Hirdetés
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
totyino77
üzenetére
természetesen nem
ha úgy lenne, semmi gond nem lenne...azt vettem észre, hogy ha cd-ről zenét hallgattam, akkor 1-1 lemeznél ha az utolsó számokra váltottam, akkor néha nyöszörgött és nem akarta olvasni ezeket... ilyenkor próbált váltogatni a kiválasztott és az előző szám között oda-vissza... ha így állítottam le a kocsit, akkor 2-3 nap állással képes volt leszívni az akkut... (gondolom erőlködött oda-vissza, hogy beolvasson egy tracket) úgy jöttem rá, hogy antikváriumban megtaláltam a metallica - black album újrakiadását, azonnal behúztam és azon az első nóták közt vannak a kedvencek: csomót volt ez a lejátszóban és 1 hét állás után is pöccre indult a kocsi
ezen kezdtem el agyalni, hogy miként függhet össze a dolog... onnantól az a rutin, hogy kocsi leállítása előtt az első track-ekre váltok akármelyik lemeznél, azt azonnal beolvassa, cd30 kikapcs, kocsi leállít... és nem merül az akku 
-
totyino77
tag
Hello srácok z16xer caravan mekkora kapacitású akumlátor kell , első aksim mióta megvan az auto exide volt 6 hónapot bírt, a másik bunner 15 hónapot bírt, rá lett mérve az automata van e esetleg a mi leszivja de semmi ilyesmit nem találtak, arra lennék kiváncsi ti mit használtok és mekkora AH iletve ampert, előre is köszi
-
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30
üzenetére
...minket a 92-es F sem az együtt töltött 9 év alatt
leszámítva, hogy egyszer kifogyott a benzin koppra (fel volt akadva a mutató) és egyszer elszakadt városban a kuplungbovden
...valószínű még gyári volt és ezt is bárhol lehetett volna szervizelni cserealkatrésszel percek alatt......eddig 1.5 év alatt a Zafi sem viccelt meg így... remélem nem is fog
-
mephi666
nagyúr
válasz
Gaga_30
üzenetére
exnek volt valami 2004-es Yaris régen... 2 évig voltunk együtt, azidőben a kocsi 4-5 éves volt és a kötelező olaj+szűrőcseréken kívül soha semmi baja nem volt...

most nézem, hogy még mindig forgalomban van a gép: 2008-9 körül voltunk együtt és akkor még szerintem 100 alatt volt a kocsi (garantáltan, mert ő a második tulaj volt... első a bátyja és családon belül nem tekergették
) jszp szerint 2012-ben volt az első rögzített állás 86ezernél, 2014 már 114ezer és onnantól kezdve viszonylag szép a görbe... most márciusban 181ezer... egy 50-est tekerhettek rajta 2010 körül... nem mintha olyan sokat számítana most hogy 181ezer vagy 230... 5. tulajnál áll a kocsi, mindenkinél lehúzhatott pár évet (sőt ha kereskedésben is megfordult, akkor a valós szám ennél még kevesebb) ...mindenhonnan ezt hallani, hogy városi szaladgálós kocsinak női tulaj részére tökéletes választás a Yaris
kicsi, megbízható... és városban ezzel az 1.3as motorral szedi a lábát... anno pályáztunk is vele, az se viselte meg -
Sanki
addikt
Leömlőnél hogy lehet vizsgálódni, hogy a tömítés rendben tömít e?
Z14XEP, cseréltem az olajszűrőház tömítést, aminél ugye szépen le kell bontani leömlőt meg a klímakompresszort. Valami még mindig szagot ereszt és ezért nézném meg a leömlő tömítést...
Van valami otthoni módszer? -
-
-
Néztem pár "szegény keverékes" videót a hétvégén, és (nagyjából) megvilágosodtam a felderítés kapcsán. Alapvetően 2 módszert láttam:
1. vízzel locsolgatja a szívósort, leömlőt és figyeli a motor járását, kipufogó gáz színét.
2. féktisztitóval a csöveket lehet ellenőrizni.
Féktisztitóval próbálkozva felpörög a motor ha be tudja szívni valahol (ott kell keresgélni a levegő útját) a víznél meg dadog és fehér füstöt ereget (ott lesz a fals útja).
Értelemszerűen féktisztítót nincs sok értelme a meleg dolgokra locsolni - mindjárt elpárolog, nem fog beszívni semmi. És a víz se fog eredményre vezetni üzemmeleg motornál - az is elpárolog pikk-pakk a forró leömlőről
A füstgépes dolog ennek a kiegészítése, azzal pontosan be lehet lokalizálni a helyet -
Integrale
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezt hol vetted?
-
M0ng00se
őstag
válasz
birno
üzenetére
hi,
nekem is ilyen kocsim van, ezt a töltőt használom
néha mocorog, de ha megtalálod a jó pozíciót akkor nem fog kijönni -
-
Sziasztok,
Tegnap vettem egy 2003-as, 5 ajtos G Astrat es szeretnem egy szervizben atnezetni, plusz 1-2 problemat mar talaltam amit meg kellene oldani.
Bp. 13. kerben lakom, tudtok ajanlani a kornyeken egy megbizhato szervizt?A masik kerdesem a telo toltes lenne szivargyujtorol.
Elore vettem egy usb-s autos toltot, ami nem all meg benne stabilan, mert tul hosszu, de amugy ha epp erintkezik tolt.
Aztan olvastam, hogy ez altalanos gond, hogy ennel a tipusnal valahogy ugy csinaltak meg, hogy a legtobb ilyen autos tolto lotyog benne, nagyon ki kell fogni.
Tudtok esetleg olyan tipust ajanlani ami biztos, hogy jo hozza es stabilan megall? -
DjDanee87
addikt
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Ritkán van használva a kocsi, múlt hét vége óta most mentem vele először. Most más érdekességet csinált

Ráadtam a gyújtást és beindult a motortérben hűtőventi. Anélkül hogy elindítottam volna. Kiszálltam, kinyitottam a géptetőt, hogy megnézzem tényleg az zúg-e, és igen. Aztán visszaültem, be is indítottam akkor meg még rákapcsolt és fél percig úgy pörgött hogy hangosabb volt mint a motor, aztán elhallkult. Mindezt úgy hogy 1 hete nem ment a kocsi = nem volt meleg a motor.
-
dave0825
őstag
Üdv. Akinek van Opel Corsa D 1.4, tudna róla véleményt mondani, mennyire megbízható, milyen tipikus hibái vannak? Feleségemnek szeretnék 1.500.000 Ft körül 5 ajtóst, valami világos színűt (fehér, ezüst), amiben legalább ABS, ASR, multikormány van, esetleg ha van tolatóradar, kormány/ülésfűtés, stb., nem gond. Nem akarok foglalkozóst, javítandót venni, főleg, mivel 30. szülinapi meglepetés lesz, és mert nincs helyem, időm javítani sajnos. :( Kis autót akarok neki, tetsszen neki, amikor átadom, szép legyen. (Néztem mást is, de semmi szép, cuki, megbízható nincs más szerintem. :( )
Nekem 1.4 G Astrám van, a tipikus 3 hengeres betegségével hidegben (melegen semmi baja), nem tudom a D Corsáknak is van-e ilyen hibája? Az már ugye egy generációval újabb, ugyanúgy, mint a H Astra, és munkatársamnak az 1.6-nak kattogós motorhangja van, hidegen-melegen (G Astrában elhallgat melegen, csak hidrotőke, de neki nem, cserélték, ugyanúgy kattog), és félek, hogy a D Corsa is ilyen lesz.
Dízelt nem akarok, városban lenne szinte csak használva, hosszú távon nagyon ritkán, az is max 30 km, így a dízel kiesett. 1.2-re írják, hogy nagyok lomha a C Corsához képest sokkal nagyobb (kb. 200 kg) tömeg miatt. Néztem, hogy az 1.4, ami nyomatékra, gyorsulásra ugyanaz, mint az 1.4 G Astra, ennél azért lustábbat nem akarok, ez sem egy erőgép... Sűrűbb a használtautók között az 1.2 sajnos, abból könnyebben találnék a közelben megfelelőt, de azt nem szeretnék. -
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Előszőr gyertyát mondtam volna utána meg trafósort. Nálam is ezek lettek cserélve és megszűnt az alacsony fordulaton a rángatás, alapjárat ingadozás.
Bremi-t kapott az autó. Mivel fél éve van benne így nem tudok nyilatkozni a tartóságáról, de teszi a dolgát
-
Ferrari fan
tag
válasz
DjDanee87
üzenetére
Izzó:
kiveszed a régit és megnézed mi van ráírva.
Másik:
Nekem elektromos problémának tűnik, lehet az akksid kezd meghalni, hogy jön a hideg és az is lehet ami még hozzájárul, hogy a generátorod sincs toppon. Érdemes megnézni multiméterrel az akksi feszt indítás előtt és alatt is. -
Ferrari fan
tag
Sziasztok!
Opelem Z16SE caravanom 2001-es gyártással 1800-2000 körüli fordulaton kisebb rángatásba kezd időnként. Ez már egy pár hete jelen van, sajnos időközben a héten vízpumpát kellett cserélni, illetve majd az egyik vízcső is cserés,ha megérkezik, amiből a gyári jó csak úgy nézz ki 36ezerért
(ő lenne az [link] ), mert a rendelt utángyártottak rövidebbek és ksiebb átmérőjüek, nem lehet feltenni
.
Jelenség az volt, hogy fogyott a hűtőfolyadék szépena kocsiból, nemsok volt a trtályba már egyszer...
, meg rá pár napra már a vízpumpa felöli oldalon fagyálló nyomok voltak a motor oldalán és alatta is.
A poén, hogy a párom 2-es puntoja is ezzel egy időben kezdte a fagyállót hasonló módon maga alá engedni, de végül csak egy fagydugót kellett cserélni, ami megadta magát a rozsdának. Mai világban már két autó se elég a családnak, mehett egyzserre mindkettő a szerelőhöz
Ha már elment a szerelőhöz, akkor gyertya és bordás szíj is cserélve lett, a rángatás miatt is, meg az állapotuk miatt is esedékes volt a csere.
Sajnos nem szűnt meg a rángatás. Kábelek jónak tűnnek, így a szerelő szerint marad a trafó.Van e valakinek hasonló taopasztalata mi az amit érdemes még lecheckolni, illetve ha trafó, akkor melyiket érdemes venni?
Elég nagy a választék 9ezertől 50ezerig...Előre is köszönöm a segítséget!
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok
Két H Astrás kérdésem volna.
Egyrészt Insp2 feliratom van, mert bal első fényszóró kiégett. Ez a kisebbik baj. Ha jól láttam youtube szerint nem nagy cucc kicserélni az izzót, megcsinálnám én, csak a milliónyi izzó közül amit feldob az internet fogalmam sincs melyik kell nekem, ebben kérnék segítséget.Másik dolog, pedig hidegindításkor van csak, azután hogy nincs használva napokig az autó.
Indul rendesen, viszont indítás utáni fél percben többször dadogósan jár a motor, ilyenkor pl mikor nyitott ajtónál néztem és égett a lámpa a belső tükör fölött - az pl a motor dadogásával együtt pislákolva világított csak, de amikor egyenletesen jár a motor, akár csak a két pár másodperces rosszulléte között - rendesen világít.
Levideóztuk több alkalommal hogy miről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=jKYMJPZhnK8
Vajon ez mitől lehet, pár hete kezdte, előtte sosem csinált még ilyet (csak az 1:26nál hallhatót szokta).
Videó első részében pl 0:08, 0:17, 0:22 nél hallható amire gondolok. Fordulatszám emeléssel "oldja meg" megának a problémát a kocsi aztán ez a jelenség később már nem tapasztalható, csak napi első hideg indításnál.És egy harmadik kérdés ha már így videó van róla. 1:26-nál hallható indítás lenne az, amit traktorosnak említenek egyesek és valami okoskerék csere a megoldása?
-
válasz
body007
üzenetére
&@#104362Markizmark
Köszönöm szépen!Ez jó hír, legalább akkor nem romlik el idő előtt (legalább az olajtól nem).
Akkor a gyertyára is ráhibáztam.
A tömítésnél is 4-es csillagosat jelöltem be.Lassan összeáll a rendelés, de egy valamit még kérdeznék: gumikéder a csomagtartóhoz lehet ilyen? (Astra F, Sedan).
(Merivás kérdéssel még "adós" vagyok, maj összeszedem a gondolataimat meg infókat.)
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az, hogy kamuznak az pont elég baj.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nincs baj a Mannol-al, pusztán 10 ezer km-enként le kell cserélni. Energy Premium PD 5W40-et kapott már többször a családban lévő Z14XEP és A16XER is. Eddig nem vettem észre különbséget drágább olajokhoz képest.
-
válasz
cappa72
üzenetére
Pont tegnap este cseréltem le én is az olajat meg minden szűrőt (benzin szűrőt is), megtáltosodott a gép
Valószínűleg az új gyertyáktól - pont azt a típust tettem bele amit linkeltél: 7956 NGK/ND
Egy ideje mannol olajat kap, most ezt próbáltam ki (dicsérték itt a fórumon is): Mannol 7908 Energy Premium 5W-30
Én is a véknyabb olajat ajánlom, hideg indításnál hamarabb átjárja az olaj a motort.
Mindegy a tömítés szerintem, de hamár kovácsnál vásárolsz akkor legalább 4 csillagosat vegyél
-
Markizmark
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Még jobb is neki a 10w40. Előbb ér oda ahova kell hidegen, de akár 5w40 is lehetne. Legyen meg a GM minősítése, Mannolt nem tennék bele, próbálgattam többet is de azzal volt a leghangosabb a gép, ráadásul rá van írva a GM megfelelőség, de valamiért a GM nem tud erről...
-
Most néztem, hogy amikor olajat cseréltem, akkor 10w-40 került az X16SZR motorba (pedig motorkód alapján kerestem hozzá olajat)... A gépkönyv 15w-40-et ír. Ugye nem lesz baja szegénykémnek, míg újra lecserélem? (GM olaj)
Tervben van csere, mert az olajteknő tömítés egyre gyengébb. Csöpög az olaj. Megnéztem, és a tömítés mellett szépen gyöngyözik, és mivel szinte mindenhol egy pici távozik, így mondhatom, hogy csöpög, naponta friss olajpöttyökkel találkozok (karton-indikátort teszek szegényke alá); a gyöngyözések szépen összegyűlnek az olajleeresztő csavarnál, így olyan, mintha ott csöpögne, de nem, szárazra töröltem ott, és látszik, hogy oda vezet minden olaj újta (van benne logika, mert az van a legmélyebb ponton - logikusan)Na és akkor a kérdések:
- Jó a 10w-40, vagy maradjak a 15w-40-nél?
-- 15w-40-nél melyik javallott? (Valvoline Maxlife az jó lehet? Vagy elég a Mannol 4705?)- Az olajteknő tömítés mindegy, hogy milyen márka? (Azt láttam, hogy a klímásoknál más, de azon kívül mehet bármelyik?) Egyelőre KovácsAutónál nézelődök.
A gyertyáknál is annyi félét hoz még NGK-n belül is, hogy totál káoszt okoz egy laikus fejében, szóval van ott
Ngk gyújtógyertya 7956 NGK/ND Cikkszám: 7956 NGK/ND
Ngk Gyújtógyertya 7956 NGK/TY Cikkszám: 7956 NGK/TY
7956 Gyújtógyertya 7956 Cikkszám: BKR5EK/LA
... és valahány név a naptárba'...(Merivás B14NEL kérdésem is lesz majd...)
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Superhun
üzenetére
Ha ebben is a csodas m32-es valto van azt alaposan nezd meg. Ne bugjon, ne mozogjon miutan berakod sebessegbe, ne legyen nehez berakni sebessegbe.
1.4T-nel nekem rogton elrepedt egy vizcso es egy csonk. Kiegyenlito tartalyban tiszta legyen a fagyallo.
Ja hat meg a turbo. De azt csak askor tudod meg hogy van-e ontveny repedes ha leszeded a katalizatort elole vagy uzemmelegen terheled es elmegy az ereje.
vezerlesre 6-10 ev vagy 120-140k km. Ha nem csorren meg inditasnal nincs baj. -
Sziasztok!
Egy 2013-as, 1.4T-s, 140LE-s Zafira Tourert megyek majd megnézni. Mire kell nagyon odafigyelni? Illetve ezeknél a turbós motoroknál milyen intervallumonként kell vezérlést cserélni?
-
peet137
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Amit korábban írtál, az sajnos nem hozott egyértelmű eredményt és mivel ez az alkatrész szerintem roncsolás nélkül nem ellenőrizhető, ezért keresem az alternatívákat. Ezzel együtt persze köszi a segítséget.

Ezzel az egész sztorival az a legnagyobb bajom, hogy a hibajelenség és a hibakód hol van, hol nincs, ezért elég bonyolult igazolni.
A kertergázcső állapota eddig kimaradt azt még meglesem. Van annak valami jelentősége, hogy a motor meleg, vagy hideg ezeknél a vizsgálatoknál? Mert pl az olajbetöltő "vákuum" egyértelműen erősebb melegen, de még úgysem annyira durva, hogy visszaszívja a kupakot.
olajat amúgy szemmel látható mértékben nem fogyaszt, áprilisban volt olajcsere, 3/4 felett van a szint a nívón, ez - megintcsak szerintem - belefér egy 15 éves opel motortól, 200 000 km körüli futás után. -
Köszi!
-
-
Hali,
J Astra akkumulátor csere után mire számítsak, lesz valami trükk, ablak leengedés stb.?
Köszi! -
Integrale
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A borotvahab megtévesztő lehet, nekem pl lökdösi a borotvahabot, vagy amit odarakok, pedig a membrán nem szakadt, csak mivel mozog a membrán fel-le állandóan, így az általa generált légmozgás mozgatja a habot.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
peet137
üzenetére
nem gyári
gyári
komplett membránház"...ehhez valahogy be kellene bizonyítani, hogy tényleg ez a hibás,.."
Korábban már leírtam hogyan tudod leellenőrizni. [link]
Esetleg borotvahabot kensz a nyíláshoz, ha beszívja, a membrán szakadt.
"...A vákuum kicsit erősebb az olajbetöltőnél, de egyáltalán nem az a "szippantós" mértékű..."
A szelepfedélben túlnyomás van. Ha leveszed az olajbetöltő sapit, a túlnyomástól lelöki magáról a szelepfedél,
és ingadozó lesz az alapjárat.
Ha a membrán át van szakadva, járó motornál az olajbetöltő sapkát nehezebb levenni, mert vákuum keletkezik.
Ebből annyit érzékelsz, hogy a motor túlfogyaszt, olajat csipegeti, fix fordulaton, gyorsításkor, motorféknél rángat. Alapjárat ingadozik.
Ellenőrizd le a szelepfedélből elvezető kartergázcső állapotát, és a csatlakozásait is. -
Integrale
veterán
válasz
peet137
üzenetére
Milyen motor ez, 16XEP? Kell lennie egy kis nyílásnak a szelepfedélen, én paraszt módon úgy csináltam, hogy odahajoltam nyilván álló és hideg motornál, rátapasztottam a számat és megszívtam, megfújtam, megszívtam, megfújtam. Lehet érezni és hallani a membrán mozgását. Ha szakadt, akkor nem fog mozogni. Ezt még lehet fokozni azzal, ha valaki a kartergázt visszavezető csövét fújja/szívja közben. (nyilván ez a része gépesíthető is, csak úgy nincs azonnali biztos visszajelzés).

Csak a visszavezetőt nagyobb vákuummal tudod tesztelni, szájjal talán csak Cicciolina tud akkorát szívni, hogy a membrán zárjon, mondjuk egy porszívó szűkítővel jó lehet, és a hangján hallod, ha zárt a membrán. -
peet137
tag
válasz
ldn218
üzenetére
Műanyagiparban dolgozom, nagyjából képben vagyok, hogy lehet egy ilyen anyagot "kezelni", de sajnos a fizikai/kémiai öregedés ellen a melegítés csak minimálisan segít... Persze, egy próbát megér, de egyszerűbbnek tűnik "elpusztítani" a membrán házát és darabokban kiszedni, kisebb az esély, hogy megsérüljön a szelepfedél.
-
Integrale
veterán
válasz
csoszogi
üzenetére
Én cseréltem a komplett egységet a szelepfedélben, nem tört el semmi, remekül illeszkedett, de!
A benne levô rugó túl kemény, nem szívja meg a vákuum a fojtószelep felôl annyira, hogy lezárjon, úgyhogy dôlt bele az olaj.
Egyben kell cserélni, most 38-ért meg lehet kapni a gyárit. -
csoszogi
tag
kicsit olvassatok vissza miket írtam ide 2021 nyarán. Nekem is gondom volt a szelepfedél membránnal. A16XER, J Astra. Igen meg lehet próbálni a membránt kicserélni, van akinek sikerül is, de nálunk se jött össze, az a meleg meg olaj nem igazán tesz jót a szelepfedélnek...sok problémám volt, a végén a teljes szelepfedélházat kellett cserélni. Azóta nincs gond vele.
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
Én is eddig jutottam, de mivel üzemanyag nyomást sajnos nem tudok mérni, ezért indultam a vákuum/fals levegő irányába.
Bár egy benzinszűrő csere nem különösebben nagy kaland, ez eddig eszembe sem jutott.
Most félig van a tank kb, lehet, h tankolás előtt meg is lépem, abból baj nem lehet, reméljük

-
válasz
peet137
üzenetére
P0171: Keverék-összetétel szegény / üzemanyagrendszer meghibásodása vagy szivárgás
A megfelelő levegő/üzemanyag arány fenntartása érdekében a motor vákuum- és üzemanyagnyomásának a gyártó által előírt értékeken belül kell lennie. A P0171 kód azt jelenti, hogy a motor első sorában az üzemanyagrendszer gyengén működik, vagy a motor ezen oldalának közelében vákuumszivárgás van, és az üzemanyagrendszer túl kevés üzemanyaghoz jut. A P0171 hibakód megjelenésekor, a levegő-üzemanyag keverékben túl sok levegő van az üzemanyaghoz képest.
Másoltam, nem magamtól fogalmazok ilyen szofisztikáltan

Ez még érdekes lehet:
How to Diagnose and Fix a Lean Condition - Chevy Cruze P0171
Kell hozzá füstgép is - pont nemrég dumáltunk róla

-
peet137
tag
válasz
ldn218
üzenetére
A fogyasztásom nekem is magas kicsit, most olyan 9-9,5, de ebben most épp nagyon sok a város, plusz írtam a rángatást is.
Ne is írd le, én is megnéztem, mennyibe kerül(ne ha lehetne kapni egyáltalán), a végén vettem egy bontott szívósort és azét használtam fel (az "új" szívósort meg eltettem jobb napokra
). Kipróbáltam először csak vákuumgenerátorral a kis gömböt, utána meg bemelegítettem a verdát miután feltettem a helyére a cuccot és rárúgtam a pedálra, a rudazat meg ügyesen kitért végállásba, aztán meg vissza
. A régi gömb semmit nem csinált már, csak sziszegett erre a műveletre. Plusz a hozzá tartozó hibakód (p1112-61) is megszűnt, már csak a 0171 jön-megy. -
ldn218
tag
válasz
peet137
üzenetére
Rángatott és sokat is fogyasztott. Hibakódok. A blokkon levö kis lemez mögötti rész garantáltan bevan rakódva. A kis furatok is ami átvezet a szivócsőbe. A pozíció jeladó is lehet szar igaz annyit csinál csak hogy észak vagy dél de az elektronika nem javítható. Az új alkatrész árát meg nem írom le mert öngyi leszel.
-
peet137
tag
válasz
ldn218
üzenetére
Mi volt az alaptünet, amiért nekiálltál?
Nálam a tavasszal volt EGR csere, szívósor tisztítás, csak sajna a blokkon lévő kis lemez mögötti rész elmaradt, mert elfelejtettük... Aztán most nyáron cseréltem a twinport gömböt, mert annak a pozíciójeladója is hibát dobott, szétszedtem, tényleg szakadt volt benne a membrán, gondoltam, emiatt volt a "fals" is, de sajna nem (vagy nem csak) emiatt volt. Ráadásul a check engine is pár napig megvan, aztán kimegy és csak több országút (nagyobb fordulat) után jön vissza. -
ldn218
tag
válasz
peet137
üzenetére
Ugye én egy ugyan ilyet reszeltem, de a kipufogó oldallal kezdtem. Nem zárt rendesen a hengerfejre. Rendbe raktam majd jött a szívócső felújítás. Mindennek a takarítása az EGR járatok tekintetében. A szelepfedelet nem bántottam mert nem fütyült nem dalolászott. Ez a motor olyan lett mint a doxa.
-
peet137
tag
válasz
ldn218
üzenetére
Ezt eddig még nem néztem. A kipufogóval nem nagyon foglalkoztam, mert ránézésre kb 3-4 éve lehetett cserélve max, csilli-villi állapotban van, a hátsó lambda szondát cseréltük, még célszerszám sem kellett hozzá, simán kijött egy villáskulccsal. Ezt amúgy hogy tudom kideríteni? Betömöm a kipufogót és ha lefullad, akkor oké?
(ez nyilván poén volt) -
peet137
tag
Még mindig megvan a Z16Xe1 motornak a fantasztikus szegény keverék hibája. Jön-megy, most épp van. A vákuumrendszert kizárnám, mert a fék tökéletesen üzemel és - amennyire tudom - ennek egy vákuum köre van, ami közös a fékkel is. Javítsatok ki, ha tévednék. Az alapjárat néha kicsit ingadozik, de egyáltalán nem veszélyes mértékben, 50-100 ford/perceket, sztem ez még belefér. ezen kívül minimálisan rángat is az autó kitartott gáznál bizonyos fordulaton. Bár ez inkább akkor van, amikor épp világít a check engine.
Tudtok valami viszonylag megbízható módszert a szelepfedél membrán szakadásának/repedésének kiderítésére? A vákuum kicsit erősebb az olajbetöltőnél, de egyáltalán nem az a "szippantós" mértékű. Van annak jelentősége, hogy ezt hideg, vagy meleg motornál nézem?
Az a baj ezzel a membránnal, hogy roncsolásmentesen nem nagyon lehet tesztelni. Ill ha ez a ludas, érdemes a membránházat cserélni csak a gumival együtt, vagy mindenképp a komplett fedél kell? Nem szívesen venném most le a szelepfedelet, ha nem muszáj, úgyhogy valami olyan módszer kellene, ami bontás nélkül ad relative megbízható eredményt.
Másik titkos tipp az EGR kör blokkon lévő "furatai", de ahhoz nagyon sokat kellene bontani, hogy ez kiderüljön, azt egyelőre második helyre tenném.
OPCOM van, ha esetleg valamilyen adattal lehet ezekre "szűrni", csak ötlet nincs hozzá.Minden tippre nyitott vagyok!
-
A mai párás, esős délelőtt folyamán városból kifelé egy Opel Vivaro diesel kisteherautó koromfelhője mögött haladva megjelent egy szép check engine. Az első lehetőségnél félrehúzódtam, és megnéztem. Megvolt.
Viszont minden optimális tartományban üzemelt. Olajban még nincs ötezer km, friss folyadékok vannak benne, előtte már tíz percet üzemelt városban. Elkerülőn meghajtottam, nem problémázott, lapot szépen veszi.Hibakódokat kitöröltem. Valakinek valami tapasztalat/ötlet?
-
-
tennis
tag
Sziasztok!
Valaki van közületek, aki mostanában adott el Zafirát?
2008-as 1,7cdti, 148 ezer km, én vagyok az első tulajdonos. Nagyon jó állapotú, általában hosszú távokon volt használva, helyben egy Agilát használunk. Mennyit érhet ez az autó? Köszönöm, ha valaki megosztja véleményét. -
gban
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
És a 60 lovas F-nél mi volt a mozgató hogy a vezérlés mögé tették a termosztátot?

Tudom, hogy ha termosztátot cserélsz, legalább leellenőrzöd a komplett vezérlést is
Meg a hosszbordás cseréjénél le kell oldani az egyik motortartó bakot, nehogy megoldd bárhol ha szakad.
Mondjuk lehet hogy sose szakadt senkinél mert előtte jóval már visít és cserélik, de akkor is… -
ncc1701
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Van olyan bömbi, aminél a vezérlés csere 2 nap szervízben, mert motor ki-vissza. Na, ott az milliós nagyságrend, mert a zseni úgy gondolta, h sosem kell majd cserélni, és hátra tette.
Jövőre viszem automata váltóshoz a kocsit, még nincs baj, de nézzen rá. Ott is lesz majd szép szám, abban biztos vagyok. -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
...tegnap beszéltem kolléganővel, hogy miért adták le a bmw-t és mi lesz helyette... valami 2000es gáz+benzin bmw-t vettek egy éve és akkora volt vele a gáz, hogy 700as összeget mondtak nekik, hogy annyiból lehetne rendberakni műszakira.... így lett egy 2007es golf, ami jobb, olcsóbb, újabb, kevesebbet kér szervizre... az a durva, hogy vezérlésre 100 fölött mondtak arra is (mint nálunk volt a Zafinál) ...brutálisan elmentek az árak... F-nél kb 7 éve valami 40 alatt megállt a készlet vízpumpával, görgőkkel, munkadíjjal... most meg egy normális készlet majdnem ott van, hogy 100

-
M0ng00se
őstag
hi all,
holnap megyek megnézni egy automata 2000-res évjáratú 3.0v6 c omegát
bármi amire figyeljek? a rozsdán kívül
-
Van olyan hely ahol cseredarabot kapsz igen, de itt a sajátomat kaptam vissza - már amennyire meg tudtam állapítani. El lett takarítva, le lett festve. A gyári címke rag. szalaggal volt letakarva festés előtt, így simán leszedtem és ott volt alatta az eredeti címke. És az olyannak tűnt mint amit odaadtam

Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Google Chrome
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ha úgy lenne, semmi gond nem lenne...
ezen kezdtem el agyalni, hogy miként függhet össze a dolog... onnantól az a rutin, hogy kocsi leállítása előtt az első track-ekre váltok akármelyik lemeznél, azt azonnal beolvassa, cd30 kikapcs, kocsi leállít... és nem merül az akku 
)

(ő lenne az
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)