- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Nem a színe, vagy a gyártója határozza meg a raid képességet. Általában a CMR-SMR párosítás nem szerencsés, de attól még működik!
Valóban fura eset. Futás közben dugtad rá az új meghajtót, vagy bekapcsolt állapotában? Nem mintha számítana, de ki tudja...
Esetleg a támogatásnak is megírhatod a problémát, hátha lesz ötletük, de ahogy olvasom végül áthidaltad a problémát -
biga
őstag
Igen, a QNAP NAS nalam is borzalmasan lassan bootol. Ha egyszerre inditom a mellette lévö Asustor-ral, akkor azt mar régen hasznalom, mire a QNAP eljut a szolgaltatasok inditasaig.
Szerencsére ez szamomra szinte teljesen irrelevans, nagyon-nagyon ritka, hogy barmilyen okbol le kell allitanom, akkor meg belekalkulalom, hogy egy leallitasra + ujrainditasra jobb, ha hagyok neki jo 20 percet. -
cigam
titán
KB lehetetlen. Árban kb annyi lenne egy új, hogy azért kapsz egy új NAS-t. Esetleg egy hibás donort keresni az aprón, vagy egy lelkes amatőr aki kihívásnak tekinti (elektronika topik), de ez sem lesz olcsó, és nincs is garancia a sikerre. Ha kifogsz egy barbárt, rosszabb állapotban kapod vissza.
-
mrots
tag
Hasonloan jartam en is. Gondoltam ott van 2-3 TB film amit valoban nezunk is ha idonk engedi, de ne mar samban nezzuk. Gondoltam felrakom a plexet. Hat, nem jott be. NAS kompletten meghalt tole. Vegul ugy sikerult eletre lehelni, hogy HDD kivesz, adatok lement egy kulso merevlemezre, HDD visszarak, factory reset, adatok visszamasol. Sose kapom vissza azt a ket napot az eletembol. Azota elunk plex nelkul es kibirjuk, hogy kevesbe csilli feluleten a VLC-ben valogatunk, mit akarunk nezni.
-
Beni2360
félisten
Nincs, de nagy nehezen magához tért, aztán volt egy csomó frissítés,rendszer is, újbóli indítás ott is elmolyolt egy csomó időt. Végre hozzá fértem és töröltem a kettős belépési procedúrát mert a kinti appokkal nem tudtam belépni. Meg volt valami nyűge az admin személyével és egy másik Nick névvel tudtam összehozni a távoli androidos elérést. Még mindig nincs. 100%-ban beállítva szerintem. Az előbb írtam "Elmegy a letőltési hely kiválasztásáig majd a mentésére Sikertelent dob fel." Hát rá kerestem és már bent volt letőltve. Ahelyett, hogy azt írta volna, hogy már létező torrent stb sikertelent ír ki.
Azt hittem valami technikai hiba van.
-
cigam
titán
Készíts egy NAS gyártó céget, majd a HW-t és SW-t megoldásaidat tedd publikussá, szabadon elérhetővé, és szabványossá.
Szerinted melyik gyártónak áll érdekében, hogy a saját fejlesztését másolhatóvá tegye?
Szerinted a másik NAS gyártó miért térne át arra? Miért licencelené(akár ingyen) a másik megoldását, amikor van saját kész működő megoldása?
Az IBM anno így tarolta le a piacot, tette tönkre a konkurenciát. Pedig az x86-os PC-ken túl is van élet.Egy NAS legyártása kifejlesztése nem csak abból ál, hogy a mezei PC-re ráhúzunk egy WEB-es GUI-t, amin keresztül bekattinthatunk pár beállítást, mert úgy omlik össze mint a kártyavár (lásd OMV)
-
cigam
titán
Mert egy eldugott sarokban az op.rendszer is ott van a telepített programokkal. Hiába dugod át az x86-os PC-d lemezét egy ARM-os PC-be, vagy egy Macintoshba, hozzá se fog szagolni.
Azért rossz a hasonlat, mert a Windows fut minden x86 kompatibilis PC-n, de a NAS-ok HW felépítése modellről modellre változik, nem kompatibilisek egymással. (Plusz nagyokat pislogsz, ha éppen a másik géphez való driver hiányzik, és nem látja a hálókártyát vagy a VGA kártya csak egy 800x600-as 256 színű képet ad)
Ha egy átlagos Linux-ot futtatnál egy PC-n, kisakkozható lenne, hogyan csatold fel, kezeld a Dlinkből kivett lemezt úgy hogy ne keljen átmásolni egy másikra. De a NAS-ok céleszközök, célprogramok futnak rajtuk, nem egy általános Linux. Csak a rájuk szabott op.rendszer fut rajtuk, gyártóspecifikus beállításokkal, és ez a lemezekre is vonatkozik. Csak a saját, egyedi kialakítású lemezeket kezelik. Ezért is kezdik azzal, hogy az új lemezt úgy partícionálják, formázzák (inicializálják), hogy a saját programjuk tudja kezelni. Nincsenek felkészítve mindenféle partíciósémára, kiosztásra, fájlrendszerre. -
-
cigam
titán
Be van állítva távoli elérés? Olyankor https://qlink.to/teneved címen eléred?
Csak mert most én is belefutottam abba, hogy a helyi IP címmel nem érem el a WEB-es felületet. Még a pingre sem válaszol. Ugyanakkor a Dockerben futó program teszi a dolgát, és a fájlmegosztásokat is elérem.Lehet az 5.2 túl korán lett kiadva?
-
cigam
titán
Az egyirányú szinkronizálás pont ezt csinálja, és azon belül beállíthatod mi történjen ha duplikált tartalmat találati...
A 9. pontban a "Másolás" opciót kell beállítanod.A rendszerpartícióhoz semmilyen hozzáférésed nincs. Kb mint az x86-os PC-k UEFI-je. Csak frissíteni tudod, de nem tudsz másolatot készíteni.
A Vezérlőpullton belül a Biztonsági mentésen belül a beállításokat viszont el tudod menteni (milyen felhasználók vannak a rendszerben, milyen jogosultságokkal, stb...) Egy harc Reset után kb minden beállítás visszajön. -
cigam
titán
Nyisd meg a "Tárhely és pillanatképek"-et, és nézd át az időzített beállításait.
A zöld bogyóra kattintva, az adott lemezhez tartozó új ablak "Beállítások"-on belül.
Továbbá a fogaskerékre kattintva előhívod a Globális beállításokat.
Megnézheted a Pillanatkép kezelőt, a hol a kötetre kattintva előjön a kezelő ablaka.
Sajna nincs egy időzítéseket listázó alkalmatosság, pedig én is kíváncsi lennék mi indul mikor és miért.
-
Biga123
addikt
Elvileg ha feltelepíted a qnapon a TR t és átmásolod file szinten a /etc/resume /etc/torrents könyvtárakat (qnapon ez az elérési út: /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/Qtransmission3/etc ) és a settings.json -t, valamint persze a letöltött adatot , akár még működhet is.
Én MC vel mát sokszor "újratelepítettem" így a TR t . -
Addel
senior tag
Itt meg tudod nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- PlayStation 5
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Motoros topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged