Hirdetés
- iPhone topik
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diniboy
aktív tag
Üdv, valaki nem tudná megmondani 1995ös Opel Astra F kombihoz a guminyomás értékeket ? 1.6os 8V Nincs meg a kézikönyv.
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Tényleg baromi elegáns az a Passat azzal a műanyag-fa berakással. Komolyan, nem azért mert Opel a másik, de az egy vicc az belső... (A passaté) Mint valami ócskapiacos Bentley utánzat.
Egyébként "Antal" annyi Opel után nem értem miért váltott és miért arra. Vagy miért csak most? Hát ha baja volt az Opelekkel (ami simán lehet persze) akkor miért vett előtte meg azért vagy 10-15 darabot
-
AMD Power
titán
válasz
_seth_
üzenetére
Te nagy király vagy!

Ezek sem normálisak... egy 2008 kiadású Insignia vs 2015 Passat?!

-
Sziasztok!
Opel Corsa D-hez keresek külső gumi rögzítő patentet (vagy minek hívják). Nem tudom pontosan mi a neve az elemnek, ami az ablak alatt található, és ilyen érdes felületű belül. Az utolsó része a karosszériához van rögzítve, onnan hiányzik.
Merre felé tudnék venni legolcsóbban?
Szerk.: bekarikázatam

Köszi!
mobal,
-
_seth_
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Fogjuk rá, hogy elmentem
A fókuszálással volt csak gond, tekintve, hogy minden korom sötét volt így manuál fókusszal lőttem be nagyjából, a lámpák csak exponáláskor villantak.Ez is így készült csak a belsőtérről Messze nem tökéletes...
-
diegho
nagyúr
DRL-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
gerisz23
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Mikor fényképeztem az enyémet az volt furcsa hogy mintha ferdén állna a motor,de lehet csak opikai csalódásom volt,a nap is sütött,nehezen találtam jó szöget.Viszont pozitív hogy ma már a garázsban alszik,kicst összerámoltam,sok alkatrészt ki se dobtam mér a régi B-s corsámból,amikről elfelejtkezdtem.
Rendeltem tetőcsomagtartó egy boltba Pápán (Green Valley),zárral együtt úgy 25 ezer kb.Nem kell extra mert nem lesz fent sokat.Meg üléshuzatot is megnézem miylen van náluk,h passzol akkor veszek is rá,ha nem méretpontos akkor meg csináltatnak.Valahogy nem szeretek ilyesmit úgy venni hogy nem látom mit is veszek.
Valaki esetleg jártas alufelni gumi méretekben?Most 185/55/R15 van rajta az érdekel hogy csak ez a méret mehet fel rá vajon?Télire veszek majd lemezfelnit meg új gumikat,esetleg használtat ha látok vmi jó vételt valahol.De jövőre cserélem a nyárikat is az biztos,felnit meg nem akarom cserélni,szépen mutat a gépen.
-
Loner
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nyugi,csak aluszik!

-
_seth_
veterán
Ablakmosó? Azt nem is látni, hogy meddig van
(Akkutól jobbra lent van a kupakja
)Csomagtérben is rend van mindig nálam, bár mostanában kevesebb időm van pepecselni az autóval így koszosabb kívül-belül és lelakottabb... mindig tervezem, hogy rendbe lesz téve az-az aztán elmarad és csak falja a kilométereket

-
diegho
nagyúr
Ha kész az autó (már ott a szervizben, holnap csinálják) én is lefényképezem, mert látom itt kötelező

-
haddent
addikt
válasz
tzahola
üzenetére
Első körben biztos hogy az akksi a szar. Egyébként nem törvényszerű, ugyancsak 2010 -es (csak H astra) és tökéletesen egészséges még a gyári kis akksi dög. Ha van tipikus hiba amit mindig tudsz reprodukálni akkom enj el egy kis akksi üzletbe ahol megengedik a próbát és egyből kiderül.
-
gban
veterán
A navi az tökpontos, ha egymás mellé teszel 5 navit 5 eltérő programmal, ugyanazt fogja kiírni mind (vagy minimális lesz az eltérés).
Innen is tudom, hogy az óránk kb. 8-10 km-t csal felfelé.
De ha már motorerővel nem megy (oké, a tied nem 60 lovas), legalább mutassuk azt szerencsétlen tulajnak hogy megy az az autó
-
honda 1993
senior tag
És ezt az egész motortér mizériát én indítottam el.

-
tzahola
csendes tag
Hmm, bár lenne itthon multiméterem

Szervizkönyv alapján úgy látom, hogy még a gyári akksi van benne. 5 év után talán már várható is volt hogy meghal, csak fura hogy egyik nap még minden oké, másnap meg csak nyekereg az önindító... Igazán jelezhetett volna a fedélzeti számítógép
-
Loner
tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 1,6 astra természetesen 5. sebességben 4000-4300 fordulatnál kb mennyivel mehet?
Elszált a km órám .
Köszönöm elöre is.
-
gban
veterán
válasz
tzahola
üzenetére
Lényegében a nagy részét elmondtad.
1. mérj rá az akkura, hogy hány volt van benne indítás előtt
2. mérj rá miközben jár a motor
3. nézz az akkuban folyadékszintet ha tudsz
4. ellenőrizd a kötéseket (akkusaruk, testkábel, stb.)
5. ha az értékek jók, mérj egy gyújtás nélküli áramfelvételt, ha tudod hogy hogy kell
Szerintem nem véletlenül járatta az autót a korábbi tulaj, tudott ő erről a lemerülősdiről, nagyon úgy néz ki.
De ez legyen a legnagyobb bajod ha tényleg csak akku gond. -
tzahola
csendes tag
Sziasztok!
Újdonsült opelosként szeretnék segítséget kérni tőletek (:
Múlt héten vettem egy 2010-es Astra J-t, 1.6-os benzines turboval.
A kocsi az elmúlt hónapokban egy mélygarázsban állt, de a tulaj időnként megjáratta hogy ne merüljön le az akksi. Műszakilag minden rendben volt, szervizlámpák nem villogtak, minden pöccre ment úgyhogy megvettem és egy kb. 45 perces városi úton hazahoztam. Másnap indulás előtt kicsit pakolásztam a kocsiban meg beállítgattam a kezelőszerveket, médialejátszót stb., közben ráadtam a gyújtást hogy ne pusztuljak meg a melegben. Kb. 10 perc után elégedetten indultam volna, viszont a kulcs elfordításával nem indult a kocsi, csak az indítómotor kattogott elöl ahogy próbálta megforgatni a tengelyt. Gondolatban bazmegoltam egyet hogy sikerült lemerítenem az akksit... Levettem a gyújtást, rápróbáltam még kb. 5-ször mire nagy nehezen beindult. Ekkor a műszerfalon egymás után feldobta kb. az összes szervizüzenetet, kezdve a menetstabilizátortól a fényszóróvezérlésen át a parkolóasszisztensig, hogy mindet szervizelni kéne. Mivel azonban ennek ellenére minden rendeltetésszerűen működött, ezt betudtam a lemerült akksi okozta elektromos zavarnak.
Megtettem egy kb. 40 km-es utat, közben félúton parkoltam is, akkor pöccre indult a kocsi. Másnap reggel viszont megint ugyanazt a jelenséget produkálta; erőlködik az indítómotor, kb. 4-5 próbálkozás után tudta beindítani a kocsit, viszont most csak egy "Low Battery" üzenetet produkált a műszerfalon. Szintén észrevettem hogy az első indítás után nem működnek az ablakemelők. Néhány perc járás után viszont normálisan indul és az ablakemelők is működnek.
Kérdés: mi okozza ezt? A végét járja az akkumulátor? A generátor nem hiszem hogy szar lenne, mert útközben lerobbanás nem volt, a töltésjelző nem ég menet közben; a reggeli első keserves indítás után rendesen üzemel. Esetleg az éjszaka folyamán valamelyik fogyasztó bekapcsolva marad és leszívja az akksit? Ez elvileg nem szabadna hogy előforduljon a kulcs kivétele után; plusz rálátok a kocsira éjjel és nem világít semmi... Szerdára már van időpontom szervizbe, de ha addigra teljesen meghal az akku akkor nehezen jutok el oda
Mit gondoltok, csak az akksi a gond? -
Markizmark
addikt
Ugyan nem opel, de izgi ...

Nagyobbik Fordunk elkezdett szépen fütyörészni. Mi okozhatja szerintetek?
Ereje megvan. Éppen 4,5 tonnát lendít be, azért gyorsul nehezen a videón. -
Declare
őstag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Na asszem az az akkumlator saru vedö, amit nekem itt hianyoltak, hogy ha nem szerzem be, akkor nem fog atmenni a TÜV-ön....mondom, ne szivassanak mar....de mondja a ficko, hogy de-de...
most vettem ra egy ilyen hövedös cuccot (olyan, mint egy akkumlator meretü hütö taska, aminek nincs alja
). Elvileg ez valami gyari opeles dolog, remelem, ez jo lesz nekik....nyar vegen megy müszakira(#43347) Mikuland

-
haddent
addikt
Egyébként itt a motortisztítás témához még: amikor vettük az autót akkor a 4 éves por és szar volt benne. Karbantartás tökéletesen szervizkönyvesen megvolt (ez érződik is a mai napig), de aztán "motorkozmetika" nem volt. Akkor én petróleumos ronggyal tisztítottam át a dolgokat, abból tényleg nem lehet nagy baj. Na ha valami van ami lehozza a dolgokat, akkor a petró sosem hagyott még cserben. Olaj, zsír, festék, kosz, bármit megold

adorjant majd meglesem, de ez még az amivel vettem, hozzá se kellett nyúlni. Ott van a "max" csík alatt picivel, és hát ez a kiegyenlítőtartály és nem fogy, nem foglalkoztam vele, hogy most fél miliméterrel a max alatt van

-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az a mazlista aki majd megveszi a kocsidat

-
-
AMD Power
titán
Szerintetek..? "új" Manta.

-
diegho
nagyúr
970k, egy kaposvári kereskedő hozta Ausztriából, tőle vettem. 130k km van benne, digit klímás. Vredestein sportac3 nyári garnitúra felnin és dunlop sp Winter response téli szintén felnin. Pótkerék az nincs, majd egy felnit kell vennem. Bal oldalon volt valami sérülés, 160-ra fújva 3 elem, oszlopokon 30, tehát valami kis dolog volt. Minden más elem 90 körül. Első szélvédőn 3 kavicsfelverődés, szakszerűen feltöltve. Belseje szép, kívül vannak karcok.
-
diegho
nagyúr
Csatlakoztam a közösséghez egy 2003-as Z16XE Meriva-val. Kedden lesz a kötelező vásárlás utáni szerviz. Olaj, szűrők, szíjak, teljes átvizsgálás. Lenne is egy kérdésem, a gyári kulcsnak a távirányítója nem jó, lehet ezt másoltatni?
-
gban
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Én sem nyúltam hozzá sosem, senki nem mondta hogy kellene, de ez nem is Trabant.
De el se tudom képzelni a németet hogy tél elején elkezdi felrakni a csövet, tavasszal meg le, azt meg pláne nem hogy ezzel állnak sorba a szervizben.
Ha jól tudom, balra az a kék vákumcső szabályoz. -
Bazs-
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy 2006-os 1.3-as dieseles Opel Corsám van.
Régebben előjött egy hibakód, ami alapján a MAP szenzorral vannak gondok, de néhány napra rá ez a hibajelzés el tűnt és azóta nem jött elő, így nem lett kicserélve. Viszont egy ideje a motornak olyan hangja van, mintha magas fordulatszámon "pörögne", de semmilyen hibakód.Ez utalhat a MAP szenzor hibára, vagy máshol kell keresnem a gondot ? Netán valahogy megállapítható, hogy a szenzor jó vagy rossz ?
Köszi előre is.
-
7Sony7
addikt
Srácok, amit AMDPower betett képet, azon a kipufogótól a légszűrőhöz menő csövet nem csak télen kell használni? Vagy ebbe már tettek valami bimetallos csappantyút?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Teljesen rendben van,csak várja,hogy a gazdi,ne csak az utasteret fényezze ezerrel.
Bő egy óra alatt lazán patyolat tisztára tudod varázsolni.Brigéciolt hosszúszárú radiátor ecsettel átkened ahová csak beférsz,utána ugyaezt végigjátszod sima vizzel,lesz egy olyan tej szerű vizes lötty,ezt meg szépen le lehet öblíteni pl: olyan kicsi locsolókannával,amivel a virágot locsolják.Utánna már csak sima nedves ronggyal áttörlöd.Évekig tiszta marad.
Egy két spricc a szilikonból, és ragyog minden,mint a salamon tö.e. 
(Tiszta motoron nem kell keresni,mert látszik.a szivárgás.) Szerintem a belbecs legalább olyan fontos,mint a külcsin.
-
Pitu
aktív tag
Hengerfej tömítés cseréje kb mennyibe kerülhet egy átlag szerelőnél (motorkód az aláírásomban)?
Kicsit megindult ott az olaj.
Egy hete kiderül hogy sógorom 15w40-et használt, én meg 2x cseréltem már 10w40-el. Elég dúrván fogy az olaj... -
gerisz23
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
A cégnél ahol dolgozunk villanymotorkat javítunk,régen mi is Brigéciolal mostuk azokat is,ma már nem fée bele az ISO-ba.Jó cucc az biztos

Amúgy most Tarco-t használunk mosáshoz,de én se állnék neki magamtól motort mosni,nem hiányzik hogy utánna 3 hengerezzen vagy ne induljon stb.
Egyik ismerősöm mondása,ami nem romlott el ne javítsd,így vagyok a mosással is,kÍvűlröl -belülről jól nézzen ki a gép (Igaz a B corsámat eléggé elhanyagoltam a végén),de motor teret csak ha nagyon muszály. -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
M1-en van egy kátyú, amit kétszer elkaptam 130-cal, hallottam, hogy zörög, meg valami nem fasza, kérdeztem a szerelőt, azt mondta, hogy csak a féknyeregben zörög a betét. Begurultam a vizsgasorra, hogy rázzák meg, egyből mondták, hogy kuka, 1%-os.
A hűtőt múlt héten vettem észre, kb. 10mm átmérőjű folt volt a kocsi alatt 5 nap állás után. Nagyon-nagyon lassan szivárog csak, ráadásul olyan helyen ahol nem is könnyen észrevehető. -
fero02
nagyúr
Sz@ropel.
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem láttam leírást. A gyári könyvében van hogyan kell, de akkor is szivatós.
-
haddent
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
Ez teljesen rendben van, hogy őszinte legyek moci-generálnak talán még kevésnek is tűnik a 140 munkadíj+anyag
Esetleg még annyit elárulsz, hogy akkor a vége mennyi de a külsőségek nélkül? (Motor kiszerel, elküld, generáloz, visszaküld, beszerel)? Vagy ezt így nem tudatták veled?w333 ez világos. Az én álmom egy 8szelepes calibra, aztán majd mehet rá turbo. Na az elpusztíthatatlan és bitang erős dög lenne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez jól hangzik. De a rúdbeállítás? Pár hete csináltam, idegbaj. Vagy 5. nem volt vagy 1. Cumis.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, kómás fejjel bejöttem melóba, azt mindkettőtöknek olyan kék basz a (avatár vagy mi az istennek hivják) valamitek, és úgy látszik összekevertem 
Néztem is, hogy mi bajom lehet az aksival?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bakker, pedig csak poén volt. 

( Néha 4000 fölé ment)
Hát nem patikára, de szép tisztára lepucoltam.