Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz
AmunRa
üzenetére
Régi egr ugyanezeket produkálta nálam. Pucoltam, vakoltam, félrefordítottam. Melegen dadogott és/vagy leállt (vakolással, fordítással). 12V-al megjáratva láttam, hogy szorul az egr szelep, 10-ből 3x nem nyitott, ezt pedig érzékeli az ECU, még ha félre is van fordítva (azt hiszem ilyenkor más hibakódot is dobott). Ebay-ről rendeltem egy év garanciával utángyártottat 10e jó magyar forintért és most az van a vakolás mellett félredobva. Azután egy akksi saru le, pihi, fel, majd kaptam egy új motorkarakterisztikát. Nem dadog, nem fullad le és 4000-4500 környékén nem torpan. Ez volt másfél éve és azóta is hibátlan ez a módszer.
-
AMD Power
titán
Azt tudni ,hogy a G Astrakban melyik láncos vezérlésű? És melyik szíjas.... Szerintetek melyik a jobb?
-
F_Gergely
őstag
válasz
amargo
üzenetére
Érdemes rákérdezni, mert ha kicsit utána jár az ember tényleg van olcsóbb verzió is és márkás. Nekem is első cserére 60-at mondtak, kicsit kutakodtam tényleg annyi, viszont picivel drágábban gyári teljes szettet lehet kapni ami mindent tartalmaz ami kell! (és amit mondtak hogy 60 abban nem voltak a gumiharangok meg a gumiütközők).
-
AmunRa
senior tag
G Astrám rángat. x16xel motor van benne. Gyertya cserélve volt, meg volt rajta másik gyújtásmodul és azzal is előjött . Nem eredeti Delphi. Folyotószelep pucolva lett, és az EGR járatok is. Hidegen nem rángat, csak ha melegszik a motor, utána egyre jobban. Üzemanyag nyomással nem lehet gond, mert LPG üzembe is csinálja. LPG-vel jobban, de azt tudja mindenki, hogy gázüzem érzékenyebb a gyújtásra. EGR szelep se csinálhatja, azt is végigjártuk. A szervizben a computer se jelez semmi hibát vagy eltérést. A ECU is rendben van, nem okozhatja az a rángatást. Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Vagy esetleg egy jó Opel szakértőt?
Jó lenne megoldani ezt a dolgot, mert el szeretném adni az autót és így nehéz lesz. Vár minket már egy J Astra a családból.
-
amargo
addikt
-
gerisz23
őstag
Csomagtartót megkérdem előbb a boltban ahol kedvezményem van,csak időszakos használatra kellene,nem akarom belerakni a 2-es létrát az "új" corsába

Node nyárigumit milyen márkájút nézzek?Van egy sett Hankookom B-s corsára ha valakit érdekel felnistől elvihető, fél szezont használtam,ár megegyezés szerint
-
gerisz23
őstag
Nem tudom,de ha jól látom az autó piros,a hirdetésben meg fekete szín van bent.
Én behozatalra számolnék legalább 150-et,2003-as műszakiztattam nemrég,ha nem akarsz 1 hónapot várni míg műszakiztatják akkor nem veszel külföldit.Ha van ismerősöd lehet előbb megtudják oldatni,de ahhoz protekció kell.Amúgy meg lazán rámehet még párszázezer... -
AMD Power
titán
Csúcstechnika Szentgotthárdról! Az új, 150 LE teljesítményű, négyhengeres, közvetlen benzinbefecskendezésű és turbófeltöltésű 1.4 Turbo motor bőséges teljesítménye gazdaságos, mindössze 4,9 literes fogyasztással társul. Teljesen alumíniumépítésű, így súlya is kedvező: egyedül a könnyűfém blokk tíz kilót takarít meg az aktuális 1.4-es turbó öntött acélblokkjához képest, és ezzel jól illik a hatékony új Astra orrába.

Egy ilyen motor jó lenne az én Astramba is.

-
AMD Power
titán
válasz
Dio111
üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom. VW Polo 1.3D , Renault Clio 1.9D , Skoda Felicia Pickup 1.9D , SEAT Toledo 1.9TD , SEAT Toledo II 1.9TDi és végül egy Opel Combo 1.7D után azt kell mondanom ,hogy igen a dízel ilyen estekben jobban megy a nagyobb Nm miatt. Ez nem is kérdéses.

-
gzbotii
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Kösz, hogy ilyen részletesen leírtad

Napokban pályán nyomtam neki 140+ (khhm) próbából. Lépett, nem volt baj. Másnap hegynek felfelé megint szarul kezdett menni.
A tartályban milyen helyen van a szívóka? Megtörténhet az, hogy hátra folyik a salak és eldugul, nem kap benzint?
Esetleg lehetséges lenne, hogy többet fogyaszt 140-es tempónál, sík helyen 4000+rpm-en mint egy 7-8% emelkedőn 2000rpm körül
(és ilyenkor kevés benzint kap) -
F_Gergely
őstag
válasz
Dio111
üzenetére
100-110 5.-ben tempomattal eddig mindenhol elmentem sose váltottam még vissza. Felesleges is lenne annyira pörögne a motor hogy jaj. Ha rányomom a gázt elkezd húzni, és itt jön a nyomaték mert a nyomaték az amitől belesüllyed a hátad az ülésbe. Balaton-Siófok távot M7 pályán úgy szoktam lenyomni hogy csak a tempomat karral játszom (kigyorsítás lassítás) nem szoktam a pedálhoz nyúlni.
-
Dio111
tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Azért mozdonyt, kamiont ne vesük őssze a személyautókkal kicsit több cm3 el és lóerővel rendelkeznek.
Adott fiatal merci contra A vectra ugyan az a felálás emelkedő teteje 100-110 merci mert vissza kell váltani és jobban pörgetni vétek, vectra meg lazán pörgetve 130. Ennyi részemről lezárva. -
F_Gergely
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nagyon bírom az omegákat, bár érdekes hogy nagy kombi fan vagyok, de omegából csak a sedán tetszik. Mondjuk a sedán is elég hosszú, és széles is. Futóműve jó, simán lehet vele kanyarodni, inkább az a furcsa hogy hátsókerekes, azért ha kicsit dundizod a pedált tolja ám ki a popsiját. Haver 2.5 turbósát vezettem, de jaaaj nagy szerelem. Bár a műszerfalat nem értem bakker azokkal a nagy számlapokkal olyan mint egy kamion belseje. Nálunk pár utcáva arrébb van most egy Irmscher omega, gyönyörű
Kicsit el is gondolkoztam eladom a vectrát aztán egy omega, csak a sedánnal meg nem lennék kisegítve, nem lenne kielégítve a kombi fétisem 
-
lsebestyen
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Több éve vezetve van.
De mivel két autó van, és eddig nem igazán használtuk egyiket sem, ezért lettek ilyen magasak a fogyasztási adatok. Volt h két hétig be sem volt indítva az Opel. Megvan az összes tankolásról a blokk, ráírva mennyin állt a számláló és excel táblába vezeti apa. Persze ha országúton megyünk akkor 6L körül van, de ezt a sok rövidtáv mindig felhúzza. De ugye most városba nyomom a futárkodást, annyi a különbség h nem hidegindításból megyek ugye. Csak ugye napi 40x minimum leállítom a gépezetet. 
-
AMD Power
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Elhoztam a gépet. Mivel nem voltam ott a cserénél , mondtam a szerelőnek ,hogy szeretném látni a régi vezérlést. Nézett is.... mondta ok. Mentünk is ki a kukához. Megmutatta. Látszott rajta azért így szét szedve ,hogy nem mai darab volt. Ott volt az én üres dobozom is amiben vittem a Gates szíjat. Mondom ok. A index is baba. Fura ez az új kar ,de működik ez a lényeg. Ami viszont érdekes. Olyan érzésem van mintha halkabb lenne most a kocsi. Nem is kevéssel.... ez létezik?
-
haddent
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Hát ezt mondjuk én sem értem. Hegyre fő 300 kg szinesfémmel hátul valóban pont a dízel való
Persze fel viszi a benzin is csak baromira nem kényelmes, nem arra van. De ez olyan, hogy hiába imádom a régi amcsi autókat meg amit képviselnek, hülyeségnek tartom hogy sok óriási terepjárójuk benzin. Jó oké hogy 5 liter v6 chevy small block, de akkor is. Terepjáró-lénybe egy tisztességes nagy brutális dízel való azt kész. De ugyanígy érzek amikor az ültetett bmw kupék rotyognak mint a kávéfőző mert dízel. Egyszerűen nem kell összekeverni-mosni-fosni a felhasználásokat szvsz., de ez csak egyéni hülyeség. Viszont engem igazol az előző (meg általatok is mondott) példa a munkagépek esete, és a "TFSI" gyorsulások/végsebességek is. Mindent meg lehet erőszakolni, de más a felhasználási területük..
Persze tök más kérdés, hogy átlagfelhasználásra aztán mindkettő bőven megteszi.
F_Gergely egyik nap élőben láttam Omega 3.0 V6 -ot szép sportkipuffal nem ám kombi, gyönyörű gépezet. A futóműveik milyenek az omegáknak? Mert erő az van, de bírja is a kanyaroakt? Ránézésre túl hosszú lehet a dög.
-
AMD Power
titán
Kesz a gep. Mehetek erte.. Index karral egyutt lett 13e.
-
Jó én se arra gondoltam
Első-hátsó lökős, motorháztető, lámpák, csomiajtó, valami összekötő volt cserélve, szóval belenyúltak rendesen a gépbe, igaz utána gyári technológiával lett helyreállítva márkaszervizben, még nagyon fiatal volt a gép.Témához visszatérve, nem lehet hogy tekert az óra és nem 117k km van benne? Vagy a motor is kapott a csattanáskor és esetleg egy bontott, sok km-es motort került bele occsóé.
-
F_Gergely
őstag
-
gban
veterán
válasz
Gergőke88
üzenetére
Nem eröltetem, csak az érdekesebbeket belinkeltem - az véletlen hogy mind 1.2-es (vagy nem, mert ezek az olcsók csak, nem véletlenül).
A fehéret csak azért linkeltem, mert az nagyon nem normális hogy 117e után eszi az olajat.
Vectrából is akad néhány érdekesebb, de azok is kompromisszumosak.
Meg az évjáratra + árra szűrés is érdekes képet mutat, vagyis az osztrákoktól csak nagy szerencsével lehet jó vételt kifogni csak az aprók böngészésével. Vagy hamar elviszik a jókat, ezért nem nagyon találni. -
Declare
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ne ess abba a hibaba, mint sokan, hogy egyszer elosztanak kettö szamot es örülnek vagy epp sirnak
Ird össze legalabb 5-10 alkalommal a tankolasaidat (liter), meg hogy a km szamlalo mennyit mutat, utanna szamold ki a fogyikat es atlagolj. Igy kaphatsz egesz korrekt adatot.Amugy az sem meglepö, hogy ilyen par km es hasznalat a legroszabb az üzemanyag fogyinak is. Ha bemelegedett motorral közlekedsz hatarozottan jobb fogyi lesz....meg ha nem huzatod, akkor meginkabb

-
lazlogogola
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
H Astra Caravánom van és ha a pályán megyek 250km-t 100-110 tempóban akkor 5 l/ 100 km jön ki a fogyasztás.
De átlagban nekem is 6,5 körül van.
Szép fogyasztás,persze ha nem vereted
-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Igazából csak körbenéztem, hátha akad valami jó vétel így hirtelen, és érdekeltek a járulékos költségek.
Jó korai, még fordulatszámmérő sincs benne.
De tetszik a kombi, kevés a km, olcsó is.
Ez milyen már, 117e km, és eszi az olajat...
Mondjuk az eleje is érdekes.
Lehet, törött volt, és elrepedt a motor / vagy benne valami is? -
Declare
őstag
válasz
Dio111
üzenetére
Valamit nagyon rosszul tapasztalsz
Szerinted miert dizel az összes munkagep, traktor, busz, kamion? Az hogy az autokba betettek, kb mert felismertek, hogy kis kasztnit könnyen es kis fogyasztassal mozgatja.A nagy forgatonyomatek, mind a munkagepeknel, igazi terepjaroknal jön ki elönykent, vagy mint amit emlitesz, hogy az utanfutot szepen elhuzza.
Probald ki az emelkedödet egy hasonlo teljesitmenyü benzinessel is a dizeled utan es megerted

-
lsebestyen
addikt
Meglepett az öreg F Astra.
Nyárra elszegődtem pizzafutárnak, mindennap úgy tankoltam, hogy visszatankolok amit aznap elmászkáltam. 7,5 literrel számoltam, eddig apa vezette pontosan a tankolást, 8-8,5L/100km volt a nagy átlag. (Hozzá kell tenni, hogy mindig csak 4-5 km-re volt használva az autó, vagy én vezettem és jól kihúzattam.
Na aztán mindig néztem a skálát, és minden este többet mutatott mint reggel, gondoltam tegnap, hogy akkor ma teletankolok, kíváncsi vagyok mennyit eszik. Utolsó teletank óta: 834km 52,84L benya, ha jól számoltam ez átlagban 6,3L/100km fogyasztás.
Az szerintem több mint korrekt, az eddigiekhez képest. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy ne vandálkodjak szegénnyel. 
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Pár hete vettem egy G Astrárt. A problémám, hogy a kulcs nyomógombja csak elszórtan hajlandó nyitni a zárat, így csak a kulcs játszik.
Mi lehet a probléma? Amikor vettem az Opel kereskedésben azt mondták, hogy cserélték benne az elemet..
-
F_Gergely
őstag
válasz
amargo
üzenetére
szia,
nálam pont most lesz ilyen művelet szóval abszolute up to date vagyok
Lengéscsillapító Sachs vagy Monroe 11-14 ezer között van darabja. Ha ennél drágábban találsz/akarnak veled vetetni felejtsd el!
Toronycsapágy szintén Monroe vagy Sachs 5 ezer darabja, ha ennél többért mondják lehúzás!
A gumiharang illetve azt hiszem van valami ütköző vagy mi, na ez viszont drága, 5-10 között mennek viszont ez szintén Monroe.
Nekem szerelési díjjra 16 ezret mondtak 8 ezer oldalanként. Igaz ez maszek, de mióta megvan a kocsi én hozzá hordom, korrekt, és segítőkész.
Egyébként nekem is csak az első kettőt kéne cserélni, de mikor kiderült hogy kb 20 ezerrel drágább ha a hátsókat is cserélem és veszek egy komplett szettet igy nálam cserélve lesz mind a 4 keréknél mert egy teljes szett kerül 70 ezerbe és Monroe, tehát még csak nem is valami gagyi. Jó erre még rájön a szerelési díj, de szerintem még így is jobban megéri mint megvenni külön külön a cuccokat, kb ugyan ennyibe kerül. -
gban
veterán
Csak érdekességképpen, mennyi költséggel járna ezt behozni?
Tud valaki egy közelítő összeget mondani? -
AMD Power
titán
Az "új" Antara...
Szerintetek?
-
Declare
őstag
válasz
Dio111
üzenetére
De milyen hülyeseg mar ez a dizel vagy benzin fan kerdes, ezen a szinten amiröl mi beszelgetünk...azert vesz valaki dizelt, mert sokat megy es igy penzt sporol. ennyi.
Az utanfuto meg emelkedö, meg pont a dizelnek valo, mert az felmegy a nyomatek miatt, a benin meg vagy 5000en pörgeted vagy megfullad. Ez pont rossz pelda volt

-
törölt tag
-
Dio111
tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Ez a benzin kontra dizel annyira el van fajulva hogy csak na. Napi szinten vezetem mindkettőt de dizelbe jóval többet.
Magánautóra sose vennék dizelt hacsak nem nyerném meg az 5 öst a lotton 😃.
Tudom most a diesel fanok megkőveznének de megköveznének de teli autóval mögödted megpakoüt utánfútóval cseszheted te a nyomatékodat jó kis emelkedőn mert elveszik valshol 😃z -
AMD Power
titán
Most reggel elvittem a kocsit a szerelőhöz. Sajnos ott kellett hagynom. Aminek nem örülök. Nem látom ,hogy mit "csinálnak". Nem vagyok ehhez hozzászokva. Remélem minden stim lesz a vezérléssel.

Gergőke: De legfontosabb, hogy otthon a fotelbol nem lehet autot venni. El kell menni, meg kell nezni es ki kell probalni. Mindenkinek masok az igenyei. Illetve nem art tisztazni, hogy mit is szeretnel valojaban.
Ez pontosan így van! Fotelból valóban nem lehet autót venni. Lehetőség szerint minél több autót meg kell nézni, ki kell próbálni az adott típusból.
-
-
-
amargo
addikt
sziasztok,
kerdesem lenne, astra g kellene cserelni par dolgot.
elso ketoldali lenges csillapító 25\db
horony csapagy 9\db
plusz valami gumi harang sapka ez csak parszazas tetel
erre jonne egy kb 30 szerelesi koltseg, tehat 100e. szerintetek ez mennyire realis? cromax neztem es a lengescsillapito 30k az eredeti opel a tobbi meg 20 alatt van. megkerdem majd, hogy megis milyen tipust gondoltak belerakni.
de kerdeskent felmerult bennem, hogy realissak ezek az arak, miutan a cromaxon nezelodtem.. -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Na toyota hibrid nem kellene, de egy GTE golf azonnal, gondolkodas nelkül, nekem a best lenne

Este feltöltenem, napközben villannyal jarnek be dolgozni, hoszabb utakon hibridkent funkcionalna, de amugy meg lenne egy 200+lo erös kocsim, ami 6,5s körül gyorsul 100 ra

A bibi csak az, hogy kb 7db ugyan ilyen autot tudnek venni az arabol, mint amim most van

Menetrögzitö kamera: Hat ez aztan nagy on topic az opel topicban
de amugy en is gondolkoztam rajta, de asszem a nemetek nem szeretik (regen tiltott is volt a szemelyisegi jogok miatt). Amugy bizonyitekkent nem fogadjak el, max balesetnel figyelembe veheti a birosag/rendörseg. Ha pl siman mesz es valaki dupla zarovonalon 200al megelöz lakotton belül, zebranal, azt elküldöd a rendörsegre, semmi nem fog törtenni, mert nem bizonyito erejü. -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Akkor vegyél egy "jókis" toyota hibridet

Gergőke88 persze ez világos ezt mondtam is többször is én is, hogy sokkal kényelmesebb vezetni, nem vitás

Na legyen egy kis ontopic is: menetrögzítő kamerát használ valaki? Van értelme? Pl. magyar rendőrség elfogadja ha vitás eset lenne?
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Otthon par evvel ezelött meg a benzin volt többsegben, mara mar szerintem 50-50 kb. Nemetorszagban viszont biztos a dizel uralom szerintem. Nagy tavok, sok autopalya, biztos hogy nagyobb futasteljesitmenyek mint othon, joval olcsobb gazolaj, egyszerüen nincs erv a benzin mellett. Max tenyleg aki varosban forgolodik csak vagy megengedhet maganak egy komoly sportautot.
Nekem az optimal egy kis villanyauto lenne a dolgos hetköznapokra es egy dizel a nagyobb tavokra

-
Gergőke88
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Én pedig arra reagáltam, hogy kevés e a 100le-s motor az Astrába.
Az is ugyan úgy egy adat mint a LE. De azért lássuk be, hogy sokkal kényelmesebb manapság egy turbós benzines vagy diesel motorú autó vezetése. Egy előzés esetén nem szükséges 2-t visszaváltani, nyomatékból meg lehet oldani.
(Napi szinten vezetek egy 1,8-s benzines Astrat (125le) és egy 1,6-os diesel (100le körül) Combot. Az egyiket szarásig kell porgeti hogy menjen, a másik viszont 4 e felett halott) -
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Szerintem nekem szántad nem szegénynek aki semmit nem írt

Nem is írtam hogy nem számít a nyomaték, ha igen akkor csak kora reggel van és nem tudok fogalmazni. Azt írtam/akartam írni, hogy nem CSAK a nyomaték számít önmagában. És magas(abb) fordulaton nem nyomatékban van ugyanott, hanem leadott teljesítményben/erőben. Illetve pontosan ezt írtam én is, hogy a dízel alacsony fordulaton már húz míg a (turbo nélküli) benzint meg kell pörgetni. Egyáltalán nem mondtam ellent ennek a hsz. -ednek, sőt. Ha úgy sikerült akkor rosszul fogalmaztam meg
Öszzevetés pedig csak szigorúan a leadott összteljesítményre vonatkozik, az pedig lehet ugyanannyi, sőt
Most hogy kinek mi és miért az más kérdés, de teljesen egyértelmű hogy két azonos mértékegységű számot (teljesítmény) össze lehet vetni 
-
diablo1984
veterán
válasz
Ablakos
üzenetére
a nyomaték igenis számít! a régi szívó dízeleknél is volt nyomaték, ló nem, mégsem alázott a lovasszekér! egy szívó benzines nyomatéka sosem lesz annyi mint akár egy szívó dízelé, így ugyanott nem lehet magas fordulaton sem, max kipörgetve erőből megy, míg a dízel már alacsony fordulaton már nyomatékból tud húzni! a turbó mindkettőre rásegít, de azért összevetni egy dízelt egy benzinessel hogy egyforma, ha a benzinest forgatják mókával, az vicc!
-
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok!
Opel Z12XE bontott motort keresnék 2001-es Opel Corsa C-hez, Nyíregyháza környékén elsősorban (Corsa, Astra, Meriva mind típusazonos motort használ), jó állapotút, nem csillió kilométerrel, nem átbaszós eladótól. Végig jártam az összes bontót Nyíregyházán, de 2 van, az egyik vizet nyelt, a másik egy rakás szar. Aki tud nekem segíteni legyen szíves már felvenni velem a kapcsolatot. Nem fűzött blokk, hanem komplett motor kell (mondjuk szívótorok nélkül és leömlő nélkül). Az lenne a legjobb ha még tesztelhető formában (beindítható) bontás előtt kipróbálható lenne.
Ha az autó alvázszáma megvan amiből származik (vagy még benne van a kocsiban) az is előny. -
haddent
addikt
A J min. 1400kg de ha kombi meg dízel meg mittomén akkor simán mehet még +200kg is akár rá. Mondjuk ez a dízelnél pont nem akkora siralom. Csak Te tudod, hogy eddig milyen autó volt, elég volt-e az ereje, többre vágysz, esetleg minimálisan kevesebb erő elég-e stb. Innentől a legegyszerűbb a jelenlegi/előző autód erejét (BHP) leosztani az öntömegével és megszorozni a J Astra öntömegével. Ha kevesebb jön ki mint a J teljesítménye, akkor kevesebb az elvárásod (erősebbnek fog érződni valszeg a J) ellenkező esetben pont a fordítottja. De ez mind csak matek persze, ez a valóságban akkor is így van bárki tagadja le
, de ahogy Gergőke88 mondta el kell menni és kipróbálni élőben, mert végülis az fog számítani amit érzel nem amit számolgatsz.Gergőke88 Ezt mostmár csak offban írom le... az autót továbbra is a végzett munka ~ erő viszi előre nem pedig a nyomaték magában. Az az egy szám magában semmit nem mond el. A dízel kényelmesebb, turbora tekintettel több lustaságot/vezetni nem tudást/vissza nem váltást elnéz, olcsóbb tankolni. Valóban, átlagembernek ma valószínűleg alkalmasabb, meg is látszik az utakon. A benzint meg meg kell pörgetni és akkor ugyanott van. Az tény, hogy ha úgy meg akarom pörgetni, hogy olyan robbanékony legyen, akkor valszeg konkrétan 2x annyit fog fogyasztani nem 1.5x. De ez már más téma..
-
Gergőke88
addikt
Ezt igy nem lehet megmondani. Nem mindegy hogy a 100 le egy szivo benzines motorbol jon e ki vagy egy modern turbodizelbol (ugye ennek a nyomateka kb. 2xakkora).
Vezettem 1.4 kombi J Astrat 4 fovel normal felhasznalasra megfelelo lehet. Nem egy erő bajnok.De elgfontosabb, hogy otthon a fotelbol nem lehet autot venni. El kell menni, meg kell nezni es ki kell probalni. Mindenkinek masok az igenyei. Illetve nem art tisztazni, hogy mit is szeretnel valojaban.
Egyik nap linkelsz egy kombi Insigniat, masik nap pedig egy 5 ajtos Astrat. -
gerisz23
őstag
Tetőcsomagtartóra valami tippetek nincs corsára?Ahol esetleg olcsóbban be lehet szerezni,vagy esetleg ha valaki árul egy jó állapotút arra is vevő lennék.
-
törölt tag
B vectrába 16centis hangszóró kell az első ajtóba, igaz?
Van valami ajánlott cucc? LE kéne cserélni. max 15 ezerig jó vagyok.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Indexkar cserét te is megcsinálod, kb. míg leveszi a kereket a vezérlés cseréhez.
3 csavar fogja a kormányoszlop-burkolatot alulról, 2 oldalról, meg a gyújtáskapcsoló gumikarikája tartja még picit egyben.
Ha ez lent van, az indexkapcsolót kihúzod, a két oldalán a két pöcköt benyomva, új betol, burkolat visszatesz.
Ennyi. -
Louis
tag
Nem tudjátok, higy van valami javasolt motor/le méret az autók súlyához? Pl. sokan mondják, hogy az astra j -hez kevés a 101 le -s motor.
-
haddent
addikt
Ma is a szivem szakadt meg ketszer.. Eloszor bmw m3 hofeher coupe egyik alomauto kicsit. Melleerve mit hallok .. Nem is kell mondani ugye
utanna hifeher insignia de nem am a kombi hanem a szepseg. Bizakodva mentem melle mert nem volt rsjta hogy CDTI. De csak azert mert lekapartak 
Erdekelne egy statisztika higy milyen aranyban vannak dizelek benzinek es egyeb mert szerintem nevetsegesen magas a dizel mara.. -
Declare
őstag
-
Gergőke88
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez történt. A forgalomba helyezés és a műszaki sem stimmel.
első forgalomba: 2010/8
műszaki: 2017/3Továbbá azt sem értem hova lenne garanciális egy 5 éves autó...
-
Louis
tag
Köszi a tanácsokat.

Nincs valami rendszám adatbázis, hogy melyik mikortól van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(és ilyenkor kevés benzint kap)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az szerintem több mint korrekt, az eddigiekhez képest. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy ne vandálkodjak szegénnyel.