Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nekem meg pont az ami nagyon bejön. Volt alkalmam közelről is megnézni a E Corsa belsejét. Élőben is olyan szép és formás mint a képeken volt.
-
AMD Power
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én azt tudom ,hogy egy ilyet *urvára kipróbálnék.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megkergettük az új, erősebb és gyorsabb Opel Corsa OPC-t, melynek az ára is bombajó!
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Jah most én is egy nissan-al vagyok, benzines abból a szempontból tök jó (mint minden benzines) elindulsz betolod 5.-be és átautózod vele a várost. Na de 60-nál 5.-ben majdnem 2 ezret forog

Én 60-65-nél rakom be 5.-be a dizelt mert ha 50-nél rakom 5.-be akkor kb 900 a fordulatom
Szóval jah, pörgetni kell, én meg pont hogy 1200-1500-as fordulattal közlekedem mindenhol. A nyomaték hiányzik, cserébe van üveghang
-
diegho
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
Az előző autót, 1.3-as corolla, nem hajtottam, nem virgonckodtam vele, de az azelőtti 2.0 150 lovasat igen és az az előtti 1.6 116 lovasat is, ott azért más volt a helyzet, súlyban is kevesebb volt mindkettő és erősebbek is, de mindenki azt mondta, hogy ezt az EGR szelep miatt amúgy is pörgetni kell.
-
diegho
nagyúr
Most, hogy már mentem kb 2-300 km-t a Merivával, rájöttem, hogy még az 1.6-os motor is éppen elég ehhez a súlyhoz. Simán vissza kell kapcsolni 90-nél 5-ből, ha előzni akarok, olyan 3200-tól kezd megindulni, klímával meg inkább 3500 felett.
-
F_Gergely
őstag
tegnap elvittem a kocsit szerelőhöz, lengéscsillapító cserére. Meg is vettünk mindent,
Ma hiv a szerelő van egy kis gond - ezen már meg sem lepődök.
Elöl semmi gond kicserélte királyság van. Hátul viszont azt mondja sportfutómű van... Remélem megoldható csak rugócserével. -
-
Faterkam
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
-
-
AMD Power
titán
Egy ismerősöm árulja...
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Elmondanád a tüneteket és a hibakódot? Szerintem nem olyan vészes a dolog. Az enyémet most újították fel 50-ért (kuplung szervó). Előtte a márkaszervíz (~80e km-nél állt az óra) kicserélte a váltó szervókat 140-ért 6 éve, és erre is komplett cserét mondtak. Csak egy a bibi hogy felújítani fel lehet minden részét és nem kell újra megvenni, de a márkaszervíznek ez nem érdeke. A kuplungban van ugyanis a vezérlés is.
A márkaszervíz keményen lehúz. -
Faterkam
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Szerintem eléggé. Sokan nem szeretik! "Nagyon jó, kényelmes, takarékos, de ha javíttatni kell akkor borsos az ára" ebben a takarékos sajnos városban nem áll. :/ C Corsánál nálam ~100e Km után meghalt a kuplung, váltó elektronika. A kocsi 10 éves volt, kb. 500eFt ért. 600eFt.-ért akarták javítani a márkaszervizben! :/
-
w333
félisten
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Köszi ...
majd meglátjuk, (talán jó lenne bezsírozni előtte a patentokat) 
-
w333
félisten
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Mindenképp gyári lesz (fűtés nélkülit veszek)

De ahogy próbáltam a gyári műanyaglapot (tükör nélkül) visszanyomni úgy recsegett a tükör motorja (fizikailag benyomtam) így nem pattan be

Ha leszedem (lehúzom) a tükör borítást, talán hátulról tudok kontrát tartani

-
w333
félisten
válasz
diegho
üzenetére
Ilyen melegben teljesen normális ...

Én tegnap jöttem hazafelé M3 pályán 130-150-160km/h és 85-90c között volt, igaz hogy csak 2800-3400 -s fordulaton voltam 5 -s fokozatban

Szerk.
Végre mindent kicseréltem, most már minden f*sza

Viszont most kell vegyek 2 visszapillantó tükörlapot (nem bírta a sebességet és elengedett a ragasztás) illetve Erdélyben olyan szép utak vannak hogy kirázkódott eltört a bal első indexlámpa tartója így most még 2 indexlámpát is kell hogy vegyek !

Valakinek ötlete tükörlapot hogyan kell feltenni (bepattintani) egyszerűen hogy ne törjem el ? köszi

-
diegho
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én is úgy gondolom, de azért holnap rámérek lézeres mérővel is, hogy lássuk mi az igazság.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Ilyen ritka? Nem magam miatt kell, néha édesanyám is hajtja (mondjuk már egyre kevesebbszer, miután 2x meghúzta a kocsit). Nagyon jó, kényelmes, takarékos, de ha javíttatni kell akkor borsos az ára meg a programozása egy kín ha nincs műszered a közelben.
(#43664) diegho: szerintem Opelnél normális. Főleg ilyen melegben.
-
diegho
nagyúr
Na hazafelé jövet figyeltem a vízhőfok mérőt, amikor beálltam 90-re 5.-ben, akkor olyan 88 fokot mért, majd gondoltam nézzük meg 3000-3500 fordulat között, így mentem 10km-t és simán felment 92-ig, amikor betolattam az udvarba és megálltam, hogy kipakoljak, már közel volt a 95-höz és be is kapcsolt a venti valami elmebeteg sebességben és hanggal kb 1 percig és visszament 92-re. Ez nem tudom mennyire normális, eddig japán autóim voltak, azoknál be volt betonozva 90-re a mutató pár km után, lehetett -15 fok, vagy +40.
-
Faterkam
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Jé még egy ember, akinek EasyTronic.-os autója van?
-
SteeWe
aktív tag
Astra G-ben váltó és kézifékszoknyát szeretném kicserélni bőrre. Hol találok valami útmutatót, hogy kezdejk neki.
A váltószoknya alját ki tudtam emelni, de a műanyag keretből nem sikerült kiszedni. Tartottam tőle, hogy eltöröm a műanyagot.
A kézifékszoknyát tartó alsó keretet nem sikerült kiszednem, mert azt sem akartam eltörni.
Úgy emléxem korábban volt itt róla szó a fórumon. Egyikőtök csinált ilyet. -
haddent
addikt
-
diegho
nagyúr
Minden autóvásárlásnál szoktam termosztátot cserélni, most nem tettem meg, de lehet kell. Ma 25km-t mentem és 80-at mutatott a mérő, ha városban voltam 85-ig felment, de a 90-et meg sem közelítette. Van lézeres hőmérőm, ha megmérem a vízcsövet, abból kiderül, hogy mi a helyzet gondolom.
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Közepkategoria mind a kettö
. Az uj oktavia pedig melepöen jo, tagas stb, a superb pedig egesz megdöbbentöen jo lett szerintem. A skoda nagyon sokat ugrott elöre az elmult par evben.(#43640) trassher En nem szerelnem ki a helyedben. Ha nem is akarod megcsinaltatni, ha eladasra kerül a sor, szerintem javit a helyzeten a "van klima, de nem müködik" a "nincs klima" opciohoz kepest. Egyre nehezebb autot eladni klima nelkül, sokaknak kriterium ma mar.
(#43650) haddent kb mind1, amelyikben hiszel. Viszkozitasbol, meg azt rakd bele, amit irnak a motorhoz. Ha mind kettö ajanlott, en kiprobalnam most az 5w30 at es megneznem lesz a különbseg pl olajfogyasztasban.
-
_seth_
veterán
Korábbi problémához: zárcsere lett a megoldás. A gyári pótkulccsal még 3x sikerült nagy kínlódás árán elfordítani a zárat így ki tudtam szedni, gyorsan meg is érkezett az új és be is tettem, működik

-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
H Astrához (2012-) Classic III. kellene bal hátsó lámpa. Ha jól láttam ez 2 részből áll. nekem csak a külső műanyag búra repedt be. De gondolom csak egybe lehet cserélni. Pesten hol érdemes nézni? Jó az olcsó utángyártott is. Gyors rákeresésre 12.000Ft.-tól 90.000Ft.-ig találtam árakat. Azért ez nagy szórás! :/
-
haddent
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Boccs a dupláért lejárt az idő, még azért a választékot is megkérdezném:
Castrol
Edge 0W-30
Edge 5W-40Mobil1
Super 3000 XE
ESP 0W-40 (ez van most)Liqui Molly
TopTec 4600 5W-30Az árakat ne nézzük, nincs óriási különbség. Ezek körül szerintetek?

-
haddent
addikt
Na akkor olajcsere felvonás 2: 175 ezret futott motor, 4 max 5 év alatt, rendszeresen cserélt olaj, vezetett könyv, nem eszi túlzottan a mostani 0W-40 -et. Mehet bele a 0W-40 megint, vagy térjek (vissza) az 5W-30 -ra?
A sok "régi nagyokos" okoskodott a boltokban, hogy ide sűrűbb (5w30) kéne már, de a 0W40 -nek nagyobb a sűrűsége melegen, hidegen pedig kevésbé zanzásodik, tehát őszintén nem értem a logikájukat
-
Motor nem lehet (és váltó sem közvetlenül, ahogy gondolod) - üresben hogy mérne?
Szerintem ugyanonnan kaphatja a jelet mint a spirál. Csak ez digit cucc, a másik meg analóg (szerintem), plusz ide nem tettek szándékos többlet-mutatást.
Mert szerintem nem véletlen hogy a mutató többet mutat - így tuti nem fogja őket senki perelni hogy kevesebbet mutat ezért fotóztak le. Még tartalék is van benne, ha nagyobb kereket tennél föl mint a hivatalos verziók. -
Pitu
aktív tag
-
AMD Power
titán
Látom milyen " drága és sz*r " az Opel.

-
-
trassher
addikt
Azt hiszem végeztem a klímával, levágom a f*szba és eladom. Nem lehet kapni sehol sem kuplungot a kompresszora, de tényleg sehol. Bontott nincs csak egyben, 40-et nem fogok adni egy kompresszorért ami nagy eséllyel szarabb mint az enyém.
7Sony7: Ha az insignia fúvókára gondolsz akkor az sajnos F-el nem kompatibilis.

-
beg
veterán
EGR nem folyamatos tünet. Vagy nem nyit ki, vagy megszorul, vagy nyitva marad és nem megy vissza. Ezért nem állandóan van jelen, csak amikor az ECU működtetni akarja. (legelőször akkor, amikor üzemmeleg lett és motorfékezel ha jól tudom)
Vagy pedig működik, csak irtó kokszos, egy pucolást és szemrevételezést megér. Ha meg már kint van, az akksiról két dróttal a lábain meg lehet járatni és látni fogod, hogy rendesen reagál-e a nyitás/zárásra. -
Pitu
aktív tag
Az egr nekem is gyanús, csak annak nem folyamatos tünete van?
(#43634) F_Gergely : menetközben (check engine alatt) nyomtam az óra állító gombokat, és az ott adott listában nem volt új. (F12 (üzemanyagszintjelző), és F171(külső hőmérő))
(#43635) gban: ahogy beg is írta, ez tarfóhidas.
-
-
-
beg
veterán
Megfelelő üzemanyag+levegő+szikra szentháromság rendben? (szűrők, AC pumpa kontakt) Ránéznék az EGR-re, lambdaszondára, légtömegmérőre, trafóhídra, holtpont jeladóra. Esetleg egy szállított üzemanyagot is lehet mérni.
Nagyjából ennyi. De ha van check engine, akkor kell lennie hibakódnak is. -
Pitu
aktív tag
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy 30-40km (v. hidegebb időben 100-110km) után check engine lámpa, gázadás nélkül pedig a fordulat folyamatosan csökken, majd lefullad?
Üzemanyag ellátásra gondolnák elsőre, ha előtte nem menne hibátlanul 30-40km-t, akár gyorsításokkal is, illetve check engine alatt is jól reagál a gázra.
Kivillogtatásnál semmi új hibakód nem jelenik meg, olajszint is rendben van.Köszönöm!
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én kb 1 hónapja próbáltam ki ilyen vízlepergető ablaktisztító cuccot. Tegnap mostam a kocsit és tényleg ledobja a vizet, poén

Elvileg polírozza is a felületet, fényszórónál látványos, és ha végig húzod rajta az ujjad érezni is a különbséget.
Ilyen vízlepergető cucc kéne csak a kasztnira... -
AMD Power
titán
Vettem ma az Auchanba ilyen akciós viaszos autósampont. Régen amit vettem az nagyon jó volt. Nem lesz ilyen dög meleg egyik nap kipróbálom.

-
F_Gergely
őstag
Hopp Hopp B vectrások mit találtam...
Na ezt idén még megcsinálom
-
7Sony7
addikt
Srácok, F Astrába tett már valaki ezt a permetezős ablakmosó fúvókát? Milyen kell bele?
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem egy kombiba elmegy a dízel sőt jó. Automata dízel tökéletes, kényelmes, családi utazó autó, jól fogyaszt, baromi jó lehet, irigylem érte. Csak ne hívjuk "sport (kombi) kupénak" mert ahhoz köze nincs hiába 200 lóerő
De attól a falnek megyek amikor kifejezett sport autók, nem kombik, kupék, abból is aprók laposak sportosak (M -es csomagok stb..) odaállnak és beindul a Dzsondír 
Valami jó kis JDM 10kilót forgó drift ótó inkább![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
AMD Power ja itt az van PH -án, a topik neve csak megtévesztésből maradt az ami

Calogero azért ez remélem erős irónia volt amihez most túl fáradt vagyok, hogy értsem

-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
az egyik közép a másik közép/felső kategória, az opel nagyobb is, de az octavia is kellőképpen nagy, nekem pont megfelelne. a vectra c is dízel hangú(igaz dízel is volt), jó, de az összeszerelés minősége csalódás volt számomra, bár az anyagválasztás tartósnak bizonyult(kivéve a kormány és váltó gumija, az gyorsan kopó fos).
amúgy a J astra is szép autó, csak az opellal 1 gond van, az árazása. ha olcsóbb lenne újonnan is 1 millával, akkor senki nem venne suzukit meg vw-t, mert akkor ár/érték arányban jó lenne. de valamiért magas az új áruk is, ennek mérten a használt ára is! viszont egy octavia vs j astra összevetés már inkább kategórián belüli, na az között elég volna döntenem, ha a minőséget nézzük, akkor szerintem az octavia jobb, méretre hasonlóak(kombiban), megbízhatóságra hasonlóak, árra ilyesmi mindkettő....
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem pl egyik sem kéne. De a maga csak a kategóriát nézzük a Octavia messze nem Insigna szint. Semmiben sem. Pont tegnap mikor mentem dolgozni. Én szálltam ki ,egy facelift utáni szép kombi Vectra C-be szálltak be. Még elismerősen meg is néztem az autót. Beindította és az a kerregő borzadály hang, elég illúzió romboló volt.

Nah már csak ezért sem kéne egyik sem.

Egy kis "történelem" , röviden.

Haddent:A Milyen VAG-t "vegyünk" topicba , biztosan

-
gerisz23
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Jah,hogy olyan helyen rossz:s
-
gerisz23
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Kétkomponensű epoxi ragasztóval mindent meg lehet oldani:-)
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem ismerem a lelkivilágát, de nem lehet megoldás alátét, valami kitöltés hogy jobban szoruljon, vagy más hasonló módszer?
-
lsebestyen
addikt
Srácok belső visszapillaNTÓ tükröt hol vegyek? Vagy mit kezdjek vele? Belemegyek egy bukkanóba, és leesik, az imbuszt már nem lehet jobban meghúzni.

-
válasz
Gergőke88
üzenetére
Nem felesleges.
Csak nem egyformák a preferenciák - az a legtöbbeknek fontos, hogy biztonságos és megbízható legyen az autója, ezt lehet alapnak tekinteni.
Ami ez után jön, ott vannak az eltérések.
Pl. van akinek fontosabb hogy legyen mindig minden számla befizetve, ne legyen hitele, vagy hogy legyen mit enni adni a gyereknek, legyen miben járnia, és az iskolai cuccai is rendben legyenek, és talán még legyen némi tartaléka is a digit klíma, meg a plusz 50 lóerő helyett - mert ezeket a pluszokat általában meg is kell fizetni.
Ezért van, hogy van aki a régi, jobban menő, jobban felszereltet preferálja, és van aki meg a fiatalabb, de egyszerűbbet, kisebb fenntartásút, nem annyira erőset, amit legtöbbször bónuszként tovább is érdemes megtartani az állapota miatt.
Szóval sajnos nálunk sokkal inkább az anyagiak vezérlik a preferenciákat, mint a hasznosság.
Majd ha mi is 3 - 5 havi fizetésből veszünk egy nem túl öreg, nem alsó kategóriás autót, amellett hogy van jópár havi megtakarításunk, és nem kell kicentizni hogy egy 8 évest vegyek és imádkozom hogy nem lesz sok a szerviz 3 évig, vagy egy 12 éveset és marad lé rendberakatni ha kell, akkor majd egyre többen fogják máshogy nézni a dolgokat.Amit még megfigyeltem, nem csak itt, nem csak autó téren, mindig az előbbi kategóriát preferálók nem tolerálják ha másnak más a véleménye, és minősítik le az összes többi véleményt, választási lehetőséget, meg azt aki máshogy gondolja - legyen az hardver, telefon, autó, bármi.
-
haddent
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Mihez kepest? Megbizhato javitott es uzembiztos motorikus eppseghez? Igen akkor tenyleg az

gerisz23

AMD Egy percig se merulne fel bennem hogy melyik a fontosabb.. Dehat emberek tizmilliokat fizetnek egy kromozott muanyag emblemaert, tehat a legujabb szeria vs regi javitott ahhoz kepest ..

-
diablo1984
veterán
válasz
amargo
üzenetére
jah, ezt nem, de ha a kulcs nem fordul el, az is lehet, hogy kopott kulcs/kopott zárbetét a gond és azt nem lehet köszörülni, az a kis biszbasz be tud akadni, amit a kulcs recéje tolna be, vagy hagyna kinnt! nálam ez volt a gond, wd40 megoldotta, 1 éve nem találkoztam ezzel a gonddal(kopp-kopp)....
-
amargo
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
Pont egy vagy 2 éve volt ilyenem, kikeresem mit kellett csinálni, igaz G astra, de ugyan ez volt a gondom.
Akkor én azt csináltam két emberrel könnyebb:
- kulcs berak,
- egyik kéz a kormányon és rángatni nem össze vissza, hanem egy irányba, nem is tépve, de azért erővel..
és itt a fontos lépés, közben a kulcsot ütögetni kell és forgató mozgást is csinálni rajta.amíg ezt nem olvastam valahol lebontottam a kormányt mindent megcsináltam, de csak nem akart kijönni, ezt elvégezve, kb 3 rántásnál már bekattant. de írom ez G astra esetén volt csináltam is egy videót, hogy utána mit kell javítani.
szerk:
És nálam is nagy nyári melegbe jött elő:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- ÚJ/BONTOTT Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az 1.7 dizellel nem elözöm 5-ben (6 sebesseges) 
majd meglátjuk, (talán jó lenne bezsírozni előtte a patentokat)