Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
SOS!
Vectra B, kormányzár nem kapcsolható ki, csak 2-3 centit mozdul a kormány, a kulcs pedig nem fordul el a zárban, TSZ területén lagzi alatt adta fel persze a harcot...
Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne működésre bírni????

-
Def26
félisten
Van itt egy fasza insignia fórum. Nagyon hasznos dolgokat írnak. [link] (be kell jelentkezni, hogy minden topik látszódjon)
Rengeteg problémát megoldottak már. Sajnos főtengely csapágy és olajpumpa gondok vannak elég sok autóval, ahogy olvasom valami széria hiba lehet a 2013 előtti 2.0 CDTI 160LE motorokkal. Ugyanezen motor 131LE változatával nincs sok probléma.
A guru szerint a silány minőségű gyári olaj, és a 30k -s olajcsere bassza szét a motort. Aki ilyen autót tervez, azoknak nagyon fontos odafigyelni, hogy leinformálható előélete legyen az autónak, és ha pl. céges volt (cégek tartják a 30k -s olajcserét, de sajna ez alá nem nagyon mennek) akkor autóvásárlás után a nagy szerviz mellé kell kérni egy főtengely csapágy ellenőrzést is.Srác (insignia fan) már 1x autóban cserélt főtengelyt, elég nagy tapasztalata van. Itt ír a javításokról képekkel, és a hibákról is. mivel lehet elkerülni stb. [link] (be kell jelentkezni, mert a képeket csak így látni)
Bocs, ha unalmas, de ha jön majd valaki aki insignia -ra hajt akkor nem kell körbekeresgélni a fórumokat a széria hibáékkal kapcsolatban. A fenti linkeken mindent megtudhat ami érdekli.
-
haddent
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Azok le vannak szarva
szerintem Amd meg Def is igy gondolja. Megbizhatosag es a hibak javitottsaga barminel tobbet er.gban pontosan en is benyaltam nem egyszer. Aztanket honapoal kesobb sunyiban frissitett a gyarto es hopp mar nem esett szet elol hatul a vizallo telefon

-
Def26
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Tökéletesen egyetértek. Jó volt amúgy ezt hallani komolyabb szakemberektől is, mert már kezdett tőle elmenni a kedvem, hogy csak siránkozás megy a fórumokon. Egyszerűen nem szabad első szériást venni semmiből és kész.
A hihetetlen dolog nekem az, hogy miért nem tesztelik le rendesen ezeket a termékeket, alkatrészeket.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez nem csak autóra igaz - korábban írtam erről egy gondolatmenetet, miszerint ha megkérdeznek, milyen telefont vegyek, annyit mondok, garosat.
Aztán még annyit, hogy olyat, ami már legalább fél - egy éves modell.
Azoknál is igen gyakori a gond az első szériákkal - használat közben derül ki hogy nem jó a szoft, vagy hibás az egyik alkatrész.
Mert nem a gyártó teszteli azokat, eladás előtt, hanem a sokmillió tesztelő, aki még fizet is azért hogy tesztelhesse az új modellt
-
AMD Power
titán
Nem csak az Opelnél hanem szerintem mindegyik gyártónál nagy + előrelépések vannak a facelift utáni kiadásoknál. Lásd F Astra Classic 1998 utániak. G Astra 2004 utáni Classic II, H Astra 2007 utániak. Én nem véletlenül mondom/írom ,hogy ha egy mód van rá akkor nem az "első kiadást" érdemes venni egyik szériából sem.
-
Def26
félisten
válasz
haddent
üzenetére
Már annyi melóssal, szervizessel, stb beszéltem, hogy leégett a szám. Szinte egybehangzó véleménnyel mondták, hogy a 2011 -es frissítés (eco) után már közel sincs velük annyi baj mint a 2009-10 -es modellekkel.
http://www.insigniaclub.hu/ is nézegettem, itt is a a problémás topikok szinte mindegyikében 2009 -es modellekkel nyűglődnek a tulajok.
Az van, hogy elég sok 2009 -es modellt már megkapsz 2.5m környékén és erre vérszemet kapnak a kispénzű tulajok is. Lemennek vele 1000km -t és megijednek, ha kidob egy hibát az autó. Persze szervizbe sokan nem viszik, mert az drága, akkor meg marad a remegés meg a szaropelezés.
Szerelők szerint sem olcsó mulatság a kettős tömegű, meg vezérlés stb, de ezeket mind be lehet tervezni és ha megvan a csere akkor újabb 200k -t mehet az autó.
Ezen egy 19" -os felni volt, szar gumikkal
, de érzésre nagyon jól ment kanyarokban is. Érezni, hogy kell egy ekkora kerék a 160LE -hez. Tudom, sokaknak lófasz a 160LE de nekem újdonság volt. -
haddent
addikt
Én is láttam ma egy "M" rendszámos hófehér nem kombi (talán az 5 ajtós?) vadiúj gyönyörű insigniát, akkora és olyan impozáns opel felnivel hogy a pofám leszakadt, hihetetlen szép az az autó, őszintén mondom, hogy mehet a sunyiba az Ódi is pedig az is nagy kedvenc. Kár, hogy bajok vannak velük. Bár ahogy mondod már nincsenek?
Arra lennék kiváncsi, hogy kanyarokban mit tud a futómű. Mert tippre utánanézés nélkül ez is jóval hosszabb mint egy (H) Astra, nem? Sosem szerettem az apró autókat de ez a futómű baromira bejön, nagyon jól bírja feszes, veszi-viszi a kanyarokat vadállat módra is, a kicsúszása meg nagyon érezhető/kiszámítható azzal is lehet akár játszogatni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Def26
félisten
Mentem ma egy kört insignia 2.0 160LE -vel. 2011 -es évjárat, elvileg ezekkel már nincs sok gond. Álom ez az autó. 3 -an ültünk benne, légkondival, "eco" kikapcsolva. Ment mint a barom és csodaszép.
-
gerisz23
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Utángyártottat raktam bele anno,jó volt.guglizz rá,vagy irány egy bolt,nem bonyolult a cseréje csak kicsi a hely.alvázvédőt kívánja,szeret rohadni az tuti...
-
concret_hp
addikt
B corsában ha az ablakmosót indítanám, nem is hallom, hogy erőlködne a szivattyú

gondolom ilyen pár ezresből megúszom nem?
olajcserén kívül van valami viszonylag rendszeres szerviz? mást még nem csináltattam rajta, de műszakinál elvileg átnézték (téli-nyári csere nyilván) -
kriszpontaz
veterán
Most szívesen megütném azt aki kitalálta hogy az Easytronic betanítása csak security kód beütése után kezdhető, és csak Tech-2 műszerrel. Szeretkezhetne egy vagon majommal.
-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Egyelöre draga, bar egy Renault zoe varosban, nem biztos, hogy mar most nem rentabilisabb egy kisautonal.
(#43577) Gergőke88 igy van. GTE azert a 12 misiert fullextra, panorama ablak, fullbör, dsg.....es 200 lo

(#43578) haddent ez meg nem igy van
de ez itt nem tema 
mod: sokat irtam, de nem. Röviditettem, nem offolom szet a topicot

-
trassher
addikt
Mellesleg lehetnek az autók környezetbarátak nem ér semmit. Egyszer a kínaik meg az indiaiak ahogy egyre jobb színvonalon élnek rájönnek majd hogy nem csak rizset lehet enni. Akkor majd szépen felzabálják európát és amerikát.
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Az lehet, hogy napelem és szélmalom mezők vannak de irodalmi nyelven szólva szart sem érnek. Leterítheted egész Magyarországot és Paks közelében nem fogsz járni ami egy picike kis területen szép csöndben teszi a dolgát ráadásul a zöldek hülyeségével ellentétben teljesen tisztán és biztonságosan. A napelemek nagyon hamar elpusztulnak és iszonyatosan drágák. A szélerőmű meg karbantartást igényel és ugancsak piszok drága. Ez képmutatás semmi több

Ha akkora biznisz lenne a napelem akkor az összes nagyhatalom már telepakolta volna a sivatagjait vele. De borzalmasan drága, rövid élettertamú, és a termelés az nulla. Nektek otthon lehet, hogy besegít ha épp minden lámpa ledes mellé, de ennyi
Szerintem sem a kőolajban van a jövő teljesen természetesen, viszont abban biztos vagyok, hogy amíg szó szerint el nem fogy addig azt fogjuk venni ha akarjuk ha nem
Ez csak tipp egyébként, de amint elterjedne az elektromos autó és a hagyományos meg kihalna, szerinted nem emelnék 5x meg az energia árakat? Annyi haszna lenne, hogy a belvárosban nem pont a lakók pofájába megy a smoke&charm
, de globálisan nézve nem lenne/lesz változás amíg valóban felhagynak a kőolaj származékokkal meg egyéb szennyezésekkel 
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Azt azért ne felejtsük el hogy a villanyautónak akad éppen felára nem kevés. Megnéztem most a golf árakat.
Golf Start 1.2 tsi 4.499.840 Forint
Golf GTE TSI Plug-In-Hybrid 11.715.550 Forint
Differencia: 7.215.710
Benzin ára ma: 389 Ft/liter. A difiből kijön 18549,38 liter benzin.
Egyen 100 km-en 6 litert vegyesben vagyis a difiből ellehet autózni 309.156 km-t. Na akkor hogy is van ez? 
Gergőke88: Ez igaz de most nem állok neki összekonfigurálni egy ugyanolyan felszereltséget. Mellesleg az 1.2 tsi trendline 5.823.180 Forint, nagyob felszereltség nincs. De akkor vegyünk egy 1.4 tsi-t amiből a legdrágább highline 7.018.250 Forint. Ennél a difi 4.697.300 Forint -> 7 literrel számolva még így is megmarad 172.504 km-re való benzin ára. Továbbra sem értem miért éri meg a villanyos. Ahol jólét van ott 3 év után eladják az autót, bele sem kerül ennyi km.
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Semmiben nem ertünk egyet, de nem baj

En nagyon birom ezeket a dolgokat. Gondolkodas nelkül vennek egy ilyen hibrid GTE golfot. 4 ora alatt feltöltöd, sima konnektorbol, 30km mehetsz vele elektromosan (nekem ez böööven eleg lenne atlag munkanapon, akar 2 naponta eleg lenne bedugni a konnektroba
). Mellette viszont 200+ loerö es valami 6-7 masodperces 100 as gyorsulas
. Multkor körbejartam egy ilyet, beültem, megtapiztam, hat full extra.Alternativ enegia ezerrel terjed. Ne Magyarorszagbol indulj ki, hogy ott mi van. Lepj ki az orszaghataron, akarmerre nyugatra, olyan napelem mezök, meg szelerömü farmok vannak, hogy besza-behu
mi meg egy bös-nagymarost se tudtunk megcsinalni.....a tengeri ár-apály, hullám energira is vannak már müködö es fejlödö megoldasok....rengeteg. Napelem is nayon jo. Nekünk is van, gyönyörüen termel. Technologia meg fejlödik, egyre környezetbaratabban gyartjak, egyre nagyobb elettartammal.A jövö nem a köolajban van, az elfogy
sejkeket meg nem kell sajnalni, azok bevasaroltak mar magukat az uj üzletagba. Biztos lehetsz benne, hogy betoltak a millio euroikat ezekbe a fejlesztesekbe, amikböl a közeljövöben sokszorosat fogjak kivenni, ha berobban megjobban ez az egesz.Na de befejeztem, ez az en velemenyem, amugy ez meg egy opel forum

-
gerisz23
őstag
válasz
haddent
üzenetére
A corsámba ha jól tudom 4 liter ment bele,meleg motornál maxot mutatt a pálca.A régi corsám úgy elment olajcserétől olajcseréig hogy egy fikarcnyit se mozdult meg a szint,mindíg a nívó közepéig töltöttem hideg motornál,és nem kapott csak Bárdis olajat a végén.Szép hangja volt semmi motorgond.10000ként csere,az meg bele ment egy év alatt.
-
sasa58
tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ez a motortartó bak felmerült már, de miért csak 2800 fordulatnál csinálja és üresben nem? Valakinek úgy szüntették meg, hogy a jobb oldali féltengelyre valami plusz súlyt raktak, ami egyébként a Vectra B-hez való.
Szervizben is látták (tapasztalták) már, ott azt mondták, hogy a kipufogó rezonátor rezonál, ami nemrég lett cserélve. De lehet, hogy csak le akartak rázni. -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ne folytasd a felsorolást mert behányok a Tesla kivételével
Szerintem el kell dönteni, hogy benzin, dízel vagy elektoromos azt kész. Nem keverni meg hibridelni. Hülyeség az egész. A Tesla nagyon jó, de csillagászati sose térül meg és van aki szereti a bűzt és a bőgést 
Ettől függetlenül neked lesz igazad, mert a sok hülye torkán még le is tudják tolni, hogy de bizony az elektromos autó a jó mert nem szennyez. Igen, és az irdatlan mennyiségű elektromos energiát majd honnan szerzik? Bizisten nem égetnek semmit hanem csak atomerőművekből? De biztos? Tutimegigérik? És az olajlobbik ezt majd nézik és tapsolnak? És a sok hülye dilettáns zöld barom nem fog hisztizni, hogy épül Paks2 mert jajtejóég atom az biztos rossz? Helyette miért nincs tele szélerőművel az egész ország. De tényleg, 10 méterenként egy és akkor úgy Paks tizedét ki is váltja, mijó lenne már. Na meg a napelem. Azám a biznissz.
Ellentmondásos az egész és óriási érdekek ütköznek. Szerintem előbb köszönt be (ez is sajnos) mondjuk az E100 "benzines" turbós 2 hengeres (Trabant forever) csodák kora.

(Egyébként kalandos kedvemből tankoltam 1/3 vagy még kevesebb arányban E85 -öt és teljesen jó. Ami garantált hogy nincs változás ami jó, de szerintem érzésre még csendesebb finomabb az alapjárat és talán icipicit nyomatékosabb is alul, viszont érzésre lomhábban pörög fel talán? Kicsit megváltoztatja a karakterisztikát aztán lehet csak beképzelem az egészet. )
-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Egy pöttyet el vagy maradva
böven van a piacon villamos auto, söt ingyenes töltesi lehetösegek jelennek meg egyre több helyen, parkolokban, utcakon. Legujabb terv, hogy az ujonan cserelendö LED közvilagitasi oszlopokon is lesz csatlakozo. Ezen kivül ott van az adokedvezmeny stb...Több eve mennek sorozatgyartasban a villanyautok, egeszen a kicsi kategoriatol (ilyen kis smart szerü renault twizzy ), kis auto (Renault zoe stbstb), közepkategoria (vw E golf ami full elektromos, vagy GTE golf, ami villany es benzin egyszerre, külsö konnektoros töltesi lehetöseggel, 30km ig full E hajtassal), a felsö kategorias sportautoig (Tesla S).
de böven lehetne meg sorolni a listat, a bmw i3 ami szinten full elektromos, vagy az i8 ami hibrid sport....mind mind szeriaban gyartjak

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
A piaci befektetők se hülyék.Sok évvel ezelőtt felmérték,hogy egy városi használatra szánt villamos kisautó gyártási költsége kb: húszezer euró.A piac viszont csak tízezret adna érte.Mivel második városi autónak 6 milla sok,nincs rá igény,így hozzá se fogtak a gyártáshoz,és egy jó darabig hozzá se fognak.(a széles fogyasztói rétegnek ennyi pénze nincs egy korlátozott mozgású négykerekűre)
Ez nem mentalitás kérdése,hanem anyagi lehetőség,józan paraszti ész.Az emberiség fejlődése azért még nem fog megállni, mert nincs mindenkinek villamos hajtású kisautója. -
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jó azért itt ne literekre gondolj(atok)
És amúgyis most ment bele annyi összesen mint a gyári előírás. De amúgyis engem le hamarosan 
sasa58 Z16XER semmi hasonló soha nem rezonál nagyon puhán jár. (Tudom, mert az F az nem, van viszonyítási alap)
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
" Mondjuk az a gáz, hogy mondom eleinte is és most is túl van kicsit töltve, amit aztán nyilván hamar ki is ver épp ahol tud, és hát ezt is "fogyasztásnak" fogom elkönyelvni mivel képtelenség megállapítani. De annyi baj legyen.
"
Idézet:
"....a magasabb motorolaj szint a tömítéseken keresztül olajfolyáshoz vezethet,vagy az olaj túlzott habosodását segítheti elő. Mivel a habzás a légbuborékok motorolajba kerülését jelenti, ez mindenképpen kerülendő a motor élettartamát tekintve. Ha ugyanis légbuborékokkal teli olajréteg kerül a mozgó alkatrészek közé, akkor az olajfilm nem lesz folytonos, szakadozik a légzárványok mentén, ezért kenési elégtelenség lép fel, ami súrlódáshoz, melegedéshez és a motor erőteljes kopásához vezet..." -
sasa58
tag
Sziasztok!
Más fórumon már volt róla szó, hogy Astra H 1,6 benzinesnél (XER) 2800 köröli fordulaton valami rezonancia érezhető a pedálokon és a kormányon. Én is most vettem észre, minden sebességi fokozatban, de álló helyzetben nem. Most, hogy odafigyelek egyre zavaróbb. Ti tapasztaltatok ilyesmit?
-
diegho
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Reméljük. Az apróságokat meg majd folyamatosan, ahogy előjönnek javítjuk, a klíma bírja, amíg bírja, szerzek majd bontottat.
haddent nálam az van, ha pl elindítom az autót, a klímát benyomom auto-ra, rögtön felkapcsol maximumra, na ilyenkor, ha kiszállok az autóból és felnyitom a motorháztetőt, hallani, hogy kicsit morog a klíma kompresszor, ha leveszem auto-ról mondjuk 2-es fokozatra, akkor ez a morgás meg is szűnik - lehet morog, de elnyomja a motor hangja. Az utastérben is hallani, ha maxon megy a morgást, ha visszaveszi magát, akkor tök csendben dolgozik.
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ugyanúgy, ugyanott. Háromféle "eset" van egyébként. Teljesen hidegen (ekkor ugye az összes olaj ott van a tankban alul, ekkor a legmagasabb, hát ekkor jóval max felett van), hidegindítás után egyből (ekkor nem tágult az olaj de szét van verve az egész mociban tehát kb semmi nem maradta tankban ilyenkor al egalacsonyabb), és melegen, leállítás után egyből / 5-15 perccel. Szerintem a legutolsó a szakszerű ahogy mondod te is. És igen, így néztem és ez van. Totalcaros olajdoki se tud rá mit mondani, de itt a fórumon is volt valaki talán Vekivel akit átbaxott a nívó

De már csak egy ezres kilóméterben és eresztem le, aztán kiderül minden turpisság. Mondjuk az a gáz, hogy mondom eleinte is és most is túl van kicsit töltve, amit aztán nyilván hamar ki is ver épp ahol tud, és hát ezt is "fogyasztásnak" fogom elkönyelvni mivel képtelenség megállapítani. De annyi baj legyen.
diegho ez a klíma dolog milyen? Nekem néha indulásnál olyan recseg-kerreg hogy eleinte befostam, de aztán rájöttem hogy csak klímával csinálja azóta nem törődök vele. Olyan mintha a kuplungolna, amit hát csinál is.
-
-
haddent
addikt
válasz
GLOCK34
üzenetére
A nívónak semmit nem kell elhinni. Jó is hogy felhoztad megosztom a fejleményeket hátha tanulságos:
szóval 7000 alatt a max fölöttről picivel a min. közelébe csökkent. Jó meguntam, 1 deci rá, épp a max környéke. Egy hétre rá hülyén nézhettem mert fél csík hiányzott vagyis úgy tűnt. Jó akkor még 1 deci rá. Na most tökig van töltve elég lett volna pontosan 1 deci.
Jelzem a nívón ez 1 teljes liternek felel meg. És pedig hülyeség, mert az 1 deci bizony nem több.
Szóval nívós méréssel opeleknél csak okosan
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Mindenképp elviszem,csak ez a 3-4 hét kritikus. Megnézem inkább hetente többször.

(#43552) Declare Nem zavar túlságosan az olajfogyasztás csak nem szeretném kinyírni. Füst nincs,többször is megnéztük. Volt már benne 10w 40 Castrol Magnatec az előző periódusban,akkor 1 év alatt 6900km ment bele utántöltés nélkül és a nívón 1 egységgel csökkent a szint. Ezt figyelembe véve most is hajlok a 10w40 felé.Ha jól emlékszem gépkönyv szerint is javasolt.
-
Declare
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Milyen motor is ez?
Az hogy a klimakompresszor hangos az miben nyilvanul meg?
Vagy ad valami rendellenes hangot?(#43550) GLOCK34: szerintem ezzel együtt kell elned, sokan irnak, ilyen nagyobb olajfogyit. Ha nem füstöl keken, akkor öntsd utanna amit kell es szerintem nem lesz semmi baj. Esetleg valtsal sürübb olajra az 5w-30 rol, ha ezt opciokent engedi a leiras. Vagy probalj mas markat beleönteni, mint amit most hasznalsz.
(#43536) zeg ha ez lenne az atlag mentalitas, mar nem lenne emberiseg

-
haddent
addikt
válasz
GLOCK34
üzenetére
Hát hogyha mindig odafigyelsz és töltögeted akkor kenés az lesz... De azért nézesd meg szerintem.
Én is kérdeznék, mert jön lassan a 10 ezres olajcsere. Most Mobil1 ESP 0W-40 van benne. Tegnap beszéltem megint egy olajboltossal hogy mi mennyi, és megint kaptam a fejmosást, hogy "miiiihhh? 170 ezret futott motorba 0W-40??". Asszongya nekem, hogy ennyit futott már kicsit kopott mociba valami vastagabb kéne.
Mondom neki, ember, 40 a melegoldali, az sűrűbb mint az 5W-30 amúgy is, a 0W meg direkt jó mert kevésbé nyálkásodik ahogy hűl, ezzel egyetemben nyilván hamarabb bemelegszik (illetve jobban mondva hamarabb eléri a megfelelő viszkozitást).Ettől függetelnül kiváncsi vagyok a Ti véleményetekre (megint), mert csak felkeltette bennem a paranoiát ez a tuskó
Szóval rakhatom bele a jó kis 0W-40 olajamat, de ha jól esik akár 0W-30 is ha nem eszi túlságosan és a szintre odafigyelek? Erről is volt szó de szerinem az 5W-30 ma már sztenderd, ez az alap. Tehát a 0W-bármi az még exkluzív, drágább, de talán az adalékok is jobbak cserébe, ezt se felejtsük el.
Most is ez a 0W-40 volt benne az utóbbi hajtós-pörgős 10 ezer alatt, volt benne bőven nyüstölés (melegen persze!), semmi problémát nem vettem észre, sőt szerintem halkabban indul mint a Mannol 5w-30 -al tette.Legnagyobb probléma, hogy néha (de nem is hidegindításnál!) kell neki 3 max 4 másodperc hogy az Aladin-olajlámpa eltünjön, szerintem ez bőven normális, nem? Na meg az az 1 deci / 7 ezer km fogyasztás na bumm

-
GLOCK34
aktív tag
Sziasztok!
Astra h (z14xep) 11 hónapja volt olajcsere. Opel szervizben 5w 30 gyári olaj ment bele. Azóta közel 8000km mentem,ebből az utóbbi bő 2 hónapban 4-4500km. Ez idő alatt 1,7l olajat kellett rátölteni,így most azon a szinten van mint olajcserénél.
Gyári adatokat nézve (0,6l/1000km) belefér de én sokallom az olajfogyasztást. Most 148500km van benne.
Szintjelző nem jelzett,olajfolt nincs,hibajelzés nincs,kipuffanó nem füstöl. Minimális szivárgást a feltöltő sapkánál látok,de az nem nevezhető folyásnak.
Ha így nem lehet nagyobb bajt generálni inkább még egy hónapot járnék vele,mert nincs másik járgány.
Mi a véleményetek? -
Torzi05
tag
válasz
fero02
üzenetére
Szia!
Az. hogy miért nincs megfelelő nyomaték alacsony fordulaton?
Valami elkoszosodott el használódott vagy van valami cserélendő alkatrész?Nem értek hozzá részleteibe menően de könnyű a kocsi kicsi a teste és a motornak bírnia kellene ahogyan régebben is most viszont 1-2-3-ban alacsony fordulaton csoda ha gurul magas fordulatszámon pörög rendesen
Köszönöm előre is ha van tipp
-
haddent
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
A Carglass -os srácokat megkérdezheted esetleg. Vagy más üvegjavítót de ők a legjobbak. Ugye max 100Ft -os érme nagyságú kőfelverődést javítanak stb... De hátha le lehet dumálni velük, hogy nem kell garancia rá meg nem erősség miatt hanem csak esztétikai okokból fel kéne tölteni és lepolírozni. Szerintem megoldható.
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Az ablaktörlő lapát széle valahogy eldeformálódott vagy eltört, nem tudom pontosan mi baja lett, ma alaposan letakarítottam az autót kívül-belül, amikor végeztem látom, hogy ott egy körív a szélvédőn... képtelenség, hogy kosz legyen és nem is az hanem szépen belekarcolt a lapát... nem mély de jól látható, kb 40 cm

-
gerisz23
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Úgy értem,hogy nekem B corsával nem voltak ilyesmi bajaim sosem.Igaz nemsi nagyon akartam költeni rá,olajcserét meg amit tudtam megcsináltam magam,úgy legalább tudtam mi kerül bele 10000ként.
Ezek a jó magyar utak amúgy meg rendbe tesznek mindent egy autón..szóval semmin sem csodálkozom.
Lengéscsilapító meg futőművel kapcsolatos dolgok sose voltak cserélve a gépemen,pedig beletettem egy 100000-et és nem autópályán...
Fékfolyadékot 1x cseréltettem közben,azt tudom csak mert olvasgattam a szervízkönyvet,ártani meg nem ártott.Kipufogó volt az egyik dolog amivel viszonylag sokat szívtam,a középső dob volt cserélve-meg a hátsó is,de már szétvolt a közepe mikor eladtam.
Idegesítő dolgok az biztos,bocs ha rácsodálkoztam csak furcsa volt hogy ennyi km alatt ennyi gondja lett a gépednek. -
diegho
nagyúr
válasz
gerisz23
üzenetére
Ez sok baj? Gyakorlatilag a műszerfalon és a klímakompresszoron kívül csak kopóalkatrészekről van szó. A klímakompresszor sem vészesen hangos, de már hallani, hogy baj lesz vele a közeljövőben. A műszerfal egységre azt mondták, hogy ennél a típusnál előfordul gyakran a hiba, de nem kell vele foglalkozni.
-
haddent
addikt
Lurdy ház ismerős valakinek? Régebben hallottam is róla meg ott megyek el naponta nem tudom miért nem tűnt eddig fel hülye vagyok... Ma véletlen betévedtem és nem tudom ez minden nap így megy-e de este 8 körül elkezdenek szállingózni oda a mindenféle "tuning" verdák
Volt egy szép opel is (az enyémen kívül
). -
gerisz23
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Ahhoz képest sok baja van sztem.A B-s corsámba 180zer körül volt,igaz se klíma se semmi nagyobb extra,de csak a végén éreztem hogy néhány dolog már odalehet rajta,meghát ette is az a fenye rozcsda szegényt,de motorikusan nagyon jó volt,nem ette az olajat stb.Mondjuk nem hajtottam túl,meg nemis nagyon ment szval..
A C corsám más tészta,most indulásnál vmi mintha zajos lenne,bőgne vagy ilyesmi,zajos,1-2 mp után elhallgat.Mikor kis szögben kell kanyarodni akkor meg a futómű vagy a servó felől jön zaj,nem vészes egyik sem,szinte csak letekert ablaknál hallani.Lehet hogy ahogy használom a gépet egyre vájtfülűbb leszek nem tudom,de lehet hogy kell majd rá még költenem,remélem nem...vagy nem egyhamar.
Szervízlámpa nem ég,amúgy meg szépen megy.
Most van rádió csere folyamatban,remélem home-made sikerül beletennem az újat.Tegnap rendeltem emagnál,holnap elvileg hozzák a beépítő egyes keretet,meg a takarót direkt C-corsára 1 dines rádióhoz.
Érdekes mert a rádió volt raktáron de azt mégse adták tá a futárnak vagy csak sms nem jött,nem tudom.Ha minden igaz ISO csati van gyárilag a gépben,ha nem akkor még átalakítót kell vennem vagy forrasztgatok,csak nem akarok gányolni.
-
_seth_
veterán
Szélvédőt políroztatott már valaki? Tapasztalat?
-
diegho
nagyúr
Megvolt a szerviz.
Végösszeg 166200 ehhez vettem még injektor tisztító adalékot 3500-ért.
Ami cserélve volt:
olaj, levegő, pollen, üzemanyagszűrő
gyertyák
vízpumpa
vezérműszíj görgővel
hosszbordásszíj görgővel
fagyálló
3 izzó
kulcsház és a mikrokapcsolók
kartercsavar
5w30 Mobil1 Super3000 XE olajVolt EGR szelep és pillangószelep tisztítás, hibakódolvasás, komplett átvizsgálás (elektromos is).
Észlelt, de nem javított hibák:
- pollenszűrő tartó mögött műanyag valami el van törve - valami zörgött ott, nem szóltam nekik, ezek szerint ez volt az, most nem zörög
- index visszajelző néha jó, néha nem, komplett műszeregység (műszerfal) cserével oldható meg 20+munkadíj a bontott, vagy néha ránézek, hogy égnek-e az indexek - utóbbi lett
- jobb axiál enyhén lóg - még nem törődünk vele
- jobb első lengéscsillapító enyhén ereszti az olajat - kimérve teljesen jó, még nem foglalkozunk vele
- első és hátsó billegésgátló kigyengülve - még nem foglalkozunk vele
- hátsó dob előtti toldásnál rozsdás a kipufogórendszer - még nem foglalkozunk vele
- féktárcsák csíkosak, hullámosak, vállasak - ne foglalkozzak vele, ha majd morog, akkor szóljak
- klímakompresszor zajos - imádkozunk, hogy még bírja jövő nyárig
- első szélvédőn kavicsfelverődések - szakszerűen feltöltve, leszaromMindenből prémium alkatrész ment bele, szerintük a 131000 km, amit az óra mutat valós.
-
kriszpontaz
veterán
Szépen jár a motor hála az égnek. Holnap Easytronic újraprogramozás és próbakör. 2 hete szívok mert nincs autóm
. -
kriszpontaz
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az a múltkori kuplungcserénél/kuplung szervó motor felújításánál úgy emlékszem megvolt. Vagy 3 hónapja. Amúgy már bent van a motor
. Most nézem majd meg beindult-e. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
A "donor" beemelése előtt,mivel most még bőven van hely,Én a sebváltóból lecserélném az olajat.

-
Declare
őstag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
En mar attol is kivoltam, amikor lattam a motor müanyag takarot levett allapotban
nem szeretnem igy latni a kis trakeszt 
(#43530) KrenAtesz Ha nem nemetorszagbol rendelted
mindenfele csomag kiszallitas sztrajkban van. En 2 hete nem kaptam meg az 1 munkanapos hataridös csomagom 
-
KrAt
veterán
Megrendeltem végre az opcom adaptert, remélem hamar ittlesz (1 hét elvileg), megnézem, mit mond a kocsi magáról

-
diegho
nagyúr
Ma mehetek a Meriváért, a motordiagnosztika EGR szelep hibát írt, azt megpucolták, valamint a pillangószelepnél volt elég sok lerakódás, azt is kipucolták, valószínűleg ezek okozták azt, hogy néha be-berángatott az autó. Remélem tényleg jó lesz minden.
-
Declare
őstag
azokbol a regi jo dolgokbol nem maradt semmi...bezzeg a mi idönkben nem aaam ez a titter meg feszbuk, hanem talalkoztunk a faluközpontban....komolyan hagyjatok mar ezt a rinyalast, beszeltük mar ezt többször, a vilag valtozik, szigorodnak a környezetvedelmi elöirasok, mert lassan mindenkinek 3 autoja van es ez ezt vonja maga utan. Par evtized es nem lesz se benzin se dizel, csak "rinyapedal" es konnektor. Akkor majd lehet azert nyivakolni. A dizel vs benzin idöközönkent felmerülö "parharcok" szerintem jok, abbol mindig lehet levonni következteteseket, aki ezen filozik, talalhat hasznos tapasztalatokat, de ez a tsi jajgatas ebben nincs több. Arrol nem is beszelve, h semmi hipermodern, tulerzekenyseg nincs benne es ahogy emelkedik a turbos autok szama, ugy fog csökkenni az alkatresz ar es ugy fog egyre több ember erteni hozza.
Wartburgok es zsigulik kora lejart, ugyanugy, mint a fekete-feher crt tv-e.
Motorter fenykepet az akku vedö bigyoval, megint elfelejtettem fenykepezni....
mentsegemre szoljon, 3 napja nem ültem automban
imadom a nyarat 
-
gerisz23
őstag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem szeretem bömböltetni,meg amúgyis oda vannak már,idővel majd cserélem őket,de először szeretném hallgatni a cdimet menet közben,jobban szól mint MP3-ról.Van egy usb olvasós kis szivargyújtóról működő kütyüm de nem szeretem.
Megrendeltem,jobbat úgyse adnak boltban se,+2 év garit is kértem rá,hátha pechem lesz vele.
Köszi a tanácsokat! -
JoolsNOS
veterán
válasz
gerisz23
üzenetére
Már miért ne szólna? Bár egy ilyen "komolyabb" hifi eléggé sok a gyári fos hangszóróknak. Tesóm g astrájában a hátsó hangszorókat szétcsapta a JVC fej. Egyszerűen körbeszakadt a papírmembrán. Nem tudtam szétszerelni a kárpitot, ezért barbár módon kivágtam a membránon a csatlakozókábelt. Bár örök hifiszabály: inkább 2 jobb minőségű hangszoró, mint 4 közepes.
-
gerisz23
őstag
-
Torzi05
tag
Sziasztok!
Van valaki itt aki ért kicsikét egy régi Opel Corsa A 1985 felépítéséhez és tudna nekem tippeket adni?

-
SPF
senior tag
Univerzális könyöklőt használ valaki Astra G-hez?
Ajánlanátok valamilyen típust? -
-
gerisz23
őstag
Tudja valaki mi kell hozzá ha 2 dines rádió helyére 1 dinest akarok betenni?
Beépítő keret egyáltalán nincs az autóban... -
beg
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkó' adj neki
Már csak légfúvót kell kunyerálnom. -
zeg
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Talán azért erőltetik a dízelt, mert a turbo benzines az életben nem megy el 4L alatt országúton, a városban bojrészer üzemmódban klímával sem lehet 6.5-nél többet kitaposni a kisdízelből. Ez egy igen fontos szempont lehet, ha valaki nem csak a városban vonulgat vele, és saját zsebből fizeti..A turbós benzinesben ugyanúgy benne van a turbo, a kettős tömegű, abba sem lehet már mindenféle szutyok benyát belerámolni, ugyanúgy pénztemető lehet mint a dízel. Ugyanazok a nyavalyái vannak már a turbós benyás modern csodáknak, ami miatt sokan annyira fújolnak a modern dízelekre..én inkább azt nem értem, hogy ezeknek az agyonbonyolított ultrakényes, drágán és csak hiperszuper szakszervizekben javítható minibenzineseknek mi értelme van? Pont azt szeretem a 'régi' benyásokban hogy a motornak nem kell örökkévalóság mire bemelegszik, pályázás után azonnal leállíthatom és nem kell várni a turbó lehülésére, egy jól felkészült szerelő is meg tudja javítani...errefel itt vannak ezek a hiperérzékeny törpe benyások, melyek a legújabb agyonbonyolított horror áru, állandóan vinnyogó turbo nélkül mozgásképtelenek lennének...
-
gerisz23
őstag
Ha kicserélem a gyári rádiót,miket kell vennem az 1Dines rádiónak?sajnos a beépítő keretet ki ették,azért bukik ki a helyéről a gyári is-gondolom az alá is kellett volna...
-
beg
veterán
Ezen filózok, de nem vagyok elég bátor.
Valaki próbálta már? -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ahhha.. hát fogyiról én nem tudtam, olvastam aztán elhittem amit írtak. Akkor ez sem turbo-dízel verő/ellenfél kategória lett, hanem inkább olyan agybeteg hobbiversenyző

Gergőke88 nem kifjezetten csak VAG TSI -re gondoltam, csak hirtelen nem tudok mást felhozni értelmes űrtartalommal. De biztosan van.
AMD Power jó neked
Nem mértem meg pontosan mennyi a tankom, de akörül van, 40-60 közt, legyen 50. Na az 600-ra volt elég abból több mint a fele pálya. Jó volt benne kis "de csak még 1x megnézem mennyit megy ja 190 el légkondival akkor jó na még 1x"
De akkor is.Nem vitát akartam ám ezzel indítani egyébként srácok. Én úgy tudtam, mint amit hivatalosan leírtak, hogy TSI és TDI közt (turbo benzin és turbo dízel gyanánt írom mert ez 3 betűs és lusta vagyok.) ilyen 1, max 2 liter különbség van ami bőven lazán bármikor simán bevállalós.
-
AMD Power
titán
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Az szép. Brutális az a fogyasztás. Én 55l-ből átlagosan több mint 800km elmegyek!

-
Declare
őstag
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Nepitelet...ajjajajj, na azt engedd el...ez is milyen agyatlan egy idiota iromanya...egyreszt, ha latom, hogy nincs üzemanyag az automban, nem nyomom 200 al az emelkedön felfele. Masreszt 200as autopalya temponal csodalkozunk a 11,4 literen? En mondjuk csodalkozom, mert az nem is sok.

De tenyleg, többen megirtak mar, lab es hasznalatfüggö a dolog kar ezen rugozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Háztartási gépek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Horgász topik
- Indul a ChatGPT Health
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

szerintem Amd meg Def is igy gondolja. Megbizhatosag es a hibak javitottsaga barminel tobbet er.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"
Volt egy szép opel is (az enyémen kívül