen, autoinstall.lst,licence és társaival!Sync3 3.0 19205
F9 a térkép!
Előre is ezer hálám! -
Skylukos
tag
Köszi, de mire rájöttem, hogy társítsam hozzá a jegyzettömböt, mert nekem alapból nem nyitotta meg a gép! Na mindegy végre sikerült!
Azért az érdekes hogy az update. zip más verzió számú mind az előzőleg feltöltött, konkrétan, előző régi: 2815874627
új: 2815874688
A vezió release mind a kettőnél 3.0.21 és a SYNCGen3.0_3.0.19205_PRODUCT is egyezik.
Az autoinstall.ist fájl struktúrájában viszont van egy kis különbség, és méretben az újabb zip kicsit nagyobb.
Esetleg valakinek van fent ugyan ez, és jól működik neki? -
Hardverhiba nem függ az OS-től.
Persze tudom. De hw-t már cseréltek. Most sw update is volt (mellesleg írtam nekik, hogy mi lenne, ha megpróbálnának egy sw downgrade-et csinálni...)
Akkumulátort is csréltek.Én a helyedben megpróbálkoznék lassan egy másik márkaszervizzel.
Ez már a második csapat. Sajnos az előzőek is csak eddig jutottak, és szét tették a kezüket, hogy nem találkoztak még ilyennel. (Persze biztos, hogy nem gugliztak rá.... különben nem mondanának ilyet, de val'szeg nekik csak a hivatalos ford adatbázisból lehet a kommunikációt kivitelezni)
Keresgélem a jogi hátterét, hogy mi van, ha nem tudják megoldani gar idő alatt a garanciális hibát. -
Hyena
senior tag
nekem is volt ez a waze hang nincs radioval tema, de a legfrissebb android auto telepitese nalam ezt megoldotta.
egyebkent ez valahogy a fejegyseg hibaja van kompatibilitasi gondja, mert mikozben a fordal volt ez a hiba, mas jarmuvekkel kozben is mukodott a dolog ugyanazzal a telefonnal.
-
Teewine
tag
Igen. Számítana a gyári navi. Mi például azért kértük bele, hogy ne kelljen szélvédőre tapasztani autós navit. Ne legyen semmi ami korlátozhatja egy kicsit is a kilátást.
A másik dolog meg én azt tapasztalom, hogy a fejegységünkön csak Android 9-ig működik a Sygic csatlakoztatás. Illetve Apple Car Play-el. A Huawei P30-asomon Android 10 van, azzal nem jön össze a csatlakozás. Több fajta kábelt is próbáltam már, egyikkel sem jött össze. Máshol olvastam, hogy Android 10-es Samsungokkal is van ilyen probléma, tehát nem feltétlen márka függő ez a probléma.
-
Nekem is hasonló, készletes autó volt, járt hozzá navi.
Az online térképek simán elverik a gyári navit.Én sem fizetnék egy petákot sem a gyári navigációért, de ha valami gond van a telóval, külföldön még jól jöhet.
Igen, kb, erre jó. Főleg manapság, amikor "mindenkinek" van már okostelefonja, és a net sem drága - EU-n belül legalábbis.
-
-
-
De nem ám...
írtam a szerviz@ford.hu-ra is...bár nem gondolnám, hogy kapok reakciót.
szerk.: Azt meg nem gondolnám, hogy kis parasztemberként elmondom, hogy javtottam ám pár okostelefont, cseréltem pár kijelzőt, láttam már fantom érintéseket, akkor meg is hallanák...
Ők adott protokoll alapján megnézik, de hogy gondolkodjanak is... szerintem az nem fér bele nekik, sőt lehet, hogy tilos is... -
Hyena
senior tag
Erdekes a dolog mert csak Galaxy S20+al csinalja.
Mas eszkozre telepitett sygic-el nem jelenik meg a dolog.A masik uj problema , hogy Galaxy S20+al android autot hasznalva nincs hang a wazeban illetve eleg furcsa mert neha mond valamit pl elindulasnal , de utana az egesz uton semmit.
Mar reseteltem a telefont es a fejegyseget is.
Valami otlet? -
Amióta létezik pentium, azóta ezt nem lehet kijelenteni egyértelműen. (Bár viccesen hangzik, nem az)
Egy kis link a Sync3 fagyársra ismét
és ebben ott van biza' a digitalizáló hiba az 1.-es pontban.
(Most Common) First, when you take apart the Ford Sync Module there’s actually a thin screen called a “Digitizer” which comes just before the LCD Screen itself. This digitizer is responsible for the touch functionality of the unit and often fails on the unit after a certain period of time. This is repairable! And fairly reasonable!
Parts: $250+HST | Labour 2 HrsSajnos nagyon nem egyedi eset, tele van vele a net...
Másik kulcsszó az APIM (Accessory Protocol Interface Module)
-
& @(#936) sparta2
Igen, természetesen.Tehát amiket eddig csináltam:
- master reset (usb eszközök eltávolítva)
- wifi be, legfrissebb sw keres -> "ön a legfrissebbet használja"
- wifi ki
- sw update kiAztán azóta is reggelente szépen megfagy akár 3 perc után is, majd a kijelző újraindítás után megszűnik a hiba, fél órán belül pedig nem jelentkezik úja - kéne egy hosszabb út, amikor kiterjesztett időintervallumot tudok vizsgálni..
Sőt, ma csak reggel vacakolt, aztán munkából hazafelé már nem. Meg utána sem. Lehet, hogy ezt is be kell járatni, hogy összekopjon?Sajna ettől még mindkettő lehet - hw és sw egyaránt.
Vagy akár a hőmérsékletre is lehet érzékeny, akkor inkább hw.
Próbálkozok a lehető legtöbb adatot összevadászni - figyelem a viselkedését, próbálom a környezeti tényezőket is (fejben) rögzíteni, hogy mikor csinálja a hülyeséget.
Hátha ezzel az esetleges szervizesnek is plusz infókat tudok adni - már ha nem pékek fogják kezelni... (bocsánat, nem akartam sztereotip lenni, vagy bárki munkáját lebecsülni; merthogy nekem sem volt szakmám semmiféle Android moddolás, oszt' mégics csináltam vagy 200 telefonhoz CWM-met.)Most melegebb van, és csak reggel fagyott, de kb. 1.5 perc alatt, mire kiálltam a garázsból, becsuktam az ajtót, a kaput, és már nem ment. Screen reboot, utána 37 percig tökéletesen ment, böködtem vezetés közben (alapvetően a forgalommal voltam elfoglalva).
-
Viszont akkor ismétlődnie kellene a hibának egy idő után.
Ha viszont csak az induláskor fagy, utána egy kijelző reset megolja, akkor inkább sw gyanús.
De majd a szerviz eldönti.
Amúgy nézegettem a frissítéseket, és azt láttam, hogy Linux alapú lesz ez a rendszer (nem túl nagy meglepetésre). Tehát a hiba akár kernelmodul szintű is lehet. -
Én is, sajnos.
Merthogy van itthon olyan telefon, (még a régi dőkből, amikor foglalkoztam velük), aminél vannak fantom érintések. És várhatóan valamilyen belső mechanikai feszültségtől. Ott próbáltam hajszárítóval felmelegíteni és fokozatosan lehűteni (üvegek esetén alkalmazzák ezt a feszültségmentesítési módszert), de hát ne mjött össze, hw hiba.
Viszont volt olyan telefon is, aminél egy újabb sw esetén a bakfék kínaiak 1 sort változtattak meg a kernelben, és fagyós lett a telefon. Kijavítva azt az egyetlen sort, megjavult...
Szóval a legnagyobb baj, hogy bármi lehet. -
Teewine
tag
Igazad van. A https://mirrorlink.com/cars oldalon valóban nincs ott a Ford.
Ami biztos, hogy iPhone esetében a sima Sygic is használható a fejegységen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest