- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
válasz
hpeti2 #15201 üzenetére
Ext4-re formázott vinyót használtam (saját táppal). A Pi-n Arch volt, X és minden csicsa nélkül. Nagyon nem akartam "lebutítani" a torrent klienst (pl. csak egyet töltsön egyszerre, ne foglalja le előre a helyet, stb.), kíváncsi voltam, bír-e annyit a cucc, amit elvárok tőle. Nem bírt. Másnak lehet megfelel erre a célra is.
A Pi nálam megmarad barkácseszköznek, letöltögetni/filmezni meg találtam mást. -
-
Ereshkigal
őstag
válasz
dgyuri0123 #12250 üzenetére
Linuxra foobar "helyett" van a DeadBeef.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
HuMarc #10577 üzenetére
Bohóckodás alatt mit értesz? Mert arra hamar rá lehet unni, de ha valami projekthez kell a kijelző, akkor ok.
Miért, most mennyi ideig tart nálad a 48 óra?
Mi történik, ha egy nappal tovább seedelsz? Gondolom nem halsz bele. Aki torrentezik, az meg 1-2 naponta úgyis ránéz a kliensére. Egyébként meg max. ratio-t szerintem minden normálisabb kliensben be lehet állítani, így ha nagyon "viszik", akkor két napig sem kell seedelni, mert pl. 1.0-nál lelövi a torrentet. -
-
Ereshkigal
őstag
Össze lehet hozni. Doc írt is egy cikket ilyen, és hasonló felhasználásokról. De szerintem tömve is van vele a net. A torrenttel kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy ha egyesével töltöd őket, akkor nincs gond, de ha 4-5-öt ráengedtem egyszerre, akkor bizony csontra fagyott az ethernet/usb vezérlő.
Konfigolni SSH-n keresztül tudod, így nem kell billentyűzetet dugni rá. -
Ereshkigal
őstag
válasz
PumpkinSeed #9743 üzenetére
Nincs tapasztalatom, de itt max. +-1 Wattról beszélünk. A négymagos Cubox-om is kb. 3 Wattot eszik. Emiatt szerintem ne aggódj.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ereshkigal #9542 üzenetére
Végül az mpd/ympd páros lett (doc nemrég megjelent cikke alapján), viszi a CUE-t is.
-
Ereshkigal
őstag
Nincs Banana tapasztalatom, a raspberry-s is csak napokban mérhető, de én azt mondanám, hogy ha barkácsolni akarsz, akkor Málna, ha valami szervert dobnál össze, akkor inkább Banán.
siddis: én a minidlna-t próbáltam eddig, nagyon alap cucc, de amire nekem kell (kártyapc+külső vinyóról el tudjam érni a zenéket a PC-ről, androidról) tökéletesen elég volt. Amire viszont nem találtam még megoldást: be tudjam olvasni a kliensen a CUE fájlokat is, és tudjak lépkedni az egy fájlban (FLAC) lementett zenékben. Ha erre van valami ötleted (más szerver progi), szívesen fogadom.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Penge_4 #9524 üzenetére
Kérdés, hogy mit értünk bír alatt?
Nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, mert csak pár napig volt nálam most egy B+ kipróbálásra, de nagyot csalódtam benne. Persze én vagyok a hibás, mert 1. mit vártam, nem torrent szervernek tervezték, 2. nem olvastam utána, hogy az ethernet és az usb egy vezérlőn lóg, és bizony instabillá válhat (+ azt már írták előttem, hogy ne várjuk tőle az USB2 sebességét).
A lényeg: belőttem próbaként 5 torrentet, hadd töltse őket, majd elutaztam két napra. Ránéztem telefonon, egy darabig mentek a letöltések, aztán kb. 2 óra múlva már nem tudtam elérni a Pi-t ssh-n, "tetszhalottra" fagyott. Visszatérve áramtalanítani kellett. Majd alaposabban átnyaltam a transmission konfig fájlját, egyszerre csak egy torrentet töltsön, ne legyen túl sok peer, stb., így rendben volt napokig. Szerintem 200+ torrentnél csak az kérdéses, mikor fagy majd csutkára. -
Ereshkigal
őstag
Van valami ajánlott könyv pi-s témában? A Ruzsinszki-félét olvasta már valaki? Bár az nem csak Pi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged