- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
válasz
peet137 #111462 üzenetére
Köszönöm, ez egész jó árban van. Milyen Astrád van pontosan? Nekem 2004-es ferdehátú, 5 ajtós H Astra, tegnap lemértem, kívülről kb. 47x37 mm az antenna talp (szerintem gyári antenna), valahol olvastam is ezt a méretet, de a képen lévő jóval nagyobb. Ahány oldal annyiféle méretet látok.
-
mephi666
nagyúr
válasz
peet137 #111463 üzenetére
nekem se tört semmi, pedig a kocsi teteje felől azért kapja rendesen a hőt és 18 éves kocsiról van szó
nem kell ettől a művelettől megijedni, nem vészes... a vezérműtengely-jeladót kicserélni macerásabb volt, mert ahhoz úgy kellett leállnia a kocsinak, hogy egy fogaskeréken a luk pont a csavar elé essen és át lehessen rajta nyúlni dugókulccsal
...oda kellett nőgyógyász ügyesség (...na meg szerencsére nem nagy lapát tenyerem van)
-
Tamy
őstag
válasz
peet137 #111457 üzenetére
Egy linket esetleg kérhetek? Annyira nem egetverő, nem ázik be, de lassan jó volna azért kicserélni, eléggé meg van töredezve. Olvastam valami olyanról is, amihez nem kell leszedni a tetőkárpitot, talán az egyik oldalt elvágja a gumit, és alácsúsztatja, majd gondolom összeragasztja.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #111433 üzenetére
Az gatya...
Tettem be neki egy jelerősítőt a rádió elé, kapott a szivar világításról 12V-ot úgy egész jó lett / tűrhető.Gyári fejre nem tudok okosat, mindketten azonnal kidobtuk annyira doboz volt.
Konkrétan a Ph! topiktárstól nem rég átvett A4 Cabrio az első amiben elég tűrhető a gyári zene ahhoz, hogy nem bombáztam szét az első hónapban ill. nem is tervezem. -
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #111424 üzenetére
Az számít, hogy GPS-es antenna-e vagy sem.
dethroner Nagy az a difi, ~5-10p-el leállítás után illene szintre kerüljön. Most nem olvastam vissza de XER nem? Hidegen nem csörren meg? Valamiért ott csak lassan folyik vissza, nem hiszem hogy a különböző csoda adalékok lennének a megoldások.
Inkább kéne mérni több ponton nyomást mert ha valahol dugulás van az látszani fog. XER-nél amúgyis illik a visszacsapó szelepnél és a fejen is megmérni legalább egy okoskerék szolenoid csere alkalmával.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
peet137 #111121 üzenetére
Ennél az eladónál találtam legjobb áron, kérdezz rá, tuti jó-e (gyártó is, szerelnek is, biztosan lesz tapasztalatuk vele) [link] (vatera “marika561”, Kecskemét Car-Max Kft)
Fiatra tettem, gyakorlatilag egy D/E Corsa. Szintén bontott horog, matrica kicsit sérült volt már, szóval netről beszerzett fotó alapján pótoltam (egyik felére átlátszó ragasztószalag, másik felére kétoldalú, kész) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
peet137 #111119 üzenetére
Nézz körül esetleg, hátha találsz bontott horgot, amihez jár az elektronika is. Ha gyári, az főnyeremény, de ha nem, akkor is biztosan (együtt)működő
(Műszakira felénk elég, hogy legyen rajta európai jóváhagyási szám, ami ugye vagy beütve van, szegecselt plaketten, vagy egész egyszerűen egy matricán amit meg könnyű pótolni is akár… plusz egy nyilatkozat.)
-
Honda567
tag
válasz
peet137 #110305 üzenetére
Pioneer Mvhs-420BT rádióm van H Astra-ban jól szól csatlakozik telóra is Bt-vel, de én Pendrive-ról szoktam zenét hallgatni rajta. A kormányról a hangerö állitás megszünt létezni + 30e lett volna a kábel hozzá hogy tudja. A gyári hangszórók gyengén szólnak de a régi CD30 meg egyáltalán nem birta meghajtani nulla volt. Majd egy 2din kijelzös rádióra ki fogom cserélni mert a tolatókamera kellene.
-
Markizmark
addikt
-
Markizmark
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #109906 üzenetére
Gyári DAB-al lenne a legláthatatlanabb.
Alisra meg: szivargyújtó relézése annak világításáról, máris csak gyújtás alatt lesz áramon.
Olaj: Z16XER nekünk is 1-2s mire kialszik, de nekem a dízel se alszik el azonnal. Összefügghet akár az olajszűrő minőségével is szerintem. Motoron pl az occó HiFlo-ban néha nem annyira jó a visszafolyásgátló szelep, tud hasonlót ott is.
-
Markizmark
addikt
válasz
peet137 #109885 üzenetére
A csatit nem kellett piszkálni egyelőre, ami felül van. Azt tényleg nem lenne vicces dolog..
Ha kiveszed a pollenszűrőt akkor onnan belülről ki tudod lökni fölfelé az előtét ellenállást és egy kicsit könnyebb lesz szerelni. Amikor a zsalut szereltem és egyúttal ventit cseréltem akkor majdnem full vakon csináltam, mert 5 perc behajolás után beállt a derekam.
-
Markizmark
addikt
-
Markizmark
addikt
válasz
peet137 #109649 üzenetére
Maga az ellenállás egy jól mérhető dolog. Macerálás előtt az akkusarut vedd le mert tud szikrát szórni egy rossz mozdulat. Elég szorosan a helyén van és nekem kicsit rá is volt gyógyulva a ventilátor saruja. Miközben feszegettem le olyan voltam mint a men in black-ben a bogár amikor a rovaritós autóban ki akarja bontani a kis dobozkát.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #109626 üzenetére
Nah, nagyon nem vagyok helybéli.
Aki tudom javít:
Érd - Weisz Dani
BP - Somlyai
Kondoros - Bréda ZoliAkit még érdemes megfutni az Tóth Ádám (Sárszentágota, még ez lenne a legközelebb hozzád) mert szerintem tippre tud vele lazán mit kezdeni, 100 éve Opelezik. H Astra Hungaryban megtalálod, párja FB fiókját használja. (Kertai Anita)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #109619 üzenetére
Nekem elhalványul a többivel együtt és kikapcsol.
Duda nem hangosítja a rádiót? Ki kéne olvasni lehet lenne pár CIM hiba már benne -> forrasztás.mephi666
akkor kimérni aztán ami belefér. Ha nem a legolcsóbb a cél akkor nézz rá a Rocket-ra. Jazzben ~4,5 évesen még mindig szépen tartotta magát.
Kormány egyébként legkésőbb a zárógombbal a középkonzolon de kialszik egy 5-8p után.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #109443 üzenetére
Meyle.
TRW nem rossz mehet ha az ára jobban tetszik, de a Meyle (ha van guba Meyle HD) lesz a legmasszívabb. Harangi, Weisz is egymástól független rávágták nekem a Meylet.
Nekem most kora nyáron került alá:
Új sach tornyok és rugók valamint szilentek és csapágyak, új Meyle HD karok és fém stabpálcák. Olyan a futómű a GTC alatt mint a vaj. -
mephi666
nagyúr
válasz
peet137 #109416 üzenetére
én innen rendeltem ezt és eltaláltam a méretet
szerintem érdemes kiszedni a régit és lemérni... kb 3 perc alatt kicseréltem a tömítést, nem volt bonyolult mutatvány
-
mephi666
nagyúr
válasz
peet137 #109261 üzenetére
...5literes kishordóban kell vinni az útravaló sört, azt be lehet kötni jól az anyósülésre
...én valahogy úgy szocializálódtam, hogy nem eszek-iszok-telefonozok vezetés közben, amikor meg normál cigit szívtam, azt se... elektromosnál már más: ha egyedül megyek, akkor időnként pöfékelek belőle félkézzel... (de ez nem igényel akkora odafigyelést, mint a sima, amivel fel lehetne gyújtani a kocsit
)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #109259 üzenetére
Ah igen... nekem ezekre ott az 1DIN keretben a fiók. Céges Iphone 15 + belépőkártya + apróságok minden reggel reflexből ugranak már be oda.
Ha kiveszed és a hátuljára csavarozod akkor a csavarfeje szépen megfogja a hamust belül, valamint a relé sem fog logni mert a hátulján (külsején) szépen elfér minden lába sarukkal együtt a levegőben. De csak tipp.
Én csak azért hagytam belül, hogy néha megtudjam pislogni mennyire langyos amíg "teszt üzemben megy".De ja Opelék semmi térhelyet nem adtak kb, ajtókon minimális ami van de és pl feles üdítő oda se fér be...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #109250 üzenetére
Jobb a békesség, szeretnek melegedni ezek a relék, tapasztalat mert már a motoron is kellett relézzem a DRL-t meg a kieg refiket.
Sima olcsó LAMPA a Homasitából mert pont a Pólusban voltam, ha kihúzod a hamust a tárolóból akkor a sárga perselyes golyó kinyomható, fúrás nélkül nyertél egy rögzítési pontot! -
ncc1701
veterán
válasz
peet137 #109245 üzenetére
Elhiszem, de nagyon jól néz ki.
Insigniába akarok valami ugyanilyen megoldást, kombinálva tolató kamerával.
Van olyan tolató kamera, ami a rendszámtábla világításba van beépítve. Ebayen vannak 2-400$ között rá megoldások, még ilyen 10" körüli állított tablet méretben is. Ott a komplett szellőző rostéllyal együtt adják, az is jól néz ki nagyon. -
-
ncc1701
veterán
válasz
peet137 #109043 üzenetére
Én a helyedben mennék ilyen 90-es tempóval egy órát, majd a tapasztalatok alapján döntenék. Esetleg biztos, ami tuti alapon hasonló tempóval jönnék hazafele. De ha nem ráz, nem morog, akkor nem ütött olyat, h baj legyen.
Ja. Menj egy kicsit, utána tapizd meg, nem égeti-e a kezed. Esetleg hallgatózz, h nem morog-e a csapágy. De sok választásod nincs, tréler onnan ide horror. -
peet137
tag
válasz
peet137 #108938 üzenetére
Az utóbbi két napban túlnyomóan városban ment a gép és az alapjárat határozottan kisimult. Viszont 1700-1800 körül továbbra is érezni rajta egy finom rángatást. Sebességtől és fokozattól függetlenül. Ha a pedált ott tartom, akkoris, de főleg akkor, ha onnan akarok gyorsítani. Ötlet erre?
-
*H*
aktív tag
válasz
peet137 #108936 üzenetére
Teszteld akkor és nézd meg visszatér-e a hiba. Ha annyira koszos volt, okozhatott nagyobb áramfelvételt.
Pedig az csak P kódokat ad vissza. Mivel nem jelzi a kódok típusát, azonos kódoknál nem lehetne megkülönböztetni, mint nálad is előfordult.
Az Op-Com alapból jó szoftver, de azért nem gyári. Hibák előfordulhatnak (még a gyáriban is) főleg, ha Panda cd-s verzió... -
Markizmark
addikt
válasz
peet137 #108921 üzenetére
Szerintem a CIM szarakodik, vagy még az UEC a gyanúsított, annak elég a takarítás néha.
Azt nézd meg, hogy felkapcsolt világítás mellett működik-e a duda, működnek-e a kormányok a görgők.
Illetve pedál teszttel nézd meg milyen kódokat tárol. Ha van 16-tal kezdődő hibakód akkor tuti CIM bajos. -
Findzs
addikt
válasz
peet137 #108914 üzenetére
Én már több mint egy évtizede Eneost használok opelekbe.
A mostani J astrában is azt öntöttem pár hónapja.Nekem már a G astrámnál bizonyított. Olyan kocsit vettem anno amit csak helyben használtak és ezért vastagon állt benne az olajlerakódás és a hidrotőkék is csattogtak rendesen. Fél év után megszűnt a hidrotőke csattogása és a szelepfedelet szerelő haverral leszedtük szép tiszta volt, már ami látszott.
Én is 5w30 at használok.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
peet137 #108866 üzenetére
Jaj. Én erre szoktam mondani, h nem vagyok annyira gazdag, h olcsót vegyek. Ezt számodra is tudom javasolni, a legdrágább, mikor megveszed az olcsó kínait, kifizeted a szerelést, majd utána pár év múlva megveheted a gyári minőségűt drűgűn, és fizetheted a munkát megint, és napokig nincs kocsi adott esetben.
Gagyit csak akkor végy, ha eladásra megy az autó.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Sony WH-720N aktív zajszűrős fejhallgató.
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest