- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Azért "nagyúr" ranggal ezt igazán illett volna megtalálni...
-
Alex91
félisten
Eloszor is egy uj switch, pl.: [link] , de van belole 5 portos is.
A minimal konfig: Qnap TS-230 [link]
HDD: [link] , mondjuk ez, ha kell a biztonsag, akkor 2 db RAID1-ben.
Azert vedd figyelembe, hogy jobb lesz a jelenleginel, de meg mindig beleposzint!Ami erosebb: Qnap TS251D-2G [link] , ehhez az ertekhatarba kisebb hdd fer: [link]
Ez meg jol bovitheto, eros, nem beleposzint, de ez az aran is latszik.
Hozzateszem, hogy USB-n lehet hozza tenni kulso hdd-t is, bar azt dlna-n nem valoszinu, higy el lehet erni, de smb megosztassal le lehet rola jatszani mondjuk a filmeket.
4 lemezesbol Synology-t ajanlom az SHR miatt.
-
bandigyerek
senior tag
Figyi, cseréld le. Úgy is az jár a fejedben. Az egy lassan 10 éves NAS hozzá illő belsővel. Veszel pár pofás HDD-t, ráütőd az időt mire átmásolsz mindent, de megéri. Nekem egy D-link NAS 320L volt. Lehetett rajta filmet nézni, de akkor a port is le kellett törölni róla, hogy az se fogja. Most egy 431-P2 -es van és az itteni srácok ajánlásával az 1GB memóriát feltoltam 8GB-ra (neked most gondolom 512MB van). 4 HDD - 4 funkcióval és nyikkanás nélkül 4K TV-re ha az a fontos. Sokba fájt, de nem bántam meg.
-
peti85
senior tag
Azt is írd le hogy mire használnád, mert az "erős" NAS-ok Intel/AMD procisak, amik általában többszörösébe kerülnek az ARM-eseknél. De sokakat az ARM-es is teljesen jól kiszolgál.
Én pl. használtan vettem egy QNAP TS-228-at. A QBittorrent egész nap megy rajta és mellette kiszolgál 2 PC-t és két médialejátszót FullHD filmekkel SMB-n. Ezt még elbírja. De minden más szolgáltatást kikapcsoltam rajta, nincs DLNA és hasonlók. Plex-et próbáltam, felejtős, illetve Transmission torrent kliens is használhatatlanná tette, egyedül a QBittorrent megy rajta úgy, hogy mellette használható marad.
QNAP vagy Synology elég jó és felhasználóbarát szoftverekkel rendelkezik, akár varázslószerűen is be lehet állítani a főbb funkciókat. Esetleg még ASUStor, de ezeken belül rengeteg típus van. -
peti85
senior tag
Ez egy QNAP fórum, ahol általános segítséget kaphatsz, mint ahogy látod próbálnak is segíteni, de ez a Te topikod, itt nagyobb eséllyel tudnak segíteni: [link]
Legelső lépésként a NAS-t és a PC-t is közvetlenül a routeredbe csatlakoztasd legalább a tesztek erejéig, majd én mindenképpen megpróbálnám leállítani az összes szolgáltatást (Torrent, DLNA,...) ami nem feltétlenül szükséges a fájlmegosztáshoz, gondolom SMB-t használsz. Vagy esetleg DLNA-n transzkódolva próbálkozol?
Ha így stabilan és megfelelő sebességgel megy a másolás, akkor egyesével el lehet indítani a szolgáltatásokat és megnézni, hogy melyik után jelentkezik ismét ez a hiba.A fájlrendszer biztos hogy nem NTFS, hanem valamilyen Linux-os lesz. Ezt a NAS webes felületén tudod megnézni legegyszerűbben. Windows-ra is fel lehet csatolni Linux-os fájlrendszert, így a winyókat közvetlenül a PC-re csatlakoztatva is átmentheted egy új NAS beszerzése után az adataidat. Vagy akár lehet hogy az új NAS le is kezeli egy külső házban közvetlenül rácsatlakoztatva.
-
Alex91
félisten
En elso korben vennek egy nagyobb hdd-t, ez valoszinuleg uj nas vasarlasa eseten is meg kellene lepned. Erre cserelni a nas-ban levot. A beallitas, masolas kicsit idoigenyes, es maceras lesz sajnos. Ha az uj hdd-vel is gond lesz, akkor johet az uj nas.
Amit meg megneznek, hogy masik eszkozzel, nem a jelenlegi PC-vel is lejatszani rola, nem-e azzal van a gond…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged