- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
válasz
GAgyiXyXy #36380 üzenetére
Szia,
a kabel tuti jo, azzal volt osszekotve a TV a pivel (nem hoztam le, csak atdugtam)
a beallitasok passz, azokhoz annyira nem ertek, majd megkerdezem a T-s topic hozzaertoit. A fenti router / ONT (sagem 5655v2) sima gyari beallitas, a TP router (wr940n) lenn pedig AP modban van, csak lan dugaljakat hasznalva, wan ures.
A felso router osszes portja gigabit. -
KrAt
veterán
válasz
Fecogame #36369 üzenetére
A pi ugyanúgy fut, ssh simán él tovább. Arra még tippeltem, hogy az ssh hibatűrőbb esetleg..
A TV eleinte Wifin volt összekötve, de azt módosítottam kábelre, annak a hibáját kizárva.
Majd nyilván külső HDD-n lesz minden, de most próba erejéig marad az SD-n. A bitráta azért nem lehet gond, mert ha visszatekerem oda, ahol eldobta előbb, akkor szépen lejátssza.
A topológia: ONT egyik portjába van dugva a Pi, onnan a másik portból jön le egy kábel a földszintre, ott egy router AP módban, abból megy a TV.
Pi fix IP-n, TV DHCP-n. -
KrAt
veterán
Sziasztok,
adott egy relatív friss Samsung okostv, "hozzákötve" egy rpi2 minidlna-n keresztül.
Most tesztelem, sima HD filmet elindítok, ekkor kb 10-20 percen belül fogja magát, és a kidob azzal, hogy elvesztette a kapcsolatot a pivel, holott elvileg szépen él mindenki.
A pi-n minden rendesen fut, minidlna "alapbeállításokkal", most kapcsoltam egy részletesebb logot, mert a mostani semmiért nem sír. Syslogban se találtam semmi érdekeset.
Ha a filmet visszatekerem oda, ahonnan néztem, akkor megy tovább, tehát nem gondolom, hogy azzal lenne a gond.
A film egyelőre az SD kártyán van a /filmek könyvtárban, ez majd költözik ki egy külső vinyóra, ugyanoda lesz mountolva.
Van valakinek valami ötlete, merre érdemes elindulni?
Üdv,
Attila -
KrAt
veterán
válasz
Celtis #16557 üzenetére
Jogos, de ami furcsa volt, hogy simán ment akkor, ha reload-oltam..
Nem érdekes, csináltam egy scriptet, ami 30 mp-ig alszik, majd reload-olja, és ezt betettem az rc.local-ba..
Más kérdés: külső hdd-t szeretnék rátenni, valami kicsit (80gb körül). Gondoltam, hogy veszek egy sima usb-sata kábelt, amivel 2 usb-ről meghajtom. 2A-es gyári tápom van hozzá, el fogja vinni?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Feltettem a Transmission torrent progit, viszont az a bajom vele, hogy indításkor ki kell adnom a "service transmission-daemon reload" parancsot, hogy menjen a webserver.
Egyszerű módon beírtam az rc.local file végére a fenti parancsot, de nem adta ki a megoldás.
Mit ronthattam el a konfigolás során?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest