- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12813 üzenetére
El is értem. Aztán 2,3 hét után ki írta a lejátszó, hogy védett, és nem enged be.
No és mi történt 2-3 hét után? Ami egyszer működött, az nem romlik el az idő múlásával. Valaminek változni kellett.
Ezt a Dune topikjában kéne kérdezned, vagy nyiss rá egy hibajegyet. Már a múltkor mindenki elmesélte a vele kapcsolatos ötleteit. -
attila.86
tag
válasz
Bazijoe73 #12801 üzenetére
A nas és a médialejátszó (mindkettó unix alapú) között én sem erőltetnék egy microsoft technológiát megosztásra, mehet fix ip a lejátszónak és NFS. Az smb összes előnye a felhasználónkénti jogosultság, ami egy vállalatnál nem megkerülhető persze, de ilyen környezetben csak a baj van vele.
-
Biga123
addikt
válasz
Bazijoe73 #12796 üzenetére
itt tudod megnézni az smb verziót :
De ha támogatja a Dune a v2 v3 at akkor nem ez a gond hanem amit ki is ír ergo lehet jogosultság probléma. Van az annak az usernek írás olvasás joga amivel belépsz a nasra a dune-ről, azon a könyvtáron és a file okon amit próbálsz olvasni a dune -vel? -
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12744 üzenetére
Egy almapap miért jelenne meg a megosztott mappák listájában?
Van mód rá, hogy egy megosztás almappáját megoszd, lásd #12732.
És itt a kígyó a farkába harapott.
Egy többszörösen bővített mondatban leírnád hogy pontosan mire keresel megoldást?
Pl. a Szia ezt értem de egy almappát lehet módosítani? Tömör megfogalmazás, de az újbóli kérdés alapján látszólag mégse érted. Vagy nem is arra keresel választ amire rákérdeztél.rostiron
Szuper! -
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12723 üzenetére
Mármint Jumbo frame-et? Minek? Még ha minden eszközöd le tudja kezelni a nagyobb méretet, semmit se (kevesebb mint 5%-ot) nyersz. Ha meg egy kicsit rosszabb a kábel, csatlakozó, bármi... Ugyanennyit, vagy még többet vesztesz ha meg kell ismételni egy vagy több hibás csomagot.
-
cigam
titán
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12697 üzenetére
A Vezérlőpultban, vagy a reset gombot nyomva 10mp-ig nulláztad le?
Ha a 10mp-es resettel törölted, még van remény: [How to restore shared folders after resetting a QNAP NAS to default settings?] -
biga
őstag
válasz
Bazijoe73 #12699 üzenetére
Ha jol értem, akkor lényegében ugy inicializaltad (10+ mp reset) a NAS-t, hogy benne volt minden. Mert akkor - sajnos ez esetben - pont az történt, amire ez a funkcio valo: mindent gyari allapotra visszaallit, beleértve az adatokat is.Valoszinüleg kaptal is legalabb 1 figyelmeztetést erröl.
Tudom, hogy ez most rajtad nem segit, csak tisztazni akartam.
Nem igazan tudok olyan otthoni modszert, amikor az igy törölt adat egyszerüen visszaallithato lenne, söt, ha nem tévedek, a legtöbb NAS az ilyen reset esetén különösen odafigyel arra, hogy ne lehessen visszaallitani az adatokat (adatbiztonsagi elvaras).
Mondd, hogy volt mentésed! -
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12584 üzenetére
Kíváncsiságból, felraktam. És valóban nem indul, el, valamiért a 911-es felhasználó, ill. csoport nevében futtatja, ami a Qnap NAS-ok rendszerében nem létezik. Ezért nem fér hozzá a letöltés mappához, és ezért nem indul a letöltés.
Szerencsére van megoldás:
Állítsd le, töröld ki/távolítsd el a jelenlegi transmission konténert.
Hozd létre újra, csak most pár módosítást el kell végezni.
Meg kell adni, hogy konténer külső partjai ne véletlenszerűek legyenek, hanem ugyanazok, vagy ami éppen neked tetszik.
A speciális beállításokra kattintva létre kell hozni két új környezeti változót, ami megadja, hogy az 1000-es felhasználó/csoport nevében fusson. (Ez az első felhasználó amit a NAS-on létrehoztál)
A fotóval ellentétben inkább 100 legyen a PGID értéke (1000-es csoport sincs a NAS -on, viszont az everyone(mindenki) csoport sorszáma 100)
Valamint a tárhely mappolását is módosítani kell. Az eredeti /config bejegyzést törölni kell, és létre kell hozni 3 könnyvtárat úgy, hogy Csatolt állomás elérési útját választod. Itt tudod betallózni a transmission-nak megadott létrehozott könyvtárakat.
Ez pl. azzal az előnnyel is jár, hogy közvetlenül tudod szerkeszteni a konfigurációs állományát (/config mappa).
Szerkesztés előtt ne felejtsd el leállítani a konténert.
Működik: -
-
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12575 üzenetére
Hát jó lenne tisztázni mit és hogyan tettél fel. Eddig azt írtad natív, most meg azt írod konténeres. Meg kéne állapodni egy fix irányba, mert ez így elég kacskaringós követhetetlen. Amúgy 3 verzióról tudok.
- Natív, simán fut programként, mint bármelyik telepített program
- szervízként (daemon) fut a háttérben, és csak a WEB-es felületét éred el másik gépről.
- Konténerben fut, és csak a WEB-es felületét éred el.
Mondtam én, hogy jogosultság probléma. Nincs joga írni az adott könyvtárba. -
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12562 üzenetére
Minden program olyan jogosultsággal (annak a nevében)fut, aki elindította.
Ha te be vagy jelentkezve mint jakab, akkor valószínű, hogy a jakab nevében fut. Ez azt jelenti, hogy jakabtól "megörökli" a fájlrendszer színtű jogosultságokat. A kérdés az, hogy a "transmission" megosztáshoz van-e joga jakabnak. Tud-e írni(belépni a könyvtárba), létezik-e benne a Downloads könyvtár, és ahhoz milyen jogosultságai vannak.Pl. megnézhetnéd a program hibanaplóját! Abba biztos beleírja hogy mi nem tetszik neki.
-
cigam
titán
válasz
Bazijoe73 #12556 üzenetére
Ez bármi lehet. Jogosultság probléma, valami elgépelés az elérési útban, de lehet szintaktikai hiba is.
Mennyire ragaszkodsz a natív verzióhoz?
Első körben derítsd ki, hogy kinek a nevében fut a program, és hogy annak van-e joga írni/olvasni/belépni a megadott könyvtárba.
Ellenőrizd, hogy jól írtad be az elérési utat, ill. azt is, hogy ott van-e a ; a sor végén. -
Shokkolo
addikt
válasz
Bazijoe73 #12531 üzenetére
szerintem ugyan azzal szívsz mint én...
biztonsági okokból az SMB megosztásnál alapból tiltva van az SMB1.
Ezt külön engedélyezni kell:Ha így se látja (nekem pl a Himedia lejátszóm android alapú, és sajnos nem kezeli így sem rendesen
), akkor a joker megoldás az NFS engedélyezés, és nem smb, hanem nfs share-ként használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- DUNE médialejátszók topicja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DOOM - The Dark Ages
- PlayStation 5
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest