- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- iOS alkalmazások
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy Note 3 - fókuszban a szolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz MaddeNNNN #110354 üzenetére
A b insignia is problémás? Nemcsak az a? És ott is sokat javult a facelifttel. Mára szerintem egy normál használt autó (sztenderd hibákkal, ami minden más autónál is ugyanígy megvan)
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
-
ncc1701
veterán
válasz MaddeNNNN #110318 üzenetére
A valamikor várhatóan road legál osram h7 led valami 45eft/pár. Vastagon megéri, pontos vetítési képe van. Annyi, h behány rá a kocsi vezérlése, mert csak 2x19w-ot kér.
Nyilvánvalóan alap egy jó állapotú lámpatest, ami ilyen 10+ éves kocsinál már cserés lehet.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz MaddeNNNN #110313 üzenetére
Aztán meg állandóan szembe villogókkal találkozik
Pont most volt egy írás hogy még a ledre tervezet lámpák is vakíthatnak
Vakítják az autófényszórók? A helyzet egyre rosszabb, és erről a gyártók is tehetnek!( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
mephi666
nagyúr
válasz MaddeNNNN #110266 üzenetére
itt igazából nem is a kézifék kötél rohadt be (az kb 2 éve lett cserélve és filléres mutatvány volt ehhez képest) ...a kiszerelt féknyerget mutatta a főnök, hogy 2 részből áll: az egyik felére megy a kötél, másik oldalról pedig az üzemi fék dolgozik olajjal... a köteles részét húzza a kézifék és ez szokott x év után megszorulni... ennek próbálkoztak manuális tisztításával-javításával-felújításával, de soha nem lett tökéletes a végeredmény... ellenben ha ez a gyári 17 évet bírt, remélem a most belerakott bírni fogja sok évig
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
hdanesz
őstag
válasz MaddeNNNN #110181 üzenetére
Ha valóban nem okoz galibát, akkor tőlem zöröghet. Tényleg szar úton jön elő zavaróbb formában. Illetve inkább ijesztő.
Ahogy nézem 25 ezer körül van egy darab ilyen tartó és lehet nem oldaná meg túl hosszú távon a dolgot.Anno a próbaúton fel sem tűnt, pedig mentünk 5-6km-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
hdanesz
őstag
válasz MaddeNNNN #109594 üzenetére
Köszi szépen! És neked is gban.
Ha visszatér a tulaj, akkor majd alaposabban kivesézzük a dolgot. Jó lesz alkualapnak.Szerintetek ilyenkor jobb ha:
- felajánlja a kereskedő, hogy megjavítja és élni ezzel.... vagy
- inkább az árából engedjen és majd keresek én valakit a javításra?Azt hiszem sejtem a választ...
-
hdanesz
őstag
válasz MaddeNNNN #109404 üzenetére
Élőben nem hallottam ezt a hangot, csak videón. Köszi a választ.
Kérdés, hogy a beázás mikor jelentkezik....csak nagyobb esőzések után vagy egy 15-20 perces zápor is meglövi? Mert nem mindegy, hogy évente 2-3 alkalommal történik ilyen vagy havi 1-2 alkalommal.De ez tuti autótól függ. A kereskedő szerint természetesen a takarítás/mosás miatt lett ott csak valahogy víz.
-
mephi666
nagyúr
válasz MaddeNNNN #109076 üzenetére
Z16XE1-nél nálunk 2-3 hónapja trafó volt, de az p0300 hibakódot dobált, ami random égéskimaradás és nem magas fordulaton nem húzott, hanem alul szenvedett...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
peet137
tag
válasz MaddeNNNN #109073 üzenetére
Itt csak a szelepfedèlen van membrán, a szívósorban nincs. Gyertyák és a szellőztető megvolt. A trafó még nem. Az szerintem nem valószínű, mert akkor nem egy bizonyos fordulaton lenne a rángatás, sebességtől és fokozattól függetlenül. Még annyi infó van, hogy kb 4300 - 4500 között van egy torpanás a gyorsulásban, utána újra húz. Mintha változó szelepvezèrlèssel lenne valami geb@sz, pedig ebben nincs is
-
v.attis
őstag
válasz MaddeNNNN #108704 üzenetére
Nem izgat a merülés, van töltőm. Biztonsági okokból szeretném áramtalanítani. Jártam már úgy, hogy mentem tankolni és utána már nem indult el az autó, zárlatos lett az akku(cella).
Bármi elromolhat, zárlatos lehet. A kocsira senki nem fog ránézni heteken át, így leszek nyugodt. Mint amikor elmész nyaralni, és elzárod a főcsapot a lakásban... -
-
Richard!
addikt
válasz MaddeNNNN #108504 üzenetére
Nem tudom, én csak egyik nap leadtam, másnap felvettem. De gyanítom, hogy igen, mert ki kellett járniuk a csarnokból az átadópontra, szóval nem csak feltöltötték és csókolom.
Normális szerviz, 30+ éves tapasztalattal, de nyilván az ördög nem alszik...Ma kezdődik életed háralévő része
-
tlala
addikt
válasz MaddeNNNN #108456 üzenetére
Köszi a válaszokat gyújtótrafó ügyben mindenkinek.
Végül a Delphi gyártmányút rendeltem meg, egy boltban kézbe tudtam venni többfélét, az hasonlított legjobban a gyárihoz, fám hüvelyekkel, stb. - és olyan sárnehéz volt, mint a gyári (ellentétben néhány jóval könnyebb utángyártotthoz...).
(Nekem nagyon jó személyes tapasztalataim vannak Delphi féktárcsával és fékbetétekkel is - és nagyon jó árban tudtam rendelni az Opel Mokkához a centralcar.hu-ról.)
Gyertyából pedig Bosch iridiumost rendeltem a sima 1.6-os benzines B16XR gépsárkányhoz.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz MaddeNNNN #108289 üzenetére
Köszi!
Nem szól a rendőr, vagy a műszakin átmegy ezzel a leddel? Csak mert elég macera a cseréje. A fene se akarja cserélgetni műszaki előtt vissza a régire utána megint vissza a ledet.
Erősebbnek tűnik a fénye mint egy halogén h7 fényszóróéLáttam én is azt a kartámaszt de nagyon bazárinak néz ki azzal a műbőr+krómozott műanyag kombóval.
Meg van olyan hozzászólás ami szerint silány minőségű.ncc1701:
Szerintem veszek egy K2 -őt az írja is a Dexos III -at.
Jó az utántöltésre. Már csak a mennyiséget kellene kiderítenem mert a K2 fél literes.[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz MaddeNNNN #108285 üzenetére
Ennyire azért nem vagyok műszaki analfabéta
Lusta voltam a saját motorteremet lefotózni de rákerestem a neten és pirossal jelöltem a tartályt:
Ilyen a kupakja:
Kíváncsi leszek a ledesre hogy mit mutat
Milyet vettél?Richard!:
Köszi akkor érdemes tenni vele egy próbát.
Majd keresek olcsóbban.[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
ncc1701
veterán
válasz MaddeNNNN #108257 üzenetére
Bakker. Arra nekem dob, de azt már megszoktam, induláskor 2x menü gomb nyomása kell... Érdekes, h papíron canbus ready. De van canbus ready w21 osram ledem, arra is hibát ad.
Melyik is volt az a másik márka, akit ajánlottál? Meg még majd rendszámtábla világítást akarom ledesíteni.
Ja, rendeltem kínai op-com cuccot, azzal ki lehet kapcsolni vajon a menetfény ellenőrzést?[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz MaddeNNNN #107742 üzenetére
Nem biztos, h lengőkar, valamelyik szilent. De van a vasban 370ekm, fék már volt cserélve, én nem a fékre tippelek. Mikor beteszzük a lámpát, akkor megnézzük a szilenteket is. Haver szerint cseréljük csak a szilentet, de én úgy vagyok vele, h 60e/db a lengőkar, a 6 szilent + sokkal több meló nekem nem érné meg, legyen új. Úgyhogy csak tippelem, h lengőkar.
Erre az osram ledre nem panaszkodik. Nappali menetfény dettó, erre sem szól a verda. Anya Yarisában már 2 éve van osram led, q jó. Nem vakít, ugyanaz a vetítési képe, mint egy h4 halogénnek, szimplán 3x akkora fénye van, plusz hófehér. Sokkal jobban látni vele. Utóbbi pár évben már én is elkezdtem fosni, h elém ugrik valami holdkóros hülyegyerek full feketében, esőben+sötétben és elcsapom.
[ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
válasz MaddeNNNN #107578 üzenetére
Hát most már nekem is jó állapotban van
Ma kerül fel rá a turbó és mehet a piacra-én egy életre megutáltam az Opelt.
Jó pár autóm volt de egyre se kellett ennyit költenem-de legalább az új gazdi jól fog járni
Igen jól meg kell nézni-menni kell vele rendesen odalépni neki,hogy a turbó hiba is előjöjjön már ha van-szívósort nem tudod megnézni,hogy jó e én is csak akkor láttam meg amikor lent volt a check lámpa bármitől lehet.
Örülök,hogy van olyan is aki szerencsés volt a típussal -
espi38
őstag
válasz MaddeNNNN #107455 üzenetére
Egyenlőre nem veszek másik autót-jelenleg egy autóval is megtudjuk oldani a napi teendőiket csak a nejem nehezen fogadja ezt el.
Eladás oka tényleg anyagi-hirtelen egy nagyobb összeget kell megadnunk/régi tartozás és sajnos csak így megy a dolog-normál fizetésből élünk /
Nem vagyok a pénzem ellensége, de néha az életben ezt be kell vállalni,sajnos most nagy több százezres bukoval-de legalább valakinek jót teszek aki megveszi -
mohabá 007
aktív tag
válasz MaddeNNNN #107273 üzenetére
A képet amit feltettem, azon is csak egy MAP szezor van, és egy BARO szenzor.
Írd be a Google-ba a BARO szenzor GM számát,
és eldöntheted, hogy mi is az valójában.A kérdésem továbbra is:
- Ha van MAF, mi szükség van MAP-ra, ha a működéséhez szükséges beszívott levegő hőmérséklet-érzékelő nincs.
- De fordítva is igaz az: minek a MAF, ha van MAP?[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
espi38
őstag
válasz MaddeNNNN #107269 üzenetére
Sajnos nagyon elbaszt... ezt a vásárlást - belenyúltam a tutiba.
A hibakódon kívül még van jó pár hibája, foncsor felújítás - elkezdett ezen a pár 100km kopogni az elejében-folyt az olaj az olajszűrőháznál/tömítés cserével megoldodott/ most változatosság kedvéért a fagyálló folyik /valami van a hátsó fékkel mert amikor lenyomom a fél pedált hátulról "huppogo" hangot hallani.. 1 es fokozatba nem mindig lehet reccsenes nélkül berakni.... soroljam még -
mohabá 007
aktív tag
válasz MaddeNNNN #107245 üzenetére
BARO szenzor méri a légköri (barometrikus) nyomást
MAP szenzor
Az ECU ennek segítségével befolyásolja a gyújtás és a befecskendezés egyes paramétereit. A szívócsatorna nyomást értékeli, és megfelelően beállítja a levegő/üzemanyag-arányt.
A MAP-szenzor szolgál a barometrikus nyomás mérésére is. Ha a gyújtás be van kapcsolva, és a motor nem jár, az (ECU) a szívócsatorna nyomást barometrikus nyomásként értékeli, és megfelelően beállítja a levegő/tüzelőanyag-arányt.MAF szenzor
Légáramlás mérő, ami méri a motorba belépő levegő mennyiségét.
Az (ECU) a MAF érzékelő jelét használja, és megfelelően beállítja a benzin/levegő arányt, a motor minden fordulatszáma, és terhelése mellett.Egy normális motorban vagy MAF van, vagy van beszívott levegő hőmérséklet-érzékelő és MAP, de az üzemszerű működésükhöz nem kell BARO szenzor. ( lehet, hogy rosszul tudom? )
Az A14NET motorban van MAF: (de nincs beszívott levegő hőmérséklet-ézékelő a MAP működéséhez )
[ U]és van MAP, és BARO szenzor
Kíváncsiságból a keresőbe beírtam a BARO szenzor GM számát,és kiderült hogy az egy sima MAP szenzor.
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
Findzs
addikt
válasz MaddeNNNN #107188 üzenetére
Nagyon köszi a kimeritö választ sokat segitett
Ugy érzem maradok a szivo 1.6 nál amit ma egy kereskedésben ki is tudtam probálni.
Tegnap egy 1.4 es szivot probáltam ami elég vérszegény volt. Mondom ezt ugy hogy nekem is 1.4 van de h astra. 90 lo vs 100 lo igaz hogy kb, 250. kiloval nehezebb a j astra.
De meglepö volt milyen gyenge. Pedig kevés km es magyarorszagi 1 gazdás szép kocsi. Nem vagyok egy versenyzö tipus a mostani h elött 1.2 g astram volt de az is jobban ment mint ez az 1.4 j. Az 1.6 al nem volt gond az ment rendesen.ArthurShelby:
Köszi neked is"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
gban
veterán
válasz MaddeNNNN #107071 üzenetére
Biztosan függ az autó állapota a korábbi gazdától is, ez így van.
De vannak már-már indokolatlan különbségek is, csoszogi kollégával gyakorlatilag egyforma az autónk, J Astra, A16XER, legelső szériás (2009-es gyártás, 2010-es forgalomba helyezés az enyém, az övé is 2010-es), nekem alig jön elő hiba, lekopogom, neki meg sokkal több gondja volt.
És a hibái egy része nem tudom mennyire indokolható az előző tulajjal.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz MaddeNNNN #106922 üzenetére
Szerencsére a gyertyák voltak, kapott NGK iridiumosat ezek a fosok helyett. Így már nem dadog.
Tanulság, ha az autókereskedésben azt mondják neked, hogy cseréltek benne gyertját az ne tartson vissza attól, hogy te normálisat rakjál beleTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
gban
veterán
válasz MaddeNNNN #106974 üzenetére
Tetősínt láttam valahol említeni, talán a rögzítési pontokat írták hogy ott bemehet a víz.
Az enyém már ezüst színű, lepattogzott róla a fekete festék, talán ez az állapot is bevezetheti oda a vizet.
Antennacsatlakozóra is gondoltunk, ellenőrzésig nem jutottunk még el.
Ami ezek felé viszi a gondolatmenetet, az a hátul lógó kárpit.Tetőkárpit: sose lógott egyik autómban sem (Kadett, F Astra), pedig sok éves korukig megvoltak.
Akinek lógott már, ott volt egyéb oka, mint pl. a beázás, vagy csak simán elvált a ragasztás?Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz MaddeNNNN #106922 üzenetére
Nincs FB-om, megkérnélek egy utánanézésre ha megoldható - sajnos azt se tudom hogy működik ez ott
Arról kellene infó, hogy mitől áll a víz a J Astra csomagtartójában.
YT-on találtam néhány infót, aki videót tett fel, az végül leírta hogy neki mit cseréltek ki miután 1 hónap után visszakapta, de a kommentekben meg ott van 43 másik hozzászólás, hogy igen ugyanez volt, és mindenki más pontot ír le hogy nála hol ment be a víz
Mi is megnéztük ezeknek a pontoknak a 95%-át, eredmény nélkül sajnos.Postázást nem vállalok.
-
ncc1701
veterán
-
addikt
válasz MaddeNNNN #105713 üzenetére
Én lecseréltem az astrán. Vagyis pótoltam, mert az enyémen egy zafi antenna volt, ami sajnos hozzá is ért a csomihoz ha nyitva volt. Ez addig volt így amíg egy gyorsításnál lerepült a francba.. Kiderült hogy a felfogatása szét volt rohadva. Vettem ebay-en egy cápát lengyelből. Ezzel egy hangyányit jobb a vétel mint előtte a rozsdással.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
ncc1701
veterán
-
mephi666
nagyúr
-
ncc1701
veterán
válasz MaddeNNNN #105270 üzenetére
Passz, motorolajba még nem öntöttem soha olaj csere elött sem benzint, sem gázolajat. Amúgy még atf olajat szoktak beleönteni csere elött fél litert.
De sokkal sötétebb a leengedett olaj motormosó adalékot használva, szóval én úgy gondolom van értelme. Az összes kocsimon használom, elég olcsó dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest