Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Mindig az a drágább amire nagyobb a kereslet. Ugye pár éve nagyon rákaptak erre a turbodízelekre, viccen kívül ma már messze több. Nem hibáztatok én senkit meg mindenkinek szíve joga de annyira szomorú amikor odaérek egy nagy Audi-hoz vagy egy nagy BMW, tényleg szép nagy látszik rajta az erő és akkor odaérve azt hallom hogy "RETTTTYYETYTETYYYTTTETTYYTYE"

Na, jó, még mielőtt vita lesz belőle be is fejeztem de na![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
elnyalni el tudja a gumit egy szilent, meg sz@rabb az irányíthatósága, ha mossan a segge, ha meg lengéscsillapító akkor az meg szét tudja verni a gumit, szélsőséges esetben egy kanyarban el is tud pattogni a segge(mondjuk egy jóféle borsodi úton), hogy azt össze nem szedi!
szóval én azt tanácsolom, hogy gyűjtsön egy kis lóvét, mutassa meg egy szerelőnek, hogy legalább tudja, hogy mi döglött meg, majd döntse el maga, hogy mit is akar rá költeni. lehet csak egy seprűnyél van a csomagtartóban és az kalamol......
-
Markizmark
addikt
válasz
lazlogogola
üzenetére
Nem.
Nagyon extrém esetben persze az is ki tud esni, de nem a csillapítóval vagy a szilentekkel kapcsolatos a kifordulás. -
diablo1984
veterán
válasz
trassher
üzenetére
megvolt a töltés és nyomáspróba, nem ereszt a rendszer sehol, kb félgáz mennyiség volt a kocsiban, most hogy fel lett töltve 5,2fokig hűt, ott lefagy a hűtő, olvaszt, majd megint hűt! azért így ki lehet már bírni a nyarat! és 8k-ba fájt a dolog, ebből 5kilo volt a nyomáspróbázás(következőnek inkább csak töltetek
)Ck.: 150 lovas 1,9cdti vectra c kombim volt, ment mint az álom, fogyasztása mennyei, bár én féltem a nagynyomású cucc behalási esélyeitől és ezért is adtam el! szép nagy autó, piszok nagy, de opeles az összerakás minősége, ez-az rezonál/kopog rajta, ha ez nem zavar,akkor nem rossz kocsi! csak ne legyen baja, mert a szívósor csere is egy vagyon, injektorok felújítása 70guriga/db(4db van benne), nagynyomású szivattyú és kéttömegű is van benne, ja meg részecskeszűrő is! mind mint egy vagyon, ha meghanyatlik, ehhez képest az egr elkoszolódás(mert az szokása, az enyémet is kellett csinálni) filléres tétel!
-
lazlogogola
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Miért?
Itt nem kell a kerékkifordulástól tartani? -
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Na mondjuk ott legalább olcsóbb a gázolaj, nálunk meg drágább mint a benzin... De mondjuk egy mostani autónál sztem tökmindegy benzines vagy dizel tök csend van mindkettőben fordulat meg 130-nál 1200-1500.
Barátomék Münchenben vannak, benzinest vettek A zafira-t. Előszőr onnan akartam kocsit behozni, de regadóval már nem igazán érte meg :/ -
Declare
őstag
-
-
Kickass
őstag
válasz
lazlogogola
üzenetére
Ha csomitartó felől hallod akkor gondolom hátsó felfüggesztés

Sanszos, hogy lengéscsillapító, más nem nagyon kopoghat

-
Markizmark
addikt
válasz
lazlogogola
üzenetére
Ha a csillapító kopog az a kisebb gond, viszont nem hiszem hogy az kopogna, nem szokott. Csak simán nem csillapít. Ha a trapéz gömbfej akkor mielőbb cserélni kell, mert abból kerékkifordulás is lehet. De kopoghat még pár dolog ott ... irányítókar, stabilizátor, belső szilentek. Legalább nézesd meg.
-
Faterkam
addikt
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Nemeteket nem kell bemutatni barátomék ott élnek, hát bakker vannak áraik, és nem alacsonyak... Bár hozzáteszem, hogy ha én is kint élnék valszeg nem B vectrát veszek, de ami ott elérhető és megfizethető, az hozzánk nem kerül, vagy ha hazahozod helyből nem annyira mert regadó, papírok stb...
Sőt ha németeknél lennék bármennyire dizel párti vagyok, benzinest vennék, igaz 2.0 de inkább 2.5 a fogyasztás pont nem érdekelne. Sajnos itthon ezek a tényezők is szempontok.
Nyilván amit beletolok pénzt "elbukom", na de élvezem amíg nálam a kocsi, plusz 5 évig biztos nem szeretném eladni, hogy utána meg mit hoz a jövő azt még nem tudom. Lehet addigra én is a németeknél kötök ki ha megtanulok németül
-
Ablakos
addikt
válasz
lazlogogola
üzenetére
A következő műszaki vizsgáig.
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Az ha valaki hülye es megetetik marketinggel, az mas kerdes. En azert ilyen szempontbol szerintem türhetöen tartom magam
Ha a telos peldat nezzük, most csereltem le az N8 as nokia telom a 930 nokiara. 5 eves volt az N8! Mondjuk itt azonnal ellent kell mondjak, imadtam az N8 ast es soha nem lesz meg egy olyan strapabiro telom, de azert a 930 as klasszisokkal gyorsabb, okosabb es tenylegesen most lettem igazan okostelo függö (azaz megkerdezik, hogy milyen az idö, akkor nem azt mondom, hogy huh melegem van, tehat jo, hanem megnezem a telon, hogy 26 fok, huh jo idö van
).Megbizhatosagra meg azert azt ertem, hogy persze lehet egy 10 eves is tipp topp, meg egy 3 eves is kitaposott lelkü, de ha karbantartod es odafigyelsz egy fiatalabbnal kevesebb rizikot erzek, hogy ledöglik. Az is igaz, hogy ugye nem megy azert szinte semmi ugy tönkre, hogy csatt aztan kesz, mindennek van elöjele. Csak kerdes, hogy ezt eszreveszi e az ember. En abszolut laikuskent mindig ettöl felek, hogy hogy veszem eszre ha valami valahol kezd eltömödni, kezd abnormalisan viselkedni
kifizetek en "szivesen" par 10k HUF ot, hogy pucoljak ki a turbot vagy a szivosort vagy barmit, csak ne legyen vele gond, de honnan tudom, hogy pucoltatni kell, eszreveszem e?(#42280) F_Gergely Most pont baromi alacsony az inflacio otthon
de persze ertem mit mondasz. Viszont ha beepited a kocsiba, akkor meg azonnal "elbukod" kb a 80% at
persze ha ez a hobbi is egyben akkor az megint mas. Nekem viszont a megbizhatosag az elsö, mert ha itt a Nemeteknel lerohadok, akkor a kocsi arat rakölthetem a trailerre meg a szervizre
szoval a mondjuk a kocsi nem lenne ilyen kenyes kerdes nekem, lehet en is mas szemmel neznek arra, hogy egy idösebb magasabb kategorias kocsi, amit epitget az ember, de ha lerohadsz vele, akkor se törtenik semmi. -
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Igen ebben is van valami, viszont a pénz meg "értéktelenedik" tehát pl félre rakok hasamra ütök ebben az évben 200 ezret, az pár év múlva nem annyit fog érni mint ma. Az hogy 2-3 milláért én kocsit vegyek valahogy elérhetetlennek tűnik, nem is csak a megvétel miatt hanem a fenntartás, kötelező szervizek stb.
Amiket meg most ráköltök pluszba ilyen a hifi meg a szigetelés, ezt sem egyben fizetem ki hanem apránként, meg kíváncsi vagyok milyen lesz ha egyszer kész lesz.Igazából ami belső alkatrész azok nagy része ingyen lett, (itt van ingyen csak vidd el mert foglalja a helyet) belső szőnyegek, műszerfal stb.
Értem amit ti is mondtok, és nagy igazság van benne. De amíg nincs gyerek meg család.
Meg azért azt hozzáteszem, akármilyen rossz állapotban volt néha, olyan nem volt hogy lerohadtam vele, mindig elvitt a célállomásra, vagy a szerelőhöz, sose kellett vontatni vagy trélerezni
-
lazlogogola
tag
Sziasztok!
Ma reggel a kocsim (Astra H Caravan) bal kereke felől néha egy egy koppanást hallok.
Megálltam és a csomagtartónál bal szélen nyomtam lefele jó erősen és akkor is kopog.
Lengéscsillapitó ment ki?
Meddig lehet szerintetek így kocsikázni vele,mert most nem igazán van rá keretem a javításra. -
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Évente x % akkor is eltűnik ha nem ereszt sehol a rendszer. Nekem 5,5 bár nyomás volt a rendszerben amikor megnézték. Reméltem hogy csak azért nem kapcsol a kompresszor mert alacsony a nyomás de nem. Ha valahol tömítetlenség van akkor értelemszerűen annak a javítása plusz pénz igen.
-
adorjant
őstag
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Igen sajnos ebben igazad van. De ez is főleg az emberek hülyeségéből adódik... Nézzük csak a telefonokat is. Azt is évente megveszik a sok használhatalan szart ami pont úgy néz ki mint az előző és pont ugyanannyit tud és pont úgy megakad
Autóknál is, szerintem volt egy fénykor a nagy amcsi dögök, aztán utánna/egyidejűleg EU-ban azért nem volt ekkora parádé, na de lényeg a lényeg, az is gurul megy elvisz, meg a legújabb 30 milliós is. Igen, ott azért van ég és föld szintű különbség, de most őszintén, egy szériával újabb és régebbi közt van 10x -es szorzó? 
Most persze hiába is van/lenne igazam elméletben, ez akkor is így van, és a valóságban mégiscsak neked van igazad, így kell ezt megjátszani, ahogy te mondod
De a márka plecsni... húú.. na az... sok embernél az aztán fel tudja rugni a racionalitást
Azzal nem feltétlen értek egyet, hogy kevésbé megbízható az idős járgány, ez karbantartás és hozzáértés függvénye. Ha átvizsgálják, rendbeteszik, de úgy igaziból, akkor szerintem egyikkel sem kell aggódni.
De most ezt úgy értem, hogy tényleg. Nem ránéznek, ráüt a villáskulccsal, aha, még nem tört le, még maradhat kategória, hanem valóban, szakértelemmel
mephi666 ez érdekes amit mondassz, én a H -val vagyok így. Azzal bárhova beparkolok, megfordulok megyek megcsinálok bármit. Nem egy nagy autó ugye (sima csapott nem kombi) de nem is apró azért. Az F szedán pl nem sokkal hosszabb és keskenyebb, de képtelen vagyok vele "érezni" az egészet

-
mephi666
nagyúr
1.9cdti-n tanultam, 120 lovas volt, engem meggyőzőtt, oktatóm viszont kicsit bánta, hogy nem 150est vett
amúgy jó autó, hatalmas, de normálisabban tudtam vele parkolni és precízebb műveleteket végezni, mint a céges octavia-kkal... azok hiába kisebbek, összevissza kerekednek és nem érzem annyira a sarkaikat -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Egyebkent ez a legozas is erdekes nekem. En valahogy ezzel nem tudok azonosulni, de ugye ez is ugyan az a kerdes, hogy nem vagyunk egyformak

Azert akarmilyen autod is van, az szepen öregszik, avul. Egy ujabb auto mindig picit kap egy modernebb design-t, frisebb technikat (ersd, jobb motor, jobban müködö klima, akarmi...). Hiaba legozol vele, minden öregszik. A futomü, motor, minden.
En is nezegettem, amikor megvettem a kocsit, az ebayt, amazont, rengeteg minden van a H astrahoz is. Az elejen nagyon be voltam lelkesedve, hogy uuuuu, szines nagy erintö display van a közepkonzolba direkt H astrahoz kialakitva (mondjuk az szerintem nem kellene, fel aron sem, de elsö ranezesre menö
), utolag meg lehet oldani a bluetoothos telot (modult külön megvenni, beepiteni), a kijelzöt ki lehet cserelni a szines kijelzöre, navit hozza lehet epiteni....de a hangszigeteles es egy kicsit jobb hifi is abszolut erdekelne.....siman akar milliokat tudnek ra költeni ilyen kis csicsazasokra mint a pinty.Csak en ezzel ugy vagyok, hogy ha el is kezdenem ezt a "legozast", akkor is "csak" egy H astram lenne. Utolag ha eladom ezeknek a költsegekenek max a 10% amit meg lehetne fizettetni. A kocsi persze folyamatosan öregszik, elöbb utobb ezt kell kicserelni, azt kell kicserelni, bemattul, elszakad.......es azert minel öregebb egy auto annal kisebb a megbizhatosaga is, pont ezert, mert siman elszallhat valami menetközben, amit elöre nem gondolt senki. Azert egy uj autonal ennek kisebb az eselye.
Szoval ezt a penzt amit erre költenek en inkabb felreteszem es inkabb majd szeretnek kesöbb egy picit ujabbat, egy picit erösebbet vagy egy picit magasabb kategoriat venni. Optimalis esetben a harmat egyszerre
Nekem ez fontosabb, mint, hogy mondjuk legyen egy olyan hifi a kocsimba, hogy besz@ras 
-
Ck.
addikt
Üdv urak,
2004-2007 Vectra 1.9 CDTI motorról mi jót/rosszat tudtok mondani? Illetve maga az auto milyen?
Köszönöm.
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Na igen, se családom, se gyerek, én meg örülök hogy elvagyok a kocsival, tudok vele legózni - oké néha kicsit drága...
Igazából mivel én vezetem, nem nagyon érdekel más mit gondol, viszont eléggé maximalista típus vagyok, és szeretem a saját ízlésemre, stílusomra alakítani azt amit használok. (kerékpárt is vázig szétszedtem és úgy válogattam hozzá új alkatrészeket)(#42267) haddent
Omega egy zseniális autó, imádom, de nem vennék. Gyönyörűen néz ki, nagyon jól felextrázott, de valahogy a kombi nekem nem az igazi. Az már túl hullaszállítós, sedan meg nekem kicsi, szeretem ha tudok pakolni az autóba (kerékpárokat is utastérben viszem, vectrába tök jól beférnek az üléseket lehajtva). Van egy ismerős ő nagy mercis, most valami 4000+ köbcentis verdája van de 20+ litert eszik bár nála nem számít mert leszarja
Talán azt egy kicsit bánom hogy nem 2.2 a motorja annak már közel 300 a nyomatéka. De formára számomra az egyik legszebb autó, kivül-belül egyaránt, persze vannak jellegzetes opel megoldások amiktől fogom a fejem, de hát így szép az élet
-
-
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Ezt se tudtam a H astrakrol

Nyilvan, ha folyamatosan megy a klimad, nem fog büdösödni. Viszont nekem nyaron a hoszabb utak, vagy hazaut soran van ra szüksegem, az esetek tovabbi döntö többsegeben nem. Teljesen felesleges lenne plusz terhelest tenni a motorra, plussz alkatreszeket teljesen feleslegesen jaratni, illetve minimum 1 literrel többel autozni. Akkor inkabb elviszem egyszer egyszer egy ozonos pucolasra

Multkor hasznaltam pont, nagyon eszrevenni, azert ez a motor kicsi ahhoz, hogy ne erezze meg. A fogyi minimum +1 liter es hatarozottan jobban is kell nyomni, egy-egy elindulasnal plane
-
Kickass
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Abban sincs semmi hókuszpókusz, egy egyszerű töltés, vákuumteszteli a gép a rendszert, ha annyira lyukas akkor fel se engedi tölteni, természetesen ilyenkor nem is fizetsz semmit.. Nyilván apróbb tömítetlenséget nem tud kiszűrni.
Nekem lassan két hete töltötték, eddig még hideg, de tavaly az Alfát is ott töltettem + javították is 2x, összesen 60k értékben, de végül jó klímával adtam el.Persze vihetitek 10-12ezerért is töltetni, de ha ennyiért csak feltöltik és még csak nem is tisztítják akkor az szimpla lehúzás.

G Astraba valószínűleg ha teljesen üres 500g anyag megy. Persze az ár akkor is annyi ha 200 vagy 500grammot kell tölteni.
haddent: gondolom spéci gázról van szó különben elég lenne PB palackról tölteni
, viszont autó és autó között nincs különbség csak maximum mennyiségben -
haddent
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Kinek mi a szerelme és az ízlése.. Az akkora vektrák hát felsőbbrendűek az Astrákhoz képest, de ha a különbség mondjuk 2x -es akkor az Omega és minden más közt 20x -os
Annak tekintélye van még ma is, gyönyörű gép, arra én se sajnálnék se pénzt se időt se energiát. Ugyanígy egy korabeli bálna merci, vagy e35-e39 stb.. Ezek már elég régiek és kultuszautók ehhez. Egy B Veki szerintem (és szigorúan magánvélemény) sem ilyen, egyetértek a többiekkel. De hát még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, éppen ebből születnek aztán néha olyanok, hogy "azta nem is gondoltam volna, hogy ..."

-
PhaetonV10
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
hopp látom késö.
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Az egész autó le lesz szigetelve, padlólemez, ajtók, motortér minden. Csak a tetővel kezdem.
Le akarom szigetelni mert hangcucctól zörög az autó az meg rohadt idegesít, plusz nem akarok menetzajt, és mivel dizel van vibráció.(#42263) AMD Power:
Nem bántok senkit, de az "csak" egy H astra, ez meg egy vectra
Sehogyse tetszik az a kocsi.
Nálam a kocsi nem igazán arról szól megéri-e én a kerékpáromra is 600k-t ráköltöttem, a zúzós gép amit építeni akarok az kb másfél milla és másnak az "csak" egy kerékpár.
Sokban van a kocsi és még lesz is, viszont nem egy két évre vettem, és nem is igazán vennék mást (csak kombi és B vectra az ami tetszik, nyilván mai fejemmel már egy gyári irmscher bodykit-est vennék).
Még a passatok tetszenek, de sajnos vagy automata váltósok vagy gyár a felszereltség.
Szóval leginkább kényelmi okai vannak a szigetelésnek, és én havi 2-3e km-t megyek a kocsival nekem meg fontos hogy milyen környezetben seggelek ennyi időt
Összegezve, szerintem vagyunk egy páran olyanok akik a kocsira nem úgy költenek hogy megéri vagy sem
De hát ilyen ez a szerelem ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Sajnos igen. Abba a gépe már lassan egy szép H Astra ára benne van.

-
diablo1984
veterán
-
F_Gergely
őstag
Hétvégén szétbombáztam a kocsit, tetőkárit, (de ugye kombinál ehhez a csomagtartó műanyagokat is le kell szedni), és elkezdem a szigetelés első fázisát. Kap a tetőlemez hő és hangszigetelést.
Dynamat ami nagyon népszerű de nem fogok 100+ ezret költeni erre, találtam egy magyar céget ráadásul csak pár km-re vannak tőlem.
Van valakinek amugy tapasztalata ilyen szigetelésekkel kapcsolatban? -
7Sony7
addikt
Srácok, honnan lehet most valami szép váltógombot venni F Astrára? Nemrég tett be valaki egy képet egy opc váltógombról, olyasmire gondoltam.
-
w333
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi ... és még spórolok is rajta egy kicsit

-
w333
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi ...
a Brembo Max nagyon-nagyon csábít 
-
w333
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Sokat olvastam hogy a Brembo tárcsa + Textar betét a legjobb páros !
Ferodo horror áron van (illetve sokan panaszkodnak hogy visít), Textar tárcsa jó lenne de az is szintén drága ráadásul nincs is készleten szinte sehol

Illetve elég sok jót halottam RoadHose tárcsákról + betétekről (TWR csoport tagja) valakinek van személyes tapasztalata (lehet ki kéne próbálni) ?

Hátra pedig azért gyári GM fékbetét mivel a gyári féktárcsa még bőven bírja

-
diablo1984
veterán
jó tanács, ha már féket csinálsz elől-hátul, akkor ajánlatos azonos márkájú tárcsát és betétet használni, így valszeg a kopás is hasonló lesz! míg más-más gyár terméke másképp is kophat, nem mondom, hogy az jobb vagy rosszabb, csak legalább közel egyszerre lesz cserés majd egykor(bár az első szettek jobban szoktak kopni).
-
w333
félisten
Na lassan csak összeáll a dolog ... egyelőre ezeket néztem

Féktárcsa : Brembo Easy vagy Brembo Max !
Fékbetét első : Textar !
Fékbetét hátsó : Gyári GM !
Hátsó lengéscsillapító : Monroe Sport (gázos) !
Gyertya 4db. NGK V-Line !
Km.óra spirál Hans Pries !
Hátsó stabilizátor rúd szilent : Gyári GM !
Szelepfedél tömítés : Reinz !
Kb. ennyi esetleg valami változtassak még
lassan meg kéne rendelni ! 
-
w333
félisten
Bocsi dupla lett ...

-
-
diablo1984
veterán
válasz
McDoug6lak
üzenetére
tolj a gyújtáskapcsolóba wd40-et, vagy műszerolajat(de ne áztasd el, mert az ki is jön belőle).
nekem is csinálta, hogy nem fordult el benne a kulcs, 5 perc kínlódás után végül csak elfordult, mikor hazaértem megáztattam wd40-ben és azóta nem tapasztaltam ilyet! kopottabb a gyújtáskapcsoló és valamelyik kis pöcke beakad és azért nem vagy csak nehezen fordul el!Loner: amit az ET-ről tudni lehet
-
Loner
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem,ti okosabbak vagytok nálam.
Leszeretném cserélni a felnimet.
Most egy 6Jx15 ET 49 van rajta és amit ráraknék az egy 6Jx14 ET30.
Jó lenne rá?
Köszönöm a válaszokat elöre is. -
AMD Power
titán
Ma ha már ilyen szép idő van gondoltam megnézem a tavaly ősszel lekezelt "rozsdás részek" ,hogy állnak, milyen állapotban vannak. Hála Istennek nagyon látszik rajta ,hogy tavaly megcsináltam. Persze egy-két helyen látszódik ,hogy kezdett újra rozsdásodni de a tavalyi állapothoz képest jóval kisebb mértékben. Neki estem , letisztogattam , lecsiszoltam majd szép fehér alapozóval lekentem. Ebben a melegben szerintem délutánra jó is lesz. Lecsiszolom újra és megkapja újra a gyári Opel festéket.

-
Kickass
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Kell debreceni elérhetőség? Olcsó az öreg (2500ft-os óradíja van), gyorsan és jól dolgozik ilyet még nem kértem tőle, de ha motort kikap az autóból mint floki a lábtörlőt akkor nem hiszem hogy ez gondot okozna neki (ha mégis akkor meg buktál egy telefonhívást), utána meg feltölteted a Drei-Cargonal 6ezerért..
-
Markizmark
addikt
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Érdekes. Esetleg vedd le a sarut, hagyd pihenni és tedd vissza ... hátha.

-
McDoug6lak
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem. Egyszerűen bekapcsolom a ventilátor kapcsolót és elkezd befújni, majd csökken az intenzitás, majd ismét nő és szépen ingadozva duruzsolgat... Érdekes, mert tegnapelőtt cseréltem benne akkumulátort és azóta tapasztalom ezt. A héten már használtam a klímát és eddig nem tapasztaltam semmi ilyesmi jelenséget.
-
Markizmark
addikt
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Esetleg nem a motor fordulatával arányosan változik a befújás intenzitása?
-
McDoug6lak
tag
Üdv Urak!
Olvasgatom a fórumot és látom jönnek elő a klíma nyűgök

Tegnap én is érdekes jelenséget tapasztaltam.... Bekapcsoltam a klímát és tökéletes hőmérsékletet produkál, de a befújás intenzitása ingadozik
Kikapcsoltam és sima levegővel is ugyanez a jelenség fogadott. Mitől lehet ez az egyszer erősebb egyszer gyengébb levegő be fúvás?? Persze ezt mind a 4 fokozaton csinálja...Tapasztalt már valaki ilyesmit közületek? Mechanikai vagy elektronikai ok lehet?
Másik kérdésem az lenne, mi lehet az oka, hogy az indítókulcs alkalmanként nehézkesen fordul el a gyújtáskapcsolóba? Nem kopott a kulcs, mert a sosem használt pótkulcsommal is fennáll a hibajelenség.
Ezen a nehézkes gyújtáskapcsoló dolgon nem segít a mindenre jó WD40?
Válaszokat előre is köszönöm
-
diablo1984
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
ajaj, nálam is gyér a klíma, ezek után már fogom a fejem, hogy mennyibe lehet majd a megjavítása!(de bízom benne hogy a homlokfalon átmenő klímacsövek tövénél amolyan "olajsáros" folt van, remélem csak ott öregedett el a 2 tömítőgyűrű és utána gáztöltés és kész.....)
-
Def26
félisten
Üdv.
Van valakinek astra j 2.0 automata váltóssal tapasztalata?
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A fék Nagyon függ vezetési stílustól ez biztos. Én még pl egyetlen egy autómon sem cseréltettem féket.
-
7Sony7
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Így már értem. Na de honnan tudja az ember, hogy mit nem hamisítanak? Talán a közékategóriát? Anno a swiftemre delphi fékbetéteket vettem, nem volt vele semmi gond.
-
mohabá 007
aktív tag
Csak normális vastagságút tegyél bele.Én a Brembó tárcsát is nyugodtan bele merném tenni.
Amúgy miért pont a féken akarsz spórolni max 4000ft-ot?A Ferodoval megvoltál elégedve,és mégis beveszed a süketeléseket,hogy rossz.A legjobb minőségűt is sz@rrá lehet gyepálni,nagyban befolyásolja a vezetési stílus. A gépemben 172000km van tárcsa még az eredeti gyári.Már volt némi válla, de házilag leműtöttem 
-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Viszont most megemelkedett az ára 7500 -ról 10710 -re

Lassan ott tarok Delphi tárcsa + Delphi betétek (viszont ahogy olvasom ezek csak 20mm a vastagságuk az összes normális tárcsának 24mm)

Vagy Brembó tárcsa + Textar betétek (csak a Brembotól kicsit félek)
És ezen kívül még nagyon sok mindent kell megvegyek egyszerre mindent cserélni szeretnék, szóval az ár is fontos és a minőség is

Valakinek csak van tapasztalata valamelyikkel tárcsával vagy betéttel ? én régen Ferodot használtam de a mostani hozzászólások (más fórumokon elég rosszakat olvastam róluk) létezik hogy ilyen gyengék lettek az évek során ?

-
w333
félisten
A Vectra C20NE ...
Milyen féktárcsát vennétek és milyen fékbetétet ?

Teljesen elbizonytalanodtam, a bőség zavara

-
AMD Power
titán
A sedan kicsit fura. Főleg a hátulja.
De a kombi az baba. Feltéve ha igy fognak kinézni.
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
f-ben belsőlevegő-keringető venti (bontott) meg új előtétellenállás, munkadíjjal 28 volt... ez se kevés, de halál volt nélküle a szélvédő párásodása
ui: amit néztem, hogy vicces... import gsi motorháztető 30k, gyári 100+
pedig nagyon pofás az a gsi tető, de egyelőre maradjon csak a régi... jó az -
trassher
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Klímakompresszor mágnestekercs + a szerelés sem ingyen van.
Welcome to my life without A/C 
-
donbig
tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Köszi, kivillogtatom, ez nem jutott eszembe.
-
donbig
tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Bár, ha nálad ezzel megoldódott a dolog,akkor nem nagyon van kérdés. Mondjuk az sem mindegy,hogy mit cseréltek, cakumpakk mindent, kinyomócsapágy, stb., vagy például csak tárcsát.
-
realmadrid
aktív tag
-
trassher
addikt
Azért nem jó még mert nincs aki megcsinálja. Öt, azaz 5 szerelőnél voltam vagy beszéltem telefonon. Vagy nem tudják levenni a mágnestekercset anélkül hogy elmenne a gáz, vagy nem tudják belerakni az új hőbiztosítékot. Aki bele tudná rakni azt mondta ő nem tudja kiszerelni. Innentől kezdve vagy kiszerelem magamnak vagy veszek új tekercset + kifizetem a teljes feltöltést. Nagyjából 50.000 forintos összköltségről beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi 5 Max szinte új, 28 hó garancia + 210W gyorstöltő, 100% akksi
- Logitech z5500 5.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nagyon extrém esetben persze az is ki tud esni, de nem a csillapítóval vagy a szilentekkel kapcsolatos a kifordulás.
)

kifizetek en "szivesen" par 10k HUF ot, hogy pucoljak ki a turbot vagy a szivosort vagy barmit, csak ne legyen vele gond, de honnan tudom, hogy pucoltatni kell, eszreveszem e?
de persze ertem mit mondasz. Viszont ha beepited a kocsiba, akkor meg azonnal "elbukod" kb a 80% at

Kikapcsoltam és sima levegővel is ugyanez a jelenség fogadott. Mitől lehet ez az egyszer erősebb egyszer gyengébb levegő be fúvás?? Persze ezt mind a 4 fokozaton csinálja...Tapasztalt már valaki ilyesmit közületek? Mechanikai vagy elektronikai ok lehet?