- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
Kikapcsolt állapotban tettem be, egy reddit fórumban olvastam hogy wdred és wdpurple lehet nem szerencsés együtt, itt sztem a raidképesség zavarta meg a nasokat és bepánikoltak hogy vmi baj van, átlépni nem engedték a hibát.
annyi még hogy amikor az inicializálás lefutott rajt és szépen működött vele a backup nas, leállítottam és áttettem egy másik nasba de ugyanúgy bejött ez a raid nem aktív hibajelzés így maradt amit leírtam. -
péjé
őstag
Ez egy vadiúj lemez, én csomagoltam ki. Azért vettem lila wd-t mert sok fórumban olvastam hogy hiba nélkül használják, gondoltam kipróbálom. A lila lemezeknél van olyan amelyik nem raid-képes, sztem ez is ilyen. Amikor beteszem a nas-ba 2.-3. lemeznek, (3 qnap van épp itthon) kiakad minden, pirosan világít a Dashboard, jelzi hogy ennek a kötetnek a raid2 beállítása nem aktív. Új kötetet nem tudok létrehozni rajt, sőt az egyik qnapnál az eredetileg bentlévő kötet is hibás megjelölést kapott (közben maga a lemez állapota zöld, hibátlan). Kivéve a lila wd-t visszaáll minden. Formáztam külső meghajtóban, hátha vmi gyári formázás van rajt de nem segített. 2 nast használok, egy aktív a mindennapokra egy pedig backup, hetente egyszer frissítem rajt az adatokat, korábbi hdd elhalálozások miatt van ez így nálam (3. nas-t árulom). Betettem a backup nasba egyedüli meghajtóként és végigfutott az inicializálás, mellé be tudtam tenni a korábbi lemezt és így működik. Kicsit át kellett variálnom a hdd-ket mert az aktív nasba vettem volna hogy lecseréljek egy régebbi hdd-t.
Remélem érthető amit leírtam :-) Tanulság hogy a qnap nas-ok (231P, 431P, 251A) így kezelik a lila wd-t ami nem raidképes. Ezzel kacsolatban nem találtam semmi infót a google-ban, lehet h én fogtam ki vmi megkergült hdd-t, van rajt 3 év gari majd kiderül...:-) -
péjé
őstag
sziasztok,
van egy wd purple lemezem, beteszem a nas-ba 2. lemeznek és vmi raid csoport hibát jelez...betettem másik qnap nasba is ezt a lemezt és ugyan ez. Az rémlik hogy nem lehet raid-be tenni a lila wd-ket de 2. lemezként nem enged semmi műveletet. Felismeri de nem tudok kötetet létrehozni. vki esetleg találkozott már ilyen lila lemezzel? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
vmiért csak a samba megosztás működik a NAS elérésen, az smb-t is megnéztem a NAS-ban de nem látok semmi olyat ami miatt ne működne....tudom ezt vhogy resetelni? -
péjé
őstag
sziasztok,
ssh-n kívül hozzá lehet férni a config fájlokhoz vhogy? elveszett a qbittorrent ideiglenes jelszava és újra kellene telepítenem azt meg nem szeretném.
köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
korábban beírtam ide mert a ts431 4 slotjából kettő elkezdett nem működni.
Kiderült hogy nem kapnak feszültséget az érintett hdd-k, 4-ből 2 slot áram nélkül maradt.
Ilyen alkatrészt égen-földön nem lehet kapni (backplate a neve), utánaolvasva elég sok qnap nas-t hazavágott ez a jelenség.
Azért írok ide mert találtam egy normális szakit aki megcsinálta az enyémet emberi áron, most járatom 1 hétig, majd írok mi lett.
Remélem minden oké lesz, szóval aki így jár(t) írjon segítek.
+ infó:kiváncsiságból beraktam egy ssd-t, erre telepítek minden appot. A bootolás nem igazán gyorsult de az appok jóval fürgébbek. -
péjé
őstag
sziasztok,
Bootolási idő nálatok mennyi? Ts-231 kb 5 perc, ts-431 kb 8-10 perc mire midene megy. Ez qnap nasnál normál? korábban volt synologym, ott kb 2 perc és ment minden.
Próbaképp betettem egy ssd-t a ts-431-be hogy mennyit gyorsul , hát a bootidő nem változott de az appok nagyon fürgék lettek. Miért tart ilyen sokáig bootolni, nincs is bent más lemez csak az ssd? -
péjé
őstag
sziasztok,
ts-431 csak 2 hdd-t lát el árammal, 2 nem megy. Van egy board belül amin rajt vannak a sata adat és power csatik. Sajna nem találok ilyet sehol cserére, van esetleg megbízható műszerész a láthatáron vkinek? erről beszélek... [kép] -
péjé
őstag
sziasztok,
ha egy qnap nasban 1gb-ről mondjuk 4gb-re emelem a ramot, ez okoz számottevő gyorsulást a működésben? -
péjé
őstag
válasz
Lackó1984 #11959 üzenetére
Nekem is 2 lemezes a nas, megfáztam egyszer raid tárolással (egyik lemez megfeküdt), azóta mind2 lemez önálló kötet és megadom neki hogy mit másoljon.
Sőt, beszereztem egy 2. régebbi qnap nast, az heti egyszer indul el és szinkronizál ami tényleg olyan így ha borul a rendszer akkor másolgatással visszaállítok mindent. -
péjé
őstag
Ilyet nem írtam, nem kell kiadni semmit.
Sztem nagy dolog lenne ha egy adott gyártó nas adatlemezeit (azt értem hogy raid akármennyivel nem működne) be tudnám olvastatni a másik nasban. Dolgozok pár fejlesztővel, majd megkérdezem mi a véleményük de igen fura népek....:-) -
péjé
őstag
válasz
Gaben92 #11939 üzenetére
A magyarázatotok rossz nem a kérdés. Nem azt nem értem hogy miért nem működik egy nas amikor kivesszük a lemezt hanem azt nem értem hogy ezt miért nem tudják megoldani sok-sok éve.
Simán vannak már 8-16gb-os nasok, filléres dolog lenne 1gb ram az alaplapra amin fut az OS vagy akármi más megoldás.
Ti is azzal jöttök hogy miért nem lehet megoldani ,persze hogy nem lehet mert minden nas ilyen bénán van tervezve.
EXT4 formátumot kezel mindegyik, egy kérdés lenne amikor beteszed a lemezt hogy melyik könyvtárat akarod megtartani mert sima adat, többit majd ő alakítja magának. Szeretem a NAS megoldást de sztem hiba hogy erre nem fexik rá vki. -
péjé
őstag
Ezt sosem értettem egyébként hogy a lenézett windowsban ki-be lehet pakolgatni a lemezeket, a profi linuxos NAS-ban meg kész tortúra meg szívás ha át kell pakolni vmit, még akkor sem ha qnap-qnap nasból pakolnál.
Kínomban vettem egy 2. qnap nast ami amúgy backupként is működik de ezt kapcsolnám be ha letérdel vagy lemezhiba lenne az 1. nasban. -
péjé
őstag
sziasztok,
TS-231P a nasom. Üzemel már 2 éve kb hibátlanul, mostanában párszor előfordult hogy az időzített bekapcsolás után elérhetetlen volt, újraindítás után minden pöpec. Most egymás után 2 nap csinálta ezt.
Kérdésem az hogy érdemes-e böngészni vmi logfájlt (különösebben nem értek hozzá) vagy mondjuk csináljak egy konfiguráció visszaállítást. Erre azt írja hogy a lemezen tárolt adatokat nem bántja. Vki csinált már ilyent? előre is köszi
[kép] -
péjé
őstag
Transmissiont használok, szeretnék feltöltési korlátot beállítani de a webesf elületen beállított értéket elfelejti ha újraindul a nas. van erre vmi trükk esetleg? köszi
-
-
péjé
őstag
sziasztok,
2 lemezes nasban a 2 lemezen tartott adatokat szinkronizálni szeretném. Ha 1 utas szinkronizálást választom az azt jelenti hogy csak a forráskönyvtár adatainak a változása lesz szinkronizálva a célkönyvtárral? ha törlök a forrásban azt is szinkronizálja? Perpill a hs3hibrid backup appot használom...van esetleg erre jobb? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
pont a volume1 készül elszállni, jól emlékszem hogy van vmi rendszer migráció és lehet költözteni a telepített cuccokat? köszi -
péjé
őstag
sziasztok,
DLNA-t használok, van rá trükk hogy mindjárt az én megosztott fájlomat mutassa a tv? most miután belépek a dlna megosztára még 2 szintet kell lépnem hogy megtaláljam az enyém. köszi előre is. -
péjé
őstag
sziasztok,
synologyról költözök át qnapra. A transmissiont át tudom költöztetni hogy működjön tovább?
Nem igazán találtam erre leírást. köszi előre is. -
péjé
őstag
sziasztok,
a synology nas-nál van egy olyan szabály hogy a magasabb kategóriás nas lemezeit nem lehet betenni az alacsonyabb kategóriásba (adatvesztés lesz) de fordítva igen....van ilyesmi a qnap nasoknál is? Gondolkodom egy ilyen vásárlásán és nem minden ttalálok meg a google-ban. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Total Commander
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest