Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Rugóból nekem bilstein bejött, de félek ez a legdrágább.

-
-
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Nálunk a családban van egy 2019-es, 150Le 1,4T Corsa E. Eddig 55e km van benne, hibátlan. Motor is, váltó is. A megfelelő olajra kell figyelni.
A hatos váltónak voltak széria hibái, M32-es verzió, de javítva lett, nem emlékszem, hogy mikor, de valahogy 2018 körül.
Melyik motorral vennéd pontosan? Mert volt több 1,4T...
-
Sziasztok egy opel corsa e 2018-as autóval szemezek 1.4 turbó motor van benenne,mennyire megbízható motor?Mert sok rémtörténetet olvastam a kettős tömegű lendkerék dologról.Előtte sima 1.4 szívó benzint néztem de ez valahogy jobban megfogott elméletileg kisebb fordulatokon üzemel,jobb nyomaték,hatos váltó.
-
válasz
rumos XIII
üzenetére
És hátul? Ott is érdekes volt a kép...
-
rumos XIII
aktív tag
Info az "ültetett" c corsáról.
Megnézték, és nem belevaló az első rugó.
Felemelték, és kézzel tudták forgatni a rugót, kb minden gond nélkül.
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok, c corsanak van bármi tipushibája a sebességmérő kapcsán? Random alkalmanként elkoszon a sebmérő és csak fekszik. Minden más megy olyankor, csak az nem.
-
peet137
tag
Tudja valaki, hogy a H Astrákat gyárilag milyen gátlókkal szerelték? 2007-es gép, 1,6 benzin, jelenleg Monroe van rajta, de ránézésre meg nem mondom, hogy gyári-e... A tavasszal érne neki egy csere érzésre.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
Úgy tudom igen, egyezik azzal ami a Fiatban van, de mintha az örvénylapátoknál lenne valami különbség, nem tudom pontosan.
Mobilen 10-et láttam, de nekem kifejezetten a 3.2-re szűkítve keres. Szerencsére elég egyszerű konstrukció. Az olajfolyásokat kell megszüntetni és ennyi. Vezérlés csere pedig nem nagy mutatvány.
Továbbá - [link]Ami séróból eszembe jut 2.8-hoz: akkutartó fedele, nagyobb vízhűtő, meleg a motortérben a ráadás csiga miatt, anyagában fekete kiegyenlítő tartály (sosem látod mennyi van benne).
Másrészt viszont nagyon csecse darab, egy 230 lovast vezettem automatával.Dízel V6-ból van rogyásig, de azokhoz meg egy csomó tömítés és egyéb apróság nem is kapható egyáltalán. Ilyen esetben ebay lehet még opció, szívósor tömítést én is ott találtam pl.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ez az 1.9 CDTI megegyezik a Fiat 1.9JTD-vel?
V6-osból 2db-ot találtam hahu-n és 6db-ot mobile.de-n. Ez szerintem nagyon kevés. A karbantartása mennyire speciális? Mivel ritka konstrukció, így kifejezetten hozzáértő szakihoz biztos, hogy nem tudom vinni. Nagyon korrekt szerelőhöz járok, de tuti, hogy nem minden nap bütyköl V6-os Opeleket.
A faceliftes 2.8-as V6-os is probkémás?
A fogyasztás szerintem nem lenne túl vészes, mert kevés város és sok országút menne bele. Általában óra szerinti 90-100km/h között gurulgatok ingázásnál. -
Petyyyyy
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
ISOFIX-re nem merek megesküdni, de úgy emlékszem évjárattól függetlenül elérhető.
Az 1.8 mellett simán tudom ajánlani pl az 1.9 CDTI-t, mindkét teljesítménnyel, kézi váltóval. Az automata nagyon kényelmes, de ahhoz inkább egy V6-ot választanék.
A 2.0T is jó tud lenni, de az tényleg elég ritka és fogyiban ugyanott van mint a 3.2. Ez utóbbi pedig meglepően sok van itthon is - tavaly pl egy rendberakott GTS-t nem mertek megvenni 900K-ért, mert jajjdesokat eszik. -
vzsryl
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, számomra rövid, de rosszul fogalmaztam, nem az egész beltere. Nekem az első ülés mögötti hossz számít. A Superb-ben 210cm fér be mögém úgy, hogy még le tudjam csukni a csomagtér ajtót. A C Vectra-ban ugyanilyen körülmények között kb. 205 cm hasznosítható. Volt rövidebb verdám, de azokkal túl sokszor volt ezzel kapcsolatos szívás. A 2 méter a minimum, tehát számomra az Octavia is kicsi, pedig ilyen szempontból az a leghosszabb kompakt autó, de abba is csak 190cm fér mögém. A B Zafira-ba kb 175-180cm, tehát túl sok kompromisszumot kellene kötnöm vele. A hátsópad nagyon jó benne, de nagyon nem szeretnék magasan ülni. Pl. az 1.4-es, fapad G Astra-t is jobban szeretem vezetni, mint a Superb-et, mert az utóbbi minimumom is túl sok. Én ilyen nagyon hátradőlősen/fekvős stílusban vezetek, mert így érzem jól magam. Ha úgy kéne vezetnem, mint ahogy azt oktatják, akkor negyed óra után leszakadna a hátam a fájdalomtól.
F_Zolee: Sajnos ettől tartottam.
Simán megvenném, mert olcsóbb fenntartani, mint egy modern TDI-t, de nagyon ritka és értelmes darabot borzasztó nehéz találni belőle. -
-
vzsryl
nagyúr
Előfordulhat, hogy a közel jövőben egy kis plusz pénzre lesz szükségem. Ha így lesz, akkor el kell adnom a Superbet és az első számú célpontom a C Vectra lenne, mert a 20-21 éve történt megjelenése óta nagyon tetszik. Méretben ez a minimum, szóval kisebb Opel nem játszik. A B Zafira szódával elmegy, de túl rövid a beltere, illetve túl magas is (nem szeretem a magas autókat).
Az 1.8-as szívó benzinen kívül van még kifejezetten ajánlott motor a kasztniba, aminek van ereje is és hasonlóan megbízható?
A másik fontos kérdés, hogy az ISOFIX mennyire volt elérhető benne? Mindegyik C Vectra-ba szerelték, vagy felszereltség, esetleg facelift függő? A hátsó padon minimum két ISOFIX-re szükség van, mivel ez töltené be a családi autó szerepet. -
Petyyyyy
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Alapjárati fogyi - ha jól tudom dízel esetén vannak különböző fázisok a befecskendezett mennyiségre (hidegindításhoz, alapjárathoz, stb.) ami jelezheti ha baj van pl a korrekciós érték alpapján. Ha valamelyik injektor pl túl keveset szállít, (cserébe egy vagy több határértéken felülit,) az okozhat egyenetlen járást, remegést.
-
-
Petyyyyy
addikt
-
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ez j astra betegseg, csoportban is tobb embernek van es senki nem tudja mitol. Nekem is elkezdte teljesen random idokozonkent. Ha kicsit ralepsz a gazra es utana visszaall alapjaratra van amikor elmulik nekem. Neha hidegen is csinalja neha melegen is neha egyszer sem. Van aki rak bele piros spurit es az allitolag megszuntette. Nekem most 5w40es olaj van benne de egy honapon belul megy 10.000-res szervizre akkor 5w30at kap. Kivancsi leszek az valtoztat e. Ja es en omw 100as benzint tankolok szoval meg attol sem javult meg nekem.
-
Hali,
Astra J, 130eKm, alapjáraton erős remegés érződik kedd óta, előzmény nélkül. Hibakód semmi, alapjárat stabil, kb 1200rpm-nél megszűnik. Valami ötlet esetleg merre keresgéljek?
Köszi!
-
ArthurShelby
addikt
Zafira A:
útközben veszem észre, hogy nem működik az elektromos ablak egyik oldalt se, bármelyik autónál próbálkozom. Megérkezek, leparkolok, leveszem a gyújtást, majd újra ráadom, és az ablak hibátlanul működik.
Más is tapasztalt már ilyet, merre kéne keresgélnem? Valamelyik kapcsoló kontaktos és letilt mindent? -
Sanki
addikt
G Astra km óra melyik Opel típussal egyezik még meg?
-
Szabi29
csendes tag
Köszönöm a válaszaitokat! Hétfőn első dolgom lesz a szervíz.
-
-
-
Szabi29
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Opel Meriva A típusú gépkocsi.
Egy kis ideje már hallható bal elől nyikorgás, főleg balra kanyarokban, de néha már előre menetben is. Tegnapi nap folyamán viszont fogtam egy kátyút a bal oldalával és onnantól olyan hang jön bal oldalról menet közben, mintha lapos gumival mennék. Néztem, a gumi nem lapos, jó a nyomása, de a hang teljesen olyan, mintha full lapos lenne. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?Válaszaitok előre is köszönöm!
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm, rápróbálok így a trafóra / gyertyákra
De jónak kell legyenek, új a trafósor és a gyertyák is
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
A gyertyákat, és a gyújtásmodult így a legegyszerűbb ellenőrizni. (nem szép, de hasznos)
Ha ezek jól működnek, akkor az ECU nem százas
Nem megfelelően vezérli a gyújtásrendszert, ezért dobja a P0351-2-3-4 hibakódokat. Ebből adódóan jönnek az égéskimaradás hibakódok, P0300-1-2-3-Ha az ECU-t levetted a radiátorról, nézd meg, hogy minden tüske sértetlen e.
-
Sanki
addikt
Van aki otthonosan mozog ledekben?
G Astra km órába milyen smd led-ek vannak gyárilag? Vagy miket érdemes venni? - Nem a cserélhető led/izzó helyekre gondolok, hanem a visszajelző ikonok ledjeire, amik forrasztva vannak.
(Olcsó kínait hanyagolnám).Pirossal bekarikázva. [kép]
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Ferrari fan
üzenetére
de akkor nem nézne ki a 4. gyertya is ugyanolyan rondán?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Ferrari fan
üzenetére
beázás után 4ből 3 gyertya g*cikormos?
totál laikusként: nem megfelelő gyújtás miatt nincs tökéletes égés és kormolódnak a gyertyák? -
Ferrari fan
tag
válasz
body007
üzenetére
Laikusként láttva a gyertyákat, én hasonlót akkor láttam, amikor olajat is fogyasztott a kocsi az üzemenyag mellé (Z16SE felújítás előtt ecotec szinten ette már az olajat kb. 1l/1000km). Visszaolvastam a hűtőfolyadék szintet és állagát nézted, de az olajat nemí rtad, ezért is merült fel....ettől még igaz lehet a beázás is.
Remélem sikerül olcsón orvosolni.... -
válasz
Tikakukac
üzenetére
A benzin és az ázás? És esetleg vmi teljesen más?
#104924ncc1701:
126e-nél volt cserélve most lassan 200 van benne. Időszerű lenne azt is lecserélni...#104926mephi666:
én is gyújtásra gondoltam elsőként ezért lettek cserélve a gyertyák, trafósor. De nem változott.A benzinre visszatérve én kizárnám. 15 liter már rá lett öntve ami tuti jó benzin.
-
válasz
vzsryl
üzenetére
Jó kis beszámoló, köszi!

Azt sajnálom, hogy nincs (bár elvileg volt rá törekvés) olyan üzem, ami autómodernizálássall foglalkozik. Tehát beviszek egy régi autót, és úgy újítják fel, hogy biztonsági berendezéseket tesznek bele. Ilyen-olyan utasvédelem, stb. Pl. légzsák, ha már a miénkben egyetlenegy sincs.
Kiváncsi lennék arra is, hogy a hivatalosan Euro2-es motor mit teljesít valójában...A csomagtartóban még bent figyel a 23 éves Firestone F580, mint teljes értékű pótkerék. Lehet, hogy egyszer majd kiveszem.
-
mephi666
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
...sógorom is kapott be így csavart
napokig úgy járt, hogy valami kopogott ütemesen, sebességgel változó ütemben... gumik nem eresztettek, műszer nem jelzett nyomáscsökkenést... lecserélte az egyik pár gumit, maradt a kopogás, másik párat is, akkor látta hogy ott egy csavar a futófelületben
vitte gumishoz, ahogy ott elkezdték kitekerni, akkor kezdett sziszegni... addig tökéletesen tartotta a nyomást 
-
vzsryl
nagyúr
Na, félévente a bal hátsó gumikba gyűjtöm a csavarokat. Július végén a Superb, ma az Astra.
A pótkeréken egy 2001 38. heti gyártású nyári gumi van. Remélem le tudok így gurulni holnap a gumisig (1.8km), és nem kell felraknom a pótkereket. A Tescotól (1.5km) hazajöttem vele. Kb. Másfél órája kaphatta be, de még kőkemény a gumi.
Ettől függetlenül ha valamikor szükségem lenne a pótkerékre, akkor egy sosem használt 20+ éves gumitól mit várhatok? -
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
totál laikusként:
p0303: 3. henger gyújtáskimaradás... látszik, hogy a felső gyertya nem száraz, ott maradhatott ki a gyújtás
p0300: több hengert érintő gyújtáskimaradás
p0351-2-3-4: gyújtótekercs vezérlő áramkörök...ez azért szerintem mind összefügghet (gyújtáskapcsoló/gyújtótrafó beázhatott, vagy ilyesmi?)
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Benzinnek benzint raktam bele, shell-nél e10 95-öt. Lehet nem kellett volna az e10... És 20 liter alatt volt és teli tankoltam (magyarán 40+ l). Most ezt kizárandó leengedem és hozok bele 98-ast (e5) és vettem egy új üzemanyagszűrőt is. Ha dízelt teszek bele sztem ettől is "szarabbul" menne... Egyébként pöcre indul csak hülyén jár benne a motor, rázkódik az egész kaszni meg olyan fura hangja van mintha lyukas lenne a kipufogó??? (nem tudom, h írjam le)
-
Tikakukac
titán
válasz
ncc1701
üzenetére
Ha nem üres volt is, mert mint már írtam, ha ez nem a világvége benzinkútja, akkor abból marha gyorsan sok bedöglött kocsi lesz.
Elég nagy a céges flotta (ezres nagyság az öregeméknél) és ha valaki nem félretankolt, hanem a kút volt rossz, az mindig vicces képeket kreál, mert sorban állnak meg a kocsik és perceken belül megindul a facebook posting.
-
-
ncc1701
veterán
-
Nagy a baj, segítsetek

Tünet: Autó nem megy, motorlámpa világít, nagyobb gázra még villog is
Előzmény: Kib@szott nagy esőzés és egy tankolás.
Hibakódok (pedállal): 0303, 0300, 0351, 0352, 0353, 0354
Próbálkozások:
- gyertya szemrevételezés majd csere. Az egyik hengerben kormos volt a gyertya
- trafósor csere. Bár nem régi ami rajta van (volt)
- fagyállóban nincs olaj, fagyálló nem fogyott
Teóriák:
- beázott
- szar benzinA hiba előtt gyönyörűen ment, semmi rángatás. Tankoltam majd egy megállás egy pihenőben és mikor indítottam már motorlámpa fogadott (és nem akart menni)

-
vzsryl
nagyúr
válasz
user2
üzenetére
Az F Astra után G-t szerettem volna, mert ésszerű választás lett volna. Olcsó lett volna megvenni és fenntartani is. Illetve minden lényeges extrát tudott volna, amire akkor szükségem lett volna, főleg kombi verzióban.
De közbe szólt egy vékony női hang: “Nem akarok megint Astra-t, már unalmas.”
Oké. Lett helyette egy Almera mk2 facelift N16. Ennek 3.5 év után a folyton növekvő olajfogyasztás után meghalt a motorja (1 henger off stb…). Ekkor már fél éve csak 2. autóként volt használva a Superb mellett. Sosem szerettem igazán, mert egyrészt nem tetszett, másrészt olyan kemény volt a futóműve, mint egy hothatchnek, de teljesen alaptalanul. Eladtam egy kereskedőnek 150k-ért, mert neki volt hozzá egy rendes motorja.
Ezután továbbra is szükség volt egy 2. autóra, de abba már nem szólhatott bele a vékony női hang. Ő a babákkal elmászkál a nagy autóval, én meg végre Astra-ra vetődhettem. Akkora mákom volt, hogy egy külsőre ronda, de műszakilag egész jó G Astra-t tudtam venni F Astra áron. 2002-es, 1.4-es, első gazdás (nem hirdette a bácsi) G Astra 370k-ért 2021.09.14-én, amikor már nagyon el voltak szállva a használt árak is.
Azóta is elégedett vagyok, de most foglalkoznom kell vele, mert a ház vásárlás-felújítás miatt elmaradt ez-az.
Amúgy egy gagyi szekér a Superb-hez képest, de legalább annyira szeretem, sőt vezetni még jobb is.
ncc1701: Lejöttél a nagy hegyről 90% motorfékkel?
-
ncc1701
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Insigniámnak is 4.75 volt a legkissebb fogyasztása egy 260-270km-es szakaszon.

-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én rájöttem mitől eszik sokat / keveset a J / A16XER.
Pályán 130 környéke: 7.5
Pályán 100: 6.2 - 6.5
Azt hittem, osztrák benzin, osztrák utak, áááááá, magyar benzinnel is ezt adta amikor kint voltam.
Csak ott sok a 100-as tábla.
Aztán kipróbáltam itthon is, és ugyanazt adta, ha sietsz, szomjas lesz, ennyi. -
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezért mondom, hogy itt a leosztás a titok. Így 18 év után lassan már elég jó számadataim vannak.
Jesszus, októberben nagykorú a kocsi. Boi, gyakorlatilag egy harmadik kistesóm nőtt fel.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ja, hogy így vegyes. Akkor nem szóltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Simán megvenném, mert olcsóbb fenntartani, mint egy modern TDI-t, de nagyon ritka és értelmes darabot borzasztó nehéz találni belőle.

Nem megfelelően vezérli a gyújtásrendszert, ezért dobja a P0351-2-3-4 hibakódokat. Ebből adódóan jönnek az égéskimaradás hibakódok, P0300-1-2-3-