2019. január 17., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Autó+mobil rovat

Érkezik a vezeték nélküli Android Auto

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Android Police

Wi-Fi váltja a kábelt az autókban is, Google referenciakészülékeken, az amerikai régióban már elérhető, hamarosan szélesebb körben is elterjed.

Hirdetés

Még áprilisban mutatkozott be az Android Auto Wireless, ami az autós felület egyik legnagyobb méregfogát húzza ki – a felhasználók megszabadulhatnak a kábel használatától. Az amerikai régiós Pixel mobilok, illetve Nexus 5X és 6P eszközök már támogatják a funkciót, ha az eszköz Android Oreóra van frissítve, a széleskörű elterjedésre azonban csak az Android P felbukkanásával lehet számítani, ami automatikusan hozza magával ezt a támogatást.

A nap jó híre, hogy az Android P nem kötelező a támogatáshoz, tehát nem csak a referenciamodelleken futhat Oreóval a vezetékmentes Android Auto, a többi mobilgyártónak is adott a lehetőség, hogy egy kisebb frissítéssel alkalmassá tegyék eszközeiket a kábeltelenítésre. Az újabb autók tulajdonosai ennek már csak azért is örülhetnek, mert egyre több típusban áll rendelkezésre vezeték nélküli töltőpad, így a vezeték melletti utolsó érv, az utazás közbeni töltés sem releváns.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.