Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
Nem teljes infókat kaptam tárcsa nem is kellet
Betét meg két kutyacsont lett véve unixból, olyan 3.5e Ft-al került többe mint kauffer-ből(öcsém 50% kedvezménye ellenére), de ugye még délelőtt kihozták és délutánra ki is lett cseréve, ez a felár áraViszont
Hát nem tudom mennyire szerette a kis Meriva a turbóról lecsúszott levegő beszívó csövet
Itt a 7-essel jelölt , ez a cső megy a levegőszűrőtől a turbóra
És nem tudni mióta volt lelazulva, és csak szívta jó kis port is, nap mint nap megy horgászni az öregTegnap este hívás hogy a turbóról menő cső törött szakadt keressek már
Én kerestem de nem jót, én a fentebbi linken lévő 2-es számú csövet kerestem
Találtam is nem aranyárbanAztán reggel csak megnéztem hogy melyik cső, és akkor konstatálom hogy nem jó csövet kerestem
Na gyorsba rákerestem a másikra is és nagyon nem találtam sehol
Mondom édesapámnak ha már nem tartja a turbónál semmi kiszedem, két csavar meg egy bilincsÉs ahogy kiszedtem lám nem is törött, egyszerűen a bilincs lecsúszott és lelazult, bilincset a turbóra csúszva meg is találtam
Tiszta olajsár volt az egész még a turbó belseje is, ugye kartergáz por keverékeNa féktisztítót a csőnek, a turbót nem mertem lefújni a helyén, mert ha az a por/olaj keverék belefolyik a turbóba akkor lehet annak annyi, így rongyra fújtam és szépen megtörölgettem, szép fém fényes lett
De én nem tudtam visszarakni a helyére felülről olyan kevés hely volt, de tényleg a kezemet nem tudtam lenyomni odáig fentről, megemelni bakkolni meg mit tudom én áá, na meg éjszakai ébrenlét után nem volt türelmem és tuti eltörtem volna
Na de a szerelő megoldotta ha már úgyis cserélte a fékbetétet meg a két kutyacsontot
Tényleg nem tudni mikkor lazult le, bilincs az vastagon olajsaras volt nem is látszódott csak tapintás útján derült ki hogy ott van
-
Az volt a fura, h nem is csúszott. Csak olyan súrlódó, csiszmákoló, csillingelő hang jött a kocsiból. Előszőr azt hittem, h az előttem vánszorgó busznak van ilyen hangja

Amikor lámpa jött ahogy lassabban, kisebb fordulaton mentem hangosabb lett - és mikor megálltam dőlt belőle a füst (+szag)
-
Kuplunkgozáshoz mi kell még a szerkezet + kinyomócsapágyon kívül:?
Értem ez alatt, h tömítés / szimering?
Az olajat azt tudom
Reggel melóba jövet feladta a harcot, füstölve álltam meg
-
bul07
nagyúr
Meriva A 2005 (1.7 dízel 75lóerő Y17DT)
FékrendszerHonnan lehetne megtudni hogy TRW vagy Lucas fékrendszer van alatta
Mert betétnél ki van emelve melyikhez jó
Hátsó féktárcsa betét kellene
Én a legolcsóbbat néztem ki, egy 17éves kocsi esetén ami nem megy sokat kb soha többet nem kell cserélni akármilyen márka is legyen, és nem is első fék ahova azért számítana a minőség -
FoLey-v
addikt
Hát igen... eljött.

Már megrendeltem a Bosal márkát 24k-ért tartó gumikkal és bilinccsel együtt. Nem akartam már ezt visszatenni a dobot. Még toldással sem.

-
Kicseréltem a trafósort az alapjáratingadozás megszűnt
De megmaradt a lassan visszaeső fordulat. Az nem lehet, h a fojtószelep le van lassulva? Lehet fáradt már szegény így 21 évesen... Vagy más fele indulnátok el?
-
M0ng00se
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
igazából lehúzott ablakkal mentünk, hallottuk előre ha jön valami erős dög
de igen, figyelni kellett erősen, aztán ahogy közeledett a zárás egyre kevesebb autó jött, gondoltam is hogy rágyorsítok hogy legyen egy gyors kör, de aztán sárga zászló úgyhogy hanyagoltam, plusz az is bennem volt, hogy vár ránk ezután 1100km haza
-
M0ng00se
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
check engine kint volt(egyik körben az akku töltöttség jelző is), ezért nem mertem kenni neki nagyon, bár volt 1-2 rész ahol szétengedtem a vadlovakat xD meg persze figyelni kellett a többiekre is
full pontos időt nem tudok mondani de kb 14 perc
plusz az első kört leszámítva mindig volt valaki aki miatt sárgazászló volt... -
M0ng00se
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
végülis megérkeztünk a ringre mentem is négy kört
check engine lambdaszondát dobott, rá lesz nézve, meg az olaj fogyogat, de az egész motortér allja olyan szóval gőzöm sincs honnan jön
(még nem vettem meg a képeket)
4 kört mentem, minden kör után kis pihivel
egyik álmom teljesült így, hogy menjek saját kocsival a nordschleife-én
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Fecogame
üzenetére
Bár tudom ez nem vígasztal, de félig-meddig én is így állok egy frissen vásárolt autóval.
Vásárlás után pár nappal elindultam hosszabb távra vele és egyik előzésnél kiírta hogy vigyem szervízbe az autót és jól érezhetően visszaesett az ereje. Aztán volt hibakód olvasás ami turbó alulnyomást hozott ki.
Jövő héten kiderül hogy a J Astrákban szokásos turbó öntvény repedés és így komplett turbó csere vagy csak egy nyomás szabályzó/szenzor hibásodott-e meg.
Beszéltem én is az autókereskedéssel, sőt ők mondtak vásárlás után hogy ha bármi baj van az autóval őket hívjam először. Aztán nyilván mondták hogy ha elektronikus baja van arra nem él a jótállás (csak motor,váltó). Mondom rendben, de ha a turbo öntvény van megrepedve azt biztos hogy a vásárláskor is fent állt és ugye én laikus szemmel ezt nem tudom megnézni és a próbaúton sem derült ki.
Úgyhogy semmiképpen se hagyd magad. -
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem piszkáltam, elvileg benne van, de nem tudom milyen állapotban. Meg ugye a hiba előtt lement kb 100 km és semmi baja nem volt.
Kedden hívom majd a szívósorosokat megint. -
Sanki
addikt
válasz
Sanki
üzenetére
Úgy tűnik a felújított szívósor a hibás, a fékrásegítő vákuumcsatlakozó körül hallatszódott, hogy beszívja a motor a fals levegőt, a "mesteri" féktisztítós trükkel pedig egyértelműen javult rövid időre a motor működése (maga a kábel nem sérült nekem, hanem valami a szívósorban lehet).
Beszéltem a szívósoros kollégával, nagyon segítőkész volt, sajnos a héten én voltam a második ugyanezzel a hibával, valószínű csere lesz - csak meg kell várnom ameddig a másik tag visszaküldi és szétszedik, hogy mi a baj.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Fecogame
üzenetére
ez a "kereskedő elviszi kijavíttatni a hibákat" dolog is jó
amikor vettük a kocsit, akkor "kifújt a kipufogó, de megcsináltatta" ...idővel figyeltem, hogy kifúj valahol, mert picit morcosabb a hangja, de nem foglalkoztam vele... nem volt vészes... most 1 hónapja a megszokott szerelőnél átnézettem a kocsit enyhe olajszivárgás miatt és ők kérés nélkül lecseréltek valami párezres tömítést a kipufogónál (ahol kifújt) ...gondolom a szakszerű javítás az volt náluk, hogy taknyoltak rá kis pasztát, ami tartott is egy rövid ideig 
...fagyállószagú gőzt is ereget a kocsi?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Integrale
üzenetére
Már a váltóval sem kellett volna szerelöhöz vinni az autót, hanem azonnal trélert hívni, és egyenest visszavitetni a kereskedöhöz (az akkor 1 napos autót), és úgy követelni a visszavételt.
Így azért nehezebb ügy lehet, ha egy "harmadik" fél már belenyúlt a váltóba, a kereskedö majd erre próbál hivatkozni gyanítom.. -
gban
veterán
válasz
Integrale
üzenetére
Ezzel annyi a gond hogy ha azt mondja a kereskedő hogy felejtsen el bármit, akkor nem tud mit tenni és mehet a pereskedés hosszú évekig.
Aztán megszünteti a céget és kreál egy másikat akár.
Ne legyen igazam, de ki tudja mennyire csak az időt húzza az együttműködés kinyilatkoztatásával.
Itt nincs valami 3 napon belül visszavihetem dolog? -
Integrale
veterán
-
-
gban
veterán
válasz
Fecogame
üzenetére
Ja hogy elhoztad már, értem.
Akkor most már majdnem minden terv jó amivel beljebb vagy, mert gondolom a pénz és autó visszacserél az már nincs képben. Lehet az lenne a legjobb terv...
Csak azt nem értem, hogy miért vetted meg ha ennyi gondot tapasztaltál azonnal, és az olajat a vízben is utólag kérdezed.
Ne érts félre, jót akarok, nem a vásárlást leszólni, vagy kritizálni, csak leírom a gondolataim.
Szóval ne hagyd magad, sajtolj ki a kereskedőből amit tudsz, illetve egy visszacsere lenne talán a legjobb.
Futást lekérdeztétek, stimmel a km óra az adatbázissal, és egyenletes növekvő? -
A kereskedővel beszéltem, azt mondta vigyük vissza az autót, és ő elviszi szervízbe kijavíttatni a megtalált hibákat. Ez eddig rendben is van, csak majd kérünk számlát a javításról, illetve még ott a kereskedésben megnézetjük egy hozzáértővel (aki többek között rádugja a gépet), hogy tényleg ki lettek-e javítva a hibák.
Ez így jó tervnek tűnik?
Amúgy vicc, tegnap vettük az autót, erre ma 200km-re a lakhelytől, otthagyott az autó
Nem lehetett váltani, mert elszállt a váltó. A szerelőnél kiderült, hogy levegős lett. Megjavította, most menni fog egy ideig, remélem a kereskedőig még el tudunk vele gurulni. -
válasz
üzenetére
Olaj, tuti.
Azért is gondolunk hengerfejre (a szerelővel együtt), mert a kis gázadással az 1500-as fordulatot sem tudja tartani az autó, kicsit "köhög". A gépre rádugva sem mutatott túl vidám értékeket, plusz a motor felől is furcsa ciripelős hang jön, és nem az ékszíj felől.
-
-
válasz
Integrale
üzenetére
Sejtettem hogy valami baj van vele, de még azóta sem sikerült eljutni odáig hogy javítsam. Milyen irányból álljak neki egy ilyen hibának? Tömítetlenség teszt, lambda csere, katalizátor csere a sorrend?
Azt mondjuk nem tudom hogy lehetne letesztelni a tömítetlenséget.
-
Integrale
veterán
Ha ez mind a két szonda jele, akkor a katalizátor nem jó. A monitor szonda jelének nem szabad megegyeznie a szabályzóval, ha így lenne, akkor a katalizátor nem végzi el a feladatát, tehát ugyanolyan gáz távozik belőle, mint ami belemegy.
Lambdaszonda/katalizátor hibát gyakran okozza tömítetlenség, hibás érték a MAP/MAF irányából. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Én is úgy tudom hogy a katalizátor után kb leköveti az előtte lévőt, minimális delay van benne de ez tök lapos, mintha nem is lenne benne, lehet nincs is benne kettő?
Nem ismerem a motort. -
McDoug6lak
tag
válasz
bul07
üzenetére
Én minden 3. olajcserénél cseréltetem, nem tudom mennyire indokolt a 15 ezres csereperiódus, természetesen kúton tankolás esetén... Gondolom kannás ügyletek indokolttá tehetik a gyakoribb cserét.
Azt viszont nem gondolom, hogy az olcsóbb annyival rosszabb minőséget képvisel, mint amivel olcsóbb...De a tévedés jogát fenntartom, és várom a szakik válaszát, mert ez bizony engem is érdekel
-
bul07
nagyúr
Opelba raknátok MAHLE ORIGINAL üzemanyagszűrőt?
Meriva A 2005 (1.7 dízel 75lóerő Y17DT)Jelenleg HENGST FILTER E59KP01 D78 [link]van benne, de most megint rendelnék és árban sokkal jobb lenne a MAHLE ORIGINAL
Tehát kérdés az hogy
MANN-FILTER PU 8013 z [link] 3713 Ft
vagy
MAHLE ORIGINAL KX 231D [link] 1953 FtÉs olyan 15e cseréve van tehát nem kell sokat bírnia
-
diablo1984
veterán
válasz
Sanki
üzenetére
passz, elektronika van rajta, csak mérhet valamit. Nekem ot ott volt félrefordítja, mert a benzincsövet nem akartam meggyilkolni, én visszarakás előtt megtakarítottam, mert moslékos volt, de azon sok mindent nem lehet látni, max a videó szerinti porlasztási képet, ha az mérvadó.
Én lekopogom, hogy azóta az asszony el van alélva, szerinte jobban megy, kevesebbet eszik a verda, de szép hangja nem lett a motornak, csak a szívósor csörgés megszűnt, de van minden más hangja, a folytószelep mintha csattogna(vagy a fene tudja, lehet hidrotőke, vagy bármi más), a lánc szerintem csörög így 8 hónappal a csere után, szóltam a szerelőnek, mértem olajnyomást(az rendben, 1,5bart tol alapjáraton), mondta a szerelő, hogy a feszítő adhatta meg magát(skf szettet rakott bele), augusztusban cserés lesz megint.....
De gyanítom, hogy sosem a csendességéről lesz híres ez a motor, még lágyan és csendesen járó opel motort nem hallottam sosem.
-
McDoug6lak
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Jaja szoktam, de most már elvált a törlő csík a vaskosabb gumitól...Szóval sajnos, nem csak a kosz miatt nem töröl szépen, szóval mindenképpen csereérett

-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az egész injektort kivettük a szívósorból az elején, de ott volt szerelés közben (mivel a benzincsövet nem vettük le).
Akár meg is sérülhetett, bár oldalra volt rakva.
Van valami normális teszt erre vagy csak a videón látható? -
diablo1984
veterán
válasz
Integrale
üzenetére
állandó hullám ha azonos fordulaton dolgozik....
Sanki: nekem is szét volt porladva a trafó gumijának az alja, mi 2 éve cseréltük, mert néha kihagyott egy hanger, de azt gyújtáskimaradásnak írta is az agya.
A szívósor cserekor az injektor híd, vagy injektor nem sérült? -
zgospel
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, ez típushiba, a határolóban van egy rugó aminek mindkét végén műanyag kupakok vannak, azok akadnak meg az ajtó nyitásakor a kis vájatokban. Azok a műanyag kupakok az évek során kilyukadnak, és elkezd maga a rugó beakadni, attól kezd el recsegni és akadozva járni.
Van ennek a műanyag kupaknak a cseréjére házi megoldás, de időigényesebb, mert szét kell szedni a határolót.Én kb fél évig jártam így az Astrával mire végre volt egy kis időm (és kedvem
) kicserélni.
Patentok nekem nem törtek el, csak az említett távtartók ragasztása szakadt le. -
ArthurShelby
addikt
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Nekem az ablaktörlőlapátokkal az a tapasztalatom, hogy takarítani kell őket. Sokszor beszorul oda (mármint a lapát és a szélvédő közé) a mocsok, a nap és az eső összegyógyítja a mocskot és a lapát gumiját, amire az utóbbi deformálódik és oda a tökéletes törlés.
-
McDoug6lak
tag
Sziasztok!
Ablaktörlő lapátokat szeretném kicserélni, és a véleményetek érdekelne, a cromax-ban kapható olcsóbb kategóriákról. Hátulra valami ASHIKA márka lenne a legolcsóbban...
Előre meg MAXGEAR-t néztem. Nem, nem szarrágásból akarok olcsót, csak már megszoptam a bosch, valeo drágákkal, és a bosoko negyed annyiért minőségibben tette a dolgát...sőt csíkmentesebben törölt. Évente cseréltem, annyit kényelmesen kibírtak azok is, de sajna a cromaxban a bosoko nem kapható... Szóval ha valaki az említett terméket próbálta, ne tartsa magában a véleményét róla, esetleg más ajánlást is szívesen fogadok
ASTRA G a donor
Előre is köszi szépen! -
mephi666
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
ennél még nem szedtem le a kárpitot... F-nél meg volt szokva, hogy ha alatta van meló, akkor rendelek egy marék patentot is, mert filléres tétel, de tuti törni fog néhány

...nyaralni indultunk, nyitom az ajtót, csuknám, erre kicsit recseg és erősebben kell húzni, mert valami elb*szódott a határolóval
Murphy törvény, hogy pont akkor... együtt lehet vele élni, de mivel vezető oldalon van, ezt mindig nyitni-csukni kell és zavarni fog előbb-utóbb 
ui: valami ragasztót is szerzek otthonra... bal hátsó kárpitot valami átlátszó takonnyal rakták fel és az sem örök élet ránézésre... majd azt is megcsinálom valamikor normálisra...
na, találtam videót is okosodni

-
zgospel
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, az ajtókárpitot kell leszedni, utána a hangszórót ki, és úgy férni hozzá. Az ajtóhatároló rögzítési sorrendje mindegy, az ajtó a zsanérokon ül és forog addig is.
Viszont az ajtókárpitra gyárilag a patentok távtartói ragasztva vannak, azokból egy vagy több szinte biztos hogy le fog jönni a leszedéskor. Ez annyiban lesz zavaró, hogy utána enyhén elállhat, rosszabb esetben zöröghet az ajtókárpit.
Nálam nem zörög, de eláll egy picit az ablaknál ahol könyökölni lehet. Valami rugalmas ragasztót érdemes hozzá beszerezni, a sima pillanatragasztó állítólag nem tartós. -
mephi666
nagyúr
jól gondolom, hogy Zafira B bal első ajtórögzítőt (ilyet) csak a kárpit leszedése után lehet feltenni? (először belülről az ajtóhoz rögzíteni, majd a karosszériához?)
-
Sanki
addikt
Na Z14XEP P0170-03 hibával.
Ugye fentebb írtam (https://prohardver.hu/tema/opel_topic/hsz_103218-103218.html), hogy cserélve lett a szívósor nemrég, utána 1 hétig semmi baja nem volt az autónak, majd 1 ~1,5 órás autópályázás utáni napon első indításnál elkezdett remegni a kocsi (kb. mintha kimaradna 1 henger, alapjárat kicsit ingadozott).
Tegnap lebontottam az egész szívósort, megigazítottam minden tömítést, újra összeraktam + kapott egy új benzinszűrőt is.
De továbbra is küzd a motor, ezen a videón az összerakás utáni első indulás van.
https://drive.google.com/file/d/17QFP8U94lHyJMXfCWfHdDQtq4TWbFB1Z/view?usp=sharingOPCOM DTC:
P0170 - Fuel Trim Malfunction (Bank 1)
(03) - PresentOPCOM logolás - ha esetleg ebből lát valaki valamit.
https://drive.google.com/file/d/1dRu4dVWJnaAuM8IfQr0qvEQr8hVElTpd/view?usp=sharingA fenti logból pedig 1 kis kivonat
https://drive.google.com/file/d/1fu0NRu_VBQfEpyGaOzoQ_coxhM3yvX8C/view?usp=sharingEsetleg valakinek valami ötlet?
-
M0ng00se
őstag
update: azota lett egy check engine jel is...
-
Sanki
addikt
Z14XEP trafósorra lehet külön venni azt a gumiharangot? (ami rámegy a gyertyára - le lehet venni)
7zap nem hozza külön.
[link]
Az egyiknek leporladt a sarka. -
válasz
body007
üzenetére
Na valami csaknem sikerüli - így elsőre

Teljes megváltozott a hangja a kocsinak, mélyebb lett.
De. Középen is jön a hang
"Kifújáshang". Olyan hangja van alapjáraton mint a szembe szomszéd v8 AMG-jének
. Alacsony fordulaton elég zavaró (mint egy zetor), 3000 felet elmúlik.
Most az van, h nem jól húztam össze valamit vagy a hegesztésemnél fúj ki. A kisebbik csövet jó vastagon körbe kellett tölteni anyaggal - az nem nagyon megy még nekem
#103206Richard!:
Köszi. De mint a fenti ábra is mutatja nem biztos, h jó is lett
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Kínai opcom is csak a p0170-03-at írja. Részletes infót nem adott.
-
Sanki
addikt
Na z14xep..
Előjött a P0170-03 hibakód, jelenség hogy alapjáraton mintha kimaradna 1 henger és remeg az egész motor, szó szerint küzd. Benzinszag is érződik, amikor hidegindítás van.
Menet közben nem észlelek hibát. Annyi ha bemelegedett akkor az alapjárat jobb lesz, de nem mindig. Van olyan hogy állok a lámpánál és felmegy az alapjárat 1300-ig..Annyi háttérsztori hogy cserélve lett a szívósor, és rá 1 hétre jött elő, miután elmentünk kirándulni egy hosszú útra (az 1 hétben is volt autópálya de nagyon rövid szakasz, a hosszú út Debrecen Eger volt).
Amit eddig visszabontottam, cseréltem keresztbe másik autóval: pillangószelep, egész felső cső amibe a légtömegmérő van, lehúztam az első lambaszondát. De ugyanolyan. Csavarokat meghúztam hátha valami engedett.
Járó motor mellett hallunk valami szuszogó/szívó hangot de nem tudtok megtalálni.. lehet az máshonnan jön.Szerk: kiszedtem a gyertyákat és a trafót is. nem láttam rajta extra dolgot. Gyertyába valami 5 ezer km lehet .
[kép]
[kép] -
ncc1701
veterán
válasz
Gergő170
üzenetére
Árából ítélve A insignia lenne.
Ha van rá mondjuk évente fél millád, amit mosolyogva rátapsolsz, akkor mehetünk tovább.
Érthetetlenül, de 5-ös, 7-es bömbi árban vannak az alkatrészek hozzá. Viszont a kombi az 5m hosszú, tettem már be hátra 2db 2m-es matracot is.
(Enyém egy 2012-es insignia A, 2.0 dízel, 160 paci, automata váltó) -
zgospel
őstag
válasz
M0ng00se
üzenetére
Elkezd egyre bentebb menni a nyomáspont, egyre mélyebbre kell nyomni a pedált ugyanahhoz a fékhatáshoz, eközben fokozatosan fogy majd a fékerő is ahogy túlmelegszenek a betétek, szóval hiába taposod majd a féket, nem a megszokott módon fog lassulni a kocsi.
Ha lendületből mész, sok motorfékkel és magasan tartott fordulattal akkor egyébként nem annyira fékgyilkos pálya (már ha a Nordschleiféről beszélünk), nem muszáj minden kanyar előtt tökig taposnod a féket. Általában azt simán kibírja, amikor valaki lemazsolázik egy hegyi szerpentinen végig taposott fékpedállal, szóval ha rendesen karban van tartva a rendszered akkor nem valószínű, hogy baj lesz (újból feltéve ha nem satufékezel minden kanyar előtt)
-
M0ng00se
őstag
hi tagok,
holnap reggel indulunk egy kisebb kiruccanásra a G astrával. végállomás a nürburgring lesz ott szeretnék menni pár kört
egyedül attól félek, hogy 'elfogy' a fék
ezt miről fogom észre venni? azon kívül hogy nem állok meg
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok. 1-2 hónapon belül "új" autót szeretnénk vásárolni, az 1.4 hastra helyére, szeretnénk valami erősebb, kicsit jobban felszerelt, kényelmesebb példányt. Sajnos a hastra egy zsákutca volt, előjöttek a hibái, és nem szeretem annyira, hogy ráköltsek egy vagyont.
Insigniákat nézegettem, viszont érdekelne a véleményetek milyen motorral szerelt változatokat érdemes nézegetni, illetve mikori gyártást. A keret 2.5m, szimplán az autóra.
Kombi típusok érdekelnének elsősorban, nemsokára kell majd a "nagy" csomagtartó. Éves futása nagyjából egy átlagos, 15-17e km lenne, inkább hosszabb távokra(50km+).Válaszaitokat előre is köszönöm. Gergő
-
-
törölt tag
válasz
csoszogi
üzenetére
Nekem a B Vectra akkor húzza fel automatikusan az ablakokat, meg húzza be (vagy csukja le) a napfénytetőt, ha leriasztózom az autót, vagy ha a kulcsot a zárban elfordítva tartom egy darabig. (Mondjuk ezt a hosszan nyomva tartást nem is próbáltam, lehet, hogy arra is csinálja, de akkor már egyszerűbb nekem az 1 gombnyomásos módszer.)
Ami még lényeges, hogy csak akkor csinálja meg, ha aktív az automata felhúzó/behuzó/lecsukó funkció. Ha leveszem az akksit, utána inaktívvá válik, vissza kell kapcsolni (végállásig nyomvatartani az ablak/napfénytető gombját, majd amikor teljesen visszament a helyére, akkor még egy kicsit nyomvatartani, míg egy halk kattanó hangot nem hallunk). -
csoszogi
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én mindkét kulccsal néztem, J Astra (A16XER 2010) és nem moccan az elektromos ablak, hiába nyomom az a nyüves gombot
Ajtót nyit zár ahogy kell, kocsit indítja normálisan ahogy kell. Mi lehet a trükk? -
-
-
Petyyyyy
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Napelem
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Segway KickScooter F2 Plus E
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W541 - i7-4810MQ I 8GB I 512SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de igen, figyelni kellett erősen, aztán ahogy közeledett a zárás egyre kevesebb autó jött, gondoltam is hogy rágyorsítok hogy legyen egy gyors kör, de aztán sárga zászló úgyhogy hanyagoltam, plusz az is bennem volt, hogy vár ránk ezután 1100km haza
szívesen kipróbálnám én is a nordschleife-t, de a brutál forgalom miatt lehet nem próbálom be kb soha... szerintem végig lenne vagy 150-es pulzusom...
Inkább nem forgatom a kést.