- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psycho12
csendes tag
Nem. Egy Samsung winchester van benne jelenleg és ez a hiba megoldódott már nem dobálja le magától a meghajtót a particiót egyébként windows alatt hoztam létre az alap formázóval és ntfs-re formáztam.
A másik problémám mostmár az, hogy Deluge torrent klienst használok és ottis automatikusan eldobálja a daemont ez miért lehet?
-
Mag__
tag
ez sajnos ebben a formában már nem müködik az uj openelec-ben:
login as: root
root@192.168.0.16's password:
##############################################
# OpenELEC - The living room PC for everyone #
# ...... visit http://www.openelec.tv ...... #
##############################################OpenELEC (official) Version: 5.0.8
OpenELEC:~ # sudo apt-get install transmission-daemonThere is no working 'sudo'.
On debian/ubuntu/all general purpose linux distributions 'sudo'
allows a permitted user to execute a command as the superuser
or another user, as specified by the security policyWith OpenELEC you have root access by default, so you dont need 'sudo'
OpenELEC:~ # sudo apt-get install transmission-daemon
There is no working 'sudo'.
On debian/ubuntu/all general purpose linux distributions 'sudo'
allows a permitted user to execute a command as the superuser
or another user, as specified by the security policyWith OpenELEC you have root access by default, so you dont need 'sudo'
OpenELEC:~ # apt-get install transmission-daemon
There is no working 'apt-get'.
'apt-get' is a command to install, update and remove software which
is stored in a non local repo. 'apt-get' does nothing then connecting to such
repo, downloads the software, unpacks the software, updates a big
local database with all filepaths and other informations about the
installed software or removes or updates installed Software.With OpenELEC it is not possible to change the system for security and
stability reasons so even 'apt-get' would not be able to do this.
We also dont have and want to maintain such a repo for various other
great reasons.Also Ubuntu or Debian packages are often outdated and not compatible
with OpenELECTIP: use XBMC's addon browser to enhance your OpenELEC system
-
Bazs87
tag
ohh :p
azt hallottam egy ismerőstől, hogy ha nincs kapcsolat x ideig, akkor visszaáll energiatakarékosba. Neten gyorsban rákerestem, hátha van hozzá linuxos driver...van, csak még nem volt időm/erőm foglalkozni vele
esetleg nem csináltál még ilyen beállítást, hogy ez a delay-es rész ki legyen lőve.
Amúgy gond nélkül működik az első két órában, nem hardveres hibára tippelek, továbbá ezt is újonnan vettem (persze ebay meg a kínai gyártás nem a legjobb komó)
-
ther
aktív tag
Nagyon megtetszett a script, főleg mivel egy régi HDD-re kezdtem el backupolni windows alatt, és 16GBs .img-k hamar megtöltik azt. Ami viszont jobban zavar engem, az az, hogy ehhez a művelethez (és ahogy látom, ehhez a scripthez is), ki kell szedegetni az sd kártyát.
Egy googlizás után a következő scriptet találtam, elméletileg ez menet közben tud készíteni backupot. Más kérdés, hogy ha restore szükséges, akkor pl Win32DiskImager megeszi-e, és a restoreolt image tökéletes-e.
-
azbest
félisten
Nem rossz script. Létrehoz egy üres img fájlt akkora méretben, amelyre szükség van és csak a hasznos tartalmat viszi át rsync-kel.
Szerintem a legnagyobb előnye, hogy így a mentett képet kisebb kártyára is rögtön vissza lehet írni. Persze ezt úgy is meg lehet csinálni, ha kézzel átméretezzük a particiókat és mentéskor megadjuk meddig menjen a kártyán (win alatt ezt nem tudja az ajánlott diskimager). De ügyes.
Hogy később megtaláljam
[összefoglaló]Tényleg kéne összefoglaló, múltkor elkezdtem egyet írni, de azt hiszem átestem a ló túloldalára, mert túlságosan elvesztem a részletekben. Lehet elsőre tényleg egy linkgyűjteménnyel kellene kezdeni
-
doberman
senior tag
bocsánat, most nézem, hogy nem windózost keresel...
-
-
moed
csendes tag
Szia cigam,
jol látjátok, hogy fogalmam sincs az egészröl. Lubuntu-t használtam, de az könnyen megtanulhato. Ezt sajnos az openELEC esetégen már nem annyira könnyü kijelenteni. Leirás kell,vagy hogy valaki videot készitsen.
Én feltennék az openELEC helyet egy Ubuntu MAte-et is.Nekem csak arra kell hogy a torrentröl letöltött filmeket meg tudjam a HDMI-s TV-n nézni. Külön jo, hogy lehet a felirat megjelenitését idöben elöre-hátra tolni. Ezt ugye a TV nem tudja, ha az USB pen drive-ot használom. -
azbest
félisten
Én javasoltam neki az openelec-et, mert még mindig egyszerűbbnek tűnik azon beállítani a torrentet, mint a desktop raspbianon mozizni. A probléma ott van, hogy úgy tűnik magukat az alkalmazásokat sem ismeri a kolléga, hogy például webes felületen át hogyan lehet beállítani, mit töltsön le. Így meg aztán nem egyszerű a dolog, ha kezdő linuxos ismeretektől kezdve az egyes alkalmazások használatán át kell eljutni a médiajátszásig
Komplett pécét meg nem igazán lehet kiváltani egyik armos boarddal sem. De legalábbis igazodni kell a lehetőségekhez, nem megy minden egy felületről, mint desktopon.
szerk: bocs, ha túl hamar ítélkeztem
-
Flowtation
őstag
Szia!
OFF:
Túl vagyok életem első linux telepítésén (ne röhögjetek) az egyik itthoni gépre. A múltkor kérdeztem, hogy a pi-t meg tudom e csinálni dlna szervernek.
ON:
Javasoltad, hogy egy raspbiannal próbálkozzam. Nos azt szeretném kérdezni, hogy ezt ugyanúgy meg tudom tenni az sd kártyára? Tehát bootolok az usbről és a linux telepítőben az sd kártyára telepítek? Ott is kell mindenféle partíció? Ha nem akkor milyeneket és mekkorákat csináljak? 4 gbos kártyám van de azért megpróbálnám.
Gondolom grafikus felület nem kell. Ha megvan a telepítés akkor ssh-n keresztül tudom a továbbiakat csinálni? Pi bekapcs és utána a laptopról konfigurálhatom a torrentet és a dlna szervert?Bocsánat ha alapvető dolgokat kérdezek, de még csak tanulom ezeket.
Köszi a választ!
ÜDv!
-
szasanyi
félisten
Végül ezt rendeltem. Távvezérlőről valahol már volt szó, de nem találom. Milyen típus jó hozzá, és pontosan mire lehet használni? Mármint funkciókat tekintve, és alapból kezeli vagy program és/vagy beállítás pluszban kell-e hozzá? Mint mondtam és külső, 2,5 USB3 HDD-vel használnám filmnézésre, néha zenét hallgatok. Jelenleg a TV-n tudom ezeket megtenni, de egyrészt ott a videófáljformátomok és a feliratok nem teljes körűen használhatók, másrészt jó lenne ha zenehallgatáshoz nem kellene mennie a TV-nek (is).
dugesz77: LG Simplink be van kapcsolva, és az AV HDMI Passthrough szintén. 38 évesen messze vagy már a tacskó kortól (kivéve a retardáltakat, de ebben a topikban túl sok nem lehet
)
-
s_e_n_k_i
tag
"Mondjuk kodi-ban is van rá lehetőség, hogy upnp-n megosztd a tartalmát (dlna kliens (pl. TV) simán betallózza a kodi megosztását). Elméletileg, mert gyakorlatban még sose próbáltam."
Én próbáltam, és tökéletes, LG okos TV minden gond nélkül látott mindent. Lehet, hogy kezdőknek ez a legegyszerűbb:
- Openelec
- UPnP engedélyezése
- Azt hiszem a samba share alapból engedélyezve van.Azt viszont minden DLNA-t használónak tudni kell, hogy ilyen megosztás esetén nem minden TV tudja lekezelni, ha külső felirat van a filmhez. És persze azt is jó tudni, hogy a TV-be integrált lejátszók igencsak gyatrák (pl megfelelő helyre léptetni, vagy előre/hátra tekerni igencsak nehézkesen megy).
Ha már RPi és Openelec, akkor szerintem sokkal célszerűbb a Pi-t használni média lejátszásra, sokkal jobb a felhasználói élmény.
-
Flowtation
őstag
Szerintem is irhatnál egy cikket...De olyat amit én is mint full kezdő megért.
Egyébként ez az arch nagyon szimpi. Ajánlott ez kezdőknek? Eddig csak a suliban találkoztam linuxal...hogy téma legyen: Pendrivera is lehet telepiteni az oprendszert? Mármint hogy ne az sdről fusson, mert az scak 4 gigásom van...
-
-
ther
aktív tag
Ami használja a HDD-t az a Kodi és a Transmission. Este még el volt indítva rajta egy film + torrentek. A TV-t kikapcsolta a saját időzítője a Pi marad bekapcsolva (CEC tápellátás szinkronizáció ki van kapcsolva), a torrentek úgy vannak beállítva, hogy állítsa meg őket elkészülés után. Reggel hallottam/éreztem, hogy pörög a vinyó alapjáraton, pedig az összes torrent stopped volt. Lehet a Kodi dolgoztatja?
pontosan milyen parancs kiadásakor kaptad ezt az üzenetet?
Például sudo hdparm -y /dev/sdaEkkor ugye standbyba rakná, ezt a választ adja:
issuing standby command
HDIO_DRIVE_CMD(standby) failed: Invalid argumentA másik választ akkor adta amikor sudo hdparm -S 12 /dev/sda-t adtam ki neki.
-
vargalex
félisten
Szia!
A kolléga rendszerén már systemd van, a tiéden nem. Ezért néz ki teljesen másként.
Egyébként nekem arch linux-on teljesen hasonló a service file, mint a kollégának debian-on, ezért is tippeltem elsőre a network hiányára. Annyi a különbség, hogy nekem a transmission nem raspberry-n fut. -
Scooter
tag
[Unit]
Description=Transmission BitTorrent Daemon
After=network.target
[Service]
User=debian-transmission
Type=notify
ExecStart=/usr/bin/transmission-daemon -f --log-error
ExecReload=/bin/kill -s HUP $MAINPID
[Install]
WantedBy=multi-user.targetNekem így néz ki a service fileom. Eddig semmi gondom nem volt vele, akárhányszor újraindítottam a pi-t(bár ezt alapból hozta a telepítés).
Ja meg van az etc/systemd alatt egy beállítás, de csak a userre vonatkozóan.
[Service]
User = piHa ez segít esetleg.
-
vargalex
félisten
Szia!
Én továbbra is úgy gondolom, hogy nincs még hálózat, ezért nem indul a webes felület. Esetleg megpróbálhatod a Required-Start-ba betenni a $time-t, mert ugye akkor már biztos, hogy frissítette az időt a netről, tehát van net.
Nekem nem egyértelmű, hogy a $network mit jelent debian alatt (igaz, én arch-ot használok). Ugyanis itt ennyit ír:"low level networking (ethernet card; may imply PCMCIA running)"
Hogy ekkor már van-e IP az interface-on az nem világos számomra.
-
-
crissprivat
senior tag
EZ a fajta tápom van jelenleg a raspberryk alatt,csak nem 1,2A-es,hanem 2A-es. De volt már más is és ugyan így viselkedtek. Igen,a tv,erösítö ugyan azon fut,mint a raspberry. De van olyan is,ami nem. Szóval
Használom a "Auto Update Library" ha jól emlékszem a nevére. Ez a progi bizonyos idöközönként indít média frissítést. Most 4 óra az idököz,amikor keresést indít. Ez megbarmolhatja a pít?
Vagy még azt is észre vettem,ha indítok egy "programok frissítése" opciót,ott is újraindul. Érdekes na -
t.zolka
aktív tag
Elolvastam, de számomra, mint maga a kütyü is, kínai!
Most látok ilyet először, úgyhogy sajnos még fogalmam sincs, hogy mit, hova, ezért is kérdezek.
Ott tartok, hogy az SD kártyán az Openelec. Belenéztem a config.txt-be, és sokk kettős keresztet látok, közöttük egy-két szöveg, túlhúzásról, kijelzőről, stb. Audio részre utaló sorokat nem találtam, és azt, hogy hova kéne beírnom valamit, vagy változtatnom valamin, azt meg nem tudom. Kezdjek egy új sort, vagy valamelyik után írjak be valamit? Kell elé kettős kereszt? Mögé? Alá? Köré? És csak azt írjam be, hogy: dtoverlay=iqaudio-dacplusDe hova?! És hogyan?
Hidd el, ha kicsit is sejteném, hogy hogyan is működik ez az egész, már túl lennék rajta, és csak arról írnék, hogy húúúú... de jól szól ez a kis kínai bisz-basz! -
vargalex
félisten
Szia!
Én ugyan nem az RPi-hez (azt csak CEC-en vezérlem), de egy Logitech K400r-et használok (természetesen magyar kiosztásút). Kicsi, de viszonylag kényelmes. Újonnan 10k környékén beszerezhető (én anno használtam vettem, ha jól emlékszem 5K-ért).
-
t.zolka
aktív tag
Igen, én ezt a Hama-t használom. Hogy mennyit bír fogalmam sincs, már egy jó ideje megvan, de még nem jelzett, hogy merülne benne az elem.
Ceruza aksival még nem próbáltam, de szerintem azzal hamar jelezne, mert az alapban is csak 1,2V.
Néztem a Rapoo-t is, de nem igazán tetszett. Nem igazán lehet kézben tartani, mert nincs hol fogni, mindenhol gombok vannak. Az touchpad része sem tetszett, hiányoltam a hagyományos egér "görgőt" és a jobb/bal gombokat. A Rapoo inkább asztali billentyűzet, én csak feszengtem vele a fotelban. -
sztanozs
veterán
Pl.: http://itcafe.hu/tema/raspberry_pi/hsz_13448-13448.html
PS. még mindig nem volt kedvem a gombok egy részét beállítani...
-
t.zolka
aktív tag
-
-
-
RoundRobin
aktív tag
Mire nem elég 10MB/s? Igaz én csak SD tartalmat fogyasztok, de ekkora sebesség röhögve elviszi a 40mbps-os BR rippeket is(az kb 5MB/s).
10 MB per sec (10 MegaByte) sok dologra elég, de a pi ezt a sebességet nem tudja, sőt, class 1-es 10/100-as kártyák közül is csak kevés. Ha levonod a kereteket is, akkor meg még ennyit sem tudnak.
1 Gb/s = 1 Gigabit per secundum.
100 Mb/s = 100 Megabit per secundum. -
RoundRobin
aktív tag
Amúgy az Rpi2 azért nem tudja a gyári NAS-ok sebességét, mert minden egyetlen USB buszon osztozik. Ezen lóg a LAN, és az USB-s merevlemezek is ezen az egy csatornán osztoznak.
És épp ezért nem alkalmas NAS-nak, csak fékezett habzással.
Egyébként, én éppen azt hangsúlyoztam, hogy adott célokra alkalmas lehet a pi NAS-nak, mint ahogy éppen nálad, vagy nálam is, csak hát, mi nem vagyunk a tipikus felhasználói halmaz elemei.A gyári NAS-ok Gigabites interfésszel érkeznek és ezt a pi még akkor sem tudná, ha nem az usb buszra lenne ültetve a hálózati interfésze. A különbség sajnos kb. 30-40-szeres a pi hátrányára.
Ha a pi-ről, mint NAS-ról egy DVD-nyi anyagot kellene átvinni mondjuk vágás, konvertálás céljából, akkor már az idegesítően lassú lenne, pedig hát, az még mindig nem HD anyag. És akkor még csak egyetlen felhasználó kivánná terhelni a NAS-t, nem mondjuk három, vagy még több.
A pi mint NAS annak jó, akinek az igényei elég alacsonyak a sávszélességre vonatkozóan. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Majd jött a heuréka, a kábelt nem cseréltem vissza. Gyors csere, és egyből beröffent, mindkét táppal. Szóval a Hongkongi táp jó, csak amit mellékeltek hozzá kábel..."
Na, ezt jó, hogy megírtad.Ma próbáltam egy állítólag 20 ezer mAh-s powerbank (egyébként noname kínai, de eddig jónak tűnik) segítségével táppal ellátni a Raspberry Pi 2-t, működött is, csak a jobb felső sarokban megjelent a szivárvány négyzet, a piros LED villogásával együtt, magyarul elégtelen tápellátás volt a probléma. Na, ekkor kicseréltem a powerbankhez mellékelt kábelt (látva a hsz.-edet pici keresés után) egy Samsung-töltő gyári, jó minőségű kábelére, és eltűnt a szivárvány a sarokból.
Csak néha jelenik meg pár pillanatra, amikor valami erőforrás-igényesebb folyamat történik, ettől függetlenül működik tovább, és aztán eltűnik. Milyen esetekben számíthat ez vajon, milyen problémák jelentkezhetnek ebből, van tipped/tippetek? (Most konkrét projekt nincs, ami miatt kötelező lenne hosszú távon a hordozható tápellátás, csak érdekel, hátha mégis kell több időre is.)
-
Ultrazord
tag
openelec+kodi volt fent eddig a gépen, azzal nem volt semmi gond, kivéve, hogy transmissiont nem tudtam beállítani rajta, hogy fusson a háttérben, mint torrent kliens, nem mint remote, vagy minek nevezik.
Feltettem a raspbiant, mellé a transmissiont, minden úgy megy ahogy szeretném, csak a külső hdd-t nem tudja írni.
Viszont, a kodi nem játssza le a filmeket, nincs kép. Begyorsulgat a számláló, tiszta bug. Azért kéne egy másik lejátszó esetleg.Kodi alatt az egérgörgő megy valakinél? Mert ezer fórumot néztem, ezer egyre sajnos nem tudok már időt szánni ezért kérdezek
//sokaknak nem megy, de megoldást nem találtam
-
-
Flowtation
őstag
Szia!
Otthoni csoportra gondoltam, csak video hozzáadásakor, illetve a total commander is workgroupot ir ki. Egyébként visszaléptem az otthoni csoportban és már működik szépen, köszönöm a választ!Celtis: Engedélyeztem, de nem voltam benne az otthoni csoportban, innen volt a gond...
Üdv!
-
-
melan
senior tag
Szeretném elérni TCből a PI-t. Utánaolvasva azt látom, hogy az SSH legyen engedélyezve, és ip+port megadása mellett a root+openelec párossal lehet ftp kapcsolatot létrehozni. Kell még valami, mert így nem sikerül?
Más irányú kérdés: használva valaki a Pi-t optikai kimenettel? Egy ilyenen gondolkodom, mivel HDMI-n (és a TV-n) keresztül rákötve a hangprojektorra csak sztereo megy át...
-
RoundRobin
aktív tag
Már elküldtem a rendelést, úgy, hogy mindegy..
Találtam is egy linket, ami kissé elbizonytalanított:
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=100992
De végigolvasva, azért nem olyan szörnyű a helyzet.
Tulajdonképpen szinte mindegy, mivel vettem volna másik pi-t mindenképpen. Csak lehet, hogy inkább a B-ből, amit én 5 kHUF-fal olcsóbban tudtam volna beszerezni.
Az egészet úgy képzelem el, hogy a debian-t újrafordítom, de minden fölös library-t kihagynék belőle, csak és kizárólag böngetésre optimalizálnám az egészet.
Összességében arra lettem volna kiváncsi, hogy mit várhatok el -az én esetemben 5 000 pénz pluszért - cserébe.
Az tény, hogy a B-nél lassabb nem lesz, ezt már önmagában a dupla mennyiségű RAM garantálja, azt nem tudom csak, hogy a plusz 3 mag mennyit tol a műveleti sebességen. De hát, majd meglátjuk.
Azért vetődött fle kérdésként az egész, mert azzal, hogy egy oldal nem x sec, hanem x pusz y sec alatt töltődik be, ahol y az x-nek csak töredéke, hát úgy nem biztos, hogy megéri a plusz kiadást, legalábbis erre a célra. -
RoundRobin
aktív tag
A barátnőmnek csinálnám meg, mert sokkal kényelmesebb a TV-n, 1980 x 1020-as felbontásban böngészgetnie, mint tableten, vagy notebookon, a 8, vagy 12 collos kijelzőn.
Alapvetően a B-s is megfelelt, de elég lassan tölti be az oldalakat. Nincs igény szélvész gyors betöltésekre, mert egy-egy oldalt általában végig is olvas, többnyire ismeretterjesztő oldalakat keres, youtube, vagy hasonló nem nagyon játszik, de a jelenlegi állapotnál azért lehetne smooth-abb.))
-
wassermann
Topikgazda
Számomra az értelmezés a következő:
tudnak az összes fajta Pi-t érintő hibáról, de mivel nincs meg nekik sem, a harmadik fél (más gyártó) által birtokolt műszaki leírás nem tudnak lépni. Ha az USB-re csatlakoztatott eszköz tudja a hibás adatcsomagok kezelését (ez valószínűleg csak annyi, hogy újra kéri a csomagot) akkor a hiba nem vehető észre. -
sztanozs
veterán
USB hibára - remélem nem gond az angol. PI2-re is ugyanúgy vonatkozik, mivel azonos chipet használnak.
The USB driver may not be fixable, the jury is still out on this one. There are three key problems:
1) Documentation on the Broadcom USB controller is proprietary and is not made openly available by the Raspberry Pi Foundation.
2) The USB core for the Broadcom SoC was bought from a 3rd party, and we are told that not even Broadcom has full documentation, nor understands the driver.
3) The Foundation has discovered that the controller and its driver expect realtime response from the ARM core, and if Linux's non-realtime scheduling doesn't respond in 1 ms, a split transaction USB event can be dropped. Not surprisingly, this occurs regularly and produces lost mouse clicks, stuck keyboard keys, etc..
That's a pretty nasty combination of problems, and it means that assuming that it's fixable may not be a safe prediction. We'll have to wait and see.
For the time being though, USB and networking (which is implemented over USB) have a large catalogue of issues and incompatibilities. All boards have this inherent problem but YMMV on whether the issues bite you, as it depends on exactly what devices you have connnected and what you're doing with the board.
A kernel válaszadási képességen jelentősen javítottak, de még mindig előfordulnak problémák - főleg, ha olyan eszközt használunk, aminek kell a realtime válasz (bulk transfer módban működő USB2.0 eszközök) én nagy az adatforgalmi igénye. Amennyiben az eszköz nem kezeli jól a dobott vagy részleges csomagokat, akkor könnyen behal a drivere.
-
sztanozs
veterán
Az a vicces, hogy az USB-k közös hub-on lógnak a broadcom egyetlen belső usb-jén. Minden adatforgalom legalább kétszer megjárja ezt a csatornát, ami ráadásul bugos is (valahol). Ráadásul a net is csak 100/100-as - ami nem gond, tekintve, hogy az usb2.0 ki sem bína szolgálni gigabitet.
Szóval lehet belőle építeni valami NAS-szerűt, de hogy ez teljes értékű NAS legyen, attól fényévekre van.
BTW, sikerült már valakinek beizzítani a PleXBMC-t távoli szerverre (OpenELEC)? A hétvégén elég sokat szenvedtem vele, de nem sikerült. Weben természetesen elérem a szervert (plex.tv-n keresztül).
-
-
layerke
aktív tag
Van biza hogy a fene vigye, mindennek van, lassan már az ágynak is meg a pattogatott kukoricának. Viccen kívül, az erősítő tud dlna szerverekről zenét lejátszani vagy képet a tv-n megjeleníteni, netrádió van benne meg nem is tudom milyen online zeneszolgáltatókhoz tud csatlakozni, ezért került rá egy rj45 aljzat. A legjobb a webui, bármilyen eszközzel könnyebben lehet a menüjébe kavarászni, mint a saját távirányítójával - nem rossz azért, csak lassan tényleg a bőség zavara tipikus esete forog fenn...
-
layerke
aktív tag
A routerben be van állítva, hogy dhcp-ben 115-125-ig osszon, ez a nem állandóan kapcsolódó általában wifis eszközöknek (telók, laptopok, esp8266 stb) fenntartott tartomány. 115-ig egy marék más eszköz van beállítva azért, hogy könnyen elérhetőek legyenek és ne kelljen a webadmin vagy webui felületüket mindig keresgélni. Pl, saját gép 102, tv 100, erősítő 110, nyomtató 109, és így tovább. Hogy eligazodjak könnyebben, azért van így beállítva. Csak ez a kis gyümölcs nem akarja a jót jelenleg.
-
layerke
aktív tag
Nincs nálam a pi, majd csak délután tudom megírni, a lényeg az, hogy bemegyek az xbian settingsbe, ott átállítom a dhcp-t static-ra, eztuán a dhcp-s ip címet, ami 192.168.1.115 átírom 192.168.1.111-re és visszalépek. Rákérdez, hogy mentse-e, apply-t nyomok rá, aztán visszaugrik dhcp-re. Nem emlékszek az üzire, majd megnézem és megírom.
Az időjárás kiegészítő is hoz egy hibát, viszont betölti és megy rendesen. Csak felugrik a sarokba, hogy hibaüzenet maps.py. De semmi gond nincs vele, megy is rendesen csak dob egy hibaüzenetet.
-
Celtis
veterán
-
szabi24
csendes tag
Sikerült megemelnem a kijövő ampert, 2.1A-es a töltő amit rádugtam, de így se volt elég neki, viszont egy 2 A-es samsung töltővel vígan muzsikál, pedig direkt emiatt vettem a nagyobb töltőt. Sunny a töltő típusa, ezek ennyire szarok? vajon cserélik erre a hibára hivatkozva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged