- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
wong kok wah
senior tag
válasz
sparta2 #2442 üzenetére
A posztoló a Map_25033017476_Update.zip file-ról beszél, ami pontosan 24.955.858.372 bytes. Ami pedig az F13. Lehet szarul linkeli ki most a Ford oldala...
[Itt a Ford-os jó link is a térképhez]
De ezt a linket is posztoltam már... -
babkukta
senior tag
válasz
sparta2 #2307 üzenetére
#2306 radi8tor: Pontosan!
Régen örültem ennyire egy ilyen kis apróságnak. Egyrészt nincs ez az idegesítő multimédiás egység bug, amivel napi szinten bajlódtam eddig. Valamint jó érzés az, hogy én csináltam meg, nem kellett vinni sehova, nem kellett fizetni érte
#2307 sparta2:
Akkor úgy látom, a Ford szervizben Nálad sem voltak toppon. Nekem először azt az ajánlatot tették, hogy 25 ezerért újra rakják a rendszert. DE! ha így se jó, akkor a Sync csapatnak kell szólniuk, akik vissza rakják az előző verziót (ami működött) 50 ezerért... Vicc az egész. De az még viccesebb volt, amikor konkrétan "meggyanúsítottak" azzal, hogy én rossz alvázszámot adtam meg, ezért nem kompatibilis szoftvert telepítettem, úgyhogy az én hibám, ezért kell fizetnem a javításért.
Aztán persze nem álltam be a sarokba, lemostam előttük az ablakot, hogy tisztán lássanak, márpedig a Ford hivatalos oldala adta fel a szoftvert, és igen, jó az alvázszámom is
Utána bocsánatot kért ez a "kontár", hogy igazam van, már látja a rendszerben, hogy valóban jó szoftvert töltöttem le, és nem érti mi lehet a baj, biztos telepítési baki. Rendes volt, mert azt mondta, pár napon belül felveszik velem a kapcsolatot, hogy vigyem be, és díjmentes megnézik. Ha valóban nem az én hibám, ingyenes a javítás. Persze ennek lassan 2 hete, azóta várom a jelentkezésüket -
kovlo
csendes tag
válasz
sparta2 #2166 üzenetére
Obdlink EX-ről nekem is jó tapasztalatom van, működik vele stabilan a Forscan, sőt az eszköz firmware-jéhez is jönnek még néha frissítések. (https://www.scantool.net/downloads/updates/obdlink_ex/)
Van mellette Vgate vLinker FD bluetoothos ketyere is (a kocsiban tartva), diagnosztikára, dpf olvasásra megteszi, de programozásra nem ajánlják. -
qqrique
tag
válasz
sparta2 #1736 üzenetére
Kevés a tapasztalat, de valahol azt olvastam, hogy ez a legjobban tesztelt változat.
A 20191-nál vettem észre, hogy az óra néha egy órával előre levő időt mutat. Ezt a problémát a 20282-nél is tapasztaltam ma.Mostanában keveset utazom, így nem tudtam pontosan megállapítani, milyes esetekben lesz helytelen az idő kijelzése.
Ha szinkronozom a gps időhöz, akkor a nyári időszámítás szerinti értéket jelzi ki.
HA beállítom, a jó étéket, következő napi indulás után ismét +1 óra.Ez nem változott sajnos. Korábbi verziók használatatkor ezt nem tapasztaltam.
Eddig ezt vettem észre
-
qqrique
tag
válasz
sparta2 #1732 üzenetére
Ami benne van:
Cyanlabs:
2020.11.04. 20:14 61˙670˙540 1U5T-14G658-AF_1598633324000.TAR.GZ
2020.11.04. 20:25 718˙118˙839 4U5T-14G423-AB_1598633764000.TAR.GZ
2020.12.17. 21:58 889˙838˙273 5U5T-14G381-EK_1606255141000.TAR.GZ
2020.11.04. 20:22 1˙650˙943˙221 5U5T-14G391-AM_1598633466000.TAR.GZFord csomagban plusz fájlok:
2020.12.26. 09:18 47˙192 GB5T-14G386-AD.tar.gz
2020.12.26. 09:14 25˙258 HB5T-14G386-VCB.tar.gz
2020.12.26. 09:14 25˙251 HB5T-14G386-VEB.tar.gz
: -
qqrique
tag
válasz
sparta2 #1729 üzenetére
így van, de mégis eltér a cyanlabs és a Ford web által felajánlott csomag tartalma.
A lényeges fájlok ugyanazok, de két kisméretű fálj nincs a cyanlabs csomagban.Most nem keresném meg ezeket ( a másik computeremben tudnám megnézni, de az már kikapcsolva). Valószínű, hogy ezek hiánya nem okoz problémát, ha jól emlékszem, akkor a rádióadók logóját és hasonló infókat tartalmazó fájlokról van szó.
-
qqrique
tag
válasz
sparta2 #1718 üzenetére
Nem cyanlabs, hanem az a változat, amit a Ford tol ki az orig repo-ból töltöttem le.
Hosszabb ideig én is zizegtem a garivesztés miatt, de szerintem, illetve úgy tapasztalom, hogy nem tudják követni.
Persze egy komolyabb vita közben feltámadhat a szakértelem is, előkerülhetnek azok,
akik valóban ismerik a folyamatokat, SOP-t.
A végeken (szervizekben) ilyen arcot nem találsz.Szerintem:
Ha vita alakul ki, akkor sem ott döntenek, a szervizek az L1, tehát 1-es szintű elhárítók.
Gyakorlatilg 0 hozzáféréssel, a szokásos user error elhárítására képezték ki Őket.
A következő szint az L2 lehet, egy-két főállású arccal, talán a szt.endrei képviseleten lépnek fel, mint döntnökök, de attól tartok, hogy nagyon korlátozott az Ő hozzáférésük és jogosultságuk egyaránt. Utána jöhet az L3.Ha jól sejtem, valahogy így kezelik a problémákat és úgy tűnik, hogy az elektronika
rendszerekkel kapcsolatos probléma/ügyfélkezelését, sw/hw egyaránt, ma még
nehezen vagy egyáltalán nem jól oldják meg az autógyártók. -
-
qqrique
tag
válasz
sparta2 #1696 üzenetére
Itt találsz további információt:
https://ffclub.ru/search/posts/?q=20204&topicid=418797
(Hivatalos frissítés a 3.0.20204 EU verzióra Sync 3 NAV 2.8 Gb, 28.11.2020)
A Скрытый текст elemre kattintva megtalálod az alatta eltakart infót, pl.:
https://ivsu.binaries.ford.com/owner-package/7773052909818975042/SYNC3_2807651462_Update.zip
stb...
-
wong kok wah
senior tag
válasz
sparta2 #1640 üzenetére
A Telenav nem csak térkép adatbázist adja hanem a navigációs szoftvert is. A Sync3-on rajta van mindegyik szoftver egy konfigurációs beállítás alapján dől el, hogy az NNG vagy pedig a Telenav szoftverét használja. A rendszeren pedig azok a nyelvek érhetők el amire a Ford kifizeti a licencdíjakat.
-
wong kok wah
senior tag
válasz
sparta2 #1633 üzenetére
Igen, látom. Viszont a térképbe meg ez van:
Region=eu
DataVendor=NT
Product=PCA
MapVersion=EU 1 19
Version=F9
Show EUCustomized Ocean=1
Telenav Compile Date = Aug 9 2019
Magyarország csomagban:
PKG HUNGARY TeleNav
SAR_EU_19Q1_400x666
NT_EU_19Q1
SR_HU_851577809
map,http://tact.telenav.com/ec_latest_builds/GEN3_NGX/EU_HERE_19Q1/GEN3_NGX-EU_H....
junction,http://tactaws.telenav.com/ec_latest_builds/JUNCTION/EU_NT_19Q1/Junction.....
vca,http://d-tempo-01.telenav.com/ec_latest_builds/GVDE/EU_HERE_19Q1/GVDE-EU_HER.....
resources,http://tact.telenav.com/ec_latest_builds/GEN3_RESOURCE...
etc -
olajbogyo
aktív tag
válasz
sparta2 #1327 üzenetére
Szia!
Nekem is 80-90 percig tartott, annyit pontosítanék, hogy 3 részlet volt az, mert a második nagy nekifutás végén újra autó leállít, bezár, kinyit, beindít, és 1-2 perc múlva kerül a log fájl a penre, amit tölthetünk vissza a fordnak. Igazolván, hogy sikerült a frissítés. -
Hyena
senior tag
válasz
sparta2 #1309 üzenetére
En nemregiben feltettem a terkepeket, de mert nem jott letre log a mit feltolthettem volna , igy az uj 25gb meretu csomagot kinalta fel nekem amiben a terkepek mellett a hang is bennevan.
A telepitesnel viszont immar csak a hangot tette fel mivel felismerte, hogy a terkep mar megvan.
A telepites utan viszont most sem lett log file amit feltolthetnek.
Van vmi mod arra, hogy lezarjam ezt a dolgot es tudomasul vegyek , hogy mar fel van telepitve?
A fene sem erti miert nem jon letre a log, habar az autoinstall file szerint kellene lenni. -
Teewine
tag
válasz
sparta2 #1284 üzenetére
Szia sparta2! Kérdésedre válaszolva azt tudom mondani, hogy a Ford oldaláról 2020.07.03.napon letöltöttem egy 15,4 GB-os frissítést. Ez a frissítés a térkép adatbázis. Miután lefrissítettem az autó fejegységét, utána nyomtam a fejegységen egy frissítés ellenőrzést WIFI-n keresztül. Ezt követően visszamentem a Ford oldalára leellenőrizni, hogy a fejegység elküldte-e a Fordnak, hogy le lett frissítve a fejegység. Úgy néz ki, hogy elküldte, mert most egy 8,33 GB-os frissítés letöltést ajánlott fel, amiben a JR3T-14G422-BE.TAR.GZ fájl is benne van.
-
koti
tag
válasz
sparta2 #1208 üzenetére
Igen valóban erről van szó. A kép egyértelműen mutatja. Egyébként én szeretem a Ford navit, csak a feleségem szeretné, ha magyarul értekezne.
Hyena írásából kiderül lehet már magyarítani, de akkor ugrik a GARI. Ennyit nem kockáztatok, még 2,5 év a lejáratig. Akkor meg eladom.
Nem marad hátra a WAZE-t kell ráerőltetni, ha magyar nyelvet szeretne.
Köszönöm a segítségeteket és türelmeteket. -
koti
tag
válasz
sparta2 #1200 üzenetére
IGO-t használtam általában. Korábban Garmint és TomTom-ot. A Vazee nem igazán tetszett. A telefonomra még nem tetettem fel az IGO-t. Azért kérdeztem, hogy a Kuga kijelzőjére ki lehet-e vetíteni telefonról, mert akkor feltetetem rá. Az IGO lelkét már ismerem és tudnám a térképeket is cserélni. Ezek szerint akkor menni fog rajta? Köszi
-
-
ZPKing
tag
válasz
sparta2 #1185 üzenetére
Szia,
Nemértem ezt a sync 3.0 dolgot.
nekem 2017.5havi mk3.5 focusom van.
eredetileg 2.2 vezió 16280 volt rajta EU4 térképpel.
Ezután frissítettem a lépésenként alvázszám alapján.
Majd jött a 3.4 verzió amit reformattal telepítve jól működik ezt már nem alvázszám alapján.
majd F9 telepítés.
semmi probléma nem volt a telepítéssel.
illetve annyi a hogy első körben a 3.4.19297-et raktam fel.
Ez alatt nem működött a frissítés sem.
Sikerült visszaraknom a 3.4.19101-re.
Ezt követően már simán felment az F9 térkép.
és hiba nélkül működik.
Azt olvstam hogy 3.4.19200 felette fő verziók nem igazán jók és vannak BUG-ok.
Így a 3.4.19200 még jó. -
qqrique
tag
válasz
sparta2 #1185 üzenetére
Elcsúszhattak az idézett linkek, egy nappal később hivatkoztam, mint először olvastam róla.
Néha felmerül, hogy telepítem az újabb verziót, de mivel úgy sem utazunk mostanában ismeretlen helyekre, így ráér, halasztható, különösen azért, mivel többen említették, hogy van néhány kellemetlen bug a 3.4-ben.
-
qqrique
tag
válasz
sparta2 #1141 üzenetére
Nálam: Focus Mk4, SYNC 3.3 - build 19052 van F7 térképpel.
Tavaly áprilisben jött ki az utolsó frissítés.
Az autót SYNC 3.2 - build 18124, F7 térképpel vettem át 2018 őszén.Nem telepítettem a fent említett frissítéseket, mive a közeljövőben nem várható, hogy ismeretlen helyekre utazunk. Ha mégis, akkor használható AndroidAuto vagy a CarPlay
segítségével is navigációs SW. -
ZPKing
tag
válasz
sparta2 #1128 üzenetére
19297 van most rajta
És meg van mi a gond.
19200 felett nem működik a reformat.
Please note that the reformat tool has been BLACKLISTED in this versions above 19200 meaning you can’t use the reformat tool any more, you can however downgrade to an older version to be able to re-use the reformat tool (see section below)
megpróbálom visszatenni 19101-re -
ZPKing
tag
válasz
sparta2 #1118 üzenetére
Jó nem a fele mert a 3.4 PEN2 az 19,6 GB és azt feltolta 50 perc alatt. ezt meg több mint 2 óra alatt nem sikerült.
Most nézem van reformatos 2 PEN-drive-os csomag:
https://cyanlabs.net/tutorials/update-ford-sync-3-2-2-3-0-to-version-3-4-all-years-3-4-19200/#
Sync_3.4.20021_EU_Base_WithNav_F9_CYANLABS_fixed.zip
ezt megpróbálom még 2 Pen drive-val.
ezt javasolja a csávó is. -
-
-
válasz
sparta2 #1092 üzenetére
Nem tudom, ennek nem néztem utána. Csak a frissítőfile-be néztem bele, és ott sh a parancsfájl. első sora meg #!/bin/bash, innen gondolnám, hogy Linux kernell fut alattta. De mivel ópenszósz, lehet ez M$ kreálmány is.
(mint ahogyan xbox-nál solaris - legalábbis informatikus rokon mondotta vala...) -
petyus_
senior tag
válasz
sparta2 #1064 üzenetére
Bluetoothszal össze lehet párosítani, lehet telefonálni vele, én azt szeretném, ha googlemapsot, wazet lehet használni.
Az a baj, hogy nem ismerem a Ford rendszerét, hogy mit lehet vele elérni, a saját skodámmal simán megy az Android auto, gmaps, este, ilyenek
Nfsu17: azzal próbálom, ez a mirrorlink is csak azzal megy.
-
ZPKing
tag
válasz
sparta2 #1054 üzenetére
De innét a drive-ról
Sync_3.4.20021_EU_Base_WithNav_F9_CYANLABS.zip
ezt. ha jól veszem ki akkor ebben benne van a 20021sync frissítés + az F9 térkép is. -
-
Majd eldöntik, hogy mit akarsz
Ezért útálom a redmoni termékeket is. Le kell butítani, hogy használhatóvá tegyem a saját logikámnak megfelelően. (Kicsit faék gondolkodású vagyok.)@(#959) fatal`
Az automata reflektor tudtommal egyik autóban sem működik rendesen.
Ah, ezt nem is tudtam... még jó, hogy létezik.
Egyszer már tényleg működött egy rövidebb úton, és jól is működött. Másnap már nem, és azóta sem.A Sync valószínűleg hardver hiba, nem szoftver.
Remélem nem lesz igazad.
Csak a fantom-érintés (ami azért jellemzően a fagyást megelőzően történik) a hw hibára (visszamaradó feszültség az üvegben) utaló.
Viszont újraindítás után hiba nélkül műxik több órán keresztül. -
Részvétem
Hát... köszi; egyelőre én sem tudok jobbat, minthogy újra bejelentkezek hozzájuk, és elmondom az eddig tapasztaltakat.
Engem az érdekel, hogy a tolatóradar hangja miért lett más a szervizes beavatkozás után, és pár óra múlva miért állt vissza arra, ami előtte volt.
Ja, és val'szeg ez nem a Syn3 hibája, de az automata reflektorlekapcsolás is olyan, hogy van amikor működik, van amikor nem... de inkább nem... bughalmaz ez az egész... na ezért félek én az ilyen túlszoftverezett autóktól.
Azért az is fura, hogy a visszajelzésnél ott volt a screen freeze...Szóval tuti tudnak róla. Idén remélem lesz frissítés, mert akkor addig kihúzom, és akkor remélhetőel az újabb már majd megoldja ezt. Ha az sem, akkor az hw lesz..
-
Viszont úgy tűnik, hogy ha egyszer fagyás után megcsinálom, utána legalább 30 percig jó. Eddig tartott a mai munkába menet.
Indulás után 3 percel már nem ment az érintés...
Kijelző újraindulás után a 30 perces út alatt néha odapöttyintettem neki, és működött.
Kíííváncsi vagyok hosszabb távon mit produkál. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged