- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz Tsebacsi #1570 üzenetére
Nekem a wazeben működik a magyar dumálás, simán keres (amióta újrahúztam a telót 10-es droiddal, előtte 9-esen szar volt egy ideje).
Gondolom tárcsázni nem lehet magyarul.
Egyébként a Wazebe bekerült a sávinformáció AA-n is, illetve kicsit átvariálták a felületét, szerintem jobb lett (bár mostanában keveset járok, nem tudom mióta ilyen).
-
qqrique
tag
válasz Tsebacsi #1496 üzenetére
Szia!
Feltételezem, hogy a szoftver upgrade két lépcsőben megy fel nálad is.
Amikor elkezdted a telepítést, akkor megvártad míg kiírta, hogy az első lépcső
befejeződött?Ha igen, akkor ajtó nyitás, csukás, de a legjobb, ha kiszállsz, bezárod az autót és várrsz kb 2 percet.
Utána a bebootol a rendszer és kiírja mi a további teendőd.
Valószínű ismét csatlakoztatni kell az usb drive-ot, majd megvárni a második telepítési ciklus
végét.Utána ugyanaz: kiszáll, becsuk, vár, nyit, indít. Ekkor már az új verzió kell, hogy működjön.
Ellenőrizd a jelenlegi sw verziót: settings menü alatt megtalálod.
A térkép telepítése, mint fentebb írtam hosszabbideig tart, nálam több, mint egy óráig tartott.
Midig figyelj a képernyőn megjelenő utasításokra. Ha menet közben vagy, vagy rá időd, hogy egy nyugodt helyen megállj és utána hajtsd végre az utasításokat. A rendszer meg fogja várni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1443 üzenetére
Pingvinezés.... és majd egy következő időpontot egyeztetünk.
Azért olvastam a neten, hogy mondeo vignale esetén is volt ilyen eset... azért a luxuskivitelnél ez gáz... meg úgy egyébként is.
És ha még windows alapú lenne, de nem...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1428 üzenetére
Tegnap levegőt venni nem volt időm, így íni se, bocsánat.
Megbocsátva.
Megkérdeztem kicsit emelt hangsúlyal, hogy miért akarja minden szervíz, hogy egy életre elmenjen a kedvem a Ford-tól és hogy még panasszal is éljek?
Na ezután hajlandó volt meghallgatni...
Ez a durva.
Velem is el akatrák játszani az elején, hogy vigyem oda, ahová eddig vittem... levéleben elég szofisztikált fogalmazással vezettem rá őket, hogy bármely fordhoz beadhatom, ja, és a vásárlás helyszinére csak visszavihetem, nem? Azóta olyan, mintha ügyfélként kezelnének.Mennyi ideig lesz náluk előre láthatólag?
automata 1.6 benyás civic
amolyan A-B autónak kiválóB.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1422 üzenetére
Találtam csereautót, holnap viszem be a Ford-hoz a Fókát.
Végül hova tudod vinni?
Csak lesz belőle valami jó. Kiváncsi leszek a fejleményekre.És sajnos hívtak a szervizből, hogy most akkor frissítés és pihentetés után elmentek egy körre, és hát fagy. Viszont az pozitív, hogy azt mondták, hogy inkább hagyjam még náluk, járjunk a végére.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1420 üzenetére
Nemmondod! És persze megbocsátok.
Én sem hiszek benne, sajnos; szkeptikus vagyok.
Képzeld, én kaptam csereautót...Na peszere a FB csoportban tudnak olyan embert, aki megcsinálta a mod szoftvert, és gyárinak látszik állítólag, és meg tudja szüntetni az ilyen jelenségeket... Csak megint a gyártó hozzáállása... Ilyen dolgokra le kéne csapniuk, nem elzárkózni, meg nem csinálni semmit (kb. ezt érzem).
Van olyan kollégám, aki az egyik robotnak a programját módosította, aztán megkereste a gyár, hogy adja el nekik a sw-t. Milliós tétel volt.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
wong kok wah
senior tag
válasz Tsebacsi #1317 üzenetére
pl. Bmw navija szerint a XV. ker Fazekas sorról nem lehet balra kanyarodni a Szentmihályira... (már évek óta lehet). Na de nem is ez a lényeg.
Mercedes! itt a térkép frissítésnek van éves díja, nekem csomagban 3 évre ki van fizetve. Ha szeretném frissíteni a térképet akkor van egy tool amivel ezt meg tudom tenni. A kocsimba jelenleg V10-es térkép van a frissítő tool azt mondja, hogy nincs újabb. De egyébként van és már a V15-nél jár ami most jelent meg. Szóval ez a Merci... -
fatal`
titán
válasz Tsebacsi #1311 üzenetére
Szerintem az álomtól messze van, hogy nincs Android Auto support. De kinek mi Még az is plusz pénz, hogy a BT-ről ne csak a telefon menjen, hanem a zene is. Egyébként borzasztóan elmaradott minden gyártó ezen a téren. A Ford is tud(na) forgalominformációt a FordPass-szal, csak természetesen Magyarországon nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Tsebacsi #1311 üzenetére
Szia!
Akkor ott a bömbiknél még rosszabb az arány.....
20 misivel drágább, és 50-60% pontosság, hát
Ok, értem, és valóban jobb az a rendszer, már csak amiatt is, hogy legalább teljesen magyar a nyelvezete, legalábbis amiben én ültem, abban az volt, de ez akkor is óriási minuszpont a gyártóknak!
De egyébként itt is erről volt szó, pont ma olvastam
[link]"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
Teewine
tag
válasz Tsebacsi #1300 üzenetére
Szia Tsebcsi! Kíváncsi leszek rá, mert van egy ismerősöm Romániában, aki nemrég vett egy pár éves BMW-t gyári navigációval. Pár hónapja megkért rá, hogy nézzek már rá, hogy házilag megoldható-e a tárképadatbázis frissítése. Ekkor ellenőríztem le a BMW oldalán, hogy milyen lefedettségű Románia tekintetében a legfrisebb térkép adatbázis. Katasztrófa. A BMW-nél a hivatalos frissítésért fizetni kell, nem is keveset és Románia tekintetében csak a főutak és a nagy városok vannak benne. Ebből adódóan számára használhatatlan, mert egyrészt nem nagyvárosban él, másrészt meg nem főútvonal mellett. Úgyhogy se pénzért, se feketén nem éri meg kínlódni vele. Mondtam is neki, hogy jobban jár, ha a gyári frissítés árának töredékéért vásárol egy X985-ös vagy X995 Wayteq-t és akkor lesz naprakész térképe és magyar hangú navigációja.
[ Szerkesztve ]
Emotiva
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1172 üzenetére
Jön a következő kör... de lehet, hogy fészkesfehérváron. vagy érden, ahonnan az autó származik
kissé csalódott vagyok én is. egyszer kezdek reénykedni, oszt' evvan'.
asszem' maradok a pesszimizmusomnál, az jobban fekszik nekem.[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz Tsebacsi #1168 üzenetére
Azert a szomszed kertje sem zoldebb.
En eppen apple carplay alatt szivok iphone 11 proval gyari kihangositoval Harley-Davidson infotainmentel es az ez egy apple altal ismert hiba 2 honapja igerik a javitast. (nincs hang telefonhivas kozben)
Androiddal mukodik jol.
Ez nagyban fugg a telefontol (pl iphone x-el jo) , a rajta levo szoftver verziotol, a jarmutol.
A ford infotainmentjevel pl baj van android auto alatt a waze navigacios hangjaival galaxy s20+ al ha a zene forrasa android auton kivuli dolog pl radio. (s10el jo volt)
A motor rendszerevel jo, Porsche Cayanneval is.
Ezt valoszinuleg valami bluetooth audio protokolbeli valtozas , inkompatibilitas okozza ami a telefon/firmware/infotainment kozott all fenn.[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1123 üzenetére
Szerintem fogalmuk sincs. Nekik erre jó a hivatalos hibakeresési folyamatábra.
Eddig gyakorlatilag ma sikerül beszélnem először a tényleges szerelővel.
Próbáltam elmagyarázni, hogy volt pár droidos telefon/tablet javításon nálam (mind hw, mind sw oldalon), ismerem a fantom érintést, jellemzően kijelzőcsere (digitalizáló maradványfeszültség)
(persze az elején bizakodtam az esetleges sw hibában, mert újraindítás után okés, de a netet olvasva a hw csere volt a jó; meg szerintem nem is hallották meg..)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1101 üzenetére
Igen, az. De legalább a motornak eddig nincs baja (be is b@szna, ha 4 hónap után fondja lenne)
Külföldi fórumokon sincs egyértelmű megoldás, illetve egy reklámszerű/szagú megoldás egy hardvercsere oldalra vitt.
A vészhívó hiba istöbbeknél előjött.
De azért lenne a sza'g'szerviz, hogy ne nekem kelljen utánanézni, találgatni... természetesen ígéret van, hogy akkor felküldik a kapott infókat a központba, de hát ezzel még nem javul a fagyás.
Szerintem abban a kijelzőben a digitalizálónál maradványfeszültség van, ezért produkál fantom érintéseket. Oszt' ennyi.(Lisztjavíííító szeeer? kééérem! Nóóóóórmális? Hát attól neeem javul a liszt! )
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1090 üzenetére
Azt hiszem én is a design miatt, no meg a méret és ár miatt (méret/ár aárny) választottam ezt.
Előtte Galaxy -> dízel 2010-es S-Max volt, ott nem voltak ilyen gondjaim. Igaz, nem is ilyen túlelektronizált példányaim voltak, és nem is nagyon vágytam rá.
Most mindenféle van benne, persze nem is működik rendesen a SW/HW.
Eddig csak a microsofttól láttam ilyet, de ez a rendszer Linux/Android alapú, és többet vártam volna tőle; persze az, hogy mi a kernel alapja az egy dolog, a fölötte lévő UI és egyedi kernelmódosítások nem a Luinus T-t minősítik.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #1088 üzenetére
Szerinted én nem?
10.8M HUF az autó eredeti ára, és ilyenekkel sz@rakodunk...
(A vw sem sokkal jobb, csak ott mások a gondok... pl. falubeli Touran-nál rosszul volt összerakva a tömítés.... 2 hétig járt vele így a majdnem szomszéd, mire megcsinálták neki; szintén zsír új autó volt....) Viszont az infotaintment rendszere nem fagy.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #971 üzenetére
Megtaláltam.
A kormányon a "telefon letesz / előreléptetés" gomb és a konzolon a "szám előre" gomb együttes megnyomása kb. 3-5 másodpercig.
És elkezdi a hangszórókat telsztelni első körben, mielőtt bármit csinálnál.Még további kutakodást nem végeztem, hogy mire és hogyan használható, mindössze annyi, hogy megtaláltam.
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #952 üzenetére
Hát... failed... 11km-re lakok a munkahelyemtől. Mire hazaértem, újra érinthetetlen a kijelző.
Viszont nem az a hangja van a parkolóradarnak, mint délután volt. Visszaállt arra, amit megszoktam.
Erre mondják, hogy erős passz.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
silboy
aktív tag
válasz Tsebacsi #862 üzenetére
Köszi a segitséget, a kábel volt a hibás, a gyárival működik.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Tsebacsi #851 üzenetére
Szia!
Nem, csak a legutóbbi fejegység frissítés után, még nem próbáltam ki az AA-t. Gondoltam kipróbálom...erre tegnap összedugom a telóval, és állandóan rimánkodott, hogy frissítsem az AA-t a telómon. Bezzeg most nem bírom letölteni a frissebb verzsönt. Azt akartam csak meglesni, hogy hogyan muzsikál a google térkép, mert mióta nem használtam azóta már pár dolgot összemosott/áthozott ugye a waze-tól(ami már amúgy is az övé, ha jól tudom). Kíváncsi lettem volna, ennyi csak.
[ Szerkesztve ]
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz Tsebacsi #783 üzenetére
Nekem nem volt nehéz a régi se. Egy dolgot utáltam, telefonálni, ha nem volt közel az illető a Historyban, vagy a kedvencekben. Ez jobb lett? Ugye nálunk nem működik a hangvezérlés sajnos... Mondjuk ez nagyon ritkán kell, általában akkor dugóban tárcsázok, agglomerációban úgyis mindennapos.
[ Szerkesztve ]
-
nortsen
aktív tag
válasz Tsebacsi #740 üzenetére
Feszegetve még a témát Sync 2, 3 RDS-TMC-n keresztül működik egyáltalán valahol?
Olvasgatva a kézikönyvet pár utalás van rá, hogy kéne neki, de nagyon nem említik, nem egyértelmű.
Az, hogy neten nem megy, az ok, de pl. németeknél, vagy angoloknál megy a TMC?[ Szerkesztve ]
Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani
-
olajbogyo
aktív tag
-
sarkan
aktív tag
válasz Tsebacsi #679 üzenetére
Az elsőről is simán ment a frissítés csak nem rakta rá a naplófájlt, a másodikra feltettem a ford sync frissítés oldalán lévő javító fájlt:
"- A SYNC 3 naplófájlt (log file) készít a rendszer frissítéséről. Ha bármilyen okból nem fér hozzá ehhez a fájlhoz, kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:
Töltse le számítógépére a (ZIP 44KB) nevű fájlt, majd csomagolja ki azt egy USB-meghajtóra. (Kérjük, ügyeljen rá, hogy az USB-meghajtó exFat formátumú legyen.)
- Üljön be az autójába, és indítsa be a motort.
- Amikor a SYNC 3 rendszer teljesen betöltődött, csatlakoztassa hozzá az USB-meghajtót. (A frissítés automatikusan elindul.)
- Várjon, amíg megjelenik a „telepítés befejeződött” üzenet. A folyamat kb. 1 percig tarthat, melynek eredményeképpen új naplófájl jön létre.
- Térjen vissza a számítógépéhez, és fejezze be a frissítést azzal, hogy a naplófájlt feltölti a Ford weboldalára."Ez megoldotta bár az első pendrive-ra is feltettem és nem csinált naplófájlt, ezt nem használom többet frissítésre.
-
sugijme
csendes tag
válasz Tsebacsi #676 üzenetére
A Focus mellett én is az új Octavia-t vezetem. Gyönyörű a kijelzője. És ami idegesít nagyon a Fordnál, hogy apple carplay-t használva a waze-ba nem lehet címet pötyögni, ha az autó megy. Míg az octaviában bátran lehet nyomkodni. Pedig ugye nem csak a vezető pötyöghet. Így ha vezetés közben kell új címet megadni, akkor nyomogathatom a telefont. Nonszensz. Az android autó mondjuk sokkal jobb, mert ott elég bemondani a címet és huss, már nevigál is. Így mind az apple-re, mind a Fordra mérges vagyok.
-
nfsu17
veterán
válasz Tsebacsi #653 üzenetére
egyik sem
sima alap.
tehát a teló BT-on csatlakoztatva van.
kocsiban: audio menü >> sources >> "telefonom"
bejön a 70 szám (vagyis csak az elsőt látom, hisz nincs lista) >> 1/70 > play > megy a szám.
next track 2/70 és így tovább.
be lehet állítani, hogy sorban, vagy random játssza...és ennyi.
Browse, if available, allows you to select a particular track displayed in the Now Playing playlist on the touchscreen
Szóval itt van, itt olvastam..."ha elérhető"...ezt nem tudom mire vélni..ez is amerikai kiváltság?
Erre voltam kíváncsi, hogy nálatok van-e ilyen.
-
qqrique
tag
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Tsebacsi #640 üzenetére
JA, még annyit, hogy nekem eddig a garancia nem volt látható, de most már azt is mutatja napra pontosan(2024.febr 14/vagy 150000km),és egy nagy 5-ös számmal hívja fel a figyelmemet a meghosszabbított garanciára, mely ugye 5 év.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Tsebacsi #638 üzenetére
Szia!
Ford Kuga (új 2018-as most vettem át februárban)
A telefon Huawei Mate 10proAmikor beülök a járgányba a bluetooth már be van kapcsolva, de ahoz, hogy frissítse az adatokat, el kell indítani a fejegységen a FordPasst-is. Indítás nélkül nálam nem frissíti az adatokat automatice.
-
olajbogyo
aktív tag
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Tsebacsi #597 üzenetére
Szia!
Köszi. akkor így csinálom majd én is. Jó tudni, hogy nem kell lemenni a térképről, csak a frissítés miatt.....
Még egyszer köszi!
ui: A pen szerintem nem lesz gond, mert gyors kis jószág...
[ Szerkesztve ]
-
sarkan
aktív tag
válasz Tsebacsi #547 üzenetére
Nincs semmilyen autoinstall, dontindx fájl, csak egy install.lst fájl és egy SnycMyRide mappa.
A mappában van négy fájl: egy xml, egy sh fájl, biztonsági tanúsítvány és egy utloggingutility nevezetű valami aminek a kiterjesztése fajl.Az egésznek a mérete 100 KB sincs, nem tudom milyen térképfrissítés lesz ebből.
-
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Tsebacsi #513 üzenetére
Szia!
Azért az érdekes, hogy a jelenlegi autómon(Suzuki Vitara) nincs gond AA val sem, megy a hívás oda-vissza. Azért írtam, hogy ha veszek egy szvsz egy komolyabb autót, azzal már ne legyen gond ezen a téren sem, ha már hirdetik. Mondjuk, az azért valószínűbb, hogy ez nem az autó hibája, hanem az android sara.
-
fatal`
titán
válasz Tsebacsi #440 üzenetére
Akkor átfogalmazom: Már nem csak az angol és német oldalakról lehet letölteni a frissítéseket, hanem a ford.hu-ról is.
Frissítés nem jelent meg új, ha hozza neked, akkor nem töltötted fel az XML-t. Nekem pl. a térképet hozza csak, mert ahhoz valamiért a telepítés után nem generált XML-t és ezért nem telepítem újra mégegyszer.
-
Teewine
tag
válasz Tsebacsi #440 üzenetére
Valószínű nem jól fejezte ki magát, mert ő arra gondolhatott, hogy most már a magyar oldalon is ellenőrizheted, hogy van-e frissítés a gépjárművedhez, vagy sem. Én is ellenőriztem rajta a mienket és ott továbbra is 18025-ös verziót ír, bár arról senki sem beszél, hogy hányas évjáratú gépjárművet ellenőriz. A mienk 2017-es és lehet, hogy amiket az idén gyártottak, azokban a fejegység hardware már újabb, erősebb. Több tárhely, több ram. A Sync 3.2-es rendszer is csak az újabb, erősebb harware-rel rendelkező fejegységekre érhető el.
Emotiva
-
Bélaaaa
őstag
-
nagyúr
-
-
silboy
aktív tag
válasz Tsebacsi #371 üzenetére
Nem gerjesztettem és semmit, de elég ciki. Az ügyes magyarok bele tudják tenni, úgyhogy nem lehet egy több milliárdos beruházás. Azért egy Ferrari nem népautó, elég érdekes hasonlat...a konkurensek bele tudják tenni...
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest